Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Схема діяльності ФСБ-шних тролів

Давно всесвітньо відома російська “фабрика тролів” шляхом повторення однієї ідеї намагається агітувати користувачів соцмереж, у яких немає власної позиції.

                              

Про це в ефірі телеканалу “Соціальна країна”, відповідаючи на питання, розповів заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаев.

Він пояснив, що більшість людей не проявляють велику активність в мережі і більше читають, саме на них і розрахована діяльність російських тролів.

“Більшість людей, які відвідують соціальні мережі, нічого не коментують – вони просто читають. Активних коментаторів зі своєю позицією відсоток, не більший. Діяльність “фабрики тролів” розрахована на тих, у кого своєї позиції немає. Людині постійно вкидаються одні й ті ж ідеї, читач бачить ці ідеї в стрічці з кожним днем”, – підкреслив експерт.

За його словами, на “фабриці тролів” є чітка система розподілу праці, де кожен її співробітник займається своїм конкретним завданням.

“Вони створюють сторінку бота. А як вона робиться? Створюється безліч порожніх профілів з одним і тим же ім’ям, потім підставляється фотографія. Потім профіль пускається в обіг, і він (троль. – ред.) Коментує. Припустимо, я його видаляю або блокую, це ж фото вставляється в наступний профіль. Я до 300 профілів видаляв однакових. тобто це дійсно фабрика. Я вважаю, що існує поділ праці, як на фабриці”, – заявив експерт.

Журналіст підкреслив, що працівники “Ольгино” часто халтурять і користуються відвертою брехнею, щоб схилити людей до потрібної їм думки.

“Як все працює, наприклад вибори в Російській Федерації, які провели за участю Криму. Тролі придумують фейки “Кримські татари масово пішли на вибори”- це абсолютна брехня, але вони беруть кадри, де продажні муфтії позують перед російським телебаченням. Роблять скріншот або фото, пишуть один коментар і під різними іменами вставляють це в публікації, іноді халтурять вставляючи їх в публікації, що не мають до цієї теми жодного стосунку”, – розповів журналіст.

Раніше, американський журналіст Андріан Чен з «The New York Times», провівши власне розслідування, виявив зв’язок «тролів» з інформаційними «вкидами» в Facebook і Twitter і групою, яка розміщує в соцмережах прокремлівську інфографіку. В інтерв’ю виданню Людмила Савчук (екс-співробітниця «фабрики інтернет-тролів» в Санкт-Петербурзі) розповіла, що кожен день «тролі» отримували спеціальні техзавдання з інструкціями про те, про які події слід писати в соціальних мережах. Звільнена співробітниця розповіла, що в агентстві працює близько 400 осіб. Як вказував автор матеріалу, в місяць на утримання штату у роботодавців йде близько 20 млн. рублів.

Джерела: http://obozrevatel.com, http://nrusw.com

Запозичено з сайту: "Прикарпаття online"

 http://prykarpattya.org/news/10957#page


Хакери проти Кремля

У мережі шириться інформація, що українські хакери зламали електронну пошту Суркова і знайшли в ній злочинні плани Путіна щодо України.

                                                                

Хакери «КіберХунти» отримали доступ до листування помічника президента РФ В. Суркова і його помічника П. Карпова. У  пошті знайшли документи, що підтверджують злочинні плани Путіна відповідно дестабілізації ситуації в Україні, підготовки ґрунту для дострокових парламентських виборів і подальшого захоплення українських територій, зокрема створення так званої Закарпатської республіки.

 Ці документи спілка «КіберХунта» опублікувала на своєму сайті, передавши палкий привіт «ворогу Суркову», цитуємо дослівно. Оригінал читай тут: http://cyberhunta.com/news/kiberhunta-peredaet-privet-surkovu/

Відповідно оприлюднених документів, Росія планувала підготувати грунт в дестабілізації політичної ситуації в Україні і  провести дострокові парламентські і президентські вибори в Україні, які прогнозуються на листопад 2016 – березень 2017 року. Серед заходів, які запланували росіяни – переговори з опозиційними партіями та їхніми лідерами. А в ролі «секретної зброї» має виступати Юлія Тимошенко. За задумами Кремля, вона має стати однією з ключових фігур в організації «Тарифного майдану» наприкінці листопада.

Крім того, для розхитування ситуації в Україні планується задіяти відомих українських. Інформація журналістам, зазначається документах, повинна бути достовірною та перевіреною і надходити з іноземних джерел в Європі та США.

На сайті «КіберХунти» опубліковано ще один документ, який доказує, що Росія має намір на Закарпатті створити  «федеральну республіку», яка постане внаслідок дій організації Русинская Рудина. Всі члени даної організації повинні проводити дестабілізуючі акції та залучати людей у свої лави і виступати за федералізацію Закарпаття. У планах Русинської Рудини провести з’їзд русинів у Чехії, залучити до своїх лав іноземних громадян та організації, а також заручитися підтримкою Чехії та Угорщини. Для цього заплановано використати депутатів Михайла Ланьо та Іштвана Гайдоша.

За задумом Русинська Рудина розпочала би з розповсюдження листівок та різноманітних дестабілізуючих чуток, згодом захоплення адмінбудівель та проголошення тимчасового уряду угорсько-русинської автономії. Потім тимчасова «влада» має захопити ужгородський аеропорт, кілька авто- та залізничних перевалів і укріпити кордони. Опісля  «уряд» мав би виступити з пропозицією до влади Києва про признання Мукачевого федеральним суб’єктом. В планах кремлівських ляльководів підключити Угорщину та Румунію для вирішення проблем, які виникнуть в Україні.

У Кремлі вже відреагували на оприлюдення даних документів. Зокрема, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що інформація не відповідає дійсності. Адже В’ячеслав Сурков взагалі не користується електронною поштою.

Проте речник СБУ Юрій Тандіт в ефірі «5 каналу» заявив, що опубліковані матеріали з електронної пошти В. Суркова є автентичними. Зміст окремих файлів збігається з документами, що були знайдені СБУ під час обшуків у підозрюваних у сепаратизмі громадян України на Закарпатті.

Це підтвердив і керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук у ефірі каналу «112-Україна».

Також у ЗМІ з’явилася інформація, що дослідницька група Bellingcat вважає, що деякі опубліковані документи  є справжніми і що хакери зламали скриньку, якою В. Сурков користувався як мінімум в 2014 році.

Натомість, на сайті Служби Безпеки немає офіційного підтвердження цій інформації.

На даний момент пересічні громадяни України в соцмережах багато сперечаються щодо правдивості документів, але всі одностайно впевнені, що Російська Федерація провадить в Україні ґрунтовну роботу щодо дестабілізації ситуації. На жаль, багато хто із так званих слуг народу готові за свої статки продати найдорожче – рідну Вітчизну!

http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/118-khakery-proty-kremlia

КіберХунта зламала пошту Суркова

Народ!
А що ви думаєте з цього приводу?



Опитування:

10%, 3 голоси

48%, 15 голосів

39%, 12 голосів

0%, 0 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Богдан Гаврилишин – людина, котра славила Україну на весь світ

24 жовтня 2016 року о 5-й ранку в 90-річному віці пішов з життя видатний українець Богдан Дмитрович Гаврилишин. Людина з великої літери, людина, котра внесла вагомий вклад у розвиток країни, людина, котра піклувалася про майбутнє нашої держави, людина, котра славила Україну на весь світ.

                                   

Україна сумує за видатним українцем, але Тернопільщина сумує особливо, адже народився Богдан Гаврилишин у нашому краї, в селі Коропець біля міста Монастирська.

У ті роки Тернопільщина була під владою Польщі, тож він три роки навчався у початковій школі села Жизномир. Згодом — у Бучацькій польськомовній гімназії. З вересня 1941 року навчався у Чортківській гімназії, а з1943 року – у Дрогобицькій гімназії.

                                     

Під час Другої Світової війни у 1944 році його забирають до Німеччини. Після війни він потрапив у табір переміщених осіб. Там навчався, здобувши середню освіту.

З 1947 року Богдан Гаврилишин переїхав до Канади. Спочатку працював лісорубом, згодом – офіціантом. Але його як обдаровану особистість вабила освіта, тож він першим із повоєнних емігрантів вступив в Університет у Торонто і здобув диплом інженера та диплом магістра.

Після університету і декількох років роботи в міжнародній компанії Б. Гаврилишина відрядили на навчання у Міжнародний інститут менеджменту в Швейцарії. З 1968 року він став директором цього навчального закладу, яким керував 18 років, виховав велику плеяду спеціалістів вищої кваліфікації для сотень компаній в усьому світі.

Оскільки Гаврилишин був талановитим економістом, то завжди вів активну наукову і громадську діяльність. У 1980-х роках його вибрали членом Римського клубу, Міжнародної академії менеджменту, Світової академії мистецтва і науки. Також його удостоїли ступеня доктора економіки Університету Женеви і Університету Альберти, а також дали почесну відзнаку Університету Торонто.

На рахунку Гаврилишина-науковця понад 100 статей, участь у конференціях та семінарах у 70 країнах світу, а одна із його книг «До ефективних  суспільств – Дороговкази майбутнього» набула світового значення і перекладена вісьма іноземними мовами.

У 1988 році Гаврилишин виступив із ініціативою створення міжнародного інституту менеджменту у Києві (МІМ-Київ) під егідою Академії наук України. Цей заклад першим почав готувати в колишньому Радянському Союзі магістрів бізнес-адміністрування.

За участі Богдана Гаврилишина в Україні були створені благодійні міжнародні фонди «Відродження» та «Міжнародний центр перспективних досліджень».

                                     

Богдан Гаврилишин був економічним радником українських президентів, прем’єр-міністрів, спікерів парламенту.

Його трудову діяльність високо оцінили і в Україні, і в світі, тому що все своє довге життя він присвятив Україні.

19 жовтня Богдан Дмитрович відсвяткував свій ювілей. Він прожив 90 років, за які встиг зробити багато можливого і неможливого. Адже його життєве кредо: «Мрій глобально – дій локально» і відзначає весь життєвий шлях.

Як повідомляє Благодійний фонд Богдана Гаврилишина: «Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві».

Прощання з Богданом Гаврилишиним відбудеться 28 жовтня у храмі на Аскольдовій Могилі у Києві з 16.00 до 22.00.

Після кремації прах упокоять в Женеві.

Світла пам’ять Великій людині, котра жила задля своєї держави! Такі люди не вмирають. Вони живуть, доки живе пам’ять про них.

http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/117-bohdan-havrylyshyn-liudyna-kotra-slavyla-ukrainu-na-ves-svit


Поїзд «Єднання» – поєднує Україну

Сьогодні, 25 жовтня 2016 року, на Тернопільському залізничному вокзалі урочисто зустріли третій поїзд Єднання України «Труханівська Січ».

У Тернополі учасників акції, студентів, волонтерів, активістів та військових зі Сходу країни, попри проливний дощ, під звуки військового оркесту радо зустріли патріоти Тернопілля. Це і громадські активісти, і представники міської ради, і представники духовенства, і звичайні громадяни.

                                         

Акцію ініціювали волонтери та громадські діячі в рамках програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднести патріотичний дух та популяризувати національну культуру.

Серед заходів пасажирів агітпоїзда – концерти, лекції та творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури Тернопільщини, відкриті дискусійні майданчики й телемости з молоддю.

                                                            

Нагадаємо, поїзд вирушив 20 жовтня з Києва, відвідав Вінницю, Хмельницький, Кам’янець-Подільський. А сьогодні увечері попрямує до Коломиї, Івано-Франківська, Львова, Мукачева, Ужгорода, Сянок, Луцька та Рівного. З Рівного він повернеться до столиці 6 листопада.

                                       

Учасники поїзда «Єднання» хочуть показати своєю акцією, що Україна – єдина і не подільна, продемонструвати єдність людей, адже мешканці будь-яких регіонів завжди можуть знайти спільну мову, тому що мають спільну мету – розбудувати вільну, незалежну, процвітаючу державу!


http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/115-ternopoliany-zustrily-tretii-poizd-yednannia-ukrainy


Жива ватра в Тернополі

                          

В Тернополі в "Кінопалаці" з 27 жовтня відбудеться демонстрація фільму "Жива Ватра".
Сеанс 18:30 кожного дня.
Вартість квитка: 25 грн.

Як пише Вікіпедія, «Жива ватра» — український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка
Фільм розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу.

Це фільм про життя, традицію, конфлікт двох світів — сучасного і давнього, про природу гір,  долю людську, любов, родину, місце під сонцем, вогонь живий і  вівчарство — усе це в голові маленького хлопчика, котрий, може, стане пастухом — Іванка.

Хоча офіційний прокат фільму розпочався з 29 вересня, фільм має багато фестивальних відзнак.

В Китаї корупціонерів страчують

  • 24.10.16, 11:36

За заявою китайської влади, в Китаї засудила мільйон чиновників і державних службовців за корупцію. 

Це відбулося в останні три роки!

Крім того, китайці повернули 400 втеклих за кордон корупціонерів на батьківщину, щоб піддати їх суду!

В Китаї засуджених корупціонерів страчують!

                                    

Можливо, Україні потрібно вивчити китайський досвід по боротьбі з корупцією????????



91%, 29 голосів

9%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

і нє в чьом сєбє нє отказивай....

Заробітна плата народного депутата складе 25 "мінімалок", що дорівнює 36,250 тисячі гривень.
 
Верховна Рада в проекті держбюджету-2017, прийнятому сьогодні в першому читанні, майже вдвічі збільшила посадові оклади народних депутатів.
 
Виходячи з нього, посадовий оклад голови Верховної Ради Андрія Парубія збільшиться до 30 мінімільніх заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень - ред.) - до 43,5 тисячі гривень, заступника голови Ірини Геращенко - до 28 окладів - до 40,6 тисячі гривень. Зарплата заступника голови ВР Оксани Сироїд так само збільшиться до 28 мінімальних заробітних плат.
 
Заробітна плата народного депутата складе 25 "мінімалок", що дорівнює 36,250 тисячі гривень.
Згідно з документом, для оплати праці помічників-консультантів незалежно від їхньої кількості у народного депутата встановлюється загальний місячний фонд у межах 16 мінімальних заробітних плат - до 23,2 тисячі гривень.
 
Нагадаємо, заробітна плата Парубія за вересень становила 20,2 тисяч гривень, Геращенко - 19,7 тисяч гривень, а заступника голови Сироїд - 18,6 тисяч гривень.
 
Відповідні зміни набувають чинності з 1 листопада 2016 року.



"Поїзд єднання"

  • 20.10.16, 17:48

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Сьогодні, 20 жовтня, із Центрального залізничного вокзалу в Києві урочисто відправився в подорож третій поїзд Єднання України “Труханівська Січ”, передає УНН із посиланням на прес-службу “Укрзалізниці”.

Як повідомили у прес-службі, більше двох тижнів, до 6 листопада, майже 170 пасажирів поїзда подорожуватимуть західними містами країни. Учасники цієї акції — студенти, волонтери, активісти та військові з Луганської й Донецької областей.

“За маршрутом курсування поїзда до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Тернополя, Чернівців, Коломиї, Івано-Франківська, Львова, Мукачева, Ужгорода, Сянок, Луцька та Рівного. З Рівного поїзд повернеться до столиці. Поїзд супроводжуватимуть 18 залізничників, з яких 15 провідників”, — йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що пасажири агітпоїзда проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме поїзд, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу й телемости з молоддю. Організатори акції зазначають, що це “експеримент комунікацій серед різних верств населення”.

Начальник відділу Центру морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Микола Матвійчук повідомив, що серед пасажирів буде 21 представник військового оркестру Київського гарнізону.

Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета акції — сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру.

Перший агітаційний поїзд “Труханівська Січ” з Києва на Схід України відправився 20 квітня 2016 року. Тоді Укрзалізниця надала 9 вагонів, у яких волонтери везли великодні подарунки для дітей і дорослих, військових, які перебували в прифронтовій зоні, продуктові набори й україномовні книжки. Поїзд курсував за маршрутом Київ — Полтава — Харків — Бахмут — Красний Лиман — Слов’янськ — Краматорськ — Дружківка — Костянтинівка — Лозова — Красноград — Харків — Полтава — Київ упродовж дев’яти днів.

Другий поїзд Єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулися, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ.

Другий поїзд Єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулися, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ.

Джерело: УНН

Кожен може розрахувати субсидію власноруч!

  • 20.10.16, 15:50

Нещодавно на сайті Кабінету міністрів з’явився електронний калькулятор для орієнтованого розрахунку розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Для цього потрібно внести кількість зареєстрованих у квартирі чи будинку, дохід усіх зареєстрованих осіб за місяць і суму нарахованих коштів за комунальні послуги. Система автоматично розраховує, чи може громадянин звертатися за допомогою та вкаже приблизну ціну. Відповідно отриманого результату людина вирішує, чи звертатися їй за субсидією, чи ні.

http://www.kmu.gov.ua/control/calculator

 

Деякі ЗМІ інформують про певні підводні камені субсидії, начебто надання державної безвідплатної допомоги на комунальні платіжки громадянам для економіки країни є згубною і може створити нову корупційну схему, сприяти прихованню доходів заради отримання субсидій і навіть енергетичному марнотратству, а не економії. Але постає резонне запитання, адже кожен громадянин України впродовж свого трудового життя справно сплачує податки в державну казну, то чому б йому держава не могла відшкодувати частину плати за житло з тієї ж державної казни? Напевно, могла б і має надати цю допомогу!