Іван Франко . Гімн

Вічний революцйонер — Дух, що тіло рве до бою, Рве за поступ, щастя й волю, — Він живе, він ще не вмер. Ні попівськiї тортури, Ні тюремні царські мури, Ані війська муштровані, Ні гармати лаштовані, Ні шпіонське ремесло В гріб його ще не звело. Він не вмер, він ще живе! Хоч від тисяч літ родився, Та аж вчора розповився І о власній силі йде. І простується, міцніє, І спішить туди, де дніє; Словом сильним, мов трубою,  Міліони зве з собою, Міліони радо йдуть, Бо се голос духа чуть. Голос духа чути скрізь:

По курних хатах мужицьких, По верстатах ремісницьких, По місцях недолі й сліз. І де тільки він роздасться, Щезнуть сльози, сум нещастя, Сила родиться й завзяття Не ридать, а добувати, Хоч синам, як не собі, Кращу долю в боротьбі.

Вічний революцйонер — Дух, наука, думка, воля — Не уступить пітьмі поля, Не дасть спутатись тепер. Розвалилась зла руїна, Покотилася лавина, І де в світі тая сила, Щоб в бігу її спинила, Щоб згасила, мов огень, Розвидняющийся день?                 

[1880]

Путін-Шевчук

зустріч Путіна з інтелігенцією

Путін: А как Вас зовут, извините?

Шевчук: Юра Шевчук, музыкант.

більше тут  http://premier.gov.ru/visits/ru/10771/events/10795/

упд. в москві понад 130 активістів жорстоко затримано із застосуванням сили. http://www.svobodanews.ru/archive/ru_news_zone/20100531/17/17.html?id=2058011

і кілька десятків в Пітері http://www.svobodanews.ru/archive/ru_news_zone/20100531/17/17.html?id=2057903

єб-2010

ось вона переможниця

здавалось би - основна аудиторія єб - тьоті-домогосподарки, а тут перемагає дівчинка зі своєю підлітковою пісенькою. німці щасливі, адже в єб вони повні лузєри!  наша альоша зі своїм сильним голосом посіла аж 10 місце (віддала голос за неї:), не зрозуміли її серйозної пісні.. росіянин пьотр наліч (11й) теж непогано виглядав.а ще хотіла виділити бельгію . хороший хлопчик , шкода що не переміг :(

ще. ура-ура! Кличко зробив поляку немармелад. хто б сумнівався.. ;)

голосування http://www.eurovision.tv/event/scoreboard?event=1493

Кіноклуб «Революція» покаже фільм «Живі»

  • 26.05.10, 16:33

У суботу, 29 травня, о 16 годині відбудеться показ фільму «Живі»  у приміщенні товариства Меморіал, що за адресою: м. Київ, вул. Стельмаха, 6а.

27 квітня у день здачі Радою Росії Севастополя, Янукович у ПАРЄ заявив: "Але визнавати Голодомор як факт геноциду щодо того чи іншого народу, ми вважаємо, буде неправильно". Так міг сказати тільки...  - гаразд, цензурно назвемо - цинік.

Документальний фільм «Живі» знятий режисером С. Буковським. Основним стержнем фільму є події Голодомору 1932-1933 років - геноциду українців російськими більшовиками, проте сюжетні і тематичні лінії простягаються від 1917 року і до початку Другої світової війни. Фільм ґрунтується на архівних матеріалах, кіно-фото документах 1930-х років, які підсилені розповідями живих свідків тих часів.

Глядач побачить у фільмі історію британського журналіста Гарета Джонса, який був першим журналістом, хто озвучив правду про Голодомор в Україні, розповсюдивши прес-реліз у Берліні в березні 1933 р. Це фільм також про капіталістичну байдужість урядів країн Заходу, які купували забраний більшовиками в українців хліб.

До перегляду запрошуються всі бажаючі.

Вхід вільний.

Добиратись: Від ст.м. Либідська їхати 2, 4, 11, 12 тролейбусом до зупинки вул.М.Стельмаха (наступна після Голосіївської площі в бік ВДНГ).

приходьте! буде цікаво.

щосуботи за тих же умов нові фільми! стежте за анонсами.

деталі тут http://www.memorial.kiev.ua/

пам"ятаймо!

«задача советских и германских войск состоит в том, чтобы восстановить в Польше порядок и спокойствие, нарушенные распадом польского государства, и помочь населению Польши...» [«Правда», 19.09.1939]

«...идеологию гитлеризма, как и всякую другую идеологическую систему, можно признавать или отрицать, это — дело политических взглядов... не только бессмысленно, но и преступно вести такую войну, как война за уничтожение гитлеризма, прикрываемая фальшивым флагом борьбы за демократию...»
31 октября 1939 г., глава правительства СССР В.М. Молотов, выступление в Верховном Совете СССР

«...англо-французские агрессоры, не проявляя воли к миру, все делают для усиления войны, для распространения ее на другие страны... Договор о дружбе и границе между СССР и Германией построен на прочной базе взаимных интересов, и в этом его могучая сила...»
7 ноября 1939 г., праздничный приказ Ворошилова К.Е, наркома обороны СССР

«...не Германия напала на Францию и Англию, а Франция и Англия напали на Германию, взяв на себя ответственность за нынешнюю войну... правящие круги Англии и Франции грубо отклонили как мирные предложения Германии, так и попытки Советского Союза добиться скорейшего окончания войны. Таковы факты...»
30 ноября 1939 г., Сталин, ответы на вопросы редактора газеты «Правда»

побачила тут http://klimolya.livejournal.com/

прихильник бахіні псіхує )) або бєспрєдєл у співтоваристві

тут http://blog.i.ua/community/1422/457818/ я наводила цитату, яку в 2005 році  Тимошенко дала журналу "профіль" щодо продовження перебування ЧФ на території України

"Які ж ви, юлефоби, підлі, брехливі і продажні, відмовляєтесь вірити фактам, натомість шукаєте те, чого нема, в кремлівських писюлюках" - гнівно зауважив oleg_kv

що ще очікувати від юлефанів, які не розлучаються з зомбоящиками, де лунає вся "правда" тимошенко (на сьогоднішній день. що було вчора, юлефани не пам"ятають. та й "брехня" то все))

але цим прихильник бахіні не обмежився. оскільки допис не відповідає інтересам oleg_kv (БЮТ за що бабло дає?), після цього комента, допис у "Великій Україні" зник. хоча дивилась  правила співтовариства (може тут не можна писати правду про Тимошенко?). не знайшла...

а ви нарікаєте на слуг народних, які чинять бєспрєдєл...

упд. кажуть, в 2005 році в севастополі були бігборди, з яких посміхалась тимошенко, а під нею надпис (російською) "не просто соседство, а тесная дружба" http://pics.livejournal.com/chumacky_shlyah/pic/00058xzz . фейк?

 

продовження

тут  http://blog.i.ua/user/1217489/444392/  запитувала "обізнаний" народ щодо фінансування  ВО Свободи партією регіонів. як завжди, коменти виявились заслабкими..

Андрія Іллєнка (http://deschenko.livejournal.com/68047.html), заступника голови київської "Свободи"  і просто хорошу і чесну людину, викликатимуть на допит в карний розшук МВС. Причина - події 27 квітня біля Верховної Ради. Вчора таке саме повідомили Андрію Мохнику.

упд. Того ж 29 квітня 2010 року члена Політради ВО "Свобода", мовознавця Ірину ФАРІОН було викликано в Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України у Львівській області з метою дати пояснення щодо так званих подій у львівському дитсадку № 67.

прихильникам бахіні

У 2005 році Тимошенко заявляла, що готова залишити російський флот в обмін на зниження цін на газ

"Звичайно, погоджуся. Чому? Тому що дуже важливо сьогодні зробити так, щоб люди жили заможно та щоб у них абсолютно не було ніяких економічних стресів", - заявила Тимошенко у відповідь на запитання, чи підтримує вона продовження перебування ЧФ РФ у Криму.

"Що стосується військ у Севастополі, то завжди можна домовитися про надання послуг однією країною іншій країні на нормальних комерційних умовах. Тут немає нічого поганого", - додала Тимошенко в інтерв'ю Профілю.  http://ua.korrespondent.net/ukraine/1072600

ну так що: во свобода фінансується пр? чи москвою?

чим далі в ліс, тим жирніші партизанив цей раз затримали "свободівців" під час конференції "Волынская резня – польские и еврейские жертвы ОУН-УПА". звинувачення: злісна непокора міліції (люди, що затримували у цивільному, міліціонерами не назвались). затримані відмовились підписувати протокол. правозахисників до затриманих не пустили. частину затриманих було побито працівниками міліції.  сьогодні має відбутися суд.затримали заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника, голову Сумської обласної організації, члена Політради ВО "Свобода", відомого журналіста Ігоря Мірошниченка, заступника голови Київської міської організації ВО  "Свобода" Руслана Андрійка, члена ВО "Свобода" Юрія Ноєвого, голову  Голосіївської районної організації ВО "Свобода" Олександра Колесніченка, голову ГО "Люстрація" Олега Осуховськогобільше тут http://blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/4bbda92792876/і тут+відео та фото http://tsn.ua/ukrayina/v-kiyevi-aktivisti-svobodi-rozgromili-vistavku-prisvyachenu-zhertvam-upa.html