Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

А гарантії Україні за Будапештським меморандумом?

  • 23.10.15, 21:04
Стало відомо навіщо США модифікували радіолокаційні системи перед передачею Україні
Олена Ярмолюк 23 жовтня 2015, 19:41
 
Стало відомо навіщо США модифікували радіолокаційні системи перед передачею Україні


Новітні радіолокаційні системи, які перед передачею Україні були модифіковані американцями, стали компромісом всередині США для того, щоб американська військова допомога таки дійшла до України.


Таку думку висловив в ЗМІ директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, новину передає "Преса України".

Модифікувавши радіолокаційні системи таким чином, щоб вони не могли перешкоджати вірогідним обстрілам з Росії, американці фактично займаються самозаспокоєнням, адже пояснюють свої дії намаганням "не провокувати Росію". За їх словами, "поки в Україні зберігається перемир'я, вони не хочуть відправляти зброю, яка протидіє Росії". На це експерт звертає увагу, що Путіна і раніше "ніхто не провокував починати агресію проти України".

"Рішення адміністрації президента Обами, звичайно, викликало критику з боку республіканців. Сенатор Джон Маккейн сказав, що подібний крок "посилає сигнал Росії та Україні, що ми [США] не готові до серйозної боротьби з Путіним". Виходячи з цього, можу припустити, що така ситуація – це результат політичної протидії в самих Штатах. Тобто, скорочення потужності радарів стало результатом компромісу, щоб Обама не ветував ту статтю американського бюджету, за якою передбачається надання військової допомоги Україні (як відомо, сьогодні він ветував законопроект Про витрати на оборону в фінансовому 2016 році, який, зокрема, передбачає надання військової допомоги Україні)", - пише Сунгуровський.

Проте навіть після модифікації, американські радіолокаційні системи все одно є досить потужним обладнанням.

"Тим не менш, американські радари, як і раніше надають Україні можливість реагувати на обстріл в зоні зіткнення на сході країни. Якщо ж почнеться операція з витіснення російсько-сепаратистських сил за межі України, то при наближенні до рубежів Росії не виключені обстріли з їх території. Зменшення радіусу дії радарів в даному випадку жодним чином не вплине на ситуацію, оскільки переміститься сама зона зіткнення і російські вогневі об'єкти потраплять в цю зону", - зазначає Сунгуровський.

Раніше ми повідомляли: Як повідомляє видання The Wall Street Journal (WSJ), виявляється просунуті американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які найближчим часом США повинні передати Україні, будуть змінені, що зробить неможливим їх використання для нанесення ударів по території Росії
.

на одну ху*ловку в Україні поменшає

  • 23.10.15, 17:33
Ані Лорак виїде в Росію – продюсер
Денис Марценко 23 жовтня 2015, 15:26
  

  • В української співачки Ані Лорак не залишилося іншого виходу, ніж переїхати на постійне проживання до РФ, вважає продюсера Олена Мозгова. Вона радить Лорак не виправдовуватися через скандали, адже це лише розбурхує суспільний резонанс.

Новину передаАні Лорак виїде в Росію – продюсерє «Преса України».  

«Кароліна їздить до Росії, зустрічається з Медведєвим і працює для людей, 86% яких кричать, що Путін - бог і все правильно робить. Якщо для неї це краще, нехай їде туди і це буде чесно», - заявила Мозгова.

Вона переконана, що Лорак пройшла точку неповернення і буде змушеною жити в Росії. Коли на Майдані у Києві розстрілювали активістів, виконавиця співала на весіллі у депутата від Партії регонів, нагадала Мозгова.

«Якщо ти публічна людина і висловлюєш свою підтримку Росії разом з її політикою, то ти - мій особистий ворог. Якщо ви підтримуєте тих, хто вбиває наших солдатів, то не можете бути мені друзями. Точно так само не можете бути адекватними громадянами своєї країни. Я знаю, що таке війна, я там була, допомагаю нескінченно нашим хлопцям і впевнена в тому, що кажу», - зазначила продюсерка.

порохно обіцяв

  • 23.10.15, 16:42
Порошенко не виконав обіцянку нагородити сина посмертно - мати вбитого на Майдані Михайла Жизневського
Олена Ярмолюк 23 жовтня 2015, 15:10
 622
Порошенко не виконав обіцянку нагородити сина посмертно - мати вбитого на Майдані Михайла Жизневського


Могила героя Небесної сотні Михайла Жизневського постійно піддається нападам вандалів, а сім'я загиблого фактично стали ізгоями у себе на батьківщині. Мати Михайла Ніна Жизневська сподівається, що ставлення співвітчизників змінилося б, якби президент України Петро Порошенко стримав обіцянку і нагородив її сина посмертно орденом Героя України.
 

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню Gazeta.ua, новину передає "Преса України".

"Пам'ятник Міші на його могилі в селі Стяг Праци біля Гомеля поставили влітку цього року. Зробили його великим і красивим. Частину грошей передали волонтери. Інше позичали, і досі віддаємо борги. Пам'ятник відразу ж застрахували, тому що очікували провокацій. 1 жовтня дзвонить мені один гомельський журналіст: "Ніна Василівна, написали заяву в міліцію, тому що на пам'ятнику великими літерами нашкрябали "Зрадник". Одразу ж поїхали на могилу з чоловіком. Обоє розплакалися. Напис розтягнувся на половину пам'ятника. Викликали міліцію і написали заяву. Міліціонери сказали: "Кладовище тихе, спокійне. Де тут когось шукати?". Вони не збираюся розслідувати цю справу. І так знають, хто це робить. Я теж здогадуюсь, але не можу назвати ім'я, тому що у мене немає доказів", - розповідає мати Жизневського.

Мати героя зазначає, що загибель сина вплинула і на ставлення до її дочки Наталії. 

"Після смерті сина ми стали ізгоями в Білорусі, - каже вона. - У Гомелі не можу спокійно вийти на вулицю. У минулому році дочку Наташу відрахували з Гомельського університету імені Франциска Скорини. Викладачка, колишня комсомолка, Наташі сказала: "Твій брат - бандит і нацист. Він за гроші стояв на Майдані". Відмовилася приймати дипломну роботу, тому що їй начебто не подобається назва. Після втручання журналістів Наташу таки відновили", - розповіла жінка. 

За її словами, батько героя від відчаю готовий публічно покінчити з собою, щоб звернути увагу української влади на те, що відбувається з їхньою сім'єю. Вона дуже сподівається, що обіцяна Порошенком нагорода все таки буде видана і могила її сина буде під захистом України. 

"Коли батько Михайлика в черговий раз побачив розмальовану могилу сина, йому стало дуже погано з серцем. Довго плакав. А потім сказав, що поїде на Майдан, обіллє себе бензином і підпалить. Може, так на його протест хтось відреагує. У минулому році в березні на 40 день після смерті Михайла мені стало погано з серцем. Діагностували обширний інфаркт. Зробили операцію, шунтування. У кожній судині стоять трубочки. Відновилося лише 25 відсотків серця. Інше не відновиться ніколи. Лікарі кажуть: "Не знаємо, скільки вам ще залишилося. Живете лише завдяки своєму оптимізму". Перед смертю хочу, щоб Мішу визнали Героєм. Тоді буду знати, що його могила - під захистом України. Дуже боюся, що помру і не встигну цього зробити", - каже жінка.

Вона заявляє, що хоче зустрітися з Петром Порошенком, який за рік так і не виконав своєї обіцянки посмертно нагородити її сина орденом Героя України.

"Звання Героя допомогло б змінити ставлення білорусів до Міші. Порошенко обіцяв зробити це ще в листопаді. Взимку, в день вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, прорвалася до нього крізь охорону. Він попросив записати мій телефон, обіцяв зателефонувати і влаштувати цю справу. Але досі цього не дочекалася. Тепер хочу ще раз з ним зустрітися", - зазначає вбита горем мати. 

Раніше ми повідомляли: Білоруський громадянин Михайло Жизневский помер від вогнепального поранення київського «Беркута», отриманих у Києві під час масових протестів проти теперішньої української влади. Михайло приїхав в Україну, рятуючись від кримінальних переслідувань в лукашенківській Білорусі
.

ху*ло1 сам, таки не здохне

  • 23.10.15, 16:32
Путін пішов у ва-банк і хоче відкрити нові лінії фронту – Бригинець
Денис Марценко 23 жовтня 2015, 12:33

Путін пішов у ва-банк і хоче відкрити нові лінії фронту – Бригинець


Про це у соцмережі написав радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, передає новину «Преса України».
Президент Росії Володимир Путін не задоволений тим, як Київ виконує мінські угоди, тому натякнув про те, що Москва не має наміру дотримуватися підписаних домовленостей. Крім того, Путін посилює протистояння з іншими західними державами, що загрожує початком нових збройних конфліктів.

«Вчора Путін заявив, що Україна виконала Мінські угоди формально, а по суті він цим не задоволений. Тобто, Україна робить усе, що відповідає букві Мінських домовленостей, але дух Мінських домовленостей Путін розуміє по-своєму і незадоволений, що Україна не хоче розуміти дух Мінських домовленостей по-путінськи. Він заявив, що після такого формального виконання немає підстав вимагати від терористів виконання Мінських угод», - розповів політик.

За його словами, Кремль ігнорує заклики цивілізованого світу і продовжує здійснювати агресивну політику. Так, Москву не цікавить навіть виконання взятих на себе зобов’язань щодо виводу військ з Донбасу та передача Україні контролю над кордоном. На Донбасі досі зберігається стан диверсійної війни, коли терористи здійснюють атаки на українських військових.

«Путін пішов у ва-банк: зустріч із Асадом, заява про будівництво військової бази всупереч японцям на Курилах, і нарешті заява про «неправильне» виконання Україною Мінських угод. Здається маразм Путіна дійшов до того, що він хоче створити безліч ліній фронту і на всіх них воювати. Адже програти на п’яти лініях фронту в боротьбі з усім світом не так ганебно, як програти одному українському народу, якого, до того ж, на думку Путіна не існує», - додав Бригинець.

Без коменарів

  • 22.10.15, 20:11
Суд ЄС змусить Україну заплатити Януковичу компенсацію
Саша Шевченко 22 жовтня 2015, 19:48
 


Європейський суд загальної юрисдикції постановив, що після невдалої спроби української влади приєднатися до справи про зняття санкцій з Віктора Януковича, Україна повинна оплатити юридичні витрати екс-президента.
Про це йдеться у рішенні суду, новину передає "Преса України".Європейський суд зобов'язав Україну виплатити Віктору Януковичу компенсацію, яку він витратив на юридичний захист.

Янукович подав позов в Європейський суд про скасування санкцій проти нього у травні 2014 року. Україна намагалася приєднатися до судового процесу, колишній президент подав свої заперечення. Згодом українська влада відкликала своє клопотання.

Юридична команда екс-президента у березні 2015 року подала позов про відшкодування витрат, які вони понесли у зв'язку з оскарженням спроб України приєднатися до справи. Європейський суд зрештою задовольнив клопотання.

Адвокат Віктора Януковича Джо Хейг заявив:

"Це важливе рішення. Спроби української влади приєднатися до справи про скасування санкцій ЄС були політично мотивовані і помилкові. Президент Янукович був правий у тому, що оскаржив такі спроби. Тепер Україна повинна оплатити його юридичні витрати".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Янукович особисто віддавав наказ про початок розстрілів на Майдані.

Патріота, уже б ув"язнили, а убивця і досі вільний

  • 22.10.15, 06:26
В Украину вернулся генерал МВД, бежавший в Москву после Майдана
22 октября 2015, 05:245.0т


  • В Украину вернулся генерал МВД, бежавший в Москву после Майдана
    Алексей Крикун
    Скриншот

В Украину вернулся беглый генерал МВД времен Майдана Алексей Крикун, который возглавлял департамент общественной безопасности Министерства внутренних дел, который после кровавого разгона протестующих и смены власти сбежал в Москву.

Об этом сообщает ТСН с ссылкой на собственные источники.

Как сообщается во время Евромайдана милиционер размещал "Беркут" в санатории в Пуще-Водице, который принадлежал его жене. За это заведение получило миллион гривен от государства. После победы Евромайдана милиционер бежал в Москву, где принимал активное участие в так называемом "Комитете спасения Украины" Николая Азарова.

По данным издания, мужчина уже неделю, как находится в Украине.

За это время его видели в Черкасской, Полтавской, Черниговской областях, а также в центре Киева. Пока нет информации, находится ли Крикун в перечне разыскиваемых за преступления против Майдана человек.


Вірити ху*лу1 - себе зневажати

  • 21.10.15, 08:52
Ще один російський контрактник розповів про "відрядження" в ДонецькСереда, 21 жовтня 2015, 02:29

Російський контрактник і кілька його товаришів по службі за пропозицією командування були направлені на схід України для участі в бойових діях за два тижні до перемир'я.

Інтерв'ю з військовослужбовцем-контрактником з артилерійської батареї Збройних сил РФ опубліковане на сайті журналіста Олега Кашина "Кашин.гуру".

За словами співрозмовника, він служить у званні сержанта і займає посаду заступника командира взводу. Молодий чоловік підписав контракт після строкової служби, на яку був покликаний в червні 2013 року.

Восени 2014 року, розповів військовий, його частина була спрямована на навчання в Ростовську область на кордоні з Україною. На початку лютого командир батареї на вечірньому шикуванні оголосив військовим, що вранці вони виїжджають до Донецька.

При цьому він додав, що "змушувати ми не будемо", і запропонував тим, хто не згоден, вийти зі строю, проте таких не знайшлося.

Кордон з Україною, за його словами, він перетнув у колоні з "КамАЗа" і чотирьох бойових машин, де крім нього були ще 10 військовослужбовців. По цей бік кордону вони підкорялися командиру одного з підрозділів самопроголошеної "Донецької народної республіки", з яким вони поїхали в Донецьк.

Військовий розповів, що "відрядження" тривало два тижні і за цей час він тільки одного разу був на лінії фронту недалеко від Горлівки, але в бою участі не брав.

За поїздку на Донбас йому і товаришам по службі обіцяли нагороди і підвищені "добові", але вони цього не отримали.

Співрозмовник стверджує, що після повернення до Росії вирішив звільнитися зі Збройних сил, оскільки командування попередило його про можливі нові відрядження на схід України.

Так багато і, усього за один рік

  • 16.10.15, 17:42
Рейтинг партії Яценюка обвалився до 1% ­– опитуванняП'ятниця, 16 жовтня 2015, 14:49 
інфографіка

Якщо б наступної неділі відбулися вибори до Верховної Ради, партія "Народний фронт" прем'єра Арсенія Яценюка набрала б лише 1% голосів і не потрапила б у парламент.

Це випливає з опитування соціологічної групи "Рейтинг",опублікованого на її сайті.

При цьому "Блок Петра Порошенка" набрав би 13% голосів, "Батьківщина", "Самопоміч" і "Опозиційний блок" – по 11%, Радикальна партія Ляшка – 7%, "Правий сектор" – 6%, "Свобода" – 5%.

Інші політсили не подолали б 5%-й бар'єр.

Клацніть для збільшення

Як відомо, рік тому на дострокових парламентських виборах "Народний фронт" став переможцем за партійними списками.

Опитування проводилося 7 – 21 вересня по всій території України крім Криму і окупованої частини Донбасу методом особистого інтерв'ю у респондента вдома. Всього було опитано 1200 людей, старших 18 років. Похибка не перевищує 2,8%.

Українська правда

Будь-яка угода із ху*лом1 та його опричниками...

  • 16.10.15, 17:35
Бойовики перенесли відведення озброєньП'ятниця, 16 жовтня 2015, 16:09

Бойовики перенесли початок нового етапу відведення озброєння калібром менше 100 мм на 21 жовтня.

Про це повідомив один з ватажків бойовиків Едуард Басурін, передає підконтрольний бойовикам сайт.

"Початок відведення в "ДНР" перенесено на 21 жовтня через регулярні порушення", - сказав він.

Басурін додав, що в територіальному відношенні відведення в "ДНР" проходитиме в три етапи: спочатку - з Дебальцевського напрямку, потім - з південного напрямку і нарешті від ділянки лінії розмежування, прилеглого до столиці "ДНР".

Як відомо, Тристороння група узгодила відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно)
.