Борислав заборгував КП "Дрогобичводоканал" понад 3 млн грн

20 січня перший заступник міського голови Петро Суда провів нараду, у якій взяли участь заступник міського голови з житлово-комунальних питань Богдан Бах, директор «Дрогобичводоканал» Роман Шагала, заступник Бориславського міського голови Геннадій Корконішко, директор КП «Бориславводоканал» Ярослав Клопушанський. На нараді обговорювали питання своєчасної оплати Борислава за каналізаційні стоки, очистку яких проводить КП «Дрогобичводоканал». Сьогодні заборгованість Борислава перед КП «Дрогобичводоканал» становить понад 3 млн. грн. У ході наради Петро Суда доручив Романові Шагалі провести розрахунки із затрат на очистку стоків,  також підготувати новий проект договору з Бориславом, у якому будуть відображені реальні затрати КП «Дрогобичводоканал» на очистку стоків з Борислава.

Чиї різдвяні вітрини були найкращими?

Комісія з визначення найкраще оформлених вітрин до Різдвяних свят, очолювана заступником міського голови з гуманітарних питань Богданом Пристаєм, у ході перевірки відзначила, що найкраще оформили вітрини та прилеглу територію «Укрінбанк», магазин «Барви», магазин «Чумацький шлях», магазин «Мистецтво», магазин «Легенда», магазин «Джинс плюс». Не відгукнулися на прохання влади прикрасити вітрини: «ВТБ банк», магазин «Перлина», магазин «Лайф», магазин «Алло».

У Дрогобичі - 70 відсотків розлучень під впливом тещ і свекрух

Заступник міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай провів засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули питання опікунства, дарування та обміну квартир сім’ям, які мають неповнолітніх дітей, позбавлення батьківських прав осіб, які неналежно виховують дітей. Щодо останнього, переважна більшість цих проблем виникають внаслідок розлучень. «Прикро, - каже Богдан Пристай, - що до більшості з них причетні дідусі і бабусі дітей».

Директором КП «Дрогобицький ринок» став Станіслав Кузьменко

Дрогобицький міський голова Микола Гук підписав розпорядження про призначення директором КП «Дрогобицький ринок» Станіслава Кузьменка, який є депутатом Дрогобицької міської ради від партії ВО «Батьківщина». Ця посада, на якій 7 років працював  Богдан Волошин - депутат міської ради, однопартієць Станіслава Кузьменка -  кілька місяців була вакантною.

Юліян Вороновський і Оксана Різняк стали почесними трускавчанами

 

Сьогодні, 21 січня, на сесії Трускавецької міської ради прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Трускавець» єпископові Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Юліяну Вороновському та Оксані Різняк - сестрі легендарного воїнаУкраїнської Повстанської Армії Романа Різняка-Макомацького.

Всього цього високого звання удостоєно близько 10 осіб.

Директором Дрогобицького нафтового технікуму обрано Павла Яніва


 

Сьогодні, 21 січня, у Дрогобицькому нафтовому технікумі відбулися збори трудового колективу, на яких розлянули питання щодо обрання на наступні 5 років директора цього навчального закладу. У переважній більшості виступів викладачів та працівників технікуму було дано високу оцінку роботи нинішнього директора кандидата технічних наук Павла Яніва, а міський голова Микола Гук нагородив його відзнакою «За заслуги перед містом Дрогобичем». 

Під час таємного голосування за Павла Яніва проголосувало 89,4 % учасників зборів і таким чином він і надалі керуватиме технікумом.

Довідка: Павло Янів керує Дрогобицьким нафтовим технікумом з 1994 року.

30 03 09 Дрогобицькі новини

  • 30.03.09, 12:34

Алла Гладун вимагає поліпшити роботу із наповнення бюджету

 

30 березня секретар міської ради Алла Гладун провела нараду з керівниками відділів, управлінь і служб міста, на якій, зокрема, було проаналізовано стан наповнення бюджету, акцентовано увагу на необхідності поліпшення організації роботи з контролю за надходженням коштів від оренди приміщень і землі. Йшлося про необхідність залучення нових джерел доходів до бюджету.

 

Петро Суда закликає протягом двох тижнів прибрати місто

 

          30 березня під головуванням першого заступника міського голови Петра Суди відбулося засідання організаційного комітету  з проведення весняної толоки з озеленення та благоустрою міста, на якій уточнено план робіт і їх виконавців з тим, щоб забезпечити системність у роботі. Вирішено протягом двох тижнів в основному навести у місті порядок.

        Враховуючи складні погодні умови, а також те, що весна цього року припізнилася, часу до Великодня залишилося обмаль, Петро Суда закликає мешканців міста взяти активну участь у проведенні весняної толоки, а саме: прибрати свої подвір’я, прибудинкові території, покронувати і побілити дерева, підстригти кущі, пофарбувати паркани, почистити та побілити бордюри, поребрики, відремонтувати і пофарбувати лавки.  А також просить людей, щоб вони навели порядок на могилах своїх рідних та близьких. КП  «Комбінат міського господарства» надасть допомогу з вивезення сміття з кладовищ.

    "Лише завдяки допомозі громади зможемо вчасно впоратися із запланованою роботою і привести місто до належного естетичного вигляду",- каже Петро Суда.

 

 

У Дрогобичі, щоб забезпечити своєчасне фінансування вивезення і утилізацію сміття, мешканці платитимуть за цю послугу безпоседньо структурі, яка цим займається

           Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради прийняв рішення, яким з квартирної плати виведено послугу вивезення сміття. Тепер комбінат міського господарства, який вивозить і утилізує тверді побутові відходи буде працювати з мешканцями без посередників, якими були будинкові управи. Рішення вступає в дію з 1 травня. До цього  цього часу комбінат міського господарства має укласти угоди з усіма мешканцями, організувати збір коштів через банкові установи.

         Дрогобицький міськвиконком змушений був вдатися до таких змін через фінансово-економічні проблеми, які нині мають будинкові управи. Тому вони нерідко використовують, кошти, які надходять разом  з квартирною платою за вивезення сміття, для виплати заробітної плати своїм працівникам чи на інші нагальні справи. На нині будинкові управи боргують комбінатові міського господарства майже 300 тис. грн. В результаті підприємство немає коштів для придбання пального для автомобілів, які вивозять сміття, а також для техніки, з допомогою якої на Броницькому сміттєзвалищі здійснюють відповідні природоохоронні заходи.

           На нині у Дрогобичі вивозить і утилізує сміття комбінат міського господарства, а плата за цю послугу для мешканці міста, будинки яких є на балансі будинкових управ, входить у квартирну плату. Будинкові управи перераховують комбінату міського господарства належні йому кошти часто з великим запізненням, що ствоює неабиякі проблеми для останнього.

 

Команда Дрогобицької міської ради з міні-футболу посіла друге місце на всеукраїнських змаганнях

             Команда з міні-футболу Дрогобицької міської ради на всеукраїнських змаганнях, які відбулися 28-29 березня в Рівному, виборола друге місце. Про це повідомив начальник відділу з фізкультури і спорту виконавчого комітету міської ради Василь Карпин. Першими були господарі – команда Рівенської міської ради. На третьому місці – команда посадовців з м.Лубни Полтавської області.

            Змагання проводила Асоціація аматорського футболу України.

 

Директор обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича став заслуженим діячем мистецтв України

         За вагомий особистий внесок у розвиток українського театрального мистецтва Указом Президента України директорові обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича Миколі Гнатенкові присвоєно почесне звання Заслуженого діяча мистецтв України.

 

До уваги мешканців Дрогобича і Стебника!

 

До служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації надійшов лист ВКМСД ГУ УМВСУ у Донецькій області від 28.02.2009 року № 37/500 щодо місця перебування безвісти зниклої неповнолітньої Джупій Тамари Ігорівни, 24.03.1996 р.н., яка народилася у м. Горлівка, інвалід дитинства. Мешкає м. Горлівка, вул. Рогозіна, 6/22. На початку серпня 2008 року пішла з дому,  її місце перебування не відоме.

Прикмети на момент зникнення: зріст приблизно 140 см., худорлявої тілобудови, очі темні, волосся темне коротке.

Була одягнута: джинси блакитного кольору, кеди, світла футболка. Може бути одягнута: в куртку червоного кольору з капюшоном, капюшон обшитий хутром (можливо штучним) або дублянку коричневого кольору.

Особливі прикмети: на лобі шрам діаметром 1,5 см. (відсутня частина лобової кості округлої форми).

Раніше неповнолітня неодноразово залишала домівку та займалася бродяжництвом. Коли потрапляла до притулків називалася чужими іменами та приховувала відомості про місце проживання та батьків.

 

До службу у справах дітей Львівської облдержадміністрації надійшов лист Коростенського MB УМВСУ в Житомирській області від 31.12.2008 року № 18627 щодо місце щодо місця перебування безвісти зниклого неповнолітнього Харченка Сергія Юрійовича, 29.08.1998 р.н., уродженця та мешканця с. Обиходи Коростенського району Житомирської області, який 18.04.2001 року пішов з дому і не повернувся. Місце його перебування не відоме.

Прикмети на момент зникнення: на вигляд 2,5 роки, зріст 60 - 70 см., худорлявої тілобудови, очі сіро-блакитні, волосся коротке, русяве, обличчя кругле, ніс маленький, губи тонкі.

Особлива прикмета: на правому стегні в верхній частині є родима пляма діаметром 2 мм.. група крові друга.

 

Служба в справах дітей виконавчого комітету Дрогобицької міської ради просить мешканців Дрогобича і Стебника, яким щось відомо про цих дітей, інформувати за телефоном 3-90-65.

 

 

14.11.08 Дрогобицькі новини. Нова добірка

  • 13.11.08, 22:58


У Дрогобичі запроваджують практику відновного правосуддя

Коаліція громадських організацій міста Дрогобича спільно із відділом у справах дітей виконкому Дрогобицької міської ради у співпраці з Українським Центром Порозуміння започаткували впровадження у нашому місті практики відновного правосуддя, яке  зародилося у середині 70-х років XX сторіччя як рух за зміну поглядів на злочин та покарання.

Зі слів одного з керівників проекту Марії Николаїшин, підхід, що лежить в його основі, орієнтований на надання можливості сторонам конфлікту і суспільству в цілому самим впоратися із наслідками злочину. Серед програм, які втілюють у собі підходи відновного правосуддя, найбільш поширеною є медіація потерпілих та правопорушників, або програма примирення.

 «Наразі відновне правосуддя розглядають як рух за справедливість, який доповнює офіційну форму правосуддя, залучає самі сторони та громадськість до владнання наслідків злочину, сприяючи таким чином соціальній реінтеграції правопорушника і зменшенню кількості кримінальних покарань, - каже Марія Николаїшин. - Відновне правосуддя покликано не відмінити офіційне правосуддя, а лише надати йому відновного характеру за рахунок використання певного способу вирішення кримінальних ситуацій. Зазвичай реалізація програм відновного правосуддя відбувається завдяки партнерству громадськості і системи правосуддя: визначається порядок подання та розгляду випадків, юридичне значення результатів проходження сторонами такої програми».

Довідка.

У рамках проекту «Підтримка реформи системи  кримінальної юстиції України: впровадження прийомів медіації в діяльність органів прокуратури» у Дрогобичі функціонує Центр відновного правосуддя. Координатором цього центру є Марія Николаїшин. Професійні медіатори, застосовуючи примирні процедури, проводять медіації, внаслідок яких обидві сторони укладають угоду про примирення та домовляються  про форми усунення наслідків, спричинених злочином або кримінальним проступком.

Окрім того, впровадження ідей відновного правосуддя на  Дрогобиччині здійснюється з врахуванням різних вікових категорій населення. У школах починають працювати шкільні служби примирення, які проводитимуть медіації, сімейні конференції, круги цінностей. Юні медіатори вирішуватимуть конфлікти та запобігатимуть їх переростанню у  злочини на фоні помсти.

Згідно з нормами чинного законодавства, суд може використати результати примирення для звільнення від кримінальної відповідальності на підставі п.1, 2, 3, 4 ст.7-1 Кримінально-процесуального Кодексу України (КПК) (закриття кримінальної справи у звязку з дійовим каяттям, з примиренням підсудного з потерпілим, із застосуванням до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру, з передачею особи на поруки колективу підприємства, установи чи організації). Суддя також може використати результати примирення для закриття справи на підставі п.1 ст.27 КПК, у випадку примирення потерпілого і підсудного у справах приватного обвинувачення. Крім того, суддя може врахувати примирення сторін як обставину, що пом’якшує покарання під час винесення вироку (п.2 ч.1 та ч.2 ст.66 Кримінального Кодексу України).

 Важливо, що Генеральна Прокуратура України підтримує застосування ідей відновного правосуддя. Про це свідчить той факт, що Генеральна Прокуратура України надіслала  усім прокурорам листа “Щодо використання процедур примирення у кримінальному провадженні та розширення альтернативи кримінальному переслідуванню” від 01.08.08. Між Дрогобицькою міжрайонною прокуратурою та Дрогобицьким Центром відновного правосуддя започатковано ефективну співпрацю.

А нещодавно у Львові відбувся семінар на тему «Запровадження відновного правосуддя на досудовому етапі розгляду кримінальних справ» за участю представників Національної академії прокуратури України, прокуратури Львівської області, районних прокуратур м. Львова і прокуратури міста, прокуратур регіону, фахівців із питань проведення програм примирення між потерпілими та правопорушниками у кримінальних справах, зокрема представників: Благодійної організації «Український Центр Порозуміння» (м. Київ), коаліції громадських організацій  міста Дрогобича та Благодійного фонду «Простір без конфлікту» (м. Львів). Доречно додати, що даний проект на Всеукраїнському рівні реалізовується  Українським Центром Порозуміння спільно з Генеральною Прокуратурою України, Національною академією прокуратури за  підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

Отак, ламаючи стереотипи мислення та застосовуючи  ідеї відновного правосуддя, формують  активісти громадських організацій у співпраці із органами прокуратури мирне середовище для життя і розвитку кожного громадянина. А також дають можливість  тому, хто ненароком оступився, вирівняти свій крок та йти прямою життєвою стежиною.

Іван Тихий

 

У Дрогобичі розпочалася акція «Святий Миколай в кожному з нас»

Благодійний фонд “Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української греко-католицької церкви розпочав акцію збору коштів для допомоги обездоленим дітям під назвою: «Святий Миколай в кожному з нас».

Волонтери працюють у місцях, де найбільше скупчення людей. У супермаркетах, крамницях, банках  встановлено скриньки для збору пожертв. Роботу організовано так, щоб усі охочі мали можливість прилучитися до благородної справи.

Акція триватиме протягом листопада-грудня. Зібрані кошти насамперед буде використано для придбання подарунків бідним дітям до Дня святого Миколая.

Іван Тихий

 

У Дрогобичі вшанували майстра спорту міжнародного класу з кікбоксінгу Андрія Шевчука

 



Учора, 13 листопада, у сесійній залі Дрогобицької міської ради вшановували майстра спорту міжнародного класу з кікбоксінгу Андрія Шевчука.

Секретар міської ради Алла Гладун в урочистій обстановці за участю депутатів міської ради вручила Андрію посвідчення майстра спорту міжнародного класу і нагрудний знак, які надійшли до Дрогобича з Києва, а також грамоту міської ради за високі досягнення в спорті та прославлення міста на всеукраїнському і світовому рівнях і квіти.

Андрій – чемпіон світу з кікбоксінгу серед спортивних клубів, член збірної України з цього виду спорту. А працює він тренером Дрогобицького спортивно-оздоровчого центру «Еней».

Дідусь Андрія Ярослав Шевчук в лавах Української Повстанської Армії виборював волю Україні, а юнак тепер прославляє її високими досягненнями у спорті.

За останні 10 років у Дрогобичі троє спортсменів стали майстрами спорту міжнародного класу. Раніше цей титул здобули акробатка Оксана Грицик-Стретенцева та велогонщик Ярослав Попович. Кожного з них також урочисто вшанували в сесійній залі міської ради.

Іван Тихий

 

14.11.08 Дрогобицькі новини

  • 13.11.08, 22:48

Дрогобицькі депутати вирішили очистити місто від грального бізнесу

Учора, 13 листопада, на 5 пленарному засіданні 24 сесії Дрогобицької міської ради прийнято рішення, яким заборонено розміщувати в Дрогобичі підприємства грального бізнесу.

Коментуючи це рішення, секретар міської ради Алла Гладун сказала: «Міська рада стурбована наявністю в Дрогобичі  великої кількості закладів грального бізнесу та їх постійним збільшенням. Обурення з цього приводу містяться у зверненнях педагогічних колективів, батьків, громадськості.

Не треба нікого переконувати, що цей вид дитячої розваги є соціально небезпечним, приносить матеріальні втрати сім’ям, призводить до узалежнень і деградації молодих людей, несе біду у наші родини. Тому депутати прийняли таке радикальне рішення».

Поки що невідома реакція підприємців. Оскільки дозволи на гральний бізнес дають у Києві, то малоймовірно, що вони так легко пристануть на рішення сесії. Передбачаючи це, міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з проханням щодо внесення відповідних змін до законодавчих актів з тим, щоб місцеві органи влади мала реальний вплив на цей горе-бізнес, щоб громада могла вирішувати чи потрібні їй гральні автомати.

Як заявила Алла Гладун, депутати налаштовані спільно з громадою прикласти усіх зусиль, щоб очистити Дрогобич від гральних автоматів, які приносять багато горя і сліз, отруюють дитячі душі.

 

 

Дрогобицькі депутати апелюють до вищих державних інстанцій з приводу свавільних рішень судів

Учора, 13 листопада, на 5 пленарному засіданні 24 сесії Дрогобицької міської ради прийнято звернення до Генерального прокурора України О.Медведька, Прем'єр міністра України Юлії Тимошенко і т.в.о. начальника Служби Безпеки України Валентина Наливайченка, в якому просять захистити громаду від свавільних рішень судів. Про це повідомив голова депутатської бюджетної комісії, начальник відділу економічного розвитку виконавчих органів Дрогобицької міської ради Микола Летнянчин.

Наводимо повний текст звернення, зі збереженням стилістики.

Ми, депутати Дрогобицької міської ради, звертаємося до Вас як до відповідальних, високих посадових осіб держави, які стоять на захисті законних інтересів громадян України, з приводу свавільних рішень суддів щодо майна Дрогобицької громади.

            Так, Ухвалою від 19 серпня 2008 р. за № 2а21108 Дрогобицький міськрайонний суд, та Постановою № 17/71 від 21 жовтня 2008 р. Львіський апеляційний господарський суд фактично усунули Дрогобицьку міську раду як орган самоврядування від вирішення питань використання та розвитку «Дрогобицького міського парку культури та відпочинку» і своїм рішенням визнали укладеним договір про оренду ЦМК КП «Дрогобицький міський парк культури та відпочинку» між ТзОВ «Галицький гай» і Управлінням комунальних ресурсів Виконавчих органів Дрогобицької міської ради без участі самого Управління.

            Постановою господарського суду Львівської області від 24 лютого 2006р. відмінені всі рішення Дрогобицької міської ради щодо приватизації Кіноконцертного комплексу «Прометей» і зобов’язано Дрогобицьку міську раду здійснити приватизацію цілісного майнового комплексу шляхом викупу ТзОВ Кіноконцертного комплексу «Прометей». Ці два важливих для м.Дрогобича об’єкти соціально-культурного призначення практично відібрані у громади,  не використовуються по призначенню, не вкладаються кошти у їх розвиток, один з них стоїть як товар для перепродажу.

            Поряд з тим Дрогобицький міськрайонний суд за позовом ТзОВ «Спільне Українсько-Канадське підприємство «Росан» Ухвалою від 21 липня 2008 р. № 2а – 185/2008 зупинив дію Рішення Дрогобицької міської ради від 2 жовтня 2007 р. Про приватизацію ЦМК Ресторану «Тустань», ТзОВ «Тустань-2» і заборонив Дрогобицькій міській раді та Управлінню комунальних ресурсів вчиняти будь-які дії щодо приватизації ЦМК «Тустань» в т.ч. вчиняти дії по проведенню незалежної оцінки, затвердженню незалежної оцінки, отриманню витягів з реєстру прав власності на нерухоме майно, укладанні договору купівлі – продажу. Апеляційний суд залишив без розгляду апеляційну скаргу Дрогобицької міської ради.

             За позовом ТзВО «Альрамін» Дрогобицький міськрайонний суд Ухвалою від 29 вересня 2008 р. № 2а232/08 заборонив Дрогобицькій міській раді чинити будь-які дії щодо приватизації ЦМК «Універмаг».

            За всіма перерахованими позивними заявами від різних юридичних осіб стоять одні і ті ж люди, для яких «бізнесом» стала різниця у вартості майна на реальному ринку і вартість, за оцінкою експертів.

 В схемі цього «підприємництва» ключову роль відіграють судді.

 Суди, які діють від імені народу, приймають рішення не в користь громади. Станом на 1 листопада 2008 р. у зв’язку з такими діями судів, до бюджету недоотримано 12 364 500 грн. планових коштів від приватизації нежитлових приміщень, будівель, споруд.

Така ситуація паралізує владний орган місцевого самоврядування м.Дрогобича, не дає можливості виконувати план соціально-економічного розвитку, зривається фінансування розпорядниками коштів підрядних організацій за роботи, які виконані відповідно до угод. Це може призвести до нових судових рішень і повного розбалансування життєдіяльності міста.

Ми вимагаємо від Вас адекватних заходів. У випадку неприйняття мір, ми, депутати, вимушені будемо оголосити безстрокове голодування, про яке повідомимо центральні ЗМІ».

 

У Дрогобичі з 1 грудня подорожчають вода і водовідведення

З 1 грудня у Дрогобичі подорожчають вода і водовідведення. За 1 куб.м. води доведеться платити 3 грн. 08 коп.і 87 коп. за водовідведення. Разом 3 грн.40 коп. Нині населення платить за 1 куб.м. води 2 грн.63 коп. і 77 коп. за стоки, що в сумі складає 3 грн.40 коп. Збільшиться розмір плати за воду для людей. Які споживають її без лічильників, а також для бюджетних організацій. Відповідні проекти регуляторних актів вже обговорюють в громаді. Зі слів начальника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагала, головною причиною підвищення тарифів на воду та водовідведення  – щомісячне подорожчання електричної енергії.

 

Іван Тихий

 

Дрогобицькі новини, 09.09.08

  • 09.09.08, 22:18
Дрогобицька влада вимагає від перевізників забезпечення регулярного руху автобусів на нових маршрутах

9 вересня перший заступник міського голови Петро Суда провів нараду з перевізниками, на якій поставлено вимогу щодо забезпечення регулярного курсування автобусів на нових маршрутах і забезпечення високої культури обслуговування пасажирів.

 

Іван Тихий

 

Стан дотримання мовного законодавства під контролем влади і громади

 9 вересня заступник міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай провів засідання комісії з контролю за функціонуванням української мови, під час якого проаналізовано стан дотримання мовного законодавства на транспорті, в громадському харчуванні і торгівлі. Зокрема, йшлося про необхідність посилення контролю за дотриманням мовного законодавства. У зв’яку з ким окреслено завдання кожного члена комісії на вересень. Будуть тако проводитись рейди за участю громадськості.

Іван Тихий

 

Прес-конференція «на колесах»

9 вересня заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Богдан Іванців провів прес-конференцію «на колесах», під час якої журналісти мікроавтобусом здійснили поїздку вулицями міста, під час якої мали змогу ознайомитись з станом ремонту доріг, фасадів будинків, водопроводів і каналізаційних мереж, облаштування дворів. Увагу журналістів привернув дитячий майданчик в мікрорайоні вул.Самбірській, облаштований "Нашою Україною" до Дня Незалежності.

 

Іван Тихий

Фото автора

 

У Дрогобичі визначать кращу посадову особу виконавчих органів міської ради

Секретар міської ради Алла Гладун підписала розпорядження  про проведення конкурсу на кращу посадову особу виконавчих органів Дрогобицької міської ради. Його метою є відзначення та стимулювання служби посадових осіб щодо здійснення ними організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій, спрямованих на реалізацію територіальною громадою свого права на місцеве самоврядування, відповідно до принципів служби в органах місцевого самоврядування.

 

Конкурс проводиться серед посадових осіб відповідно до п.4 Порядку в номінації «Краща посадова особа виконавчих органів Дрогобицької міської ради - працівник виконавчих органів Дрогобицької міської ради». У конкурсі можуть брати участь посадові особи місцевого самоврядування 3-5 категорій за поданням активу громадських організацій та політичних партій м.Дрогобича чи шляхом самовисування.

Учасників конкурсу оцінюватимуть за такими критеріями: рівень професійності, здатність до прийняття ефективних рішень в нестандартних ситуаціях, застосування інноваційних підходів   в роботі, комунікабельність, використання сучасних методів   управління, рівень співпраці з державними органами, оцінка керівника (службовця) членами територіальної громади, роль керівника (службовця) в морально-психологічному кліматі колективу, ставлення громади до особистих та професійних якостей керівника (службовця), аналітичні здібності, здатність до самоосвіти, вміння працювати в команді, ерудованість, якість підготовлених документів, виконавська дисципліна, навички роботи з ПК, наявність внесених пропозицій щодо оптимізації діяльності виконавчої структури органу місцевого самоврядування, роль посадовця органу місцевого самоврядування в загальних результатах роботи виконавської структури.

 

За умовами конкурсу передбачається: проведення комплексного тестування на знання Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про боротьбу з корупцією», специфіки функціональних повноважень органу місцевого самоврядування, своїх посадових обов'язків; виконання практичних завдань; складання ділового документа; володіння персональним комп'ютером.

- В ході проведення конкурсу буде виявлено та заохочено найбільш професійно підготовлених посадових осіб, які успішно та ініціативно виконують службові обов'язки, мають організаторські здібності, що грунтуються на сучасних знаннях, - каже керуючий справами виконавчого комітету міської ради Ольга Зубрицька. - Конкурс покликаний сприяти удосконаленню знань і професійного рівня посадових осіб, створенню умов для їх кар'єрного розвитку; залученню висококваліфікованих фахівців, зокрема молоді, до роботи в органах місцевого самоврядування, стимулювати підвищення ефективності роботи посадових осіб з надання адміністративних послуг членам територіальних громад, формування громадської думки щодо престижу служби в органах місцевого самоврядування, залученню до роботи в них високопрофесійних управлінців, а також вихованню у посадовців почуття шанобливого ставлення до своєї професії, неухильному дотриманню ними та втілення в життя основних принципів служби в органах місцевого самоврядування.

 

Іван Тихий