Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Фотожаби тижня:

  • 01.11.14, 16:10
Фотожаби тижня: Кобзон, Пореченков і подайте депутату «на пропитание»

кацапстан = імперія зла

  • 01.11.14, 12:57
США Росії: псевдовибори на Донбасі – не привід для вторгнення
Слава Демкова 01 листопада 2014, 08:55
 1324  1
США Росії: псевдовибори на Донбасі – не привід для вторгнення

США застерігають Росію не використовувати «вибори» сепаратистів на Донбасі в якості приводу для введення в Україну нових військ та озброєння.

Такі новини Преса України повідомляє з посиланням на відповідну заяву Ради національної безпеки при президентові США.

Спікер відомства Бернадетт Міган повідомила, що за останніми даними, російські війська знову повертаються до кордону з Україною вздовж контрольованих терористами ділянок.

Також США вкотре закликали російську сторону та сепаратистів Донбасу виконати всі їхні зобов’язання за Мінськими домовленостями.

Міган наголосила, що Штати не визнають результатів сепаратистських псевдовиборів і закликають усіх членів міжнародної спільноти приєднатися до цієї позиції.

Рада нацбезпеки особливо закликала Росію як одну зі сторін Мінських домовленостей  приєднатися до генерального секретаря ООН, Євросоюзу, Ради Європи й решти міжнародної спільноти і засудити нелегітимні плановані «вибори».

Крім того, речник Держдепартаменту Джейн Псакі заявила, що США вважають законними виборами на Донбасі лише місцеві вибори 7 грудня, і закликають всі країни світу відкинути незаконні намагання сепаратистів провести власні «вибори».

Вона наголосила, що США не визнають їхніх результатів і звернула увагу, що ці «вибори» порушують букву й дух Мінських домовленостей, які передбачають проведення виборів в регіоні відповідно до закону України, що призначив їх на 7 грудня.

Нагадаємо, в «ДНР» і «ЛНР» 2 листопада мають відбутися «вибори», які українська влада визнала незаконними. Представники Євросоюзу, в свою чергу, неодноразово заявляли, що це суперечить Мінським домовленостям, тому не може бути визнано Заходом. Водночас, Кремль заявляє, що не бачить причин не визнати результати голосування на Донбасі. 

Напередодні президент України Петро Порошенко, Франції - Франсуа Олланд, Росії - Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови домовилися, що врегулювання конфлікту на Донбасі має бути досягнуто зі збереженням територіальної цілісності України. Українська, німецька і французька сторони висловили загальну чітку позицію щодо невизнання запланованих сепаратистами псевдовиборів, щосуперечать Мінським домовленостям, і закликали президента Росії також не визнавати їх.

Не було б щастя, так нещастя допомогло

  • 01.11.14, 12:40
«Правий сектор», «Свобода» та КУН у новому парламенті можуть об'єднатися в єдину групу
Саша Казимирский 01 листопада 2014, 10:47
 656
«Правий сектор», «Свобода» та КУН у новому парламенті можуть об'єднатися в єдину групу

Всі тільки що обрані народні депутати України, які вважають себе націоналістами, можуть створити у парламенті депутатську групу.

Про таку новину повідомляє «Преса України».

Таких депутатів-мажоритарників відносно мало, але вони все ж є - це шестеро представників партії «Свобода», двоє - від «Правого сектора» і один від Конгресу Українських Націоналістів (КУН).

Про такі переговори вже заявляють в керівництві «Свободи» і додають, що до них можуть приєднатися ще кілька безпартійних депутатів.

Нагадаємо читачам «Преси України», що згідно з підрахунками ЦВК, ні "Свобода", ні "Правий сектор" не подолали 5%-ий бар'єр за списками. 

Трохи раніше, 30 жовтня в ефірі «Громадського» обраний депутатом член «Правого сектора» (ПС) Борислав Береза заявив, що разом з лідером ПС Дмитром Ярошем розглядають можливості створення депутатської групи чи фракції.

Читайте також:

параша, імперія зла

  • 01.11.14, 12:28
Кремль легалізував «навчання», адже Донбас – територія Росії
Ваня Герман 01 листопада 2014, 06:44
 1632  2
Кремль легалізував «навчання», адже Донбас – територія Росії

Російських військових продовжують відправляти на навчання нібито в Росію, адже на картах, які отримують військові південно – східні області України позначені як територія Росії.

Таку інформацію надала Олена Васильєва, яка є російською правозахисницею, організатором групи "Вантаж 200 з України в Росію", розповідає про новину Преса України.

"Як розповідають самі військові, на картах, які вони отримують, південно-східні області України, де за планом будуть проходити навчання, позначені як на території Російської Федерації", - сказала Васильєва.

Вона додала, що за час агресії Росії на Донбасі вже загинули приблизно 300 строковиків армії, а ще понад 4 тис. зникли безвісті. Вона підкреслила, що ці цифри приблизні, адже облік у таких справах не ведуть.

"Загиблі відомі за родами військ, військовими частинами, в яких вони проходили службу. В цілому втрати російської армії в бойових діях на сході України разом з зниклими без вести складають понад 4360 військових. Але ця цифра приблизна, тому що офіційних даних обліку таких військовослужбовців Міністерства оборони Росії не надає", - підкреслила Васильєва.

Нагадуємо, що російські спецслужби фізично ліквідують Президента Російської Федерації у разі повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

Хэллоуин -це не моє свято.

  • 01.11.14, 01:44
Всі носяться з гарбузами, хоча якраз час згадати про героїв, які у 1918 році боронили молоду державу ЗУНР.

Краса

  • 31.10.14, 23:05

І дійсно...

  • 31.10.14, 22:44
Как можно праздновать, когда кто-то мерзнет в окопе
Олена Ярмолюк 31 жовтня 2014, 22:03
 550
Как можно праздновать, когда кто-то мерзнет в окопе

Праздник, говорите. Давайте расскажу, что такое праздник. От одного из солдат: "У меня дочка родилась. Еще не видел ее. Мог поехать, но бросать мужиков не хочу, потому что здесь каждый день стреляют. А я должен быть с ними. Здесь война".

Да, там война. А здесь у нас ее нет. Или у вас. Я уж не знаю - кому как ближе. Здесь простые люди и чиновники в высоких кабинетах до сих пор не понимают, что происходящее - война. Вернее, сказать вслух могут, а понять - нет. Многие полагают Путина безумцем. А ведь это не так. Он сознательно толкает страну в изоляцию. Сознательно. Но постепенно. Провокациями. Заставляет русских привыкнуть к самодостаточной жизни. Тратит миллиарды на оружие. И аккуратно прощупывает воздушное пространство стран НАТО: "10 минут летели навстречу? До Берлина успеем".

Путин дрессирует рабов внутри своей страны, заставляет ненавидеть весь мир. Ведь вокруг России - тьма. И эта тьма душит русского человека начиная с 2000-го года. Но душит тоже - постепенно. И готовят Россию не к жизни, а к смерти. И к моменту, когда нужно будет умирать - вот как сейчас в Донбассе - русские солдаты будут умирать, а матери и отцы будут благословлять их на этот поступок. И они сейчас так и делают. Умирайте, мол, русские. Вас к этому 14 лет готовили. И вы готовы.

Но только дело в том, что это всего-навсего подготовка - и Украина, и самоизоляция, и прощупывание НАТО, и вооружение. Самое большое - впереди. Пьяный варвар, вырвавшись из прошлого столетия, не вписал себя в историю. Не оставил след. Но он это обязательно сделает. И сколько миллионов умрет в этой бойне, которую Россия начала с Украины?

Я расскажу, что такое праздник. Праздник - это когда Путин умрет, а эта его Россия развалится. Праздник - это когда каждый наш воин вернется домой целым и невредимым. Праздник - это когда мы победим. А пока праздновать нечего. И вдвойне тоскливо смотреть на нашего местечкового политика, который дальше собственного корыта заглянуть не в состоянии. Я не конкретно, а в общем. По нам пошли первыми. И по нам пойдут дальше. Мы здесь не себя защищаем. Мы здесь Европу защищаем. Но понять этого не можем.

Самое худшее - мы не можем заглянуть дальше. А дальше будет страшнее. Мы это понимаем? Или мы все еще рассуждаем о том, какую квартиру купить или автомобиль? Куда поехать на отдых? Друзья, жизнь продолжится, когда она продолжится у всех. А не вот так, как сейчас. И что вы будете праздновать, когда ваш сосед мерзнет в окопе. Есть повод? Разве что такой, как у солдата сверху.

А пока ничего не меняется. Русские нас ненавидят. И русские будут убивать. А мы до сих пор считаем, что виноват в этом только Путин.

Петр Шуклинов. 

імперія зла готується до нових злочинів

  • 31.10.14, 22:36
осійські літаки репетирують майбутній ядерний удар, - офіцери ВПС США
Олена Ярмолюк 31 жовтня 2014, 21:06
 877
Російські літаки репетирують майбутній ядерний удар, - офіцери ВПС США

Російські військово-повітряні сили проводять репетиції ядерного удару над Атлантичним океаном і Північним морем. Російські бомбардувальники намагаються вирахувати час реагування системи оборони НАТО в європейському повітряному просторі, з цією метою вони і роблять провокаційні польоти в небі над країнами-учасницями НАТО. До такого висновку прийшла група діючих і відставних офіцерів ВПС США, після ретельного аналізу повітряних інцидентів, повідомляє Дейв Маджумдар з видання The Daily Beast, новину передає Преса України.

Військові експерти проаналізували польоти чотирьох виявлених груп російських військових літаків, які кілька днів поспіль маневрували в європейському військовому просторі над Балтійським, Північним, Чорним морем і Атлантичним океаном. Королівські повітряні сили Норвегії перехопили і ідентифікували російські літаки, серед яких відзначаються чотири стратегічних бомбардувальника Ти-95 Bear H і чотири заправника Іл-78.

У своїй статті Маджумдар зазначає, що гігантський турбогвинтовий Ту-95 є літаком - платформою для пуску стратегічної авіаційної крилатої ракети з ядерною боєголовкою Х-55 виробництва МКБ «Веселка», дальність польоту якої передбачено в 1600 миль (2575 км).

«Зброя містить ядерну боєголовку потужністю в 200 кілотонн. Для порівняння, бомба, яка зруйнувала Нагасакі, була потужністю всього лише 21 кілотонну», - наводить порівняння автор розслідування.

Виходячи з характеристик даного бомбардувальника військові експерти прийшли до очевидного висновку, що Ту-95 «репетирували» можливий ядерний удар, тому під час тренувальних польотів прямували до конкретних точок пуску ядерних ракет. Колишній голова військово-повітряної розвідки, генерал-лейтенант ВПС США Девід Дептула допускає, що «у найближчі два роки Путін піде на більш агресивний крок у Східній Європі і скористається ядерною загрозою для стримування відповіді НАТО».

Росіяни намагаються перевірити реакцію Заходу, ініціюючи подібні польоти, вважає колишній офіцер ВПС, який раніше, під час своєї служби, спеціалізувався на російській тактиці ведення бойових дій. До такого ж думки прийшла і аналітик Ребекка Грант, голова дослідницького цента IRIS Independent Research, відзначаючи, що недавня демонстрація російської повітряної мощі була черговою провокацією в довгій низці аналогічних ворожих дій.

Як би на даний момент фахівці не інтерпретували російські провокації, однак факт залишається фактом - Росія не має наміру дотримуватися міжнародні норми повітряного руху: не було надано належного плану польоту, а також були відключені літакові відповідачі, які б дозволили цивільним авіадиспетчерам заздалегідь побачити пересування штурмовиків, і попередити можливу небезпечну ситуацію в повітряному просторі. 

хуйло і його хуйловці - смерть проклятим окупантам

  • 31.10.14, 17:48
Обстрілявши бійців АТО, Пореченков зайнявся полюванням на мирних жителів, - СБУ (ВІДЕО)
Марго Клаус 31 жовтня 2014, 17:41
 171
Обстрілявши бійців АТО, Пореченков зайнявся полюванням на мирних жителів, - СБУ (ВІДЕО)

Служба безпеки України має докази того, що російський актор Михайло Пореченков, який нещодавно відвідав Донецьк, не лише брав участь в обстрілі аеропорту, а й полював на мирних жителів. Така розвага обійшлася актору в 50 тисяч доларів. Новину передає Преса України.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Пореченков у Донецьку організував таке собі «сафарі» на жителів міста. 

"У нас є докази того, що Пореченков не обмежився лише злочинами в Донецькому аеропорту, а він влаштував ще й сафарі, під час якого він розстрілював мирних жителів. Більш того, він заплатив гроші за це сафарі терористам", - сказав Лубкивський.

Також Лубківський стверджує, що у розпорядженні СБУ є друга частина відеозапису, на якому знято, як Пореченков розстрілює мирних жителів. 
На питання, скільки киштує така «розвага», радник глави СБУ сказав: "Тисяча доларів за людину, 50 тисяч було заплачено".

Раніше ми повідомляли, що в Мережі з'явився ролик, на якому Пореченков разом з терористами стріляв по позиціях сил антитерористичної операції, які захищають Донецький аеропорт.

У зв'язку з діями російського актора СБУ і МВС України відкрили щодо нього кримінальні провадження за статтею ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності "ДНР", а також за ч. 4 ст. 260 за участь у діяльності незаконних збройних формувань.

Читайте також:

кацапстан - імперія зла

  • 31.10.14, 17:31
РФ перекидає на Донбас техніку наступального характеру
Саша Дащук 31 жовтня 2014, 14:57
 1182
РФ перекидає на Донбас техніку наступального характеру

Росія продовжує перекидати на окуповані бойовиками території Донбасу військову техніку та особовий склад.

Про це повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, новину передає «Преса України».

«Росіяни продовжують перекидати на територію Донбасу особовий склад та техніку наступального характеру», - сказав він.

За його словами, в зоні АТО фіксується тенденція до збільшення активності ДРГ та інтенсивності обстрілів з боку російсько-терористичних військ.

«Зокрема, посилились обстріли контрольованих українською владою населених пунктів Луганської області, перепідпорядкованих до Новоайдарського та Попаснянського районів.На лівому березі річки Сіверський Донець наші військові відбили атаку з напрямку селища Геєвка на взводний опорний пункт позицій ЗСУ. Терористи зазнали втрат», - зазначив Лисенко.

Також позиції українських військових були обстріляні у Донецькому аеропорту та в районі Авдіївки. Тривають обстріли під Дебальцеве та селищем Тоненьке.

Крім того, терористи обстріляли ряд населених пунктів в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, в районі населеного пункту Саханка, поблизу Маріуполя активізувались підрозділи бойовиків кавказької національності.

Нагадаємо, з району Сніжного у напрямку Донецька терористи переправили декілька десятків одиниць бронетехніки без розпізнавальних знаків, зокрема, близько 50 танків.