Антикорупційна короткозорість Шабуніна


В Україні 1 квітня 2021 року закінчився процес атестації прокурорів в рамках реформи органів прокуратури. З наближених до прокурорських кіл джерел відомо про досить серйозні багаторівневі перевірки знань, статків та особистих якостей прокурорів, які далеко не всім вдалося гідно подолати. На тлі статків представників «прокурорського» цеху якось дивно виглядає інформаційна атака Центру протидії корупції на керівника Львівської обласної прокуратури Антона Войтенко, кандидатура якого висунута на крісло голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін звинуватив Войтенка у «плутанні в цифрах та правилах декларування».



Зокрема «головного антикорупціонера країни» обурило придбання Войтенком у жовтні 2016 року авто Toyota Corolla 2004 року випуску за 120 тис. грн, тоді як Шабунін вважає, що стартова ціна на таку машину – від 125 тис. грн. Такі думки прийшли до Шабуніна після ґрунтовних досліджень сайтів по продажу авто з пробігом… Тільки вдумайтесь – така увага до 5000 гривень у вартості задекларованого авто…. Така глибина аналізу декларацій – браво, Віталій Шабунін, аплодуємо стоячи!!!


Взагалі то шановний антикорупціонер мав би знати, що вказані в оголошеннях суми не є остаточними і не всі авто продаються цілими і неушкодженими, без недоліків, які впливають на формування ціни. Ну, то таке… Прискіпливий антикорупційний аналіз може трохи  запаморочити розум Чому б Віталію Шабуніну не проаналізувати автотранспорт інших прокурорів – чомусь здається нам що антикорупціонера чекає легкий шок – у деяких «прокуроровозах» 5000 гривень коштуватиме лише паливо в баку…. При цьому відомо, що сім’я Войтенка веде доволі скромний спосіб життя та не має у власності нерухомості: дружина з дітьми проживає у службовій квартирі в м. Житомир, а сам Антон Войтенко винаймає житло у Львові. Крім того, колишні підлеглі та колеги Антона Войтенка позитивно відгукуються про його достатньо високий рівень фахової підготовки, професіоналізм, організаторські здібності та практичний досвід роботи. Наразі не зрозуміло, хто стоїть за подібними інформаційними атаками… І на жаль, Антон Войтенко не єдиний представник з прокурорського середовища, щодо постаті якого ведеться брудна дезінформація та ще й із залученням відомих «антикорупціонерів», які самі часто-густо не можуть пояснити походження власної нерухомості. Реформи та зміни – завжди болючий процес, який потребує сил та витримки, адже без них у українського суспільства немає світлого та щасливого майбутнього.

Сребрениця...


Офіційний представник Росії, прес-секретар президента Російської Федерації Володимира Путіна, Дмитро Пєсков заявив днями, що на Донбасі існує ризик повторення трагедії в Сребрениці. І що Росія не може цього допустити…

Кремль йде на будь яку брехню, намагаючись виставити себе в очах власного народу та міжнародної спільноти в образі борця за справедливість та мир в усьому мирі. Глашатаї Кремля настільки звикли брехати, що вже самі не розуміють, про що і як вони говорять. Але те, що сказав Пєсков – це навіть не брехня, це повна безглуздість хворої людини.

11 липня 1995 р. підрозділи боснійських сербів під командуванням генерала Ратко Младича в результаті наступальної військової операції захопили Сребреницю, яка входила в "зону безпеки" ООН. Голландські миротворці, замість того, щоб дати відсіч боснійським сербам, вступили з ними в переговори. Младич пообіцяв безпеку усьому населенню Сребрениці, але відокремив усіх чоловіків у віці від 12 до 65 років, загалом більше ніж вісім тисяч чоловік. Жінкам, дітям та людям похилого віку серби запропонували терміново евакуюватися під супроводом голландських миротворців. Голландці прийняли пропозицію Младича і залишили захищений рішенням РБ ООН "анклав безпеки", супроводжуючи величезну колону мусульманських жінок, дітей та старих людей. Але, як тільки "блакитні шоломи" разом з колоною пішли, усе чоловіче населення Сребрениці, а це 8 тис. чоловік, було розстріляно.

Після ліквідації боснійських мусульман в Сребрениці, армія генерала Младича атакувала ще один анклав під захистом ООН – населений пункт Жепу, де знаходилися 10 тис. боснійських мусульман та хорватів. Захищали Жепу українські миротворці. Всього 79 українських військових, оточених багатотисячною армією боснійських сербів, на відміну від голландців, українці рішуче відмовилися залишити чоловіків анклаву, на чому знову наполягав Младич. Не дивлячись на погрози взяття Жепи штурмом, українці залишилися на позиціях. Тоді генерал Младич пішов на компроміс та дозволив вивезти з Жепи усе мирне населення, включаючи 4 тис. чоловіків, яких українці спасли від вірної загибелі.

Влада Республіки Сербської в 2003 році визнали відповідальність за вбивства мусульман, а в 2019 році парламент Сербії засудив різанину в Сребрениці, але відмовився визнавати її геноцидом. У 2015 році Великобританія весла в РБ ООН проект резолюції щодо подій в Сребрениці, що визнає різанину актом геноциду, але Росія ветувала цей документ. А коли в 2017 році Міжнародний трибунал виніс вирок генералу Ратко Младичу, чиї солдати здійснювали вбивства, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що він «є продовженням політизованої і упередженої лінії, яка спочатку домінувала в роботі Міжнародного трибуналу по колишній Югославії». Більш того, РФ також виступила з ініціативою відпустити генерала Младича з в’язниці доживати свій вік в Росії, так як він хворий, проте Гаазький трибунал відмовив.

Що мав на увазі Пєсков, проводячи паралель між Сребреницею та Донбасом незрозуміло мабуть самому Пєскову. Адже всім відомо, що саме Москва надавала всіляку підтримку боснійським сербам під час війни в Боснії. Саме в їх армії воював російський добровольчий батальйон, бійці якого скоїли масу військових злочинів. Чи розуміє Пєсков те, що саме ці підрозділи росіян разом з армією Младича атакували оточену Сребреницю і, не виключено, що теж брали участь в масових розстрілах боснійських мусульман?! Чи знає Пєсков, що на тій війні «зійшла зірка» Стрелкова/Гіркіна, який користувався не аби якою повагою серед російських добровольців? Того самого Стрелкова, офіцера ФСБ, який брав активну участь в окупації Криму а потім залишив кривавий слід на Донбасі, будучи "міністром оборони" не визнаної ДНР.Источник: https://censor.net/ru/b3260075


Росіянам потрібно боятися не українців, які в своїй історії не раз самі страждали від масових вбивств та геноциду, при цьому спасаючи інші народи. Справжня загроза для росіян – це власна кремлівська влада. Влада, яку не цікавить взагалі нічого, окрім власних імперських амбіцій. Влада, яка ні в що не ставить власний народ. Влада, яка народжує таких нелюдей, як яскравий представник "руського міра" Гіркін. Влада, яка своїми діями несе іншим країнам смерть, горе та сльози.
https://censor.net/ru/blogs/3260075/srebrenitsya?fbclid=IwAR26tg1YiuEfacnRfNMuFPobB1uYDKInE1EhHH7vbvku7l5Vkg2lmnk65GI

Зеленський запропонував перетворити олігархів на бізнесменів...


Володимир Зеленський записав для українського народу відеозвернення. У ньому він оголосив про початок розробки нового законопроєкту. За словами президента України - закон торкнеться українських олігархів.


Зеленський запропонував суб'єктам законодавчої ініціативи розробити закон про статус олігархів. За словами глави держави, в ньому будуть регулюватися такі нюанси щодо представників олігархічного класу, як введення санкцій і ін.

"Як олігархи будуть перетворюватися на бізнесменів", - пояснив логіку цього законопроєкту Зеленський.

Також він заявив, що не можна допустити впливу олігархів на Верховну Раду, на уряд, на інші владні структури.
https://myc.news/ua/ekonomika_/zelenskij_predlozhil_prevratit_oligarhov_v_biznesmenov__podrobnosti?fbclid=IwAR3mASKfJQnU1SjSzm8AHpb7RV6KLI0KSYvpW4MxUXNxzFd83j5XsRweq1E

Президент розповів про питання,що обговорювалися в РНБО


Володимир Зеленський розповів про питання, які обговорювалися на сьогоднішньому засіданні РНБО. Особлива роль була приділена проблемам на сході країни.

За його словами, всього розглядалося сім питань. Одне з яких стосувалося ситуації на Донбасі, проте воно розглядалося в режимі секретності. Разом з тим, Зеленський підкреслив, що ситуація на сході контрольована, хоч і є "деякі питання", але до них "наша армія готова".

Крім того, Зеленський розповів про очікувану завтра розмову з президентом Франції Емануелем Макроном і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Другим питанням, за словами Зеленського, розглядалися санкції щодо контрабандистів, зокрема, щодо 12 фізичних та юридичних осіб. Також розглядалося питання щодо кількох громадянств деяких з цих осіб.

Також РНБО розглянула блок економічних питань.

Зеленський повідомив журналістам, що доручив РНБО спільно з Офісом Президента і Антимонопольним комітетом розробити законопроєкт про статус олігарха.
"Вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку, закони і Верховну Раду України більше допускати не можна", - підкреслив Зеленський, пояснюючи необхідність відповідного закону.
https://myc.news/ua/politika/prezident_rasskazal_o_voprosah_obsuzhdaemyh_na_zasedanii_snbo?fbclid=IwAR32vQvgZ_hadrRiJtOqu8D8HKT9D3lD5eW9-TO7oWXXu6R9mERSzW_kldw

Повідомлено про підозру"заступнику міністра дезінформації ДНР"

За матеріалами кібердепартаменту Служби безпеки України оголошено підозру так званому «заступнику міністра інформації ДНР». Він обвинувачується у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України.

Оперативники і слідчі СБ України встановили, що на посаді «заступника міністра інформації» квазідержавного утворення «ДНР» зловмисник координував діяльність місцевих «засобів масової інформації». Ці псевдоЗМІ діяли на тимчасово окупованій території Донецької області і використовувалися російськими кураторами для організації та супроводження інформаційних операцій на шкоду інтересам України.

Задокументовано, що «посадовець» особисто готував і розповсюджував через інтернет дезінформацію та фейки про нашу країну. Він популяризував ідеї «руського миру» і «новоросії», закликав до порушення територіальної цілісності та насильницької зміни конституційного ладу в Україні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Служба безпеки України продовжує роботу з притягнення до відповідальності злочинців, причетних до інформаційних операцій проти України.

https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-povidomyla-pro-pidozru-zastupnyku-ministra-dezinformatsii-terorystychnoi-orhanizatsii-dnr?fbclid=IwAR2VmLdmb3NdUsb8ybrz4gyqeCmPBtNfcUa61NMULp9VCKk9mqRBsA6B6k4

Сирійський гамбіт...невдалий але кривавий


7 квітня 1946 року французькі війська були евакуйовані з території Сирії. З того часу ця дата, 17 квітня, відзначається як одне з головних державних і національних свят Сирійської Арабської Республіки - День незалежності.

Сирія протягом усього своєї багатовікової історії виявлялася в сфері геополітичних інтересів сильних сусідів. В результаті цього Сирія, будучи однією з найдавніших держав Близького Сходу, більшу частину своєї історії перебувала в складі цих сильних держав-сусідів і не мала можливості розвиватися як самостійна незалежна держава.

Навіть отримавши незалежність, Сирія, як і раніше залишилася в зоні боротьби зовнішньополітичних інтересів найсильніших світових держав.

На превеликий жаль, ця боротьба продовжується і сьогодні.

Ціла низка переворотів, що пройшли в країні після придбання Сирією повноцінної незалежності перетворили країну на зону постійної напруги. Навесні 2011 року почалося локальне громадянське протистояння проти режиму Башара Асада, яке переросло у багатосторонній збройний конфлікт на території Сирії. Поступово у цей конфлікт були втягнуті не тільки основні країни регіону, а й міжнародні організації, військово політичні угруповання і світові держави.

Сирія завжди входила до зони інтересів Росії. Тому з самого початку громадянського протистояння в Сирії Росія надавала дипломатичну підтримку Башару Асаду, блокуючи в Раді Безпеки ООН проекти антисирійських резолюцій західних і арабських країн, що передбачали накладення санкцій або навіть військову інтервенцію проти уряду Башара Асада.

Росія підтримала сирійський уряд поставками зброї, військової техніки і боєприпасів, а також організацією навчання фахівців і наданням військових радників.

У жовтні 2015 року ВКС РФ завдали перші удари по цілям в Сирії після того, як Рада Федерації схвалила використання російської авіації за кордоном. У Кремлі стверджують, що в Сирії Росія веде боротьбу з "Ісламським державою" і іншими терористичними угрупуваннями ісламістів. Офіційні представники США неодноразово спростовували це твердження, стверджуючи, що російські авіаційні удари спрямовані головним чином проти повстанських угруповань, не пов'язаних з "Ісламським державою", а воюють з Асадом.

Москва дуже хоче зберегти владу Башара Асада - свого найближчого союзника на Близькому Сході, і зміцнити його військовий вплив в регіоні.

На Близькому Сході у Росії залишилося два надійних союзника - Сирія і Іран. Росія має ключові інтереси в цьому районі. Сирійський порт Тартус є єдиною для Росії військовою базою поза територією країни. Крім того, Росія веде торгівлю озброєннями з Сирією на суму в понад 4 млрд. доларів США. Тому з питання Сирії Росія відверто протистоїть західним країнам.

В рамках РБ ООН під час обговорення проекту резолюції з питання Сирії Росія висунула три принципи: по-перше, влада не можна змінювати в ненормальному порядку, по-друге, іноземні сили не можуть проводити військове втручання, в тому числі, озброювати опозицію, по-третє , не можна вводити санкції.

Путінська Росія вже давно звикла порушувати міжнародні норми та правила. Тому не дивно, що другий свій же принцип «іноземні сили не можуть проводити військове втручання» для самої Росії виявився «не указом». Військове втручання у внутрішні справи Сирії Росія реалізувала за рахунок так званих «іхтамнетов» - приватних військових компаній. Славнозвісні ПВК Вагнера та ПВК Патріот.

У Сирії ПВК Вагнера представлена підрозділами, які по суті своїй, є розгорнутою бойовою частиною. Це чотири штурмові бригади, три артдивізіона, танкова рота, диверсійний підрозділ, тил, штаб. Загальна чисельність ПВК у Сирії перевищує дві з половиною тисячі бійців. Але при цьому вона формально ніяк не пов'язана з Міністерством оборони. Хоча і готують «вагнеровців» на базі, яка була розгорнута поблизу хутора Молькіно Краснодарського краю, та й користуються вони тими ж самими полігонами, танкодромами, стрільбищами, на яких йде навчально-бойова підготовка в/ч 51532, відомої як «10-а бригада спецназу ГРУ». І в Сирію їх перекидають літаками ВКС Росії і великими десантними кораблями ВМФ.

Саме ВДК доправили до Сирії «вагнерівських» артилеристів разом з гарматами, зенітками, мінометами, отриманими з армійських складів у Росії. Але для офіційного Кремля такого підрозділу не існує!

ПВК Патріот, яка формується з кадрових російських військовослужбовців та імовірно пов'язана з міноборони РФ, як мінімум з весни 2018 року бере участь в бойових діях в Сирії. Ця ПВК є прямим «конкурентом» ПВК Вагнера, але на відміну від ПВК Вагнера, яка частіше бере на себе бойові завдання, ПВК Патріот більше займається охороною перших осіб.

Саме через такі ПВК Росія веде свою політику військового інтервенціоналізму в Сирії. І при цьому Кремль заперечує свій зв'язок з ПВК, які приймають участь у бойових діях на території цієї країни. Замість незалежності Сирія отримала тотальний контроль та залежність від Російської Федерації, яка на поталу своїх імперських та бізнесових амбіцій кладе свободу, незалежність та саме життя народів інших країн.Источник: https://censor.net/ru/b3260529

В Румунії поширюють фейк про перекидання літаками озброєння НАТО

Міністерство національної оборони Румунії виступило зі спростуванням фейкових повідомлень про те, що з румунської території нібито переправляють літаками зброю та війська до України.

Спростування розміщене на Facebook-сторінці Міністерства національної оборони Румунії, повідомляє "Європейська правда".

В соціальних мережах поширюють неправдиву інформація про те, що військові літаки вирушають до України з аеродрому в Отопені біля Бухареста.

"Величезний військовий рух на Отопені! Від учора з Отопені в Україну вилетіли десятки військових літаків. Відправили військову техніку і, можливо, війська", - йшлося у повідомленні.

Міністерство оборони Румунії закликало громадян отримувати інформацію з офіційних джерел і не поширювати повідомлення, які вони не можуть перевірити.

"Повідомляємо про фейкові новини, які поширюються у соціальних мережах. Інформація в цій публікації не має нічого спільного з реальністю… Ми знову закликаємо вас споживати інформацію з офіційних джерел. Не поширюйте інформацію без мінімальної перевірки", - йдеться у повідомленні румунського Міноборони.

Напередодні у Словаччині ЗАПЕРЕЧИЛИ РОСІЙСЬКИЙ ФЕЙК про стягування військ до України через НАТО.

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок заявив, що пояснення Росією нарощування своєї військової присутності біля кордонів України "навчаннями НАТО" не відповідає дійсності.
https://www.eurointegration.com.ua/news/2021/04/13/7122057/

В РФ планируют провести наимассовейший митинг против власти


Глава сети региональных штабов Алексея Навального Леонид Волков  заявил, что соратники политика после сбора 500 тысяч заявок на сайте, посвященному акции в поддержку заключенному Алексею Навальному, подадут уведомления о проведении акций в регионах.

Мы можем провести самый большой митинг в истории России. Есть все основания для оптимизма, — сказал Волков.

По его словам, на акции протеста обычно выходят значительно больше людей, чем отмечаются на страницах о митингах в соцсетях. Поэтому, по его мнению, на митинг за свободу Навальному выйдет больше 500 тысяч человек, а акция будет безопасной для ее участников.

Ранее команда Навального объявила о планах провести масштабную акцию. Сейчас на соответствующем сайте отметились больше 420 тысяч человек.

Путин пытался убить Навального. Но Алексей выжил — и тогда Путин бросил его в тюрьму. Если вы против коррупции, репрессий и политических убийств, добивайтесь освобождения Алексея вместе с нами. Главный способ этого добиться — уличные акции. Ближайшую акцию мы объявим, когда на этом сайте наберется 500 000 человек, готовых выйти на митинг. Регистрируйтесь, делайте посты в соцсетях, вешайте листовки в подъезде, носите вещи с символикой — пусть о кампании узнает вся страна, — говорится в сообщении.

Напомним, 2 февраля 2021 года суд в Москве  удовлетворил обращение ФСИН о замене Навальному условного срока по делу Ив Роше на реальный .С учетом домашнего ареста оппозиционер должен провести под стражей 2 года и 6 месяцев. Навальный отбывает срок в исправительной колонии ИК-2 во Владимирской области.

ti/?fbclid=IwAR10h_AiksR9BdPY8vVUUkClMxp2GUon_Lq3wf_8YJg1idHNiN69HWMLqlA

"Х#й соси, тварь #банная! Я сейчас сцать на тебя буду, ёпта!"

Відвідувач магазину в окупованому Севастополі обматюкав продавчиню через відсутність в асортименті магазину пива. Увага! Ненормативна лексика!

Як повідомляє Цензор.НЕТ, "обурення" покупця зафіксували камери спостереження магазину.
Джерело: https://censor.net/ua/v3259716




Як видно із запису, інцидент стався в кондитерській, у якій до солодощів пропонують покупцям каву, чай та інші безалкогольні напої.

У соцмережах стверджують, що обурився відсутністю пива російський військовий. Принаймні на одному з чоловіків із компанії, яка зайшла, була кепка армійського зразка.

На запису видно, що він йде з магазину, вкравши пляшку з якимось напоєм.
https://censor.net/ua/video_news/3259716/hyi_sosy_tvar_bannaya_ya_seyichas_stsat_na_tebya_budu_pta_rosiyiskyyi_viyiskovyyi_v_okupovanomu_sevastopoli
Джерело: https://censor.net/ua/v3259716


Джерело: https://censor.net/ua/v3259716

СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання у Херсонській

Служба безпеки України проводить у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Під час тренувальних заходів особлива увага приділяється морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.У навчаннях беруть участь підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Держслужби спеціального транспорту.Заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних.У ході відпрацювання тренувальних завдань під посиленим контролем і охороною перебувають стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури Херсонщини. Насамперед це стосується морських портів, об’єктів енергопостачання, аеропорту, мостів та газовидобувних веж.Учасники навчань здійснюють спільні режимно-обмежувальні заходи у морських прибережних населених пунктах регіону.Тренування проводяться у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.СБУ просить із розумінням поставитися мешканців Херсонщини і гостей області до можливих тимчасових незручностей, викликаних необхідністю проведення антитерористичних навчань.






https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-provodyt-masshtabni-antyterorystychni-navchannia-u-khersonskii-oblasti?fbclid=IwAR0SkYgEPairuw6mH0QXtUdk-Ll8mbd-FgTSG8vstyOT-VOk6bYnAv6c2oQ