Органічні фермери заробляють набагато більше грошей, ніж звичайн

Органические фермы: Органические фермы, экофермы, городские фермы,

Результати нового дослідження показали, що прибутковість органічних ферм на 20-35% вище звичайних і це може стати ключовим факторів у виборі методів вирощування продукції найближчим часом.

Є багато причин, купувати органічні продукти - це і скорочення впливу пестицидів, пом'якшення забруднення навколишнього середовища, поліпшення якості грунту, допомога в запиленні, і вживання багатої поживними речовинами їжі. Виявляється, є ще одна причина, щоб купити органічні продукти - це більше грошей для фермерів. Покупки безпосередньо допомагають фермерам краще жити.
 
Нове дослідження під назвою "Фінансова конкурентоспроможність органічного сільського господарства в глобальному масштабі" показує, що органічне сільське господарство є на 22-35% вигідніше, ніж традиційне фермерство.
 
Аналіз охоплював фінансові показники органічного і звичайного сільського господарства з 40 досліджень по 55 культурам, в 14 країнах на п'яти континентах - в Північній Америці, Європі, Азії, Центральній Америці та Австралії.
 
«Ми виявили, що, незважаючи на більш низькі врожаї, органічне сільське господарство було значно вигідніше, ніж звичайне сільське господарство і має можливості для розширення в глобальному масштабі. Крім того, з його екологічними перевагами, органічне сільське господарство може внести великий внесок у стійкий розвиток і нагодувати світ. », стверджується в дослідженні.
 
Це відбувається в той час, коли всі наші фермери у великій фінансовій скруті і більше половини з них постійно потребують банківських кредитів і державних субсидій.
 
Органічні продукти завжди коштують дорожче і більшість споживачів знають про це. Однак, дослідження показало, що органічним фермерам потрібно інвестувати тільки на 5-7% більше, щоб відповідати прибутковості традиційного сільського господарства. Але при цьому попит на натуральні продукти значно вище і це дає можливість заробляти на 22-35% більше.
 
Хоча органічне сільське господарство швидко зростає, в даний час воно займає лише 1% світових орних земель. Це свідчить швидше про  величезний потенціалі, який може бути використаний найближчим часом з користю для планети і з вигодою для наших фермерів.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/organichni-fermeri-zaroblyayut-nabagato-bilshe-groshej-nizh-zvichajni/

8 причин, чому в нас так мало успішних екостартапів і як це змін

1. Екостартаперська спільнота
 
Тільки рідкісні генії можуть винаходити щось унікальне і революційне поодинці. Для того, щоб створити масштабний проект, який може вплинути на зміну клімату, зменшити кількість сміття або стати альтернативою викопному паливу або пластику потрібно певна середовище, коло спілкування.
 
Звичайно є загальновідомі місця типу Силіконової долини або Сколково. Але далеко не кожна людина туди насправді поїде і навіть якщо ви туди поїдете, це ще не гарантія, що вас там хтось помітить серед тисяч інших.
 
Середовище формується локально і однодумців можна знайти роблячи презентації своїх ідей в різних місцях скупчення людей: екохакатонах, коворкінг, хакерспейсах, стартап краш тестах, антикафе та інших подібних місцях, де проводяться зустрічі. Якщо у вас немає такого місця, ви можете стати ініціатором його створення у своєму місті чи, для початку, поїхати в інші міста і подивитися, як це роблять у них.
 
Часто люди, у яких є ідея чи проект соромляться виступати на публіці, тоді потрібно знайти людину, яка зробить це замість вас.
 
Що робити якщо у мене немає ідеї?
 
У такому випадку краще вибрати роль спостерігача процесу, стати волонтером в інших Екопроектах,  не лінуватися робити все для успіху проекту.
 
Рано чи пізно відбувається так зване «запилення», коли в постійному спілкуванні з іншими однодумцями створюються певні внутрішні умови для створення власних зелених проектів.
 
А якщо в тому місці, де я живу нічого не відбувається екологічного
 
Швидше за все відбувається, але ви цього не знаєте або не хочете знати. Немає зараз місця на Землі, де люди не дбають так чи інакше про місце де вони живуть.
Сусідка підняла по дорозі викинуту пластикову пляшку або пішла за покупками з тканинною сумкою і банкою, це вже відповідальне споживання. Дачники, що збирають жуків з картоплі вручну, це вже турбота про наш грунті і грунтові води. Завжди щось відбувається, потрібно бачити цей Екосвіт і прагнути максимально його популяризувати і збільшувати його вплив.
 
2. Зовнішня оболонка екопроекту
 
У нас дуже багато різних винахідників і іноді вони роблять неймовірно перспективні речі. Але дійсно успішні екопроекти можна перерахувати на пальцях і, як правило, їх авторами є колишні маркетологи, піарники або люди з великим досвідом запуску стартапів. Чому так відбувається?
 
Все дуже просто, сам по собі проект, навіть якщо він вирішує серйозні екологічні проблеми, цікавий тільки дуже вузькому колу людей, які серйозно розбираються в даній темі. Решті людей, кінцевим споживачам, важлива його подача.
 
Ніхто не поставить собі в будинку екогаджети якщо вони розміром з холодильник і виглядають як акумулятор від трактора Беларус. Зверніть увагу, як виглядали робочі версії проекту і як виглядають версії для кінцевого користувача.
Ось приклад перетворення звичайного винаходи в гарний продукт. В даному випадку це гаджет Edyn - система моніторингу ділянки для органічного землеробства

дизайн экогаджета: Блог им. rodovid: Эко стартапы

Це важливо розуміти перед тим, як пропонувати щось людям. А саме так у нас все і відбувається. В світі цифрових фотографій і вірусних відеороликів, якийсь інженер-фізик запускає в промислове виробництво дійсно енергоефективний продукт, до якого ніколи не підходили ні проектувальники, ні дизайнери, ні навіть нормальні фотографи. В результаті ми отримуємо малопривабливий предмет, який ніхто собі в будинку не поставить.
 
3. Немає грошей і де їх взяти
 
Ми не можемо зробити красиву річ, тому що на всіх цих дизайнерів і фотографів потрібні гроші. А їх немає.
 
Головною нашою помилкою, коли закривається так і не розпочавшись більшість цікавих екопроектів, це наша бідність. Ми не уявляємо, як можна запустити проекти вартістю в 100 000 доларів тільки тому, що в своєму житті ніколи не тримали навіть 100 000 гривень. Це дивно, як молоді люди в 19-років запускають такі масштабні мільйонні екопроекти і при цьому, зібравши кошти, продовжують їх розвиток. Вся проблема в нашому мисленні. Гроші завжди є на такі проекти і завжди будуть. І немає верхньої межі, коли вони можуть закінчиться.
 
Семінари, фестивалі та заходи
 
Щоб зняти цей бар'єр в своїй голові, потрібно відвідувати заходи і зустрічатися з людьми, у яких все вийшло. Для початку ви можете просто піти на виставку присвячену енергоефективності, екобудівництву або альтернативній енергетиці. Поїхати на екофестиваль, або екосемінар. Не важливо, хто там організатор - екопоселення, громадська організація і фонд міжнародного розвитку, важливо, що там представлено, які там є досягнення.
Найкраще, їхати на великі міжнародні виставки, там можна істотно розширити рамки свого світогляду.
Звичайно, можна все це знайти і почитати в інтернеті, але більшості людей потрібен обмін живою енергією. Тоді відбувається ефект синергії і починається запуск всіх потрібних процесів. Часто проекти запускаються і віддалено, люди знайомляться в тематичних соціальних групах і проекти стартують одночасно  в різних місцях.
 
Прикладом може бути енергетичний екохакатон, який відбувається онлайн в 9 містах України одночасно.
 
4. Взаємодія та комунікації
 
Ще одна проблема через яку ми не можемо створити нормальні екопроекти, і у нас немає жодного, по суті, успішного екопоселення, це відсутність рівноцінного співробітництва та комунікації. Ми розучилися працювати спільно, у нас повно геніїв одинаків, які живуть в хрущовках обклеєних патентами на різні винаходи. І дуже мало людей, які реально зуміли б зібрати команду і впровадити успішний екопроект, тому що у нас немає культури взаємодії з людьми. Або диктатура, або геній-одинак.
 
5. Відкритий код та патенти
Особисто я прихильник винаходів з відкритим вихідним кодом, коли всі інструкції вільні для скачування і кожен бажаючий може зробити ваше екопроект своїми руками.
 
Як же так! А що залишиться мені, якщо всі будуть завантажувати?
 
Мені доводилося зустрічати фізиків та інженерів-винахідників, у яких були цікаві винаходи захищені сотнями різних патентів та авторських прав, але у них не було жодного реального прототипу, жодного дійсно реалізованого проекту.
 
Все, що ними керує - це СТРАХ, що прийде представник матриці в чорних окулярах і з чорним дипломатом і відбере у них їх геніальне творіння, а потім буде все життя їх переслідувати на чорному автомобілі із затемненими вікнами. І ось вони сидять і чекають другого пришестя месії чи спонсора-мецената, поки весь світ навколо стрімко розвивається.
 
Є така країна Бразилія - глобальний ринок, де всі екострартапи створюються з відкритими кодом. І всі діляться своїми знахідками маскімально швидко, що призвело до появи маси цікавих ековинаходів в іспаномовному світі, про які ми практично нічого не знаємо. Цими винаходами користуються мільйони будинків по всій Південній Америці і ніхто не захищається ніякими патентами.
 
6. Спонсори, гранти та венчурні фонди
Ще одна проблема, чому у нас немає нормальних екопроектів, це орієнтація на інвестора. У нас не робляться проекти, які не входять в сферу їх інтересів.
 
Скажу інакше, у нас є цілі групи команд, які займаються тим, що пишуть екопроекти спеціально для того, щоб отримати інвестиції або гранти. Тобто вони не створюють екопроекти потрібні тут і зараз, а просто виправдовують очікування.
 
Будемо відверті, інвестори нічого не розуміють у свідомому споживанні, сталому розвитку, Екопроектах і тих проблемах, які є в тієї чи іншої громади. Всі їхні знання базуються на даних з різних досліджень міжнародних фондів або інформації з доповідей, які вони почули на якомусь модному міжнародному екологічному форумі де-небудь в Брюсселі. Де їх і ловлять письменники грантів, пропонуючи їм свою ультраактуальную програму вирішення тієї чи іншої екологічної проблеми в якомусь забутому богом місці.
 
Ось так у нас виникають програми розвитку, які розвивають розвиток. А реальні екопроекти отримують відмови за відмовами, витрачаючи рік за роком, оббиваючи пороги різних фондів і виторговуючи свою частку у бізнес ангелів, які постійно норовлять зробити екостартапера просто виконавчим директором, залишаючи йому 10-13% пайової участі.
 
7. Краудфандінг - сила натовпу
 
Якщо ви все-таки підійшли до промислового запуску вашого Екопродукту або екопослуг, це можна зробити і без бізнес-акул, виставивши проект на краудфандінговий майданчик.
Але потрібно зробити це правильно і красиво. Тут ми знову повертаємося до фотографів і дизайнерів.
 
Ваш проект просто нічого не збере (а так відбувається з більшістю проектів), якщо ви загордитеся  і не проведете повноцінну підготовчу роботу.
 
Про декілька проектах, які стали успішними на краудфандінгу.
 
Слово пасічника - екоупаковка з воску
 
Ecoisme - програма обліку споживання енергії
 
Цей список можна продовжувати досить довго. Можливо, наступним буде саме ваш)
 
8. Етапи розвитку екопроекту
 
Ви коли небудь звертали увагу на дату початку успішного екопроекту? Скільки часу пройшло від ідеї до успішного збору коштів на краудфандінговому майданчику? Тиждень, місяць, рік. Іноді на це йде 5 або 10 років, це нормально.
 
Головне, щоб ваша ідея не перестояла, як більшість радянських розробок, які тепер так модно хвалити, але які, в більшості своїй, вже давно морально застаріли. Треба адекватно оцінювати реальність і в той же час не втрачати віру в перемогу.
 
На кожному етапі розвитку екопроекту потрібні певні навички і не завжди всі ці навички зібрані в одній людині. Тому, завжди потрібно підключати саме тих людей, які сильні в чомусь своєму. 
 
Підводячи підсумки
 
Хороший екопроект ніколи не з'явиться на рівному місці, ця каша заварюється, коли над однією проблемою трудиться достатня кількість людей і достатньо часу. Використовуйте ефект синергії, для прискорення всіх процесів за принципом «1 + 1 = 11».
 
Мисліть масштабно! Зусилля, витрачені на одиничний Екопродукт і величезний екопроект, приблизно рівні, у всіх в добі 24 години, але результат при цьому абсолютно різний.
 
Вивчайте успіх інших проектів і розширюйте горизонти свого мислення. Мисліть масштабами планети, вона у нас одна і іншої такої незабаром не передбачається.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a8-prichin-chomu-v-nas-tak-malo-uspishnikh-ekostartapiv-i-yak-tse-zminiti/

Горіхи можуть позбавити нас від 5 смертельних хвороб

Нове комплексне дослідження підтверджує те, що ми постійно чуємо про горіхи: з'їдайте їх, навіть просто півжмені у день, і живіть довше.

 
Досліджень в області харчування і смертності так багато і вони так часто суперечать одне одному, що ми перестаємо приймати їх серйозно. Але коли з'являється дуже комплексне дослідження зі значними результатами, його важко не помітити.
 
У Нідерландах дослідження про користь горіхів триває не «кілька тижнів на 20 респондентах», воно триває з 1986 року і включає більше 120 тисяч голландських чоловіків і жінок.
 
Автори дослідження дійшли висновку, що чоловіки і жінки, які їдять принаймні 10 грам горіхів або арахісу в день - близько півжмені - мають менший ризик піддатися декільком основним причинам смерті в порівнянні з людьми, які не споживають горіхи або арахіс.
 
Результати показали, що зменшується ризик смертності від респіраторних захворювань, нейродегенеративних захворювань і діабету, а потім від раку і серцево-судинних захворювань.
 
Арахіс має такий же захисний ефект, що і горіхи, але, на жаль, арахісове масло не володіє такими властивостями.
 
Раніше азіатські та американські дослідження показали зв'язок між вживанням горіхів і арахісу та низьким ризиком серцево-судинних захворювань, але нове дослідження було дивовижним відкриттям. Як виявилося, горіхи також зменшують вірогідність смертності від раку, діабету, респіраторних та нейродегенеративних захворювань.
 
«Прекрасна новина полягає в тому, що істотно знизити ризик смертності можна навіть вживаючи 15 г горіхів або арахісу в день (половина жменьки). Збільшення обсягів споживання не було пов'язано з подальшим зниження ризику смертності », стверджує керівник проекту і епідеміолог професор Піт ван ден Брандт.
 
По суті, 15 грамів горіхів в день, це менше 100 калорій, від яких складно набрати вагу, і немає ніяких причин відмовляти собі в задоволенні, їсти  півжмені горіхів щодня
 


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/gorikhi-mozhut-pozbaviti-nas-vid-5-smertelnikh-khvorob/

13 причин пересісти на велосипед

1. Навколишнє середовище. Велосипед - екологічно чистий вид транспорту, за допомогою якого ми пересуваємося, не шкодячи нашій планеті. Енергія, що генерується нашим рухом не використовує викопне паливо. Таким чином, в коротких поїздках, їзда на велосипеді може зменшити викиди вуглецю до 11%.
2. Їзда очищає тіло. Це дозволяє організму позбавитися від токсинів швидше.
3. Спалювати жир. Навантаження від їзди допомагають контролювати нашу вагу. Велоспорт дозволяє спалювати калорії, протягом 30 хвилин можна спалити до 300 калорій.
4. Поліпшення сну. Фізичні навантаження супроводжуються виділенням ендорфінів в нашому тілі, що позитивно позначається на настрої, і серотонін, який дає нам відчуття релаксації і сприяє сну.
5. Знижує рівень холестерину і тригліцеридів. Спалювання жиру знижує рівень шкідливого холестерину.
6. Робить наше серце сильнішим. Їзда на велосипеді зміцнює наше серце і витривалість.
7. Знижує кров'яний тиск. Зусилля при їзді викликають напругу до тих пір, поки вона не стабілізується. При постійній їзді ми стаємо більш стресостійкими.
8. Зміцнює імунну систему. Коли наше тіло працює добре, ми краще захищені від хвороб
9. Стимулює дихальну систему. Людині в стані спокою потрібно близько 9 літрів кисню в хвилину, а середній велосипедист, під час тренування споживає 80 літрів на хвилину. Наші легені звикають до такої роботи і в нашому звичайному житті не потрібно докладати ніяких зусиль, щоб отримувати кисень.
10. Збільшує опір. М'язова робота, протягом довгого часу, стає важливим засобом захисту для суглобів і стимулює нас поменше сидіти вдома, їздити на велосипеді або прогулюватися з сім'єю. Прокрутка педалей тонізує і зміцнює стегна і ікри.
11. Зменшує стрес і депресію. Їзда стимулює кровообіг, наповнюючи мозок киснем.
12. Затримує наступ артрозу. Це зміцнює зв'язки і сухожилля.
13. Заощаджує. Велосипед може допомогти нам заощадити гроші, не витрачаючи гроші на наші поїздки. Вартість експлуатації та ремонту велосипеда набагато дешевше.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a13-prichin-peresisti-na-velosiped/

Піти від держави: 5 спільнот, де будують новий світ

Марінелада. Місто-кооператив.
 
Невелике місто в Іспанії, в Андалусії, в регіоні, де безробіття сягає 37% (серед молоді 55%). Але в Marinaleda 100% зайнятість: всі трудяться в кооперативах і отримують рівну оплату праці в 1200 євро. Крім того, мерія надає кожному бажаючому будівельні матеріали, ділянки землі і кваліфікованих робітників для будівлі будинку - безкоштовно. Будинки до 192 квадратних метрів. Домовласники потім довічно платять в міську казну 15 євро на місяць, і будинки ніколи не можуть бути продані.
 
Мариналеда: Экопоселения, экодеревни
 
Населення міста 2700 осіб. Сільське господарство приносить громаді основний дохід. Виручка від реалізації продукції надходить у загальний бюджет комуни, який потім розподіляється на соціальні потреби, облаштування села та соціальну допомогу: будуються парки, спортивні центри, ремонтуються школи.
 
Треба зауважити, що все це  дісталося жителям міста далеко не відразу, а в результаті запеклої боротьби, в ході якої вони захопили порожні ділянки землі, що належали багатим людям.
 
У Марінеладі сформувалася робоча партія, щотижня проходили масові зустрічі, в яких брали участь мало не всі жителі міста. Вони вимагали соціальної справедливості, лаяли уряд за те, що  не може забезпечити їм нормальні умови життя.
 
Неймовірно, але після 12 років безперервної боротьби регіональна влада Андалусії здалася і виділили 1250 гектарів сільськогосподарських земель громаді міста, яка й оформилася в кооператив. Ясна річ, що в масштабах великої країни подібна справа вимагала б  куди більших і  радикальних зусиль, а на таке зважиться далеко не кожен (зі зрозумілих причин). Та й дане місто не в усьому ідеальне, наприклад гроші там ніхто не відміняв. Але в усякому разі, ця модель кооперативного міста - не совка і не капіталістичного підприємства, а саме кооперативу - демонструє ефективність економічної моделі, заснованої на самоврядуванні і відносно вільній праці.
Управляє містом беззмінний мер Хуан Мануель Санчес Гордільо. З 1975 року він раз за разом з великим відривом перемагає на виборах. За цей час він сам побував у в'язниці сім разів і пережив два замахи на життя.
Відносини Марінелада з регіональними і федеральними властями досить складні - наприклад, місто підпорядковується виборним законам країни, вступає в торговельні відносини і визнає приватну власність за межами села, але не пускає на свою територію поліцію.
Іноді мер Санчес Гордільо здійснює екстравагантні вчинки в рамках просування своєї ідеології за межами Марінелади. Наприклад, у серпні 2012-го він з кількома прихильниками увійшов до супермаркету, наповнив декілька візків продуктами і пішов з магазину не заплативши. Отриману таким чином їжу віддали в спеціальні організації, які допомагають бідним, які не можуть прогодувати себе самі.
Харизматичний мер маленького містечка Марінелади зараз дуже популярний по всій Іспанії, особливо серед найбіднішого населення, але ніхто поки не зважився повторити шлях цієї громади: надто багато доведеться сидіти у в'язниці, та й зарплати в комуні не такі великі.
 
 
 
Free State Project - вільний штат
 
Free State: Экопоселения, экодеревни
 
У 2001 році 24-річний випускник Єля Джейсон Соренсен запропонував усім, хто незадоволений урядом, провести експеримент. Волелюбні люди, які розкидані по світу, могли б перебратися на постійне місце проживання в маленький американський штат і прийти там до влади. До 2003 року проект «Вільний штат» (Free State Project, FSP) підтримали 5000 чоловік. Загальним голосуванням вони вибрали слабозаселенне місце - Нью-Гемпшир. Висадка лібертаріанського десанту повинна була відбутися після того, як до FSP приєднаються 20 000 адептів незалежно з якої держави. Зараз під проектом підписалися близько 16 000 чоловік, але перші переселенці вже почали стікатися в Нью-Гемпшир - зараз там живуть більше 2000 учасників.
Цього недостатньо, щоб прийти до влади в штаті, і поки вся Лібертаріанська ідея апробується всередині групи. Члени FSP повністю перейшли на розрахунки в біткоіни, активно використовують 3D-друк: з пари тисяч активістів, які вже стали резидентами «вільного штату», не менше семи обзавелися персональними 3D-принтерами. У міру сил вони протистоять законам, які вважають ідіотськими, борються за декриміналізацію марихуани, лібералізацію правил володіння вогнепальною і холодною зброєю, і забороною системи зчитування автомобільних номерів.
Іноді активісти вступають у відкрите протистояння з владою, наприклад, виводять з ладу паркувальні лічильники, щоб перешкодити владі збирати оброк з автовласників. Лібертаріанці відкрито носять зброю - мачете, великі гвинтівки, пістолети, надруковані на 3D-принтері. Нещодавно адміністрація містечка Конкорд, розташованого в регіоні, запросила у Міністерства національної безпеки США грант у 250 000 доларів на покупку броньованої військової машини - для захисту від «місцевої терористичної загрози». Автомобіль, прозваний Bearcat, повинен був уже надійти на озброєння місцевого відділення поліції.
Ідеолог комуни Джейсон Соренсен переїхав до Нью-Гемпшира всього рік тому. Він як і раніше вірить, що скоро в штаті будуть жити близько 20 000 лібертаріанців і вони стануть реальною політичною силою - першим офіційним Лібертаріанським урядом.
 
 
Органік співтовариство ZEGG
 
Сообщество Zegg: Экопоселения, экодеревни
У 1991 році група людей, натхнених ідеями Дітера Дума - німецького ідеолога общинного життя, автора кількох книг, - викупили землю на північний захід від Берліна і заснували общину. Вони хотіли піти від консьюмеризма сучасного суспільства і побудувати своє, яке живе за принципами сталого екологічного розвитку. Громада займає територію приблизно в півтора квадратних кілометра, в даний час там живуть близько ста чоловік.
Члени громади не заперечують державну владу або приватну власність. Учасники спільноти фінансово незалежні один від одного. У кожного з них є свій дохід, велика частина жителів задіяна в організації та проведенні різних заходів громади - фестивалів, семінарів та тренінгів. Так ZEGG заробляє гроші і одночасно просуває свої ідеї серед відвідувачів. Учасники спільноти містять гостьові будинки і кафе, надають туристам всілякі сервіси. Втім, деякі члени мають роботу, ніяк не пов'язану з громадою, і кожен день їздять в найближчі міста, а ввечері повертаються додому.
Кожен, займаючись своєю справою, повинен працювати і на розвиток комуни в цілому. Все співтовариство розділене на кілька груп зі своїми обов'язками: хтось стежить за всіма дітьми громади, хтось відповідає за роботи по саду, хтось готує на всіх і вирішує господарські справи. Керує всім (у них прийнято говорити, «приймають ключові рішення») рада менеджерів: по два від кожної групи. Вони вирішують, як витрачати гроші з спільних заходів, чи приймати нових учасників.
 
 
Комуна Нідеркауфунген
коммуна Нидер: Экопоселения, экодеревни
У 1986 році група лівих активістів самих різних напрямків - від анархо-синдикалістів до марксистів, від феміністок до комуністів - заселилася в порожніі фермерські будинки в невеликому селі в Центральній Німеччині. Ідеї комуни були викладені в раніше опублікованому памфлеті Grundsatzpapier, що став статутом Нідеркауфунгена. Це класичний маніфест європейської комуни лівого спрямування про рівність - політичну та гендерну, про соціальне благо, про те, що людям не потрібні начальники, щоб жити добре.
Нідеркауфунген - одна з найрозвиненіших європейських комун. Тут є ферми з вирощування фруктів, виробництво сиру, столярна, токарна майстерня. Комуна проводить відкриті семінари та фестивалі і заробляє на туристах.
Приватна власність в комуні існує тільки щодо тих речей, що призначені виключно для особистого користування членів спільноти, на зразок зубної щітки або нижньої білизни
Дохід громади надходить у загальну касу, що працює за відомим принципом «від кожного за здібностями і кожному - за потребами». Це означає, що кожен може взяти з каси рівно стільки грошей, скільки йому потрібно, і ніхто не може його зупинити. «Ви здивуєтеся, але ця штука працює вже двадцять років», - кажуть представники комуни. 
Нідеркауфунген - муніципалітет в чистому вигляді. Тут немає ніякої влади, ніякої ієрархії. Всі питання вирішуються раз на тиждень на загальних зборах, всі глобальні рішення приймаються на розширених зборах раз на півроку. При виникненні конфліктних ситуацій учасники використовують «ненасильницькі методики спілкування» по Розенбергу. Всі пропозиції повинні пройти через спеціальні робочі групи, потім інформація про них з'являється на дошці оголошень спільноти, потім пропозиції обговорюються на загальних зборах.
 
Комуна Twin Oaks
 
 
                            Коммуна Twin Oaks: Экопоселения, экодеревни
Комуна зі зворушливою назвою «Дуби-близнюки» з'явилася 47 років тому неподалік від Річмонда і зараз є однією з найстаріших нерелігійних на території США. Хіпі прийшли сюди, натхненні романом письменника Скіннера «Вальден Два», з метою побудувати суспільство з ідеалами свободи, рівності, братерства.
У Twin Oaks досі живий ідеалізм хіпі: купаються в одній ямі, миються в одному душі, ведуть веселе сексуальне життя, вирощують тофу і пропагують мир і любов на Землі. Як і більшість сучасних комун, вони займаються бізнесом: продають тофу, виробляють гамаки. Кожен працює по 42 години на тиждень, натомість отримуючи безкоштовні їжу, медстраховку та інші блага, а також 72 долари «на додаткові витрати». Крім того, у «Дубів» є 17 машин - теж для загального користування. Парадокс історії Twin Oaks - в тому, що комуністична комуна економічно дуже успішна в капіталістичному світі: мінімальні витрати (споживання води, газу та електрики - на 60-70% нижче, ніж в середньому по Америці), дешева робоча сила і одночасно ніякого безробіття, відносно великі обсяги виробництва і дохід 600 000 доларів на рік.
 


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/ts%D1%96kavinki/ts%D1%96kavo-pro-ts%D1%96kave/piti-vid-derzhavi-5-spilnot-de-buduyut-novij-svit/

SunStation - чорні сонячні панелі інтегровані в дах

Чи можуть сонячні панелі виглядати естетично? Рік тому, британська Solarcentury випустила сонячні панелі, які знаходяться на одній лінії з дахом і такого ж чорного кольору, як черепиця.

 

SunStation - солнечные панели: Солнечная энергия, солнечные фермы, модули, панели, батареи
Перевагою таких панелей можна назвати також економію покрівельних матеріалів, так як на такий дах йде значно менше деталей.
Згідно досліджень Solarcentury:
чотири п'ятих (81%) домовласників хочуть, щоб їхні будинки були більш екологічно чисті;
96% хочуть зберегти гроші за їхні рахунки на електроенергію.
Проте, більше половини (58%) домовласників вважають існуючі сонячні панелі занадто непривабливими;
86% опитаних бажають, щоб ці нові доповнення до їхнього будинку, виглядали стильно;
Дві третини (65%) заявили, що сонячні панелі, після установки, повинні бути менш помітними, а не виділятися;
третина (32%), навіть сказали, що для них важливо, що подумають сусіди про нові доповнення в їхньому будинку.
 
За продуктивністю сонячні панелі SunStation нічим не відрізняються від звичайних, оскільки, фактично, робляться на тій же виробничі1 лінії. Питання тільки в тому, чи можуть нові панелі призвести до збільшення поглинання сонячних променів. 
 
  Solarcentury аж ніяк не єдині, хто працює над цією головоломкою. Елон Маск, засновник Тесла PowerWall, також вважає, що сонячні панелі повинні виглядати стильно і вид сучасних панелей нікуди не годиться.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/sunstation-chorni-sonyachni-paneli-integrovani-v-dakh/

Основні фактори, які дозволили б сказати "це наша людина, беремо

Фактор 1. Підготовчий
 
Перша інформація, яка потрапляє до роботодавця - це резюме і, що особливо важливо, супровідний текст. Саме в момент прочитання резюме вирішується ваша доля бути влаштованим в ту чи іншу компанію. Побудьте в ролі рекрутера. Його завдання - знайти кращих з кращих, які зможуть привнести неоціненний внесок у розвиток компанії. Як ваше резюме може допомогти мені (як рекрутеру) досягти поставленої мети, якщо крім послужного списку ви нічого про себе не надали і жодним чином не виділили себе серед інших.
 
Тому, написавши душевний, щирий, але не скопійований в інтернеті супровідний текст до резюме, ви робите переможний ривок від посередності до "цікавої особистості".
 
Тут будьте уважні:
 
Після написання тексту дайте його кому-небудь прочитати і попросіть рецензента дати зворотний зв'язок. Ви безумовно дуже грамотно людина, але від помилок, як граматичних, так і стилістичних, ніхто не застрахований.
Чим менше написано, тим краще. По-перше, в невеликому тексті ймовірність допустити помилку менше. По-друге, текст повинен досить точно і стильно відповідати на запитання "Чому серед тисяч кандидатів ми повинні вибрати саме вас?"
Не пишіть банальні речі. Такі прикметники як "цілеспрямований", "стрестійкий", "комунікабельний" рекрутер читає в кожному резюме, а ваша мета - виділитися із загальної маси, а не довести, що ви такий же, як і всі.
Не користуйтеся готовими текстами, знайденими в інтернеті. Повірте мені, ви не один, хто додумався до цього. Це відразу величезний "мінус" вам. Якщо ви пишете, що ви креативна людина, то чому не написали текст самі.
Текст-пояснення. Якщо по якимось критеріям ви не відповідаєте посади, то в супровідному тексті бажано пояснити, чому в цьому випадку ви відправляєте резюме. Це доведе осудність скоєного вчинку і вкаже на ваш здоровий розум і тверезу пам'ять.
 
Фактор 2. Телефонне інтерв'ю
 
Кошмар і жах роботодавця, коли він дзвонить, щоб запросити вас на співбесіду, а ви зовсім не раді його чути і взагалі не пам'ятаєте ні компанію, в яку відправили своє резюме, ні посаду, на яку претендували. Після цього ви можете викреслити цю компанію зі списку тих, хто міг би надати вам роботу.
 
Правила прості:
 
Якщо ви шукаєте роботу, то будьте готові в будь-який час дня отримати дзвінок. Це означає, що в період пошуку на будь-який одержуваний дзвінок потрібно реагувати доброзичливо, ввічливо і з готовністю поспілкуватися.
Підготовлений - значить успішний. Перед розсилкою свого резюме потенційним роботодавцям приділіть 30 хвилин часу на підготовку до спілкування. Ви повинні вміти коротко розповісти про себе, свої досягнення і причини звільнення з попередньої компанії. Люди, які не можуть відповісти на ці елементарні питання, не можуть сподіватися на позитивну відповідь.
Якщо з якоїсь причини ви не можете відповісти на поставлені питання по телефону, то ввічливо запитайте дозволу передзвонити пізніше, не забувши уточнити, коли це буде доречно. Найгірше, коли роботодавець витягує кожне слово, як кліщами. Тут вже вибачте, у рекрутера-то робота є, а ви її тільки шукаєте, тому будьте ласкаві виявити зацікавленість.
Посміхайтеся під час телефонної розмови. Цей трюк знають уже всі. Посмішка, точніше її позитивна енергія, обов'язково відчується вашим співрозмовником і задасть позитивний хід бесіди. Ви пишите, що ви позитивна людина? Тоді нехай це проявиться не тільки в кількості поставлених у кінці речення смайликів :), але і при живому спілкуванні.
Подяку за дзвінок, за приділений час, за те, що ваша мрія отримати дзвінок з цієї компанії здійснилася, за гарний настрій. З вдячними людьми обов'язково захочеться поспілкуватися ще раз, але вже при особистій зустрічі.

 

Фактор 3. Поведінка під час інтерв'ю
 
Хочете знати, як поводиться кандидат  мрії? Розповідаю.
 
Він прийшов вчасно, або навіть на 5-10 хвилин раніше. Для цього, як ви розумієте, він вийшов з дому також трохи раніше. Адже він знав, що можуть бути пробки по дорозі, або, наприклад, йому потрібен час, щоб знайти надійно схований від людських очей кабінет рекрутера.
Коли він зайшов у кабінет, він усім посміхнувся і привітався з усіма присутніми, а не тільки з рекрутером.
Він поводиться спокійно і врівноважено, не мнучи на собі одяг, не соваючись на стільці, не хихикаючи без приводу, не відводячи очі вбік.
Він  обізнаний про  компанію (напевно перед співбесідою зайшов на сайт компанії і прочитав, чим вона займається взагалі), і тим самим проявив свою повагу до майбутнього роботодавця.
Він виявив готовність працювати саме в цій конкретній компанії, розповівши, чому він виділив для себе цю пропозицію про роботу.
Він прямо, не ухиляючись, відповідав на поставлені питання, вловлюючи момент, коли потрібно зупинитися.
Він не відгукувався негативно ні про одного зі своїх колишніх колег і керівників.
Він не забував посміхатися.
Навіть якщо йому відмовили в роботі, він постарався залишити про себе найприємніше враження і, висловивши слова подяки за досвід та рекомендації, пішов, не грюкнувши дверима.
 
 
Фактор 4. Урівноважений психічний стан
 
Все, що сказано вище - вірно, але все-таки головне завдання здобувача - це справитися з хвилюванням.
 
Один із способів, який дуже допомагає багатьом, хто  його використовував. Все просто - дихайте глибше. Перед тим, як увійти в кабінет до рекрутера, зробіть не менше 5-ти глибоких вдихів і видихів. На 3 рахунок вдихаємо, на 3 рахунок затримуємо дихання, на 3 рахунок видихаємо. Повторюємо 5 разів. Під час вправи потрібно повністю розслабитися і постаратися не думати ні про що. Тільки дихати. Що отримуємо: розслабляються м'язи обличчя, відновлюється пульс, дихання вирівнюється і "камінь в горлі" розсмоктується. Розум чистий і готовий функціонувати вам на користь.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/yak-stati-kandidatom-mriji/

Домінуючі та допоміжні функції шістнадцяти типів


ISTJ

- Домінуюча функція - інтровертна сенсорика: факти і практична діяльність.

- Допоміжна функція - екстравертна логіка: об'єктивні рішення і схеми.

ISFJ

- Домінуюча функція - інтровертна сенсорика: факти і практична діяльність.

- Допоміжна функція - екстравертна етика: рішення і схеми, засновані на міжособистісних відносинах.

INFJ

- Домінуюча функція - інтровертна інтуїція: натхнення і можливості.

- Допоміжна функція - екстравертна етика: рішення і схеми, засновані на міжособистісних відносинах.

INTJ

- Домінуюча функція - інтровертна інтуїція: натхнення і можливості.

- Допоміжна функція - екстравертна логіка: об'єктивні рішення і схеми.

ISTP

- Домінуюча функція - інтровертна логіка: об'єктивні рішення.

- Допоміжна функція - екстравертна сенсорика: фактичні та практичні спостереження.

ISFP

- Домінуюча функція - інтровертна етика: рішення і схеми, засновані на міжособистісних відносинах.

- Допоміжна функція - екстравертна сенсорика: фактичні та практичні спостереження.

INFP

- Домінуюча функція - інтровертна етика: рішення і схеми, засновані на міжособистісних відносинах.

- Допоміжна функція - екстравертна інтуїція: можливості та абстрактні спостереження.

INTP

- Домінуюча функція - інтровертна логіка: об'єктивні рішення.

- Допоміжна функція - екстравертна інтуїція: можливості та абстрактні спостереження.

ESTP

- Домінуюча функція - екстравертна сенсорика: детальне сприйняття фактів.

- Допоміжна функція - інтровертна логіка: об'єктивні рішення.

ESFP

- Домінуюча функція - екстравертна сенсорика: детальне сприйняття фактів.

- Допоміжна функція - інтровертна етика: рішення, засновані на міжособистісних відносинах.

ENFP

- Домінуюча функція - екстравертна інтуїція: можливості та абстрактні спостереження.

- Допоміжна функція - інтровертна етика: рішення, засновані на міжособистісних відносинах.

ENTP

- Домінуюча функція - екстравертна інтуїція: можливості та абстрактні спостереження.

- Допоміжна функція - інтровертна логіка: об'єктивні рішення.

ESTJ

- Домінуюча функція - екстравертна логіка: об'єктивні рішення і схеми.

- Допоміжна функція - інтровертна сенсорика: факти і практична діяльність.

ESFJ

- Домінуюча функція - екстравертна етика: рішення, засновані на міжособистісних відносинах.

- Допоміжна функція - інтровертна сенсорика: факти і практична діяльність.

ENFJ

- Домінуюча функція - екстравертна етика: рішення, засновані на міжособистісних відносинах.

- Допоміжна функція - інтровертна інтуїція: натхнення і можливості.

ENTJ

- Домінуюча функція - екстравертна логіка: об'єктивні рішення і схеми.

- Допоміжна функція - інтровертна інтуїція: натхнення і можливості



Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/psikholog%D1%96ya%2c-pochuttya%2c-stosunki-/shistnadtsyat-tipiv/

10 міст Європи про які ви не знали

Ческі Крумлов 

Богемія, Чехія

Ансі
Рона-Альпи, Франція
 
Полперро
Корнуолл, Англія
 

 

Синтра
Португалія
 
Дольчеаккуа
Лігурія, Італія
 
Боніфачо
Корсика, Франція
 
Трогір
Хорватія
 
Грюйєр
Швейцарія
 
Вальдемоса 
Майорка, Іспанія
 
Гальштат
 Австрія


Детальніше ту
т: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a10-mist-jevropi-pro-yaki-vi-ne-znali/

10 міст Європи про які ви не знали

Ческі Крумлов 

Богемія, Чехія

Ансі
Рона-Альпи, Франція
 
Полперро
Корнуолл, Англія
 

 

Синтра
Португалія
 
Дольчеаккуа
Лігурія, Італія
 
Боніфачо
Корсика, Франція
 
Трогір
Хорватія
 
Грюйєр
Швейцарія
 
Вальдемоса 
Майорка, Іспанія
 
Гальштат
 Австрія


Детальніше ту
т: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a10-mist-jevropi-pro-yaki-vi-ne-znali/