Єврейська община закликає Яценюка заявити, що він - єврей

Обращение еврейской общины к Арсению Петровичу Яценюку

«Если человек предан Богу, тогда он воистину жив»
Рабби Исраэль Баал Шем Тов


Мы - представители еврейской общины Украины искренне поддерживаем инициативу Арсения Петровича Яценюка баллотироваться на предстоящих выборах Президента Украины.

Наша нация пережила нелегкие испытания, мы гордимся многими соплеменниками, имена которых знает весь мир.

Как нам известно, Вы принадлежите к знаменитейшему еврейскому роду Бакаи, который официально признан Израилем. Ведь по родословной, в случае смешанных браков, евреем считается только тот, у которого мама еврейка. Ваша мама – Мария Григорьевна Бакаи (в девичестве) относится к древнейшему еврейскому роду Бакаи. Ваш глубоко уважаемых среди всех евреев предок – раввин Бакаи – самый известный сочинитель Талмуда, многотомного свода правовых и религиозно-этических положений иудаизма.

К тому же Ваша жена Терезия также принадлежит к нашей нации и исходит из древнейшего еврейского рода Гур.

Общеизвестно, что евреи неоднократно подвергались гонениям и унижениям. Жестокое подтверждение – миллионы жертв и трагедий. То время оставило глубокую незаживаемую рану в нашей памяти. Однако сегодня другое время, и мы можем открыто, не боясь сказать: «Да, мы евреи». Поэтому мы призываем Вас отойти от негативных стереотипов и взглянуть на исторические ценности нашей нации. Много лет пропаганда пыталась дискредитировать еврейскую нацию. Вы же, Арсений Петрович, политик нового времени, нового поколения. Вы не должны стыдится или утаивать свою национальность. Сегодня еврейский народ имеет национальную независимость.

В Украине находится одна из крупнейших еврейских общин. Мы поддерживаем друг друга. Мы благодарны Вам за то, что Вы высказали слова поддержки и обещания защиты нам, и надеемся, что в дальнейшем мы увидим, что на Украине будут ликвидированы любые предпосылки для зарождения антисемитских проявлений и юдофобства.

Все евреи готовы поддержать Вас, Арсений Петрович, как будущего кандидата в Президенты Украины, как опору нашей веры в спокойную Украину. Вы не должны чураться еврейства и, наконец, официально заявить, что Вы еврей и гордитесь этим.

http://www.4post.com.ua/politics/141236.html

Путін вважає Медведчука українським патріотом

Глава російського уряду вважає Медведчука справжнім патріотом, який відстоює інтереси України.

Вийшов ювілейний 100-й номер журналу "Главред", присвячений людям, які, на думку журналу, за останні два роки найбільше вплинули на розвиток України. При цьому авторами есе про цих людей стали провідні світові політики та всесвітньо відомі особи. Крім представників нашого політичного бомонду до тридцятки журналу потрапили і президент Буш і керівники Росії і навіть Савік Шустер.

Справжньою сенсацією номеру стало есе про Віктора Медведчука, написане особисто російським прем’єром Володимиром Путіним. За словами Путіна, Віктор Медведчук є людиною, яка серйозно вплинула на розвиток України в останні роки.

"Віктор Медведчук – чоловік компетентний, послідовний у своїх діях і, безумовно, надійний. Як справжній патріот, він відстоює, перш за все, інтереси своєї рідної України... До нього дуже серйозно прислухаються люди, від яких залежить прийняття рішень, причому, не тільки в Україні, але і в Росії", – написав Путін.

Назвавши Віктора Медведчука "одним з найталановитіших політичних експертів", російський прем’єр також відзначив, що Медведчук є одним з найбільш палких прихильників розвитку і зміцнення російсько-українських відносин. При цьому він підкреслив, що "в тій політичній ситуації, яка склалася сьогодні в Україні, позиція щодо захисту інтересів Вітчизни, вимагає від Віктора Володимировича певної мужності".

Як відомо, Віктор Медведчук останнім часом уникає публічності, однак в українських ЗМІ неодноразово йшлося про те, що він зберігає вплив на ситуацію в Україні. Про зростання цього впливу, наприклад, говорить і те, що журнал "Фокус" серед 200 найбільш впливових українських політиків 2008 року відвів Віктору Медведчуку високу дванадцяту позицію. Також регулярно озвучується, що до допомоги Медведчука, як кваліфікованого юриста і досвідченого політичного експерта вдаються лідери провідних політичних сил.

Як неодноразово повідомляла преса, Віктор Медведчук є кумом нинішнього російського президента Дмитра Мєдвєдєва.

Український Погляд.

Кравчук незадоволений, що еліта «лягає під Росію»

Перший Президент України Леонід КРАВЧУК вважає, що не потрібно дозволяти президенту іншої країни втручатись у справи України. Про це він заявив у неділю під час брифінгу в Вінниці, коментуючи ситуацію та заяви українських політиків стосовно звернення Президента Росії Дмитра МЕДВЄДЄВА до Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, за оцінкою Л.КРАВЧУКА, В.ЮЩЕНКО дав добру відповідь на заяву Д.МЕДВЄДЄВА.

«Якщо поганий Президент, то ми маємо зібратись і сказати: «Президента треба замінити», але не дозволяти президентові іншої країни втручатись у наші справи і говорити, що нам за столом робити», - сказав Л.КРАВЧУК.

«Деякі політики через годину побігли падати на коліна і «лягають під Росію», як казали в п’єсі, пані лягли і вас ждуть. Чого люди так собі дозволяють? Це ж еліта!», - зауважив екс-президент.

Він розкритикував поведінку деяких політиків від Партії регіонів у стосунках між Росією та Україною. «Візьмемо Партію регіонів - і я з ними погоджусь стосовно критики влади, але чого ви Д.МЕДВЕДЄВА підтримуєте, а потім біжите до В.ЮЩЕНКА з ним налагоджувати стосунки, для чого? Щоб подолати ТИМОШЕНКО? Яка ж тут принциповість? Свого ми не поважаємо і вважаємо, що він не такий», - зазначив Л.КРАВЧУК.

Перший Президент України порадив: «Щоб нам жити відкрито, чесно і перед людьми і перед собою, треба на біле говорити «біле», а на чорне – «чорне».

УНІАН.

Порядок у Криму може навести тільки Москаль

Учора Геннадій Москаль заступив знову на посаду заступника міністра внутрішніх справ начальника Кримського главку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«Я вважаю, що це найкраща відповідь тим, хто через корупцію в різних інстанціях уникнув, на жаль, відповідальності за скоєння злочинів, зокрема і тяжких, і зараз пробує диктувати свою політику на півострові Крим. Краще за Москаля може бути тільки Москаль, тому він знову став начальником Кримського главку. Думаю, що це хороша новина для всіх, хто підтримує наведення ладу в Україні і в Криму зокрема», - підкреслив Юрій Луценко.

За словами міністра, після його повернення на посаду міністра внутрішніх справ попередній керівник Кримської міліції, «який тісно співпрацював з кримінальними колами півострова, добровільно написав заяву на ім'я прем'єр-міністра і рапорт на моє ім'я щодо звільнення з посади Кримського главку».

Юрій Луценко також підкреслив, що після цього попередній керівник Кримської міліції поміняв своє рішення і звернувся до суду для відновлення його на посаді. Суд першої інстанції, а також апеляційний суд Донецька задовольнив його прохання, а вищий адміністративний суд також не припинив рішення судів.

«Тому було ухвалено рішення виконати ухвалу судів. Ми відновили на посаді керівника Кримського главку і тут же його зняли, призначивши начальником Кримської міліції Геннадія Москаля», - підкреслив Юрій Луценко.

Коли Геннадій Москаль приступить до виконання своїх обов'язків, Юрій Луценко не уточнив.

"Народна самооборона".

Москва може вторгнутись у Крим, щойно накопичить сили?

Москва не виключає вторгнення до Криму у майбутньому під приводом захисту російських інтересів, вважає російський військовий експерт Павло Фельґенґауер.

Таку думку він висловив в аналізі для американського аналітичного фонду "Джеймстаун", аналізуючи останні дії Кремля, повідомляє Радіо "Свобода".

За оцінкою Фельґенґауера, українські збройні сили не ефективні, але поки що і російське військо не готове до так званої "визвольної кампанії" в густонаселених районах України.

Перед тим як Росія зможе здійснити українську місію, їй, на думку російського оглядача, потрібно щонайменше 3 роки радикальної модернізації війська і певне переозброєння.

Тепер на обрії Фельґенґауер бачить нову газову війну із Києвом, а військова загроза поки що на задньому плані.

Водночас, інший військовий експерт із фонду "Джеймстаун" Роджер Макдермотт відзначає, що після російсько-грузинської війни у серпні минулого року Росія розпочала масштабні зміни у своїй армії, плануючи реформувати військо до 2020 року

Програма передбачає відмову від принципу масової мобілізації на користь створення мобільних сил, які зможуть відреагувати на наказ про розгортання упродовж однієї години. Серед планів також кардинальна реформа система військової освіти та Генерального штабу, радикальне скорочення офіцерського складу.

Ще більшим викликом для Росії, на думку Макдермотта, буде модернізація застарілої військової техніки та зброї.

Попри певний скепсис на Заході, оглядач вважає, що вже до кінця цього року російську армію не можна буде впізнати. Станом на початок цього літа вже половину російських дивізій замінили на бригади, які послали на навчання, щоб випробувати нові структури.

Швидку або ж навіть поспішну військову реформу доповнюють правові кроки. У цьому ключі оглядач розглядає наміри Кремля змінити порядок використання збройних сил Росії за кордоном задля захисту російських солдатів і громадян.

За оцінкою Макдермотта, йдеться про правову базу для майбутніх російських збройних операцій за кордоном.

Експерт не виключає, що через кілька років звичайні збройні сили Росії не матимуть конкурентів на колишніх радянських теренах і будуть готові до раптового і рішучого втручання з мінімальними наслідками для міжнародного авторитету Росії.

УНІАН.

Прихильники Яценюка «битимуть на жалість»?

Апокаліптичні заяви наймолодшого кандидата в президенти України Арсенія Яценюка про неминучість другої хвилі економічної кризи укупі з наданням новинам про перешкоджання роботі окремих його агітаторів ваги загальнонаціональної катастрофи свідчать про зміну акцентів у кампанії екс-спікера парламенту. Так прокоментував останні події навколо А.Яценюка представник від «Народної самооборони» Юрій Гримчак.

«Тепер його прихильники, висловлюючись зрозумілою людям мовою, «битимуть на жалість». Адже, в Україні, як правило, ображених люблять. Проте дана теза навряд чи актуальна щодо Арсенія Яценюка. Бо наведені ним випадки перешкоджання роботі агітаторів не варті навіть сотої частки тих утисків, яких зазнавала опозиція під час президентських виборів 1999 і 2004-го, парламентських 1998 і 2002-го. Зрештою, А.Яценюка важко й назвати представником опозиції. Адже такого сприяння з Секретаріату президента та місцевих державних адміністрацій не має жоден із кандидатів у президенти, окрім самого Віктора Ющенка», - наголосив Юрій Гримчак.

Політик зазначив також: «Ще одна цікава деталь, чому ніхто з журналістів та політологів, які так страшно переживають за «Арсенія», не поставив простого запитання: що, в Україні вже офіційно почалася президентська кампанія, щоб один з кандидатів розгортав тисячі палаток у всіх регіонах України? І за що, власне, агітує цей «Арсеній»? Там хоч є одна конструктивна пропозиція? Лише виливання помиїв на уряд та ті політичні сили, які у період кризи не воюють проти прем‘єра, а прагнуть працювати на державу!»

Ю.Гримчак продовжив: «Причому А.Яценюк у цій брудній кампанії і сам дуже часто споює своїх прихильників «компотом» з відвертої брехні та напівправди. Наприклад, заявляючи виборцям Львова про те, що лише в Україні та Гвінеї уряди збирають податки наперед, Арсеній Яценюк продемонстрував власне незнання економіки держав світу, оскільки такий вид податку, як акцизний збір, майже у всьому світі сплачується до моменту кінцевої реалізації товару, тобто, наперед».

«Окрім цього, він примудрився образити суверенну африканську державу. Чи варто після цього дивуватися антисемітським випадам проти нашого екс-спікера ужгородського міського голови Сергія Ратушняка? Адже сам Яценюк дає привід запідозрити його у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі», - резюмував політик.

АКВ.

Хакери продовжують атакувати Facebook і Livejournal

Хакерські атаки на сайти Facebook і Livejournal тривають. Про це Франс-прес повідомив співзасновник одного з сайтів. За його словами, адміністрація все ж таки змогла забезпечити функціонування цих інтернет-ресурсів. І атаки не становлять серйозної загрози.

Тим часом, блогер Георгій з Сухумі, головний герой цієї інтернет-історії, сказав в інтерв`ю Эху Москвы: "Росія - велика країна, і в ній живуть дуже хороші люди, і є звичайно й деякі негативні елементи, які влаштовують цю атаку".

"Ця атака пішла не на користь Росії, вона зіпсувала її імідж", заявив Георгій. Він також розповів, що в даний момент його живий журнал заблокований.

Нагадаємо, блогер Георгій з Сухумі минулого тижня виявив, що не може увійти в свої аккаунти на LiveJournal, Facebook і Twitter, а з його адреси електронної пошти розіслані сотні тисяч спамерських запрошень у його блог. Атаки паралізували весь Twitter: його 10 мільйонів користувачів не могли увійти на сайт декілька годин, постраждав також і Google.

Джерело: УНІАН

Российские хакеры атаковали ЖЖ, Twitter и Facebook

На несколько часов стали недоступны сервис онлайновых дневников «Живой журнал», служба микроблогов Twitter и социальная сеть Facebook.

Об этом сообщает NEWSru.com Технологии. Западные СМИ предполагают, что сбой организовали российские хакеры, которые хотели пресечь высказывания грузинского блоггера, критиковавшего роль России в прошлогоднем конфликте на Кавказе.

Отметим, что это произошло в преддверии первой годовщины начала военных действий между Россией и Грузией.

Как пишет британская газета Times, целью хакеров было блокировать грузинского блоггера с ником Cyxymu, который зарегистрирован на всех из перечисленных сайтов. Хакеры заходили с нескольких тысяч сомнительных компьютеров на один и тот же сайт в одно и то же время.

The New York Times пишет о том, что хакерская атака, возможно, была произведена с территории Абхазии.

В руководстве некоммерческой организации Packet Clearing House, которая отслеживает интернет-траффик, считают, что хакерская атака связана с конфликтом между Россией и Грузией. По их данным, неизвестно, кто начал атаку. Скорее всего, одна из сторон разместила пропагандистские высказывания, другая вычислила это и организовала сбой.

Согласно заявлениям представителей компании SUP, владеющей ЖЖ, сбой вызван технической неисправностью, случившейся в США. Twitter прекратил работать из-за хакерской атаки. Представитель службы компьютерной безопасности сети Facebook также выдвинул предположение, что атака была направлена против Cyxymu, добавив, что на данный момент идет расследование произошедшего.

Пользователь Cyxymu написал в своем блоге, что он «уверен, атаки были направлены против него и грузинского народа». Не осталась без внимания хакеров и электронная почта блоггера, в своем почтовом ящике он обнаружил сотни писем со спамом.

По данным некоторых блоггеров, это уже не первая атака на аккаунты Cyxymu, 26 октября 2008 года была совершена DDoS-атака на этого ЖЖ-пользователя.

Twitter не работал в течение нескольких часов, в то время как пользователи Facebook и LiveJournal время от времени ощущали заметные перебои в работе сайтов.

Данный инцидент продолжил череду июльских интернет-атак хакеров на сайты Минфина, Министерства транспорта в США и некоторых правительственных и банковских порталов Южной Кореи.

"Майдан".

Московська лялька вирішила, що Україна не може бути державою

"Президент Південної Осетії" Едуард Кокойти вважає, що Україна і Грузія не здатні бути самостійними державами.

Про це він заявив у суботу, відвідуючи "музей геноциду" в Цхінвалі

"Давайте порівняємо новітню історію так званої незалежної Грузії. За неповні 20 років Грузія сім разів воювала, чотири рази в Південній Осетії і три рази в Абхазії. За неповні 20 років жоден з керівників Грузії не прийшов до влади законним конституційним шляхом і жоден з них не залишив свою посаду законним конституційним шляхом", - сказав Кокойти.

На його думку, це відбувається тому, що "у Грузії немає досвіду і практики державності і Грузія не здатна бути самостійною державою, так само, як і Україна, яку також сьогодні лихоманить".

Кокойти також звернувся до країн, що підтримують Грузію й Україну, із закликом звернути увагу на те, "як сусідні з Грузією держави, проголосивши себе, будують нормальні сучасні цивілізовані держави".

"У нас дуже гарні перспективи, тому що це був справжній прояв волі народу. А підтримка і волевиявлення народу завжди доводять до перемоги, ми це довели в серпні 2008 року", - сказав Кокойти.

"Усі, хто організував цю акцію, мають понести покарання, і це не тільки Грузія. Цю відповідальність мають визнати країни, що озброювали Грузію, а також ОБСЄ і Євросоюз, тому що з їхньої мовчазної згоди почався третій геноцид осетинського народу", - заявив Кокойти.

"Майдан".

Дорогий годинник Кирила - це "форма смиренності"

У Російській православній церкві викликав здивування ажіотаж навколо дорогого годинника патріарха Кирила.

Під час візиту патріарха в Україну на них звернули українські журналісти, повідомляє "Інтерфакс-Релігія".

"Якщо це справді дорогий годинник, то доречно поставити запитання: а чи знає сам патріарх, що він дуже дорогий?", - запитує професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв.

Він пояснив, що патріарх по магазинах не ходить і що значною мірою побут і служіння авторитетного священнослужителя, не тільки патріарха, обставлений подарованими йому предметами.

"Цілком можливо, що цей годинник був подарований патріарху кимсь із президентів тих десятків країн, на території яких наша Церква здійснює свою пастирську діяльність", - припустив отець Андрій.

У зв'язку з галасом навколо патріаршого годинника він також нагадав, що аналогічні претензії висловлювалися і вслід святому праведному Іоанну Кронштадтському: як це, мовляв, панотець закликає до духовного життя, а сам носить дорогі шовкові ряси?

"І одного разу отець Іоанн відповів на такий докір, він сказав: я довго сумнівався, чи можу залишати в себе такі дорогі подарунки, а потім зрозумів, що, якщо я буду їх віддавати, то ображу людей, які ці подарунки мені зробили", - розповів протодиякон.

Отець Іоанн роздавав анонімні гроші, що до нього приходили, а дорогі упізнавані предмети залишав собі, щоб не бентежити тих, хто йому їх дарував.

"Це теж форма смиренності: не стилізувати себе під мандрівного злиденного ченця, а смиренно користуватися тим, що дають тобі люди і Церква, але при цьому серцем не прикипаючи до цих речей", - сказав отець Андрій.

За матеріалом УП.