хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

14.11.08 Дрогобицькі новини

  • 13.11.08, 22:48

Дрогобицькі депутати вирішили очистити місто від грального бізнесу

Учора, 13 листопада, на 5 пленарному засіданні 24 сесії Дрогобицької міської ради прийнято рішення, яким заборонено розміщувати в Дрогобичі підприємства грального бізнесу.

Коментуючи це рішення, секретар міської ради Алла Гладун сказала: «Міська рада стурбована наявністю в Дрогобичі  великої кількості закладів грального бізнесу та їх постійним збільшенням. Обурення з цього приводу містяться у зверненнях педагогічних колективів, батьків, громадськості.

Не треба нікого переконувати, що цей вид дитячої розваги є соціально небезпечним, приносить матеріальні втрати сім’ям, призводить до узалежнень і деградації молодих людей, несе біду у наші родини. Тому депутати прийняли таке радикальне рішення».

Поки що невідома реакція підприємців. Оскільки дозволи на гральний бізнес дають у Києві, то малоймовірно, що вони так легко пристануть на рішення сесії. Передбачаючи це, міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з проханням щодо внесення відповідних змін до законодавчих актів з тим, щоб місцеві органи влади мала реальний вплив на цей горе-бізнес, щоб громада могла вирішувати чи потрібні їй гральні автомати.

Як заявила Алла Гладун, депутати налаштовані спільно з громадою прикласти усіх зусиль, щоб очистити Дрогобич від гральних автоматів, які приносять багато горя і сліз, отруюють дитячі душі.

 

 

Дрогобицькі депутати апелюють до вищих державних інстанцій з приводу свавільних рішень судів

Учора, 13 листопада, на 5 пленарному засіданні 24 сесії Дрогобицької міської ради прийнято звернення до Генерального прокурора України О.Медведька, Прем'єр міністра України Юлії Тимошенко і т.в.о. начальника Служби Безпеки України Валентина Наливайченка, в якому просять захистити громаду від свавільних рішень судів. Про це повідомив голова депутатської бюджетної комісії, начальник відділу економічного розвитку виконавчих органів Дрогобицької міської ради Микола Летнянчин.

Наводимо повний текст звернення, зі збереженням стилістики.

Ми, депутати Дрогобицької міської ради, звертаємося до Вас як до відповідальних, високих посадових осіб держави, які стоять на захисті законних інтересів громадян України, з приводу свавільних рішень суддів щодо майна Дрогобицької громади.

            Так, Ухвалою від 19 серпня 2008 р. за № 2а21108 Дрогобицький міськрайонний суд, та Постановою № 17/71 від 21 жовтня 2008 р. Львіський апеляційний господарський суд фактично усунули Дрогобицьку міську раду як орган самоврядування від вирішення питань використання та розвитку «Дрогобицького міського парку культури та відпочинку» і своїм рішенням визнали укладеним договір про оренду ЦМК КП «Дрогобицький міський парк культури та відпочинку» між ТзОВ «Галицький гай» і Управлінням комунальних ресурсів Виконавчих органів Дрогобицької міської ради без участі самого Управління.

            Постановою господарського суду Львівської області від 24 лютого 2006р. відмінені всі рішення Дрогобицької міської ради щодо приватизації Кіноконцертного комплексу «Прометей» і зобов’язано Дрогобицьку міську раду здійснити приватизацію цілісного майнового комплексу шляхом викупу ТзОВ Кіноконцертного комплексу «Прометей». Ці два важливих для м.Дрогобича об’єкти соціально-культурного призначення практично відібрані у громади,  не використовуються по призначенню, не вкладаються кошти у їх розвиток, один з них стоїть як товар для перепродажу.

            Поряд з тим Дрогобицький міськрайонний суд за позовом ТзОВ «Спільне Українсько-Канадське підприємство «Росан» Ухвалою від 21 липня 2008 р. № 2а – 185/2008 зупинив дію Рішення Дрогобицької міської ради від 2 жовтня 2007 р. Про приватизацію ЦМК Ресторану «Тустань», ТзОВ «Тустань-2» і заборонив Дрогобицькій міській раді та Управлінню комунальних ресурсів вчиняти будь-які дії щодо приватизації ЦМК «Тустань» в т.ч. вчиняти дії по проведенню незалежної оцінки, затвердженню незалежної оцінки, отриманню витягів з реєстру прав власності на нерухоме майно, укладанні договору купівлі – продажу. Апеляційний суд залишив без розгляду апеляційну скаргу Дрогобицької міської ради.

             За позовом ТзВО «Альрамін» Дрогобицький міськрайонний суд Ухвалою від 29 вересня 2008 р. № 2а232/08 заборонив Дрогобицькій міській раді чинити будь-які дії щодо приватизації ЦМК «Універмаг».

            За всіма перерахованими позивними заявами від різних юридичних осіб стоять одні і ті ж люди, для яких «бізнесом» стала різниця у вартості майна на реальному ринку і вартість, за оцінкою експертів.

 В схемі цього «підприємництва» ключову роль відіграють судді.

 Суди, які діють від імені народу, приймають рішення не в користь громади. Станом на 1 листопада 2008 р. у зв’язку з такими діями судів, до бюджету недоотримано 12 364 500 грн. планових коштів від приватизації нежитлових приміщень, будівель, споруд.

Така ситуація паралізує владний орган місцевого самоврядування м.Дрогобича, не дає можливості виконувати план соціально-економічного розвитку, зривається фінансування розпорядниками коштів підрядних організацій за роботи, які виконані відповідно до угод. Це може призвести до нових судових рішень і повного розбалансування життєдіяльності міста.

Ми вимагаємо від Вас адекватних заходів. У випадку неприйняття мір, ми, депутати, вимушені будемо оголосити безстрокове голодування, про яке повідомимо центральні ЗМІ».

 

У Дрогобичі з 1 грудня подорожчають вода і водовідведення

З 1 грудня у Дрогобичі подорожчають вода і водовідведення. За 1 куб.м. води доведеться платити 3 грн. 08 коп.і 87 коп. за водовідведення. Разом 3 грн.40 коп. Нині населення платить за 1 куб.м. води 2 грн.63 коп. і 77 коп. за стоки, що в сумі складає 3 грн.40 коп. Збільшиться розмір плати за воду для людей. Які споживають її без лічильників, а також для бюджетних організацій. Відповідні проекти регуляторних актів вже обговорюють в громаді. Зі слів начальника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагала, головною причиною підвищення тарифів на воду та водовідведення  – щомісячне подорожчання електричної енергії.

 

Іван Тихий

 

3

Коментарі

113.11.08, 23:16

моя Бабця живе в Дрогобичі