Василь Вишиваний - український принц з династії Габсбургів

На початку ХХ століття серед українців не бракувало яскравих особистостей готових до самопожертви в ім'я української їдеї, правда цю ідею вони бачили кожен під своїм кутом зору. Одним з великих українців того часу був австрійський архикнязь (ерцгерцог), військовий діяч, політик, дипломат, поет, полковник легіону українських січових стрільців Вільгельм Франц фон Габсбург Лотрінген, більш відомий нам, як Василь Вишиваний, або Червоний принц.

5 книжок для осіннього читання

  • 01.11.17, 17:30
У БІЛЬШОСТІ ЦИХ КНИЖОК МИНУЛЕ ПЕРЕГУКУЄТЬСЯ З СУЧАСНИМ, А ІСТОРІЯ НАГАДУЄ ГОСТРОСЮЖЕТНЕ Й ЗАХОПЛИВЕ КІНО. АВАНТЮРНІ ПРИГОДИ НІБИ ВИМАНДРУВАЛИ З «ГРИ ПРЕСТОЛІВ», МІСТЕЧКОВІ ТРАГЕДІЇ СХОЖІ НА ФІЛЬМ КУСТУРИЦІ, А КАЗКОВІ ГЕРОЇ НЕМОВБИ ВИЙШЛИ З «АЛІСИ У ЗАДЗЕРКАЛЛІ»

Вчені назвали сивину ознакою доброго здоров’я

  • 01.11.17, 11:18
Наукові фахівці з Мадрида зробили такі висновки, провівши ряд досліджень, під час яких вивчалася взаємозв’язок між кольором волосся і загальним станом здоров’я.


Стильна фотосесія 70-річної Ніни Матвієнко підкорила інтернет

  • 01.11.17, 09:43
Народна артистка України Ніна Матвієнко, яка нещодавно відзначила 70-річчя, знялася у дуже стильному фотосеті.

 


Матвієнко знялася для видання JS та поділилася секретами краси

Ознаки унікальності української мови

З-поміж 82 специфічних рис української мови (звукових і граматичних) 34 є виключно українськими. Це нищить будь-які теорії “діалектності” та “схрещення”



Народний костюм 100 років тому: Київщина (відео)

ПАНЯНКИ КИЇВЩИНИ ДОПОВНЮВАЛИ СВІЙ СВЯТКОВИЙ ОБРАЗ КОРАЛЯМИ.


Це намисто зазвичай визначало статус господарки — чим більше разок (ниток), тим заможніша родина. Якщо порівняти вартість такої прикраси з сучасними ювелірними виробами, вона за ціною не поступатиметься діамантовому кольє!