Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Поетичний вечір на підтримку політв’язнів

  • 25.03.11, 00:48
Originally posted by at Поетичний вечір на підтримку політв’язнів
Якщо ми хочемо, що ці часи і цих героїв пам*ятали - треба складати про них пісні.  Пісні й легенди живуть довго. На відміну від випусків новин. Чи навіть наших блогів. Ми дізнаємося про мучеників та святих із ранньохристиянських молитов та протоколів римських судів. Про героїв - з епосу. 

Тому у неділю, 27 березня, відбудеться поетичний марафон на підтримку політв*язнів. Початок о 17:00 на вул. Хрещатик, біля виходу з метро «Хрещатик». Запрошуються усі бажаючі виступити, послухати поетів, допомогти збором коштів на політв’язнів.

Країна щедрих матюків

  • 24.03.11, 23:33
В країні щедрих матюків
Нажив років і тумаків,
І зрозумів: з часів древлян
Народ країни матюків
То не спільнота громадян,
А гурт сумних одинаків,
Рід збирачів подій страшних,
Юрба окремих, мовчазних.
Їх всіх несе брудний потік
Нужди, сваволі, лихварів
З орди в орду, і з року в рік,
Від народивсь до постарів,
З тюрми народів до тюрми,
З пітьми до іншої пітьми.
Бо це народ не боротьби,
А самоїдства і журби.
Він не господар власних днів,
Ні сараїв своїх, ні снів,
Ні слів, ні радощів, ні бід,
І вічна здобич злих сусід.
У нього завше ні гроша,
І пошрамована душа.
Та спить в облозі хижаків
Країна щедрих матюків!

Прожив багато злих років
І зрозумів: вони такі,
Бо тут від батька чує син:
"Народ наш є, та ти - один!"
Один з мільйонів байстрюків
Країни щедрих матюків!
Бо кожна мати каже: "Стій!
Не лізь! Не ризикуй! Не смій!
Хоч як живи, хоч як працюй,
Борися, борсайся в багні,
Хоч плач, хоч смійся, хоч наплюй
На світ жадоби й маячні,
А все одно шляхи твої
Спланують спритні шахраї,
Бо спить в тенетах павуків
Країна щедрих матюків!"

А дідусі, трухляві пні,
Співають жалісні пісні:
"Ой все, за чим ти сумував,
Чиї глибини відчував -
Твою любов, твою сльозу,
Твої степи, твою грозу,
Затопчуть, висміють, вкрадуть,
Змарнують і запродадуть.
Бо наплодила гівнюків
Країна щедрих матюків!"

І спить під цей сумлінний спів
Країна щедрих матюків...

Олег Тягнибок: Без люстрації неможливо зламати хребет корупції



"Гасла нинішньої влади про боротьбу з корупцією є лише гучною піар-акцією та спробою відволікти увагу суспільства від жахливого погіршення соціально-економічних умов життя українців. Нескінченні телевізійні серіали про затримання чергового корупціонера, виклики на допит у прокуратуру – є всього лише димовою завісою, яка приховує запеклу боротьбу між сьогоднішніми та колишніми корупціонерами за можливість грабувати країну. Що примітно, у всіх корупційних схемах задіяні представники колишньої окупаційної системи – комуністи чи їхні нащадки. Тому очевидно, що без люстрації неможливо зламати хребет корупції", – про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час зустрічі з українцями Полтави 24 березня 2011 року.

Також лідер "Свободи" зазначив: "Кожна "нова" влада розпочинає з гучної антикорупційної кампанії, в результаті якої рівень корупції набирає нових обертів, а індекс корумпованості України долає чергові "вершини". Коли корупціонери борються з корупцією – результат передбачуваний та очевидний. Це те саме, що гасити вогонь бензином. У результаті лише зростає рівень поборів, корупційний "податок", яким окупаційна адміністрація, ніби даниною, обкладає кожного українця.

Корупція в Україні схожа на систему, що здатна до самовідновлення та збільшення можливостей опору спробам її подолати. Секрет успіху корупції та корупціонерів криється у системі відносин, закладених ще у брежнєвські часи. Саме тоді компартійна номенклатура апробувала корупційні схеми, які значно розширилися у постколоніальній Україні.

Примітно, що і в нинішньому уряді комуністи зберігають своє, мало не священне право сидіти на корупційних потоках. Для прикладу, митниця яка є чи не найбільшим корупційним джерелом в Україні, в уряді Азарова-Тігіпка-Табачніка віддана на відкуп комуністам. Звідси і ростуть шалені статки, що їх комуністичні бонзи вже навіть не намагаються приховати.

Кричущий приклад реалій так званої боротьби з корупцією – ситуація на Львівській митниці. Після того як депутати-свободівці розкрили контрабандну схему, запроваджену новим комуністичним керівництвом Державної митної служби, та ще й на гарячому затримали контрабандний вантаж на суму понад 10 мільйонів гривень, влада розпочала шалений тиск на свободівців.

Так виглядає, що влада, захищаючи свої корупційні канали, готова вдатися до найрадикальніших методів. Вчора надійшла інформація про те, що з Києва до Львова їде спеціальний підрозділ однієї з силових структур, аби затримати першого заступника голови Львівської обласної ради, свободівця Петра Колодія. Власне, це і є яскравою ілюстрацією того, що за нинішнього режиму реальної боротьби з корупцією чекати годі. Влада нещадно каратиме тих, хто перешкоджатиме їй грабувати країну. Відтак, будь-які позитивні зміни у боротьбі з корупцією без докорінного очищення влади – люстрації – просто не можливі. І нікчемні антикорупційні закони Януковича є тому красномовним підтвердженням. Поки так звані борці з корупцією стрясають повітря – статки їхніх родин і далі ростуть, як гриби після дощу".

Прес-служба ВО "Свобода"

Ударим атопробегом ...

 

Итак, 25.03.2011 в Киев прибудут две колонны участников автопробега «Забери у олигархов Украину, верни ее гражданам!» отправившиеся в путь из Львова и Луганска в столицу, где их планируют встретить активисты Коалиции участников оранжевой революции, представители практически всех рынков Киева да и просто все желающие. 

[ Читати далі ]

Зростанню тарифів не буде кінця?

З 1 квітня електроенергія для населення в Україні знову подорожчає. Практично за два місяці зростання тарифу складе 50%, при тому, що середня зарплата за минулий рік номінально зросла на 20%, а з урахуванням інфляції – на 10%.

Експерти застерігають, що це може призвести до зниження оплати. Для прикладу згадують експеримент Черновецького в 2006-2007 роках, коли тариф на житлово-комунальні послуги намагалися підняти відразу в 3,4 рази. Тоді частина киян демонстративно не сплачувала, а частина просто не мала змоги це зробити. Рівень платежів впав з 96% до 45%. Якщо це відбудеться в масштабах країни хоча б на 2-3 місяці, це стане просто національною катастрофою.

Про це в прес-центрі «Главкому» говорили екс-міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко та директор Інститут міста Олександр Сергієнко.

[ Читати далі ]

В КИЕВЕ не спокойно! МИХАЙЛОВСКАЯ. ПЕТРОВСКАЯ. Пр. ПОБЕДЫ.
















Неделю назад горел ДК *БОЛЬШЕВИК*

22.марта 2011 произошло обрушение склона на ул ПЕТРОВСКОЙ 19. Сегодня 24. 03. 2011 ул МИХАЙЛОВСКАЯ гостиница *Козацкая* погид молодой мужчина.

Єдиний опозиційний фронт




Спільна Справа наполягає на створенні ЄДИНОГО ОПОЗИЦІЙНОГО ФРОНТУ, для боротьби за відновлення конституційного ладу та припинення антинародних соціальних експериментів над нашими громадянами. Такий фронт має об'єднати всі опозиційно налаштовані групи. Це не означає створення мегапартії або блоку. Ця платформа потрібна виключно для перемоги над узурпаторами. 


Хто ви, Казимире Малевич?

Автопортет

Навколо Малевича киплять мистецтвознавчі й національні пристрасті. Польща, Росія, Україна вважають його творчість своїм національним надбанням. Якій культурі та країні належить цей поляк, котрий жив і творив в Україні, Росії, Білорусі?.. Про це поділився своїми міркуваннями відомий київський мистецтвознавець, професор Горбачов, під керівництвом якого готується до видання книга «Малевич і Україна».

[ Читати далі ]

Футбольные фанаты из ЕС о Киеве: «Это тихий ужас»



Киев не готов принимать туристов из ЕС в рамках турнира Евро-2012. Об этом пишут британские фанаты, после посещения украинской столицы во время матча «Динамо»-"Манчестер Сити».

Как пишет Gazeta.ua, один из болельщиков по имени Джонатан подробно описал свои впечатления от Киева. «У вас поистине безумный город. У нас уже появились ваши буклеты к Евро-2012, которые обещают чистые и озелененные улицы, европейские отели, а также дружелюбный персонал и терминалы с картами города едва не на каждом углу. На деле же — до Евро у вас остался всего год, а мне попался только один такой терминал вблизи станции метро «Крещатик», но и он оказался в нерабочем состоянии. 

[ Читати далі ]

ПР: «давайте перестанем хамить людям»

  • 24.03.11, 17:29
 

Более, чем через год после президентской кампании, через пять месяцев – после местной, «регионалы» наконец собрали всех своих депутатов в одном месте в один час. Ну, не абсолютно, всех, лишь самых достойных. Но даже таковых в ангар МВЦ, что на Броварском проспекте столицы, в среду набилось семь тысяч (!). «Форум обещает стать наиболее массовым партийным собранием за годы независимости Украины», - гордо сообщал официальный пресс-релиз, вручавшийся журналистам, которые (все, кроме фотографов и операторов) обречены были наблюдать «праздник жизни» с галерки пресс-центра, откуда доступ в зал отсутствует.

В ряды делегатов, следует отметить, затесались и те, кто ни к местному самоуправлению, ни к членству в бело-голубой политсиле не имел никакого отношения (максимум – ко фракции ПР).

Конкретно – «тушки».

[ Читати далі ]