Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Яка прикра несподіванка

  • 04.06.15, 18:19
Клюєв не з'явився на допитЧетвер, 04 червня 2015, 17:07
Депутат Сергій Клюєв не з'явився на допит до Генпрокуратури у


 четвер.

Про це українській правді повідомив співрозмовник.

Клюєв мав прийти на допит у четвер до обіду до Головного слідчого управління ГПУ на вулицю Борисоглібську.

Під час голосувань у четвер напроти прізвища Клюєва стоїть напис "відсутній".

Як відомо, напередодні ВР голосуванням зняла з Клюєва недоторканність. У середу він намагався виїхати в Австрію, однак прикордонники його не випустили.

Очікувалося, що у четвер Клюєву оголосять про підозру.

Українська правда

Підтримую заяву МЗС кацапстану

  • 04.06.15, 17:39
МЗС РФ зажурений тим, що бойовиків називають сепаратистамиЧетвер, 04 червня 2015, 17:18

У МЗС Росії незадоволені використанням терміну "сепаратизм" по відношенню до ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Сумно також, що в Держдепартаменті продовжують принизливо називати "сепаратистами" жителів Донбасу, які через репресивну політику київської влади змушені битися за свої громадянські, політичні, економічні права і за саме право на життя. Мабуть, в США забули власну історію боротьби за свободу, оскільки намагаються відмовляти іншим в їхніх законних правах", - йдеться в коментарі МЗС.

Там заперечують заяву заступника офіційного представника Держдепартаменту США Марі Харф, яка сказала, що заявами РФ по Боїнгу не можна довіряти.

"Якщо США мають дані об'єктивного контролю з супутників або авіаційних систем попередження і управління "АВАКС", то їх слід оприлюднити. Те ж саме стосується записів переговорів українських диспетчерів з військовим сектором. Наші наполегливі вимоги їх опублікувати наполегливо ігноруються. Багато інші питання також залишаються без відповіді. Це ще раз підтверджує, що Києву є що приховувати", - заявили в МЗС Росії.

   Бойові дії проти військ України ведуть:

а) регулярні війська ху*ла1;

б) банди озброєні, навчені, фінансовані ху*лом1;

в) колаборанти (вони ж ватники, лугандони, ху*ловці тощо) із генетичного сміття завезеного попередниками ху*ла першого на теиторію України у роки колоніальної залежності нашої Вітчизни від москальської сатрапії.

Етнічних сепаратистів в Україні немає і бути неможе за визначенням. Тому, що на території України не проживає жоден автохтонний бездержавний етнос. А соціальним суб"єктом, тобто тим, хто має природне право на сепарування (відокремлення, відособлення) території і самого себе, для створення суверенної держави є тільки бездержавний етнос. Годі повторювати дурниці ху*ловської пропаганди. СЕПАРАТИЗМУ в Україні НЕМАЄ!!! Є агресори, окупанти і колаборанти. Колаборанти від французького (колабораре) співпрацювати. Термін вперше застосував Анрі Петен для заклику французів співпрацювати із фашистськими окупантами. Згодом колаборантами стали називати усіх, хто співпрацює із окупантами. 

Птрібне, хоча й запізніле рішення

  • 04.06.15, 17:30
Рада дозволила запрошувати в Україну миротворців ООН та ЄСЧетвер, 04 червня 2015, 13:27


Верховна Рада прийняла закон, яким дозволяється запрошувати в


 Україну війська іноземних держав та військових блоків для


 проведення міжнародних операцій з підтримання миру.

За відповідний законопроект проголосували 240 народних депутатів у четвер.

Зокрема у діючий закон про перебування підрозділів іноземних військ на території України додали пункт, який передбачає, що такі війська можуть бути допущені в Україну для "надання Україні, на її прохання, допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та/або ЄС".

При цьому, законом заборонили брати участь у таких операціях країнам, які "розв’язують проти України збройну агресію", що виключає участь у миротворчих операціях Росію.

Як відомо, Верховна Рада визнала Росію країною-агресором, через незаконну анексію Криму та розв'язування агресії на Донбасі.

Україна виступає з ініціативою ввести на Донбас миротворців ООН чи поліцейську місію ЄС.

Українська правда

Sapienti sat

  • 04.06.15, 12:51

Під час звернення президента України Петра України до Верховної Ради народний депутат Володимир Парасюк (група «Укроп») намагався вивісити плакат з написом «Україна чи липецька фабрика» на ложі помічників. Нардепи від «блоку Петра Порошенка» не допустили провокації і відібрали плакат у Парасюка.

Про це у соцмережі повідомив нардеп Ігор Луценко, передає новину «Преса України».

«Парасюку не дали вивісити плакат на ложі помічників. Депутати від БПП силою забрали плакат», - написав він.

Нагадаємо, 4 червня Глава держави виголосив звернення до парламенту за підсумками роботи за рік. Він визнав, що народ не задоволений роботою влади.

Як відомо, Петро Порошенко намагається продати свій бізнес, однак поки що не може знайти покупця у зв’язку з економічною кризою і війною. Крім того у Кремлі намагаються зробити все, аби не допустити продажу.

Днями Порошенко повідомив, що незабаром розкриє важливу інформацію про продаж свого бізнесу, але на поки що з продажем не складається.

«Коли я намагався продати, наприклад, мої активи в Росії, вони були негайно арештовані російським урядом, не даючи мені такої можливості, адже неможливо продати те, що знаходиться під арештом. І моя власність в Росії була конфіскована. І вони намагалися використовувати це як метод тиску. І це абсолютно неможливо», - пояснив ситуацію зі своїм бізнесом президент.

Ще про наші навчання

  • 04.06.15, 06:07
Найбільші навчання за всю історію ВДВ в Україні - фотоальбом
Саша Юрчук 30 травня 2015, 23:55
 3666
Найбільші навчання за всю історію ВДВ в Україні - фотоальбом

Сьогодні, 30 травня, на півдні країни пройшли навчання аеромобільних військ Збройних Сил України. Тисячі десантників і сотні одиниць техніки було переправлено через річку Південний Буг у рамках найбільших в історії навчань цього роду військ.

«Преса України» повідомляє про цю новину та пропонує своїм читачам ознайомитися з фотозвітом про подію.

Читайте також:

важко у навчанні, легко у бою

  • 04.06.15, 05:57
На Львівщині тривають українсько-американські військові навчання FearlessGuardian-2015 – фотоальбом
Саша Юрчук 03 червня 2015, 23:05
 744
На Львівщині тривають українсько-американські військові навчання FearlessGuardian-2015 – фотоальбом

На Яворівському полігоні тривають навчання бійців Національної гвардії в рамках місії Fearless Guardian. Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який особисто побував на полігоні 3 червня, «інструктори зі США захоплені тим, який високий рівень наших військовослужбовців, як швидко вони навчаються і демонструють дуже хороші показники». За його словами, американці також багато чому вчаться в наших хлопців, особливо в тих, які вже були в зоні бойових дій. Яценюк «вдячний Уряду США, Урядам Канади та Британії за рішення щодо проведення цієї місії, яка допоможе нашому війську відповідати кращим натівським стандартам. Це нова тактика, нова техніка і взагалі новий дух української армії».

«Преса України» повідомляє про цю новину і пропонує своїм читачам ознайомитися з фотозвітом про подію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Мразь хотіла дати дьору

  • 03.06.15, 20:46
У Борисполі Клюєва не випустили з України

Прикордонники в аеропорту Бориспіль заборонили нардепові Сергію Клюєву вилетіти до Відня (Австрія).
Про це повідомляє LB.ua з посиланням на прес-службу політика.

«Незаконна заборона на виїзд з країни позбавила мене права захисту і можливості донести свою позицію в офіційні органи ЄС з приводу мого переслідування в Україні», - заявив нардеп.

За його словами, без будь-яких правових підстав, влада обмежила йому свободу переміщення.

Сам політик поскаржився, що прикордонна служба в аеропорту Бориспіль без пояснення причин заборонила йому вирушила до Відня (Австрія).

Депутат заявив, що хотів вилетіти до Відня, щоб зустрітися зі своїми адвокатами і дати офіційні пояснення чиновникам ЄС напередодні розгляду 5 червня в Брюсселі питання про продовження введених проти Клюєва санкцій Євросоюзу.

При цьому він зазначив, що буде і надалі з'являтися за всіма викликам Генеральної прокуратури або інших органів України.

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, Верховна Рада дозволила притягнути Клюєва до кримінальної відповідальності і зняла з нього депутатську недоторканність.
Клюєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує більш як 10 років позбавлення волі.

ху*ловцям всипало по саме айяяяяяй

  • 03.06.15, 20:37
Вогонь у Мар'їнці повністю припинено. Втрати бойовиків – до 50 осібСереда, 03 червня 2015, 19:43 
доповнено
Вогневий контакт у Мар'їнці станом на 19:20 повністю припинений.

Про це "Українській правді" повідомив прес-офіцер української сторони Спільного координаційного центру з контролю за припиненням вогню Руслан Семенюк.

"Під час переговорів в рамках СЦКК режим припинення вогню був визначений на 17 годину. Після 17 години там ще тривали перестрілки зі стрілецької зброї, але поступово вони згасли", - сказав він.

"Станом на 19:20 бойові дії не ведуться, вогневий контакт припинений. Незаконні збройні формування відступили від Мар'їнки на свої попередні позиції. Статус-кво відновлено", - зазначив Семенюк.

Він додав, що саме завдяки успішній роботі в рамках СЦКК вдалося запобігти ескалації конфлікту.

Водночас, як повідомив "Українській правді" в.о. керівника прес-центру Генштабу Владислав Селезньов, під час боїв під Маріїнкою бойовики втратили за оперативною інфомарцією, до 50 бійців, велика кількість поранених перебуває у лікарнях.

"З нашого боку за попередніми даними 26 українських військових отримали поранення різного ступеню важкості. Всі вони доправлені до медичних закладів", - сказав Селезньов.

"Крім того, після обстрілів українські військові евакуювали п’ятьох поранених місцевих жителів до Курахівської лікарні", - додав Селезньов.

Водночас радник президента Юрій Бірюков із посиланням на дані Генштабу повідомив, що станом на 19:45 відомо про 31 поранений українських військових та 3 загиблих.

 
 

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський з посиланням на контррозвідку СБУ повідомив, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених у цій операції (!), становлятьщонайменше 4 "двохсотих".

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осбі, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона, попередивши партнерів, повідомила, що була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію.

За інформацією "Української правди", станом з 0 годин до 13 середи вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

Раніше після оголошення режиму припинення вогню 15 лютого сили АТО відвели важку артилерію.

Українська правда

Смерть москальським окупантам

  • 03.06.15, 18:10
Сили АТО повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці - Дейдей
Олег Мисько 03 червня 2015, 17:58
 
Сили АТО повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці - Дейдей


Про це він сказав на прес-конференції, новину передає «Преса України».   
Народний депутат та куратор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей повідомив, що українські військові повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці.

«Є 200-і, є 300-і. За кількістю поки не відомо. Вдалося віддавити їх назад, на ті ж позиції де вони були майже ті ж самі. Зараз ще йде бій. Зараз йде прямий контакт в Мар'їнці. 

Наші бійці і бійці 28-ї бригади в даний момент ведуть прямий контакт, поки що чекаємо розвитку подальшої ситуації, що і як. Вони підтягли чимало сил для того, щоб взяти Мар'їнку. Завдяки бійцям 28-ї бригади, змогли утримати її», - заявив нардеп.

Раніше ми повідомляли, що в районі Мар'їнки українські позиції атакують близько 500 російських військовослужбовців. Про це повідомив громадянин РФ, якого українським військовим вдалося взяти в полон.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що російсько-терористичні війська стягують САУ і реактивні системи залпового вогню в район Мар'їнки.