хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

А гарантії Україні за Будапештським меморандумом?

Стало відомо навіщо США модифікували радіолокаційні системи перед передачею Україні
Олена Ярмолюк 23 жовтня 2015, 19:41
 
Стало відомо навіщо США модифікували радіолокаційні системи перед передачею Україні


Новітні радіолокаційні системи, які перед передачею Україні були модифіковані американцями, стали компромісом всередині США для того, щоб американська військова допомога таки дійшла до України.


Таку думку висловив в ЗМІ директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, новину передає "Преса України".

Модифікувавши радіолокаційні системи таким чином, щоб вони не могли перешкоджати вірогідним обстрілам з Росії, американці фактично займаються самозаспокоєнням, адже пояснюють свої дії намаганням "не провокувати Росію". За їх словами, "поки в Україні зберігається перемир'я, вони не хочуть відправляти зброю, яка протидіє Росії". На це експерт звертає увагу, що Путіна і раніше "ніхто не провокував починати агресію проти України".

"Рішення адміністрації президента Обами, звичайно, викликало критику з боку республіканців. Сенатор Джон Маккейн сказав, що подібний крок "посилає сигнал Росії та Україні, що ми [США] не готові до серйозної боротьби з Путіним". Виходячи з цього, можу припустити, що така ситуація – це результат політичної протидії в самих Штатах. Тобто, скорочення потужності радарів стало результатом компромісу, щоб Обама не ветував ту статтю американського бюджету, за якою передбачається надання військової допомоги Україні (як відомо, сьогодні він ветував законопроект Про витрати на оборону в фінансовому 2016 році, який, зокрема, передбачає надання військової допомоги Україні)", - пише Сунгуровський.

Проте навіть після модифікації, американські радіолокаційні системи все одно є досить потужним обладнанням.

"Тим не менш, американські радари, як і раніше надають Україні можливість реагувати на обстріл в зоні зіткнення на сході країни. Якщо ж почнеться операція з витіснення російсько-сепаратистських сил за межі України, то при наближенні до рубежів Росії не виключені обстріли з їх території. Зменшення радіусу дії радарів в даному випадку жодним чином не вплине на ситуацію, оскільки переміститься сама зона зіткнення і російські вогневі об'єкти потраплять в цю зону", - зазначає Сунгуровський.

Раніше ми повідомляли: Як повідомляє видання The Wall Street Journal (WSJ), виявляється просунуті американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які найближчим часом США повинні передати Україні, будуть змінені, що зробить неможливим їх використання для нанесення ударів по території Росії
.

3

Коментарі

123.10.15, 21:29

Фільм про який Ви ведете мову о 22.