Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Використовуймо адекватні терміни

  • 10.07.14, 07:06

Актуальна інформація

 

Українська журналістика цілком виправдано пишається такими славними іменами як Мустафа Наєм, Володимир Ар’єв, Роман Скрипін, Данило Яневський, Тетяна Станко… Читачі захоплюються не тільки їх патріотизмом, але й професіоналізмом, мужністю…Однак, чимало серед представників цеху журналістики і тих, хто береться за висвітлення проблем у яких він м’яко кажучи мало компетентний. Ось вам приклад який особливо обурив мене, як споживача друкованої продукції.

Читаю повідомлення агенції UNN (Українські національні новини) «Батальйон «Донбас» сумнівається, що терористи складуть зброю – керівник батальйону». Автором повідомлення є якийсь пан Артур Гончаров.

Свою розповідь пан Гончаров розпочинає словами: «Батальйон «Донбас», який воює проти ополченців …». Ці перші слова примушують запитати їх автора, наскільки добре він володіє термінологією тієї проблеми про яку веде публічне мовлення. Про яких ополченців пан веде мову? Це бійці батальйону «Азов», «Дніпро», «Айдар»…? Аж,ні! Під «ополченцями» тут маються на увазі окупанти, бойовики-найманці із РФ та їх українські холуї-колаборанти.

Проблема очевидна – це неадекватне застосування понятійного апарату. Ця хиба присутня не тільки у мовленні журналістів, але і багатьох політиків.

Отож, пропоную застосовувати адекватні терміни для відображення тих соціальних явищ і процесів що мають місце в українському суспільстві. Для цього визначимося із змістовним наповненням тих понять, які відображають виміри тих соціальних явищ що сьогодні мають місце в українському суспільстві. РФ окупувала частину території України шляхом неспровокованої збройної агресії. Тобто цей суб’єкт має номінуватися чітко і однозначно «агресор», «окупант», «ворог». Захопивши (окупувавши) Крим, свої агресивні дії РФ перенесла на іншу частину території України – це Донецька та Луганська області. Сюди із території РФ засилаються як найманці із цивільних громадян РФ так і диверсійно-штурмові групи збройних сил цієї держави. Тобто, на території України діють війська агресора та організовані й підготовлені ним найманці що чинять терор проти мирних жителів, громадян України, ведуть бойові дії проти ополчення України яким є по суті батальйони «Донбас», «Азов», «Айдар», «Дніпро» та інші.

Ще однією широко вживаною помилкою є назва «сепаратисти» що її використовують для позначення цим поняттям тих, хто по-перше, окуповує частину території України та, по-друге, допомагає у цьому окупантам та загарбникам. Хто такі сепаратисти? Чи правильно буде називати «сепаратистами» російські диверсійно-штурмові загони, банди найманців із московії та їх українських прислужників.?

Суспільне життя людей на цій планеті влаштоване таким чином що держав значно менше ніж етносів. Тобто, окремі етноси спромоглися на створення власних етнічних держав, інші ж цього не змогли зробити, ще деякі, як свідчить їх історія і не намагаються цього робити. До таких етносів можна віднести, наприклад, ромів. Із сукупності бездержавних етносів можна вирізнити певну множину тих, що ведуть запеклу боротьбу за створення власних етнічних держав. Оскільки бездержавних територій на нашій планеті майже не залишилося ті із етносів, які намагаються створити власні етнічні держави мусять для цього використовувати території що належать державам утвореним іншими етносами. Ці території відокремлюють від території держав яким ці землі належали. Ті етнічні групи які намагаються відокремити території називають «сепаратистами», саме явище (відокремлення, відмежування території держави утвореної певним етносом іншим етносом задля утворення власної етнічної держави) дістало назву «сепаратизм». Цей термін походить від латинського separatus що означає відокремлений. Визначальною рисою сепаратизму є наявність самобутньої етнічної групи, яка немає власної держави і яка веде боротьбу за створення такої держави, але на території держави утвореної іншим етносом, шляхом відокремлення від цієї держави частини її території. Цілком виправдано мова йде, наприклад, про баскських, тамільських, курдських тощо сепаратистів.

Чи проживають на території Донецької і Луганської областей України представники якогось самобутнього етносу які вели б боротьбу за створення своєї власної етнічної держави на цих землях? Чи відомо науці про існування луганського або донецького етносів? Відповіді на ці запитання є чіткими і однозначними. Ні. Звісно, пан Ахметов може називати жителів луганської чи донецької областей луганським чи донецьким народом, а отже етносом, але ці його слова є ненауковим твердженням подібним до того, як у свій час одна політична сила стверджувала існування радянського народу.

І ще одна дефініція яка є необхідною для адекватного відображення перебігу соціальних процесів у двох східних областях України. Ті, із українських громадян, які активно допомагають окупантам, бандам найманців, військовим підрозділам держави агресора також мають певні якісні виміри сутність яких достатньо глибоко відображає своїм змістом поняття «колаборанти». Термін походить від латинського collaborare що означає співпраця. Колаборантами називають зрадниками своєї Батьківщини тих, хто співпрацює із агресорами, окупантами.

Застосування адекватних понять для відображення вимірів об’єктивних соціальних процесів що відбуваються у суспільному житті України допомагає створювати їх достовірне, не хибне, не деформоване бачення, а отже сприяє виробленню правильної оцінки цих явищ, віднаходження власної позиції у цих процесах, розуміння своїх потреб та інтересів. Врешті це не перетворює суб’єкт соціальної дії у об’єкт соціальної маніпуляції. А саме цього прагне путінська пропаганда та ті із українських журналістів які свідомо чи несвідомо допомагають їй у цьому.

москалики, вивозьте трупи ваших окупантів із нашої землі !!!

  • 10.07.14, 06:53
Россиян призвали вывезти трупы своих террористов с Донбасса
9 июля 2014 17:38



В окрестностях городов Славянск и Краматорск Донецкой области, освобожденных от террористов, лежит до полутора тысяч тел наемников, причем погибшие идентифицируются как неместные. Об этом сообщает группа "Информационное сопротивление" по ссылке на местных пользователей соцсетей, передает УНН.

"Прислали обращение (цитата дословно): Уважаемые родители и родственники русских террористов, срочников, резервистов и других российских военизированных подразделений! Позвоните своим детям, близким! Спросите их (если ответят), где они? Дело в том, что у Славянска и в районе Краматорского "моря" лежит огромное количество трупов, и все трупы идентифицируются местными жителями как чужие.

Жители боятся к ним подходить. От некоторых трупов начинает исходить вонь, ведь на улице температура поднимается до 30 градусов. Позвоните, может это ваши родные? Донбассовцы небогатый народ и, благодаря вам, у них нет денег, чтобы закапывать трупы ваших родственников; и земля Донбасса не примет чужаков.


По предварительным оценкам, в районе пригородов нп Славянск-Краматорск разбросано не менее полутора тысяч трупов. Позвоните и приезжайте забирать ваших детей - вам не будут препятствовать забирать трупы ваших родственников", - приводит слова авторов "ИС".

Злочинна РФ викрадає в Україні її громадян!

Українську льотчицю Савченко тримають у СІЗО в Воронежі

Ще 23 червня у Міноборони України офіційно заявляли, що полонену льотчицю от-от звільнять, а місія ОБСЄ не може допомогти українській військовій льотчиці Надії Савченко, оскільки мандат місії обмежується територією України.



Відома українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.
Льотчиця Савченко, яка стала відома після оприлюднення відео ії допиту терористами, зникла близько тижня тому – про її місце знаходження не було ніякої інформації, повідомляє ТСН.
Журналістам вдалося встановити, що наразі жінка перебуває у слідчому ізоляторі російського Воронежа. Її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Завтра там відбудеться перше судове засідання, розповіла ТСН сестра Надії.
Російський адвокат мужньої Савченко заявляє, що обвинувачення їй поки що не пред'явлено, та запевнив, що Надія почувається добре і умови її утримання задовільні.

Нагадаємо, що ще 23.06.2014 | 03:13 було заявлено:

У Міноборони кажуть, що полонену льотчицю от-от звільнять

Звільнення льотчиці Надії Савченко, яка разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя, має відбутися "найближчим часом".
У Міноборони кажуть, що полонену льотчицю от-от звільнять Про це заявив керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник, повідомляє ТСН.
При цьому у Міноборони не кажуть, як і на кого обмінюватимуть полонену жінку-офіцера – це таємниця, допоки триває війна.
"У більшості йде питання щодо обміну. Міністр опікується усіма питаннями особисто. Щойно був у нього на нараді. У нього на столі лежить одна з папок по Надії Савченко. Звільнення має бути найближчим часом", - заявив Сенник.
Терористи вважають Савченко досвідченим снайпером. На Луганщині Надія була добровольцем - воювала у складі батальйону "Айдар" та майже місяць обороняла Україну на рівні з чоловіками. Як відомо, раніше терористи вимагали за її звільнення свободи для чотирьох своїх бойовиків.
 
а також стало відомо, що:


Місія ОБСЄ заявляє, що не може допомогти льотчиці Савченко
   
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.
На запитання з приводу перебування Савченко у СІЗО Воронежа (РФ) Боцюрків відповів: “Наш мандат зараз поширюється лише на територію України, тому і розслідування, і спостереження за межами України на даний час є неможливим”.
Він додав, що за три місяці роботи місії “ми чули про випадки викрадення людей”.
На уточнююче запитання, чи означає це, що жодної допомоги Савченко не буде надано з боку місії ОБСЄ, Боцюрків відповів: “На цей час наш мандат обмежений територією України”.
Як відомо, льотчиця Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО і була захоплена в полон, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За даними ЗМІ, її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Сьогодні, 9 липня, має відбутися перше судове засідання.


Гельсінкська спілка подала в Європейський суд на Росію за викрадення та катування людей

Українська Гельсінкська спілка з прав людини (УГСПЛ) звернулась до Європейського суду з прав людини з приводу причетності Росії до викрадення і катування заручників бойовиками у Слов'янську.
Суд встановить причетність до викрадення військових Російської Федерації
Як повідомляє сайт спілки, «організація сподівається, що суд встановить причетність до викрадення військових Російської Федерації, уряд якої буде зобов’язаний сплатити потерпілим компенсацію».
Правозахисники відзначають недостатню активність України щодо визволення заручників, які не були військовими, і наводять приклад, коли працівників СБУ, які потрапляли у полон, обмінювали на полонених бойовиків набагато частіше, ніж цивільних осіб.
Адвокат, що представлятиме у суді позицію УГСПЛ, Олег Вєремєєнко стверджує, що Росія в Україні діє такими ж методами, як свого часу в Чечні, і заявляє, що доказом причетності РФ до тероризму на сході України є російська зброя в руках терористів.
«Аналогічні справи в Євросуді називають ще «чеченськими». Практика взяття заручників з’явилась ще в 1990-ті роки (під час першої і другої чеченської кампанії). І юристи правозахисних організацій звертались тоді у Страсбург в порядку Правила №39 (термінові випадки) і вимагали звільнення заручників. У даному випадку складність полягала в тому, аби довести зв’язок терористів з РФ і в такий спосіб обгрунтувати відповідальність агентів РФ, а відтак – і держави. Ми посилались на те, що в розпорядженні терористів опинилась найновітніша зброя: ПЗРК-комплекси – вартістю 80 тис. доларів США, танки Т-72, гармати, інша новітня бронетехніка тощо. Сподіваюсь, що суд почув нашу аргументацію», - сказав адвокат.


МЗС вимагає від Росії пояснень, як Савченко опинилася у СІЗО в Воронежі

МЗС України висловило рішучий та категоричний протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії захопленої бойовиками української льотчиці Надії Савченко.
МЗС вимагає від Росії пояснень, як Савченко опинилася у СІЗО в Воронежі Текст заяви опублікованій на офіційному сайті відомства.
"Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об'єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги. Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину", - йдеться у заяві міністерства.
 Крім того, у МЗС звернулися до світового співтовариства із закликом "засудити протиправні дії Росії, спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України, посилити тиск на російську владу, яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу".
Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває у слідчому ізоляторі Воронежа. Її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Завтра там відбудеться перше судове засідання.

http://www.unian.ua/politics/937471-ukrajinsku-lotchitsyu-savchenko-trimayut-u-sizo-v-voroneji.html


Коментар Богдана Гордасевича
Ситуація не просто незаконна чи дика, а надзвичайно абсурдна за всіма міжнародними законами, тому що громадянку держави, що абсолютно законно захищала свою Батьківщину від агресорів і терористів, після полону примусово вивозять до іншої держави і судять за чесне виконання своїх службових обов'язків.

Взагалі за злочини, вчинені на території конкретної держави, присуд має вирішувати виключно суд цієї держави тим більше щодо власних громадян. А за такою судовою практикою рефи можуть засудити понад 40-к мільйонів українських громадян, бо всі вони так чи інакше підтримують діяльність військ АТО.


37%, 7 голосів

0%, 0 голосів

63%, 12 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

І, ця мразь, знайшла своє місце у пеклі

  • 09.07.14, 08:01
Смертельный укус «Мухи». В Славянске пьяный боевик ушел в ад искать собутыльников (+фото)
Вт, 08/07/2014 - 19:37

Пьяный террорист в Славянске едва не взорвал руководство Министерства обороны Украины.

«Когда 5 июля наши разведгруппы вошли в Славянск, почти одновременно с бойцами приехал из штаба АТО министр обороны Валерий Гелетей вместе с группой генералов и офицеров. Свидетелем этих событий был корреспондент «Цензор.Нет». Славянск не был зачищен. Банда Гиркина спасалась бегством в большой спешке - они бросили огромные запасы оружия и боеприпасов, и Гелетей подошел посмотреть на здание горисполкома, гранатометы и ПЗРК, которые из него выносят. В городе постреливали - бандиты ночью забыли оповестить всех своих и просто бросили на произвол судьбы несколько десятков подельников», - сообщил на своей странице в Facebook журналист Юрий Бутусов.

По его словам, рядом с Гелетеем находилась группа около 70 военнослужащих.

«Все произошло мгновенно: «Граната!», «Ложись!», «Брать живым!» И тут же выстрелы. Гранатометчик с РПГ-18 «Муха» выбежал из укрытия, чтобы сделать прицельный выстрел. «Муха»" была на боевом взводе, палец - на спусковом крючке - его опередили на какую-то долю секунды. Гелетей и сопровождающие бросились на землю. По гранатометчику открыли огонь несколько бойцов. Кто попал - неизвестно. Гранатометчика свалили, он так и не успел выстрелить, получив 4-5 пуль. Гелетея и нашу группу спас высочайший профессионализм и реакция бойцов охраны. Говорят, это был армейский спецназ Минобороны. Надеюсь, этих парней не забудут представить к орденам, потому что они спасли много жизней», - написал Бутусов.

1

«Какой-то очередной наемник, пожелавший остаться неизвестным. От тела сильно разило алкоголем. Местные жители его не опознали, уверенно говорят, что он не из Славянска», - добавил он.


Фото: Юрий Бутусов

Українські скотомогильники чекають на москальських окупантів

  • 09.07.14, 07:23
В Славянске уничтожены двое русских фашистов. ФОТО
08.07.2014 - 19:30

 Стали известны подробности гибели 2 июля под Славянском двух националистов из Санкт-Петербурга, воевавших на стороне сепаратистов. Они были убиты, когда группа ультраправых попала в засаду устроенную украинской армией, при попытке выехать из города в поселок Семеновка, сообщает  «Новоый Регион»

Петербуржцы Матвей Ефремов и Владимир Мельников приехали в Украину 1 июля, в группе из двенадцати российских ультраправых. Также с ними прибыла партия военного снаряжения на сумму в 1 млн. 320 тысяч рублей: берцы, униформа, бинокли и один арбалет. Операцией руководил член «Национал-демократической партии» Александр Жучковский.

2 июля гости из России и два боевика «ДНР», передвигаясь из Славянска в Семеновку на микроавтобусе, были обнаружены силами АТО. В результате грамотно организованной засады и огня из танка и минометов транспорт сепаратистов был уничтожен. При этом были убиты Ефремов и Мельников. По одной версии, они сгорели с микроавтобусом, а по другой – погибли, прикрывая отступление боевиков.

Также в этом бою четыре участника незаконных вооруженных формирований получили ранения. Среди них – Олег Мельников, амнистированный «узник Болотной» и активист московской организации «Альтернатива», занимающейся поисками похищенных кавказскими криминальными группировками граждан. Национал-демократ Жучковский получил легкую контузию.

О потерях украинских военнослужащих сведения отсутствует. Скорее всего, они не пострадали.

Корреспонденту «Нового Региона» удалось узнать информацию об одном из убитых – Владимире Мельникове, он отец троих детей. Как рассказал его близкий друг – националист из Петербурга Дмитрий Бешеный: «Владимиру было 57 лет, он был моим инструктором по рукопашному бою. Истинно русский националист, хороший человек, ненавидел коммунистов и либералов, был верующим, посвятил свою жизнь борьбе с мусульманской угрозой, выступал за единство русских».

Занимающий промайдановскую, и проукраинскую сторону Бешеный не может назвать мотивов побудивших его друга ехать на Донбасс.

«Я вообще не понимаю, зачем он туда поехал», – констатирует оппозиционер.

Согласно электронной переписке Жучковского попавшей в руки «Новому Региону» – в рядах сепаратистов «ДНР» и «ЛНР» месяц назад находилось более 300 граждан России. Предполагают, что за последнее время их численность заметно возросла.

Ранее группа "ИС" сообщала, что пограничники задержали россиянина-террориста.

На фото ниже - Матвей Ефремов.

царьов як уособлення комуно-москальської ментальності

  • 08.07.14, 10:29
«Новороссийский» вор. Царев украл $40 млн помощи Путина террористам Донбасса
Вт, 08/07/2014 - 08:05

Лишенному в Украине депутатской неприкосновенности Олегу Цареву запретили въезд в Россию из-за кражи государственных средств РФ, выделенных в помощь бунтующему Донбассу.

«Олегу Цареву запретили въезд в Россию. Причиной тому послужила многочисленные (цитируем): растраты государственных средств. Деньги, которые направлялись на помощь мирному населению и боевикам осели в карманах Царева и его сподвижников», - заявил экономист, директор Института исследований развития Восточно-Европейских стран, Андрей Истевич, сообщает RuTopNews.ru.

По словам Истевича, Царев сумел обогатиться на $40 миллионов за считанные недели.

«Эти деньги были предназначены для населения Донбасса и отчасти для ополченцев, но отнюдь не на личные нужды Царева», - отметил Истевич.

Он также сообщил, что первым о ситуации узнал советник Путина Сергей Глазьев, и «доложил, куда следует о растрате денежных средств в особо крупных».

«Был бы Царев гражданином Российской Федерации, тюрьма стала бы для него наиболее мягким вариантом наказания. А пока что Царев находится в розыске на территории Украины, и стал персоной нон-грата в России», - резюмировал Истевич

Коломойский предложил забрать бизнес у пособников террористов!

Проснулась))) Почитала Филатова на ФБ )) новость понравилась)) ! Как же классно эта команда умеет троллить террористов и их пособников!

Молодцы просто. После троллинга с Медведчуком - это еще более гениальный план. Сейчас (особенно после того, как Корбан сказал, что придумает план по конфискации бизнеса пособников терров) эти самые пособники начнут паниковать и совершать ошибки...Думаю, какая-то часть перестанет финансировать террористов и самоустранится, что будет Украине на руку.

по поводу осуществления - идея, конечно, хорошая... но насколько она осуществима - понять сложно. в любом случае, думаю, это отличный психологический ход - озвучить подобную идею. хотя лично мне кажется, они могут осуществить её запросто! С такими мозгами и умением вести дела...

Тут же выкакался в глобальную сеть их давний ненавистник Лещенко. Чем-то ему насолила наша команда. Мало того, он еще и наш первый добровольческий батальон Днепр назвал хезболлой. От имени всего Днепропетровска - ганьба!