Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Від гальмування до знищення Бульдозера

  • 22.03.13, 12:36

Дивю відео "Що чекає Україну попереду?"

http://svetiteni.com.ua/scho-chekae-ukrainu-poperedu

Вже стало загальною істиною, що саме самі кияни можуть наполягти на призначенні виборів в місті Києві.

Ми не раз писали, що «м’яч зараз не на боці опозиції, а саме українського суспільства».

Тобто, те, що 2 квітня на 10.00 потрібно бути біля Верховної Ради найбільшій кількості людей – зрозуміло кожній притомній людині. Усі опозиційні партії по УСІЙ УКРАЇНІ мусять напружити усі сили, щоб в Києві вибори голови та Київради таки відбулися. Не питання, що центр спротиву – Київ, що національно-визвольна та буржуазно-демократична революція почнеться саме з Києва.

Зрозуміло, що потрібно максимально залучити самих киян.

 Прості речі часто найважче доходять. Скасування київських виборів – це скасування наступних виборів президента України. Однозначно. Це потрібно роз’яснити кожному українцеві. Кожному українцеві потрібно роз’яснити, що альтернативою скасованим виборам президента є лише диктатура Януковича, схожа на диктатуру Лукашенка чи північнокорейських диктаторів.

 Тобто вибори в Києві – справа усієї України. «Протестний тур» повинні скоригувати: поїздка по регіонах мусить проходити для мобілізації сил в поміч столиці.

Не 18 травня, а 2 квітня – кульмінація поки що мирного виступу в Києві.

 Те, що вибори в Києві – справа усієї України - це розуміє і влада.

Саме тому дату початку революції призначила саме влада Януковича. І цей виклик потрібно прийняти. На Вандею української революції Сходу та Півдня поки що можна не зважати – у нас досить регіонів, які нас підтримають.  

 Саме тому, лише силою народного протесту біля Верховної Ради можна примусити переляканих регіоналів та комуністів проголосувати за вибори в Києві. Саме перепляканих. Але вся проблема в тому, як краще їх «перелякати». Адже вести якійсь переговори з ними марно

 – вони «договоронездатні».

 Зрозуміло, що Янукович обов’язково задіє силові структури проти демонстрантів та взагалі опозиції. Ми це знаємо – але нічого робити, іншого шляху для нас немає.

 Потрібно вирахувати усі можливі ризики, навіть «несилові». Якщо існує закон про референдум – потрібно «блокувати» не лише Верховну Раду, але і Центральну виборчу Комісію та Київраду та київську держадміністрацію. Потрібно мати під рукою центральний телеканал, який теж повинен працювати на опозицію.

Не забути про Лук’янівське СІЗО – українську Бастилію.

Це не означає, що ми маємо фізичні сили це зробити сьогодні – це значить, що невідворотно потрібно в «плані Б».

Тобто – захоплення міста Києва у свої руки.             

 Арсеній Яценюк щось говорив про те, що «ми заблокуємо з 2 червня Київраду». План доведеться міняти: революція за розкладом як обід – нісенітниця. Мало того, що апогей виступу з 18 травня переноситься на 2 квітня.

Потрібно чітко поставити собі питання: що таке «блокування Київради»? З чим його їдять?

 Уявімо: заходимо до приміщення Київради та захоплюємо його. Що далі? Адже влада не спатиме, вона

а) застосує силу силовиків та

б) перенесе центр влади Києвом у інше місце в Києві.

На кожну Паризьку комуну є свій Версаль. Тобто, керівники Януковича по Києву можуть керувати з іншого приміщення. Все.

Далі: наводиться дитяча ідея «не платити комунальні платежі». Але уявімо собі ситуацію: до окремої особистості, окремої сім’ї надходять платіжки за комунальні послуги – і особистість залишається наодинці з машиною державного примусу. Ефективними можуть лише колективні дії громадян Києва. Неплатіж за комунальні та транспортні послуги до таких колективних дій не належить.

 Чому повинна бути максимальна кількість протестуючих в Києві?

Тому, що зараз час мирних мітингів минув. Люди біля верховної Ради НЕ повинні вважати, що акція діє лише з 10.00 до 14.00 – і додому! Регіонали спокійно перечекають цей стихійний мітинг – і нічого не зроблять на користь киян та України.

Ми вже писали: Настав час, коли ми не можемо просто та спокійно повернутися до минулого порядку – до «все як було».

Тоталітарний режим Янукович має свій цикл саморозвитку – від авторитарної до жорстокої тоталітарної диктатури. Тобто рух Бульдозера зараз відбувається майже у автоматичному режимі. Януковичу вже не потрібні «тушки» та навіть сама партія регіонів.

Як не крути, але революція мусить мати власних силовиків, щоб мати можливість створити Тимчасовий уряд, якій переобирає на себе силові функції – а також арешт колишніх служителів режиму.

Підприємці мали б підтримати коштами тимчасову владу, поки Янукович їх усіх не розорив…

 Не з захоплення приміщень, а з арешту діячів режиму починається справжня революція! До речі, їх можна використати як заручників, в обмін на яких можна визволити наших політв’язнів. Це – класика. Якщо Захід – наш вчитель, то це не Захід ХХ1 століття. Ні, це Захід ХУ11 – ХУ111ст. Кромвеля та Робесп’єра.  

 Ми вже писали, що влада перейшла Рубікон, коли провела конституційний переворот.

Тепер черга саме лідерів опозиції переходити свій Рубікон. І про це потрібно відкрито сказати. Гратися у дрібні хитрощі з мільйонами людей не можна.

Страшно?

Але Янукович насмілився відкинути конституцію та арештувати лідерів опозиції незважаючи на міжнародну суспільну думку. Тому зараз зовсім інші правила боротьби.

І служителі Януковича – не наші співвітчизники, а вороги Української держави. Це стосується навіть рядових виконавців. Вони нас не жаліють. (Згадаймо студента Індила…).

Нас б’ють по дорослому, а декому з опозиції хочеться ще погратися в політичній пісочниці…

Станіслав Овчаренко

svetiteni

80-ту р-цю Голодомору потрібно вшанувати на саміті у Вільнюсі

  • 21.03.13, 17:24

Заступник Голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Олег Панькевич взяв участь у засіданні Комітету Парламентської асамблеї Східного партнерства ЄВРОНЕСТ із соціальних питань, освіти, культури та громадянського суспільства в Брюсселі.

Як інфорсмує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода», націоналіст закликав учасників засідання, зокрема міністра закордонних справ Литви Андріуса Кріваса, вшанувати 80-ті роковини Голодомору в Україні на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді цього року у Вільнюсі.

"Хочу висловити вдячність представникам тих держав, які засудили Голодомор в Україні як злочин проти людства, як акт геноциду проти українського народу, – зазначив Олег Панькевич. – Ваше визнання дуже важливе для українців, які постраждали у ХХ столітті від окупаційного большевицького режиму, який не лише фізично винищував українців, а й намагався позбавити українську націю її ідентичності, викорінити прагнення до свободи та створення власної держави. Цього року ми вшановуватимемо 80-ті роковини Голодомору в Україні. І сьогодні я звертаюся до вас з проханням вшанувати пам'ять про мільйони жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Цей крок може послужити тому, що в Європі краще розумітимуть причини сучасної ситуації в Україні".

На засіданні Олег Панькевич також запропонував низку тем для обговорення на наступних зібраннях комітету Парламентської асамблеї, зокрема про проблеми трудової міграції в країнах ЄС та країнах-учасницях Східного партнерства, про збереження історико-культурної спадщини та міжкультурний діалог у країнах ЄС та країнах-учасницях Східного партнерства, про досвід подолання наслідків тоталітаризму у країнах Східної Європи та про програми технічної допомоги ЄС країнам-учасницям Східного партнерства.

агадаємо, що 19-21 березня відбувається засідання Комітету Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ із соціальних питань, освіти, культури та громадянського суспільства в Брюсселі.

Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ – це структура Східного партнерства між Європейським Союзом та його Східноєвропейськими партнерами, до якої входять представники парламентів країн-членів ЄС та представники парламентів України, Білорусії, Молдови, Грузії, Азербайджану та Вірменії.

Східне партнерство – зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на шість східноєвропейських сусідів Євросоюзу – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Ініціативу формально започатковано на Празькому установчому саміті Східного партнерства 7 травня 2009 року.

vgolos

Казахстан і Білорусь вже знудило від Митного союзу

  • 20.03.13, 16:35
Митний союз зазнає критики з лав своїх же учасників: опозиція в Казахстані ініціює загальнонаціональний референдум щодо виходу з цього об’єднання, а президент Білорусі Олександр Лукашенко критикує Митний союз за несправедливі та нерівноправні умови доступу до його енергетичного і промислового ринку. Тим часом прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україні для співпраці з Митним союзом доведеться підписувати усі його документи. А у Києві, у свою чергу, наполягають на співпраці з Митним союзом у форматі асоційованого членства.
 
Митний союз – це не лише вільна, без митних зборів, торгівля, не лише дешеві енергоносії  та міжгалузева кооперація. Митний союз – це, насамперед,  політика. Це визнав і президент Росії Володимир Путін на зустрічі з українським колегою Віктором Януковичем на початку березня. За його словами, вступати до Митного союзу чи ні – це питання політичне.
 
Але від політики, що її пропонує Росія, потерпає населення інших держав-членів Митного союзу. Так, мешканці Казахстану зіткнулися з тим, що після того, як їхня держава приєдналась до Митного союзу, подорожчали основні споживчі товари, а обіцяні Москвою спільні проекти у транспортній та енергетичній галузях залишились тільки на папері.
 
Це викликало незадоволення не лише в опозиції, а й у представників влади. В уряді Казахстану незадоволені відсутністю позитивних результатів у міжгалузевій кооперації та в енергетиці.
До створення Митного союзу Казахстан мав певні ціни на споживчі товари – зараз ціни виросли
Кайрат Келімбетов

«Ми створюємо в рамках Митного союзу єдиний наднаціональний орган, як мені пояснили у Москві. Ну, і де тут захист наших національних інтересів?! До створення Митного союзу Казахстан мав певні ціни на споживчі товари – зараз ціни виросли. Населення запитує: а навіщо нам Митний союз, якщо ціни на товари зростають? А тут на місці ми нічого не можемо вирішити, тому що всі відповідальні органи розташовані у Москві», – заявив прем’єр-міністр Казахстану Кайрат Келімбетов.
 
Білорусь «з бухти-барахти» на зближення з Росією не піде – Лукашенко
 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі зі ЗМІ на початку року визнав, що Митний союз не справдив сподівань Мінська. На його думку, керівництво Росії штовхає Білорусь і Казахстан до ще більшої інтеграції, що не завжди відповідає інтересам цих держав.
Якщо у Росії не всі суб’єкти господарювання мають рівний доступ до труби, то як інші країни зможуть його отримати?!
Олександр Лукашенко

«Нам сказали так: ось Митний союз, ми підписали документи! А коли створимо Єдиний економічний простір, тоді не буде митних зборів, тощо. А ми тут і нагадуємо, що у договорі про утворення Митного союзу є пункт про рівний доступ до газової труби, газових магістралей та нафти для Казахстану, Росії і Білорусі, – розповів журналістам Лукашенко. – А я кажу, що якщо у Росії не всі суб’єкти господарювання мають рівний доступ до труби, то як інші країни зможуть його отримати?! Та ніколи у житті!»
 
Зближуватися з Росією далі не збираються ні Білорусь, ані Казахстан, заявив Лукашенко: «Можливо, Росії хотілося б швидших якихось кроків, може, радикальніших. Але ні Казахстан, ні Білорусь на це не підуть «з бухти-барахти».
 
Київ відчуває складнощі співпраці з Митним союзом?
 
У Києві ж сподіваються на асоційоване членство у Митному союзі, усупереч заявам президента Росії та глави уряду щодо неможливості такої форми співпраці України з Митним союзом. При цьому Москва своєї позиції змінювати не збирається.
Членом Митного союзу і майбутнього Євразійського економічного союзу може бути лише держава, яка ухвалила і ратифікувала усі документи Митного союзу
Дмитро Медведєв

«Що стосується різних категорій членства, всі ці питання треба максимально у договорі відрегулювати… Членом Митного союзу і майбутнього Євразійського економічного союзу може бути лише така держава, яка ухвалила і ратифікувала усі документи Митного союзу та економічного союзу», – заявив Дмитро Медведєв на нараді з віце-прем’єрами російського уряду 18 березня.
 
Поглиблення ж співробітництва України і Росії у рамках Митного союзу Києву нині не до вподоби. Урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією та державами СНД Валерій Мунтіян у розмові зі ЗМІ вважає за необхідне отримати статус спостерігача при Євразійській економічній комісії, перш ніж робити подальші кроки у напрямку до Митного союзу.
 
Київський політолог Олександр Палій пояснює це небажанням українських олігархів та політиків ділитися власністю та владою.
Досвід двох країн щодо перебування у Митному союзі свідчить про реальну ціну оцих казкових вигод, які нам малюють прибічники Митного союзу
Олександр Палій

«І ситуація у Казахстані, і у Білорусі, де Росія поставила Лукашенку умови отримання чергового кредиту – передачу (росіянам) двох стратегічно важливих підприємств країни – цей досвід двох країн щодо перебування у Митному союзі свідчить про реальну ціну оцих казкових вигод, мільярдних прибутків тощо, які нам малюють прибічники Митного союзу», – зазначив експерт для Радіо Свобода.
 
На думку Палія, практика функціонування Митного союзу доводить його неефективність і безперспективність.

А у нас - Янукович друг человека!

  • 18.03.13, 20:23

yanuk putin
 
Москва, звенят колокола, а Янукович, как ошпаренный, вылетел из России, даже не оставшись у друга на ночь. А после визита российское ТВ в очередной раз прошлось по его личности, рассказав, как ему будет плохо, если он не сделает Путину хорошо.

Казалось, до нормального человека уже давно бы дошло: все, чего хочет поганый сосед, это – положить глаз на твое имущество. Но Янукович, как истинный дипломат, все еще думает, что сосед одумается, перестанет претендовать не на свое, и станут они – дружно жить.
А что Путин? Путин уже столько гадостей Януковичу сделал и столько свиней подложил, что впору задуматься: а здоров ли наш, украинский мальчик, что все это допускает? Как здравомыслящий человек может спокойно терпеть, когда об него вытирают ноги?
Наш мальчик – может! Ему бы получить желаемое, объегорив всех и каждого, а самому, сидя в Межгорье, припевать: «пока живут на свете дураки, обманывать нам, стало быть, с руки».

В это время, на фоне вышеперечисленных событий, власть рассказывает украинскому народу, что Янукович – царь и бог, и ночами не спит, все думает, как из «г» - пулю сделать, то есть: и экономику вытянуть, и людей задобрить, и ЕС обмануть, и СЕМЬЮ – прокормить.

Именно поэтому, из любви к народу, Янукович решил создать финансовую то ли полицию, то ли инспекцию, а попросту – насадить смотрящих, чтобы каждая гнида знала, где ее гнездо.
Но тут - конфуз. Оказалось, Янукович, что умом средневековому князьку сродни, никак не оценивает нынешние возможности распространения информации.
Да и взаправду, кто бы мог подумать, что его идея о смотрящих опричниках так быстро станет доступна обществу, которое тут же отреагирует, что, дескать, на каждого вооруженного опричника, что будет содержаться за бюджетные деньги и иметь все, что пожелает, найдется, как минимум, один свой клин.

И Янукович сразу же, опять, из любви к народу, через своих глашатых сообщил, что создание такой службы нынче не ко времени. Заметьте: ни противозаконно, ни антигосударственное, а именно - не ко времени! Что же поделаешь, если большинство украинцев не желают жить по криминальным законам? Они же, гады, не хотят с рэкетирами иметь ничего общего!
Потому-то, получив очередную пощечину от Путина и снизойдя до наглого народа, Януковичпоставил правительству Дапашливы 40 требований, что позволят имитировать перед Европейским Союзом бурную деятельность.
Правда, подобные документы кочуют из года в год, совершенно практически не видоизменяясь, да разве ж это важно? Основная задача – показать ЕС на бумаге, что в Украине Yanukovych – друг человека! Ведь именно он делает все для уничтожения бизнеса и прав человека в Украине!
Вот и опять пошлины полезли вверх, а граждан хотят обложить дополнительными поборами, притом, что в Украине наивысшее налогообложение. Это ж надо: с нищих украинцев будут брать налог на роскошь! Вопрос: а воздух нынче Янукович тоже оценил? То есть: денег берут много, некоторые богатеют прямо на дрожжах, а народ – нищий! Зато СЕМЬЯ – в зачете и шоколаде! Ну, кто скажет, что Янукович не друг человека? Самый, что ни на есть друг. Завистливый!
А относительно Москвы и дел с Россией, так Янукович на их пассаж тоже отреагировал. Правда, не так, как Путин – нагло, а пакостливо, через говорящую голову, которая так и заявила: "У Путина дела тоже дрянь. Он лучше б готовился к российскому майдану. Путин думает, что это ему так просто пройдет, и он всю жизнь будет царствовать".
В этой великолепной цитате есть один замечательный плюс: говорящая голова доносит обществу, что в Украине – дело дрянь (а как иначе понять слово «тоже»?) и что Янукович готовится к Майдану, поскольку осознает, что общество совершенно не хочет воспринимать, что в Украине именно Янукович – друг человека!
Хотя, с другой стороны, общество хотело бы задать Януковичу вопрос, который говорящая голова озвучила в сторону Путина: Янукович тоже думает, что это ему так просто пройдет, и он всю жизнь будет царствовать?

Лина ТЫХА, «К и з»

Електорат ПР і КПУ не вірить в те, що Тимошенко замовила Щербаня

  • 18.03.13, 14:53
Згодні зі слідством лише 24%
78% опитаних українців не вірить, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко замовила вбивство депутата Євгена Щербаня.
Юлія Тимошенко. Фото: svobodaslova.in.ua

Такі результати опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

На запитання "Чи вірите ви в те, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня?" 76% людей відповіли, що не вірять, а 24%, що вірять.

Більшість тих, хто вірить у таку можливість, живе у Східному та Південному регіонах (по 37%), але кількість тих, хто не вірить, значно більша і в Східному (64%), і у Південному регіонах (63%).

Не вірить в таку можливість більшість респондентів із Західного (90%) та Центрального (87%) регіонів.

59% електорату Партії регіонів не вірять слідству

Більше за все тих, хто вірить у можливість замовлення Тимошенко вбивства Щербаня, серед електорату Партії регіонів (41%). Втім, 59% прибічників ПР все ж не вірять в таку можливість.

Так само серед прибічників Компартії більше тих, хто не вірять в можливість замовлення (63%).

Найбільша кількість тих, хто не вірить у версію слідства, серед електорату опозиційних партій: "Батьківщини" та "Фронт змін" (по 96%), "Свобода" (92%), дещо менше серед прибічників "УДАР" Віталія Кличка (85%).

У гендерному розрізі не вірить у замовлення більше жінок, ніж чоловіків (78% проти 75%).

Що цікаво, з віком кількість тих, хто вірить у можливість замовлення, зростає - найменше таких серед молоді віком 18-29 років (21%), найбільше – серед людей віком 60-69 років (27%).

Опитування проводилося з 8 по 17 лютого 2013-го року серед 2032 респондентів з усіх областей країни. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%; 2,8% - для показників близьких до 25%; 2,0% - для показників близьких до 10% та 1,4% - для показників близьких до 5%.


Венеціанська комісія знайшла порушення у справі Тимошенко

  • 18.03.13, 14:44
Стаття, за якою лідера опозиції кинули за грати - "бланкова"
Європейська комісія "За демократію через право" опублікувала рекомендації щодо поділу політичної та кримінальної відповідальності високопоставлених державних діячів.
Юлія Тимошенко. Фото: AFP 

Дослідження проводили за запитом юридичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, який готує проект рішення ПАРЄ з питання поділу політичної та кримінальної відповідальності, пише "КомерсантЪ-Украина".

У документі йдеться, що до рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Венеціанська комісія не робитиме висновків про коректність переслідування українського лідера опозиції. Тим не менше в аналітичній роботі ВК детально вивчені обставини, характерні для українського випадку.

ВК врахувала більшість аргументів української влади, які вона наводить у виправдання кримінального переслідування представників колишнього уряду. Комісія, зокрема, визнала, що на сьогодні Європа не може дорікати Київ, з посиланням на "європейську практику", оскільки в Європі немає чітких стандартів у даній сфері.

Основне правило: кримінальні процедури не повинні використовувати як санкції за політичні протиріччя.

Урядовцям треба простір для "маневру"

"Дії та рішення членів уряду найчастіше неоднозначні. Згодом може з'ясуватися, що вони були недалекоглядними і завдали серйозної шкоди національним інтересам. Але розбиратися з цими випадками треба в рамках політичної, а не кримінальної системи. Важливо, щоб у членів уряду був простір для маневру з широким полем для можливих помилок без загрози кримінальних санкцій за допущені помилки", - йдеться в документі.

Тому органи Ради Європи, які керуватимуться висновками Венеціанської комісії, можуть не взяти до уваги доводи Києва, з огляду на особливості звинувачень, пред'явлених Тимошенко та Луценку. 

Як відомо, обох представників колишнього уряду звинувачують у "перевищенні повноважень" та "зловживанні владою" (ст. 364-365 Кримінального кодексу). ВК окремо вивчила можливість звинувачення високопосадовців за даними статтями та розкритикувала їх застосування в низці країн-членів Ради Європи.

Чітко визначені межі

Комісія називає такі статті "бланковими" та зауважує, що в них відсутній детальний опис злочину посадової особи.

"Покарання за порушення таких "бланкових" статей повинне бути помірним і нижчим за покарання за більш чіткі правопорушення - наприклад, за корупцію", - наполягає ВК. 

В іншому випадку, на думку ВК, країна порушує Європейську конвенцію з прав людини про міру покарання і про необхідність чітко визначення меж правопорушення.

Нагадаємо, екс-прем'єра засудили до 7 років ув'язнення за звинуваченням у порушенні за ст 365. Цей термін означає, що її правопорушення було особливо тяжким, що суперечить з висновками Венеціанської комісії.


ipress.ua


ВСТАВАЙ, УКРАЇНО ! (скептикам)

  • 17.03.13, 12:46

Всі цивілізації Землі, що ведуть свою філософську традицію від Еллади, знають, що люди мають набір невід'ємних прав.
До їхнього числа відносяться: право на національну незалежність; право скинення тиранії; право об
єднуватися для захисту своїх публічних інтересів і право мати своїх представників у владі для обговорення законів...

UK (The Glorious Revolution, 1688)
 USA (1775–1783)
 France (1789)
 Країни Південної Америки (19-й століття)
 Spain and Portugal (1820)
 Belgium (1830)
 Mexico (1910-1920)
 Ireland (1916)
 Romania (1989)

"Коли влада систематично порушує свої фундаментальні зобов'язання, у суб'єкта виникає право розірвати свій зв'язок з державою, і в цьому випадку держава втрачає право визначати законність використання суб'єктом насильства. Тому що цей суб'єкт і інші суб'єкти, які як члени суспільства, мають право й вирішують до нього приєднатися, більше не є учасниками спільного проекту з державою і його представниками. Моральні бар'єри не добігати до насильства для них зникли. Тому заколотники більше не обмежені правилом не добігати до насильства... Для них будь-які державний чинник стає незаконним. Вони вправі розглядати державні силові структури як чинники супротивника й можуть використовувати проти них будь-які засоби... дотримуючись лише тих обмежень, які зобов'язані дотримувати держав у війнах один з одним".

З лекції професора юриспруденції Оксфордського університету Тоні Оноре.

Раб по жизни (по Р. Киплингу)

  • 17.03.13, 12:14

Без умолку безумная девица
Кричала: -Вижу Трою павшей в прах. 
Но ясновидцев, впрочем как и очевидцев, 
Во все века сжигали люди на кострах. 
В.С.Высоцкий



Тусовка «политологов» или массированная атака на ОО?

  • 16.03.13, 19:22
Если проанализировать поведение СМИ, практически полностью контролируемое оккупантами, то можно увидеть – кампания по дискредитации оппозиционеров, В РАЗГАРЕ. Как обычно, начало её мало кто заметил. До своего объединения, ОО мало волновало рыгов, они их просто не воспринимали всерьёз, так как все их силы уходили на борьбу с Тимошенко. Далеко не каждый в стране поверил во ВСЕ обвинения Юлии Владимировны, и далеко не каждый стал на сторону банды. Более того, массированная кампания по уничтожению её политического значения, просто честного имени, просто массовые издевательства над женщиной, дали неожиданный для малограмотных и аморальных рыгоАналов, ОБРАТНЫЙ эффект. 
Чем маразматичнее делаются обвинения, чем очевиднее скотство существ, опозоривших судейские мантии, тем больше людей в Украине начинает прозревать. Чем больше лютует банда, чем больше нищает народ, тем ярче проступает истинный оскал и уголовная сущность банды. 
Любительницы и любители арийских черепов, личностей, на которых негде ставить пробы, «властителей» от Бога и прочей чуши, забыли простую пословицу – «Чёрного кобеля не отмоешь добела». Они не приняли во внимание, что у нас остались уши и глаза, что в отличие от немытой, безграмотной и грязномыслящей банды, большая часть страны наделена умом. Глядя и слушая обладателя особого черепа, трудно удержаться от смеха, и никакие дифирамбы, никакие книги и высказывания сомнительных личностей, не могут заставить народ в это поверить. «Зараз багато політиків – це просто продукт технології, а він самородок», - Герман (Новий Погляд) – это уже не смех, а гомерический хохот! 
Сегодня оппозиция стала для банды опасным противником, причём не просто опасным, а прямой угрозой их сытой и жирной жизни. Оппозиция стала проявлять ранее не свойственные им качества, и прежде всего – ЕДИНСТВО. 
На вооружении банды сегодня практически все СМИ, все Интернетовские сайты – кучка нечистоплотных соцев и политологов, мелких представителей журналистской братии, никому не нужных в обычное время, так называемых «непризнанных гениев», кстати, не признанных в связи с банальной причиной – ничтожностью, неграмотностью и непорядочностью. Но именно такие «светочи» и нужны были банде. Сегодня они все изощряются в написании пасквилей, занимаются открытыми подлогами и фальсификацией событий, бравируя друг перед другом, кто лучше солжёт, или обзовёт оппозицию
Сегодня оппозиция стала для банды страшным Дамокловым мечом. Поэтому на каждое их действие возникает этакий проститут дурнёв с морковкой, и общеизвестный чаленко, для которого ни в русском, ни в украинском (да и вообще ни в каком) языке нет достойного его гнилого нутра эпитета. Он не просто появляется, а с очередным опусом на блогах УП (его уже просто больше нигде не печатают) с умопомрачительным названием «Может ли лидер оппозиции угрожать журналисту сексуальной расправой, причем противоестественным способом». Я почитала комментарии – 244 штуки, и НИ одного одобрительного. )))) 
Банда запустила свою машинку для дискредитации на полную мощность. В реальности, идея ОО «идти к людям» для банды смертельна. Поэтому все подконтрольные СМИ, дрессированные сайты со всем раболепием, свойственным рабам и предателям, изощряются, каждый в силу уровня своей подлости. 
Стоило появиться нейтральному сообщению, что «несмотря на непогоду, оппозиция проведёт запланированные марш и митинг во Львове», как тут же новости запестрели чёрным юморком» журнаШлюх « "Батькiвщина" жалуется (???), что плохая погода мешает проводить восстание» (Подробности), «Повстання опозиції у Львові проведуть попри негоду».
Уже по Львову идёт колонна из 10 тыс человек, а «контора пишет» - «В «Батькивщина» нашли причину неудавшегося «вече» (Світ24.net), «Плохому танцору погода мешает: оппозиция не может собрать людей во Львове» (Хвиля). 
Если ещё совсем недавно можно было найти хотя бы одно рациональное зерно в рассуждениях политологов, то сегодня звучат дикие извращения действительности. Складывается впечатление, что банда провела массовую трепанацию черепов именно среди этой категории населения. Если оппозиция хочет победить власть, то она должна применять военные подходы, — эксперт(Хвиля), «Вставай, Україно!» обслуговує лише президентські амбіції лідерів опозиції – експерт (Укрінформ)», «Дії опозиції схожі на примітивний спектакль - екс-нардеп» (UAOnline.com.ua)Кухонные революционеры из оппозиции не понимают суть революции, — эксперт(Хвиля) (А ТУПОЙ «ЭКСПЕРТ», значит, понимает, раз позволяет себе оскорбления и навешивание ярлыков). )))))) И все теперь эксперты. )))) Малограмотные предатели, полностью продавшиеся бандитскому режиму, теперь так называются.
Кстати, о ярлыках и противпсихах – навешивание ярлыков и кличек на оппозиционеров, презрительные и унижающие прозвища – это извечное средство уголовного мира, которым сейчас активно пользуются бандиты, нанимая для этой цели так называемых противпсихов. Этой категории населения в реальности не существует – это настоящие приверженцы банды, прикрывающиеся этим понятием, как щитом. Чем ближе к выборам, тем быстрее они переходят в банду. 
Сознательное уменьшение численности людей, принимающих участие в митингах протестов, это тоже технология, хотя, как и всё, что предпринимает банда, БЕСПОЛЕЗНАЯ для них. Есть Интернет, ФБ, фото и видео, есть рассказы очевидцев. Но, самое главное, что есть – это ФАКТ того, что люди выходят протестовать, ФАКТ того, что далеко не всем отшибло мозги. 
Самое главное – банда не получила желаемого результата.
Юлию Владимировну им не сломать! НЕ ПО ЗУБАМ уголовным трусливым элементам НАСТОЯЩИЙ ПОЛИТИК И ПАТРИОТ!
Разобщить и натравить друг на друга Батькивщину, Свободу и (даже) Удар им не удалось! Они тоже оказались НЕ ПО ЗУБАМ уголовным трусливым элементам!
Оболванить весь народ слюнявыми песнопениями и хвалой обладателя черепа «правильной, тектонической» формы – НЕ ПОЛУЧИЛОСЬ!!!
С каждой новой акцией в городах Украины, народ поднимает голову!
ТАК ЖИТЬ БОЛЬШЕ НЕЛЬЗЯ!!!

Якщо Україна не рухатиметься до Європи, будуть санкції

  • 16.03.13, 11:53

Якщо Україна не рухатиметься до Європи, будуть санкції, говорить ПорошенкоЯкщо Україна не рухатиметься до Європи, будуть санкції, говорить Порошенко

Член парламентського комітету з питань євроінтеграції Петро Порошенко вважає, що лютий, березень та квітень є визначальними місяцями в справі євроінтеграції України. Про це він заявив в ефірі Шустер Live.

"Лютий, березень та квітень є визначальними в справі євроінтеграції України", - сказав Порошенко, нагадавши, що вже є перші досягнення, які полягають "у надзвичайно вдалих результатах саміту".

Серед таких результатів, за словами політика - визначення дати підписання угоди про асоціацію – листопад 2013 року; визначення переліку умов, які Україна зобов'язалась виконати, а також визначення трьох критеріїв – вибіркове правосуддя, необхідність реформ та змін в виборчому законодавстві, які має оцінити місія Європарламенту у складі Кокса іКваснєвського.

"Позиція, яка була продемонстрована Європарламентом, надихала на те, що двері для України були продемонстровано відкриті", - заявив Порошенко, зазначивши, що позбавлення мандатів депутатівДомбровського, Балоги та Власенка "погіршило ситуацію".

"(…)Надзвичайно важко вибудовувалася довіра між Україною і Євросоюзом… Існує думка абсолютної більшості парламентарів, що випадок з Власенком цю довіру підриває", - підкреслив він.

"І це абсолютно не на часі, абсолютно не потрібно в цей надзвичайно важливий для майбутнього нашої Української держави момент", - додав Порошенко.

"І одразу наступного дня після того, як було прийняте судове рішення щодо Власенка, було ініційоване слухання українського питання в Європарламенті", - сказав він.

"Мені довелося переконувати учасників цього засідання в тому, що слухання є надзвичайно важливим, але в жодному разі зараз не можна допустити прийняття резолюції, яка закриє європейські двері для України", - заявив політик.

"Треба дати березень і квітень, коли Україна, розблокувавши парламент під низку надзвичайно важливих рішень: в першу чергу, рішення, що стосується європейської інтеграції, йдеться також про необхідність судової реформи та закону про вищу раду юстиції та зміни закону про міліцію, прийняття виборчого кодексу або змін до виборчого законодавства, проголошення виборів в Києві…", - додав він.

"Якщо будуть подібного роду провокації, які підриватимуть довіру до всієї України – і до уряду, і до президента, і до парламенту, і політичних сил, яким треба продемонструвати скоординованість дій для євроінтеграції, це означатиме, що це все лише забавки, і вірити Україні не можна", - заявив Порошенко.

"Але запевняю, що ситуація не буде залишатися у такому самому балансі. Якщо не буде руху до Європи, Європейський союз буде приймати рішення, які будуть притягувати до відповідальності тих, хто перешкоджає цьому руху", - запевнив він.

"Це буде і скасування макрофінансової допомоги майже на мільярд доларів, це буде і скасування технічної допомоги, це буде і питання відповідальності посадових осіб, які перешкоджають цьому руху", - уточнив політик.

Окрім того, Порошенко додав, що нещодавно "ми отримали дуже позитивні сигнали з боку Росії - вперше на переговорах було розділене питання членства в Митному союзі і питання переговорів про ціну на газ".

"І якщо сьогодні буде сформовано за участі Європейського союзу з гарантіями ЄС нова інвестиційна позиція по газотранспортній мережі, у тому числі за участі РФ, сьогодні це є проект, який дозволить чітко гарантувати енергетичну безпеку держави", - запевнив він.

Як повідомлялося, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що без вирішення справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Київ може не розраховувати на підписання Угоди про асоціацію.

Голова Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради України, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря побачив підтвердження у Брюсселя враження того, що українські лідери перебувають в полоні ілюзій.