Тимчасові файли

Пісоля відеомонтажу назбиралось з десяток гігів тимчасових файлів, які ніяк не вдається видалити стандартними функціями. А використовувати спеціальні програми не хочеться, бо воно витирає все підряд, а детальніше налаштувати неможливо.
Видаляв temp вручну і чистив браузери — не допомагає (раніше одного разу допомагало).
Може щось порадите?

Відеодегустація снеків (продовження)

Продовження відеоверсії дегустації незвичних снеків.



P.S.: Планую продовжити цю тематику.

Викинути чи хай валяється?

Питання зі старою цифромильницею так і не зрушило з місця, хоч бери і влаштовуй опитування, оскільки родина з цього приводу мовчить (там взагалі суцільний ігнор).

31%, 4 голоси

38%, 5 голосів

31%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Зламалась фотокамера:(

Нещодавно викладав допис про поламку акумулятора на ультразумі, а тепер дійшла черга до цифромильниці — старенької фотокамери. Вчора захотів перевести годинник на літній час, дістав фотік... а він вмикається і не працює: пише про помилку об'єктиву. Здогадуюсь, що він міг поламатись через те, що кицька звалила його. Але вже що є, то є. Хоча не обійшлося без розбірок "хто винен".

Варіантів два: викинути або здати в ремонт. Викидати шкода, бо це пам'ять. Хоча ця фотокамера була єдиною лише протягом 2,5 років. Але виручала, якщо боявся брати ультразум або не було багато місця.

Батьки, звичайно, звинувають мене. Мовляв, чого не слідкував за кицькою? Так я працював. Кицьку не втримала мама. А я винний?! Це нормально?! Та й не факт, що я б дав кицьці раду, бо вона така вертлява, а реакція у самого не дуже гарна. До того ж, якщо я буду слідкувати за кицькою, нікому буде заробляти гроші.
Другий "наїзд" про місце, де лежав фотік. А куди його перекласти, якщо це єдине більш-менш безпечне місце вдома?! Запитую: у відповідь мовчать. Ну так ви ж самі пропонуєте або питаєте, то відповідате на зустрічні питання! Мовчать.
Намагаюсь логічно пояснювати. Теж у відповідь жодних контраргументів. Так чому тоді ображаєтесь?

Сказав, що ремонт нехай сплачує з пенсії — так вона  сльози. А шо тут такого?!


Проблема в тому, що я не знаю нормальних сервісів. А одна відома мені точка працює як попало. Й то, сумніваюся в компетентності майстра.
Ще одна проблема — страшно кудись виходити. Зараз військоматам дали прочухана, щоб не гребли всіх підряд, проте не впевнений що до них дійде.

В принципі, для зйомок у мене є ультразум і смартфон — їх цілком достатньо. Але на цьому фотіку ностальгічні знімки. Крім того, ним було зручно фотографувати покази лічильників. Ну, нехай тепер самі дивляться.

P.S.: Й так на нервах, бо вчора вимикали електрику під час ввімкненої техніки. Так що не сваритись неможна. Нажаль.

Відеодегустація снеків

Відеоверсія дегустації снеків.

І це лише перша частина.


Незвичні снеки

Хотів вже запитувати читачів: "Що ще можна продегустувати?" Бо після мобілізації брата на військову службу і зустрічі свого 40-річчя все натхнення кудись поділось. До того ж, через аврал на роботі ніколи думати. Але раптово згадав, що давно не їв снеки. Наприклад, "класичні" чіпси востаннє споживав у 2012 р., а нові різновиди смаколиків — брускети і солоні кукурудзяні палички спробував ще за доковідних часів. Відтоді закусок (саме так перекладається "snack") не куштував. Хоча харчова промисловість не стоїть на місці і з того часу з'явилось багато нових незвичних снеків.

Що маю на увазі під словосполученням "незвичні снеки"? Це всі перекуси, окрім картопляних чіпсів, сухариків, брускет, смаженого арахісу, солоних кукурудзяних паличок. І нехай це не дуже здорова їжа, проте смачна. Тим паче, вона може здивувати.

1. На дегустацію незвичних снеків назбирав аж 8 найменувань: кукурудзяні кільця "Gonzo" зі смаком кальмара, кукурудзяно-картопляно-пшеничну соломку "Gonzo" зі смаком грибів, картопляну соломку "Своя лінія" зі смаком сметани з зеленню, кукурудзяні чіпси "Cheetos" зі смаком піци, цибулеві кільця пшенично-картопляні "Хрустата потата" зі смаком кропу та сметани, рисові чіпси "B.Yond" зі смаком сиру Чеддер і томатного соусу, смажену кукурудзу "Big Bob" зі смаком сиру, хрусткий нут зі смаком томатів і базиліку.

Вважаю, що такої кількості вистачить на огляд. Тому приємного апетиту та перегляду!
[ Читати далі ]

Самовимкнення монітора/Знову перебої з електрикою

Без проблем неможна. Взагалі ніяк. Спочатку несподівано двічі вимкнувся монітор. Погуглив. Виявляється, що таке буває. Хоча спочатку подумав, що ліктем щось натиснув на клавіатурі. А можливо, перегрівся адаптер. Бо монітору вже буде 10 років. Напевно, треба замінювати на новий? У нього вже є дивна смуга у синьому спектрі.

Є ще одна версія, що це хтось з потойбіччя передає сигнал, як було з кімнатним годинником.

А ще "веселіше" стало від нових перебоїв електропостачання. Знову повернулись короткочасні вимкнення електрики. Нажаль це явище теж не має логічного пояснення, бо якщо б проводили ремонтні роботи, світло б зникало надовго. Можливо, хтось у під'їзді колупається. Можливо, перевантаження (хоча звідки йому взятись?).

Зрада-зрадня другого року війни

Після одної занепадницької замітки друга. Про те, що навіть затяті оптимісти "розводять зраду". Що вже казати про панікерів. Отож, у чому "зрада":

- ЗЕлена влада обіцяла не підвищувати комунальні тарифи, однак в новинах вже повідомляють, що цьогоріч у квітні та липні зросте вартість водопостачання і водовідведення на 12%. Це не вселяє оптимізму, тому що в декого ціни й так одні з найвищих в країні. Надодачу йдуть розмови про подорожчання електрики з нинішніх 1,7 грн. аж до 5 грн. Це більш, ніж в два рази. А в країні зараз війна, все дорого, безробіття. Мабуть, всі кредити та фінансові допомоги йдуть на приСлуг народу.
Звичайно, втішають, мовляв, соціально незахищені верстви отримають субюсидії. Однак мовчать, що субсидії не покриють повний обсяг споживання (по-моєму, частину сподживання все одно повинен оплачувати пільговик). Та й нормативи для консенсації занижують.

- Корупція у закупівлях до Міноборони. Якщо раніше казали про яйця по 17 грн., то тепер розповідають про яблука по 51 грн. Це змушує західних партнерів замислитись у доцільності фінансування України. І такі речі лише погіршують ставлення до влади і Міністерства оборони. Але, мабуть, жага до збагачення сильніша?

- Американські солдати не будуть воювати за Україну. Вони вже навоювалися в інших війнах і тепер не хочуть влізати ще кудись. На рабсіянські провокації (наприклад, як збиття безпілотника у нейтральних водах Чорного моря) не будуть вестись. І відкритого протистояння між демократичним і диктаторським світом теж не буде. Найбільше, що можна очікувати від США — політична та військова підтримка. Але якщо не буде перемог на фронті, то й їх можуть зменшити.

- Все більше розмов про погану якість роботи військоматів. Що гребуть всіх без розбору, не навчають толком і відправляють на передову. Хоча військові на фронті кажуть, що їм потрібні навчені та мотивовані люди. А сильних і вмотивованих не беруть.

- Відсутність обіцяного контрнаступу. Поки все, що ми можемо — стримувати наступ росіянськіх зеків і чмобіків. Причому, по клаптику здаємо свою землю, бо русні набагато більше, ніж нас.

- Бажання Зелебородька перемовин з Китаєм, які ні до чого хорошого не призведуть, бо у Сі такі ж самі імперські наміри, як і у Путлєра. І брешуть так само багато. Єдина відмінність в тому, що китайці мудріші і не лізуть на рожон. Інакше б давно зайнялись Тайванем. Для китайських комуністів важливо, щоб Рабсія не розпалась, але була під їхнім негласним контролем. Звичайно, разом з Україною.

Рівень зради зашкалює. Але вірю, що Україне переможе. Хоча впевненості у цьому все менше. Бо як не зовнішні, то внутрішні вороги можуть все зіпсувати.

Дивна тиша

Помічаю, що сусідів все менше чути. Причому, навіть у порівнянні з минулим роком, коли частина мешканців будинку пороз'єджались. Не кажучи вже за доковідні часи, коли шум і гам були нормою. Таке враження, що всі або кудись виїхали, або притихли. Хоча іноді, буває, чутно що розмовляють або ходять, але тихо. Місяць-два як не чутно, що сусіди дивляться тєлік. Давно не чув, щоб набирали ванну для того, щоб скупатись. Однак люди є. Звичайно, багато чоловіків мобілізували, але ж жінки та діти повинні залишитись. Мене така тиша насторожує.

Airplanes

Прикольний трек! Одразу не зацінив, а зараз сподобався.
Звуки незвичні.


Треку вже рік. Але оцінив лише нещодавно.