Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Ющенко відмовився від побачення з депутатами

  • 05.12.08, 15:51

Президент Віктор Ющенко переконаний, що народні обранці мають відновити власну дієздатність, перш ніж вимагати від Глави держави побачення. Про це на брифінгу в секретаріаті президента повідомила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова, передає прес-служба президента.

Президент вимагає від ВР прийняття бюджету-2009 і антикризового пакету, обрання спікера й створення коаліції. І тільки після цього допоможе Парламенту працювати.

Навіть якщо Президент і справді підготував новий указ про вибори до Ради, не факт, що він зможе ним повною мірою скористатися.

Сьогодні  БЮТ заявив, що Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Ющенку в задоволенні апеляції про проведення дострокових виборів до Верховної Ради. І, до того ж,бютівці не забули згадати про те, що будь-який новий указ Президента про позачергові вибори, в разі його видання, може бути оскарженим без будь-яких правових перешкод.

Депутати думають-гадають... або "а віз і нині там"

  • 04.12.08, 14:24

Сьогодні о 10 ранку Парламент розпочав пленарне засідання, яке тривало аж 8 хвилин.

Депутати вирішили взяти перерву до вівторка, оскільки їм потрібно більше часу на консультації щодо обрання спікера і створення коаліції.

У вівторок відбудеться спеціальне засідання Верховної Ради для обговорення ситуації в державі з запрошенням президента Віктора Ющенка та прем’єра Юлії Тимошенко. За відповідне рішення проголосувало 353 депутати.

Нагадаємо, що 20 листопада український парламент також в ході пленарного засідання не зміг обрати нового спікера замість відправленого у відставку Арсенія Яценюка.

Як потенційні спікери на даний час розглядаються кандидатури Олександра Лавриновича, Володимира Литвина, Івана Плюща, В'ячеслава Кириленка, Адама Мартинюка й - з нещодавніх пір - Віктора Януковича.

А ви за кого, блогери???


5%, 1 голос

5%, 1 голос

5%, 1 голос

16%, 3 голоси

16%, 3 голоси

21%, 4 голоси

32%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Виступ В.Ющенка на ICTV

  • 02.12.08, 10:43

Президент України Віктор Ющенко заявив, що якщо парламент у грудні обере спікера, прийме бюджет на 2009 рік і пакет антикризових законів, то в нього з'являється шанс надалі працювати ефективно. Про це він сказав в ефірі каналу "ICTV" увечері 1.12.08, в понеділок.

Також Президент сказав, що цей тиждень повинен в парламенті бути присвячений обранню спікера.

За словами Президента, після обрання спікера парламент повинен об'єднатися ("250-270 народних депутатів", які могли б об'єднатися навколо ухвалення антикризових законів і бюджету)".

У той же час глава держави зауважив, що якщо парламенту не вдасться перейти до ефективної роботи і не буде сформовано більшості, і відповідно - не буде робочих стосунуів із урядом, то питання дострокових парламентських виборів залишається відкритим.

При цьому Ющенку додав, що питання проведення дострокових виборів під час світової економічної кризи не є раціональним.

Президент Віктор Ющенко заявив про необхідність якнайшвидше розпочати проводити реформи, навіть непопулярні. "Якщо ми не робитимемо реформи, у нас немає жодного шансу на розвиток", - зазначив він.

Глава держави знову нагадав про необхідність змінити тактику формування бюджетної політики країни. За його словами, при нинішній ситуації, скільки б не закладати ресурсів у бюджет - ці ресурси йтимуть на нераціональні витрати.

Ющенко також зазначив, що другим завданням є ухвалення приблизно 20 законів для розвитку скороченого антикризового пакету, прийнятого парламентом у листопаді. За його словами, ці закони повинні дати "відповідний ресурс для того, щоб сформувати економіку розвитку, а також сформувати більш адресну соціальну політику в Україні.

Крім вищесказаного, Ющенко закликав відійти від політики "молодшого брата" в українсько-російських відносинах.


Президент зауважив, що необхідно відійти від політики вбачання в Україні молодшого брата.

"Ми повинні відійти від політики молодшого брата. Ми гідний брат, вільний брат. Ще раз хочу наголосити: ми не малороси, ми не хохли, ми - українська нація, яка має вільну незалежну державу", - сказав президент.

Український Президент зазначив, що Україна й Росія повинні поважати суверенітет один одного і прийняти мудре рішення, яке дозволить позбутися проблем минулого.

 

Чи честь чи жерсть

  • 01.12.08, 09:57

Знову зайшла тема за українську мову в Україні (маю на увазі замітку: В Донецькій області стало більше україномовної освіти). Що ж живодайна тема для понеділка.

Я вже не раз висловлювала свою позицію щодо українофобії в нашій державі. Гадаю, українофобські настрої виходять саме з керівної верхівки, щоби нас роз’єднати й викликати ворожнечу між російськомовною і україномовною частиною населення. Одні захищають свої права, інші – свої… Ні до чого доброго, думаю, це не призведе. А в цей час, коли ми будемо чубитися за те, якою мовою нам розмовляти, нас будуть обдурювати, обкрадати й знищувати…

Власне, сьогодні хочу зачепити тему, навіяну серією сюжетів 1+1 “Жерсть мундира” і вчорашнім виступом Юрія Луценка як міністра внутрішніх справ України на ТСН.

Що ви думаєте про стан справ у міліції?

Чи можна вибивати зізнання із підозрюваних?

Чи потрібно журналістам освітлювати різного роду зловживання і перебільшення влади в рядах правоохоронців?

Чи використовує злочинний світ ЗМІ з власною метою?

Чи повинен Міністр закидати звинувачення журналістам в необ’єктивності висвітлення роботи його підрозділу чи, може, все-таки звернути увагу на те, що коїться в його відомстві?

(Ці питання постали переді мною під час виступу Юрія Луценка)

Я думаю, що журналісти мають право висвітлювати події із своєї позиції, можливо, емоційно, не завжди цілком об’єктивно, тому що ЗМІ – це не судовий заклад, а лише засіб інформації, який інформує суспільство про події, що відбуваються в навколишньому світі.. А от Міністерство внутрішніх справ якраз має займатися об’єктивно й неупереджено проблемами цього навколишнього світу і захищати його від всяких зловживань зі свого боку.

посміємося...

  • 28.11.08, 16:42

- Куме, а Ви знаєте , що в Україні буде Євро - 2012?

- А вчора було 7.50.

Українську культуру на світову арену!!!

  • 28.11.08, 12:47

Лідер рок-гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка і музикант Павло Гудімов увійшли до робочої групи, мета якої - представити вітчизняне мистецтво зарубіжному глядачеві, з використанням можливостей, які надають програми "Культурна столиця Європи", повідомляє прес-служба проекту.

Рішення про створення робочої групи було ухвалено під час круглого столу "Міжнародний проект "Вільнюс - культурна столиця Європи 2009". Як представлена Україна", який було проведено в посольстві Литовської Республіки в Україні, передає ЛІГАБізнесІнформ.

У заході взяли участь представники столиці Литви, українські діячі культури і мистецтв, профільні державні органи, громадські організації та фонди.

Українські діячі культури в своїх виступах відзначали недостатність інформації про можливості, які надаються вищезазначеною програмою.

Тому було вирішено створити робочу групу, яка б зібрала таку інформацію і створила базу даних українських проектів у сфері культури, які можна було б представляти в Культурних столицях Європи не тільки 2009 року у Вільнюсі, але й надалі

Росія відмовляється виводити ЧФ з Криму

  • 28.11.08, 12:04
 
 
версія для друку зберегти як файл
відправити поштою

Російська сторона не бажає говорити про підготовку до виводу ЧФ РФ з території України й не допускає можливості перегляду вартості оренди об'єктів інфраструктури, використовуваних флотом

Україна пропонує Росії не чекати декілька років, а вже в 2009 році розробити план і почати виведення збройних формувань Чорноморського флоту з Криму. За відомостями газети "КоммерсантЪ-Украина", ця ініціатива прописана в меморандумі про етапи й порядок виведення ЧФ РФ до 28 травня 2017 року, який був переданий Росії ще в квітні, - главою МЗС України Володимиром Огризком.

Як стало відомо газеті, в спеціальному меморандумі "Про етапи й порядок виведення до 28 травня 2017 року військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації з місць його тимчасової дислокації на території України" пропонується визначити етапи, механізми й процедури для забезпечення поступового виведення військових формувань, кораблів, суден, озброєнь, військової техніки й іншого майна ЧФ РФ з України.

Україна пропонує Росії розпочати переговори для обговоренню конкретних питань. За задумом українських дипломатів переговори повинні проходити в рамках підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України. Українську частину підкомісії з травня очолює в.о. першого заступника глави МЗС Юрій Костенко.

"Підсумком переговорного процесу повинен стати міждержавний протокол, що визначає план-графік виводення до 28 травня 2017 року ЧФ РФ з території України, який має бути підписаний до кінця 2009 року", - мовиться в документі. Передбачається, що конфлікти в переговорному процесі повинна вирішувати російсько-українська міждержавна комісія, а в складних випадках - Міжнародний суд ООН.

"Ми досі не розпочинали обговорення цього меморандуму. Наскільки ми розуміємо із заяв деяких посадових осіб Російської Федерації, Росія поки не готова до його обговорення, але ми все-таки переконуватимемо партнерів у необхідності підписання документа,"- сказав директор першого територіального департаменту МЗС, до сфери діяльності якого входять українсько-російські відносини, Леонід Осаволюк.

Тим часом у МЗС РФ учора повідомили, що не мають наміру не тільки підписувати документ, але навіть обговорювати його. "До 2017 року ще багато часу, й зараз говорити про виведення Чорноморського флоту рано. Років через дев'ять поговоримо", - заявив співрозмовник у МЗС, знайомий із ходом переговорів.

За словами Осаволюка, не дивлячись на неготовність офіційної Москви, українська сторона й далі "наполегливо пропонуватиме" сісти за стіл переговорів.

"Ми не збираємося нічого диктувати російській стороні, ми тільки хочемо, щоб наші партнери встигли підготувати необхідну інфраструктуру на своїй території", - зазначив Леонід Осаволюк.

Російська сторона не бажає говорити про підготовку до виводу ЧФ РФ з території України й не допускає можливості перегляду вартості оренди об'єктів інфраструктури, використовуваних флотом.

Нагадаємо, ще у 2006 році Рада національної безпеки й оборони вирішила підсилити роботу з інвентаризації об'єктів, займаних ЧФ РФ, і розрахувати нову ставку за оренду землі й нерухомості виходячи з сучасних нормативів і унікальності природи Криму.

"За розрахунками Держкомітету з земельних ресурсів, якщо використовувати сучасні розрахунки орендної плати за землю, вартість експлуатації земельних ділянок, займаних Чорноморським флотом у Криму, становить сьогодні мінімум 1,8 млрд дол", - заявляв тодішній секретар Радбезу Анатолій Кінах .

Нагадаємо, що перебування ЧФ РФ у Криму може мати негативні наслідки для України. Міністр оборони України Юрій Єхануров раніше заявляв, що дана ситуація стає дестабілізуючим фактором не тільки для України, але й для безпеки всього Чорноморського регіону. Тому, що базування Чорноморського флоту Росії в Криму в умовах відсутності дієвих механізмів запобігання його залучення до бойових дій проти третіх країн веде до втягування України в збройні конфлікти.

Нагадаємо, що, за даними тижневика "Дзеркало тижня", Україна втрачає 1,5 мільярда доларів щорічно в результаті заниженої ставки орендної плати для чорноморських баз Російської Федерації.

Зараз Росія платить 97 мільйонів доларів на рік. Така схема оплати завершується в 2017 році.

Ось такі у нас в Україні фінансові справи

  • 28.11.08, 10:06

Офіційний курс валют на 28 листопада, встановлений Національним банком України. Євро і рубль подешевшали, долар - без змін.

Нацбанк України встановив на 28 листопада цього року офіційні курси валют на рівні: 869.6922 за 100 євро, 2.4644 грн за 10 російських рублів, 674.1800 грн за 100 доларів.

Нагадаємо, на 27 листопада Нацбанком України було встановлено наступні офіційні курси валют: 872.0518 за 100 євро, 2.4644 грн за 10 російських рублів, 674.1800 грн за 100 доларів.

З сьогоднішнім курсом на решту світових валют можна ознайомитися на офіційному сайті Національного банку України.

Готівковий курс валют на 27 листопада за даними Finance.ua.

Купівля: 8.84 грн за 1 євро, 2.43 грн за 10 російських рублів, 6.84 грн за 1 долар.

Продаж: 8.85 грн за 1 євро, 2.50 грн за 10 російських рублів, 6.84 за грн 1 долар.

Офіційний курс банківських металів на 28 листопада, встановлений Національним банком України. Золото, срібло, платина і паладій подешевшали.

Нацбанк України встановив на 28 листопада такі офіційні (облікові) курси банківських металів за 10 тройських унцій: золото - 54844.54 грн, срібло - 691.71, платина - 58114.32 грн, паладій - 12876.84 грн.

Нагадаємо, на 27 листопада Нацбанком України було встановлено наступні офіційні (облікові) курси банківських металів за 10 тройських унцій: золото - 55080.51 грн, срібло - 694.41, платина - 58518.82 грн, паладій - 13146.51 грн.

Борису Патону - 90

  • 27.11.08, 14:37

Президент України Віктор Ющенко нагородив главу Національної академії наук країни Бориса Патона орденом Ярослава Мудрого I ступеня.

Відповідний указ підписаний 27 листопада, повідомляє прес-служба президента.

Патон нагороджений "за багаторічне невтомне служіння вітчизняній науці, видатний особистий внесок в зміцнення наукового і економічного потенціалу України.

Патон першим удостоєний вищої нагороди незалежної України - Героя України. За часів СРСР був двічі утостоєний звання Героя соціалістичної праці.

Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про нагородження Патона орденом "За заслуги перед Вітчизною" I ступеня.

А президент України Віктор Ющенко привітав президента Національної академії наук Бориса Патона з 90-річним ювілеєм.

Президент відзначив, що Україна пишається Національною академією наук, яка під керівництвом Патона "перетворилася на один з провідних наукових центрів Східної Європи, яка має заслужений авторитет у всьому світі".

Ющенко побажав Патону здоров'я, щастя, довголіття, невичерпного натхнення і нових звершень в ім'я Батьківщини.

За словами Медведєва, високої пошани заслуговує багаторічна діяльність Патона як "беззмінний президент Міжнародної асоціації академій наук, спрямована на зміцнення традицій міжнародної науково-освітньої співпраці, а також на збереження і розширення наукових і гуманітарних контактів між Росією і Україною".

До відома, Борис Патон народився 27 листопада 1918 року. Він очолює Академію наук України з 1962 року. Патон відомий як дослідник в області металургії і технології металів. Він автор понад 1 тис наукових публікацій і понад 400 винаходів. Крім того Борис Патон входить до списку 100 видатних українців.

На жаль, день народження лише раз на рік

  • 27.11.08, 12:05

Сьогодні прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко виповнилося 48 років. Ближче до полудня в залі Кабміну, де за звичай проходять урочисті заходи, зберуться всі охочі привітати Ю.В. і підняти келих шампанського. А ось плани прем'єра на вечір невідомі: найближче оточення політика їх ретельно приховує, пише "Комсомольская правда в Украине".

А ось рідна тітка прем'єра Антоніна Ульяхіна взагалі приголомшила інформацією про місцезнаходження племінниці цього дня - якась у результаті тера інкогніта виходить. "Її не буде ні в Києві, ні в Дніпропетровську, ні в Москві, ні навіть на Сардінії", - сміється Антоніна Миколаївна, пише газета "Сегодня".

"Гучних святкувань не буде. З'їздів, подібних компартійним, влаштовувати ніхто не збирається, - поділився бютівець Сергій Терьохін. - В нашій команді не прийнято робити з особистої події пишні святкування. Я, звичайно, привітаю прем'єр-міністра, і, думаю, їй вдасться виділити в своєму графіку п'ятнадцять хвилин, щоб зібратися в задній кімнаті з соратниками і випити келих шампанського. Ну а якщо не вдасться, відправлю побажання у вигляді sms або подзвоню по телефону".

Кращим подарунком для Тимошенко Терьохін вважає другий пакет антикризових законів, який має намір підготувати до вівторка. Крім того, за деякою інформацією, депутати з БЮТ мають намір піднести своєму лідерові пишний букет білих троянд - улюблених квітів Юлії Володимирівни.

Президент також не забув про Леді Ю. Правда, за словами прес-секретаря розділу держави Ірини Ванникової, Ющенко ще вчора не знав, в котрій годині він з'явиться в будівлі уряду і вручить винуватиці презент.

"Це буде красива вишита жіноча сорочка, зроблена спеціально для Юлії Тимошенко, в техніці вишивання бісером івано-франковськими майстрами. Її застосовують тільки вони", - пояснила Ванникова.

А ось колеги з фракцій до дня народження прем'єра поставилися байдужіше. Привітати Тимошенко захотів тільки екс-регіонал Тарас Чорновіл. Правда, він перестарався і відправив свої побажання на два дні раніше, що в народі вважається поганою прикметою.

Найближчий соратник депутат Андрій Портнов подарує їй букет червоних троянд. Аналогічно зробить і депутат-регіонал Василь Горбаль.

Політолог із Банкової Вадим Карасьов, який став " найззапеклішим" опонентом її політичної сили, збирається подарувати Юлії Володимирівні том Пушкіна з "Піковою дамою" і CD з однойменною оперою Чайковського.

Головний міліціонер країни Юрій Луценко подарує прем'єру "Птаха щастя". Так називається скульптура відомого київського художника Володимира Микитенка. Це бронзова ворона в 33 см із позолоченим клювом, яка стоїть на малахітовій підставці. Правда, скільки міністр виклав за пташку, в його оточенні не говорять.

Глава Секретаріату президента Віктор Балога першим привітав сьогодні Тимошенко. "Щиро бажаю, щоб Юлію Володимирівну не покидало почуття гумору. І не тільки тоді, коли вона розхвалює свою унікальну команду або хіхікає про сардини, але і на непередбачених політичних віражах", - заявив політик.