ЮРА

Є у мого кума водітєль на ім’я Юра. Юра преставляє собою мужчину в рассвєтє сіл. Має два метри росту і вєс – далеко за сто кілограмів…

Іноді кум бере його з собою, коли виїжджає за кордон, для всяких разних поручєній.

Напрімєр, поїхать в магазін і купить продуктів. Це Юра любить, бо там все понятно: заходиш в магазін чи на базар і вибираєш нужні продукти…

А от аптеку Юра не любить, бо там самому вибірать всякі лікарства не розрішають… Проблєма в тому, що Юра зовсім не знає іноземної мови. В смислі, вообще. Жодного слова… В бурні годи молодості Юра занімався всяким бандітізмом та мєлким рекетом, а в тій общественній среді знання іностранних язиков не поощрялося, і було, по-суті, не нужне… В общим, за кордоном комунікабельність Юри фактично дорівнює нулю…

Але порученія треба ісполнять, незалежно від трудностєй. І він ісполня…

Одного разу Юру послали в аптеку купить якесь успокоітєльне, бо хтось там погано спав… Словом, потрібні були таблєтки од беспокойства…

Юра поїхав в аптеку одкрив двері і з самого порога став ізображать крайнє беспокойство… Тобто підняв розчепірені руки до гори, страшно заричав, і пішов на пожилого аптекаря приступом сумашедшої Годзілли. “Грр-р-р-р!!!” – казав Юра аптекарю, угрожающе поблискував глазами і мєдлєнно наближався…

Аптекар сначала хотів його застрелить з двустволки, але потім якось вони все ж порозумілися. Бо людство все-таки може комуніцировать, навідь тоді коли на це немає жодних об’єктивних підстав…

Іншого разу Юру послали в ту ж саму аптеку, щоб купить спрей од блох для собак… Юра цього разу з самого порога став сильно чесаться обома руками і клацать зубами, імітіруя поімку блохи… Продавець, уже обізнаний з особливостями юриної жестикуляції, поняв, що треба щось од чесотки… Фо ю? – спитав він у Юри… Але Юра не знав, що таке “фо ю?” (йому даже почулося (“на хую?”), і став чесаться ще інтенсивніше… Ситуація була тупіковою…

Як потім розказував сам Юра, у нього була ідея, сісти посеред аптеки і спробувать почесаться ногою за вухом…

Але тут йому в голову прийшла значно краща ідея. Блестяща і проста по своїй реалізації… “Гав-гав-гав-гав-гав!” – зайшовся Юра на всю аптеку звонким лаєм… Причому так натурально, що аптечний кіт, який до того мирно дрімав на прилавку, схопився, вигнув спину, зашипів і великими прижками ретірувався в підсобку…

Окей-окей, май дог, андестенд - сказав аптекар, і видав Юрі требуємий спрей для собак…

А то раз ми сиділи з кумом і було нам скучно, то він і каже: треба Юру послать в ту саму аптеку хай купить, напрімєр, презервативи з вкусом клубники…

- Як же він це пояснюватиме?- питаю
- Ну, сначала, - каже кум, - він заїде в продмаг і купить там кіло клубники… Потом покладе її в труси і поїде в аптеку. А там уже, с прімінєнієм грубої фізичної сили, якось нагне аптекаря головою в район паха і предложить понюхать… А потім зробить соотвєтствующий завлікающий жест руками… По ідеї повинні порозуміться…


Під Лутугіно наші захопили рашкін БМД з документами

В результате боев под Лутугино (Луганская область) украинскими военными был захвачен БМД-2 Псковской воздушно-десантной дивизии со всеми документами.

Об этом сообщает журналист Леонид Швец в своем фейсбуке сообщает Цензор.НЕТ.

Он отмечает: " Парни просили передать: воюем с российской армией. В районе Лутугино наши захватили БМД-2, бортовой номер 275, из состава 1-й парашютно-десантной роты в/ч 74268, Псковской воздушно-десантной дивизии, комвзвода ст. лейтенант Попов. В машине вся документация: журнал нарядов, вечерней поверки, журнал увольнительных. Российские сухпаи выпуска марта этого года.

Экипаж... ну, скажем, потерялся по дороге. Если руководство не будет щелкать клювом, доказательства выйдут далеко за рамки одного чрезвычайно боеспособного подразделения ВСУ".
Источник:http://censor.net.ua/n298926Источник:http://censor.net.ua/n298926


Новини від нашої дівчинки

Надя передала мені черговий лист через Ілью Новікова  Хочу поділитися деякими її життєвими моментами, про які вона описує (радію! Надя на висоті!) :

"Ще я якось питала чому в них (в СІЗО) кави немає. Мені сказали, що: " Тюрьма к чаю привыкла", а потім додали: "Это у вас, там, на Западе больше кофе пьют, а в России чай любят". На що я сказала: "Ну так у вас же вся Росія тюрма".

"В мене тут конфлікт з тюремщиками (працівниками СІЗО) виник, взагалі то вони люди звичайні і нормальні, ніякого негативного ставлення до мене не виказують. Є в них тут одна форма доповіді, звучить так: "Гражданин начальник, в камере №60 находится один заключенный. Дежурный по камере Савченко Н.В." І один сумлінний старший лейтинант (мент-тюремщик) постійно вимагає, щоб я її виголошувала при перевірці. Я постійно відмовляюсь говорити цю хрєнь, пояснюючи, що він гражданін Росії, а я громадянинка України, я не "заключённый", а незаконно викрадена людина з України , він мені не начальник (начальники в мене свої є), а він для мене такий же злочинець як і ті яких вони в СІЗО утримують. У нас з ним прирікання на цю тему щоранку і мені вже карцер за це обіцяють "

"Мене коли сюди посадили, я відразу камеру прибирати почала і ганялась за павучком, щоб його прибити, а потім подумала, щож я роблю? це ж тепер мій єдиний друг, живе створіння. З тих пір павучок в мене мешкає і іноді вилазить на стіл і прогулюється коли я обідаю".

Чи бувають україномовні сепаратисти?

Чи впливає мова спілкування на наше світосприйняття ?

На мою думку безпосередньо , тому що мова це не тільки засіб спілкування , саме через мову кожна нація висловлює своє бачення світу , те, як вона сприймає навколішнє середовище.

Коли людина починає вивчати іноземні мови , то разом з граматикою та словами вона знайомиться з культурою народу, що є носієм цієї мови.

І частково переймає її.

Чому всі окупанти в першу чергу намагалися знищити мову окупованого народу ? ( я кажу тут не тільки про окупантів України , наприклад англійці майже знищили мову ірландців)

Саме тому що мова - це і є народ , нема мови - немає народу.

Хтось з московських політиків сказав "Россия заканчивается там , где заканчивается русский язик" ,

Ось чому вони так ревно відносяться до мовного питання і при будь-якій нагоді виступають за поширення московської мови.

Ось деякі поради, як вбити в собі москаля :

Практичні поради переходу на українську мову спілкування

1. Обмежуйте присутність російської навколо себе, відмовтеся від усього російськомовного, наскільки це можливо. Дивіться україномовні новини, читайте україномовні книжки, слухайте українську музику. Таким чином набереться не лише пасивний мовний запас, а й справжнє відкриття досі невідомої, неймовірно багатої культури.

2. Пишіть е-мейли друзям лише українською. Знищіть російську розкладку клавіатури – прекрасний спосіб позбутися спокуси перейти на "апщєпанятний язик". Не бійтеся, що російська розкладка коли-небудь знадобиться. Літери "ы" та "э" за потреби можна набрати і за відсутності російської клавіятури (Alt+235, Alt+237). Нагородою за знищену зайву розкладку вам стане швидше перемикання з англійської на кирилицю.

3. Шукайте україномовного спілкування. Почніть з письмового – це легше (бо маєте час на обдумування слів, чого не має, коли говориш у реальному часі). Відвідуйте україномовні форуми.

4. Буде складно почати говорити українською зі знайомими, спершу почніть говорити українською до незнайомих вам людей: у магазині, тролейбусі, на вулиці. Будьте завжди готові відповісти українською на запитання "котра година?", "як пройти?". Прислухайтеся до своєї мови, працюйте над помилками. Спершу ваша мова здаватиметься вам жахливою, дуже важливо не злякатися цього і не думати про те, що подумає про вас інша людина. Вже скоро ви говоритимете плинно.

5. Купіть великий російсько-український, а бажано ще й український тлумачний словник. Спілкуючись щодня ви зустрічатимете багато слів, переклад яких згадаєте не одразу. Не соромтеся користуватися словником.

6. Знайдіть досвідчених україномовних співрозмовників, знайдіть коло україномовного спілкування. Говоріть з українцями. Слухайте їхню мову. Це перші люди, з ким вам буде говорити легко. І не бійтеся, що ви припускатиметеся помилок. Вони все прекрасно розуміють. Багато хто з них колись теж говорив російською, проходив крізь те саме що й ви і пам'ятає себе на вашому місці.

7. Залишився найскладніший і найвідповідальніший крок – починайте принципово говорити українською з російськомовними людьми. Завчасно підготуйтеся до відповіді на численні запитання знайомих, чому це ви раптом заговорили українською. Не бійтеся виглядати ненормальним в їхніх очах. Люди часто називають божевільними усіх, кого не розуміють – їм так легше. Не переймайтеся – ви в даному випадку розумієте більше за них. Нерозуміння старих знайомих з головою компенсується захопленням і повагою незнайомих людей та нових знайомих, які будуть у захваті від краси вашої мови та стійкості позиції.

Вам казали, що нечемно говорити до людини українською, якщо вона з вами говорить російською? Забудьте про чемність. Українська мова буде мертвою, якщо ви будете чемними з усіма. Ви говоритемете українською, щоб вони почули, що українською мовою можна говорити красиво. Більшість відчує сором за те, що не може говорити українською з вами. Це прекрасний привід для них замислитися над питанням своєї національної приналежності.

політичний анекдот)

У Лукашенко спрашивают: 
- Александр Григорьевич, если бы вас поставили во главе Украины, как быстро вы навели бы в ней порядок?
- Да за два дня!
- Как это так??
- Очень просто! В первый день расстрелял бы всю Раду.
- А во второй?
- А во второй расстрелял бы всех тех, кто пришёл к ним на похороны.

Слава героям!!

Стали известны имена четырех Героев, задержанных за «вывешивания украинского флага на высотке в Москве

Широкожухов Алексей Владимирович,

Короткова Евгения Васильевна,

Погребов Александр Юрьевич,

Лепешкина Анна Владимировна.

Все они граждане России, при себе имели водительские удостоверения. В ГУ МВД по Москве отметили, что «Данные лица неоднократно привлекались к административной ответственности за различные совершенные правонарушения». По факту «осквернения» высотного здания на Котельнической набережной возбуждено уголовное дело по статье «Вандализм».