хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

імперія зла готується до нових злочинів

осійські літаки репетирують майбутній ядерний удар, - офіцери ВПС США
Олена Ярмолюк 31 жовтня 2014, 21:06
 877
Російські літаки репетирують майбутній ядерний удар, - офіцери ВПС США

Російські військово-повітряні сили проводять репетиції ядерного удару над Атлантичним океаном і Північним морем. Російські бомбардувальники намагаються вирахувати час реагування системи оборони НАТО в європейському повітряному просторі, з цією метою вони і роблять провокаційні польоти в небі над країнами-учасницями НАТО. До такого висновку прийшла група діючих і відставних офіцерів ВПС США, після ретельного аналізу повітряних інцидентів, повідомляє Дейв Маджумдар з видання The Daily Beast, новину передає Преса України.

Військові експерти проаналізували польоти чотирьох виявлених груп російських військових літаків, які кілька днів поспіль маневрували в європейському військовому просторі над Балтійським, Північним, Чорним морем і Атлантичним океаном. Королівські повітряні сили Норвегії перехопили і ідентифікували російські літаки, серед яких відзначаються чотири стратегічних бомбардувальника Ти-95 Bear H і чотири заправника Іл-78.

У своїй статті Маджумдар зазначає, що гігантський турбогвинтовий Ту-95 є літаком - платформою для пуску стратегічної авіаційної крилатої ракети з ядерною боєголовкою Х-55 виробництва МКБ «Веселка», дальність польоту якої передбачено в 1600 миль (2575 км).

«Зброя містить ядерну боєголовку потужністю в 200 кілотонн. Для порівняння, бомба, яка зруйнувала Нагасакі, була потужністю всього лише 21 кілотонну», - наводить порівняння автор розслідування.

Виходячи з характеристик даного бомбардувальника військові експерти прийшли до очевидного висновку, що Ту-95 «репетирували» можливий ядерний удар, тому під час тренувальних польотів прямували до конкретних точок пуску ядерних ракет. Колишній голова військово-повітряної розвідки, генерал-лейтенант ВПС США Девід Дептула допускає, що «у найближчі два роки Путін піде на більш агресивний крок у Східній Європі і скористається ядерною загрозою для стримування відповіді НАТО».

Росіяни намагаються перевірити реакцію Заходу, ініціюючи подібні польоти, вважає колишній офіцер ВПС, який раніше, під час своєї служби, спеціалізувався на російській тактиці ведення бойових дій. До такого ж думки прийшла і аналітик Ребекка Грант, голова дослідницького цента IRIS Independent Research, відзначаючи, що недавня демонстрація російської повітряної мощі була черговою провокацією в довгій низці аналогічних ворожих дій.

Як би на даний момент фахівці не інтерпретували російські провокації, однак факт залишається фактом - Росія не має наміру дотримуватися міжнародні норми повітряного руху: не було надано належного плану польоту, а також були відключені літакові відповідачі, які б дозволили цивільним авіадиспетчерам заздалегідь побачити пересування штурмовиків, і попередити можливу небезпечну ситуацію в повітряному просторі. 

5

Коментарі