Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Священники УПЦ МП поддержали Евромайдан!

  • 28.12.13, 19:54
Есть все же настоящие священники в УПЦ Московского патриархата! Эти богословы составят костяк по сближению УПЦ МП с УПЦ Киевского патриархата на пути к созданию Единой Украинской Поместной Православной Церкви:

Побеждай зло добром / Перемагай зло добром 
Обращение священнослужителей (идет сбор подписей)


Обращение священнослужителей Украинской Православной Церкви ко всем людям доброй воли в Украине (текст ниже подается на украинском и русском языках).

Брати і сестри! У ці дні ми бажаємо торжества добра та справедливості. Ми хочемо перемоги Світла над темрявою.
Ми — за зближення з християнською Європою. З базовими єропейськими цінностями, які є за своїм підґрунтям цінності християнські. Це:

• правда
• справедливість
• свобода
• цінність кожної особистості


Борючись за ці ідеї, ми самі маємо вже зараз бути нормальними людьми — такими, з якими хочеться жити поруч. Разом будувати майбутнє. Ми — не проти тих, хто по той бік майдану. Ми не проти тих, хто обманутий. Ми проти того, щоб обманювали їх та нас. Ми проти усілякого беззаконня та насильства.

Молімось про перемогу правди та про мир! Піддаваймо все критиці! Оцінюймо розумом усе, що чуємо з усіх боків!

НЕ ВЕДІМОСЬ НА СЦЕНАРІЙ НАСИЛЬСТВА, ВІД КОГО Б ВІН НЕ ПОХОДИВ!

Заповіді мирного опору: 

1. Дотримуйся законів та поважай свободу кожного.
2. Не бійся!
3. Не піддавайся на провокації.
4. Посміхайся людям навколо.
5. Допомагай ближньому, чим можеш.
6. Гаси агресію. Силовики й“тітушки” — також твої ближні.


Для того, щоб торжество перемоги правди зійшло над нашою Україною, має відбутися головна перемога — всередині нас. Бо темрява не тільки по той бік. Вона і серед тих, хто тут. І часом усередині нас.

Народ виходить на майдани. По той бік барикад влада збирає людей, які так само, як і всі ми, потерпають від ненажерливості можновладців. Ті, кого не за власною волею звозять на “антимайдани” — також наші брати та сестри. Просто вони не знають, які ми насправді. Та що ми — не вороги. Ми не проти Донбасу, Севастополя, Луганська чи Одеси. Ми — разом. Ми стоїмо не заради політиків, що виходять на трибуни. Ми — проти всілякого зла, неправди та насильства. І коли ми такі разом, ми — сила!

* * *

Братья и сестры! В эти дни мы желаем торжества добра и справедливости. Мы хотим победы Света над тьмой.

Мы — за сближение с христианской Европой. С базовыми европейскими ценностями, которые есть ценности христианские в своей основе. Это:

• правда
• справедливость
• свобода
• ценность каждой личности


Борясь за эти идеи, мы сами должны уже сейчас быть нормальными приличными людьми — такими, с которыми хочется жить рядом. Вместе строить наше будущее. Мы — не против тех, кто по ту сторону майдана. Мы не против тех, кто обманут. Мы против того, чтобы обманывали их и нас. Мы против всякого беззакония и насилия.

Молитесь о победе правды и о мире. Подвергайте все критике. Оценивайте разумом то, что вы слышите со всех сторон.

НЕ ВЕДИТЕСЬ НА СЦЕНАРИЙ НАСИЛИЯ, ОТ КОГО БЫ ОН НИ ИСХОДИЛ!

Заповеди мирного сопротивления:

1. Соблюдай законы и уважай свободу каждого.
2. Не бойся!
3. Не поддавайся на провокации.
4. Улыбайся встречным.
5. Помогай ближнему, чем можешь.
6. Гаси агрессию. Силовики и “титушки” — тоже твои ближние.


Для того, чтобы торжество победы взошло над нашей Украиной, должна произойти главная победа — внутри нас. Ведь тьма не только по ту сторону. Она и среди тех, кто здесь. И порой внутри нас.

Народ выходит на майданы. По другую сторону баррикад власть собирает людей, которые так же, как и все мы, страдают от ненасытности власть имущих. Привозимые не по своей воле на “антимайданы” — тоже наши братья и сестры. Просто они не знают, какие мы на самом деле. И что мы им не враги. Мы не против Донбасса, Севастополя, Луганска или Одессы. Мы — вместе. Мы стоим не ради политиков, которые выходят на трибуны. Мы — против всякого зла, неправды и насилия. И когда мы такие вместе, мы — сила!

Группа люблячих Україну священнослужителів Української Православної Церкви (підписи додаються в порядку того, як вони надходять):

протоієрей Андрій Дудченко
протоієрей Віталій Ейсмонт
архімандрит Кирил (Говорун)
протоієрей Віктор Палош
протоієрей Василій Чічак
протоієрей Георгій Чічак
ієрей Микола Богуславський
протоієрей Ігор Савва
архімандрит Аввакум (Давиденко)
протоієрей Андрій Свинарьов
ієрей Ігор Григола
протоієрей Валентин Гороховський
диякон Ярослав Мінєєв
протоієрей Володимир Мельничук
ієрей Роман Загоруйко
протодиякон Віктор Мартиненко
ієрей Олег Точинський
протоієрей Олександр Климук

Шановні брати співслужителі! Якщо ви бажаєте приєднатися та додати свій підпис під це звернення, можете писати в коментарі до цієї публікації, або надсилати свій підпис на адресу: [email protected]. Просимо взяти до уваги, що можливе додання підписів тільки кліриків УПЦ, а також кліриків інших Помісних Церков, які є у євхаристійному спілкуванні з УПЦ.

kiev-orthodox.org

В самый нужный момент Майдану не хватит одного человека

  • 27.12.13, 22:18


euromaidan-barikada

Рух Гая Фокса в Украине опубликовал “откровение активиста Майдана”:

Хочу извинится перед всеми теми людьми, которые четко видят, что “Майдан ничего не дал” и что “Никакого толку от этого Майдана”. Извините, что кто-то плохо стоял за вас на Майдане. Стоял не только в смысле стоял на площади, но отстаивал ваши интересы и ваши права.

Извините, что кто-то не так лежал за вас в снегу под Генпрокуратурой. Извините, что кто-то не так сильно боролся за ваше будущее, не так грамотно и уверенно планировал и проводил протесты, не так жестко наступал на яйца этой власти, чтоб вы остались довольны и чтоб в ваши дома вдруг, в одно прекрасное утро сама пришла Прекрасная Новая Жизнь, причем еще до нового года.

В связи с этим хочу вас заверить, Майдану не плевать на вас, Майдан будет стоять до победы, Майдан будет расширять арсенал протестных методов, давить на эту власть изо всех своих сил.

Можете спать спокойно, тот кто мерзнет за ваше счастье на Майдане никуда не уходит, однажды вы таки проснетесь в Украине где власть избирается народом, а у каждого человека есть права, так что можете уютно кушать свою французскую булочку, можете дальше обсуждать, как же глупо затеяли с этим Майданом или как политики используют Майдан или как ничего никогда не изменится – у вас все будет хорошо.

Единственное из-за чего все это может не сбыться – в самый нужный момент Майдану не хватит одного человека.

В США сняли трогательный клип о Евромайдане.

  • 27.12.13, 19:27
В США сняли клип в поддержку Евромайдана на легендарную песню "We shall overcome", которая считается гимном движения за гражданские права.

Как сообщает Цензор.НЕТ, клип сняли представители украинской диаспоры в США: режиссировали его известный документалист Генри Невисон и руководитель Волынского ансамбля танца в Филадельфии Тарас 

"We shall overcome" - песня, которая изначально была гимном борьбы за равноправие и свободу афроамериканцев, позже стала невероятно популярной во всем мире в исполнении Питера Сигера.


Медведев об Украине

  • 27.12.13, 18:38
Медведев об Украине: «Они отвечают за этот кредит всем достоянием своей страны»
Версия для печатиВерсия для печати

В Кремле уверены, что Украина и Белоруссия независимо от возможной смены власти, вернут кредитов России. 

Как сообщает «Прайм», об этом заявил премьер-министр РФ Дмитрий Медведев в пятницу журналистам. «Строго говоря, под украинский кредит сегодня и под белорусский кредит друзья и партнеры дадут нам суверенную гарантию. И кто бы ни был президентом Украины в будущем или Белоруссии, в принципе мы можем добиваться возврата этих денег всеми доступными способами. Они отвечают за этот кредит всем достоянием своей страны», - сказал Медведев.

Напомним, 17 декабря Путин заявил, что Россия предоставит Украине кредит в 15 млрд долларов на два года. Вчера стало известно, что кредит в 2 миллиарда долларов получит от Путина и член Таможенного союза Беларусь, которая отчаянно нуждается в деньгах.


http://argumentua.com/novosti/medvedev-ob-ukraine-oni-otvechayut-za-etot-kredit-vsem-dostoyaniem-svoei-strany

Про що мав звітувати Азаров.

  • 27.12.13, 18:26
 Інфографіка про жахливі результати 2013 року

Прем'єр-міністр Микола Азаров почав свій звіт за результатами роботи уряду "за Фрейдом". На питання щодо зближення з Євросоюзом він почав розповідати про сексуальні меншини.

Загалом, виступ голови уряду був справжнім убозтвом. В Азарова все добре, опозиція все бреше, в Україні триває "пакращєння".

Микола Янович мав би говорити геть про інше. А саме, про жалюгідний стан української економіки. І про відповідальність Кабміну за те, що величезна та заможна країна перебуває в руїні.

Ми вирішили трохи допомогти прем'єрові, та нагадати про те, що саме спромігся зробити уряд в 2013 році.

Отже, факти такі.

Обсяг промислового виробництва в Україні в листопаді 2013 року, порівняно з листопадом 2012 року, знизився на 4,7%. Найбільше зменшення спостерігається у виробництві хімічної продукції – на 18,5%, у машинобудуванні – на 13,9%, а також у виробництві коксу та продуктів переробки – на 11,8%.

Нагадаємо, що рік назад виробництво в Україні вже було не в найкращому стані. Тому начебто невелике падіння треба теж розглядати критично. Реальний стан економіки нашої країни є набагато гіршим.

Стан економіки України зовсім не схожий на кабінет, у якому засідає уряд. Фото прес-служби Кабміну

Валовий внутрішній продукт (тобто усе, що виробляється в країні за рік) цього рокускоротиться на 0,6%.

Те ж саме нас очікує у 2014 році. Прогноз зростання ВВП на 3% - це блеф. Для прикладу,МВФ прогнозує зростання ВВП України на 1%. І це дуже оптимістичний погляд на речі.

Такої ж думки про нас і міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's. Нещодавно вонопогіршило прогноз зростання ВВП України в 2014 році з 1,5% до 1%.

Азаров пишається наднизькою інфляцією – "до 1% за підсумками року". За оцінками МВФ, в 2013 буде навіть зафіксована дефляція (зменшення цін) на рівні 0,3%.

Насправді, інфляцію ніколи не можна розглядати окремо від інших показників. Треба нагадати Миколі Яновичу та усім урядовцям, що наднизька інфляція є наслідком відсутності економічної активності в країні. Коли виробництво падає, а купівельна спроможність населення лише погіршується через борги по зарплатам та пенсіям, ціни не можуть зростати. Товари і так дуже важко продати.

Курс на низьку інфляцію розпочався ще приблизно з 2011 року, коли Національний банк очолював діючий перший віце-прем'єр Сергій Арбузов. Тоді НБУ забрав усі "зайві" кошти з економіки, і кредити в гривні стали надзвичайно дорогими.

Не потрібно бути доктором з економіки, щоб розуміти: позики під 25% можуть отримувати лише галузі, які отримують надприбутки. А таких небагато. Це здебільшого торгівля імпортними товарами, напівкорупційні схеми та кримінальний бізнес. А ще – державні компанії, яким треба відшукати гроші за будь яку ціну, тому що повертають гроші не вони, а держава.

І ось, саме з тих часів інфляція все ніяк не зросте, хоча для економіки збільшення цін було б принаймні хоч якимсь стимулом для розширення. Але ні, уряду важливо декларувати опікування над електоратом, а зовсім не економічні успіхи.

Щодо програм дій, то не працює жодна. Ані програма президента, ані програма "активізації економіки", складена Арбузовим. Складається враження, що програми були складені, і наступного дня лягли до довгої шухляди.

Зараз різні міністерства складають окремі програми розвитку: транспорту, промисловості  та таке інше. Сміливо передбачаємо, що ці програми також не працюватимуть.

 Натисніть для збільшення. Матеріали для розрахунків взяті станом на жовтень 2013

Загалом, влада розглядає економіку держави не як складну систему, на яку вона має працювати. Вона розглядає економіку як власне підприємство. Оскільки підприємство державне, а влада призначена не назавжди, то поведінка чиновників є дуже характерною.

Ця поведінка вкладається в просту формулу: "скористатися часом, щоб відірвати собі якомога більший шмат за будь яку ціну". Після цього – хоч потоп.

Ми вже не кажемо про горезвісну "Сім'ю", яка є символом переділу цілих галузей на користь Віктора Януковича та наближених до нього осіб. Цей перерозподіл здійснюється нищівними методами, і геть не враховує загальний стан виробництва в країні.

Ось головна, на нашу думку, причина колосального занепаду економіки України. Нею керують містечкові чиновники, які зосереджені на зароблянні грошей власне для себе. А ще на тому, щоб якомога довше протриматися у влади.

Ось чому Віктор Янукович ніколи не дасть під зад чиновникам, які зганьбили усе, що могли. Вони не лише непрофесійні та недалекоглядні. Вони добре усвідомлюють, що роблять жахливі речі, але продовжують їх робити. Тому українські урядовці – найстрашніші люди.

Чим це може скінчитися?

Якщо порівняти країну з людським організмом, то Україна – це безнадійно хвора людина. В неї не працює вірно жодна система.

МВД, прокурори та інші силовики замість охорони порядку переслідують журналістів та громадських діячів.

Суди трактують закон лише так, як їм наказано.

Віктор Янукович. Фото "Комментарии"

Освіта пропагандує цінності, яких не дотримується влада: гідність, патріотизм, пишання українським.

Вчені майже зникли як клас.

Великий бізнес намагається не стільки заробити кошти власним трудом, скільки "розпиляти" державні гроші.

Депутати займаються просуванням схем та розгойдуванням суспільства.

Така система не може жити довго. Людина на прізвище Україна неминуче помре, якщо її не перевести на жорсткий режим. Якщо системи її організму не примусити працювати як треба, то вони почнуть відмовляти.

Це непримиренно вірна теза. Мудрувати можна лише з приводу того, яка саме система відмовить першою. Чи то будуть техногенні катастрофи? Чи то будуть "голодні бунти"? Чи, може, грошовий колапс?

Коли держава-організм є слабкою, він ризикує бути роздавлений могутніми сусідами. Так, в Росії величезна кількість власних проблем. Але там працює система, нехай хибна та корупційна. А значить, через дуже органічні причини Україна може бути поглинена Росією, або розтрощена на кілька частин. Це не заклик до знищення суверенітету – це чиста теорія ймовірності.

І поки що ця теорія працює лише через те, що влада розгойдує зсередини власну країну.

Ось про що має звітувати Азаров, якщо він має хоча б краплину відповідальності за власні дії.

МВД подозревает в избиении Татьяны Чорновол братьев Кличко!

  • 27.12.13, 18:17
"Подозреваемый в избиении активистки и журналистки Татьяны Чорновол Александр Котенко был в составе преступной группировки, которая тесно сотрудничала с братьями Виталием и Владимиром Кличко".

Об этом сообщил начальник главного следственного управления МВД Украины Николай Чинчин, информирует Цензор НЕТ со ссылкой на пресс-службу министерства МВД.
При этом он также отмечает, что задержанные по данному делу "тесно контактировали с членами партии "Удар" Евгением Огарковым, Дмитрием Крейниным, Игорем Опадчим, и двумя депутатами от "Батькивщины".


Увага! "Похід до хряка" на Межигір,я!!!

  • 27.12.13, 17:59
29-го грудня, з 12.00, збір на ст.м "Героїв Дніпра". Автомайдан і ті хто спочатку будуть на Віче вирушать звідти і приєднаються на Оболоні. Всі встигнуть. Я так гадаю, що виїзд на місце буде десь після 13.00, як всі зберуться. Мушу констатувати, що бажаючих відвідати резиденцію цього морального урода, вже вистачає. Отже, приєднуйтесь, підтримуйте. Усім хто буде без транспорту, доставку забеспечить ВО Майдан. Крім того, буде багато автомобілістів, зокрема автомайданівці, що підбиратимуть людей до себе в авто. Зустрінемось у неділю! Не забудемо! Не пробачимо! Слава Україні!
https://www.facebook.com/zoryan.zoryan/posts/632058536855097


  • Олег Тучак's photo.