Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

bis dat, qwi cito dat

  • 04.10.15, 20:40
Порошенко: США прийняли рішення надати Україні контрбатарейні станції
Денис Марценко 04 жовтня 2015, 20:26
 
Порошенко: США прийняли рішення надати Україні контрбатарейні станції


Новину передає «Преса України».
Президент США Барак Обама підписав розпорядження про надання Україні контрбатарейних станцій великої дальності, повідомив президент України Петро Порошенко. Нова оборонна техніка допоможе врази підсилити потужність української армії. 

«Він подзвонив мені і повідомив, що підписав відповідне розпорядження про передачу Україні нових засобів озброєння, які потрібні нам, як повітря, оскільки це оборонна зброя, це контрбатарейні станції великої дальності, які дозволяють нам підвищити активність оборонних можливостей українського війська», — заявив Порошенко в ефірі українського телебачення.

Днями на озброєння Національної гвардії України надійшли американські великокаліберні снайперські гвинтівки Barrett калібром 12,7 мм та болгарські реактивні протитанкові гранати DRTG-73.

Смерть москальським окупантам та їх холуям!!!

  • 04.10.15, 20:32
Мінські угоди привели до бажання Росії змінити увесь світовий порядок - нардеп
Соня Войченко 04 жовтня 2015, 12:47
 
Мінські угоди привели до бажання Росії змінити увесь світовий порядок - нардеп


Про це заявив народний депутат від Радикальної партії Юрій Чижмарь, новину повідомляє «Преса України». 
Після бомбардування росіянами Сирії, світова спільнота нарешті зрозуміла, що спроба підмінити Будапештський Меморандум Мінськими домовленостями призвела не до миру, а до бажання Росії змінити увесь світовий порядок.

«Після бомбардування росіянами Сирії, впродовж дня дуже цікаві заяви були зроблені послом Великобританії в Україні Джудіт Гоф та заступником міністра МЗС Канади Данієль Жан. Обидві заяви стосувалися руйнування світової системи колективної безпеки та необхідності виконання Будапештського Меморандуму щодо захисту територіальної цілісності України», - відзначив нардеп.

За його словами, Захід і інші країни нарешті побачили, що «запропонована Парижем і Берліном на догоду Росії спроба підмінити Будапештський Меморандум Мінськими угодами привела не до миру, а до бажання РФ змінити увесь світовий порядок. І це вже стосується не тільки України і Сирії». 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вважає, що військове втручання Російської Федерації погіршує ситуацію в Сирії і явним чином спрямоване на підтримку режиму «м'ясника» Асада.

Коли б головнокомандувачем був Іван Дмитрович Сірко

  • 03.10.15, 16:56
Якби Українські збройні сили проводили б АТО з таким же відношенням до цивільного населення, як російські силовики в Чечні, Норд - Ості і Беслані то вже 1-го вересня усі школярі Донбасу у вишиванках на лінійках співали б гімн України і "Путін ла-ла-ла", а батьки із портретами Степана Бандери у руках, віталися б "Слава Україні - Героям Слава" 







  

хуйловцям сирійські скотомогильники

  • 03.10.15, 16:46
Русские мамы, продолжайте молчать, - фото российских пленных облетело весь мир. Это не Украина, это Сирия.

Журналист Людмила Чайка написала кратко: 
Русские мамы, вы спокойно смотрели как ваши дети шли убивать наших сыновей, теперь смотрите, как будут убивать ваших.



Нормандська четвірка - запитань більше ніж відповідей

  • 03.10.15, 16:33
Тымчук: к итогам встречи «нормандской четверки» есть вопросы
03.10.2015 - 12:16

Итоги заседания «нормандской четверки» трудно обсуждать, не видя конкретных предложений и механизмов по реализации каждого пункта принятых решений. Хотя уже возникают вопросы к тем заявлениям сторон, которые прозвучали.

Об этом народный депутат Украины от "НФ", координатор группы ИС Дмитрий Тымчук написал на своей странице в ФБ:

"Относительно итогов заседания «нормандской четверки». Без понимания конкретных механизмов по каждому пункту комментировать сложно – можно как жестко критиковать, так и поддерживать и хвалить, кому что нравится. Потому по основным моментам:

1. Местные выборы на Донбассе.

Я очень слабо представляю, как можно обеспечить полностью демократические выборы «по украинскому законодательству» на территориях, которые Украина не контролирует. Мы что, так уверены в непогрешимости и всевидении пресловутых международных наблюдателей? Или думаем, что выборы под стволами российских автоматов можно назвать демократией?

Вон в «ДНР» уже определились с кандидатами, которых «назначат» на «выборные» должности, сплошь и рядом это люди Захарченко (см. вчерашнюю сводку группы ИС). Если эти «неправильные» выборы отменят, то где гарантия, что на «правильных» выборах (в соответствии с Минскими договоренностями) эти же люди не будут точно так же «назначены» террористами?

С другой стороны, нас убеждают, что закон о выборах на Донбассе предусмотрит все нюансы. Что ж, пока мы не видели текст законопроекта, не думаю, что дискуссия имеет большой смысл.

2. Вывод войск РФ и контроль над границей.

Президент Франции Олланд по итогам встречи заявил, что после выборов на Донбассе иностранные (российские) войска будут выведены, и Украина получит контроль над границей.

В моем понимании для того, чтобы договориться о выводе российских войск с Донбасса, для начала нужен сущий пустячок: чтобы Россия признала, что на Донбассе есть эти самые ее войска, иначе непонятно, кто и какие гарантии дает. Пока я не припомню от Москвы такого признания. Соответственно, хотелось бы больше контекста к обещаниям Олланда.

3. Прекращение огня и отвод вооружений калибром менее 100 мм.

Не думаю, что два, три дня или даже неделя без обстрелов – это великий повод для оптимизма. Чтобы говорить о создании предпосылок (только предпосылок!) для мирного процесса, надо констатировать для начала хотя бы отвод тяжелых вооружений (хотя вернуть эти вооружения в 15-км зону – дело двух часов, но все же). А потом уже поднимать вопрос о вооружениях менее 100 мм.

По данному вопросу я высказывался ранее, не буду повторяться. Надеюсь лишь, что ГШ и штаб АТО, отводя вооружения, предусматривают варианты их оперативного возвращения на позиции.

Замечу также, что боевики, отводя «для ОБСЕ» танки с «передка», сплошь и рядом не выводят их из 15-км зоны, а тупо маскируют в километре-двух от прежних позиций. Либо, меняя бортовые номера (для введение в заблуждение наблюдателей) под видом «отвода» вытаскивают на ремонт поврежденную технику, взамен ее перебрасывая к фронту боеспособную. Подготовкой к «мирному диалогу» такие фокусы назвать проблематично. В любом случае, мы продолжаем мониторить ситуацию.

4. Амнистия боевиков

Все мы помним заверения от высшего руководства в том, что амнистии будут подлежать только участники НВФ на Донбассе, которые не совершали преступлений. Надеюсь эти обещания будут выполнены. Опять таки, для дискуссии надо понимать суть конкретных предлагаемых механизмов такой амнистии.

В любом случае, в Верховной Раде назревает очень жаркая пора дискуссий и обсуждений по каждому вопросу. И это очень правильно. На кону слишком многое. Все мы – за установление мира на Донбассе, вопрос лишь, какой ценой он будет куплен.

По крайней мере, я как народный депутат не буду голосовать за «кота в мешке» - как не голосовал за скандальные изменения в Конституцию. Я хочу понимать, как будут работать соответствующие механизмы, и только тогда можно принимать решение".дсь

Ось як поводять себе МУДАКИ

  • 03.10.15, 16:23
Українська сторона розпочала відведення озброєння
Наталка Колошук 03 жовтня 2015, 13:49
 
Українська сторона розпочала відведення озброєння


Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, новину передає «Преса України».
Українська сторона розпочала відведення озброєння калібром менше 100 мм від лінії розмежування в зоні проведення бойових дій на Донбасі.

За словами Селезньова, командування наразі складає списки техніки, яка повинна бути відведена від лінії розмежування. Ці списки узгодяться з місією ОБСЄ, а потім розпочнеться сам процес відведення.

Це відбуватиметься поетапно та згідно термінів, встановлених Мінськими угодами.

«Сьогодні, 3 жовтня, розпочався процес відведення озброєння калібром менше 100 мм від лінії розмежування сторін. В даний час складаються списки озброєння та військової техніки, яка повинна бути відведена», - заявив Селезньов.

Раніше повідомлялось, що українські військові очікують сигналу про початок відведення озброєння від лінії зіткнення.

ще до теми угод із москалями

  • 03.10.15, 16:14
Тимчук розповів, як насправді відводять озброєння бойовики
Наталка Колошук 03 жовтня 2015, 13:16

Тимчук розповів, як насправді відводять озброєння бойовики


Про це Тимчук написав в соцмережі, новину передає «Преса України».
Військовий експерт Дмитро Тимчук вважає, що говорити про мирний процес ще дуже рано, незважаючи на підсумки засідання представників країн «нормандської четвірки». На даний момент бойовики навіть не відводять важке озброєння, а лише маскують його.

«Не думаю, що два, три дні або навіть тиждень без обстрілів – це великий привід для оптимізму. Щоб говорити про створення передумов для мирного процесу, треба констатувати для початку хоча б відвід важких озброєнь. А потім вже піднімати питання про озброєння менше 100 мм», - заявив експерт.

Тимчук сподівається, що Генштаб і штаб АТО, виробляючи відведення озброєння від лінії розмежування, хоча б розглядають варіанти його повернення на позиції у разі термінової потреби.

Також експерт розповів, що під час відведення танків «для ОБСЄ», бойовики відводять озброєння з передової, але не виводять з 15-км зони, а маскують в 1-2 км від колишній позицій. «Або, змінюючи бортові номери (для введення в оману спостерігачів) під виглядом «відведення» витягують на ремонт пошкоджену техніку, натомість її перекидаючи до фронту боєздатну», - додав він.

За словами Тимчука, такі дії терористів складно назвати підготовкою до «мирного діалогу».

Нагадаємо, що, підбиваючи підсумки зустрічі в «нормандському форматі» президент України Петро Порошенко повідомив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде стежити за всіма окупованими територіями на Донбасі.

Давно пора було це зробити

  • 29.09.15, 12:25
Семенченко закликав припинити постачання електроенергії окупованому Криму
Елена Ясиновская 29 вересня 2015, 10:58
 639
Семенченко закликав припинити постачання електроенергії окупованому Криму


Нардеп Семен Семенченко закликає владу припинити поставки електроенергії окупованому Кримському півострову. Це, на його думку, стане головним кроком в блокаді.


Новину повідомляє «Преса України».

Гаслом подальшої боротьби із окупантами Кримського півострова має стати «Жодного кіловата української електроенергії для російської вояччини і промисловості!». Семенченко переконаний у тому, що ліміт електроенергії необхідно знижувати, щоб окупаційна влада не могла забезпечувати тільки школи, лікарні, житло та інші об'єкти за рахунок української електроенергії.

«Промисловість і військові частини окупанти повинні забезпечувати самі. Для цього ними будуть використані хвалені газотурбінні установки в кунгах і той газ який РФ зараз краде в України в Чорноморнафтогазі. Ці установки у великій кількості завезли в Крим ще в минулому році. Про них з гордістю пишуть російські боти в коментарях і кричать представники окупантів по ТБ. Тільки забувають додати, що вони призначені в основному для Крайньої Півночі і вартість кіловата виходить в три рази більше звичайного», - пояснює Семенченко.

У разі продовження поставок електроенергії на територію півострова ціна за кіловат повинна збільшитись у декілька разів.

«Вартість електроенергії, що поставляється в Крим для об'єктів соцкультпобуту також повинна збільшитися. Не на 30%, як пропонує Демчишин, а мінімум в 1,5-2 рази. Агресор повинен платити високу ціну за агресію і дотувати жителів Криму зі свого бюджету, а не з бюджету України», - резюмує нардеп.

Семенченко також зазначив, що ветеранська організація батальйону «Донбас» відправить активістів з транспортом на допомогу організаторам акції за блокаду Придністров'я і посилить свою присутність на пропускних пунктах Криму
.

Чим бандитська влада краща від владикорупціонерів????

  • 29.09.15, 12:16
Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України у сприянні корупції на митниці
Лина Демчук 29 вересня 2015, 10:33
 928
Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України у сприянні корупції на митниці


Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину передає «Преса України».
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в тому, що той підписав постанову, яка веде до поглиблення корупції на митниці.

«Нова хвиля корупції під виглядом реформи. В черговий раз ДФС намагається провести псевдореформу замість встановлення чесних правил гри, що ще більше погіршує стан бізнесу. Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем’єр-міністр підписав постанову № 724, згідно з якої усі товари тепер почали розмитнювати не за фактичною (відповідно до митного кодексу), а за заздалегідь визначеною ДФС, ціною», – зазначив керівник Одещини.

Тому тепер оформлення на всіх митницях паралізовано. Він також додав, що новий документ, підписаний прем’єр-міністром України, дає можливість митникам самим визначати ціну на ввезені товари.

Саакашвілі підкреслив, що  вантаж має оформлятися за ціною договору. Однак, якщо ціну визначити неможливо, можна використовувати так званий резервний метод. За словами керівника Одеської області, саме цей метод був важелем махінацій на митниці, коли митник міг поторгуватися з імпортером про прийнятну ціну. Він наголосив, що визначення ціни за резервним методом не може відрізнятися між регіонами в 5 разів і запропонував вже опробуваний міжнародним співтовариством підхід.

«А вони хочуть вирішити цю проблему, просто підігнавши усі товари під одну гребінку!» – зауважив колишній президент Грузії.

Глава Одеської ОДА навів приклад.

«Якщо імпортер купив деталі для свого машинобудівного заводу за реальним прозорим контрактом за 100 000 доларів, а в митниці він не «свій» і в базі ГФС ці деталі коштують 500 000, то імпортер буде просто поставлений перед фактом», – заявив Саакашвілі.

Він також нагадав, що Україна є членом ГАТТ, де вказано, що першорядним методом є визначення митної вартостi за ціною контракту. А резервний метод можна застосовувати лише тоді, якщо ціну контракту визначити не можна.

Раніше Міхеіл Саакашвілі розповів про свавілля з боку київської фінансової міліції на митниці.

Це знають усі...крім нашого верховного головнокомандувача

  • 28.09.15, 10:50
Порошенко розповів, що буде, якщо Україна програє війну (ВІДЕО)
Денис Марценко 27 вересня 2015, 21:28
 5367
Порошенко розповів, що буде, якщо Україна програє війну (ВІДЕО)


Про це український лідер заявив у неділю на конференції «Глобальні ініціативи Клінтона» у Нью-Йорку.
Президент України Петро Порошенко вважає, що Україна захищає свободу і демократію у всьому світі. Хоч Київ не просить у Заходу летальної зброї, він потребує оборонного озброєння для стримування російської агресії. Нині Україні важко зрівнятися з військовим потенціалом Росії.

«Будапештський меморандум, підписаний 1994 року, який обіцяв нам безпеку і територіальну цілісність, і був гарантований ядерним державами світу. Тепер ми бачимо, що він не працює. Ми позбавилися нашого ядерного потенціалу, щоб отримати зброю, яка дозволить нам захистити нашу країну», - заявив Президент.

Він наголосив, що Україна потребує стримувального військового обладнання. Порошенко запевнив, що надання Києву зброї - це інвестиція Європи у свою безпеку.

Порошенко також відзначив, що зі вступом на пост президента, він почав активно вести перемовини з Заходом щодо військової підтримки, але відмова аргументувалася високим рівнем корупції серед українських військових.

Зокрема президент України відмітив такий вислів: «Ми не дамо вам серйозної військової допомоги, тому що половина вашої армії корумпована, а інша половина – це агенти ворожої держави».

«Я в це не вірю, але якщо теоретично припустимо, що Україна програє цю війну, глобальна безпека буде знищена», - додав глава держави.