Як почати банк часу

банк времени: Устойчивое развитие

 

Банки часу, популярна альтернативна модель взаєморозрахунків між людьми, один з яскравих прикладів економіки обміну. Банк часу допомагає розвиватися громаді, використовувати менше ресурсів і створювати сильні соціальні зв'язки.
Банки часу використовують відпрацьовані години в якості одиниці взаєморозрахунків між людьми в рамках невеликої громади. Це об'єднує людей і дозволяє їм з вигодою продавати свої послуги, отримуючи натомість послуги від своїх сусідів.
 
Однією з головних переваг банків часу є те, що вони розвивають можливість обміну товарів і ресурсів на місцевому рівні. Навіщо платити за органічні продукти, якщо ваш сусід може допомогти навчити їх вирощувати.
 
Інша перевага банків часу - це сприяння і допомога людям з низькими доходами, а також людям, які не в змозі працювати повний робочий день. Вони можуть покращувати свій добробут в громаді не маючи стартового капіталу або цікавих ідей, просто надаючи свої послуги в якості домогосподарки або підсобного працівника.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/yak-pochati-bank-chasu/

Великі міста з'їдають себе самі

 крупные города: Эко города, зеленые города

Великими містами правлять гроші. Все, що робить міста привабливими: центри торгівлі, ресторани, хмарочоси, спільноти - все це в кінцевому рахунку зводиться до матеріального статусу та вартості майна. В результаті фінансова складова з'їдає соціальну.
 
Великі міста приваблюють інвесторів, вони з'їжджаються з усього світу, і це позначається на вартості нерухомості. Місто перестає бути місцем проживання людей, тут поселяється бізнес.
 
«Економіка невблаганно висмоктує ресурси, людей і енергію. Ніхто точно не знає, як це контролювати. », Тоні Треверс, Лондонська школа економіки.
 
Великі міста - це завжди нескінченна гонка, шум і стрес. Навіть у розпал кризи вся нерухомість у великих містах, як правило, переоцінена приблизно на 20%.
 
І неважливо, про яку країну йде мова, всюди ситуація ідентична. Дрібний локальний бізнес рано чи пізно зобов'язаний поступитися своїм місцем в зростаючому місті великим мережам або самому стати такою мережею. З міських пейзажів видавлюються невеликі рітейлери і ресторанчики, і, ми отримуємо корпоративну монокультуру.
 
«Багато років тому, ми знали, як впоратися з цією проблемою нерівності та поділу; наші уряди обкладали податком багатих і будували соціальне житло. Але зараз уряди стали заручниками сталого економічного зростання і це стало основною відмовкою від їхньої боротьби з нерівністю. », Генрі Уолліч, губернатор Федеральної резервної системи США.
 
Зростання замінило рівність доходів. І це зростання породжує терпимість. Воно схоже на заспокійливе, яке всіх стримує від протесту, дозволяючи урядам уникнути конфронтації з багатими, тим самим запобігаючи будівництву справедливої і стійкої економіки.
 
Ми часто запитуємо себе, що змушує молоді сім'ї так радикально йти з престижної роботи, кидати кар'єру і їхати в покинуті села, створювати там екопоселення, йти від цивілізації.
 
Адже це і є та форма протесту, показові кроки до більш відповідальної і свідомої життєвої моделі, яку поки складно застосувати в масштабах великих міст, але можна застосувати в окремо взятій родині.
 
Прикладами протесту можна також назвати велосипедні марші та різні форми тактичного урбанізму. Адже так не може тривати вічно, ресурси на Планеті все одно колись скінчаться.
 

Скільки разів можна переробляти матеріали, які ми використовуємо

                                    переработка бумаги стекла пластика металла: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Скло.
Скло 100% підлягає вторинній переробці на невизначений термін і не втрачає своїх властивостей. Єдиним обмеженням є колір. Скляна ємність зеленого кольору, ніколи не може бути використана для отримання прозорої ємності. У багатьох європейських країнах скляні ємності сортують за кольором у нас все складають у однин контейнер. Це може стати проблемою для повторного використання.
Для виробників склотари колір є дуже важливим моментом, і сортування за кольором може грати ключову роль в підвищенні ефективності всієї системи переробки скла....
 
 
Папір
 
Папір не може перероблятися вічно. Целюлозні волокна зношуються кожен раз в процесі виробництва нового паперу. Целюлозне волокно може бути повторно використано приблизно 6 разів. Це означає, що важливо включати в процес повторного виробництва нові волокна, щоб відновити сировину.
 
 
Метали.
Метали можуть бути перероблятися невизначений час, як і скло. По суті сталь або алюміній з автомобіля або пральної машини, щоразу може ставати сировиною для нових виробів.
Хороший приклад - акумулятори, які можуть бути повторно використані знову і знову, щоб виробляти нові батареї, не вдаючись до видобутку.
 
Пластмаси.
Пластик один з найпоширеніших матеріалів, який забруднює нашу планету у великому масштабі. Він може бути повторно використаний для формування нового пластика. Це термічний процес, який погіршує якість матеріалу. Тому цей процес може повторяться тільки близько 4-5 разів.
 
З переробленого пластику ви можете зробити багато речей, в тому числі мостити дороги. Це може стати останнім пунктом їх використання.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/skilki-raziv-mozhna-pereroblyati-materiali-yaki-mi-vikoristovujemo/

Сонячні батареї, що обертаються

конусные солнечные панели: Солнечная энергия, солнечные фермы, модули, панели, батареи

Поточний прототип здатний генерувати «в 20 разів більше електроенергії, ніж статичні плоскопанельні фотоелементи.»
Конус має метр в діаметрі і складається з сотень фотоелементів, розташованих під кутом 56 градусів, укладених в «герметичний статичний концентратор.» Фотоелектричний конус обертається за допомогою магнітної системи левітації, яка генерується «невеликою кількістю» його власної сонячної енергії, вона призначена для зменшення шуму , створюваного конусами.
конусные солнечные панели: Солнечная энергия, солнечные фермы, модули, панели, батареи
Ці конуси вимагають значно менше займаного простору для отримання такої ж кількості енергії, знижують економічні витрати сонячних ферм.
 
Поки це всього лише прототип, але, враховуючи його великі результати в тесті, очікується, що такі сонячні батареї надійдуть на ринок найближчим часом.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/sonyachni-batareji-shcho-obertayutsya/

Лампа, що дає світло від гравітації

GravityLight гравитационная лампа: Устойчивые изделия и конструкции

Для роботи цієї лампи не потрібні ні батарейки, ні паливо, ні навіть сонячна енергія, вона працює на силі тяжіння Безкоштовно.
Зовні GravityLight нагадує шків, що звисає під стелею. Щоб включити лампу, на гачок необхідно повісити вантаж близько 11 кілограмів (підійдуть камені або пісок) і підняти його, потягнувши за протилежний кінець шнура. На запуск лампи йде 30 секунд і світить вона близько 30 хвилин, потім операцію можна повторити.
В даний час в світі більше 1,5 мільярда людей не мають надійного доступу до електрики, особливо це стосується країн Африки та Азії, кочових поселень.
Ці люди досі використовують гасові лампи для освітлення.
В результаті, за оцінками Світового банку, 780 мільйонів жінок і дітей вдихають дим, який еквівалентний палінню 2 пачок сигарет на день. 60% дорослих жінок в країнах, що розвиваються є некурящими, але вони стали жертвами захворювань на рак легенів.
 
Спалювання гасу для освітлення також виробляє 244 млн тонн вуглекислого газу на рік.
Сонячні панелі тажке недоступні для цих людей, так як це дорого і не завжди ефективно.
GravityLight пропонує рішення, яке буде коштувати всього 5 $ і не вимагає ніяких додаткових витрат на освітлення. Тут немає батарейок, які постійно треба міняти і утилізувати. Світлодіодна лампочка не приваблює комах, як лампа розжарювання.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/lampa-shcho-daje-svitlo-vid-gravitatsiji/

Освіта, Життя та Ілюзія...

Освіта дає шанс.  А що є цей шанс? Це є папірець. Диплом. До якого ти прагнеш, отримуючи на своєму шляху інші прохідні папірці.

І ось ти такий крутий після 16 років навчання (в середньому) виходиш в реальний світ і розумієш, що твій ссанимі папірець потрібна був тільки твоїй ілюзії.
Він згодився б у тому вигаданому світі, який ти малював собі в голові всі 16 років. Де ти копняком розкривав двері великої компанії, кидав директору на стіл свій папірець і тебе приймали з розкритими обіймами.
Де не існувало 100кк таких же чуваків з папірцями, де на будь-яку вакансію завжди були місця. Де ти був потрібен.
Але!
Ось ти вийшов в реальний світ. І що? Як тобі допоможе пройти банальну співбесіду з начальником твій папірець?
Як тобі допоможе твій папірець хоча б знайти цього начальника?
І ось, через тиждень після отримання диплома, коли ти порадів і попиячив, ти розумієш, що жопа тільки почалася. А 16 років твого кращого життя, твоя молодість у тебе в руках, у вигляді папірця.
Але і це не все. Ще не втративши надію, ти вперто ще рік, відсмоктуючи всім кому можна, шукаєш роботу.....
....і нарешті знаходиш її. Потім заводиш сім'ю. І так непомітно пролітає ще 40 років твого життя.

 

І ось тепер, сидячи в кріслі  і туплячи зір в телевізор, ти випадково перемкнеш канал і натрапиш на якесь шоу, де хлопці років по 20 стрибають з парашутом. Посміхнешся і спробуєш пригадати, щось таке із свого життя. І тут твоя посмішка згасне. Тому що не було його, життя.

Весь той час, який було відведено тобі, ти просрав. Зробив так, як треба іншим. Але не тобі. Прожив по готовому сценарію: Навчання => Робота => Сім'я => Смерть. Сценарію, за яким жили і живуть мільйони. Мільйони, які мають дурні ідеали і дурні мрії, нав'язані таким же натовпом, як і вони. Живуть з ілюзією порядку. Думкою, що все йде так, як треба.

Але ти зрозумієш. Раптово. І надто пізно. Зрозумієш, що по справжньому жили ті, кого свого часу ти вважав ідіотами. Ті, кого НОРМАЛЬНІ люди обходили стороною ... або аплодували, з вереском в екстазі.

І ти зрозумієш, що весь цей час ти зовсім і не жив, а лише існував ...

10 фактів з психології

1. Ті, хто спить 6-7 годин, менше схильні до ризику передчасної смерті, ніж ті, хто спить по 8 годин. Але у сплячих менше 5 годин ночами в три рази частіше виникають психічні проблеми, ніж у тих, хто спить по 8-9 годин.
 2. Нема для людини кращого звуку, ніж її вимовлене ім'я. Перше, що треба запам'ятовувати при знайомстві - ім'я. Не посаду, не професію, а ім'я. Це основне правило установки хороших відносин.
3. Щоб швидко заснути треба лягти на спину, витягнутися, розслабити все тіло. Закрити очі і під закритими повіками закотити зіниці наверх. Це нормальний стан очей під час сну. Прийнявши це положення, людина засинає швидко, легко і глибоко. Якщо вірити Віктору Суворову, цією методикою десятиліттями навчають співробітників ГРУ.
 4. Психологи визначили, що жінці достатньо всього 45 секунд для того, щоб оцінити незнайомого чоловіка. З них 10 секунд вона будує загальне враження про фігуру, 8 секунд оцінює очі, 7 секунд дивиться на волосся, 10 секунд на губи і підборіддя, 5 секунд - на плечі. А останні 5 дивиться на обручку - якщо вона є.
 5. Знання психології робить життя складніше, а застосування - простіше.
  6. Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу вчені з Оксфордського університету визнали читання, стверджуючи, що це заняття дає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей спосіб набагато краще прийому алкоголю, набагато ефективніше прогулянки, чаювання або прослуховування музики.
 7. Іноді нерозділена любов переростає в справжню одержимість і навіть загрожує психічними розладами. Такими, наприклад, як синдром Аделі. Синдром Аделі - це тривала хвороблива любовна одержимість іншою людиною, яка залишається без відповіді.
8. Проаналізувавши більше мільярда твітів, опублікованих під час великих спортивних змагань, вчені встановили, що чим «голосніше» і впевненіше заяви сперечальника, тим більше у нього шансів отримати перемогу в дискусії. Іншими словами, говоріть впевнено, навіть якщо знаєте, що неправі.
 9. Якщо людина намагається щось пригадати, але при цьому продовжує дивитися вам в очі, будьте впевнені - вас обманюють.
 10. Жінки відчувають себе коханим, спілкуючись лицем до лиця зі своїм партнером, чоловіки, навпаки, відчувають емоційну близькість у спілкуванні, коли вони працюють, грають, або розмовляють, сидячи поруч з партнеркою.

.... не футбол!!!

Коли жінка говорить: "У мене нема часу!", " Мені треба подумати!", " Я не готова!" ..... і т.д. Кидайте! Кидайте без докорів.

Життя - не футбол! Додаткового часу не буде!!!



Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/ne-futbol/

Багатіти - це інтуїтивне бажання кожного.

Навіщо ми хочемо працювати? Щоб заробляти гроші, або чи не тому? А розмір зарплати важливий? А далі як розпоряджатися грошима, щоб вистачало на все і ще залишалося?
 
У суспільстві відсутня культура поводження з грошима. Школа не вчить цьому. Та й не кожен батько пояснює своїм дітям як спілкуватися з фінансами, тому що часто й самі не вміють знаходити спільну мову з ними.
 
 
НЕ залазьте в борги
У житті дуже багато спокус. Щоразу сім разів подумайте, брати чи ні черговий кредит. Правильна відповідь - «Не брати!». Не купуйте те, що не можете собі дозволити. Для цього потрібно розвинути в собі певні навички контролю і стримування. Коли поставите особисті фінанси під контроль, у вас буде дуже приємний бонус - робити дорогі покупки без кредитів. За рахунок власних коштів. Непоганий стимул, правда?
 
Відкладайте гроші
«Відкладати гроші - це компроміс. Ви трішечки відбираєте від свого сьогоднішнього дня, щоб поліпшити свій завтрашній день », - Бодо Шефер.
 
Потрібно навчитися «платити собі». Тобто певну частину грошового місячного доходу фіксувати в особистих «стабілізаційних фондах» або за допомогою корисних звичок:
 
1. Особистий пенсійний фонд. Довгостроковий депозит з капіталізацією відсотків. Сюди виділяємо 5-7% від місячного доходу. У майбутньому ви будете дуже вдячні собі самому, 20 років тому прийняв рішення відкладати на безбідну старість.
 
2. Особистий страховий фонд. Це ваш фонд на покриття різних непередбачених витрат. На нього виділяємо 10-15% від місячного доходу.
 
3. Звичка «гаманець величі» або «скарбничка». Принцип використання такий:
 
кожен раз, коли необхідно заплатити комусь, від необхідної для оплати суми віднімається 10% грошей;
відкладайте їх у «гаманець величі».
Наприклад, вам необхідно заплатити 400 умовних одиниць грошей. Значить, в основному гаманці повинно бути 440, з яких ви спочатку забираєте 40 і перекладаєте їх у свій «гаманець величі» зі словами: «Я багатий! Я сильний! Я можу. Підтримати та похвалити себе вкрай важливо. Звички повинні нам подобатися.
 
А що робити, якщо є всього лише 400 умовних одиниць грошей? Або відкласти 40 і зробити покупку за 360, якщо це можливо, або не купувати.
 
Створюйте додаткові джерела доходу
Ще одне дуже важливе правило грошей - створювати активи. Активи в цьому розумінні - це джерела постійного пасивного доходу. Чим більше таких джерел у вас буде, тим більший грошовий потік вони сформують.
 
Найпоширеніші варіанти активів:
 
Акції.
Облігації.
Нерухомість.
Патенти, авторські права, інтелектуальна власність.
Веб-сайти і блоги. Не обов'язково популярні.
Розкручені пабліки в соціальних мережах.
 
Рахуйте свої гроші
 
Гроші люблять рахунок. Вам потрібно навчитися рахувати всі свої особисті або сімейні доходи і витрати. Якщо ви хочете взяти під контроль свої фінанси і створити умови для постійного збільшення добробуту, вам доведеться це робити.
 
Заробітна плата (і взагалі доходи) - менш керована величина, ніж наші витрати. Щодня розносьте доходи і витрати. Аналізуйте і оптимізуйте статті витрат. Можна вести таку бухгалтерію в Excel. Але є багато програм і мобільних додатків для автоматизації цього процесу. Як висновок, після оптимізації ви повинні почати складати бюджет і чітко дотримуватися його.
 
Головне і єдине правило - витрачайте гроші з розумом. Не піддавайтеся підступним спокусам купити непотрібну річ, боріться з лінню і не пропускайте вигідних пропозицій. При такому підході вам не доведеться обшарювати кишені зимової куртки, в надії знайти 50 гривень. Хоча це і завжди приємно!
 
Прибирайте негативні фінансові установки
У вашій голові може бути зашито велике число неправильних негативних установок, пов'язаних з грошима, а також звичок, що програмують на бідність. Вони можуть бути викликані вихованням, рисами вашого характеру, негативним особистим досвідом.
 
Ваша мета - свідомо замінювати їх на позитивні, позитивні. Все просто - щоб гроші полюбили вас, вам потрібно полюбити їх. Це теж правило грошей!
 
Не скупіться на страховки
У житті трапляється всяке: горять будинки, бувають нещасні випадки і т.д. Не тягніть час, застрахуйтесь від основних ризиків.
 
Віддавайте частину своїх грошей на благодійність
Чим більше віддаєш, тим більше отримуєш - цей закон всесвіту дійсно працює! Ідеально віддавати на ці цілі ще 10% своїх доходів. Але почати можна і з 1%. Жертвувати треба навчитися добровільно і з легким серцем.
 
Вкладайте гроші у свій розвиток і навчання
У тому числі в фінансову освіту. Дійсно, управляти грошовими потоками і правильним інвестуванням своїх коштів може навчитися кожен. І чим раніше почати, тим швидше прийде позитивний ефект.
 
Ставтеся до грошей як до інструменту, а не головної мети
Характерна риса багатьох справжніх мільйонерів - це відсутність культу грошей. Вони просто йдуть до своєї мети, і гроші є для них просто приємним бонусом на цьому шляху.
 
 
 
Багатіти - це інтуїтивне бажання кожного. Швидше відчуйте це бажання і дійте. Для фінансової грамотності прочитайте книгу Бодо Шефера «Мані, або абетка грошей». Ця книга корисна і зрозуміла як дітям, так і дорослим. А також познайомтеся з класикою жанру «Бідний тато, багатий тато» Роберта Кіосакі, якщо ще не знайомі. Успіхів у зароблянні грошей і їх грамотному використанні!


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/teor%d1%96ya-usp%d1%96khu/bagatiti-tse-intujitivne-bazhannya-kozhnogo-shvidshe-vidchujte-tse-bazhannya-i-dijte/

Як рекомендації з попередніх місць роботи впливають на кар'єру

Роботодавці в основному використовують 2 способи:
 
1. Просять кандидатів надати рекомендаційні листи з попередніх місць роботи, а потім вибірково перевіряють їх достовірність, зв'язуючись з контактною особою.
2. Без відома здобувача зв'язуються з колишнім начальством або колегами кандидата на вакантну посаду. У багатьох сферах діяльності, наприклад, у банківській, керівники знають один одного, і з легкістю знаходять цікаву інформацію про колишніх співробітників.
 
Живі усні відгуки однозначно цінніше, ніж складені рекомендаційні листи.
 
Навіщо роботодавцям рекомендації
1. Перевірити інформацію з декількох джерел
Підхід, як в журналістиці. Відгуки з попереднього місця роботи допомагають дізнатися декілька точок зору про особу кандидата, його компетенцію і професійні знання. Тому важливо, щоб рекомендацій було декілька.
 
2. Звернути увагу на особливості кандидата
Наприклад, його рекомендатель зазначає, що у людини є деякі труднощі з адаптацією до нових людей, керівник зверне особливу увагу на це в період адаптації новачка до колективу.
 
3. Знайти однозначну відповідь на питання про досягнення
Буває, що кандидат губиться при проходженні інтерв'ю, тому що йому складно розповідати, наприклад, про свої досягнення. У рекрутера залишається питання, чи впорається людина з поставленими завданнями, в цьому випадку можуть суттєво допомогти відгуки попередніх роботодавців.
 
Або, навпаки, аж надто барвисто кандидат розповідає про свої заслуги на попередньому місці роботи, у роботодавця зароджуються сумніви, які він хоче розвіяти.
 
Перевіряючи рекомендації, роботодавці свідомо не хочуть знайти підступ, але якщо озвучена інформація на співбесіді кардинально відрізняється від декількох відгуків, доведеться пояснювати чим не удружили колишнім роботодавцям або чому сказали неправду.
 
Як рекомендації впливають на рішення про прийом на роботу
По різному. Але вже точно відгуки не сприймаються абсолютно буквально, бо рекомендації найчастіше мають суб'єктивний характер, так як їх дають люди. Наприклад, кандидата можуть охарактеризувати як такого, що боїться ризиків і скептика - на перший погляд відгук не найпривабливіший. Але якщо враховувати склад команди, така людина може бути незамінною, якщо там всі співробітники - генератори ідей.
 
 
 
При цьому рекомендації із серії «я міг на нього / неї покластися» або «мені було з ним / нею комфортно працювати» діляться на два. Бо такі характеристики кандидата залежні від особистих якостей тієї людини, яка їх озвучує.
 
 
 
Але кандидатам не варто покладатися лише на відмінні відгуки, так як до рекомендацій справа доходить лише на фінальному етапі, а передують йому інтерв'ю та можливі тестові завдання.
 
 
Також претендент повинен розуміти, що навіть після поганої рекомендації можна виправити ситуацію в цілому. Але щоб уникнути апріорі публічного обурення колишніх роботодавців, добре знати, що потрібно зробити перед відходом з компанії, щоб через час отримати хорошу рекомендацію.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/yak-rekomendatsiji-z-poperednikh-mists-roboti-vplivayut-na-karjeru/