Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Будь-які угоди із ху*лом1 гімна варті

  • 07.10.15, 15:45
Українська аеророзвідка зафіксувала у терористів велику кількість танків та гаубиць (ВIДЕО)
Наталка Колошук 07 жовтня 2015, 14:26

Українська аеророзвідка зафіксувала у терористів велику кількість танків та гаубиць (ВIДЕО)


Про це «Дніпро-1» повідомляє у соцмережі, новину передає «Преса України».
Аеророзвідка полку «Дніпро-1» помітила російську військову техніку на базах терористів на Донбасі.

«Аеророзвідка полку «Дніпро-1» виявила військову техніку російсько-терористичних військ. Зокрема, 16 танків на базі біля села Солнцево, 4 УРАЛи для перевезення б/к,5 гаубиць Д-30 біля села Богданівка та невідому зброю ракетного типу, близьку до Точки У в місті Новоазовськ», - йдеться у повідомленні.

Даний полк постійно спостерігає за окупованими «ДНР/ЛНР» територіями Донбасу з повітря. Таким чином військові запевняють, що російсько-терористичні війська не дотримуються Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Петро Порошенко наказав українським військам не розслаблятися, адже, незважаючи на перемир’я, до перемоги ще далеко.

Ось адреса відео

   http://uapress.info/uk/news/show/99239

Угоди із москалями та їх холуями гімна не варті

  • 06.10.15, 21:13
Бойовики заховали кілька ударних груп бронетехніки в зоні АТО
Олена Ярмолюк 06 жовтня 2015, 20:59
 
Бойовики заховали кілька ударних груп бронетехніки в зоні АТО


Бойовики зібрали кілька груп бронетехніки, яка в даний час стоїть поблизу кількох населених пунктів Донецької області. Повідомляється, що в групах в середньому знаходиться від 30 до 40 одиниць бронетехніки.


Про це повідомляє у соцмережі український військовослужбовець Віталій Клим, новину передає «Преса України».

«Коротко: Під Старобешевим, Єнакієвим, Амвросієвкою, Горлівкою, Олександрівкою виявлені скупчення автотранспорту і бронетехніки бойовиків. В кожній з груп в середньому від 30 до 40 одиниць бронетехніки. Яку мету реально переслідують, поки що незрозуміло», - пише Клим.

Також боєць відзначає активність диверсійних груп бойовиків, а також постійні поодинокі обстріли с ворожої сторони позицій сил АТО.

«Вздовж усієї лінії розмежування присутні збройні провокації з боку бойовиків типу «випадкової» стрілянини у бік наших позицій. Також йде планомірна» обробка та пристрілка нейтральної смуги та «зеленки». Щільно працюють ДРГ», - повідомляє він.

Раніше ми повідомлялиЛуганські бойовики почали показове виведення своїх танків з окупованого Луганська. Однак згідно з розвідданими, «ЛНР» виводить тільки стару, побиту або «засвічену» техніку, в той час як бойові машини в хорошому стані ховають по всяким затишним місцям поблизу різних населених пункті
в

ху*ловським окупантам сирійські скотомогильники

  • 06.10.15, 21:02
Бойовики «ІДІЛ» знайшли збитого ними російського льотчика з Су-25 (ВІДЕО)
Олена Ярмолюк 06 жовтня 2015, 20:06
 
Бойовики «ІДІЛ» знайшли збитого ними російського льотчика з Су-25 (ВІДЕО)


У мережі з'явилося відео, зняте бойовиками «ІДІЛ», на якому показаний момент знаходження російського льотчика із збитого ними 1 жовтня штурмовика СУ-25.


Про цю новину повідомляє «Преса України».

Терористи з «Ісламської держави» зняли на відео російського льотчика, який був збитий і катапультувався з російського штурмовика СУ-25. Якість відео дуже низька щоб оцінити стан росіянина, є припущення, що він був розстріляний бойовиками ще в момент приземлення на парашуті.

Раніше ми повідомлялиСирійські терористи з «ІДІЛ» вже стратили трьох російських солдатів, які брали участь у бойових діях на території цієї країни. Одним з перших, ймовірно, став російський льотчик з збитого напередодні СУ-25, імена решти загиблих росіян поки не відомі.

   Ось адреса за якою можна переглянути відео http://uapress.info/uk/news/show/99096

Прекрасне "бомбардування"

  • 06.10.15, 19:08
У США готуються застосувати нові бомби (ФОТО)
Ваня Герман 06 жовтня 2015, 18:52
 391
У США готуються застосувати нові бомби (ФОТО)


Новину повідомляє «Преса України».
У США науковці розробили потужну та ефективну зброю – бомбардувальники. Кожен із них може в день скидати до 900 тисяч бомб.

Але нові бомби несуть у собі життя, адже вони «заряджені» саджанцями дерев, а за допомогою них планують відновляти ліси.

Lockheed Martin Aerospace, найбільша американська компанія в сфері ВПК, дотримується думки, що після переобладнання застарілих бомбардувальників у насіннєві бомби можна насадити більше лісів.

Така дивна ідея зародилась у штаті Массачусетс, коли уряд примусив усі компанії, які забруднюють атмосферу висадити ліси. Виявилось, що висадка лісів за допомогою бомбардувальника C-130 дуже дешева та швидка.

«Це 125 тисяч дерев за один політ і близько 900 тисяч дерев в день», - розповідає представник компанії Lockheed Martin Пітер Сіммонс.

Конуси, всередині яких містяться сажанці, проникають на необхідну глибину для розвитку молодого дерева. Всередині них також є добрива та матеріал, який не всмоктує з грунту вологу здійснюючи таким чином полив рослин.

«Якщо ми збираємося боротися з глобальним потеплінням шляхом збору вуглецю в стовбурах дерев, нам потрібно висаджувати мільйони дерев на рік. І повітряна лісопосадка, ймовірно, єдиний шлях»,  - заявив Моше Аламаро - вчений, який розробив цей проект і який займається його просуванням.

Він додав, що такі зелені бомби можна адаптувати під любий район і наповнити саджанцями та необхідними рослинами.

Нагадуємо, що дослідники WWF ( Всесвітній фонд дикої природи) б’ють тривогу, адже усі природні заповідники мають «гарячі точки», де ліси вирубаються досить швидко.

ху*ловці скотомогильник, а не європейський суд

  • 06.10.15, 18:59
Росіянка «Тереза», яка катувала українських бійців, оголосила відвід судді і прокурора

Росіянка «Тереза», яка катувала українських бійців, оголосила відвід судді і прокурора
Лариса Чубарова

Співробітниця «міністерства державної безпеки ДНР» громадянка Росії Лариса Чубарова, позивний «Тереза», яка обвинувачується в тероризмі, на засіданні Київського райсуду в Харкові подала клопотання про відведення суддів, прокурора і навіть свого адвоката, повідомляє Укрінформ.

«Обвинувачена подала клопотання про відведення колегії суддів, прокурора і навіть свого адвоката. При цьому вона посилалася на те, що з адвокатом у неї різні погляди», – зазначили в суді.

Клопотання задовольнили частково: у неї буде новий адвокат.

Наступне засідання у справі «Терези» призначено на 13 жовтня.

Як повідомлялось раніше, 7 квітня співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Ларису Чубарову, яка жила в Харкові і є співробітницею так званого міністерства держбезпеки «ДНР» з позивним «Тереза». Під час обшуку у неї знайшли саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження й антиукраїнську символіку.

«Терезі» інкримінують участь у непередбачених законом збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю, посягання на територіальну цілісність і недоторканість держави.

21 травня в Київському райсуді Харкова боєць батальйону «Азов» упізнав у ній «Терезу», яка катувала полонених українських військових у Мар’їнці Донецької області.

Патріотам - буцегарні, колаборантам - президії

  • 05.10.15, 21:37
Організатор "антимайдану" у Херсоні прийняла присягу в поліцейських курсантівПонеділок, 05 жовтня 2015, 15:42 
фото

Колишня заступниця херсонського губернатора часів Януковича Ганна Пономаренко у неділю прийшла на складання першої присяги поліцейського курсантами університету у Херсоні.

Про це йдеться у повідомленні спільноти "Євромайдан" у Facebook.

Згідно з повідомленням, першу в Херсоні присягу українського поліцейського складали курсанти Херсонського факультету Одеського університету внутрішніх справ.

На опублікованих фото видно, що екс-організатор херсонського "антимайдану" Пономаренко стоїть серед президії у генеральській формі з багатьма відзнаками.

Представниця відділу кадрів факультету у телефонній розмові з "Українською правдою" пояснила, що Пономаренко на урочистості прийшла з власної ініціативи і у якості ветерана.

"Її ніхто навіть не запрошував, вона прийшла сама", – сказала представник вузу і додала, що екс-чиновниця наразі не займає жодної посади.

Пономаренко була заступником херсонського губернатора з серпня 2012 до лютого 2014 року. Була членом Партії регіонів.

Згідно з повідомленнями у ЗМІ, у розпал подій на Євромайдані вона була організатором і активним учасником херсонського "антимайдану", а також організовувала відправку "тітушок" у Київ.

"Ті, хто стоїть там, напроти (на Євромайдані – ред.) – це кучка нелюдей, яка прикрилася невідомо чим, у яких нема ні душі, ні серця, які прихистили біля себе таких же нелюдей і посилають їх проти мирних нормальних людей", – заявила вона під час одного зі своїх виступів на "антимайдані" у січні 2014 року.

Також вона зустрічалася з директорами шкіл і вимагала у них не відпускати учнів на акції протесту.

Після втечі Януковича Пономаренко, як стверджують місцеві ЗМІ, покинула Херсон і якийсь час проживала в окупованому Криму. У лютому 2015 року її знову побачили у Херсоні.

Українська правда

імперію зла потрібно нищити усім світом

  • 05.10.15, 21:14
Рада НАТО закликала Росію негайно припинити удари по ополченцям у Сирії
05.10.2015 | 19:45

Рада НАТО закликала РФ "негайно припинити удари по поміркованій опозиції" в Сирії.
REUTERS
REUTERS

Про це йдеться в заяві Північноатлантичної ради за підсумками екстрене засідання по Сирії, що відбулося в Брюсселі, передає ТАСС.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Росія в Сирії дотримується «стратегії програшу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРосія визнала порушення повітряного простору Туреччини

За словами глави Пентагону, Росія своїми авіаударами загострює громадянську війну в Сирії.

30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРосія не виключає використання Чорноморського флоту для блокади узбережжя Сирії

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія використовуватиме тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками "Ісламської держави". Про наземну операцію не йдеться.

Того ж дня, 30 вересня, російські військово-повітряні сили завдали першого удару в Сирії. Згодом бомбардування повторилися.

Невдовзі після початку бомбардувань правозахисні організації заявили, що ударизавдаються по районах, в яких взагалі немає бойовиків, а жертвами нальотів стають мирні жителі. Російська влада ці закиди відкидає.

Водночас США і міжнародні спостерігачі заявили, що російські військові літаки б'ють по інших угрупуваннях повстанців у Сирії, допомагаючи уряду Асада.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/world/1143409-rada-nato-zaklikala-rosiyu-negayno-pripiniti-udari-po-opolchentsyam-u-siriji.html

Коли б ябув каменем на шиї кацапстану радий втонути із ним

  • 05.10.15, 15:55
Петля на шее России затягивается. Стоит ли радоваться Украине
05.10.2015 15:26

Среди главных событий прошлой недели — подписание соглашения об отводе вооружений калибром менее 100 мм на Донбассе (подтвержденное по результатам переговоров «нормандской четверки» в Париже) и официальное вступление России в войну в Сирии. Оба события связаны между собой. Несмотря на то, что лидеры боевиков поспешили заявить о завершении войны на Донбассе, начало сирийских событий означает, что Владимир Путин всего лишь отвлекся от Украины, заморозив конфликт в зоне АТО до «особого распоряжения». А война в Сирии ему нужна для достижения пропагандистских, экономических и политических целей — одной из которых является снятие западных санкций. Дальнейшие события в Украине зависят от того, удастся ли лидеру Кремля достигнуть этих целей.

Итоги для Украины

30 сентября Трехсторонняя контактная группа в Минске подписала соглашение об отводе от линии разграничения на Донбассе вооружений калибром менее 100 мм на 15 км в обе стороны. Соглашение подписали главари незаконных ДНР и ЛНР Александр Захарченко и Игорь Плотницкий. А еще один представитель ДНР Денис Пушилин тут же заявил, что выполнение данного соглашения означает конец войны на Донбассе. Правда, на следующий день, 1 октября, официальный спикер Администрации президента по вопросам АТО Андрей Лысенко отметил, что эту войну нельзя считать оконченной, пока в ней «не похоронен последний погибший солдат», хотя достигнутые договоренности, конечно же, приближают страну к завершению конфликта. В то же время после переговоров «нормандской четверки» (Петра Порошенко, Франсуа Олланда, Ангелы Меркель и Владимира Путина) в Париже 2 октября украинская сторона и представители боевиков заявили о начале процесса отвода оружия.

Война на Донбассе, вместе с тем, действительно не закончена. И не только потому, что в ней не похоронен последний погибший солдат, а потому, что не устранены ее главные причины. Таковыми можно считать деятельность президента России Владимира Путина, который запустил процесс вторжения российских войск на территорию Украины. Результатом этого вторжения стали аннексия Крыма, а также создание незаконных ЛНР и ДНР. До тех пор, пока самопровозглашенные «республики» будут продолжать свое существование, Украине придется поддерживать свои войска на линии разграничения в состоянии полной боевой готовности. В такой ситуации вероятность возобновления боевых действий на Донбассе, а значит и продолжения всех мобилизационных мероприятий в нашей стране, остается крайне высокой.

Одновременно с подписанием соглашения об отводе вооружений калибром менее 100 мм на Донбассе российские Воздушно-космические силы (ВКС) приступили к бомбардировкам позиций исламских террористов и противников действующей власти в Сирии. Действия ВКС происходят в рамках военной помощи президенту этой страны Башару Асаду, которую он официально запросил у президента РФ Владимира Путина. Совет Федерации России 30 сентября оперативно разрешил главе Кремля применить войска в Сирии. Бомбардировки начались немедленно, потому что российская авиация заранее была переброшена в эту страну для нанесения авиаударов по противникам режима Асада.

События в Украине и Сирии взаимосвязаны. Прежде всего, они означают, что Владимир Путин отвлекся от Украины на другую войну. И хотя, как мы уже говорили, события на Донбассе далеки от окончательного завершения, впору подвести промежуточные итоги.

Чем закончился для Украины период войны с марта 2014-го по сентябрь 2015 года? Если сравнивать с предвоенной ситуацией, то, безусловно, потерю территорий (Крыма и части Донбасса) вкупе с тяжелой ситуацией в экономике нельзя считать счастливым концом. Но если вспомнить речь Владимира Путина от 17 апреля 2014 года, где он говорил о «Новороссии»: «Харьков, Луганск, Донецк, Херсон, Николаев, Одесса не входили в состав Украины в царские времена. Это все территории, переданные в двадцатые годы советским правительством, зачем они это сделали — Бог их знает», — то потерю Крыма и сравнительно небольшого куска территории на востоке можно считать умеренной платой за существование всей Украины. В этом смысле можно даже говорить о финском варианте для нашей страны — потерять меньшее, но сохранить большее.

К сожалению, эта же логика уместна и для российского лидера — не получив максимума, он достиг необходимого минимума: создал на границе с Украиной зону нестабильности, с помощью которой он все еще может влиять на политику нашей страны во всех возможных смыслах. Для этого совершенно необязательно «впихивать» ДНР и ЛНР в состав Украины на каких-либо условиях. Их существующего непризнанного статуса вполне достаточно для того, чтобы надолго испортить нам нервы.

Таким образом, на данном этапе зафиксировано следующее положение вещей: ценой потери части территорий Украина остановила дальнейшее продвижение противника внутрь страны. О «сухопутном коридоре» в Крым, пресловутом выходе боевиков на административные границы Донецкой и Луганской областей сейчас говорить нет смысла. Но и мы не сможем двинуться дальше под угрозой дуновения «северного ветра». Таков главный промежуточный результат украинско-российской войны.

Возможное будущее России

Чего ждать дальше? Ввязавшись в войну в Сирии, российский президент преследовал пропагандистские, политические и экономические цели. В рамках организации «Новороссии» донбасскую авантюру России следует признать неудачной, поэтому Кремлю нужна новая «маленькая победоносная война». Это — пропагандистская цель. Кроме того, Владимиру Путину необходимо сохранить свое влияние на Ближнем Востоке, которое исчезнет после падения Башара Асада — политическая цель. И, наконец, уничтожая исламских террористов, в Москве еще рассчитывают на снятие санкций, наложенных Западом за вторжение в Украину —экономическая цель.

Россия вряд ли достигнет поставленных целей, причем об этом говорят даже не украинские эксперты, а российские блогеры, поддерживающие вторжение российских войск на Донбасс. Например, известный российский блогер Анатолий Несмиян (el-murid), специализирующийся на освещении ближневосточных проблем, утверждает, что войну в Сирии вообще невозможно выиграть, а Россия вмешалась слишком поздно для режима Асада. «Россия ввязывается в сирийскую войну в ситуации, когда упущены все без исключения предыдущие возможности. Ситуация не просто близка, а является катастрофической. Экономика Сирии уничтожена, население бежит, армия понесла тяжелейшие потери, правительство контролирует от силы треть территории и примерно 40% населения», — написал, в частности, Несмиян в день начала бомбардировок.

По его словам, Россия вступает в конфликт, который принял «ярко выраженный религиозный оттенок и ведется на истребление». «Договоренности с кем бы то ни было из противников Асада на сегодня практически исключены. Россия становится единственным иностранным государством, официально вступающим в эту войну, что дает право исламистам объявлять джихад в полном смысле этого слова и на всех объективных основаниях. В такой ситуации рассчитывать на воздушную войну и легкую прогулку по пустыне —наивность и глупость», — пишет el-murid, отмечая, что исламистские группировки во имя джихада могут объединиться против России.

Еще один российский блогер, писатель и политический деятель Максим Калашников утверждает, что положение, в котором сейчас очутилась РФ, напоминает ситуацию, предшествовавшую развалу СССР. «Как и в начале 1980-х, страна охватывается полукольцом войн… Тогда (в 1980-х) США смогли переиграть советских маразматических вождей, втравив СССР в противостояние на нескольких фронтах. При том, что цены на нефть в 1980-1986 годах пока еще плавно снижались. На западе — противостояние с НАТО. На юге— в войну в Афганистане. На востоке — в противостояние с Китаем… Сейчас, в 2015-м: сразу три войны (Донбасс, Сирия, Средняя Азия). СССР, столкнувшись с начавшейся на него военно-экономической атакой в 1981 году, надломился уже в 1987 году, а пал в 1991-м. Не думаю, что РФ (если брать за точку отсчета 2014-й) протянет больше. Петля на шее РФ захлестывается», — написал Калашников 30 сентября.

Наконец, заявления президента США Барака Обамы, сделанные на заседании Генеральной Ассамблеи ООН 28 сентября, говорят о том, что России в существующей ситуации вряд ли следует рассчитывать на снятие санкций. «Америка почти не имеет экономических интересов в Украине. Мы понимаем общую историю между Россией и Украиной. Но мы не можем стоять в стороне, когда суверенитет страны жестко нарушается. Если это происходит в независимой Украине, это может произойти в любой стране, представленной здесь», — сказал американский президент, пояснив, что именно эта мотивация поясняет введение западных санкций в отношении России. «У нас нет желания вернуться к холодной войне», — добавил лидер Белого дома.

Тем не менее, логика событий как раз и говорит, что мы стали свидетелями новой холодной войны между Западом и Востоком. Для России запущены процессы, повторяющие распад Союза 24 года назад: удешевление энергоносителей, санкции, серия малых войн, сжирающих ресурсы, и распад, последствия которого каждый может додумать сам. Однако это совершенно не гарантирует того, что под «шумок» мы сможем спокойно вернуть себе утраченные территории. Осознав, что авантюра в Сирии провалилась, Владимир Путин снова может переключить свое внимание на Украину и затеять новую «маленькую победоносную войну» на нашей территории для того, чтобы вновь подправить свой пошатнувшийся рейтинг.

завдяки перемозі дипломатії порохна ще не один патріот загине

  • 05.10.15, 07:37
За останню добу ЗСУ в зоні АТО зазнали втрат
Оля Гузенко 05 жовтня 2015, 05:42
 1159
За останню добу ЗСУ в зоні АТО зазнали втрат


Новину повідомив куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник, передає «Преса України».4 жовтня сили АТО зазнали втрат: один загиблий і четверо поранених солдатів. Всі вони підірвалися на розтяжці.

«Сьогодні в зоні АТО загинув боєць 37-го батальйону, Карась Роман Валентинович. Кавалер ордена «За Мужнiсть», службу починав у 40-му БТРО «Кривбас», пройшов Авдіївку, весь сектор «М», на війні був більше року», - повідомив Колесник.

Боєць намагався допомогти своїм товаришам, які підірвалися на розтяжці. У підсумку загинув сам, так і не дізнавшись, як іронічно підкреслює Колесник, про «дипломатію президента», яка перемогла.

Під час інциденту поранення різного ступеня тяжкості отримали четверо українських солдатів. 

Нагадаємо, у військовій частині населеного пункту Черкаське Дніпропетровської області загорівся робочий танк. Українські військовослужбовці кинулися його гасити, але не встигли: вогонь дістався до снарядів у танку і машина вибухнула.

париж = перемога...париж = зрада!!!

  • 04.10.15, 20:49
Анатолій Гриценко пояснив, що трапилося у Парижі
Даша Павлова 04 жовтня 2015, 20:01
 1397
Анатолій Гриценко пояснив, що трапилося у Парижі

Відомий український політик Анатолій Гриценко повідав, що трапилося у Парижі. «Україну таки дотиснули і змусили в повному обсязі виконати Мінські угоди. Невигідні для нас і зрадницькі по своїй суті». Про це колишній народний депутат написав на своїй сторінці у соцмережі.

Новину передає «Преса України».

«Що сталося у Парижі? Коротка відповідь: нічого нового, порівняно з підписаним у Мінську 12 лютого. Більш розгорнуто: Україну таки дотиснули і змусили в повному обсязі виконати Мінські угоди. Невигідні для нас і зрадницькі по своїй суті. А саме:

- прийняти зміни до Конституції, якими зафіксувати для окупованих територій «особливий статус»; 

- для проведення на окупованих територіях виборів прийняти окремий (!) закон; 

- ввести в дію закон про «особливий статус» - з їхніми «особливими» міліціями, прокуратурами і судами, з їхнім «особливим» фінансуванням із бюджету Києва, з їхніми «особливими» правами укладати міжнародні угоди, угоди з Урядом України і окремими міністерствами України; 

- ввести в дію закон про повну амністію бойовиків і терористів;

- лише потім провести на окупованих територіях «особливі» вибори, протягом 80 днів після прийняття згаданого окремого (для них) закону про вибори», - пояснив Гриценко.

А тепер найголовніше та найважливіше, підкреслив політик: «попри широко поширювану місяцями свідому брехню Банкової і не тільки, вибори на окупованих територіях Україна повинна провести НЕ ПІСЛЯ виведення з Донбасу російських військ і відновлення Україною контролю за своїм Державним кордоном, а ДО - тобто вибори пройдуть в той час, коли наш кордон контролюватиме Росія і російські військові з російською технікою ще можуть залишатися на території Донбасу. 

Чому так? А тому що на це Порошенко погодився ще в лютому місяці, і саме так записано в Мінських угодах.

Перемога це, чи зрада? Самі вирішуйтеі», - підсумував Анатолій Гриценко

Нагадаємо, що заборона на продаж землі - одна з причин, чому економіка України не є ринковою, а квазіринковою. Немає ринку землі, немає повноцінної конкуренції, оскільки, крім процвітаючою корупції, влада створює умови сприятливі для олігархів, вважає Анатолій Гриценко.