Про засмучення

Пару днів тому писав, що трапилось з телефоном. Дослідив анамнез і дійшов до висновку, що злетіла прошивка. Ремонтувати навряд чи хтось візьметься, тому буде валятись.
Картка пам'яті працює (вперше перевірив на ноуті) — і то добре. Бо теж хоч якась часточка спогадів і минулого. Тож змирився. Дійшов до стадії прийняття. Але поламаний телефон — не єдина причина для засмучення: ноутбук перестав тримати заряд 100% навіть будучи підключеним до живлення (що мені здавалось абсурдним). Невже так може бути?! Причому дозаряджатись до 100% не хоче (мабуть, почне заряджатись після розрядження нижче 80-90%). Хоча нагугливши інфу вичитав, що батарея в ноуті може зноситись за 3-4 року. Печально.

Ну і третя причина для засмучення — проблеми з фотохостингом. Але після декількох відкривань у новій вкладці всі картинки відображаються. Правда, згадав, що інші хостинги періодично гальмували, але поточний сервіс, схоже, буде гальмувати на постійній основі.

Порадувала лише дегустація. Але вона сама до мене не прийшла. Все інше засмучує. А від новин взагалі ціла палітра хрінових емоцій.

Старий телефончик накрився:(

Вмикаю старий кнопковий телефон Nokia (використовував як шпаргалку). Бачу: змінилась заставка. Поліз міняти — стандартні шпалери кудись зникли. Знайшов на картці скачані шпалери (раніше вони працювали, нехай і не цілком коректно). Вирішив поставити. В результаті телефон завис. Після ввімкнення ні на які натискання не реагує — лише без кінця перезавантажується екран. При вийманні акумулятора з корпуса відвалився шматок.

В принципі, критична інформація була продубльована. Але все одно шкода, що телефон зламався. Думаю: нащо поліз розбиратись.

P.S.: Щодо фотохостингу: без змін. Все так само повільно відкривається, якщо відкривати в нових вкладках.

А напередодні була ще одна погана подія — відбувся махач. Так що у мене і у батьків синці. Ну а що?! Не треба було дратувати. Бо й так на нервах.

Дегустація крем-супів швидкого приготування "Alive"

Продегустувавши картопляні пюре швидкого приготування я написав, що якщо вже хочеться пюреподібних страв, то краще їсти креми-супи швидкого приготування — хоча б тому, що в них немає підсилювачів смаку та ароматизаторів. Ну і випускаються в стаканах. Тож, виходить корисніше та зручніше. Однак для огляду обрав їх випадково — просто не було інших підходящих продуктів швидкого приготування.

Як правило, креми-супи виготовляють на основі бобових — гороху, сочевиці або нуту.  Готувати їх швидко і просто. А ще крем-супи швидкого приготування вважають веганською їжею.

1. Дегустація крем-супів швидкого приготування "Alive" (в стакані), які з'явились в 2024 році. В наявності п'ять смаків: гороховий з протеїном, гороховий з капустою Кейл, гороховий з грибами, грибний, а також харчо. І це вже другий огляд швидкорозчинних крем-супів. Причому від того самого виробника.

Особливість цих крем-супів полягає в тому, що вони мають горохову основу. Та й за консистенцією більше нагадують не суп, а пюре.

Фотохостинг знову штормить?

Хтось ще користується фотохостингом imgBB? Останнім часом його часто "штормить" (хоча раніше збої були кожного року в лютому). Але тепер спостерігається нова проблема — не відображаються деякі знімки. При цьому й сам хостинг гальмує: фотки відкриває повільно або взагалі не показує деякі прев'ю. А пару днів тому взагалі не працював.

В блозі відображаються не всі картинки. Перезавантаження сторінки нічого не дає. Хіба що при відкритті в іншому браузері фотки показуються. Але... буває, що частину фоток все ж не видно. Значить проблема напевно не в браузері — хоча провозився з налаштуваннями, знаючи як змінилось функціонування Гугл-сервісів, в яких додавання сервісів до виключень в блокувальник реклами нічого не дає. Дослідним шляхом відключав антибанер, змінював налаштування — не допомогло.



Печально це все. Сайт нахвалюють. Може тому що немає альтернатив.

Що робити не знаю. Напевно, лише сподіватись, що запрацює нормально. А взагалі, здається, що скоро може стати байдуже до інтернетиків і всього іншого.

Монтаж відео на ноуті

У звязку з поверненням блекаутів частково перейшов на ноут. Звісно, зацікавився, чи можна монтувати відео. І знайшов вбудовану безкоштовну програму! Причому вона має дивний принцип роботи — обробка здійснюється на сайті, але ресурсом техніки користувача (якщо не помиляюсь). Ще й відео записує в форматі mp4 (в програмі, в якій монтую відоси на компці, цей формат доступний лише в платній версії).

Правда, є недолік: немає еквалайзера звуку — не показує рівень гучності, тому не можна вирівняти звук, щоб в різних фрагментах гучність була приблизно на однаковому рівні.


Звук роторного спортпрототипу

Десь почув, що в гонках Ле-Ман виступали і навіть одного разу (в 1991) перемагали спортпрототипи з роторним двигуном. Наприклад, Mazda 787B. Це, до речі, єдиний автомобіль з роторним мотором, який здобув перше місце в 24-годинних змаганнях Ле-Ман. Й то, за допомогою того, що лідери зійшли з траси.

Звук у цієї машини був ого-го. Як сирена!


Картопляні пюре швидкого приготування "Хуторок"

Картопляні пюре швидкого приготування не входили в коло запланованих дегустацій. Але купуючи вермішелі "Хуторок" з попереднього огляду потрібно було доукомплектувати замовлення. А пюре потрапило до уваги завдяки асортименту: зазвичай, виробники пропонують два-три смаки, а тут аж шість! Крім того, ці пюре тієї ж торгової марки та мають ідентичний дизайн упаковок, що й замовлені вермішельки. Та й два звіти поруч від одного бренду, на мій погляд, виглядатимуть прикольно.

Правда, виникає питання: що показувати? Бо це доволі проста страва, адже в пачці розсипом перемішані всі інгредієнти і немає ні пакетика з приправами, ні столових приладів. Але я блогер! Щось вигадаю...

1. Картопляні пюре швидкого приготування "Хуторок" радують кількістю смаків. На огляді різновиди зі смаком вершків; зі смаком курки, смаженої цибулі та зелені; зі смаком сметани та зеленню; зі смаком грибів та зеленню; зі смаком яловичини з овочами; зі смаком телятини з аджикою. Якщо не помиляюсь, вони коштували 13 грн. за 30-грамову упаковку. Плюс — доставка.

Цікаво, що попри однакову марку з вермішелями, виробник пюре зовсім інший. А ще всі ці пюре я продегустував за один день.
[ Читати далі (+42 фото)... ]

На роздоріжжі

Почуваюсь, як на роздоріжжі. Прямо підеш — в армію потрапиш. Ліворуч підеш — армія сама до тебе прийде. Праворуч підеш — сядеш у в'язницю і теж нема гарантії, що не візьмуть в армію. А в безвихідній ситуації ризик скоїти дурницю підвищується. Особливо, якщо не вмієш вибирати з декількох зол найменше. Час на роздуми поки шо є. Але ніякі адекватні думки в голову не приходять.

Погрози на мене діють негативно. Та й обирати з декількох зол найменшще не вмію.

Повернення блекаутів

Вітаю всіх з хаотичним вимкненням електрики! Вчора разів 4 вирубали: то на хвилину, то на півгодини, то на 4-5 годин. Причому, поза графіком, як попало. За таких обставин не можна нормально ні працювати, ні вести блог. Добре, що є ноут. При вимкненні світла він одразку пермикається на акумулятор. Правда, якщо потрібно користуватись інтернетом, при відключенні світла й він зникає. Але можна хоча б доробити статті (наприклад).

Спробував зробити картинку по роботі на ноуті (а там Фотошопу нема). Незручно. Але впорався. Ще й знайшов програму для відеомонтажу з дивним принципом роботи: обробка через сайт, але ресурсами ноута. Поки ще не перевіряв, однак можливість монтажу на ноуті тішить. Хоча і тут є нюанс: наскільки це необхідно? Бо може виявитись так, що нікому буде дивитись. Всіх же загребуть в армію. А жінкам на цивільці навряд чи буде до відосиків, оскільки вся ноша клопотів ляже на них. Ну і є ще один аспект: настрій. Стан такий, що не хочеться нічого робити, крім вживання алкоголю і сну. Про роздуми напишу пізніше.

Відеодегустація нових вермішелей

Вирішив розшерити сюди відеоверсію нещодавньої дегустації нових вермішелей. Хоча через те, що зняв поспіхом, упустив деякі нюанси. Але все одно, нехай і тут буде. Тим паче, невідомо, чи буде можливість публікувати відео. Тому що і мобілізація, і блекаути, і реклама вже полізла на Ютуб з компа (бо інакше Гугл сайти не працюють). Ну і настрою немає ні на що.


Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
198
попередня
наступна