Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Звернення Юлії Тимошенко щодо жорстокого побиття Тетяни Чорновол

  • 25.12.13, 16:15

Я звертаюся зараз до кожної людини, яка не втратила відповідальності за власну країну та вважає своїм святим обов’язком зберегти Україну для сьогоднішніх та прийдешніх поколінь.

Дійте! Ми – великий народ і ми маємо всі сили та можливості себе захистити.

Сьогодні вночі ледве не вбили, жорстоко по-фашистськи понівечили, утопили у власній крові Танюшу Чорновол. Найсміливішого, найвідчайдушнішого, професійного, а головне чесного і безкомпромісного українського журналіста. Вона в останній час стала одним з авторитетних голосів гідності нашого Майдану.

Я хочу у вас запитати: ви дійсно вірите, що після її самовідданої, жертовної боротьби на Майдані проти владної банди, її просто, як каже офіційна пропаганда, випадково побили  випадкові хулігани? Ми готові повірити також та проковтнути, що активіст Мазуренко, який  після звірячих побоїв «Беркуту» помер у лікарні - просто захворів на пневмонію? Ми готові повірити, що сотні людей понівечені під час кривавого побоїща 30 листопада – це законні дії «Беркуту» проти провокаторів, що щоденне побиття до півсмерті найактивніших бійців Майдану, спалення їх машин та залякування їх сімей – це просто побутові непорозуміння активістів Майдану зі своїми недоброзичливими сусідами? Ми готові повірити, що Янукович – це людина з якою можливо говорити про покращення в країні за круглим столом і що ось-ось він приведе нас до Європи? Якщо ми в усе це віримо, а головне все це їм пробачаємо та спускаємо з рук – то ми, як народ, варті такої рабської долі, яку вони нам пропонують!!!

Скільки ми ще будемо лише співати на Майданах пісні та перетворювати біду у свято?! Борітеся і дійте! Йдіть уперед! Мирно, але сильно!

Сьогодні ледве не вбили Таню Чорновол і це мусить стати останньою краплею крові, останнім проявом жорстокості по відношенню до нашого народу, який ми всі допустили своєю бездіяльністю.

Відповідальність за зрив Євроінтеграції, за повну здачу України у рабство Кремлю, за звіряче побиття дітей на Майдані 30 листопада, за щоденні розправи з активістами Майдану, за криваве насилля над Танею Чорновол і за все, у що перетворили нашу європейську країну і життя українців, несе персонально Віктор Янукович і ніхто більше! Якщо ми – народ, якщо ми віримо в свої сили, якщо ми маємо гідність, якщо ми ще не зламалися і не збираємося здаватися – повставайте та дійте, а не перетворюйте Майдан в місце модної тусовки!

Я пропоную:

Перше: П’ятому каналу чесних новин сьогодні припинити всю рекламу та в режимі нон-стоп повідомляти народу України про звіряче побиття Тані Чорновол, про смерть майданівця Павла Мазуренка, про жорстокі щоденні репресії проти громадських діячів по всій Україні та в постійному режимі скликати народ на 19:00 на Майдан.

Друге: прямо з Майдану треба розпочати мирну ходу в лігвище новоявленого тирана, в Межигір’я, та розташуватися там мільйонною силою з мирною вимогою оголошення негайних позачергових президентських виборів. Вам дає таке право п’ята стаття Конституції.

Третє: треба негайно на Майдані оголосити склад нової високопрофесійної високоморальної Центральної виборчої комісії та під мирним тиском мільйонного активу Майдану примусити Верховну Раду затвердити новий склад ЦВК, якому буде довіряти народ.

Четверте: треба негайно публічно сформувати технічний, професійний, моральний  перехідний Уряд України. Склад такого Уряду з широким представництвом громадськості мусить сформувати та публічно оголосити Майдан. Під мирним тиском Майдану треба примусити Януковича та діючий деморалізований парламент затвердити та допустити до роботи цей новий український Уряд, який мусить працювати до обрання нового Президента України. Дострокові парламентські вибори зараз не на часі. Після обрання нового Президента треба буде змінити всю центральну та місцеву владу та повністю реформувати країну. Але, якщо Янукович залишиться на посаді до 2015 року все добре та справедливе в країні буде неможливим.

П’яте: повністю скоординуйте свою роботу між громадянським суспільством та політиками, налагодьте щохвилинну комунікацію з демократичним світом та силовиками України, щоб унеможливити репресії проти мирних громадян.

Ви зобов’язані мирно прийти в гості до Януковича в Межигір’я, якщо він не йде до вас на зустріч. Ви зобов’язані примусити його вас почути! Ви зобов’язані примусити його призначити Уряд та ЦВК, яким ви всі довіряєте та вибороти дострокові вибори Президента, на що ви маєте повне право. Ще раз підкреслюю: парламентські вибори зараз не на часі.

Але ви не маєте жодного права залишити Україну в такій біді, в такому безвихідді, в такій ганьбі. Нас просто ніколи не зрозуміють наші діти, нам просто ніколи не пробачать цього наступні покоління.

Менше слів, більше мирних, але сильних дій та вчинків!

Захищайте Україну! Для цього прийшов критичний час. Безумовно ви можете не прийняти до уваги моє звернення, але я зобов’язана зробити все, що можу, знаходячись у в’язниці.

Слава Україні!

                                                              

Юлія Тимошенко

Качанівська колонія.

м.Харків

25.12.2013р.

Оприлюднені прізвища організаторів кровавого розгону Євромайдану

  • 24.12.13, 18:05
Генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль доповів результати розслідування побиття учасників Євромайдану, яке Штаб національного спротиву проводив паралельно з Генпрокуратурою Пшонки.

"Ми проводили паралельне розслідування, але не оприлюднювали його результатів, бо чекали на висновки ГПУ. Вона дуже довго розслідувала і шокувала нас тим, що вручила повідомлення про підозру пану Попову — голові КМДА, пану Сівковичу — заступнику секретаря РНБО, і пану Коряку — начальнику головного управління МВС України у Києві.

Давайте для початку повернемось до правової бази. Є чинний закон України про міліцію, який не опротестований Конституційним судом і не відмінений Верховною Радою. В цьому законі сказано, що у своїй діяльності міліція підпорядковується МВС. Міністр внутрішніх справ здійснює керівництво всією міліцією України. Ні Попов, ні Сівкович такого керівництва абсолютно не здійснюють.

А тепер, як розвивалися події. До 30 листопада, тобто до початку подій на Майдані, міністр внутрішніх справ пан Захарченко шифрограмою, номер і корпія якої в нас і ми готові, не зважаючи на те, що вона під грифом "таємно", надати її ГПУ, дав вказівку всім областям, крім Закарпатської, Тарнопільської та Івано-Франківської направити в розпорядження МВС підрозділи "Беркут". Ні в розпорядження головного управління МВС України в м. Києві.

Тобто колишній начальник київської міліції Валерій Коряк не міг керувати і не мав на це абсолютно ніякого права.

У Попова міліції теж не було в підпорядкуванні. Якби це була муніципальна міліція, от тоді Попов би мав відповідати. Я не розумію, як Попов може керувати міліцією, він може керувати двірниками, сантехніками і тому подібне.

Що стосується пана Сівковича, то він є заступником секретаря РНБО. Якщо він повз всіх своїх керівників діяв на власний розсуд, то, вибачте, як могла міліція слухати його накази, коли міліція підпорядковується тільки главі МВС. Внутрішні війська ще підпорядковуються головнокомандуючому збройними силами, тобто Президенту України.

Там ще там Петра Фещука звинувачують. Він крайній негідник, який  тільки може бути в міліції, але у нас поки прямих даних на нього немає, можливо такі дані є в ГПУ.

Таким чином, вся міліція і "Беркут", що були дислоковані у місті Києві, підпорядковувались міністру внутрішніх справ України. О 03:45 Мариненко О.І., начальник управління громадської безпеки головного управління МВС у Києві, який чомусь ніде не фігурує, проводить інструктаж, за вказівкою Департаменту громадської безпеки МВС і ставить завдання підрозділам, які я перерахую, щоб чітко знали, хто з "беркутів" бив. Це "Беркути" Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та міста Києва. Наказ дослівно звучав так: "Розігнати мітинг на Євромайдані". Один із працівників "Беркуту" записав це на свій мобільний телефон.

Особовий склад підрозділів було вишикувано навколо Майдану Незалежності, наказ на розгін давав заступник начальника управління громадської безпеки підполковник міліції Кириндюк С.В. який і керував усіма цими підрозділами.

Розгін Майдану був спланований і працівникам міліції були видані не гумові, а пластикові кийки, які набагато більш небезпечні і заборонені усіма конвенціями, які тільки є в світі, і які не передбачені ніяким законодавством України.

Незрозуміло, чому не вручено повідомлення про підозру пану Мариненку, чому не вручено повідомлення про підозру начальникам "Беркуту" у вказаних областях, які виконували явно злочинні накази.

І основне.  На наказі міністра внутрішніх справ України №529 "Про затвердження положень про підрозділи міліції особливого призначення "Беркут" немає штампу "Зареєстровано в Мінюсті". Відповідно до указу президента України 1992 року Кравчука, з 1 січня 1993 року усі нормативно правові акти, які зачіпляють права і свободи громадян, повинні реєструватися в Міністерстві юстиції  України. Незареєстровані документи не є чинними і не підлягають виконанню на території України.

Крім того, відповідно до Конституції України, закони України і нормативно-правові акти, які не доведені до відома населення України, також не є чинними. Ми зробили запити до газет "Урядовий кур’єр", "Голос України" і всіх  відомчих видань МВС. Ніхто даний наказ не оприлюднював, і до відома населення він не був доведений. Таким чином, не зважаючи ні на які заяви МВС, підрозділ "Беркут" сьогодні є незаконним парамілітарним формуванням, діє всупереч Конституції України і законів України і вся відповідальність за все, що здійснювалось, безпосередньо лягає на міністра внутрішніх справ Захарченка.

Якщо не буде вжито заходів по відношенню до нього з боку вищого політичного керівництва держави, буде направлено звернення до Міжнародного кримінального трибуналу в Гаазі і для цього є всі підстави. Встановлено 45 фактів побиття журналістів – жодному з працівників міліції, в тому числі і тим, кого я назвав, не вручено повідомлення про підозру. Розгін мирних демонстрантів і побиття 1 та 11 грудня фактично залишилися безкарними.

Як відомо, Україна не приєдналася до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, оскільки Конституційний суд у 2001 році визнав приєднання до цього суду неконституційним, у зв’язку з тим, що почалася подача заяв в даний суд на колишнього президента Кучму у зв’язку зі справою Гонгадзе.  Але серед постраждалих є чимало осіб з подвійним громадянством та громадян України, які законно проживають у країнах ЄС і мають у цих країнах всі права, як і громадянин даної країни, крім прав бути на державній службі, служити в національному війську, обирати та бути обраним. Такі люди можуть подавати заяви від імені даної держави до Гаазького трибуналу.

Такі люди є, наразі ведуться переговори з тими країнами, де вони проживають, щоб вони підтримали їхні заяви. Отже я надав конкретні прізвища, назвав конкретні посади, конкретні обласні підрозділи "Беркуту", які брали участь. У мене питання сьогодні, чому їм  не вручено повідомлення про підозру?

Я просто допомагаю слідству. Прошу, беріть цих людей і притягуйте їх до відповідальності, я не хочу доходити до кожного сержанта. У кожного сержанта є свій командир, якій віддавав йому накази, хай вони і відповідають. А кожний сержант буде відповідати, кого конкретно він вдарив — Іванова, Петрова, Сидорова. Це все має встановлювати слідство і прокурори.

Якщо ця інформація буде доведена до населення, завтра на моєму місці з’явиться значно більше працівників міліції, які скажуть значно більше ніж я".

http://ipress.ua/mainmedia/shtab_natsionalnogo_sprotyvu_36725.html

Звернення до Януковича.

  • 22.12.13, 23:05
youtube.com/watch?v=nOQDt-fObQU

З України можуть бути депортовані 200 іноземців

  • 22.12.13, 22:35
0
0
0
0
133 
Фото: radiosvoboda.org
Андреас Умланд предполагает, что его возможная депортация связана с запросом народного депутата от Партии регионов Олега Царева
Андреас Умланд припускає, що його можлива депортація пов'язана із запитом народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова.

 Німецький політолог, член експертної ради комітету ВР з питань євроінтеграції, доцент кафедри політології Національного університету Києво-Могилянська академія Андреас Умланд заявляє, що питання про депортацію 200 іноземців, в тому числі - його, вже вирішене.

 Про це він написав у своєму Facebook, посилаючись на власне джерело.

 "Прощай, Україно? Я тільки що отримав неофіційну інформацію (або дезінформацію), що питання моєї депортації з України - також, як і депортації 200 інших іноземців - вже вирішене. Я ще не отримав офіційного повідомлення. Можливо, воно не відповідає дійсності, але й джерело серйозне", - написав Умланд.

 Крім того, німецький політолог припускає, що це пов'язано із запитом народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова.

 "Якщо це правда, то це непорозуміння: Мовляв, я залучений в політичну діяльність, в яку я не залучений. Я зустрічаюся з українськими політиками з різних таборів, наприклад, в якості офіційного члена науково-експертної ради комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції. Однак я активно не допомагаю жодній політичній групі", - додав Умланд.

 Також, він зазначив, що у нього є куди більш критичні коментарі щодо російського, українського керівництва. Але, не дивлячись на це, Росія два місяці тому видала Умланду в'їзну візу без будь-яких проблем.

 Нагадаємо, на початку грудня народний депутат, заступник голови фракції Партії Регіонів Олег Царьов звернувся до МЗС та СБУ з проханням розглянути питання про заборону в'їзду в Україну групі осіб, які можуть сприяти розгортанню антиурядових демонстрацій

ДАІ не рекомендує їздити в урядовий квартал завтра

  • 22.12.13, 22:27
Корреспондент.net, Сьогодні, 21:59
0
0
0
0
49 
Фото: Корреспондент.net
Масовий виїзд в центральній частині міста на транспорті може призвести до значних ускладнень дорожнього руху.
У деяких ЗМІ з'явилися заклики до громадян України найближчим часом виїхати на автотранспорті в урядовий квартал (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська), повідомляється в прес-релізі Державтоінспекції Украіни

 ДАІ нагадує ініціаторам подібних закликів, що на підставі ст. 10 Закону України Про міліцію, з метою виявлення, попередження і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень, міліція відповідно до своїх завдань зобов'язана вживати профілактичних заходів, виявляти причини й умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходів до їх усунення.

ЗА ТЕМОЮ
Активісти Євромайдану викрили даїшників у зборі інформації про опозицію 
6 грудня 2013, 13:10


 Крім того, ДАІ просить звернути увагу водіїв, на те, що за порушення вимог п.32. 1. ПДР передбачена відповідальність згідно зі статтею 125 КУпАП, в якій говориться, що забороняється рух колон у складі більш 5 механічних транспортних засобів без погодження з Державтоінспекцією.

 Також, блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення, відповідно до ст.279 КК України, тягне за собою кримінальну відповідальність і карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Моральне обличчя сучасної влади (відео)

Лексика спілкування на роботі, обрізання нігтів, привселюдне оббріхування людей по телефону власному чоловікові...

Ця особа відповідно до розпорядження голови Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка має стати головою Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Примітка: з дзвінка, який вона робить по телефону своєму чоловіку Олександрові видно, що, навіть, перед камерою у неї вистачає совісті брехати власному чоловікові.

До речі, звати її Світлана Янко. Запамятайте це ім'я. Відтепер вона ще не раз покаже себе  місцевій громаді. Наше відео, зняте виконуючим обов'язки голови Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Станіславом Цисем, яскраво показує справжнє обличчя цієї полтавської чиновниці.

Людям зі слабкими нервами дивитися це відео не рекомендується:



За матеріалом сайту "Відкрита Полтава".

Про роботу ГО "Майдан"

  • 22.12.13, 20:17
НО "Майдан": Робота є для всіх
Діяльність НО МАЙДАН координуватиме Рада. Сьогодні було оголошено її стартове ядро. Далі вона наповнюватиметься представниками громадських, студентських та самоврядних організацій. І головне не склад, а результат роботи. Тож варто не тільки дискутувати, кого б ще включити в Раду, а радше те, що зробити для ефективного розгортання структур на місцях.


Тому-то влада, обгородившись спецназом і грошима, поки що незмінна. Але завдяки Майдану ця влада Януковича і К вже неповноцінна. Це - колективна мумія Леніна в Мавзолеї. Займає місце, але не править.
Цей Майдан має важчі умови від Майдану 2004
 року, бо ми не маємо юридичних інструментів для змін. Можна скільки завгодно кричати про імпічмент, але такого закону немає. Немає і механізму розпуску парламенту. І цивілізованого референдуму немає. 

Змінити її можна в два способи: через загальноукраїнський страйк, або на виборах Президента.

Для цього ми і створили сьогодні Народне об'єднання МАЙДАН.

Воно має 4 задачі.

1 - захистити активістів на місцях.

2 - підготувати акції протесту в центральній та східній Україні.

3 - розгорнути страйкоми по всій Україні.

4 - добитися від опозиції програми реформ, команди реформаторів та єдиного кандидата в Президенти.

Діяльність НО МАЙДАН координуватиме Рада. Сьогодні було оголошено її стартове ядро. Далі вона наповнюватиметься представниками громадських, студентських та самоврядних організацій. І головне не склад, а результат роботи. Тож варто не тільки дискутувати, кого б ще включити в Раду, а радше те, що зробити для ефективного розгортання структур на місцях.

Питання для початку:

- який механізм вступу в організацію?

- хто очолить секретаріат організації?

- як виготовити мільйони номерних посвідчень?

- як налагодити прозоре фінансування діяльності?

- як швидко створити захищений інтернет-ресурс?

- як профінансувати і розповсюдити регулярну мільйонну газету «Майдан»?

Вже січень покаже ефективність цього руху.

А вже в березні, на ювілей Кобзаря, ми маємо вийти на всеукраїнську акцію непокори Межигірській мафії. За масштабами - потужнішу, ніж нинішні події в Києві. Найкраще - в формі страйку.

Тож не варто рахувати пропорції політиків та громактиву в штабі. Робота є для всіх.

Анатолій Гриценко

  • 22.12.13, 18:28

Анатолій ГриценкоУкраїнський політик, міністр оборони (2005—2007), голова Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони (2007-2012), голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів (з 2012), лідер партії "Громадянська позиція". Полковник запасу.
Рада Майдану: Ваші питання – мої відповіді22 грудня 2013, 17:57

Спочатку інформація:

"Народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання "Майдан".

До складу Ради народного об'єднання "Майдан" увійшли Арсен Аваков, Тарас Бойків, Олексій Гарань, Василь Гацько, Ігор Жданов, Андрій Іллєнко, Ірена Карпа, Сергій Квіт, В'ячеслав Кириленко, Ігор Коліушко, Віталій Кличко, Руслан Кошулинський, Іван Крулько, Руслана Лижичко, Ігор Луценко, Юрій Луценко, Марія Матіос, Андрій Мохник, Валерій Пацкан, Олег Осуховський, Сашко Положинський, Петро Порошенко, Віталій Портников, Сергій Рахманін, Єгор Соболєв, Сергій Соболєв, Олександр Сушко, Вікторія Сюмар, Борис Тарасюк, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Валерій Чалий, Віктор Чумак, Зорян Шкіряк, Єлизавета Щепетильникова, Арсеній Яценюк.

Співголовами ради новоствореного "Майдану" – Сергій Квіт, Руслана Лижичко, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок".

-------------

Після повідомлення про створення Ради Майдану отримав від Вас багато листів, смс і мейлів. Відповідаю усім одразу)

Питання перше: Чи підтримую я створення Ради Майдану? Так, підтримую. Більше того, я сам ініціював створення такої Ради ще 20 днів тому, аби зменшити вплив партійний і збільшити громадський, народний вплив на Майдан, його стратегію і тактику дій. Адже Майдан народний, і Віче ми теж називаємо народним, не партійним. Метою створення Ради Майдану я вбачав не розмивання відповідальності – концентрацію в Раді інтелекту, моралі, енергії і досвіду Майдану. Тоді ж, майже три тижні тому, я озвучив і передав письмово Яценюку, Кличку і Тягнибоку пропозиції щодо персонального складу Ради Майдану.

Питання друге: Чи підтримую я Раду Майдану оголошеного складу? Так, підтримую. Майдан своїм голосуванням склад Ради затвердив. Значить, Рада отримала мандат від Майдану і тепер вона має працювати для Майдану: виробляти стратегію, тактику, плани дій, організовувати протестні акції... А ми усі маємо Майдан підтримувати.

Питання третє: Хто формував персональний склад Ради Майдану? Напевно не знаю. Думаю, лідери трьох опозиційних фракцій, лідери окремих громадських організацій та працівники штабу. Я бачив Раду дещо іншою:

1) з обов'язковим включенням до її складу моральних авторитетів суспільства, членів ініціативи "Першого грудня";

2) з більшим представництвом громадських активістів, які власне ініціювали Майдан і увесь цей час активно його підтримують, хоча на сцені бувають рідко;

3) з мінімальним представництвом партійно-депутатського корпусу – пропонував шість осіб замість нинішніх 18;

4) за участю лідерів студентства і відомих молодих людей, за якими би пішло студентство;

5) з включенням авторитетних військових лідерів, на кого б орієнтувалися нинішні й колишні офіцери, в т.ч. афганці й миротворці. Таких людей, на мою думку, треба було до Ради включити, зменшивши втричі квоту партійців-депутатів.

Питання четверте: Чи пропонували мені увійти до складу Ради Майдану? Ні, не пропонували.

Питання п'яте: Що я робитиму далі? Те саме, що робив дотепер.

Знайшовся ще один безвісти зниклий євромайданівець

  • 22.12.13, 18:10
"Вышел из комы": нашли еще одного активиста пропавшего после кровавого разгона Евромайдана "Беркутом"
беркут избиениеАктивистам, которые помогают с розыском пропавших митингующих после кровавого разгона Евромайдана в ночь с 29 на 30 ноября, удалось разыскать еще одного пропавшего - Сергея Радченко. Как оказалось, он впал в кому из-за трещины в черепе и только сегодня пришел в сознание и дал о себе знать.

Об этом на своей странице в Фейсбук написала певица Руслана Лыжичко, передает Цензор.НЕТ.

Она опубликовала два смс-сообщения, которые ей написали активисты.

"Maryan: znajshli Sergiya Radchenka scho buv pobitij berkutom na Majdani 30.11.13, vin zaraz u reanimatsiyi", - сообщила Руслана.

Смотрите также на «Цензор.НЕТ»: Пшонка отказался показать в Раде настоящие кадры зверств "Беркута": "Да его же все видели". ВИДЕО

"Радченко Сергій 1988 р.н. сирота, живе в Києві. Був побитий 30-го на Майдані. 1-го іхав поїздом у Стрий на могилу батьків, знепритомнів, знятий з поїзда та покладений у місцеву лікарню. Діагноз - тріщина черепа. Сьогодні вийшов з коми. Може говорити, але не бажано з точки зору здоров'я. Зараз організуємо зв'язок з лікарями і будемо знати більше про потрібну допомогу. Беремо на контроль", - опубликовала певица еще одно сообщение о судьбе активиста.Источник:http://censor.net.ua/n264404Источник:http://censor.net.ua/n264404