Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Поетичний марафон на підтримку політв’язнів - поправка до анонсу

  • 26.03.11, 20:52
Originally posted by  at Поетичний марафон на підтримку політв’язнів - поправка до анонсу
Поетичний марафон на підтримку політв’язнів почнеться завтра, 27 березня, на Майдані, о 13:00. (Інформація від Костя Зацарного).Запрошуються усі бажаючі виступити, послухати поетів, допомогти збором коштів на політв’язнів.

Враження блогерів від зйомок на Шустер LIVE

 

Дякую френду 
[info]bihanskyy  за те, що знайшов декого з тих блогерів які були на зйомках.


Враження  блогера gorbachevsky's і враження блогера rudenka

Портніков про справу Кучми (25.03.2011, Шустер Live)

Віталій Портніков завжди вирізняється тим, що вміє концентрувати увагу на головному питанні і він тисячу раз правий, коли говорить, що справа Гонгадзе - це шанс для суспільства зрозуміти необхідність реформування злочинної системи влади.

Москву просять створити в Україні проросійську партію

 
Найрадикальніші ідеї щодо українсько-російських відносин, як правило, озвучують представники Криму


Представники російських рухів в Україні звернулися до політиків Росії з проханням посприяти у створенні та фінансуванні своєї політичної партії в Україні.


Як повідомляє УНІАН, таку ініціативу обговорили в рамках круглого столу у російському парламенті під назвою "Про російський і російськомовний рух України".

Голова "Російської громади Криму" Сергій Цеков сказав, що, на його думку, вже за 5 років в Україні може бути створена "єдина організація російських співвітчизників", а також "єдина проросійська партія".

[ Читати далі ]

Автомайдан, дежа-вю

 

На Європейському майдані столиці знову прапори, транспаранти, лунають гарячі промови і начебто правильні гасла. Новий Майдан? Ні. Фінішував автопробіг, який проходив під гаслом «Відберем у олігархів Україну!». За задумом організаторів – продовження і розвиток Підприємницького Майдану під контролем угодовської частини його керівництва.

Може люди, які кілька місяців тому наполягали на компромісі з владою; на відмові від політичних вимог; на відокремленні від партій; на недопущенні радикалізації протестів тощо, зробили за цей час корисні для загальної справи висновки? Не схоже. Ті ж самі, що і восени минулого року, заклики організаторів – не висувати політичних вимог.

[ Читати далі ]

Ющенко вітає... Соромно було б.

  • 26.03.11, 07:42

Віктор і Катерина Ющенки вітають новообраного Верховного Архиєпископа УГКЦ владику Святослава (Шевчука) із обранням на уряд Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Джерело інформаці:  http://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/41447

Чесно кажучи, такі привітання є образою для українських греко-католиків, католиків, християн православного обряду і взагалі УКРАЇНЦІВ. Ця людина (Ющенко) заплямувала найцінніше - НАШУ ГІДНІСТЬ. Величезна кількість людей повірила у гасла суспільних перетворень, здійснила головне – звалила режим, а потім була зраджена купкою пройдихвістів на чолі з  Віктором Андрійовичем. Тому ці привітання, ну знаєте, як … лайно на голову.

Ці.

  • 26.03.11, 01:30
Тут дехто образився на окремі рядки мого вірша про країну щедрих матюків. У мене є ще декілька не зовсім компліментарних рядків і про нашу країну, і про наш народ, і я не збираюся закривати очі на наші недоліки. Але зараз хочу запропонувати шановній спільноті ось цей вірш:

Ці прийшли від скорботи великої,
У безбожному світі народжені.
Їхня  доля була без’язикою,
Їхні предки – раби за походженням.
Їхні вчинки бували бездарними,
А думки і пісні – незбагненними,
Їхні зрадники – вічно безкарними,
А герої завжди безіменними.
Їхні голови вічно над плахою,
А пророки замучені, страчені.
Їхні кривди завжди неоплакані,
А рахунки завжди неоплачені.
Не ставали поразки уроками,
Переможні атаки - проривами.
Замінялись діяння мороками,
А портрети князів – негативами.

Та дарма їх ганьбили, калічили –
Навіть впавши на здобич для ворона,
Ці здіймаються зорями вічними
У світах, недосяжних для ворога.
Не могли вони бути найкращими,
Та лишилися Богові вірними,
Відторгали усе занапащене
Самозванцями, в люті настирними:
„Краще смерть, та не їхня провінція!
Краще бути безсилими, босими!”
Бог назвав цих людей українцями.                                  
А лукавий хотів - малоросами.

"Молодые регионы" нечаянно поддержали Автомайдан!

  • 25.03.11, 15:42

Участники автопробега предпринимателей благодарят организацию "Молодые регионы" за "поддержку" требований отставки Николая Азарова. Об этом заявила, выступая на митинге на Европейской площади в Киеве, участница восточной колонны автопробега.

"Вы видели, как нашу колонну "возглавили" "Молодые регионы". Давайте поблагодарим их за поддержку нашего автопробега, за поддержку отставки правительства Азарова", - сказала она.

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, впереди восточной колонны, которая въехала на Европейскую площадь со стороны улицы Грушевского, прошло несколько машин со знаменами организации "Молодые регионы". Организаторы автопробега пояснили журналистам, что "Молодые регионы" к автопробегу отношения не имеют.

По окончании митинга на Европейской площади участники акции намерены пешком направиться к Администрации Президента, чтобы передать свои требования.

Напомним, по имеющимся данным, на Европейскую площадь в Киеве прибыли более ста машин участников автомобильного марша протеста предпринимателей.

© Звідси

 

Від себе:

Прийшов о 12-20. Дорогою бачив колону (нарахував щонайменше 27 машин), яку біля ст.м.Хрещатик зупинили працівники ДПС.
На мітингу лунали як нові гасла ("Банду геть!"), так і старі ("Разом нас багато - нас не подолати", "Схід і захід разом!"). Спочатку автомайданівці намагались припаркуватись навпроти Українського дому, але з'явились правоохоронці й розігнали їх (кажуть, паркувались десь на Подолі). З колонок лунали гімн України, українські народні пісні, а також гімн Автомайдану "Вставай, страна огромная".
До 14-ої години було до 1000 чоловік. Окрім мітингуючих й випадкових перехожих були й ЗМІ - якийсь телеканал з Білорусії, "Сіті" тощо. Чекаємо на повне освітлення подій ;)

Львовяне добились своего: город очистился от генконсула РФ

  • 25.03.11, 14:21

Новым генеральным консулом Российской Федерации во Львове стал Олег Астахов.

Об этом сегодня сообщили в Генеральном консульстве РФ во Львове (в консульский округ Генконсульства РФ во Львове входят Львовская, Волынская, Ивано-Франковская, Закарпатская, Ривненская, Тернопольская, Хмельницкая, Черновицкая области Украины).Как отмечается в сообщении, 22 марта первый заместитель министра иностранных дел Украины Руслан Демченко вручил новоназначенному генконсулу РФ во Львове экзекватуру. 23 марта О.Астахов прибыл во Львов.Как сообщает официальный сайт Генконсульства РФ во Львове, 23 марта О.Астахов посетил Львовское епархиальное управление Украинской православной церкви (Московского патриархата). Его сопровождал генеральный консул Российской Федерации во Львове Евгений Гузеев, «который завершает свою дипломатическую миссию» во Львове.

От «Обкома»: Остается напомнить, что за время своей «дипмиссии» этот самый Гузеев проявил себя как оголтелый провокатор и просто невменяемый хам. Что и вызвало требование убрать его из Львова куда-нибудь от греха подальше http://obkom.net.ua/news/2011-03-25/1310.shtml