Які теми для творів пропонувалися гімназистам на початку ХХ стол

Загальні теми для творів:
Завмирання нашого саду восени.
Річка в місячну ніч.
Ліс в кращу свою пору.
Зустріч війська, що повертається з походу.
Дідів садок (для дітей 12-13 років).
 
Теми творів для молодших класів:
Про те, що бачила пташка в далеких землях.
Історія спорудження будинку і розведення при ньому саду ...
Велетні і пігмеї лісового царства.
 
Теми творів для старших гімназистів:
Слово як джерело щастя.
Чому життя порівнюють з подорожжю?
Батьківщина і чужа сторона.
Про швидкоплинність життя.
Які предмети становлять багатство і чому?
Про високу гідність людського слова і письма.
Про крихкість щастя, заснованого виключно на матеріальному багатстві.
Про прояви морального початку в історії.
На чому ґрунтується духовний зв'язок між предками і нащадками.
 
Можливо такі теми могли б розбавити стандартний шкільний репертуар у стилі «Як я провів це літо» або «Ким працюють мої батьки».


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/yaki-temi-dlya-tvoriv-proponuvalisya-gimnazistam-na-pochatku-khkh-stolittya/

Глобальна лісова вахта - сервіс для моніторингу світових лісів

глобальная лесная вахта: Blog by saharin: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Проект Глобальна лісова вахта (Global Forest Watch) спочатку стартував в 1997 році в якості ініціативи щодо створення глобальної мережі моніторингу лісів, з метою збереження великих малопорушених лісових територій.
 
Але з розвитком online-технологій та соціальних сервісів з'явилася можливість реалізувати новий проект з можливістю колективного моніторингу всіх лісових масивів в реальному часі. У 2014 році Інститут світових ресурсів зробив перезапуск системи.
карта лесных пожаров в России: Blog by saharin: Живая планета Земля, практическое восстановление.
На сьогодні це найбільш широко використовуване джерело інформації, з якого ви можете дізнатися темпи опустелювання і вирубки лісів, випадки лісових пожеж по всій Планеті. І все це максимально наближене до реального часу. тобто новини оновлюються постійно.
З 2000 по 2012 рік світ втратив 2,3 млн квадратних кілометрів (230 мільйонів гектарів) лісового покриву. Для того, щоб оцінити масштаби того, що відбувається, уявіть собі площу в 50 футбольних полів лісу, який зникає щохвилини кожен день протягом 12 років.
 
Країни з найбільшими втратами лісового покриву  -  Росія, Бразилія, Канада, Сполучені Штати та Індонезія.
Тепер немає необхідності шукати якісь цифри, вірити чи не вірити звітам і дослідженням, все можна побачити на цьому сайті з роздільною здатністю до 500 метрів. І кожен житель Планети для себе зможе зробити оцінку того, що відбувається.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/globalna-lisova-vakhta-servis-dlya-monitoringu-svitovikh-lisiv/

Вантажний сімейний велосипед 3 в 1

Сімейний велосипед trioBike має всі шанси стати ідеальним транспортним засобом, його легко перетворити з громіздкого трициклу з коляскою в самий звичайний велосипед або просто невеликий візок для підвезення продуктів.

TrioBike - це не новинка, а перевірений часом вантажний велосипед, в Данії він вже успішно працює з 2004 року.

Трансформувати конструкцію досить легко. Все, що для цього потрібно, від'єднати «вантажний відсік», і поставити запаску, яка під ним кріпитися, туди, де у звичайного велосипеда знаходиться переднє колесо. Буквально пара хвилин і можна виходити на велопрогулянку. 

 

Насправді небагато велосипедів можна знайти, які б повноцінно функціонували в усіх трьох якостях.

Triobike грузовой семейный велосипед: Велосипеды, электробайки, велотектура, велосипедные дорожки

У 2009 році, зібравши безліч відгуків своїх користувачів trioBike почали заново винаходити велосипед. Тепер він важить всього 31,5 кг і вважається самим легким вантажним велосипедом на ринку. При цьому він дуже місткий, в кабіні може поміститься до 4 дітей або 2 дорослих. При цьому він зовсім ускладнився і складається зі стандартних компонентів звичайного 2-х колісного велосипеда.

Сьогодні trioBike вважається найбезпечнішим транспортним засобом і успішно використовується як у Європі, так і США, Японії і навіть в суворому зимовому кліматі в Канаді.

Більш детальну інформацію про ці вантажних велосипедах ви можете знайти на сайті TrioBike

Людина, яка зупинила пустелю

яков савадаго остановил пустыню: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Ось уже 20 років африканський фермер на ім'я Якуба Савадов їздить по пустелі і відроджує давню техніку землеробства, підвищуючи якості ґрунту. Все, що у нього є з інструментів це мотика, і тверда віра, що все можна змінити.

Якуба не вміє ні читати, ні писати, він не знає скільки йому точно років і не володіє французькою, щоб спілкуватися з іноземцями він використовує говір свого народу. У далеких 80-х, коли на землю його народу прийшла жахлива посуха, під назвою Сахель, вся зелень зникла, загинули дерева, а земля перетворилася на кірку, люди почали йти в пошуках їжі. А він залишився ... «Тут похований мій батько», сказав Якуба.
Якуба не дивився телевізор і тому він не уявляв масштаби  катастрофи. Сахель охопила величезні простори в 4 африканських країнах, кількість опадів скоротилося до 20%, величезні простори савани перетворилися на пустелю, що викликало мільйони смертей від голоду. Вчені стверджують, що це наслідки штучної зміни клімату, що почалося на середині ХХ століття.
Але Савадаго не знав про це, він просто продовжував робити лунки і садити насіння за допомогою древньої методики Зай, яку в процесі трохи вдосконалив. Він розширив лунки, щоб збирати більше вологи для кореневої системи. Найважливішим нововведенням, за його словами, стало додавання гною з соломою, яка довше затримувала вологу. Він робив це заздалегідь, до настання сівби в період сухого сезону. Його однолітки висміювали цю практику, оскільки це вважалося марнотратно.
 
Але експерименти Якуби увінчалися успіхом: врожайність почала збільшуватися. Разом з насінням проса і сорго у нього почали проростати дерева, вони з'явилися завдяки насінню, що містяться в гної. Рік за роком дерева росли, підвищуючи врожайність проса і сорго, а також відновлюючи життєздатність деградованого грунту.
 
«Так як я почав використовувати цю техніку реабілітації деградованих земель, моя сім'я отримує врожай у хороші роки і погані,» розповідає Савадаго.
 
«У минулому місцеві фермери, щоб отримати хороший урожай засівали відразу 3-4 поля, але вітер з піском швидко охоплював всю площу і знищував посіви.» Розповідає Рей, місцевий голландець. «Дерева створюють вітровий заслін і закріплюють грунт. Листя падають на землю, вони діють в якості мульчі, підвищуючи родючість грунту. Вони також забезпечують корм для худоби в сезон, коли немає іншого корму. У надзвичайних ситуаціях, люди теж можуть з'їсти листя, щоб уникнути голоду.
Покращені посадочні ями, розроблені Савадаго та інші прості методи збору води дозволили більшій кількості води проникнути в ґрунт. Дивно, але підземні горизонти грунтових вод, які різко знизилися після посухи 1980-х років тепер почали подніматся. "У 1980-х роках, рівень грунтових вод на Центральному плато Буркіна-Фасо падали в середньому на один метр на рік", сказав Рей, "але вже наприкінці 80-х років, коли люди почали освоювати різні методи збору води рівень грунтових вод у багатьох селах піднявся до 5 метрів, незважаючи на зростання населення. "Деякі аналітики пов'язують зростання рівня ґрунтових вод із збільшенням опадів починаючи з 1994 року.
У нього вийшло те, що не виходило ні в кого і на що були кинуті і сили і західна гуманітарна допомога! У Якуби виріс справжній сад, потім ліс, потім багато гектарів лісів і полів.
 
Цікаво те, що противники його методів вожді племен (кяфірів) забороняли селянам слухати Якубу, так як це суперечать традиціям. Зрештою кяфіри підпалили насадження Якуби і йому довелося починати все заново. Але він не здався, почав все спочатку і тепер його заслуги визнані усіма. 
 
 
Історія Якуба привернула міжнародну увагу, і в 2010 році про нього зняли документальний фільм «Людина яка зупинила пустелю». Всі кошти зібрані після показів цього фільму Якуба інвестував в лісовідновлення свого регіону і на програму навчання фермерів. Тепер техніку відродження грунту Зай викладають по всьому регіону і це допомагає фермерам відновлювати біорізноманіття та покращувати свою продовольчу безпеку, адаптуючись до зміни клімату.
 

Життя Якуби сповнене випробувань. Сьогодні його ліс потрапив під міську забудову і щоб врятувати його він збирає 20 000 доларів. Але робота триває і його нова модель по боротьбі з опустиненням вже поширюється по всій Африці.

7381АК

7 поновлюваних джерел енергії для органічного землеробства

Сучасне сільське господарство є головним джерелом викидів парникових газів на Планеті, а також одним з основних споживачів викопних видів палива. Ціна сільськогосподарської продукції в значній мірі залежить від цін на паливо та енергію, в середньому ці витрати становлять 30-40% від вартості продукту. Тому цілком доцільно оцінити альтернативні джерела енергії для майбутнього сільського господарства. Адже деякі види сільськогосподарських робіт, такі як зрошення, можуть відбуватися за рахунок відновлюваних джерел.
 
Органічне сільське господарство належить до системи землеробства, яке
підвищує родючість ґрунту шляхом максимально ефективного використання
локальних ресурсів. Вона включає агротехнічні прийоми, які базуються на основі екологічних циклів, і спрямовані на мінімізацію впливу на навколишнє середовище, зберігаючи довгострокову стійкість.
 
 
 
1. Сонячна енергія для органічного землеробства
Сонячна енергетика зростає зі швидкістю 50% на рік і з кожним днем її темпи тільки зростають.
                                     солнечная энергия в органическом земледелии: Органическое земледелие, пермакультура
Сонячні батареї дають нам чисту енергію, як альтернативу вугільним постачальникам електрики, а також, як альтернативу викопному паливу. Багато фермерів вже намагаються застосовувати її для обробки своїх ділянок.
 
Крім цього в органічному землеробстві використовують сонячні сушарки для фруктів, трав і овочів, а також сонячні плити для приготування їжі.
 
2. Енергія вітру для органічного сільського господарства
Головна відмінність вітрової енергії в тому, що вона доступна 24 години на добу. Останнім часом її ККД збільшилася в 7 разів порівняно з біопаливом. Зараз багато вітряків вже не створюють зайвого шуму і не такі небезпечні для птахів.

энергия ветра в органическом земледелии: Органическое земледелие, пермакультура

З вітчизняних виробників відомий ротор Оніпко і пітерський Optiflame Solution.
Енергію вітру можна використовувати для перекачування води, помолу зерна, а також знизити витрати на вироблення електрики. У комплексі з сонячними батареями, вітряки здатні забезпечувати стабільною і дешевою енергією для ведення сталого сільського господарства і уникнути витрат на встановлення проводів, особливо у віддалених ділянках.
 
3. Геотермальна енергія для органічного сільського господарства
 
Використання геотермальної енергії є одним з найдавніших, найбільш універсальних і поширених видів енергії в сільському господарстві. Зараз її почали активно застосовувати в органічному землеробстві.
геотермальная энергия в органическом земледелии: Органическое земледелие, пермакультура
Геотермальну енергію використовують як прямо так і опосередковано. Прямо - використовують тепло або пар для нагрівання приміщень: парників і теплиць, а також вирощування риби. Побічно - для вироблення електрики.
 
Для вирощування овочів, квітів, декоративних рослин, і саджанців дерев застосовують до 43 операцій з використанням геотермальної енергії. 49 операцій з геотермальною енергією використовується в аквакультурі для вирощування сома, тилапии, креветки, алігаторів, тропічних риб та інших водних видів. Також геотермальна енергія застосовується при зневодненні продуктів, сушіння зерна та вирощуванні грибів. При сушінні
цибулі та часнику геотермальна енергія використовується в промислових масштабах.
 
Окремі електростанції виробляють від 100 кВт до 100 мВт електроенергії з геотермальних джерел, що цілком може підійти для забезпечення органічних фермерських господарств та обігріву теплиць для цілорічного вирощування продуктів. Гарячі джерела можуть давати воду з температурою від 21 ° C і 149 ° C і її можна використовувати для нагріву води при розведенні риби, та пастеризації молока.
 
Ще одна технологія - геотермальні теплові насоси, можуть забезпечити опалення та охолодження приміщень. Ця технологія не вимагає гідротермальної (гарячої води)
енергії, але замість цього використовує приповерхневий грунт як тепло.
 
Якщо брати до уваги Україну, то тут величезний потенціал використання геотермальної енергії на Закарпатті. Але нам, мабуть, ще тільки належить повноцінно розкрити можливості геотермальних джерел.
 
4. Біопаливо в органічному землеробстві
биогаз в органическом земледелии: Органическое земледелие, пермакультура
Біогазові установки можуть виробляти рідкі палива, такі як етанол і біодизель, а також електрику, пар, і дорогі хімічні речовини і матеріали. Багато з цих продуктів мають потенціал для заміни палива і паливно-мастильних матеріалів, таким чином створюючи енергетичну безпеку і знижуючи
викиди в навколишнє середовище.
 
Біогазові установки працюють, як на рослинній сировині, так і відходах тваринництва, що дає можливість організувати безвідходне виробництво практично будь-якої органічної ферми. Забезпечуючи її необхідним паливом і енергією для обігріву приміщень.
 
5. Вода для органічного землеробства
 
Сонячні та вітрові водяні насоси мають величезну перевагу в порівнянні з дизельними і бензиновими насосами. Вони не залежать від постійних поставок палива, не шумлять, не забруднюють навколишнє середовище, не вимагають спеціального технічного обслуговування. Вони можуть бути різних розмірів і потужностей і активно застосовуються у всьому світі.
солнечные насосы для воды: Органическое земледелие, пермакультура
Сонячні насоси працюють автономно і мають довгий термін служби, що особливо важливо у віддалених районах, де, як правило, і ведеться екологічно чисте органічне сільське господарство.
 
Водяні насоси також можуть працювати на енергії біопалива якщо поруч є біогазова установка. Для економії води можна використовувати систему крапельного поливу
 
6. Добрива і компостування
 
Ще одним побічним продуктом від біогазових установок можуть стати добрива для підвищення родючості грунту. Анаеробний процес при переробці сільськогосподарських відходів дозволяє позбавиться від 80% запахів і газів і отримувати екологічно чистий компост, багатий поживними речовинами (особливо азотом).
удобрения и компост: Органическое земледелие, пермакультура
 
Такі добрива широко застосовуються при вирощуванні огірків і помідорів. І дозволяють суттєво економити витрати.
 
Крім цього в органічному землеробстві застосовуються компостні купи, які дають можливість локально і максимально ефективно використовувати відходи без біогазової установки і з мінімальним транспортним слідом.
 
7. Мульча в органічному землеробстві
 
При безорному землеробстві відпадає потреба в безлічі операцій: переорювання, культивації, прополки і регулярному удобренні грунту.
Ці функції бере на себе мульча, яка створює необхідну структуру ґрунту і робить її самодостатньою.
мульча в органическом земледелии: Органическое земледелие, пермакультура
Крім цього мульча утримує набагато більше вуглекислого газу СО2 в грунті і таким чином зменшує кількість парникових газів.
 
Мульча - це джерело енергії в твердій формі, яка активно застосовується при створенні синергетичних садів і пермакультурним ділянок. Мульчування істотно знижує потребу в зрошенні та поливі навіть у найбільш посушливих районах, економлячи витрата води та енергії.
 
Сьогодні, сільське господарство є єдиним постачальником продуктів харчування людини. А органічне землеробство є стійкою альтернативою хімічному сільському господарству, яке отруює і зневоднює грунт залишаючи після себе тонни викидів СО2.
Більшість сільськогосподарських машин працюють від викопного палива, які вносять свій внесок у викиди парникових газів і, в свою чергу, прискорюють зміну клімату.
 
Цей збиток навколишньому середовищу можна пом'якшити просуваючи поновлювані джерела енергії, такі як: сонячна, вітрова, біогазова, енергія припливів і відливів, хвильова, геотермальна, мала гідроенергетика. Ці поновлювані
ресурси мають величезний потенціал для сталого сільського господарства.
 
Фермерів потрібно заохочувати використовувати такі поновлювані джерела енергії. Отже, існує потреба в просуванні використання таких установок, як:
сонячні насоси, для отримання води
сонячні сушарки для обробки продуктів
сонячні водонагрівачі для підігріву води та опалення
теплиці цілорічні або сезонні парники
біогазові установки
безорної методи обробки землі, мульчування
Так органічні ферми зможуть вирощувати екологічно чисті продукти і сприяти скороченню викидів CO2 при найменших витратах.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/ts%d1%96kavinki/%d1%96dei-dlya-b%d1%96znesu/a7-vozobnovlyaemykh-istochnikov-energii-dlya-organicheskogo-zemledeliya/

Yeloha - партнерська мережа для обміну сонячною енергією

Yeloha партнерская сеть для обмена солнечной энергии: Солнечная энергия, солнечные фермы, модули, панели, батареи
 
Ізраїльський стартап Yeloha пропонує простий спосіб отримання сонячної енергії для Вашого будинку шляхом обміну енергією з тими, хто вже встановив сонячні панелі. Для учасників мережі сонячні батареї встановлюються безкоштовно.
Більшість людей не може встановити собі сонячні панелі в основному тому, що це все ще занадто дорого і складно. І викласти кілька десятків тисяч доларів за установку сонячних батарей у себе на даху може далеко не кожен. В основному це роблять власники будинків, віддалених від ліній електропередач, яким однаково куди інвестувати -  в прокладку проводів або сонячних панелей.
 
Є люди, які об'єднуються в групи, кооперативи, для того, щоб зробити своє селище або містечко автономним, особливо це популярно в острівних країнах, типу Данії, або в екопоселеннях. Тут створюють велику сонячну систему і потім викуповують у неї електроенергію, таким чином повертаючи вкладені інвестиції.
 
Але ізраїльський проект Yeloha запропонував більш просту однорангову модель для тих, хто хоче отримувати чисту сонячну енергію. Учасники можуть купувати її у тих, хто вже встановив сонячні батареї і має надлишки енергії.
 
Таким чином, Yeloha пропонує альтернативу зеленому тарифу, за яким держава зобов'язує енергетичні компанії викуповувати надлишки сонячної енергії у всіх домовласників. Це ринок без посередників.
Кожен, хто встановить сонячну батарею може стати постачальником енергії для інших учасників партнерської мережі і навпаки. Більше того, кожен учасник партнерської мережі, дах якого знаходиться на сонячній стороні і підходить для установки сонячних панелей, отримує їх безкоштовно! В обмін на те, що він буде роздавати сонячну енергію іншим учасникам мережі. Сам же він буде споживати енергію з 25-30% знижкою, отримуючи кредитні бали від мережі.
 
Таким чином учасники мережі скорочують свої витрати на комунальні платежі, обмінюючись сонячною енергією.
 
Зараз проект Yeloha отримав 3,5 $ млн венчурних інвестицій на розвиток сонячної мережі в США, де житловий ринок сонячної енергії росте не по днях, а по годинах завдяки таким компаніям, як SolarCity. Поки ця можливість доступна в штаті Массачусетс, де партнерська мережа розвивається тільки за запрошеннями, але дуже скоро проект планує роботу і в інших місцях.
 
Всі умови і переваги участі в такій партнерської мережі ви можете почитати на сайті Yeloha. Цей проект можна віднести до скарбнички проектів спільного споживання.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/ts%D1%96kavinki/tekhnolog%D1%96chn%D1%96-novinki/yeloha-partnerska-merezha-dlya-obminu-sonyachnoyu-energijeyu/

Графенова лихоманка

Ультратонкий матеріал - графен, за останнє десятиліття наробив у науковому світі стільки шуму, що його стали застосовувати практично у всіх сферах людської діяльності. З нього намагаються робити акумулятори для електромобілів, збирають радіоактивні відходи, роблять поролон, нарощують кісткову тканину і навіть нейтралізують ракові пухлини.
Як відомо, графен - це надміцний і наделектроємний матеріал, в 100 разів більше висока електропровідність, ніж у кремнію, що використовується сьогодні в сонячних батареях.
Він був відкритий в Манчестерському університеті колишніми радянськими, а нині британськими фізиками Андрієм Гейм і Костянтином Новоселовим.
У 2004 році в журналі Science вони вперше написали про графені, а в 2010 році вчені отримали за своє відкриття Нобелівську премію.
 
«У графена є властивості, яких немає у жодного матеріалу, - каже Новосьолов, - це в буквальному сенсі матерія, тканина. З нею можна робити те ж саме, що ось з цією серветкою: згинати, згортати, розтягувати ... »Паперова серветка несподівано рветься у нього в руках. З графеном такого не трапиться, зауважує фізик, це самий міцний матеріал на Землі.
 
Зараз графеновими дослідженнями  займається, так звана іспанська трійка:
Університет Кордоби займається питаннями проектування і конструювання.
Grabat Energy - компанія, що спеціалізується в області нанотехнологій і енергетики. Відповідає за виробництво графенових батарей в промислових масштабах.
Graphenano, є одним з основних виробників графенових виробів в Іспанії. Тут займаються створенням цього матеріалу і виготовленням його у вигляді полімеру.
 
Графен в автомобілебудуванні
 
Графеновий акумулятор, який дозволяє автомобілю без підзарядки долати 1000 км дуже обнадіює всіх цінителів екологічного транспорту. Тим більше, що такі ж дослідження з графеном проводилися дослідниками в Інституті науки і технологій, Кванджу, Південна Корея і їм також вдалося створити батареї автомобіля з тією ж потужністю,  час зарядки скорочується до 16 секунд.
 
графеновый аккумулятор: Устойчивые изделия и конструкции
Зауважте, це дослідження, які проводилися ще в 2013 році. А вже через рік іспанці опублікували , що їх батарея буде продуктивніше Тесла в 2,5 рази і зарядка батареї буде всього 8 хвилин. А головне два німецьких автовиробника були зацікавлені в спробі встановити графенові акумулятори на своїх автомобілях.
 
GTA Spano - іспанський суперкар з графенових кузовом
 
Іспанський суперкар GTA Spano повністю зроблений з графена.
Тут компанія Graphenano тестує графен зовсім не в якості батареї, а як матеріал для створення корпусу і салону автомобіля. Графен тут можна знайти не тільки в шасі, а й у кузові та шкіряній оббивці.
 

графеновый корпус: Устойчивые изделия и конструкции

 із графена намагаються зробити не тільки батарею а повністю весь автомобіль.
 
Поролон из графена
 
графеновый поролон: Устойчивые изделия и конструкции
Графеновий поролон може стати найбільш теплопровідним матеріалом у світі, стверджує провідний виробник поліуретанової піни, компанія Мурсія, яка включила цей матеріал в асортимент своєї продукції.
Після тривалого періоду досліджень і випробувань у своїх лабораторіях, вони зуміли успішно впровадити цей матеріал. Графеновий поролон має високу теплопровідність і зменшує утворення кліщів та бактерій всередині еластичного пінополіуретану. Він може служити як прекрасний утеплювач в стінах, так і в м'яких меблях і салоні автомобіля. Мабуть, в салоні GTA Spano його вже застосували.
Що важливо, при виробництві графенового поролону не використовується метіленхлорід і значно зменшуються викиди CO2, що позначається на екологічній складовій цього продукту.
 
Графен відновлює кістки
Дослідники з інституту медичних наук Amrita та науково-дослідного центру в Індії показали, що оксид графену здатний відновлювати кісткову тканину.
Вони виявили, що графенові лусочки оксиду прискорюють розмноження стовбурових клітин і регенерацію клітин кісткової тканини.

графен восстанавливает кости: Устойчивые изделия и конструкции

Зараз йде активна перевірка графенового оксиду на токсичність і якщо все пройде успішно, то незабаром ми можемо очікувати нових революційних методів лікування переломів кісток.
 
Графен лікує від раку
графен лечит от рака: Устойчивые изделия и конструкции
Вчені виявили, що за допомогою оксиду графену можна знищити ракові стовбурові клітини, в той же час, ніяк не впливаючи на здорові клітини.
 
Якщо включити лікування оксидом графена в комплексне лікування при ракових пухлинах, то розростання пухлини припинитися, а також графен допоможе запобігти метастазуванню і повторному розвитку пухлини в майбутньому. Такі висновки зробили фахівці після вивчення властивостей вуглецевого матеріалу.
 
Фахівці припускають, що їхня робота все ж досягне стадії клінічних випробувань, і оксид графену можна буде застосовувати для лікування ракових пухлин.
 
Графен вбирає радіоактивні відходи
 

графен от радиации: Устойчивые изделия и конструкции

Оксид графену швидко видаляє радіоактивні речовини із забрудненої води, стверджують дослідники з МДУ ім. Ломоносова і американського Університету Райса. Мікроскопічні, товщиною в атом пластівці цього матеріалу швидко зв'язуються з природними та штучними радіоізотопами і конденсцють їх, перетворюючи в тверді речовини. Самі пластівці розчинні в рідині, і їх легко виробляти в промислових масштабах.

Таким чином можна очистити забруднені ділянки, постраждалі від викидів ядерних відходів, як наприклад на АЕС у Фукусімі. Оксид графену виявився набагато краще, ніж бентонітова глина і гранульоване активоване вугілля, яке зазвичай використовується при ядерній очистці.
 
Також графеном можна очистити підземні води, які забруднюються при видобутку нафти, газу та рідкоземельних металів. І що примітно такий метод очищення значно дешевше традиційних.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/ts%D1%96kavinki/tekhnolog%D1%96chn%D1%96-novinki/grafenova-likhomanka/

7 шляхів до простоти

Фінансова незалежність
Зараз дуже багато люблять говорити про фінансову грамотність, про те як досягти «фінансової свободи». Але ми сфокусуємось на 3-х базових поняттях: жити економно; бути щедрим; позбавитися від всіх боргів і кредитів, як можна швидше.
 
Почніть переглядати свої відносини з грошима. Визначте для себе просту істину - успіх повинен грунтуватися на вашій платоспроможності, а не на зовнішньому достатку. Чим менше, тим краще.
 
Всякий раз, коли ви відчуваєте бажання придбати щось нове, запитайте себе: Чи справді в цьому є необхідність чи це черговий спалах вашого Хочу? Особливо це стосується покупки нових гаджетів, побутової техніки і меблів. Навчіться продовжувати життя своїх речей і не поспішайте з новими придбаннями наскільки це можливо.
 
Улюблена робота
Ви помітили, що люди, які люблять свою роботу, як правило, занурюються в неї, незалежно від того, скільки за неї платять?
Дуже часто звичка смітити грошима, це перша ознака, що ви не любите свою роботу.
 
Якщо ваша зарплата є основним мотивом ходити на роботу, вам потрібно шукати іншу роботу. Ніяка зарплата не може компенсувати безглузде життя заради роботи. Ви будете жити довго і щасливо, якщо ви будете дійсно в захваті від того, що ви робите.
 
Переосмислення житла
Останнім часом багато людей почали віддавати перевагу маленьким компактним домівках. Якщо ваш будинок більше, ніж потрібно, розгляньте варіанти його скорочення, або здачі в оренду кімнати або двох.
 
Незалежно від того, який розмір вашого нинішнього будинку, ви можете зробити його більш раціональнішим і екологічнішим. Для цього ви можете вставити енергоефективні вікна перш ніж інвестувати в нові стільниці на кухню, або поставити лічильники на газ, воду та опалення, щоб зменшити платежі.
Виплатіть іпотеку, якомога швидше. Оплата тільки одного додаткового платежу щороку, може скоротити вам термін виплати кредиту на кілька років.
 
Організуйте свій простір
 
Надмірне споживання привело нас до того, що ми забуваємо про просте прибирання в нашому домі. Кількість речей зростає і ми просто закладаємо ними всі щілини у наших шафах замість того, що зайнятися реальним прибиранням.
 
Простий і ефективний спосіб організувати ваш домашній простір це виділити час: щодня (стелити ліжко, мити посуд, прибирати на кухні), щотижня (генеральне прибирання, прати, прибирати ванну), і щомісяця (прибирати в шафах, мити вікна, чистити холодильник).
 
Їжа та сім'я
Виділяйте час для приготування їжі, підключайте, по можливості, до готування дітей і всіх членів сім'ї.
Вимкніть телевізор, копьютера та телефони перед тим, як сідає за стіл.
По вихідних, відновіть традицію сімейного обіднього столу, це дуже корисно для виховання дітей і гармонії в родині.
Пам'ятайте індіанське прислів'я: «Говори з дітьми, коли вони їдять, і сказане тобою залишиться, навіть коли ти підеш.»
 
Вирощуйте свій город
 
Ви коли-небудь помічали, як перетворюється ваше житло, коли ви приносите свіжі фрукти, овочі, трави і квіти.
 
Звичайно, фермерські ринки це прекрасне джерело всієї цієї свіжої плодоовочевої продукції. Але набагато більше задоволення принесуть вам овочі та фрукти вирощені власними руками у вашому власному дворі. Це набагато ближче, дешевше і здоровіше: це розрядка для розуму і серця, а також набагато корисніше фітнесу для вашого тіла.
 
Ніколи і ніде ви не отримаєте стільки щирої внутрішньої радості і заспокоєння, як від невеликої овочевої грядки або клумби з квітами. Спробуйте і ви все зрозумієте!
 
Виправте ваше суспільне життя
Ми живемо в культурі, де Самодостатність розглядається в якості життєвої стратегії. Ми вважаємо, що коли тримаємо дистанцію - це допоможе нам уникнути різних непередбачених складнощів. І все ж, можливо, ви помітили, що зав'язана імпровізована розмова з сусідом або незнайомцем в супермаркеті може дивним чином підняти настрій. Це тому, що люди жадають спілкування один з одним, і ми прагнемо до відчуття спільності.
 
Відмінний спосіб стати частиною суспільства - це приєднатися і регулярно брати участь в якому-небудь місцевому клубі за інтересами. Ви почнете з нетерпінням чекати чергових засідань, і безліч переваг буде слідувати за цим.
 
Зараз досить легко заповнити наше життя непотрібною зайнятістю, занепокоєнням і божевіллям. Але коли ми підемо кожним з цих семи шляхів усвідомлено, кожен наш наступний крок буде набагато легше попереднього і наш внутрішній стан оновиться.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/teor%D1%96ya-usp%D1%96khu/a7-shlyakhiv-do-prostoti/