Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

СМЕРТЬ москальським окупантам та їх холуям

  • 25.08.14, 12:31
50 одиниць російської бронетехніки рухається на Маріуполь та Іловайськ - Семенченко
час публікації: 12:17 
останнє оновлення: 12:24
версія для друкузберегти як файл
відправити поштоюперегляд фотоілюстрацій
50 одиниць російської бронетехніки рухається на Маріуполь та Іловайськ
Об этом сообщает командир добровольческого батальона "Донбасс" Семен Семенченко в Facebook

Вранці у понеділок, 25 серпня 2014 року, до 50 одиниць російської бронетехніки перетнуло кордон з РФ в районі Новоазовська. Про це повідомляє командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко у Facebook.

"Вторгнення російських окупантів відбулося. Наразі локальне і легко переборне", - зазначає комбат.

При цьому до 40 одиниць техніки висунулося у район Маріуполя, частина рушила убік Кутейникове – Амвросіївка - Іловайськ, де 24 серпня о 17.00 вже відбувся прорив значних сил противника.

У Маріуполі, повідомляє Семенченко, не рахуючи міліцейського батальйону "Азов", знаходиться не менше тисячі військовослужбовців Збройних Сил України (ЗСУ).

Радник міністра оборони України Олександр Данилюк підтвердив факт порушення регулярними російськими частинами державного кордону України в районі Новоазовська.

"Йде бій. Місто залишається під контролем України", - зазначив Данилюк.

СМЕРТЬ москальським окупантам та їх холуям

  • 25.08.14, 10:37
Росія у війні проти України застосовує новітні ракети «Панцир» і «Гермес» (ФОТО)
Слава Демкова 25 серпня 2014, 09:42
 860
Росія у війні проти України застосовує новітні ракети «Панцир» і «Гермес» (ФОТО)

Українські танки і літаки знищують новітні російські ракети «Панцир» і «Гермес».

Такі новини повідомляє блогер Andrei-bt, передає Преса України: 

«У подіях на Україні, як відомо, вже засвітилося багато техніки. Але все це були зразки часів СРСР. Але, як і будь-яка війна, ця теж стала полігоном для випробувань новітнього озброєння. 

Так на сторінці в соцмережах одного з бійців антиурядових знайдено надзвичайно цікаві кадри - відокремлювані перші щаблі 95Я6 застосовувані в складі ракет ЗРАК «Панцир» і комплексу високоточної зброї «Гермес»/«Клювок». 

«Тепер яснішою стає ситуація з високою точністю стрільби артилерії антиурядових сил. Зокрема вельми дивний характер ушкоджень підбитого близько Луганського аеропорту БМ «Булат». 

Пошкодження танка і їх характер (розрив гусениці як зверху, так і знизу), значні руйнування надгусеничних полиць можуть свідчити про попадання високоточного боєприпасу (маса БЧ 28 кг) зверху», - зазначив блогер. 

«Але, поки що це всього лише версія, доведено тільки застосування ракет 95Я6», - додав він. 

Приблизно так, за словами Andrei-bt, це виглядає на прикладі західного боєприпасу.

10 незвичайних та цікавих фактів про Україну

А ви знали, що в Україні один із найбільш відвідуваних у світі McDonald's і найдовший тролейбусний маршрут? Всі знають, що в Україні знаходиться географічний центр Європи, а от хто знає, що в Україні є своя "Сахара"?

До Дня Незалежності редакція ТСН.ua обрала 10 найцікавіших, але маловідомих фактів про Україну.

1. Гімн України складається всього з шести рядків Український гімн складається всього з шести рядків, а не чотирьох куплетів і двох приспівів. Другий, третій та четвертий куплети гімну, написаного поетом Павлом Чубинським і композитором Михайлом Вербицьким, не були затверджені в 2003 році. Вони не були затверджені тому, що депутати Верховної Ради вирішили їх не зовсім коректними через слова "Станем браття в бій кривавий від Сяну до Дону", що мало на увазі претензії на території Росії та Польщі.

2. Найдовший тролейбусний маршрут Як не дивно, але найдовший у світі маршрут тролейбуса знаходиться в Криму, а його протяжність становить 95 кілометрів. Маршрут з'єднує Ялту і Сімферополь. Протяжність маршруту становить 95 кілометрів. Сама по собі дорога настільки барвиста і мальовнича, що протягом поїздки складно відірвати свої очі від вікна. Звідти відкривається розкішна панорама на кримські гори, які в тандемі з морем приворожують та зачаровують.

3. Один з найбільш відвідуваних McDonald's у світі Чи знали ви, що дев'ять ресторанів швидкого харчування McDonald's в Україні увійшли в топ-100 найбільш відвідуваних закладів американської мережі? Ви будете здивовані, але це дійсно так. McDonald's, який знаходиться біля київського залізничного вокзалу, останні шість років входив у трійку найбільш відвідуваних закладів мережі фаст-фуду в світі. У 2010 році, він посів третє місце серед 30 тисяч закладів. В 2011 році - друге серед 33 тисяч закладів.

4. Найкоротша центральна вулиця Всі доленосні події для України у всі часи відбувалися в епіцентрі головної столичної вулиці, оспіваної поетами багатьох поколінь. Можливо, багатьох здивує той факт, що Хрещатик, центральна вулиця Києва, не так вже й велика, як може здатися. Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі. Починається від Європейської площі, проходить через Майдан Незалежності, і закінчується Бессарабською площею. Довжина Хрещатика становить 1225 метрів.

5. Найглибша станція метро в світі Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі - 105,5 метрів. Її побудували в числі перших п'яти станцій в столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту. Фото з соцмереж Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі Назву станція отримала від розташованого поруч великого заводу Арсенал. Арсенальна з 1986 має статус пам'ятника архітектури.

6. Пісня, яка обігнала за популярністю "Yesterday" Одну з найвідоміших пісень у світі - Summertime - Джордж Гершвін написав під враженням від колискової "Ой ходить сон коло вікон" у виконанні Українського Національного хору, яку він почув у Нью-Йорку. Арія Summertime вийшла з під пера відомого композитора в 1935 році, а написана вона була для опери "Поргі і Бесс". З часу своєї появи, пісня була виконана у різних вокально-інструментальних інтерпретаціях. Вважається, що за кількістю різних виконань арія випереджає знамениту пісню Yesterday "біттлів". Станом на травень 2014 року відомо приблизно 67 146 публічних виконань арії Summertime.

7. Екологічно чисті ракетоносії На дніпропетровському заводі Південмаш виробляють екологічно найчистіші ракетоносії у світі - Зеніт 3SL. Завдяки яким Україна є співвласником проекту " Морський старт " (разом з США, Росією та Норвегією). NASA 3SL - найбільш екологічно чисті ракетоносії у світі. Даний проект полягає в запуску комерційних вантажів на орбіту з плавучого космодрому на екваторі. Так, всі пуски "Зеніт-3SL" були виконані з плавучої платформи "Ocean Odyssey" в рамках проекту " Морський старт". Решта її модифікації запускалися з космодрому Байконур. Українська "Сахара"

8. Олешківські піски часто називають українською "Сахарою". Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів Херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею Європи. Олешківські піски добре видно з космосу. Олешківські піски часто називають українською "Сахарою" Фауна представлена близько 1 тис. видів комах, 5 видами плазунів, десятками видів птахів. Тут є і дикі кабани, і вовки, і фазани. Але найцікавіше те, що тут мешкає найбільша популяція тушканчика-емуранчика.

9. Найбільший намальований прапор України Набережну на Оболоні в Києві тепер прикрашає гігантський стометровий прапор. На початку червня 2014 року його намалювали місцеві жителі. Загальна площа прапора становить 1700 квадратних метрів. Як кажуть організатори, роботи було багато. Спочатку їм довелося очистити бетонний схил від трави, замазати дірки, а тільки потім почати розфарбовувати. На величезний прапор пішло півтонни жовтої і синьої фарби.

10. Всесвітньо відома різдвяна пісня "Щедрик" - це різдвяна українська народна пісня, яка отримала всесвітню популярність в музичній обробці Миколи Леонтовича, який написав її в 1916 році. Англійською мовою відома під назвою "Carol of the Bells". Пісня прозвучала у багатьох закордонних фільмах. Наприклад, в улюбленому всіма фільмі "Сам удома" вона є одним з найголовніших саундтреків. Крім того, численні кавери "Щедрика" набирають неймовірну кількість переглядів на YouTube.

ЗІ СВЯТОМ всіх!!!!

Джерело ТСН.

Глави держав привітали Україну з Днем незалежності

Папа Римський привітав Україну з Днем незалежності



Папа Римський Франциск передав свої поздоровлення Президенту України Петру Порошенко з нагоди 23-ї річниці незалежності України.

Голова Римської католицької церкви висловив Президенту та всім українцям «сердечні побажання благополуччя та миру». «В нинішній ситуації я хочу побажати, щоб український народ зміг прямувати дорогою розвитку, примирення та миру. Прошу Всемогутнього Бога, щоб Він щедро поблагословив усіх мешканців країни, а також керівників, даруючи їм ласку жити у злагоді та братерстві».


Королева Великої Британії привітала Україну з Днем Незалежності



Королева Великої Британії Єлізавета ІІ привітала Президента України та Український народ з Днем Незалежності.

"З великим задоволенням надсилаю Вам, Ваше Високоповажносте, мої привітання та найтепліші поздоровлення з нагоди відзначення Вашого Національного свята, разом з моїми найкращими побажаннями народові України доброї вдачі і щастя у цьому році", - йдеться у тексті вітальної телеграми від Королеви.


Президент США привітав Україну з Днем незалежності



Президент США Барак Обама привітав Президента та народ України з 23-ю річницею незалежності України.

«З часу здобуття незалежності у 1991 році Україна пройшла через численні випробування, і Сполучені Штати завжди були поруч. Протягом цього періоду дві наші нації працювали спільно задля зміцнення миру, демократії та економічного зростання в Україні та за її межами», - говориться в привітанні американського Президента.

Барак Обама відзначив, що минулий рік був водночас обнадійливим і непростим для України. «Але і в кращі часи, і в найскладніші моменти люди в Україні мають знати, що Сполучені Штати є партнером і другом. Ми рішуче підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, ми рішуче підтримуємо право України обирати своє власне майбутнє. У цьому зв’язку мені було приємно бачити підписання Вашим Урядом Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. Ця подія стала значним кроком на шляху побудови більш демократичної, процвітаючої та справедливої України», - йдеться в привітанні.

Президент Обама заявив, що Сполучені Штати цінують свою дружбу з народом України та сподіваються на продовження співробітництва.



Президент Франції привітав Україну з Днем Незалежності



Президент Французької Республіки Франсуа Олланд привітав Президента України та Український народ з Днем Незалежності.

В своєму посланні Франсуа Олланд наголосив: "В ці важкі години, які долає Україна, хотів би надіслати Вам, а також українському народові, мої палкі привітання з нагоди національного свята, яке позначає 23-річницю української незалежності. Висловлюю всьому народу України побажання миру та процвітання".

Президент Франції відзначив: «В контексті нинішньої кризи, яка спонукала нас до численних контактів протягом останніх місяців, хотів би нагадати Вам про відданість з боку Франції, а також Європейського Союзу, незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах кордонів, визнаних міжнародної спільнотою".

"Франція лишатиметься поруч з Вами, аби супроводжувати Вас на шляху значних реформ, які є необхідними у відповідь на прагнення, які висловлює уся українська громада. Висловлюю також побажання, аби зв’язки дружби і довіри, які єднають наші країни, й надалі зміцнювались», - говориться в привітанні.


Президент Польщі привітав Україну з Днем Незалежності



Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський привітав Президента України та Український народ з Днем Незалежності України.

У вітальному листі Броніслав Коморовський висловив глибоку занепокоєність безпековою ситуацією в Україні і передав побажання якнайскорішого відновлення миру і стабільності на всій українській території .

"Польща однозначно засуджує російську агресію – окупацію Криму та підтримку сепаратистів на Сході, а також будь-які дії, що завдають шкоди суверенітету та територіальній цілісності України. Глибокий непокій викликають останні приклади порушення міжнародного права з використанням російського конвою з гуманітарною допомогою", - звернув увагу Президент Польщі.

"Вважаю величезним успіхом України та усього Європейського Союзу підписання Угоди про асоціацію. Республіка Польща незмінно визнає право України на те, щоб намагатися зайняти місце в спільноті демократичних європейських держав. Підтверджую готовність надалі надавати підтримку зі сторони польських експертів для процесу імплементації Угоди про асоціацію, наближення до безвізового режиму для громадян України, а також проведення інших реформ, що ведуть до модернізації держави, в тому числі реформи місцевого самоврядування", - зауважив Президент Польщі.

Броніслав Коморовський побажав Президенту та народові України успіхів в зусиллях спрямованих на захист суверенітету, відновлення стабільності та подальшого розвитку партнерства Польщі з Україною на основі дружніх відносин, що розвиваються у дусі історичного примирення і прихильності до спільних європейських цінностей. "Переконаний, що наші добросусідські відносини розвиватимуться незалежно від зовнішніх факторів", - заявив Президент Польщі.

Президент Коморовський запросив Президента Порошенка відвідати Польщу з офіційним візитом.

До 23-річчя Незалежності України





УКРАЇНО МОЯ


Україно моя, Україно,
Калинова моя, тополина!
Тож дiвчата твої, мов тополi,
Не було їм щастя i долi.
Їхня доля стелилась туманами,
Обвивалась круг шиї арканами,
У гареми вела султанськi,
В осоружнi покої панськi.

Україно моя, Україно,
Та спiвоча ж моя, солов’їна!
Над полями та над ярами
Тужно пiснi бринять вечорами.
Та чи ж є iще де така мова,–
Що барвиста вона та шовкова,
На свiтi усьому прославлена,
Та не раз у колисцi задавлена!

Україно моя, Україно,
Це ж не пiсня твоя лебедина!
Там, у полi, де вiтер вiє,
Квiтнуть роки твої молодiї.
Твоїй пiснi простору треба,
Тож беруть її хлопцi в небо,
I лунає вона безупинно...
Україно моя, Україно!

Галина Гордасевич



свіжа поезія

Ти казала в понедiлок, що я з НАТОвських підстилок,
А вчора в гостях була, пiдманула, пiдвела. 

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти ж мене, молодого, до Майдану довела. 

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж тебе, я ж тебе пiдвела, 
Я ж тебе, я ж тебе молодому, стільки газу в борг дала. 

Ти казала у вiвторок – буде газ рублів по сорок, 
Я прийшов, трубы нема, пiдманула, пiдвела. 

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти ж мені, молодому, знову ціни підняла!. 

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж теб, я ж теб пiдвела, 
Я з тобою, козаченько, як хочу веду дiла!

Ти казала у середу: «Я купатися поїду!»
Де той Крим тепер? Нема! Пiдманула, пiдвела!

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти ж у мене, молодого, Крим мiй любий забрала. 

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж тебе, я ж тебе пiдвела, 
Я ж в тебе, молодого, Крим нараз відібрала!

Ты казала у четвер – я каратель та бандер,
Та й фашистом назвала! Пiдманула, пiдвела.

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти ж мене, молодого, диким звіром назвала. 

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж тебе, я ж тебе пiдвела, 
Я же своє населення з ума з розума звела. 

Ти казала у п'ятницю – я і брат не будем битись, 
А в Донбас війна прийшла... Пiдманула, пiдвела. 

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
До Луганска та Донецька всяку нечисть завезла . 

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж тебе, я ж тебе пiдвела, 
Я Стрiлкову з Бородаєм зброєю допомогла!

Я тебе пытав три рази, що везуть твоi камазы,
Ты казала, куль їди, пiдманула, як завжди.

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти же у тi камази інші кулі поклала. 

Я ж теб, я ж теб пiдманула, я ж теб, я ж теб пiдвела, 
Я ж тому, я ж тому лугандону допомогу привезла. 

У недiлю ты хоч трісни співаєш російські пісні
Заспівав про «Ла-ла-ла», ты продовжити не змогла.

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела
Ти ж мою улюблену пісню доспівыти не змогла.

Я ж тебе, я ж тебе пiдманула, я ж тебе, я ж тебе пiдвела, 
Бо у нас у в'язницю садять за подібні за слова.

Ти казала, що наймити можуть козака зломити,
Ну чому ти така зла? Пiдманула, пiдвела. 

Ти ж мене пiдманула, ти ж мене пiдвела, 
Ти ж мене, молодого, з ума з розума звела

Не хочу більше обманів, я хочу, щоб ти пішла
І хай буде Україна незалежна, як була!

Андрей Орлов (Орлуша) Москва 24. 08. 2014 :winked:

Израиль. Город Бат Ям. Сегодня.

Далее - везде. Все дело только во времени.

Обидно, наверное, претендовать на место "собирателя земель русских", а войти в историю обычным, дешевым, никчемным Ху@лом.

Легенда говорит, что после смерти людоеда Сталина из его личного имущества остались лишь китель да сапоги. Ботоксный же людоед не может нажраться сотнями миллиардов долларов, рассованными по всем банкам мира. Но его все равно продолжают боготворить соотечественники, которые настолько слепы, что даже не в состоянии проводить исторические параллели.

Но Ху@лу никогда не дотянутся до пантеона героев Истории, как бы оно не пыжилось.

Масштаб не тот с коленкором.

Спасибо Валерий Фалькович за эпическое фото.



Цитата дня від П.О.Порошенка

  • 24.08.14, 18:51
Хто шкодуватиме грошей на своє військо, годуватиме чуже!!!