Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Шість поразок опозиції. Як уникнути сьомої.

  • 01.04.13, 20:59
Другого квітня опозиція збирається на черговий мітинг. Цього разу, щоб заставити владу проголосувати за вибори Київради та міського голови столиці. Опозиція має шанс таки добитися свого, адже через ситуацію із минулотижневими заметами кияни дуже злі на Попова та Партію регіонів. Чи зможе врешті опозиція добитися свого?


Опозиція уже мала далеко не одну нагоду, щоб побити владу на політичному ринзі, проте не здобула ще жодної серйозної перемоги. Натомість – 6 поразок.

Поразки опозиції почалися в наступний день після виборів, коли тервиборчкоми взялися за підрахунок голосів. І якщо на кількох округах противникам влади вдалося відстояти своїх переможців, то на 5 вони так і не змогли цього зробити, попри великий відрив кандидатів-опозиціонерів від своїх найближчих переслідувачів, що представляли владу (окрім 223 округу, де розрив між Левченком та Пилипишиним був незначним).

Тоді опозиція вирішила вивести людей під ЦВК і стояти там, доки чесно не порахують голоси. Проте дива не сталося і з часом люди просто розійшлися з площі біля пам’ятнику Лесі Українці. Не вдалося й зробити нічого парламентськими методами і тоді опозиціонери банально «злили» цих 5 проблемних округів, погодившись на перевибори, котрі так досі й не були призначеними. Це була уже друга поразка.

Третя поразка відбулася тоді, коли після шоу з бійками та пилянням паркану в перший сесійний день, наступного разу опозиціонери без зайвих шуму та гаму дозволили владі обрати Уряд та президію Ради. Так само не вдалося нічого зробити з «тушками» Табаловими, котрі спокійно ходять до парламенту і голосують.

Четвертою поразкою стало розблокування Ради 22 лютого. Відбулося це якось неочікувано для всіх. Неочікувано одразу з кількох причин. Перш за все, опозиція обіцяла стояти до кінця, Свобода навіть встигла розгорнути передвиборчі штаби по Україні, а регіонали подумували над тим, щоб провести вибори і зробити це за мажоритарною системою.

Друга підстава – три опозиційні фракції не добилися того, чого вимагали – введення сенсорної кнопки чи хоча б 100% гарантій того, що депутати тепер голосуватимуть особисто. Регіонали після розблокування дивувалися, чому їхні суперники в Раді припинили блокаду лише 22 лютого, адже такий варіант компромісу, на якому врешті зійшлися, ПР пропонувала ще в перші дні, але УДАР, «Батьківщина» та «Свобода» його тоді відкинули.

П’ята поразка – «здача» Власенка. Опозиція обіцяла блокувати Раду до кінця, а вже 19 березня адвоката Тимошенко в парламенті замінив Роман Стаднійчук.

Шоста поразка – неуспішність мітингів «Вставай, Україно!». Навіть у трьох галицьких облцентрах опозиціонерам не вдалося зібрати більше 10 тисяч людей в кожному

Як не програти всьоме?

Опозиція програла владі шість разів менш, ніж за півроку. Що потрібно зробити, щоб не програти всьоме? Цього разу на порядку денному стоїть питання київських виборів. 2 квітня Рада має прийняти або неприйняти закон про вибори мера та Київради в другому читанні та вцілому. Опозиціонери призначили на цей день мітинг. Регіони ж у відповідь намагаються перенести розгляд питання виборів в Києві на пізніше, паралельно збираючи альтернативну проплачену акцію.

Опозиція повинна дуже добре підготуватися до цього дня, адже, якщо програють завтра, виборів в Києві може не бути аж до 2015 року. Тому потрібно виконати кілька доволі простих порад. По-перше – в екстреному порядку мобілізувати на мітинг своїх активістів з усієї України. Добиратися їм варто буде потягами, адже, рух автобусів доволі легко обмежити, залякавши перевізників чи віддавши наказ ДАІ зупиняти на трасі маршрутки з активістами. Кількість партійців в однієї «Батьківщини» більша за 600 тис чоловік. Якби хоч 10 частина з них приїхала до Києва на мітинг, Партія регіонів у повному складі покинули б Україну назавше.

По-друге – не брати на протест під Радою проплачених професійних мітингувальників. Досвід попередніх успішних виступів показує, на прикладі чорнобильців та афганців, що куди ефективнішими є 100 чи 200 чоловік, котрі стоять за ідею, ніж тисячі тих, хто прийшов по стояти за 50 гривень. Тільки свої та громадські активісти та кияни чи гості міста, котрі точно знають чого вони прийшли під Раду та чого вимагають.

По-третє – менше виступати, а більше діяти. Успішні операції, котрі вдалося провернути опозиції разом із громадськими активістами, не були банальними мітингами, де люди слухали чергового з вождів про те, як погано живеться в країні. Усі і так прекрасно це знають. Громадяни не отримали би доступ до будівлі Київради, якби активісти просто зібралися розповісти під мерією, яка Герега «кака».

По-четверте – більше вигадливості. Опозиційні лідери послуговуються банальними шаблонами з проведення протестів. Запросили людей через ЗМІ, усі прийшли під Раду, помахали прапорами, вийшли опозиційні лідери, поганили владу, поспівали гімн наостанок і всі додому. Протест 2 квітня має бути особливий вже хоча б тому, що волонтери, як колись за рухівських часів, роздавали людям запрошення на мітинг. Крім того, щоб залучити більше киян до протесту, Романові Шрайку (відповідно до його запису на Фейсбуці) зателефонував один із «ветеранів протестного руху» і розповів схему, яку використовували в 1990 на мітингу проти підписання союзного договору: «опозиційні депутати ставали з мегафонами біля метро та пояснювали людям, що відбувається та запрошували приєднатися до мітингу». Далеко не всі кияни знають про те, що завтра має відбуватися протест, тому повідомити їх необхідно.

По-п’яте – бути готовими до будь-чого, що може зробити влада. Від застосування сили до затримання активістів. Реагувати на це потрібно миттєво.

По-шосте – бути готовими стояти до кінця. Усі вдалі протести в Україні були такими саме завдяки тому, що люди трималися до останнього. Слід якнайдовше стояти на своєму та не погоджуватися на дрібний компроміс. Цей урок добре запам’ятали організатори «Революції на граніті».

Проте мітинг не відбудеться, якщо на нього не прийде народ. Для цього кияни та гості міста повинні зрозуміти, чи потрібен їм цей мітинг.

По-перше – люди мають розставити для себе пріоритети – один робочий день чи право на обрання своєї міської ради та міського голови.

По-друге – якщо підставою для того, щоб не йти на протест є засилля партійної символіки, то ця проблема вирішується доволі просто. Є три варіанти розвитку завтрашніх подій. Перший – фантастичний - партії прийдуть без символіки, і всі будуть щасливі. Другий – реалістичний – партії прийдуть із прапорами, і люди теж, але з державними, якими колись завше супроводжувалися усі українські мітинги кінця 80-их та початку 90-их. Третій – малореалістичний, але втілити можна. Партії будуть з прапорами і міські жителі теж, але не з національними стягами, а з будь-якого кольору, де писатиме щось на кшталт «Геть прапори!». Парадоксально, але дієво, якщо кількість таких стягів буде великою і збільшуватиметься від протесту до протесту, то партійна символіка банально губитиметься серед моря державних чи незвичних прапорів.

По-третє – мітинг зорганізований не лише опозицією, а й громадськими активістами, котрі, в тому числі, роздавали, як уже зазначалося, запрошення.  

Завтрашній мітинг під Радою має показати, наскільки готове суспільство до дій та змін. Чи залишається воно все таким ж інертним, навіть попри високі показники протестних настроїв серед населення? Чи буде це 7 поразкою опозиції в парламенті VII скликання? І не слід забувати, що програє не лише опозиція, а й народ, котрий її обрав.

Назарій Заноз 
tyzhden

Це треба прочитати, щоб знати і не піддаватись

  • 31.03.13, 23:57


 

В переходе возле станции метро сидит женщина неопределенного возраста. Ей можно дать с ходу и тридцать, и двадцать три, и сорок два. Волосы у

женщины спутаны и грязны, голова опущена в скорби.

 

Перед женщиной на заплеванном полу перехода лежит кулек. В кулек сердобольные граждане бросают деньги. И не бросали бы, да на руках женщина держит весомый «аргумент» в пользу того, что ей деньги просто необходимы. На руках у женщины спит ребенок лет двух. Он в грязной шапочке, бывшей когда-то белой, в спортивном костюмчике. Переход – место достаточно оживленное. И течет нескончаемым потоком людская толпа, и звенит мелочь в кульке, и шуршат купюры.

 

Я ходил мимо женщины около месяца. Я догадывался, кому уходят деньги, жертвуемые многочисленными прохожими. Уж сколько говорено, сколько написано, но народ наш такой – жалостливый.

 

Жалостливый, до слез. Готов народ наш отдать последнюю рубашку свою, последние копейки из кармана вытряхнуть. Подал такому «несчастному» – и

чувствуешь, что у тебя все еще не так плохо. Помог, вроде бы как. Хорошее дело сделал…

 

Я ходил мимо попрошайки месяц. Не подавал, так как не хотел, чтобы на мои деньги какой-нибудь негодяй купил себе кирпича одну штуку, да вставил в стену нового дома-дворца своего. Пускай будет дыра у него в стене, у негодяя этого. Не будет кирпича от меня. Но, судя по тому, как попрошайке подавали, хозяин ее имел уже несколько домов-дворцов.

 

Ну и попрошайке что-то перепадает, конечно. Бутылка водки на вечер, да шаурма. Хозяева таких «точек» попрошайничества имеют немало, но отличаются жадностью. И жестокостью. На том и держится их супердоходный бизнес. На деньгах да на страхе. Никто из опускающих монетку в кулечек не знает, что «встать» на место возле Владимирского собора невозможно, а хождение по вагонам метро с уныло-тягучим «простите, что я до вас обращаюся» стоит от 20 долларов в день. Или – знает? В таком случае – знает, но подает?

 

Никто из добряков, жертвующих «мадонне с младенцем», не задумывается над еще одним вопросом. Над одним несоответствием, буквально бросающимся в глаза. Спустя месяц хождения мимо попрошайки меня вдруг как током ударило, и я, остановившись в многолюдном переходе, уставился на малыша, одетого в неизменно-грязный спортивный костюмчик. Я понял, что именно казалось мне «неправильным», если можно назвать «правильным» уже само нахождение ребенка в грязном подземном переходе с утра до вечера.

 

Ребенок спал. Ни всхлипа, ни вскрика. Спал, уткнувшись личиком в колено той, кто представлялась его мамой. Попрошайка подняла на меня глаза. Наши взгляды встретились. Бьюсь об заклад, она поняла то, что понял я…

 

У кого из вас, уважаемые читатели, есть дети? Вспомните, как часто они спали в возрасте 1-2-3-х лет? Час, два, максимум три (не подряд)

дневного сна, и снова – движение. За весь месяц каждодневного моего хождения по переходу я НИ РАЗУ не видел ребенка бодрствующим! Я смотрел

на маленького человечка, уткнувшегося в колено «мамы», и страшное мое подозрение постепенно формировалось в твердую уверенность.

 

– Почему он спит все время? – спросил я, уставившись на ребенка.

 

Попрошайка сделала вид, что не расслышала. Она опустила глаза и закуталась в воротник потертой куртки. Я повторил вопрос. Женщина вновь подняла глаза. Она посмотрела куда-то за мою спину. Во взгляде ее явственно читалось усталое раздражение вперемешку с полнейшей отрешенностью. Я впервые видел подобный взгляд. Взгляд существа с другой планеты.

 

- Пошел на… – произнесла она одними губами.

 

– Почему он спит?! – я почти кричал…

 

Сзади кто-то положил руку мне на плечо. Я оглянулся. Мужчина с типичным лицом рабочего с близлежащего завода неодобрительно хмурил седые брови:

 

– Ты чего к ней пристал? Видишь – и так жизнь у нее… Эх… На вот, дочка, – мужик вытряхнул из своей огромной пятерни монетки.

 

Попрошайка перекрестилась, изобразив на лице смирение и вселенскую скорбь. Мужик убрал ручищу с моего плеча, побрел к выходу из перехода.

 

Дома он расскажет, как защитил угнетенную, несчастную, обездоленную женщину от негодяя в дорогой дубленке.

 

Милиционер, подошедший ко мне в переходе на следующий день, выразился почти так же, как и его «подопечная» попрошайка. И на свой вопрос я получил исчерпывающее:

 

– Пошел в…

 

А ребенок спал…

 

Я позвонил знакомому. Это веселый и смешливый человек с глазами-маслинами. Он с горем пополам окончил три класса, и читает с трудом. Полное отсутствие образования не мешает ему передвигаться по улицам города на очень дорогих иномарках и жить в домике с бесчисленным количеством окон, башенок и балкончиков. Знакомый был весьма удивлен моей уверенностью в том, что весь без исключения подобный бизнес контролируют представители его национальности.

 

Я узнал, что в Киеве попрошаек «держат» и молдаване, и украинцы. Причем, первые специализируются, в основном, на «инвалидах войны». Мы часто видим их на переходах и светофорах, снующими буквально под колесами машин. Мнимые афганцы «работают» также и в метрополитене.

 

Всевозможными «больными», хромыми и «приехавшими делать операцию» заведуют с равным успехом как украинцы, так и цыгане. Бизнес этот, несмотря на кажущуюся стихийность, четко организован. Курируется попрошайничество организованными преступными группировками, и деньги, брошенные полунищими прохожими в кулечек «обездоленного инвалида», уходят «наверх». Причем, настолько «наверх», что, узнай об этом сердобольный прохожий, он потерял бы сознание от удивления. Детей берут в «аренду» у семей алкоголиков, или попросту воруют. Но это все, что говорится, цветочки.

 

Мне нужно было получить ответ на вопрос – почему спит ребенок? И я его получил. Причем, мой знакомый цыган произнес фразу, повергнувшую меня в шок, вполне обыденно, спокойным голосом. Как о погоде сказал:

 

– Или под героином, или под водкой…

 

Я остолбенел. «Кто под героином? Кто – под водкой?!»

 

– Ребенок. Чтобы не кричал, не мешал. Ей с ним целый день сидеть, представляешь, как он надоесть может?

 

Для того чтобы ребенок спал весь день, его накачивают водкой. Или – наркотиками. Разумеется, что детский организм не способен справляться с таким шоком. И дети часто умирают. Самое страшное – иногда умирают днем, среди «рабочего дня». И мнимая мать должна досидеть с мертвым ребенком на руках до вечера. Таковы правила. И идут мимо прохожие, и бросают мелочь в кулек, и считают, что поступают благородно. Помогают

«матери-одиночке»…

 

… На следующий день я стоял в переходе возле станции метро Л. Милиционера, ответившего мне вчера ругательством, не было видно. Я запасся журналистским удостоверением, и был готов к серьезному разговору. Но разговора не получилось. А получилось следующее…

 

У женщины на руках лежал ДРУГОЙ ребенок. Мои вопросы попрошайка попросту игнорировала с отрешенным лицом. Меня интересовали документы на ребенка, и, самое главное – где вчерашний малыш?

 

Попрошайка вопросы игнорировала, зато их не игнорировали торговки, стоявшие рядом. От женщины, торгующей трусиками, я узнал, что мне следует, мягко говоря, удалиться из перехода. К возгласам торговки подключились ее негодующие соседки по ремеслу. Следом за ними – прохожие преклонных лет. В общем, я был с позором выдворен из перехода.

 

Оставалось одно – звонить 02 или искать милицейский патруль. Но милиция нашла меня сама. Сержант, любитель посылать в…, подошел ко мне и спросил документы. Я документы предоставил, и высказал свое мнение по поводу нахождения женщины с ребенком в переходе. Сержант со мною согласился, и… отправился звонить кому-то. Я стоял перед переходом, с полным ощущением того, что пытаюсь бороться с ветряными мельницами.

 

Спустя несколько минут в переходе не было уже ни торговок, ни попрошайки со спящим ребенком…

 

Когда вы видите в метро ли, на улице ли женщин с детьми, просящих милостыню, задумайтесь, прежде чем ваша рука полезет за деньгами. Подумайте о том, что не будь вашего и сотен тысяч подаяний, и бизнес этот умер бы. Умер бы бизнес, а не дети, накачанные водкой или наркотиками. Не смотрите на спящего ребенка с умилением.

 

Смотрите с ужасом. Ибо вы, прочитавшие эту статью, знаете теперь – почему спит ребенок.

 

P.S.

Если вы скопируете эту статью себе на стену или просто нажмете "Рассказать друзьям", ваши друзья тоже ее прочтут.

И, когда в очередной раз откроют кошелек, чтобы кинуть монетку нищему, вспомнят, что эта благотворительность может стоить очередной детской жизни.

 

Елена Котова

Успіх дерадянізації Естонії

  • 31.03.13, 23:37
зумовлений повною відмовою від залишків системи СРСР

Естонія після здобуття незалежності не будувала «з нуля», а відновила державність країни, яка існувала до радянської окупації. Про це розповів прес-секретар представництва Єврокомісії в Естонії, член Естонського інституту зовнішньої політики Ерккі Баховскі під час панельної дискусії «Дерадянізація: досвід Естонії і чому де радянізація вкрай необхідна для сучасної України».

«Для того, щоб створити незалежну країну, треба бути готовими до неї. А оскільки Естонія проголосила незалежність 1918 року, тому було вирішено не будувати «з нуля», а відновити її. Одним із ключових моментів став референдум про Конституцію, в якій повністю відмовилися від радянських правових норм. Основний закон ґрунтувався на правових нормах, які діяли в Естонії до радянської окупації», - пояснив Баховскі.

Крім того, після здобуття незалежності, за його словами, Естонія повністю відмовилася від залишків системибезпеки СРСР, і вирішила створювати нову.

«Концепція безпеки теж ґрунтувалася на правовій послідовності. Тобто, якщо ми оголосили, що Естонія правонаступниця, держави, яка проголосила незалежність 1918 року, то відповідно нам радянський досвід безпеки не потрібний. Іншими словами, якщо держава не використовує радянської системи і організації, тоді й немає проблем з КДБ», - пояснив Баховскі.

Крім того, він вважає, що очищенню від радянізації сприяла єдина державна мова і закон про громадянство, згідно з яким, громадянином країни може бути людина, яка вільно володіє державною мовою.

«Звісно, сьогодні в Естонії мешкає багато росіян, які не мають громадянства, оскільки не хочуть вивчати державну мову. Водночас, більшість громадян країни переконані, що Естонія має підтримувати національну ментальність і національну ідентичність. Більше того, наразі вже йдеться і про запровадження певних обмежень щодо глобалізації. Зокрема щодо мовних запозичень з англійської. Потрібно захищати свою мову», - розповів експерт.

Екс-посол США пропонує ЄС

  • 31.03.13, 14:49
разом з підписанням Угоди про асоціацію запровадити санкції проти українських посадовців


ЄС може запропонувати разом з підписанням Угоди про асоціацію з Україною запровадити санкції до українських посадовців, причетних до ув’язнення екс-премєр-міністра Юлії Тимошенко та порушень під час виборів до ВР. Таку думку висловив екс-посол США в Україні Джон Гербст у своїй колонці у The New York Times.

Гербст відзначає, що те, що Віктор Янукович після саміту Україна-ЄС, висловив готовність розглянути питання про помилування екс-міністра Юрія Луценка, «однак досі демонструє небажання звільнити екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко», створює дилему для ЄС, яка зацікавлена підписати угоду про асоціацію з Україною.

На думку дипломата, відмова ЄС від асоціації з Україною буде «санкцією для країни за гріхи адміністрації Януковича». Окрім того, з його слів, це може зіграти на руку меншості, яка віддає перевагу Митному союзові.

На переконання екс-посла США, загроза санкцій щодо осіб, відповідальних за ув'язнення Тимошенко та порушення під час виборів минуло осені, сприятиме досягненню бажаних для ЄС результатів.

«Посадовці в Україні, які скаржаться на "нав'язування західних цінностей", таких як верховенство права, безумовно, люблять свої рахунки в західних банках та європейські резиденції. Вони люблять відправляти своїх дітей в Оксфорд та Сорбонну» - пише він.

На думку дипломата, можливість бути позбавленими таких речей матиме два наслідки: «Перший: посадовці не хотітимуть бути причетними до таких дій, як ув’язнення Тимошенко, що може закрити їм доступ до Заходу. Другий, деякі впливові люди в таборі Януковича, які не були причетні до репресій проти опозиції, матимуть вагомі причини, або вимагати припинити подібну політику або дистанціюватися від одіозної адміністрації».

Він висловив думку, що закон, подібний до прийнятого в США «закону Магністького», спрямований проти українських посадових осіб, які причетні до позбавлення волі Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів, був би дуже ефективним. «ЄС може почати розробляти таке законодавство та домагатись його прийняття разом з підписанням Угоди про асоціацію», - вважає дипломат.

На його переконання, використовуючи ці два інструменти - Угоду про асоціацію та закон, подібний до «акту Магнітського»,  ЄС зможе стати економічно та політично зблизитись з Україною та сприяти реформам у країні.

«Українці вітатимуть економічні можливості та покарання для корумпованих лідерів», - підсумував дипломат.

Попов розповів, що в пік снігопаду був у Відні з дружиною

  • 30.03.13, 09:42
Голова київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що був у відрядженні у Відні в ніч з 22 на 23 березня.

Про це він заявив в ефірі Шустер LIVE.

"У мене дійсно було відрядження. Ввечері я о 17 відлетів до Відня. Я провів там переговори з бізнес-кругами і нашим послом, який представляє Україну. Предмет переговорів – це наші дні Києва у Відні і деякі культурні програми, які ми тут плануємо робити. І о сьомій годині ранку я сів на літак, і був о десятій годині в Києві в суботу", - сказав Попов.

Він також уточнив, що в поїздку взяв із собою дружину.


"Я говорю до кінця, якщо ви хочете мене перевірити, я дам координати і з'ясуйте це", - заявив глава КМДА.

"Розумієте, я не можу собі дозволити в робочий час витрачати на те, щоб вирішувати питання, які дійсно потрібно вирішувати за кордоном. Я це зробив тому, що очікував, що це вихідний день, розумієте? І саме цей час визначив заздалегідь. І те, що я відлітав о п’ятій годині, щеситуація була зовсім інша, розумієте. Якби вона була дійсно така, яку ми всі очікували, все було б по-іншому, яку ми не очікували, все було б по-іншому", - додав Попов.

Як відомо, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, який вже подав у відставку, 25 березня заявив, що в ніч з 22 на 23 березня Попов був у Києві, спростувавши інформацію про те, що Попов літав на футбольний матч до Польщі.

"Голова КМДА вночі з п’ятниці на суботу був на вулицях міста Києва", - запевнив Мазурчак.


"Я не знаю, хто дивився футбол. Я можу вам показати, у мене є на телефоні дзвінок: в чотири години ранку мені дзвонив голова і питав, чому така ситуація", - зазначив він.

Українська правда


Звернення лідерів опозиції від ВО"Батьківщина",УДАРу та"Свободи"

  • 29.03.13, 23:44

<span class=' bold ' >Звернення лідерів опозиції від ВО  



2 КВІТНЯ 2013 РОКУ

О 10.00

ПРИЙДИ ПІД ВЕРХОВНУ РАДУ

ЗАХИСТИ СВОЄ ПРАВО ОБИРАТИ ВЛАДУ У КИЄВІ

СКАЖИ «НІ!» ЯНУКОВИЧУ, ПОПОВУ ТА ЇХНІЙ БАНДІ, ЩО ГРАБУЄ НАШЕ РІДНЕ МІСТО

 

Шановні кияни!

Незабаром Верховна Рада України буде розглядати питання про призначення виборів міського голови Києва та Київської міської ради. Янукович та Партія регіонів хочуть скасувати ці вибори, відібрати у нас право обирати собі владу та знищити місцеве самоврядування в столиці.

Див. відео "Перейти межу сваволі дозволено диктатурою"

http://svetiteni.com.ua/pereyti-mezhu-dozvoleno-diktaturoyu

Сьогодні кияни не мають законно обраного міського голови з однієї причини – у «регіоналів», які окупували всю Україну і нашу столицю, немає жодних, навіть примарних шансів протиснути у крісло міського голови свою людину. Їм не допоможуть ні масові фальсифікації, ні адмінресурс, ні куплена за награбовані в українців гроші гречка – киян не залякаєш і не купиш.

Нещодавній сніговий апокаліпсис, в якому опинилося наше місто, показав – влада Партії регіонів та їх намісник, призначений Януковичем, кинули киян напризволяще. Нинішньому керівництву Києва просто наплювати на проблеми столиці і киян. Ця банда розглядає наше місто лише як ласий шматок землі, нерухомості та фінансових ресурсів, які можна безбожно «дерибанити» та безкарно розкрадати.

За законом вибори Київського міського голови і депутатів міської ради повинні відбутися не пізніше 2 червня 2013 року. Після цієї дати Київрада не матиме жодного морального і конституційного права керувати нашим містом і розпоряджатися його долею.

Партія регіонів та їхні сателіти не бажають голосувати за призначення київських виборів на 2 червня та хочуть їх перенести аж на 2015 рік. Однак, влада буде змушена піти на поступки, якщо під Верховну раду прийдуть десятки тисяч киян з вимогою проведення виборів. Бо разом ми – сила, яку не подолати.

Згадай, що ти думав про цю владу, яка кинула тебе під час останнього снігового катаклізму. Не залишайся дома у цей день.

ПРИЙДИ ПІД ВЕРХОВНУ РАДУ – ВИМАГАЙ НЕГАЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ВИБОРІВ!

РАЗОМ МИ ЗМУСИМО ВЛАДУ РАХУВАТИСЯ ІЗ КИЯНАМИ І ПОВАЖАТИ ЇХ ВИБІР!

ПОВЕРНЕМО КИЇВ – ПОВЕРНЕМО УКРАЇНУ!

Десовєтізація без розриву з російською культурою неможлива

  • 29.03.13, 23:37
Україні не минути розриву з російською культурою при дерадянизації. Таку думку висловив публіцист Юрій Макаров під час панельної дискусії «Дерадянізація: досвід Естонії і чому де радянізація вкрай необхідна для сучасної України», що відбулась у книгарні "Є".

«У проблеми десовєтизації є, як мінімум,  два аспекти: інституційний - де можна користуватись чужим досвідом, аж до того, щоб просто буквально брати випробувані в симетричних умовах технології та їх впроваджувати… Символічний аспект, який весь час змушує нас вступати в ту саму колію. Незалежно від суб’єктивних намірів тієї чи іншої людини. Незалежно від того, як ця людина сама усвідомлює свою роль та свої наміри. Просто є умови та мотивації, які диктують от ці символічні точки координат, звички, якісь ментальні символи», - сказав Макаров.

На його думку, частина радянської  символіки та частина російської культури в певному аспекті є нерозривні. «Існує певна ілюзія, що є велика російська культура, в якої є багато різних боків – трохи світліший, трохи темніший, потім  розрив  у 17-му році, все було почато заново, і той совєтський тоталітарний режим та політична диктатура, вони, так би мовити,  не мають багато спільного з цією власною культурною традицією. Слід заперечити. Я не знаю, де сьогодні знаходиться та частина російської культури, яка представлена, скажімо, Чеховим чи Толстим. Я не знаю, в якому стані сьогодні перебуває та частина новітньої російської культури, яка представлена, скажімо, академіком Сахаровим, Мерабом Мамардашвілі, братами Стругацькімі, Грегорієм Померанцем», - пояснив публіцист.

«Але той російський дискурс, який сьогодні проникає в Україну, він представляє зовсім іншу, домінуючу тенденцію в середині російської культури. Це спадковість від Алєксандра Пушкіна (слід почитати «Клеветникам России» ), Тютчев (слід почитати його публіцистику та листування), Достоєвський (з його закликами  «На Константинополь!»)», - додав він, зацитувавши текст пісні «Куликово поле», який спричинив скандал у Росії.


Донецк, центр. К "покращенню" на сверхзвуковой

  • 29.03.13, 23:12

Когда я приезжаю на Родину, то постоянно удивляюсь, как быстро страна катится в пропасть, реально на сверхзвуковой скорости.

На адрес редакции Цензор.НЕТ пришло письмо от нашего зарубежного читателя.

"Хочу поведать, как непреодолимо наступает "покращення життя" в Украине (г.Донецк). Когда я приезжаю на Родину, то постоянно удивляюсь, как быстро страна катится в пропасть, реально на сверхзвуковой скорости. Посещал Донецк прошлым летом во время Евро-2012 и сделал пару снимков на память о городе, который принимал многочисленных иностранных гостей. Следующая фотосессия была произведена в начале марта 2013. Разница лишь в том, что вместо загорающих бомжей, появились греющиеся на солнце бродячие собаки + немного придает жути огромное количество грязи и мусора.




Место съемки - самый центр города (Ворошиловский район, бульвар Пушкина), расстояние до приемной мэра города Лукьянченко А.А до 1 километра. Хотелось бы ткнуть его носом в это г...о. Неоднократные обращения жильцов дома о беспределе, который творится на придомовой территории, о том, когда будет производится капитальный ремонт фасада и кровли, ни к чему не приводят уже на протяжении нескольких лет. У работников ЖЭКа тоже один ответ на все вопросы - денег и планов по ремонту нет и не будет. Возникает вопрос, за что жильцы платят квартплату??? Последний ремонт дома проводился в 90-е годы прошлого века и то косметический. Какая-то махновщина царит в данном ведомстве (горсовет и коммунальщики), крайних найти невозможно и нет на них управы", - написал нам наш читатель.