У Дрогобичі депутатські фракції підтримують Юлію Тимошенко

 

Сьогодні, 26 січня, у Дрогобичі відбулося спільне засідання голів депутатських фракцій, партій, які представлені у Дрогобицькій міській раді. Про це повідомив голова фракції партії ВО «Батьківщина» у Дрогобицькій міській раді Володимир Сабат. З його слів, прийнято рішення внести до порядку денного сесії міської ради, запланованої на 28 січня, питання про підсумки виборів Президента України 17 січня, підготовку та хід проведення  другого туру виборів. Також лідери фракцій готують звернення до виборців Дрогобича і Стебника з проханням взяти участь у голосуванні у 2 турі президентських виборів та підтримати кандидата від демократичних сил Юлію Тимошенко.

Через морози у Дрогобичі призупинили навчальний процес

Учора, 25 січня, перший заступник Дрогобицького міського голови Петро Суда провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому заслухали інформацію про ситуацію, яка склалася у Дрогобичі, Стебнику у зв’язку з сильним пониженням температури повітря. Розглянувши це питання, комісія вирішила прийняти до відома, що при зниженні температури повітря в період вихідних днів 23-24 січня, надзвичайних ситуацій на підпорядкованій території не виникло. Констатували, що через різке зниження температури повітря  перевищено вибрані ліміти на тепло, газ, електрику, водопостачання. Вирішено звернутися до Львівської облдержадміністрації з проханням збільшити ліміти. Також комісія вирішила на період низьких температур заборонити проведення масових заходів на відкритому повітрі. Державні заходи проводити у закритих приміщеннях.  Відділу освіти у звязку з сильним пониженням температури повітря, яке передбачається до 28 січня, призупинити навчальний процес:

- у Дрогобицькій гімназії – до 28.01.10;

- у молодших класах загальноосвітніх шкіл – при температурі повітря -20;

- у старших класах загальноосвітніх шкіл – при температурі повітря-25;

Вчителям продовжити роботу та забезпечувати навчальний процес з дітьми, які все-таки прийшли до школи. Учнів молодших класів доправляти додому у супроводі батьків. Окрім цього, забезпечити безперебійне електро-, водо-, теплопостачання, харчування у навчальних закладах та дошкільних дитячих установах.

Керівникам міських спеціалізованих служб доручено не допускати виходу з ладу систем життєзабезпечення населення. Організувати роботу щодо недопущення загибелі та обмороження людей доручено командирові шостого спеціалізованого регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Р. Артимовичу, начальникові МВ ГУ МВС України у Львівській області М. Заріцькому, начальникові відділу охорони здоров’я А. Шевкеничу. Директорів будинкових управ зобов’язано проводити щоденний обхід території та підвальних приміщень. При виявленні безпритульних осіб доставляти їх до притулку «Назарет» (с. Рихтичі). Відділ охорони здоровя виконавчих органів Дрогобицької міської ради має вжити всіх заходів щодо забезпечення потрібного температурного режиму у медичних закладах. КП «Дрогобичводоканал» доручено забезпечити достатній тиск води в системах міських водозаборів.  Фінансове управління Дрогобицької міської ради та Дрогобицьке управління державного казначейства ГУ ДКУ у Львівській області зобов’язано з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій на підпорядкованій території забезпечити проведення проплат для придбання паливо-мастильних матеріалів та піскосуміші, запаси яких закінчуються.

Христина Круглій з Дрогобича - Красуня Прикарпаття

 Незважаючи на багаторазове перенесення, у суботу, 23 січня. конкурс  «Красуня Прикарпаття» відбувся. Він проходив у Палаці культури ім. Т.Г.Шевченка в Трускавці. Як повідомив журналіст Володимир Ключак, Незважаючи на те, що ціна квитків коливалася від 40 до 70 гривень, зал був повний, все проходило майже ідеально. Чому майже? Та тому, що було ряд моментів, над якими організатори недопрацювали. Так, запланована на 15.00 прес-конференція «Молодь і краса» розпочалася аж о 16.35, невідомо на яку публіку орієнтувалися ті, хто запрошував на це свято краси солістів російських груп «Алиє макі» і «Настальґія» чи маловідомий у нас дует з Вінниці. Проте у всьому решта конкурс пройшов просто на відмінно. Надзвичайно вдале поєднання конкурсної та концертної програм, талановиті ведучі Назар Ангельський та Альона Хомич, вміння дівчат триматися на сцені та показати себе по максимуму, чому вони завдячують як і особистим даним, так і важкій тривалій роботі з ними тої ж Альони Хомич, яка виступила співорганізатором конкурсу спільно з РІА «Феєрія» з Дрогобича.

Конкурс представлення, конкурс талантів, вихід у купальниках, вихід у вечірніх сукнях – і всі 10 дівчат розкривалися перед публікою на всі 100, завойовуючи симпатії присутніх, які мали право обрати міс глядацьких симпатій. Представниці Трускавця та Дрогобича мали максимальну підтримку, своєрідне лобі глядачів, які вихід улюблениць супроводжували скандуванням імен, гучними оплесками, своєю активною підтримкою. Професійне журі на чолі з міським головою Трускавця Левом Грицаком довго радилося в дорадчій кімнаті, адже обрати най-найкращу виявилося не такою легкою справою. Бо як можна було не оцінити ефектні виходи Наталії Гавдьо чи Оксани Бережницької, акторську майстерність Галини Нестер, романтичність Наталії Хруник чи оригінальність і щирі слова про вірність Тетяни Кос? Як можна було не нагородити чарівність бориславчанки Зоряни Гутович, особливо її успіх з виконанням пісні у конкурсі талантів, як можна було не зважити на спритність Галини Мах чи Вікторії Сисак чи вихід у вечірній сукні під всезагальне захоплення Марії Рожко? І все ж потрібно було обрати саме одну «Міс Прикарпаття», нею стала Христина Круглій з Дрогобича. Звання першої віце-міс отримала Марія Рожко з Трускавця, другой віце-міс – Оксана Бережницька зі Стебника. Глядачі ж віддали свою беззаперечну перевагу трускавчанці Наталії Гавдьо, студентці юридичного факультету Львівського Національного університету. Бо було за що – грація, впевненість, модельні параметри, кмітливість при відповідях, ефектні виходи.

Проте жодна з дівчат не залишилася ображеною – на них очікував зорепад подарунків і перемога в інших номінаціях. Представники спонсорів немов змагалися в тому, хто ж краще обдарує тих, хто реально заслужив на ці подарунки – і відпочинок в готелі «Бескид» в «люксі», і відвідування спа-центру «П’ятий океан», і романтична вечеря в ресторані «Мисливський рай», і квіти від відомої дрогобицької квітникарської фірми «Тандем», яка не поступається кращим голландським підприємствам в цій галузі, і відпочинок в Рибнику, і абонемент в «Козацький хутір», і абонемент на відвідини басейну в санаторії «Карпати», і навчання в школі модельного бізнесу, і подарунки від мережі ювелірних магазинів «Каблучка», і від наших друзів з ТРК «Алсет» та «Твоє радіо» (генеральний директор – Віктор Возняк), і від глянцевого видання «Style Boom», від ТМ «Трускавецька кришталева», від туристичної компанії «Глобус-Сервіс», від фотомагазину «Фуджі», від мережі салонів краси «Наталі» в Дрогобичі та інші.. Перепрошуємо, якщо когось зі спонсорів не згадали – всі вони вартують подяки, сподіваємось, що на сайті організаторів конкурсу, який буде розроблено, їх згадають більш детально.

Отже, «Міс Оригінальність», «Міс Чарівність», «Міс Грація», «Міс Вишуканість», «Міс Гламур», «Міс Фото», «Міс глядацьких симпатій за підсумками Інтернет-голосування», «Міс… міс… міс…» - номінацій було багато, тож жодна з дівчат не залишилася без титулу. Їх вітали члени журі, організатори, журналісти, рідні та близькі, кохані, а також артисти, без яких свято не було б таким яскравим та насиченим, веселим та зворушливим, захоплюючим та неповторним. Сергій Дмітрієв, відомий рок-музкант не лише в нашому регіоні, але і в Східній Україні, де він останнім часом найбільше їздить з гастролями, рок-гурт з Дрогобича «Fusion», «Viva», яка не потребує реклами, бо є добре знана на наших теренах, як і дует «Ми-леді», трускавецький танцювальний колектив «TNT hip-hop Formation», танцювальний колектив «Ультра» з Дрогобича. А як веселили глядачів хлопці з «СПП» (повна назва – «Стрибок з перепідвипідвертом»), перевтілившись у Януковича та Тимошенко та розповідаючи новини зі Станилі, Дрогобича, Стебника та Трускавця, від яких просто можна було кататися по підлозі. Танці, пісні, жарти, вдалі експромти ведучих – весь часовий простір між конкурсами був заповнений якісно, чотири години пройшли як одна мить. Довгоочікуваний час нагородження настав після 22.00.

Отже, фінал конкурсу «Красуня Прикарпаття-2010» позаду, Альона Хомич та «Феєрія» зробили разом з міською владою Трускавця ще один крок по рекламі















КРАСУНЯ ПРИКАРПАТТЯ ХРИСТИНА КРУГЛІЙ З ДРОГОБИЧА

Трускавця, по його популяризації, адже висвітлювали феєричне дійство і 5 канал, і телеканали «Кіно», «Міст», багато радіостанцій. Дівчата отримали головну нагороду, а це не лише титули, а успіх, який вони можуть використати для свого майбутнього.

Донецьким не вдалося перемогти галичан

У Дрогобичі відбувся 10 традиційний турнір з настільного тенісу памяті заслуженого вчителя України Маряна Болонного. Зі слів начальника відділу з фізкультури і спорту виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Василя Карпина, у турнірі взяло участь 46 учасників з Дрогобича, Борислава, Трускавця, Миколаєва, Жовкви, Стрия, Львова, Донецька, Луганська. Тенісисти змагалися у двох вікових категоріях – до 45 і після 45 років.

Серед ветеранів – перемогу здобув Юрій Поляков зі Стрия, другим був заступник Дрогобицького міського голови Богдан Бах, на третьому місці – стриянин Леонід Мартинов.

Серед спортсменів, віком до 45 років, перше місце посів  Юрій Нєкрасов (Дрогобич), друге – Максим Шулєпов (Луганськ), третє – Сергій Тригубенко (Миколаїв).

У Трускавці побудують пам'ятник Степанові Бандері


Відкритий лист-звернення

голови правління ГО «Рада міста» Руслана Козира

до міського голови м. Трускавця п. Лева Грицака

 

Шановний пане міський голово!

На початку минулого року в Трускавці відбулися заходи з відзначення 100-річчя з дня народження видатного провідника ОУН, національного героя України Степана Бандери, у яких громадська організація «Рада міста» брала безпосередню участь. Постать Степана Бандери є настільки величною, а його заслуги перед державою такими значними, що ми, його нащадки, повинні вклонятися цій величі не лише  в рік пошани і навіть не щороку – в день народження і день смерті, – а маємо завжди носити в собі цей образ як  невичерпне джерело любові до рідного краю та життєвої посвяти своєму народові.  ГО «Рада міста» вважає, що на часі питання про встановлення у Трускавці пам’ятника Степану Бандері.

Наше порівняно невеличке місто дало Україні багато прикладів, як з Богом у серці і зброєю в руках йти проти зла. Василь Білас і Дмитро Данилишин, Роман Різняк «Макомацький», Дарія Гусяк – ці герої-трускавчани з лав ОУН – УПА і сьогодні є прикладом розуміння священної істини: віра і честь – понад життя.

Саме у зв’язку зі смертю Біласа і Данилишина Стапан Бандера був призначений Крайовим провідником ОУН, і йому належало розвинути патріотичні настрої населення, викликані стратою героїв.  З історії знаємо, що апофеозом потужної інформаційної пропаганди, організованої Бандерою, були поминальні Служби Божі з траурним дзвоном у всіх церквах Галичини на момент повішання бойовиків. Відтоді імена трускавчан Біласа і Данилишина присутні в молитві націоналіста «Україно, мати героїв…».

Степан Бандера належав до славетного покоління людей, вихованих на давніх традиціях українського лицарства, до покоління, яке приймало присягу: «Здобудеш українську державу або згинеш в боротьбі за неї» – і не зреклося жодного слова в ній. Творча спадщина Степана Бандери як ідеолога українського націоналізму має і сьогодні велике значення для розбудови Української держави.

Пам’ятники Бандері встановлені у Львові, Стрию, Дрогобичі, Бориславі… Трускавець натомість не має навіть погруддя чи пам’ятного знаку. Але актуальність зазначеного в іншому: колишня компартійна пропаганда на центральних і південно-східних теренах держави зробила все можливе, аби спаплюжити українську національну ідею; і кому ж, як не нам, трускавчанам, нашому місту як всесвітньо відомій оздоровниці, яка щодня приймає гостей з усієї України і з-за кордону, бути  зразком наслідування героїчних традицій і прикладом високої пошани до Героїв. Монумент очільнику нації свідчив би про нашу громадянську позицію і відповідальність перед прийдешніми поколіннями. Таким кроком трускавецька громада прилучилася б до відновлення історичної справедливості відносно національного лідера.

Громадська організація «Рада міста» оголошує збір коштів на встановлення у Трускавці пам’ятника Степанові Бандері. Просимо Вас, пане міський голово, винести нашу пропозицію на сесію міської ради для ухвалення рішення і визначення місця для монумента. Сподіваємось на Ваше як міського голови розуміння важливості поставленого питання, розраховуємо на патріотизм і свідомість депутатів міської ради. Також закликаємо усі інші громадські організації і політичні партії об’єднатися навколо ідеї спорудження у Трускавці пам’ятника Бандері і сприяти у зборі коштів.

З повагою голова правління ГО «Рада міста»

Руслан Козир

У Дрогобичі відбулося святкове віче і Живий ланцюг єднання















Сьогодні, 22 січня, у Дрогобичі на площі Ринок відбулося святкове віче з нагоди 91-х роковин злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. На віче виступив міський голова Микола Гук, який. Зокрема. Подякував Президентові України Вікторові Ющенку за присвоєння звання Героя України Степанові Бандері. Говорячи про вибори Президента, Микола Гук сказав, що в другому турі українці приречені на вибір без вибору. З рефератом виступив доцент педагогічного університету ім.. І.Франка Ярослав Радевич-Винницький. Відтак усі присутні взялися за руки і навколо Ратуші створили Живий ланцюг  єднання на згадку про подію 20-річної давності.

 

Дрогобичани на Йордан «моржували»

  • 21.01.10, 21:39













Незважаючи на вітряну морозну погоду 19 січня Дрогобицьке міське товариство зимоплавів «Криголам» (керівник - Леся Пиц) організувало купання та оздоровлення у цілющій Йорданській воді на озері,
що розташоване наприкінці вулиці Василя Стуса. Сюди прийшло близько ста осіб. Серед тих, хто цього дня вирішив стрибнути в ополонку депутати міської ради Микола Летнянчин, Юрій Мацюрак, начальник відділу економічного розвитку міськвиконкому Дмитро Неміров, керівник міської організації «Спорт для всіх» Ігор Височанський, ветеран праці, знаний спортсмен Ігор Щур та інші.

У на озері, що в парку ім.Б.Хмельницького гурт «моржів» «Посейдон» під керівництвом Михайла Белея провів 13-і традиційні Дрогобицькі Йорданські купання. Воду освятив отець Софрон. А відтак в ополонку пірнули бувалі «моржі», а також ті, які побажали набути такого статусу, зробивши крок назустріч власному оздоровленню з Божого благословення. Серед них депутат львівської обласної ради Михайло Задорожний.

 

У Дрогобичі можуть зупинити котельні

Як повідомив директор КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як, заборгованість підприємств за спожите тепло з початку опалювального сезону становить майже 7 млн. грн. Борг населення становить 7 млн. 200 тис. грн. Це, за словами Ігоря Хом’яка, не дає змоги розрахуватись за спожиті природний газ та електроенергію з підприємствами-постачальниками, що загрожує припиненням їх подачі і зупинкою котелень.

Міська влада звернулася до дрогобичан з проханням вчасно проводити оплату за спожите тепло. Чи почують люди владу наразі невідомо.

Керівника "НПК-Галичина" нагороджено відзнакою міського голови

Міський голова Микола Гук нагородив відзнакою «За заслуги перед містом Дрогобичем» Богдана Барадного голову правління ВАТ «НПК Галичина». За словами Микола Гука, Богдан Барадний зарекомендував себе як вмілий управлінець. За січень-вересень 2009 р. підприємство сплатило платежі до місцевого бюджету на 14,7 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Сплата платежів до місцевого бюджету підприємством становить більше ніж 40 %  від загальної сплати платежів промисловими підприємствами та майже 10% від усіх надходжень до місцевого бюджету.

Дрогобицька влада закликає обмежувати споживання газу

21 січня перший заступник міського голови Петро Суда провів нараду з директором КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігорем Хом’яком, начальником управління з експлуатації газового господарства Олегом Веклюком. На нараді обговорили питання відповідності споживання природнього газу  до затверджених лімітів. Станом на 18 січня добовий ліміт по Дрогобичу становило 473,3 тис. куб м, фактичне споживання  - 559,0 тис. куб м. Як бачимо, споживання газу перевищує  ліміти.  Петро Суда  доручив керівникам підприємств, які використовують природній газ, взяти це питання на контроль.

Оскільки наближається похолодання, міська влада просить дрогобичан зменшити використання природнього газу, щоб була можливість подати теплоносій до помешкань, навчальних закладів, бюджетних установ.