Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Вибори до територіальних громад 18 грудня

На засіданні Центрвиборчкому вирішили зробити вибори 18 грудня 2016 року. Відбудуться вони у 143 об’єднаних територіальних громадах. Серед них – 9 громад Тернопільщини.

Це будуть вибори голів громад та депутатів відповідних рад відбудуться. Також Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 29 жовтня 2016 року.

 

До списку нових громад Тернопільщини, на яких відбудуться вибори, увійшли:
1. Більче-Золотецька сільська об’єднана територіальна громада Борщівського району.
2. Трибухівська сільська об’єднана територіальна громада Бучацького району.
3. Гримайлівська селищна об’єднана територіальна громада Гусятинського району.
4. Коцюбинська сільська об’єднана територіальна громада Гусятинського району.
5. Вишнівецька селищна соб’єднана територіальна громада Збаразького району.
6. Чернихівецька сільська об’єднана територіальна громада Збаразького району.
7. Залозецька селищна об’єднана територіальна громада Зборівського району.
8. Борсуківська сільська об’єднана територіальна громада Лановецького району.
9. Великодедеркальська сільська об’єднана територіальна громада Шумського району.

Це ж що таке робиться, Народ?!!

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. На сьогоднішній день в Україні у восьми судах немає жодного судді. Про це на прес-конференції повідомила голова Ради суддів Валентина Сімоненко, передає кореспондент УНН.

“Після останньої постанови Верховної Ради (про звільнення суддів — ред.) у нас є 8 судів, які не мають жодного судді”, — зазначила очільник Ради суддів.

Вона додала, що у частині суддів правосуддя здійснює лише один суддя.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1608723-u-vosmi-sudakh-ukrayini-nemaye-zhodnogo-suddi

Логічно постає питання:

Це що? усі судді - корупціонери??? (крім ОДНОГО!!!)

Все ісконноє "русскоє" насправді є українським!

Можна було б зібрати словник українських прізвищ, спотворених у ході русифікації російськими чиновниками. Так, український рід Чехів у ХІХ столітті став чомусь Чеховими. Дід А.Чехова ще був Чехом. Сам А.Чехов писав, що дід його – українець. Досить кумедно Дейнеки перетворились на Денікіних. Козаки Розуми стали Розумовськими, Чайки стають Чайковськими. Дід Петра Чайковського, великого композитора – Петро Чайка – закінчив Києво-Могилянську Академію і його як медика російський уряд відрядив штаб-лікарем у Вятку. Ймовірно, українська атмосфера в родині Чайковських збереглася набагато краще, ніж у Чехових, бо з 24-річного віку майбутній композитор майже щороку по кілька місяців жив в Україні, де написав понад 30 творів, серед яких – опери “Коваль Вакула” (“Черевички”), “Мазепа”, пісня-романс “Садок вишневий коло хати”, дует “На вгороді коло броду” на слова Т.Шевченка. В жорстокі часи наступу імперії на українську мову він домагався постановки “Тараса Бульби” М.Лисенка, використав у своїх творах багато українських народних пісень.

Серед тих, хто відцурався свого народу, – відомий письменник, українець за походженням… Федір Достоєвський. Рід Достоєвських походив з села Достоєва біля Пінська (українсько-білоруське порубіжжя). Один з Достоєвських стає ієромонахом Києво-Печерської Лаври і в 1647 році бере участь у виборах чергового митрополита. Цікаво, що серед Достоєвських, які жили на Поділлі, найбільше було представників духовного звання. Андрій Достоєвський був священником української уніатської церкви. Він був дідом письменника Ф.Достоєвського. Син Андрія посварився з батьком і братом і подався в Москву. Звали його Михайлом, і як спомин про родину й Україну він узяв із собою, зберіг і передав своїм синам власні українські поезії. Донька великого письменника згадує: “…поетичні здібності були вже в українській родині мого батька, а не були дані щойно через мою матір-москвичку, як припускають літературні приятелі Достоєвського”. Шкода, що Ф.Достоєвський не став в обороні України.

Цього в принципі не можна сказати про В.Маяковського. Поет гостро критикував москалів: “Товаришу москаль, на Україну жартів не скаль”. А ще нагадував, що москалі з історії України знають лише Шевченка, Тараса Бульбу, борщ і сало (“Знань у росіянина не глибока товщ”). Зате дуже полюбляє такий “брат” “дурницю зморозить, викладе весь вантаж розумовий: візьме й розповість зо двоє курйозів – анекдотів української мови” (цитуємо, до речі, в перекладі Л.Первомайського). “Вивчіть цю мову!” – звертається поет до… чи не глухих? До речі, він про себе писав: “Я з діда – козак, з другого – січовик”. Дослідники вказують, що українські роди Маяковських пішли, ймовірно, від тих козаків, які стояли на сторожі на курганах, при маяках, що підпалювались у разі татарських нападів.

На жаль, й українці Ріпи перетворилися на Рєпіних. Хоч Ілля Рєпін, який народився на Харківщині, все ж зберіг своє відчуття належності до українців й малював себе у вигляді козака, що спирається на гармату. “Час вже подумати про український стиль у мистецтві”, – відзначав митець. А проте він не лише говорив, а й створив чимало творів на українську тематику, приміром, “Запорожці пишуть листа турецькому султану” – він намалював два варіанти цієї картини.

http://vsviti.com.ua/ukraine/20700

Рекорд УПА

  • 10.10.16, 13:21

Армії УПА поставили абсолютний рекорд, утримуючись на фактично окупованій території майже двадцять років. 

Технології та методи українських вояків вивчали навіть кубинські повстанці Фіделя Кастро.

“Якби в мене була така армія, як УПА, німецький чобіт ніколи не топтав би землю Франції”, – 

казав Шарль де Голль, президент Франції у 1958—1969 роки.

Україна - чемпіон!

  • 10.10.16, 13:10
Україна посідає четверте місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою.
А ви, Народ, знали про це? Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення — вища за середньоєвропейський рівень.
Напевно, тому й ми прагнемо в Європу, а вона шукає лазівки, щоб не дати нам безвіз!
Ще один висновок - не завжди найрозумніша нація живе найкраще. 
Згадаємо в цьому контексті й літературного класика Грибоєдова "Горе від ума".


Якщо кажуть про принципи, то винні гроші

  • 10.10.16, 13:02

Політики Франції та Німеччини не можуть жорстко діяти по відношенню до агресивної політики Кремля через комплекси перед країною. Про це заявили експерти естонського Центру підвищення обізнаності про безпеку і оборону Григорій Сеньків і Володимир Сазонов.

"Обидві ці країни були переможені Росією і російською армією. Німеччина під час Другої світової війни, а Франція під час війни Наполеона, коли російські війська були в Парижі. Ці комплекси грають проти України і проти країн Східної Європи, Польщі та країн Балтії, так як ці країни не можуть вибудовувати нормальний діалог з Росією щодо дотримання міжнародного права. Тобто цим країнам (Франції і Німеччини) не можна захоплювати і узурпувати формат переговорів. У країнах Балтії ніхто не може зрозуміти, чому переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі ведуть від імені ЄС Франція і Німеччина, хто їх уповноважив, чому цим не займається Єврокомісія, де представлені всі країни-члени Європейського Союзу", - повідомляє Сазонов в інтерв'ю на ресурсі Апостроф.

http://znaj.ua/news/world/67316/ak-prograni-franciyeyu-i-nimechchinoyu-vijni-zavazhayut-ukrayini.html


Т. Шевченко

  • 10.10.16, 12:27
Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку 
встановлені в 1200 місцях по всьому світові.

                                  

Пам.ятник Т. Шевченку в Тбілісі.
Знаходиться навпроти університету, на перетині проспекту Мелікишвілі та проспекту Чавчавадзе в столиці Грузії Тбілісі. У день народження ТШевченка біля пам'ятниказбираються представники української діаспори, учні українських шкіл.

Україна починається з тебе

Національний банк України з 12 жовтня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету «Україна починається з тебе» номіналом 5 гривень та тиражем 50 тисяч штук.

                                   

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

Монета присвячена потужному сплеску волонтерської діяльності в Україні, який виник стихійно під час подій Революції гідності та з початком військового конфлікту в різних регіонах України отримав безпрецедентний масштаб.

Українське електронне декларування в дії

  • 10.10.16, 10:56

В Україні з 15 серпня розпочала роботу система електронного декларування.

Як зазначає Національне агенство запобігання корупції, електронні декларації, насамперед, задекларують посадовці, що займають відповідальні та особливо відповідальні посади. До цього їх зобов’язує ст. 50 Закону України «Про запобігання корупції».

Так, 50 тисяч чиновників, починаючи  з керівників департаментів виконавчої влади і закінчуючи Главою уряду і Президентом України, мають чесно та відкрито оприлюднити свої доходи! На подачу електронних декларацій можновладцям відводиться 60 днів з дня запуску Системи. Інші співробітники владних структур почнуть заповнювати декларації з 1 січня 2017 року.

Хоча 12 серпня надійшла інформація, що Державна служба спеціального захисту інформації відмовила у сертифікації комплексу збору і обробки електронних декларацій, та НАПК все таки запустила Систему вчасно. Крім того, Президент П. Порошенко  заявив, що недосконалість Закону чи програмного забезпечення не можуть бути підставою для перенесення початку декларування.

Однак у пересічних громадян закрадається резонне питання відповідно недосконалості «Закону та програмного забезпечення»: а чи не стане дана «недосконала» Система електронного декларування черговою лазівкою для чиновників, щоб приховати свої реальні доходи від українського суспільства? Що й підтверджується це сьогодні – недбалий чиновник ніяк не може завантажити свою Декларацію, а тому, хто завантажив, електронна система не опублікувала Документа, одна біда і годі з тими чиновниками.

Що ж, українцям знову доводиться сподіватися на чесність «слуг народу»! 

Кількість партій в Україні

  • 09.10.16, 09:02
Україна -- один зі світових та європейських лідерів за кількістю політсил. Сьогодні в нас зареєстровано аж 344 партії! Майже половина з них з'явилася за останні три роки. Зокрема, за 9 місяців нинішнього року зареєстровано 41 нову партію, 2015-го -- 79, 2014-го -- 37, пише газета "Експрес". 
-- В Україні, порівняно з іншими країнами, кількість партій надзвичайно велика. У нас загалом 344 партії, тоді як у Румунії -- 124, Польщі — 84, Росії -- 77, Латвії -- 73, Словаччині -- 56, Молдові -- 45, Литві -- 38.
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) розробило і передало на реєстрацію Мін'юсту форму щоквартального звіту для політичних партій.