Як Росія бере участь в конфлікті Ізраїлю і Палестини:



21:54 13 травень Київ, Україна



На початку травня між Ізраїлем і Газою різко загострився збройний конфлікт. Влада Ізраїлю вирішила виселити арабські сім'ї з одного з кварталів Східного Єрусалиму. Палестинці обурилися і вийшли на протести, в Єрусалимі почалися заворушення, а потім по Ізраїлю запустили ракети з Гази. Уряд Нетаньяху не залишив їх без відповіді.

Зростання напруженості в конфлікті, який корінням сягає глибоко в історію, вигідний Росії. Кремль протягом тривалого часу підтримує Палестину зброєю, грошима і дипломатично. Як РФ під виглядом миротворчих ініціатив дестабілізує ізраїльсько-палестинський конфлікт.

Далі читати за посиланням: https://myc.news/ua/rassledovaniya_/kak_rossiya_uchastvuet_v_konflikte_izrailya_i_palestiny_sem_primerov

Смерті і терор


Низка загадкових смертей лікарів Омської міської лікарні, куди Олексій Навальний був терміново госпіталізований 20 серпня після отруєння та де проходив «лікування» до відправки за кордон, наводить на певні роздуми.

Соратники Навального досі наполягають на тому, що адміністрація і персонал клініки знали справжні причини того, що сталося з опозиціонером, але за наказом ФСБ поставили йому помилковий діагноз і намагалися приховати сліди отруєння бойовою хімічною речовиною.

На початку цього року, 4 лютого, заступник головного лікаря по анестезіології і реанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську Сергій Максимішин помер у віці 55 років. Прес-секретар регіонального мінохоронздоров'я Галина Назарова повідомила, що причиною смерті став серцевий напад.

26 березня помер ще один лікар омської лікарні, в якій після отруєння лежав Олексій Навальний. На цей раз завідуючий відділенням травматології та ортопедії Рустам Агішев. Офіційна причина смерті 63-річного лікаря - інсульт.

Раніше ще один заступник головного лікаря, Анатолій Калініченко, з лікарні звільнився.

Лише Головний лікар цієї лікарні Олександр Мураховський був підвищений до посади глави міністерства охорони здоров'я Омської області. Як відомо, Мураховський запам'ятався громадськості тим, що заявляв про те, що у Навального напад гіпоглікемії, а потім не відпускав його для лікування за кордон.

7 травня Мураховський пропав, виїхавши в лісовий масив на квадроциклі з мисливської бази в селі Поспєлово Большеуковського району. Близько доби знайомі намагалися розшукати його самостійно, але 8 травня були змушені повідомити про те, що сталося в поліцію. У неділю пошуковці виявили в 6,5 км від мисливської бази квадроцикл міністра, однак самого його знайти не вдалося. У його пошуках задіяли близько сотні співробітників поліції, Росгвардіі і МНС, до них також приєдналися волонтери пошукових загонів "Ліза Алерт" і "Доброспас", охотінспектори і місцеві жителі. Але безрезультатно.

І ось, 10 травня, Міністр охорони здоров'я Омської області Олександр Мураховський знайдений живим, він сам прийшов у село Басла, яке знаходиться в 15 кілометрах від того місця, де він залишив квадроцикл.

За даними прес-служби уряду регіону, він знаходиться в нормальному стані і проходить обстеження в лікарні Большеуковського району.

Незрозумілого в історії зі зникненням Мураховського дуже багато. Кинутий міністром квадроцикл виявився майже чистим, хоча на стежках в лісі бруд. Квадроцикл ніби на рівному місці в лісі залишений, як ніби його туди поставили.

Плюс дерева рідкісні, і зверху все легко проглядається. Над такою невеликою територією вертоліт би його легко знайшов. Чому він нібито передав по рації, що піде пішки, але не використав рацію далі? Як взагалі настільки сильно відстав від друзів? Якщо він полював, то чому не стріляв з рушниці, щоб привернути увагу? Куди і навіщо їхав, якщо був один і без рушниці? Чому після трьох днів в лісі вийшов таким свіжим?

Відразу з’явилася версія про те, що лікар просто загуляв з коханкою, а потім заблукав в «трьох соснах» з п’яну. Розповідь Мураховського про своє перебування в лісі на думку місцевих - «це явно не те, що відбулося насправді, тому що всі дії нелогічні і несхожі на те, що він взагалі хотів знайтися».

Але відомий телеграм-канал «Генерал СВР» виклав свою думку стосовно того, де знаходився три дні Мураховський. За інформацією каналу, за кілька днів до зникнення Олександр Мураховський (будучи в украй «розігрітому» настрої) в телефонній розмові з колегою (жінкою), яка намагалася попередити його, про те, що він даремно хизується в компанії колег своєю участю в історії з отруєнням Олексія Навального і дає недвозначні натяки на те, наскільки чинна влада йому зобов'язана, відповів наступне: по тексту із роздруківки телефонної розмови: «Да мне по …уй кто и что, бл..ь, думает. Эти п…ры мне должны ноги мыть и воду пить. Я, б…дь, всей этой ё….ой х…не во главе с Путиным ..опу собой прикрыл. А попробуют тявкнуть, я им полный рот напихаю, так, что зае….утся сглатывать. Я им не Серёга (вероятно, имеется ввиду Сергей Максимишин), я перестраховался так, что они, б…дь, ох…еют разгребать если меня тронут.»

Роздруківка цієї розмови нібито швидко знайшла адресата в Раді безпеки Росії і від Патрушева надійшло розпорядження пояснити Мураховському всіма доступними способами, як себе треба вести і що можна говорити, а що не можна. Усувати команди не було. За даними «Генерала СВР» Мураховський був викрадений і деякий час після викрадення його утримували офіцери розвідки. А потім, імовірно, привели до свіжовикопаної ямі в лісі, біля якої погрозами та залякуванням отруєння довели лікаря до стану глибокого стресу. Потім йому дозволили вилізти з ями і сказали, що в цей раз «новачка» не було, що його простили, «але це востаннє».

Мураховський був дуже наляканий цим спектаклем і пообіцяв бути в подальшому не робити дурниць. Тоді йому вказали напрямок до найближчого села, біля якого він потім і вийшов з лісу.

Чи правдива історія «Генерала СВР» поки що незрозуміло. Підтверджень немає ніяких. Окрім факту численних нестиковок «офіційної» історії та вкрай пригніченого та заляканого вигляду самого Мураховського під час короткого інтерв’ю після повернення. Навряд чи доросла поважна людина, лікар, мала б такий вигляд після банального «загулу» з коханкою…
Источник: https://censor.net/ru/b3265628

https://censor.net/ru/blogs/3265628/smert_teror

«Оголошено підозру Віктору Медведчуку!» За теракт?!

Шпальти усіх вітчизняних ЗМІ та Інтернет-видань, громадсько-політичні рухи, навіть пересічні громадяни звідусіль кричать про оголошення підозри Віктору Медведчуку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Проте, чи остання це підозра?

Існує доволі цікавий епізод, в якому Віктор Медведчук може бути причетний до вчинення терористичного акту біля будівлі свого ж каналу «112 Україна» у липні 2019 року. Схоже, що саме тоді і саме за вказівкою путінського кума одіозний Семен Семенченко втягнув членів своєї ПВК «Donbass Battalion corporation» у вчинення злочину. «У ніч на 13 липня у Києві на вулиці Дегтярівській двоє невідомих з гранатомета обстріляли будівлю телеканалу «112 Україна» – писали тоді ЗМІ.

Що ми маємо:


  • 21 липня 2019 року – парламентські вибори в Україні;

  • канал «112 Україна» – основний опозиційний, «медведчуківський» канал, інформаційний агент Кремля.

  • чинна влада та провладні націоналістичні рухи – об’єкти  дискредитації як екстремістів з посиланням на утиски свободи слова, порушення прав людини, пропаганду «бандерівсько-нацистських ідей».

Доволі непогані вихідні дані для здійснення ефективної PR-кампанії політичної сили «Опозиційна платформа – За життя» напередодні виборів на підґрунті звинувачення провладної свити в узурпації влади та придушенні «нєугодних». Було вирішено вдатися до радикальних дій: терористичний акт. І щоб ніхто не постраждав, обстріл будівлі каналу було здійснено далеко за північ – ні тобі свідків, ні постраждалих. Навіть будівля мало пошкоджена.

Натомість подія отримала масштабний розголос у ЗМІ, «медведчуківські» звинувачення української влади у переслідуванні опозиції лунали в європейській колисці прав людини, в Страсбурзі.

І це спрацювало: рейтинги Медведчука та «ОПЗЖ» дійсно злетіли за тиждень до виборів.

Тоді, у 2019 році, за фактом вказаних подій було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 258 КК України («Терористичний акт»). Тоді, здійснений теракт трактували і як чітко сплановану провокацію з метою зриву мирної акції активістів під будівлею телеканалу через покази фільму «Відкриваючи Україну», де основним коментатором є Віктор Медведчук, і як категоричну позицію активістів проти проведення телемосту «Треба поговорити» між каналом Медведчука «NewsOne» та російським «Росія 1». Справні ж мотиви лишалися поза кадром. Недовго.

Сьогодні спостерігаємо активну тенденцію до викриття давно забутих та відкинутих у далекий ящик справ, у яких не всі запитання мають чіткі відповіді. Що ж, хороша тенденція. Адже всі правопорушники повинні нести відповідальність, незважаючи на кількість новеньких автомобілів у підземному паркінгу.
http://fake-news.org.ua/golovne/65-ogolosheno-pdozru-vktoru-medvedchuku-za-terakt.html?fbclid=IwAR2o02Pz4Yvp4exPcCR968MRJmh9TyYwCNXaqH3IRnhQrUYQACEVGb-kzhQ

СБУ-про підозру Семенченку в організації обстрілу ТБ-каналу

Служба безпеки України розкрила вчинення терористичного акту, а саме обстрілу ТОВ «Інформаційного агентства «112-канал», який стався у липні 2019 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни. Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування.

У червні 2019 року Семенченко, разом зі спільником, провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження.

Також Семен Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину.

За початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки. Потім припаркувати авто біля будівлі телеканалу і у визначений час підірвати.

Натомість, для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета.

У ході санкціонованих судом обшуків за місцями проживання фігурантів справи у столиці та Київській області правоохоронці виявили і вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які зловмисники використовували у ході вчинення злочину.

Наразі останнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Документування протиправної діяльності проводилось СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.




https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-povidomyla-pro-pidozru-semenu-semenchenku-v-orhanizatsii-obstrilu-odnoho-z-tbkanaliv

Білоруські басні


Із виступу Лукашенко 17 квітня 2021 року: «У планах - утримування дитини, одного, другого, як вийде. «Посадимо в льох» ... До речі, в Гомельській області і льох підготували. Ми затримали групу. Вони нас привели, показали, як вони це все планували. Я мовчав. Потім ми виявили роботу явно іноземних спецслужб - швидше за все, ЦРУ, ФБР, не знаю, хто там з американців працював ... »

Президент РФ Путін, 21 квітня 2021, щорічне послання Федеральним Зборам РФ: «Характерно, що навіть такі кричущі дії не знаходять осуду так званого колективного Заходу. Ніхто цього просто як би не помічає, всі роблять вигляд, що взагалі нічого не відбувається»… Фактично російський лідер заявив про те, що врятував Лукашенко від неминучого перевороту. Замовник і виконавець перевороту залишився за кадром, хоча і з прозорим натяком.

Дві пришелепкуваті фігури глибоко пенсійного віку вже давно найшли один одного. «Картопляний дід» вигадав страшну історію про можливість власної смерті від рук терористів з Заходу, а інший, який «довічний», почав цю історію розповідати «всім і кожному», щоб себе та інших потішити.

Більше двох тижнів державні ЗМІ Білорусі посилено роздмухували історію зі змовою проти Олександра Лукашенка. КДБ оголосив, що у цій справі проходять дев'ять осіб. Четверо з них заарештовано, ще чотири живуть в США, один - в Україні. КДБ звернулася до американських і українських властей з пропозицією екстрадувати їх в Білорусь.

Плутаючись у свідченнях щодо «перевороту», влада Білорусі і її пропагандисти по повній підставили Путіна і ФСБ, які взяли участь в лові небезпечних змовників, насправді - «дрібних шахраїв».

Повна нісенітниця звинувачень «заколотникам» дійсно вражає. «Теракт планувався за наказом Байдена», - Лукашенко. «Ми супроводжували задум з грудня 2020 року», - головний по КДБ Іван Тертель. Але досить поглянути в календар, щоб побачити, що в кінці 2020 року в США був інший президент.

Ще один «конкретний» факт, який повинен був вказувати на реальність змови, - це гроші, які нібито були передані військовим. Ольга Голубович, бухгалтер мінського офісу Зенковича, зняла гроші з карти Зенковича і поклала їх у камеру, а потім в якийсь схрон на кладовищі. Судячи з показаної у відео упаковки, гроші невеликі. Максимум кілька тисяч доларів. Це несерйозно, який «переворот» за такі гроші?

28 квітня на телеканалі ОНТ був показаний широко розрекламований фільм «Убити президента». У ньому розповідаються подробиці численних розмов на тему захоплення влади. Однак змова - це не розмови. Ознакою змови є конкретний план, що передбачає залучення якихось силових ресурсів. Яка конкретна військова частина захоплює якийсь об'єкт, хто за що відповідає, яка дата перевороту і інші деталі. Тоді б це було схоже на реальну змову. Але фільм так і не дав відповідь на найголовніше питання: а чи була змова взагалі?

Версія російської сторони виглядає вже зовсім принизливою для Лукашенка та і того ж Тертеля. Виходить, білоруські спецслужби не можуть захистити Голову держави від купки авантюристів-мрійників? Режим настільки «сильний», що його в стані повалити купка членів дискусійного клубу, причому дистанційно. А врятувати «діда» може тільки «брат Вова».

Тепер всю цю історію видають за банальний розпил виділених грантів - мовляв, два політолога клятвено пообіцяли ворожим розвідкам здійснити державний переворот, отримали на це гроші, з якими і мали намір сховатися. Припустити, що ворожі розвідки настільки тупі, що купилися на подібну ахінею, складно. Тому, мабуть, і ця захоплююча історія висмоктана з пальця.

Вся ця постановка більше потрібна Кремлю, який скористався ситуацією і спробував вирішити відразу два завдання. По-перше, Лукашенко тепер на такому гачку, що діватися нікуди - це вже не просто гроші, а особиста безпека. По-друге, це відволікання уваги людей від скандалів навколо дій Росії, точніше провалів у зовнішній політиці.

Загострення з Україною, масштабна висилка російських шпигунів, підірваний склад у Чехії. Це все виглядає таким незначним на тлі «спроби замаху на президента Білорусі». Наскільки ця спроба переключити увагу суспільства з проблем Росії важлива для Кремля говорить той факт, що піарити цю нісенітницю змушений сам Путін.

Насправді вже можна спокійно видихнути - ніхто нікуди не їде, ніхто нікого не скидав, це просто були навчання з перевірки населення на ширину вух, на які ще багато чого можна навісити. А, як відомо, диктаторські режими це добре вміють.

Большинство украинцев не планируют идти в церковь на Пасху-опрос

29 апреля 2021
Большинство украинцев не планируют идти в церковь на Пасху. В то же время почти каждый пятый (19%) собирается это сделать, а еще 9% - принять участие в всенощной службе.
В общем 92% украинский планируют праздновать Пасху, этого не будут делать всего 6%. Еще 2% - не определились, свидетельствуют результаты опроса Киевского международного института социологии.
Готовить дома пасхальные блюда планируют 69% людей, молиться в семейном кругу - 25%, принимать гостей дома - 19%.
Кроме того, среди украинцев:
• 11% - поедут на кладбище,
• 8% - поедут в гости в пределах своего города,
• 5% - поедут в гости за пределы своего города.
Западный регион праздновать Пасху активно.
Там больше людей планируют идти в церковь святить куличи, а именно - 29%, во всех других регионах количество желающих несколько меньше: на юге - 19%, в Центре - 15%, на Востоке - 12%.
На всенощную службу в церковь хотят идти: на юге - 8%, в Центре - 5%, на Востоке - 4%.
Молиться в семейном кругу планируют 23-24% жителей восточных регионов -
Принимать гостей / родственников дома планируют около 20% жителей Восточного региона.
Поехать в гости в пределах города / села планируют одинаковое количество во всех регионах (9-10%, разница не является значимой), несколько меньше - в Центре (6%). Не планируют праздновать Пасху: на Востоке - 8%.
Вот как выглядит готовность святить куличи и яйца у людей разного возраста:
• 18-29 лет - 18%,
• 30-39 лет - 15%
• 40-49 лет - 19%,
• 50-59 лет и 60+ - все равно 22%;
С возрастом количество тех, кто будет праздновать Пасху дома, увеличивается:
• 18-29 лет - 66%,
• 40-49, 50-59 и 60+ лет - 70% и более.
Какой процент людей и какого возраста планирует молиться дома:
• 18-29 лет - 15%,
• 30-39 лет - 25%,
• 40-49 лет - 23%,
• 50-59 - 31%,
• 60+ лет - 28%.
Количество тех, кто не планирует праздновать Пасху, с возрастом уменьшается:
• 18-29 лет - 13%,
• 30-39 и 40-49 лет - соответственно 7% и 6% (разница не является значимой),
• 50-59 и 60+ лет - соответственно 4% и 3% (разница не является значимой).
Напомним, Министерство здравоохранения и некоторые священнослужители призывали оставаться на Пасху дома.
Статистическая погрешность выборки не превышает 2,4%.

Первоисточник: https://life.pravda.com.ua/society/2021/04/29/244787/

Санкційні розклади


В кого що болить – той про те і говорить! Нещодавно, офіційний представник російського МЗС Марія Захарова в інтерв'ю RT заявила, що ворожа політика, тобто санкції, західних країн щодо РФ проводиться «їм же на шкоду». Останнім часом, Захарову буває дуже важко зрозуміти. Яку шкоду країнам заходу від «ворожої політики до Росії» мала на увазі дипломатка? І, якщо, є шкода для Заходу, то, по логіці, має бути користь для Росії та її громадян? Де вона, та користь?

Можливо, мається на увазі, що російське пиво краще за Чеське і тепер кожен росіянин не буде давитися бридкими «Velkopopovick Kozel» та «Pilsner Urquell», а «Балтика» і «Толстяк» своїм вишуканим смаком задовольнять потреби громадян? Чи чеські моторні оливи наскільки не підійшли двигунам російського автопрому? Ну розсипається Лада від чеських олив! Що поробиш… Буває… Зате - «імпортозаміщенню дорогу»!

Нехай свої турецькі фрукти їдять турки. Росія обійдеться картоплею від Бацьки. Хоч це і теж імпорт, але дружній. Але що робити, наприклад, з космосом, де Росія стрімко втрачає позиції? Чи мала на увазі Захарова той факт, що поки Росія задовольняла свої імперські потреби анексією Криму, Ілон Маск створив американський корабель для польоту астронавтів на МКС і тепер НАСА відмовилася від польотів на російських кораблях? Теж імпортозаміщення, але вже з боку «недружнього» Заходу. Кому воно пішло на користь? Тепер західні космонавти (та і не тільки західні) мають свій потужний корабель, а Росія втратила гроші від оплати трансферу охочих (і спроможних) на МКС.

Путін готує указ про повну заборону використання зарубіжної електроніки на об'єктах критичної інфраструктури Росії. Імпортозаміщення та питання інформаційної безпеки. Розумно. Але чим заміщувати? У Росії, згідно з аналізу експертів C-News, є рівно два процесори, які цим вимогам хоч як то, з безліччю питань задовольнять: Ельбрус-16С і Байкал-S. Біда для російської критичної інфраструктури в тому, що задоволення вимог у них поки тільки в проекті. Ельбрус існує у вигляді інженерних зразків, Байкал - взагалі в розробці, перші тестові зразки до кінця року, можливо, з'являться.

Чи заборона імпорту залізничних коліс українського виробництва для російської залізниці не стало причиною шаленого дефіциту на внутрішньому ринку? Справа в тому, що залізничні колеса в Росії виробляє тільки Виксунський металургійний завод і компанія Evraz Романа Абрамовича.

Деякий час в Росію також поставляли колеса дві китайські компанії: Taiyuan Heavy Industry Railway Transit Equipment Co. Ltd і Maanshan Iron & Steel Co. Однак після того, як Україна ввела заборону на в'їзд в країну вагонів з колесами китайського виробництва, закупівлі з КНР припинилися. Кому таке імпортозаміщення пішло на користь?

Російська дипломатія, як і вся влада Кремля взагалі, намагається прикрити «гарною міною погану гру». Реальна Росія страждає від реальних санкцій західних країн. Щодо імпортозаміщення, про яке з такою гордістю розповідає «інформаційна армія» Кремля, то стан справ з власним виробництвом в економічно стагнуючій Росії не дає поводів для ентузіазму. Реальне імпортозаміщення - дійсно гарний шанс реалізувати диверсифікацію економіки і перейти до виробництва технологічної продукції з високою доданою вартістю. Але для спайки корумпованих чиновників і бізнесменів захист внутрішнього ринку Російської Федерації, розвиток національної економіки та підтримка вітчизняних товаровиробників, так само як і виконання вимог закону, не є основними, коли мова йде про особисте збагачення і власних інтересах.

Так, очевидно, що західні санкції не змогли поки що змінити імперський курс російської влади. А, можливо, і не змінять впертості та абсурдності зовнішньої політики Путіна та Ко. Але один той факт, що владі Росії санкції десь постійно «тиснуть», що вони регулярно до цієї теми повертаються, говорить про те, що тема болюча.

Кому що пішло на шкоду в кінці кінців вирішує народ країни. Чи є збиток для західних країн від санкцій проти Росії за неподобства, які творить кремлівська влада в світі або його немає - вирішують виборці в цих країнах. Адже там, на відміну від Росії, влади змінюються на демократичних виборах. І ще ніде влада не була змінена виборцями з тієї причини, що вони вводили санкції проти Росії. Значить люди цих країн вважають, що або санкції правильні, або некритичні для кишені, або не мають для них значення. Хіба мало проти яких диктаторів вводять санкції західні уряди. Одним більше, одним менше. Без різниці.Источник: https://censor.net/ru/b3263770

От заложенного сепарами взрывного устройства погиб мирный житель


Сегодня, в 9:50 в н.п. Верхнеторецкое Донецкой области, что находится на линии разграничения, местный житель погиб в результате взрыва неизвестного устройства на местном кладбище.

По данным сотрудников полиции, произошёл взрыв самодельного взрывного устройства с минным взрывателем 5 поколения (мини-подрыватель МУФ-5 с каучуковым замедлителем на время). Такие встречаются довольно редко. Взрывотехники добавили, что данное устройство было установлено пару дней назад, так как взрыватель ещё был не окислён, а осадки в этом раёоне наблюдались около 3-х дней назад.

На место происшествия выехала оперативно-следственная группа для выяснения причин данного ЧП.

Идёт восьмой год войны на Донбассе с российским оккупантом, а методы боевиков не поменялись. В очередной раз проделки представителей «Л/ДНР» стали причиной гибели мирного жителя (мужчина 1952 г.р.). И конечно же во всём этом лидеры «Л/ДНР» обвинят украинских силовиков.

Нет ничего святого у этих пророссийских прихвостней, они даже готовы в дни празднования Святой Пасхи делать провокации, и создавать выгодную картинку для прокремлёвских СМИ. И всё это ценой жизней мирных граждан украинского Донбасса.

Светлая память погибшему и соболезнования родным и близким.
https://uadays.com.ua/aktual-nyye-temy-v-ukraine/v-prifrontovom-verhnetoreckom-mirnyj-zhitel-postradal-ot-vzryvnogo-ustrojstva-foto/

Випадковість чи співпадіння? Сєпарня знову постріляла своїх

Сєпарня знову постріляла своїх та зруйнували електропідстанцію в н.п.Яковлевка, мабуть сєпар-ЗМІ по всіх каналах трублять що то укри їх обстрілюють. Ловіть докази...






https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=940361013459945&id=100024581659643

Как российские разведчики задолбали чехов


Журналисты болгарской редакции “Радио Свобода” провели расследование, согласно которому ко взрывам на объектах в Болгарии, где производится оружие и боеприпасы, в 2014-м году, могли быть причастны разведчики ГРУ МО РФ. В течение 2014 года произошли четыре таких взрыва, один из которых в Горни Лом, северо-западнее Софии на границе с Сербией. Там погибли 15 человек.

21 марта и 14 апреля 2015 года в поселке Иганово произошли взрывы на Вазовском машиностроительном заводе "Сопот", где производятся противотанковые боеприпасы, зенитные ракеты и другое оружие.

По данным расследователей Bellingcat, гражданин России Владимир Моисеев (псевдоним Владимир Попов) въезжал в Болгарию в марте, сентябре, ноябре и декабре 2014-го и один раз в 2015 году. Даты поездок совпадают с датами взрывов. В Черногории этот же человек разыскивается в связи с возможной причастностью к неудачной попытке переворота в 2016 году.

С февраля и апреля 2015 года расследователями были зафиксированы визиты в Софию других российских граждан - Дениса Сергеева (псевдоним Сергей Федотов) и Сергея Лютенкова (псевдоним Сергей Павлов).

Еще один гражданин РФ Егор Гордиенко (псевдоним Георгий Горшков) прибыл в болгарский город Бургас во второй половине апреля 2015 в одно время с Сергеевым. Это было в то же время, когда болгарский торговец оружием Эмилиан Гебрев, который был связан с взорванными объектами и складами, был, предположительно, отравлен. Генеральный прокурор Болгарии Сотир Цацаров в 2018-м году по этому  поводу заявил, что один из “солсберецких братков” (Чепига или Мишкин) также находился в Болгарии в апреле 2015 года.

Премьер-министр Чехии Андрей Бабиш назвал россиян Александра Мишкина и Анатолия Чепигу подозреваемыми во взрывах в Чехии. В настоящее время они разыскиваются британскими властями за отравление Скрипаля новичком и были идентифицированы в 2019 году BBC и Bellingcat как подчиненные Дениса Сергеева (псевдоним Сергей Федотов).

Если в Болгарии отличились офицеры ГРУ, то в Чехии ситуацию активно раскачивали их коллеги из СВР. Еще 5 июня 2020 года премьер-министр Чехии Андрей Бабиш и бывший министр иностранных дел Чехии Томаш Петржичек дали совместную пресс-конференцию. Два российских дипломата были объявлены персонами нон-грата с требованием покинуть Чехию, в связи с “нанесением вреда российско-чешским отношениям”.

По словам Бабиша и Петржичека, в апреле 2020 один из российских дипломатов в Праге сообщил чешским спецслужбам об угрозе отравления рицином чешских политиков. Это и стало отправной точкой скандала. Информация была ложной, однако, чехи восприняли ее как достоверную, имея доверие к своим российским коллегам.

Угрозы отравления появились на фоне дискуссии о сносе памятника маршалу Коневу в Праге. По распоряжению властей Праги памятник Коневу, который был установлен на площади Интербригады в районе Прага-6, был снят с пьедестала 3 апреля. В ответ на это российские следователи возбудили уголовное дело по статье об осквернении символов воинской славы (ч. 3 ст. 354.1 УК).

По всей видимости, эта ситуация и послужила толчком к тому, чтобы один из российских дипломатов (вероятно, разведчик, работавший под дипломатическим прикрытием) тайно сообщил своим чешским коллегам, что представители другой российской спецслужбы готовят отравление политиков, ответственных за решение по памятнику.

После получения такой информации, чешские спецслужбы немедленно организовали круглосуточную охрану всех должностных лиц, которые могли оказаться под ударом. Это, конечно же, стало причиной серьезных непредвиденных трат чешского бюджета.

После того как ложь российского дипломата-разведчика раскрылась, по словам бывшего главы чешского МИД Томаса Петржичека, чешская сторона пыталась договориться с посольством РФ полюбовно. Однако “подход россиян” и их хамское поведение не оставлял выбора. Два дипломата были выдворены.

Один из них был тем, кто “настучал” в правоохраниельные органы Чехии об угрозе отравлений. А второй - тем, на кого “настучали”. Сергей Нарышкин, после их выдворения, объявил, что высылка российских дипломатов была “гнусной и подлой провокацией со стороны чешских властей” и пообещал чехам вендетту. Однако, позже в российском издании “Коммерсантъ” появилась подробная информация о высланных из Чехии дипломатах.

Это были  Андрей Кончаков, руководитель “Российского центра науки и культуры” и директор “Россотрудничества” в Чехии, а также Игорь Рыбаков, подчиненный Кончакова. Он занимал формальную должность начальника отдела "Россотрудничества" или что-то вроде этого.

По данным, слитым российским журналистам, Игорь Рыбаков родился в Омске в 1971 году, в 1992-95 годах работал корреспондентом компании «ТелеОмск», затем перешел на службу в Омское управление ФСБ.

С 2001 по 2007 год он занимался бизнесом. Затем поступил на дипломатическую службу в Межгосударственном фонде гуманитарного сотрудничества государств-участников СНГ. А с 2014 работал в “Россотрудничестве”, окончив Академию ФСБ и курсы повышения квалификации в Дипломатической академии МИД.

По мнению журналистов, именно Рыбаков написал донос на своего начальника Кончакова в правоохранительные органы Чехии, которые на основании его доноса, обеспечили государственную охрану как минимум трем чешским чиновникам. Впоследствии было выяснено, что Рыбаков дезинформировал своих чешских коллег, преследуя какие-то свои цели.

Вероятно, именно он сообщил, что, якобы, в Чехию “прибыл сотрудник российских спецслужб с целью отравления чешских политиков веществом рицин”, в качестве мести за решение демонтировать памятник Коневу.

Скорее всего, речь шла именно о Кончакове. Их обоих впоследствие и выгнали из Чехии. В отношении Кончакова следует сказать, что руководящие должности российской организации “Россотрудничество” за границей, обычно занимают представители СВР России для ведения разведдеятельности под дипломатическим прикрытием. Однако, очень вероятно, что Рыбаков является сотрудником другой спецслужбы. Предположительно ФСБ. Скандал разгорелся в тот период, когда Нарышкин и Бортников перестали быть политическими партнерами.

Таким образом, невооруженным взглядом видно, что российские разведслужбы уже очень давно "испытывают терпение" чешской администрации. Будем надеяться, что теперь их не спасет и чешский президент Милош Земан, который уже успел заявить, что “не все так однозначно”. Ряд чешских политиков уже высказали свое негодование, по поводу его очередного пророссийского демарша.
https://censor.net/ru/blogs/3261869/kak_rossiyiskie_razvedchiki_zadolbali_chehov?fbclid=IwAR3sAowG7Rr2tFzzXKbgF_4HVE3HER6RY_gy4MQ6AEPCekqoS90Btlhztk8
Источник: https://censor.net/ru/b3261869