хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Злочинна РФ викрадає в Україні її громадян!

Українську льотчицю Савченко тримають у СІЗО в Воронежі

Ще 23 червня у Міноборони України офіційно заявляли, що полонену льотчицю от-от звільнять, а місія ОБСЄ не може допомогти українській військовій льотчиці Надії Савченко, оскільки мандат місії обмежується територією України.



Відома українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.
Льотчиця Савченко, яка стала відома після оприлюднення відео ії допиту терористами, зникла близько тижня тому – про її місце знаходження не було ніякої інформації, повідомляє ТСН.
Журналістам вдалося встановити, що наразі жінка перебуває у слідчому ізоляторі російського Воронежа. Її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Завтра там відбудеться перше судове засідання, розповіла ТСН сестра Надії.
Російський адвокат мужньої Савченко заявляє, що обвинувачення їй поки що не пред'явлено, та запевнив, що Надія почувається добре і умови її утримання задовільні.

Нагадаємо, що ще 23.06.2014 | 03:13 було заявлено:

У Міноборони кажуть, що полонену льотчицю от-от звільнять

Звільнення льотчиці Надії Савченко, яка разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя, має відбутися "найближчим часом".
У Міноборони кажуть, що полонену льотчицю от-от звільнять Про це заявив керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник, повідомляє ТСН.
При цьому у Міноборони не кажуть, як і на кого обмінюватимуть полонену жінку-офіцера – це таємниця, допоки триває війна.
"У більшості йде питання щодо обміну. Міністр опікується усіма питаннями особисто. Щойно був у нього на нараді. У нього на столі лежить одна з папок по Надії Савченко. Звільнення має бути найближчим часом", - заявив Сенник.
Терористи вважають Савченко досвідченим снайпером. На Луганщині Надія була добровольцем - воювала у складі батальйону "Айдар" та майже місяць обороняла Україну на рівні з чоловіками. Як відомо, раніше терористи вимагали за її звільнення свободи для чотирьох своїх бойовиків.
 
а також стало відомо, що:


Місія ОБСЄ заявляє, що не може допомогти льотчиці Савченко
   
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.
На запитання з приводу перебування Савченко у СІЗО Воронежа (РФ) Боцюрків відповів: “Наш мандат зараз поширюється лише на територію України, тому і розслідування, і спостереження за межами України на даний час є неможливим”.
Він додав, що за три місяці роботи місії “ми чули про випадки викрадення людей”.
На уточнююче запитання, чи означає це, що жодної допомоги Савченко не буде надано з боку місії ОБСЄ, Боцюрків відповів: “На цей час наш мандат обмежений територією України”.
Як відомо, льотчиця Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО і була захоплена в полон, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За даними ЗМІ, її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Сьогодні, 9 липня, має відбутися перше судове засідання.


Гельсінкська спілка подала в Європейський суд на Росію за викрадення та катування людей

Українська Гельсінкська спілка з прав людини (УГСПЛ) звернулась до Європейського суду з прав людини з приводу причетності Росії до викрадення і катування заручників бойовиками у Слов'янську.
Суд встановить причетність до викрадення військових Російської Федерації
Як повідомляє сайт спілки, «організація сподівається, що суд встановить причетність до викрадення військових Російської Федерації, уряд якої буде зобов’язаний сплатити потерпілим компенсацію».
Правозахисники відзначають недостатню активність України щодо визволення заручників, які не були військовими, і наводять приклад, коли працівників СБУ, які потрапляли у полон, обмінювали на полонених бойовиків набагато частіше, ніж цивільних осіб.
Адвокат, що представлятиме у суді позицію УГСПЛ, Олег Вєремєєнко стверджує, що Росія в Україні діє такими ж методами, як свого часу в Чечні, і заявляє, що доказом причетності РФ до тероризму на сході України є російська зброя в руках терористів.
«Аналогічні справи в Євросуді називають ще «чеченськими». Практика взяття заручників з’явилась ще в 1990-ті роки (під час першої і другої чеченської кампанії). І юристи правозахисних організацій звертались тоді у Страсбург в порядку Правила №39 (термінові випадки) і вимагали звільнення заручників. У даному випадку складність полягала в тому, аби довести зв’язок терористів з РФ і в такий спосіб обгрунтувати відповідальність агентів РФ, а відтак – і держави. Ми посилались на те, що в розпорядженні терористів опинилась найновітніша зброя: ПЗРК-комплекси – вартістю 80 тис. доларів США, танки Т-72, гармати, інша новітня бронетехніка тощо. Сподіваюсь, що суд почув нашу аргументацію», - сказав адвокат.


МЗС вимагає від Росії пояснень, як Савченко опинилася у СІЗО в Воронежі

МЗС України висловило рішучий та категоричний протест у зв'язку з незаконним вивезенням на територію Росії захопленої бойовиками української льотчиці Надії Савченко.
МЗС вимагає від Росії пояснень, як Савченко опинилася у СІЗО в Воронежі Текст заяви опублікованій на офіційному сайті відомства.
"Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об'єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги. Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину", - йдеться у заяві міністерства.
 Крім того, у МЗС звернулися до світового співтовариства із закликом "засудити протиправні дії Росії, спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України, посилити тиск на російську владу, яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу".
Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває у слідчому ізоляторі Воронежа. Її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Завтра там відбудеться перше судове засідання.

http://www.unian.ua/politics/937471-ukrajinsku-lotchitsyu-savchenko-trimayut-u-sizo-v-voroneji.html


Коментар Богдана Гордасевича
Ситуація не просто незаконна чи дика, а надзвичайно абсурдна за всіма міжнародними законами, тому що громадянку держави, що абсолютно законно захищала свою Батьківщину від агресорів і терористів, після полону примусово вивозять до іншої держави і судять за чесне виконання своїх службових обов'язків.

Взагалі за злочини, вчинені на території конкретної держави, присуд має вирішувати виключно суд цієї держави тим більше щодо власних громадян. А за такою судовою практикою рефи можуть засудити понад 40-к мільйонів українських громадян, бо всі вони так чи інакше підтримують діяльність військ АТО.


37%, 7 голосів

0%, 0 голосів

63%, 12 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
15

Коментарі

Гість: Dalia

110.07.14, 01:37

Була б у нас нормальна влада, то такого б не відбувалось.
Міноборони лише звявляє, а діяти в інтересах громадян не хочуть.

    210.07.14, 07:05

    Вище військове керівництво перенасичене зрадниками, свідчень цьому тьма тьмуща

      Гість: Стоп_Рашизм

      310.07.14, 09:29Відповідь на 1 від Гість: Dalia

      А до чого влада?

        410.07.14, 10:18Відповідь на 3 від Гість: Стоп_Рашизм

        У порядній державі уже було б усе зроблено для звільнення Героя України!
        Ізраїль, наприклад, у таких ситуаціях надсилає командос які звільняють заручників (заручника, заручницю). І срали вони на усіх хто дотримується іншої думки.

          Гість: Стоп_Рашизм

          510.07.14, 10:29Відповідь на 4 від Характерник+

          Нам таки є чому у них повчитися.

            610.07.14, 11:57

            кацапов нужно уничтожать

              Гість: Man-O-War

              710.07.14, 15:23

              Як на мене - треба брати приклад з жидів: поїхала спецгрупа, визволили бранку, по ходу можна ще й яника сотоваріщі прихопити, й до дому.

                Гість: Dalia

                810.07.14, 19:13Відповідь на 3 від Гість: Стоп_Рашизм

                А до чого влада?Дійсно. Наша влада не для того, щоб дбати про громадян.
                В них інша мета.

                  Гість: Dalia

                  910.07.14, 19:21Відповідь на 7 від Гість: Man-O-War

                  Як на мене - треба брати приклад з жидів: поїхала спецгрупа, визволили бранку, по ходу можна ще й яника сотоваріщі прихопити, й до дому.Якби в нас були такі спецгрупи, то не було б у нас ні сепаратистів, ні терористів.

                    Гість: Man-O-War

                    1011.07.14, 10:33Відповідь на 9 від Гість: Dalia

                    Як на мене - треба брати приклад з жидів: поїхала спецгрупа, визволили бранку, по ходу можна ще й яника сотоваріщі прихопити, й до дому.Якби в нас були такі спецгрупи, то не було б у нас ні сепаратистів, ні терористів.Думаю питання у волі керівництва.