Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Мітинг 7 квітня, Київ.

  • 07.04.13, 17:17


Шматок виступу Тягнибока (не дуже якісне, вибачайтеpodmig ).


Не було на мітингу Юрія Луценка
, а всі очікували. unsmile

Ось такий був мітинг в Києві 7 квітня.
Палкі та вірні промови. Заклики до повалення режиму і на останок - Резолюція.
Не було тільки завершення, якого теж всі очікували - ХОДИ ПО ВУЛИЦЯХ КИЄВА,

Луценка вже звільнено – тюремники

  • 07.04.13, 11:14

Указ президента про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука було виконано в повному обсязі.

Про це повідомляє в неділю прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Сьогодні зазначений указ було виконано в повному обсязі, всіх засуджених звільнено від відбування покарання, проведені необхідні розрахунки, роз’яснено права та надана необхідна всебічна допомога", - йдеться в повідомленні.

Хто кого годує в Україні

  • 07.04.13, 11:04

Коли ми нарікаємо на шалені "відкати" чи "матеріальну допомогу" депутатам, забуваємо, що значна частина вини за такий стан справ лежить на мовчазній згоді простих громадян.

Погане усвідомлення зв'язку "мої гроші - податки - державні витрати" є ключовою причиною байдужості до марнотратства та корупції.

Переважна більшість українців вважає, що бюджет - це витрати великого бізнесу, тому звичайний українець не повинен перейматися "чужими" грошима.

Проте відсутність безпосереднього контакту з податківцями не означає, що українець лише споживає з бюджету і нічого туди не сплачує. Насправді дві третини казни - це податки простих людей.

Скільки платять малі підприємці

Важливість приватних підприємців - "спрощенців" - для бюджету завжди ставилася під сумнів. Чиновники завжди нарікали на малу значущість цієї групи українців для наповнення скарбниці.

Справді, у 2012 році навіть після підняття ставок оподаткування для "спрощенців" доходи від єдиного податку становили лише 3,3 млрд грн або 1% від загальних доходів бюджету, що становить близько 3 тис грн з кожного підприємця на рік.

Навіть 4 572 грн єдиного соціально внеску, які сплачують "спрощенці" на рік, незначно посилюють їх позицію порівняно з податками, що сплачує пересічний найманий працівник - 25 102 грн на рік.

Податки із "спрощенця", грн


На місяць

На рік

Середні витрати "спрощенця"*

4 150

49 800

в тому числі:



ПДВ - 20% до собівартості товару

692

8304

акцизні збори

260

3 120

імпортне мито

80

960

Податки на споживання

1 032

12 384

Єдиний податок**

250

3 000

Єдиний соціальний внесок***

381

4 572

Загалом сплачених податків

1 663

19 956

* - дані за 2011 рік, ** - дані за 2012 рік, коли ефективна ставка оподаткування "спрощенців" була збільшена, *** - з розрахунку мінімальної ставки 34,7% від мінімальної зарплати у 2012 році. Джерело: Мінфін. Оцінка: CASE Україна

Однак прямі податки із "спрощенців" - це лише частина того, що вони роблять для українського суспільства та держбюджету, тобто для громадських фінансів. Є ще так звані побічні ефекти.

Перший з них - це податки на споживання. За даними Мінфіну у 2011 році середній місячний дохід від підприємницької діяльності становив 4 150 грн. Це означає, що кожного місяця підприємець витрачав 1 032 грн на ПДВ, акцизи та імпортні мита.

Звичайно, тут можна сперечатися про справедливість, оскільки найманий працівник платить більше податків з доходів, а підприємець - із споживання, але факт залишається фактом: за рік середньостатистичний підприємець вносить до бюджету через непрямі податки близько 12,4 тис грн.

Другий "побічний ефект" - це створення робочих місць для найманих працівників. Крім того, що підприємець заробляє гроші для себе і сплачує сукупно близько 20 тис грн податків на рік, він ще дає можливість заробити іншим людям та створює можливість для поповнення скарбниці податками з найманих працівників.

Так, у 2011 році завдяки 1,3 млн "спрощенців" підтримувалося близько 1 млн найманих працівників. Іншими словами, майже кожен підприємець, який власноруч сплатив до бюджету 20 тис грн, додатково створив можливість для сплати 25,1 тис грн через свого найманого працівника.

Регіональний розріз

Нерівність регіонального розвитку завжди провокувала питання: хто кого годує в нашій державі? Східні промислові регіони завжди вказували на свою домінуючу роль у наповненні бюджету. Менш розвинені аграрні регіони, переважно західні, говорять про свою самодостатність. Де ж правда в цій дискусії?

Фото УП

Як показує аналіз, відповідь на це питання лежить дещо в іншій площині, ніж її зазвичай шукають. Можна говорити, що працююче населення годує пенсіонерів, можна говорити, що центральний уряд існує за рахунок місцевих бюджетів, однак не можна казати, що одні регіони годують інші.

Навіть щодо Києва, який є чистим донором центрального бюджету, нема підстав говорити про повноцінне "донорство", оскільки все тримається на доходах головних офісів великих податкових агентів, розташованих у столиці.

А податковий агент - це лише посередник між платником податку і скарбницею, і без доходів, зібраних у регіонах, Київ не мав би статусу "донора".

"Але ж не може бути, що розвинені промислові регіони менш важливі для бюджету, ніж депресивні аграрні!" - скаже читач.

Перший момент, який потрібно зрозуміти, розглядаючи регіональне питання, - це те, що розвинені промислові регіони, які сумарно вносять великі податки до скарбниці, є одночасно і найбільшими споживачами цих бюджетних коштів.

Яскравим підтвердженням цієї тези є той факт, що заможний донецький регіон є аутсайдером у сплаті податку на додану вартість до бюджету. Причина - значні відшкодування експортного ПДВ компаніям із донецькою пропискою. У 2011 році сплата ПДВ в області становила 15,3 млрд грн, відшкодування - 15,2 млрд грн.

Більше того, якщо дивитися у розрахунку на одного працюючого, то кожен регіон України сплачує податків до центрального бюджету більше, ніж отримує назад.

Іншими словами, якщо певний регіон і "виходить в плюс" за балансом сплачених податків та отриманих бюджетних відшкодувань, то ці кошти йдуть не на підтримку інших регіонів, а на утримання центрального бюджету.

Сплата ПДВ до бюджету, за вирахуванням відшкодувань експортерам, млн грн

Джерело: Державна податкова адміністрація

Податки до "центру"

Джерело: Держстат, Мінфін. Оцінка: CASE Україна

Звичайно, тут постає питання, що без центрального уряду і загальнодержавних функцій, які виконують армія, міліція, суди, прокуратура, не обійтись. Тут певні регіони справді відіграють більшу роль у годуванні силовиків, ніж інші.

Однак і тут є цікавий нюанс. Набагато більш витратними у даному випадку є навіть не силові органи чи Адміністрація президента, а літні люди, тобто пенсіонери.

Жоден регіон, крім Києва, не може сам утримувати своїх пенсіонерів. У Донецькій області, щоб прогодувати місцевих пенсіонерів, кожен працюючий донеччанин у 2011 році повинен був би щомісяця сплачувати в Пенсійний фонд 1 037 грн.

Насправді ж "соціальні" нарахування на зарплату становили 645 грн на місяць на одного працюючого. Як наслідок, щоб утримувати донецьких пенсіонерів, з центрального бюджету потрібно було додавати 392 грн на одного працюючого.

Іншими словами, майже все, що донеччанин "переплатив" до центрального бюджету у вигляді податків - близько 470 грн на місяць, - було витрачено на утримання своїх же донецьких пенсіонерів.

У цьому контексті знову постає питання Києва, оскільки навіть за соціальними нарахуваннями столиця є донором пенсійного фонду.

Однак, як зазначалося вище, через роль столиці як головної гавані найбільших податкових агентів донорство Києва потрібно сприймати лише як делеговане адміністрування єдиного соціального внеску.

Отже, якщо аналізувати регіональний розріз сплати податків, то важливим є те, що навіть найбільш депресивні регіони України є доволі самодостатніми в плані забезпечення себе податковими надходженнями та соціальними внесками.

Картину значно спотворює централізоване адміністрування основних податків і провідна роль Києва як основного податкового агента країни.

Якщо ж проводити аналіз з мікрорівня, відштовхуючись від оцінок непрямих податків, то стане очевидно: податкові внески жителів різних регіонів не настільки кардинально відрізняються між собою. Винятком знову є Київ.

Навіть якщо якийсь регіон "переплачує" до бюджету, то ці кошти йдуть на утримання його ж пенсіонерів або на "годування" центрального уряду.

Необхідні та фактичні пенсійні внески, грн, на одного працюючого, на місяць

Джерело: Держстат, Пенсійний фонд. Оцінка: CASE Україна

Дотація на пенсійне забезпечення, грн, на одного працюючого, на місяць

Джерело: Держстат, Пенсійний фонд. Оцінка: CASE Україна

Податки на споживання, ПДВ, акцизи, імпортне мито, грн, на одного працюючого, на місяць

Джерело: Мінфін. Оцінка: CASE Україна

Дмитро Боярчук, для ЕП

Звільнення полоненного

  • 06.04.13, 20:42

Те, що ситуація навколо помилуваня бувшего міністра внутрішніх спра України Юрія Луценко почала стрімко розвиватися - і президент Віктор Янукович віддав розпорядження, що може привести до звільнення одного із самих безкомпромісних його критиків - свідчить, звичайно ж, не про милосердя влади і її прагненні вирішити проблему політичних ув'язнених у країні.
Н
і, це насамперед найважливіший політичний індикатор – Янукович хоче будь-що-будь домовитися з Європейським Союзом і не зірвати процедуру підписання угоди про асоціацію. Саме звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка було однією з важливих умов Брюсселя. Поки що Янукович намагається вирішити ситуацію, наблизивши звільнення Луценка й відмовляючись від звільнення Тимошенко. Але те, що він почав іти на поступки Брюсселю - не погоджуючись у той же час ні на які компроміси з Москвою, що не вимагають від нього ніяких політичних кроків - показує, у чому він зацікавлений насправді.

Прийшовшому  до влади в Україні номенклатурно-олігархічному угрупованню необхідна ЗВТ із Євросоюзом - для прибутків, а також потрібні  міжнародні кредити - для недопущення соціального краху країни й неминучого бунту після цього. Росія не може забезпечити її основним представникам ні нових прибутків ( більше того, вона просто відбере в них підприємства ), ні кредитів. Повна ізоляція теж небажана. Розуміючи це,  не потрібно  розслаблятися й вважати, що звільнення Луценко - це велика послуга влади. Ні, на Януковича і його групу потрібно продовжувати тиснути - і європейцям, і українському суспільству - аж до їхньої остаточної капітуляції. І цього тиску не потрібно боятися: ось, мов, розсердяться, закрутять гайки, усіх пересаджають, підуть до Росії. Вони - банкрути, притому ж - жадібні банкрути. Нікуди вони не дінуться.

І не потрібно сприймати всерйоз слово «помилування». Обвинувачення, по яких засуджений Луценко, настільки абсурдні й безглузді, що говорити про яке-небудь правосуддя - виходить, не поважати себе. Звичайно, як і будь-який український політик, Луценко - не ангел. Але його супротивники не знайшли нічого краще, як сховати його у в'язницю по обвинуваченнях у святкуванні дня міліції й одержанні кваритири водієм міністра. Це означає, що вороги міністра не змогли знайти в його досьє справжньої корупційної складової, особистих інтересів - те ж саме потім повторилося й в історії з переслідуванням Юліи Тимошенко. Саме виходячи із суті обвинувачень, можна без коливань визначити вихід Луценко з в'язниці - сподіваюся, що він відбудеться - як звільнення полоненого, захопленого триумфуючим окупаційним військом. Саме так, а не інакше.

Знищення законодавчої влади, судів, прокуратури, волі слова й підприємництва, нехтування  волею громадян - це різновид окупації, тільки здійсненої не вторгненням зовні, а діями добре організованого угруповання зсередини. Це звичайна окупована країна, і все в ній, як в інших окупованих при схожих обставинах країнах - господарі становища, супротивники захоплення, колаборціоністи, байдужі...І якщо ми й друзі України в Європі не можемо перешкодити цій окупації, то пробивати в ній пролм - наш обов’язок. Звільнення військовополонених - один з таких проломів.

Виталий Портников

головний редактор і телеведучий каналу TBi

Шустер LIFE: «Операция «Провокация»

  • 06.04.13, 19:06

snegniy terrorizm
Когда страна в очередной раз засела во все глаза смотреть Шустера, думалось, что и теперь народ услышит блеяния и невнятные высказывания гениев от ПР и оправдательные сопли от оппозиции. А почему нет?  В последнее время у Шустера это – практически норма.

Но в этот раз что-то было не так. Хотя бы потому, что Шустер иногда проявлял профессионализм, а не прогибательство. И это – насторожило и заставило смотреть передачу до конца, чтобы выяснить: а в чем интрига-то?
Хотя поначалу интриги не наблюдалось. Лена Б, что давно переросла свою соратницу пани Б, по крайней мере в умении красноречиво изливать желчь и ложь с гневным лицом, чтобы те, кто совсем далек от истории и политики, ей поверили, взялась за Донцова и других философов начала 20 века,  которых не читала, но которых всегда раскритикует.
А тут раз, свободовец-то попался умненький! Лена Б его и подлецом, и фашистом обзывает, а он ей раз и – исторический факт, подтверждающий, что ложь Лены Б уже даже не ложь, а так - сплетня, которую мерзкие соседки могут пустить против дамочки, что втрое их моложе да еще и красавица.
Да вот Лена Б не останавливалась. Как понесло красавицу, что опустилась до прямых угроз: родители, не пускайте детей на акции, а то потом будут они в морге! Она, называя себя матерью, даже не поняла, что, пугая киевлян, вызвала желание совершенно противоположное, желающее пригласить в морг ее. На осмотр тела ее ребенка.

Но Леночка Б, что так рьяно защищала дам по партии от снежинок, так и не осознала, что она, как мать, первой должна была стать на защиту той же Геращенко, которой Леночкин соратник по партии чуть не выдавил ребенка. Ау, Леночка, где извинения для Геращенко? Где клеймо для почетного ректора Налоговой академии и требование, чтобы он положил партийный билет на стол? Или Лена Б, как мамочка, ведет себя только по отношению к своим партийцам, а остальные люди, это - так, быдло, и их можно бить, спускать с лестницы, а беременным – давить на живот? Вот какая порядочная Лена Б – выступила за чистоту расы. Своей. Пээровской.

А когда Соболев озвучил, сколько людей покалечили эти порядочные индивиды из ПР, что сегодня с гневными лицами требуют извинений за Горину, которую кто-то после акции (судя по всему) по голове стукнул, то эти порядочные уткнулись в тряпочку и – предпочли сменить тему: извинения, это они для себя требуют, а вот сами – ни-ни. Извиняться, это же не по понятиям!

Удивило и другое: видео Гориной в больнице и ее выражение лица. А оно было точь-в-точь как у Януковича после того, как он упал от яйца. И сразу возник вопрос: а не один ли и тот же режиссер делал постановку и не один ли и тот же актер учил держать мину? Уж больно много схожестей. Сравните:

yaytsenytiye

Что же до самой телепередачи, то свою задачу, которую можно озаглавить кодовым названием «Операция - Провокация», она – выполнила. Один Ляшко чего стоил, облив грязью каждого и размазав Яценюка, как масло по хлебу. Яценюк, как и Кличко, конечно, поводов для провокаций создали много, пустив сквозь себя потенциальных тушек. Но, тем не менее, они все же заставили регионалов дрогнуть. А это – уже хорошо.
Но тушкованность парламента сейчас очень нужна Партии регионов. О чем, кстати, Владимир Олейник (который сам тушка, поскольку сбежал из БЮТ, как последняя крыса), не забыл напомнить в студии, красноречиво расписывая желание тушек пристроить свои ягодицы именно вПР. И даже (не без сарказма) подлил вазелина для лучшего употребления тех самых тушек.
А тушки держались стойко. Это же какую храбрость нужно иметь, чтобы, зная, что народ тушек предпочитает в жареном виде, добровольно этой тушкой стать? И рассказы о служении Родине, народу тут не помогут. Сколько бы бывший директор военного предприятия ни пытался вышибить слезу из граждан, он их уже не купит. Зато, как тушка, он дал понять, что свою цену - знает.
И все бы во время эфира ничего. Вот только открытые провокации относительно оппозиции(пусть даже такой не очень кристально чистой) вызывали омерзение. Ляшку бы давно пора понять, что если уж он хочет орудовать вилами, то должен показать реальный пример, да за свой поступок попасть туда, куда следует, а не заниматься провокациями, требуя с тушки заявление о сложении мандата, которое может состояться, если мандат сложит и Яценюк.

Вообще-то, Яценюку в последнее время очень даже перепадает на орехи. Да и Кличко регионалы – не жалуют. Вот поехал Виталий на похороны в США, а Ефремов, как самый порядочный и доброжелательный человек, на всю страну сообщил, что Кличко в Америке инструкции берет.
Так что передача Шустер LIFE состоялась как всегда: с провокациями, оскорблениями и чистой ложью, звучавшей из уст представителей самой честной Партии Рецидивистов и раскольников, задача которых – грабить страну да поливать всех грязью, пугая за выход на протесты - моргом.

Р.S. Во время передачи все хотелось понять: а в чем интрига? И только когда Савик, что уже давно лежит под властью как матрац, остепенил Лену Б, сказав, что он же не директор аптеки, и заметил, что если она будет так плохо себя вести, то в следующий раз он пригласит меньше представителей от ПР, стало понятно: грядут перемены…

Лина ТЫХА,

«К и з»

Або«сніжки»від народу-або«костюми від Бріоні»лідерів опозиції

  • 06.04.13, 12:51

 Одночасно не вийде


<span class=' bold ' >С.О. Або «сніжки» від народу – або «костюми від Бріоні» лідерів опозиції. Одночасно не вийде  </span>

Були вчора у Верховній Раді. Так, регіонали перейшли на Банкову, замість того, щоб штурмувати трибуну під куполом на Грушевського 5. Це – слабкість саме провладної більшості, незважаючи на контроль над силовими структурами та усім держапаратом.

 

Ми вважали, що оточення Януковича буде відкрито замінювати неприйняті закони декретами президента та уряду. Але вони на це не наважуються. Замість цього вони пішли на сумнівні збори на Банковій, навіть не в Український дім в умовах відкритості.

 

Навпаки, НЕ ПУСТИЛИ на Банкову опозиційних депутатів та журналістів – і перетворили збори на «пленарне засідання», яке цим самим перетворилося на фарс. Адже не можна перевірити кількість присутніх. Але кількість відсутніх доволі легко перевіряється. Тобто, маючи усю повноту силової влади – вони пішли на фарс ВЛАСНОГО пленарного засідання. Це – не вияв сили.

 

Перший вияв слабкості – це нерішучість абсолютної фальсифікації на виборах в жовтні

 

Другий вияв слабкості – це бутафорське пленарне засідання при неможливості зберегти пристойний вигляд

 

Третій вияв слабкості – це істерика щодо сніжка, який не долетів до голови регіоналки Горіної, але спричинив їй «черепно-мозгову травму».

 

Останнє – саме цікаве: черепно-мозгову травму отримала парламентська більшість та навіть влада Януковича у цілому. Саме сніжки, що жбурнули у бік регіоналів нагадали, що за сніжками полетять «тяжкі тупі предмети», не чекаючи, поки «сніжок» до них долетить. Ніжні тіла регіоналів не відчувають докорів совісті – вони і слова такого не знають. Але торкання «сніжка» відчує кожний, кого це стосується.

Не поважати «сніжок» не можна з фізіологічних причин.

 

Нагадаємо ще раз:

Збройної підтримки у режиму немає. Є готовність бити беззбройних інтелігентних «терпіл». Але при першому серйозному зіткненні – збройна охорона не буде захищати владу, ризикуючи власним життям.

Тому слабкість режиму компенсується нерішучістю опозиції та пасивністю киян, які чекають креативних кроків від опозиції.

 

Але є максима: час мирних мітингів з 9.00 до 14.00 закінчився. Адже влада відучила опозицію та населення створювати наметові містечка. Добре – а опорні пункти з охороною проти «приватних» бандитів – можна створити, чи ще ні?

 

Давайте згадаємо: у 2004 році регіонали не боялися скликати з’їзд у Сереодонецьку та навіть вести мову про поділ території України. Але опозиція не наважується переступати за червоні прапорці легітимності.

Страшно – але доведеться.

 

В рамках «легітимності» диктатуру вже не перемогти. Потрібно плигати у холодну воду нелегітимного ходу подій. Все одно правова система зруйнована.

Але перед наступом на ворога потрібно розібратися з «тушками» цього та попередніх скликань. Тобто – перші «сніжки» - тушкам! Мабуть, недостатньо били пики Табаловим, якщо Немилостивий та інші вважають, що їх пики вціліють.

Але істерична реакція на сніжки виявила – ЧОГО саме бояться тушки та їх спільники з провладної «більшості», яка не є більшістю.

 

Мирних засобів привести у порядок судову систему після парламенту НЕМАЄ. Це треба чітко знати і про це чітко сказати суспільству. Судді повинні боятися народу та опозиції більше, ніж президента.

Один з лідерів «Батьківщини» сказав мені вчора, що їх засмучує саме непідтримка опозиції з боку суспільства. І вони можуть у разі відкритого виступу виглядати як безпомічні декабристи 14 грудня 1825 року на Сенатській площі в Петербурзі.

 

Отже констатуємо: опозицію та суспільство стримують

-  непевність опозиції у підтримці народу

- непевність народу у рішучості опозиції

- реальний страх опозиції та народу перед збройною силою диктатури.

 

Але влада ТЕЖ боїться народу (сніжки!) та опозиції – тому вимушена робити вигляд, що грає по правилам і час від часу вимушена пересмикувати, грати крапленими картами. Це теж не від великого розуму та великої сили.

Як бачимо, кожна з ТРЬОХ сторін боїться інших.

 

Є ще велика проблема: лідери опозиції відчувають себе належними до правлячого класу і дуже бояться втратити свій стан правлячої еліти. Бо відчувають себе випадковими гостями на чужому святі життяВідсутність дорогої одежини та взуття, дорогих аксесуарів навіть для лідерів опозиції – ознака «несолідності» людської особистості.

Тому вперто висувають у депутати покидьків («своїх»!) у депутати, якщо у цього покидька  - ознаки «успішної» людини. ЦЬОГО на Заході якраз немає.

 

Як можна в костюмі від Бріоні битися на вулиці?

Як можна взагалі битися на вулиці – якщо все одно цим скористаються лише люди в костюмах від Бріоні?

Вже на стадії опозиційного існування потрібно зараз відділити політику від бізнесу. У владу бізнесмени йти не повинні! Навіть від опозиції, і передусім від опозиції. Велика різниця станів стримує народний протест проти диктатури.

На все це треба тверезо дивитися і не заплющувати очі.

А почати потрібно саме зі «сніжок». Чим закінчимо – час покаже.

В ГУЛАГу зрадників, стукачів вбивали. В мирний час товчуть пику.

Так що тут дилема: або сніжки від опозиції, або костюми від Бріоні. Третього не дано.     


С. Овчаренко

SiT             

Екс-міністр юстиції підказав, як"посадити"і Рибака,і Януковича

  • 05.04.13, 16:37

У разі, якщо спікер Володимир Рибак і президент Віктор Янукович підпишуть закони, ухвалені на зібранні більшості у четвер, вони мають понести кримінальну відповідальність. Про це в ефірах ТВі  і 5 каналу заявив колишній міністр юстиції, колишній депутат та колишній член української делегації ПАРЄ Сергій Головатий.

"Сьогодні відбулося щось, що жодним чином не відповідає закону про регламент. Те, що на це пішов Рибак як голова Верховної Ради, і комуніст Калєтнік, вони вже з завтрашнього дня не мають права бути головою і заступником голови Верховної Ради. І опозиція має на цьому стояти. Все, кінець", - сказав він.

"Але поки що Рибак не поставив свій підпис, президент не поставив. От тоді, коли з’явиться підпис Рибака під тим, чого немає як закон, особливо коли президент унормує, от тоді це однозначно кримінальний злочин і першого і другого", - додав він.

На це "регіонал" Микола Левченко відповів: "Я відчуваю, що ви добре розбираєтеся в законі, але це не цікавить людей. Ми зібралися, щоб прийняти рішення в інтересах простих українців".

Головатий також заявив про реалізацію в Україні "російського сценарію". "З сьогоднішнього дня "президент всія Русі Путін та його представник в Україні Медведчук можуть пити "Артемівське" Шампанське, кримський коньяк, бо сьогодні спрацювала рушниця, яка висіла на виставі, яку вкинули в останній день того скликання законом про референдум, де 20 осіб було в залі, але його нібито проголосували", - сказав він.

"Їм потрібен референдум, який Медведчук написав з Путіним у 2000 році, який підкинули Кучмі, і тоді Конституційний Суд, слава Богу, врятував. Він сказав, що народ не має права вирішувати прийняття нової Конституції, народ не має права запроваджувати двопалатний парламент. Тепер це другий похід Путіна і його представника в Україні Медведчука", - додав Головатий.

Він також зазначив, що тепер Верховна Рада "не має права жодного дня працювати".

Люди, пожалуйста, ДУМАЙТЕ!!! АНАЛИЗИРУЙТЕ!!!

  • 04.04.13, 21:50
По статистике всего 20 % людей не поддаются внушению. Среди них, половина не поддаётся внушению за счёт природных, неизученных наукой качеств (свойств организма, устройства нервной системы и т. п.), и ТОЛЬКО половина не поддаётся этому сознательно, постоянно анализируя и, критически относясь к происходящим событиям. Но и это возможно только в том случае, если человек (или люди, группа людей) вовремя понял (и), что он (и) подвергается постоянному внушению.
Мнение, что поддаются внушению только люди с ограниченными мыслительными способностями, мягко говоря, ошибочно. Это свойство человеческого организма. Тем более, когда речь идёт о массированном внушении, и на протяжении длительного времени. Очень хорошо этим умели пользоваться большевики, в общей своей массе, не понимая, что сами стали изначально такими же жертвами внушения.
Именно эту модель взяли на вооружение идеологи бывшей партии регионов, а ныне, ОПГ. проживая в нашей стране, постоянно находясь во всё ухудшающихся условиях жизни, нас заставляют искусственно находить причины совершенно не в том, и не в тех, кто виновен в этом на самом деле. Сделано это было с целью, заставить нас превратиться в них самих - олигофренов.
СПРАВКА. «Олигофрения имеет три стадии:
• Дебильность (максимум знаний в пределах курса начальной школы осваивает за 11 лет);
• Имбецильность (максимум - навыки ухода за собой, бытовые навыки, примитивные трудовые операции);
• Идиотия (овощ).
При должном заботливом уходе дебилы и имбецилы становятся идеальными работниками - обязательными, строго следующими инструкциям, технике безопасности, при должной компенсации на бытовом уровне дебилы вообще не отличны от обычных людей, просто не так дальновидны, зато руки у них золотые. У имбецилов обострено сострадание. При НЕГАТИВНОМ развитии это ублюдки и садисты. Идиоты просто сидят на койках, как правило, раскачиваясь, пускают слюни, орут без остановки или похлопывают себя руками».
Как идиоты ведут себя у Шустера у микрофонов, мы имеем счастье наблюдать 4-й год. )))))
Практически, начиная с 2004 года нам внушали, что все беды исходят от Юлии Владимировны, ей приклеивали обидные прозвища, нечистоплотные журналисты разносили их по углам, смакуя каждую сплетню. Они боялись расплескать свою ненависть, и не успеть её донести до нас. Придумывались всё новые и новые гадости, их генерировали чаленки, лещенки, грязные языки богословских, бондаренков, колесниченков. Наконец, продажная особь олейник придумал, как Тимошенко можно посадить. Была организована новая кампания, модель испробована на Луценко (предварительно был запущен фиктивный скандал, и внедрялась в головы обывателей мысль, что он алкоголик). Кампания закончилась бесчестным судом, трясущимся от страха потным родей, тупыми выводами проституток и АРЕСТОМ!!!
Но...20 % людей выстояли, мало того, они смогли привлечь на свою сторону множество здравомыслящих людей и разбудить спящих. Тогда началась новая кампания, конца которой не видно и по сей дней. пШонка и кузьмин, по недоумию, непрофессионализму и просто по генетической подлости подняли дело Щербаня. Всё по тому же кругу, людям старались внушить, что Юлия Владимировна, не политический заключённый.
Я уже писала об этом - кроме легко внушаемых людей, существует определённая часть населения, падкая на любую гадость. В стране, в которой нищие составляют 90 % населения, и отсутствует средний класс, их достаточно много. Они-то и составляют «опору» ОПГ.
Если в здоровом обществе, ни одному члену ОПГ, его родственникам не подали бы руки, то в нашей стране, той, в которую её превратили рыго-негодяи, стало стыдно быть образованным, не приветствуется ум и, не дай Господи, разум, и способность к анализу и мышлению. Какие же чувства, кроме зависти, зависти, зависти и ещё злорадства, они могут испытывать к яркому политику, несломленному борцу, к красивой и элегантной, образованной женщине.
Верхушка ОПГ, раздувает и поддерживает в нас ненависть к тем, кто пытается думать и понимать происходящее. Так что, разделить страну им уже удалось – на тех, кто остался приверженцем идеалов, свойственным людям, и кучку мерзавцев, отметающих не только это, но и элементарную порядочность. В ход пошло всё – национальность, руссификация, Бандера, несчастный украинский язык, Восток и Запад. Но цель этого одна – полное порабощение Украины и превращение народа в бессловесных дрессированных рабов.
Но...опять случилось это «но», которое мешает членам и членшам ОПГ, оппозиция, которую они без Тимошенко и Луценко не принимали во внимание, обгаженная ими на всякий случай «вперёд», так сказать, про запас, объединилась. Мало того, у неё оказалось немало приверженцев, сам Яценюк – не таким мягкотелым, как они его выставляли. Про Тягнибока и его непримиримость было всё понятно с самого начала, поэтому национализм ему клеят без устали. Попытки их разъединить и внести раздор, также успехом не увенчались. Все обвинения в том, что они предали Тимошенко, разбиваются об очевидное – они её поддерживают, поднимают общественное мнение в её защиту.
Сегодня «под стрелой» оказался Яценюк, завтра – Тягнибок (может наоборот), кто их, бандитов знает.
Достаточно проследить одну интересную закономерность. При малейшем очередном фортеле ОПГ, появляются уже хорошо известные особи, которые быстро разворачивают «общественное мнение» в другую сторону, и направляют его в том направлении, которое им выгодно. А для примера можно взять сегодняшний день и внимательно, без эмоций проанализировать новости.
Неужели остались в стране люди, которые не понимают, что сходка бандитов на улице Банковой – это противозаконно? Что никакого большинства нет и в помине? Нет, конечно, если они, приняв, втихаря, закон о двойном гражданстве, посчитали их среди своей своры за двоих, то может и набрали 244 рыла. Но только в этом случае. )))) Потому что в реальности сходка насчитывала от 160 до 180 членов. Конечно, это даже не тень ГКЧП – это истерика меньшинства, не желающего в этом признаться.
И тут же, в СМИ появляются Гриценко, Доний, Черновил, Ляшко, куча «политологов» с объяснениями для нас, которых они считают олигофренами – во всём виноваты Яценюк, Тягнибок, ОО и Свобода. И этот вой подхватывает толпа... В Интернете моментально появляются желающие немедленно закопать ещё и ростки оппозиции, вездесущие тролли, и...даже инфант.
Вы не смейтесь, виктор-младший сегодня позволили-с себе рассказать, как правильно и мудро поступили бандиты ОПГ, и даже назвал их тупой демарш – концом оппозиции. )))
Люди, пожалуйста, ДУМАЙТЕ!!! АНАЛИЗИРУЙТЕ!!!
Если, конечно, не желаете стать по-настоящему олигофренами.


Катерина Маслова

facebook

Луценко:"людям потрібно казати всю правду,а не грати в політику"

  • 03.04.13, 16:49

lutsenko-yura_tsn.ua
03.04.2013

Про очікування від касаційного розгляду своєї справи, враження від акцій "Вставай, Україно!" та парламентську тактику дій опозиції розповів у ексклюзивному інтерв’ю ВВС Україна через віконечко у скляній клітці судової зали ув’язнений екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

ВВС Україна: Які у вас очікування стосовно рішення суду у вашій справі?

Юрій Луценко: У мене нема жодних ілюзій стосовно рішення суду. Воно не буде виправдальним, воно не буде пом’якшувальним. Я це знаю і з політичних обставин – я маю свої джерела, - і бачу це з поведінки суддів, яким абсолютно байдуже все, що говорить мій захист і я особисто.

Хоча мені здається, що вже така кількість аргументів, наведених нами, свідчить про абсолютно беззаперечну відсутність складу злочину у моїх діях. Мені здається, це розуміють абсолютно всі.

Але нинішній український суд у будь-якій інстанції є лише частиною виконавчої влади. У нього від суду залишилися лише деякі атрибути, як чорні мантії або пам’ятники почилій у Бозі Феміді на вході. Власне, це - не суд, це - частина виконавчої машини, яка виконує доведені їй рішення.

Я абсолютно цього свідомий, нічого іншого і не чекаю. Єдине, чого хотів би, - зняття абсолютно ідіотичного звинувачення з міліції про те, що вона святкувала День міліції незаконно. Для того, щоб розправитися з Луценком, не варто було робити заручником одну з дуже серйозних державних інституцій.

"Я не буду триматися руками за ґрати"

ВВС Україна: Вирішення питання Луценка європейці називали однією з умов підписання з Україною Угоди про асоціацію…

Юрій Луценко: Не зовсім так. Йшлося про питання припинення політичних репресій. А в який спосіб це буде зроблено – мають вирішувати там, де це дурне рішення було прийняте.

ВВС Україна: Тобто ви розраховуєте на помилування?

Юрій Луценко: Я не хочу думати за тих, хто організував це ганебне політичне переслідування. Я не збираюся їм ані допомагати, ані перешкоджати. Вони завели Україну у цей глухий кут, і я думаю, що вони повинні прийняти рішення, як з нього вийти.

Звичайно, якщо буде акт помилування, я не буду триматися руками за ґрати, це безумовно.

З іншого боку, я прекрасно розумію, що це не зовсім морально комфортно для мене – я не є ніяким злочинцем.

Тим не менше, в силу багатьох обставин – і особистого бажання працювати, і бажання лікуватись, і бажання побачити виконаним план походу України в ЄС, - я в принципі не заперечую і проти такої форми.

Але сам особисто або моя сім’я просити про це помилування у тих, хто організував це незаконне судилище, не збираємось.

"Людям треба говорити правду"

ВВС Україна: Як ви почуваєтесь?

Юрій Луценко: Впевнено. (посміхається) Я не думаю, що про здоров’я треба говорити у цю рідкісну нагоду спілкуватися з читачами.

ВВС Україна: Ви в курсі, що вчора акція опозиції біля Верховної Ради пройшла зі, скажімо так, сумнівним успіхом?

Юрій Луценко: Мене, на жаль, доправляють звідси (з Києва - Ред.) назад у Менську колонію. (Вчора - Ред.) я прибув туди тільки під ніч, тому, на жаль, тільки зі слів своїх колег я дізнався про події. Я не знаю про їхні деталі.

ВВС Україна: Що б ви передали людям, які зараз їздять по обласним центрам з акцією "Вставай, Україно!", які намагаються вивести киян до Верховної Ради?

Юрій Луценко: У мене тут вчора був Віталій Кличко, у мене було багато представників "Батьківщини", я мав змогу поспілкуватися з Арсенієм Яценюком. Я дав їм деякі поради технічного характеру, про те, як насправді треба організовувати такі акції. Я не думаю, що вони потребують публічності.

А більш серйозні речі я маю намір сказати сьогодні в останньому слові. Бо для мене ця поїздка в суд не є поїздкою за справедливістю, я її тут не чекаю. Це є поїздка для можливості висловитися. І, зокрема, якщо коротко, то моє бачення таке. До мене приїжджали мої колеги з Івано-Франківська, зі Львова, з Тернополя. Вони мені розповідали про акції опозиції в цих містах. За їхніми словами, вони були достатньо масовими. Але головне – що вони були з великим драйвом.

Тим не менше, я вважаю, що все було б набагато краще, якби з людьми говорили чесно. Бо люди прекрасно розуміють, що ні імпічмент президента, ні дострокові вибори, ні, тим більше, повстання по вихідних у обласних центрах не організовується.

Людям треба говорити правду.

По-перше, нас, тих, які проти Януковича, - 80 відсотків.

По-друге, зняти Януковича можна у 2015 році.

По-третє, зняти його навіть Майданом неможливо: акція має бути настільки більшою від Майдану, наскільки нинішня влада є більш учепистою за свої посади (ніж тодішня – Ред.).

Наступний пункт: ціль цих поїздок – продемонструвати нашу, тих, які не приймають Януковича, більшість серед населення і знайти тих людей, які будуть майбутніми польовими командирами гігантської, мільйонної акції. Без мільйонної акції не буде нічого. Я кажу вже не про Майдан, я кажу про величезну загальноукраїнську акцію, яку треба готувати саме такими поїздками.

Якби людям це казали так, а не робили вигляд, що саме тут, наприклад, у Вінниці, ми зараз оголосимо імпічмент президенту, то, напевно, був би і дещо інший результат.

Але попри це я думаю, що сам похід до людей, самі поїздки по областях - це дуже правильний хід.

"Адміністрація зацікавлена у блокуванні парламенту"

ВВС Україна: А парламентська тактика діяльності опозиції вам подобається?

Юрій Луценко: Вона мені не подобається в силу своєї залежності від планів адміністрації президента. Мені здається, всім очевидно, і я про це постійно писав у своїх листах лідерам опозиції, що адміністрація зацікавлена у постійному блокуванні парламенту. Це є передумовою майбутнього референдуму для протягнення двопалатного парламенту під контролем Партії регіонів.

Для цього в парламенті опозиціонерам підкидають різні, нібито об’єктивно правильні причини для блокування, як-от відставка віце-спікера, українська мова тощо. Але, по суті своїй, це веде до остаточного знищення єдиного майданчика, де потужно представлена опозиція.

А референдум у тому законі, як він прописаний, влада не виграти не може. Тому вона проведе двопалатний парламент, в якому опозиції не буде взагалі.

ВВС Україна: Що опозиція може зробити для того, аби запобігти небезпеці референдуму?

Юрій Луценко: Думати. Думати головою, як поводитися в парламенті. І грати в свою гру.

Якщо казати про боротьбу з референдумом, то є два напрямки. Перший – це Європейський суд з прав людини і його практика по скасуванню рішення парламенту у справі про звільнення судді Верховного суду Волкова. Власне, можна скасувати і закон про референдум, який є однозначно порушенням всіх можливих і неможливих норм.

А другий – вулиця. Будь-яка опозиція в будь-якій країні завжди сильна лише одним – підтримкою громадян.

Тому я ще раз підкреслюю: поведінка опозиціонерів щодо поїздок в області – вірна. Єдине, що людям потрібно казати всю правду, а не грати в політику масок, яка багатьох розчаровує.

З Юрієм Луценком розмовляв Святослав Хоменко, ВВС Україна.