Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

москалі не були б москалями, коли б не брехали

  • 26.06.15, 05:16
В Єревані вигнали з площі російських журналістівВ Єревані з площі, де вже кілька днів триває акція протесту, вигнали кореспондентів російського телеканалу «Звезда» та під час ефіру Lifenews взяли в руки плакати з однозначним посилом.

Про це у своєму Twitter повідомив журналіст Арсен Аветісян.

«Трьох днів вистачило єреванським активістам, щоб розгледіти тотальну брехливість деяких російських ЗМІ. Сьогодні з площі вигнали кореспондентів» Зірки «за спробу записати черговий абсурдний пропагандистський сюжет», – повідомив Аветісян.

Також, як повідомляє видання Новини Вірменії, під час ефіру російського телеканалу Lifenews, протестуючі у Вірменії взяли в руки плакати з посилом для телеканалів Росії.

Так, протестувальники в Єревані взяли в руки плакати з написами «Россия24 в ж ** у». Чи не тупіть і не брешіть», які були направлені на адресу кремлівського телеканалу, – повідомляє «Українська правда».

ПАРЄ нарешті прозріла

  • 26.06.15, 05:06

ПАСЕ признала Россию агрессором и оккупантом

Инф. «ФАКТОВ»

26.06.2015


Парламентская ассамблея Совета Европы в связи с продолжающимся конфликтом на Донбассе официально признала Россию агрессором. Соответствующее определение содержится в резолюции организации, принятой большинством голосов.

Как передает «Европейская правда», поправка о закреплении за РФ статуса агрессора была включена в документ в день голосования. За нее было отдано 48 голосов, 7 человек проголосовали против. В целом за резолюцию проголосовали 54 делегата, против — один, воздержались — трое. Кроме того, этой же поправкой ПАСЕ ввела в отношении Крыма понятие «оккупированный».

В целом резолюция принята в отношении лиц, пропавших во время конфликта в Украине. Документ содержит детальные рекомендации украинской власти о том, какие органы и технические средства нужны для эффективного розыска пропавших без вести.

В частности, в Страсбурге призвали Украину создать специализированный правительственный орган, поручив ему координацию работы всех государственных и неправительственных организаций, работающих по проблематике пропавших без вести лиц; разработать механизм государственной компенсации и поддержки семьям пропавших без вести лиц и обеспечить, чтобы эти семьи были осведомлены о существовании этого механизма.

Также Киев должен рассмотреть вопрос о принятии специального закона о пропавших без вести, который бы законодательно закрепил статус «пропавший» и «жертва войны», что позволяло бы соответствующим семьям получать финансовую, социальную и правовую помощь, включая государственное возмещение.

Как сообщалось, 21 апреля 2015 года Верховная Рада Украины приняла постановление «Об отпоре вооруженной агрессии Российской Федерации и преодоления ее последствий». В частности, документ предусматривает положение о фактах вооруженной агрессии Российской Федерации против Украины, международные обязательства, нарушенные Российской Федерацией в связи с совершением акта вооруженной агрессии против Украины

Чи помилився Мустафа Джемілєв

  • 25.06.15, 14:39
Джемілєв озвучив шокуючі втрати сил АТО на Донбасі
Саша Дащук 25 червня 2015, 13:44
 1189
Джемілєв озвучив шокуючі втрати сил АТО на Донбасі


Про це він сказав на зустрічі з активістами української громади в Римі, новину передає «Преса України».
Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв заявив, що у боях з російсько-терористичними військами у Донецькій та Луганській областях загинули близько 5-6 тисяч бійців АТО.

За його словами, росіян полягло майже у два з половиною рази більше.

«Якщо зараз загальна кількість втрат серед українських вояків 5-6 тисяч загиблих, то у росіян в два з половиною рази більше. Ми своїх воїнів ховаємо з почестями, а вони своїх заривають, як собак», - заявив Джемілєв. 

Раніше радник президента Юрій Бірюков повідомив, що станом на 7 червня в боях з російськими загарбниками загинули 1723 бійців АТО, з них 1368 осіб - зі ЗСУ.

Як відомо, 24 червня, в зоні проведення АТО після відносного затишшя протягом дня бойовики проросійських бандформувань значно активізувались під вечір вздовж усієї лінії розмежування сторін.

Звечора до опівночі бойовики більше 30 разів обстріляли позиції українських військ. Найбільше ситуація ускладнилась біля Маріуполя.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що на сході України і далі є порушення режиму припинення вогню, тому існує ризик відновлення повномасштабної війни.

Читайте також:

З Богом і, глибокою вірою у перемогу

  • 25.06.15, 12:52
У Чернігові випробували модернізований військовий вертоліт
У небі Мі-24П показав хороші результати.

У Чернігові військові цього тижня провели випробування модернізованого вертольота Мі-24П. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних сил України (м. Чернігів) разом із представниками товариств з обмеженою відповідальністю "МС Авіа-Грейд" та "Адрон»" провели контрольні випробування вертольоту Мі-24П, оснащеного комбінованим пристроєм викиду хибних цілей "Адрос" КУВ 26-50.

Щоб визначити характеристики штатних систем та додатково встановленого обладнання вертольота у повітрі, військові науковці з Чернігова виконали 5 випробувальних польотів.

За словами керівника Державного науково-випробувального центру ЗСУ полковника Володимира Башинського, програма випробувань виконана у повному обсязі. У небі вертоліт показав добрі результати. Основною метою випробувань є визначення можливості прийняття на озброєння української армії комбінованого пристрою викиду хибних цілей "Адрос" КУВ 26-50 та його застосування на вертольотах Мі-24 різних модифікацій, Мі-8 та військово-транспортних літаках Ан-26.

"Реалізація амбіційного проекту з розвитку вітчизняного вертолітобудування продовжується," – зазначив Башинський.

Читайте також: Військова техніка з-за кордону: гелікоптери, бронеавтомобілі, системи зв’язку

І, ще, про гучну відставку

  • 25.06.15, 12:33
Ярош: відставка Наливайченка показала "гнилість і цієї Ради"
Ярош: відставка Наливайченка показала   "гнилість і цієї Ради"
Дмитро Ярош / www.ntv.ru

Відставка Валентина Наливайченка була нелогічною і несвоєчасною. Адже він "з мінусів" підняв СБУ та фактично створив дієвий механізм захисту, що зміг нейтралізувати дуже багато терористичних загроз.

<p
 > Про це заявив лідер "Правого сектора", нардеп Дмитро Ярош.

"Говорю про це абсолютно відповідально, бо в багатьох спецопераціях щодо ліквідації російсько-терористичного бандпідпілля брали участь і спецгрупи "Правого сектору", — сказав Ярош.

Він додав, що відставка Наливайченка продемонструвала "гнилість і цієї Верховної Ради".

Такі приклади підкріплюють думки людей, що режим внутрішньої окупації України з втечею Януковича нікуди не дівся, а тільки трансформувався і закамуфлювався та провокують радикалізацію нашого суспільства,

— наголосив нардеп.

При цьому він додав, що знайомий з в.о. глави СБУ Василем Грицаком і знає його як офіцера, який особисто брав участь у виконанні бойових операцій, не ховаючись за спинами своїх підлеглих.

"Чи стане генерал Грицак Головою СБУ — не знаю. Але впевнений в одному — ті, хто поливає брудом бойового офіцера — мудаки. Вибачаюсь за неполіткоректність", — сказав Ярош.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер, 18 червня, звільнила Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України. Пізніше з"явилась інформація, що Порошенко добивався відставки глави СБУ Валентина Наливайченка, бо чиновник демонстрував надмірну самостійність, відтак його запідозрили у "таємних іграх".

</p

Пан Дмитро Ярош про пана Дмитра Грицака

  • 25.06.15, 12:26
Лидер «Правого сектора» дал оценку новому главе СБУ
 Чт, 25/06/2015 - 12:09

Дмитрий Ярош

Лидер "Правого сектора", нардеп Дмитрий Ярош дал оценку новому руководителю СБУ Василию Грицаку.

Об этом Ярош написал на своей странице в Facebook, сообщает издание "Апостроф".

"Знаю Василия Грицака как офицера, который лично принимал участие не только в планировании, но и в выполнении боевых операций, не прячась за спинами своих подчинённых. А таких генералов на фронте, поверьте, очень мало... Станет генерал Грицак председателем СБУ – не знаю. Но уверен в одном: те, кто поливает грязью боевого офицера – м...и. Извиняюсь за неполиткорректность!" – отметил лидер "ПС".

При этом он негативно оценил отставку предыдущего главы СБУ Валентина Наливайченко.
"Валентин Наливайченко – мой друг... Считаю отставку Валентина Наливайченко нелогичным и несвоевременным шагом, который к тому же показал гнилость и этой Верховной Рады", – отметил Ярош.

Напомним, обнародованы 10 малоизвестных фактов о Василие Грицаке.

Апостроф
Фото с сайта runews24.ru

Льодохід пішов...ху*лу1, кранти

  • 21.06.15, 06:14
Литва заявила о готовности поставить Украине оружие21 июня 2015 05:27 по материалам: 5 канал автор:Егор Высоцкий 564
Вильнюс поможет Украине всеми средствами, в том числе военнымиВильнюс поможет Украине всеми средствами, в том числе военными
Источник: glavred.info

Власти Литвы готовы поставить Киеву оружие, и, тем самым, показать пример другим странам Запада. Об этом заявил посол в Украине Марюс Януконис, передает "5 канал".

"Такая политическая воля есть, и она была обнародована высшим литовским руководством. Некоторые шаги уже сделаны, в том числе по поставкам оружия на Украину", - отметил Януконис.

Он также добавил, что Вильнюс намерен показать пример другим странам, что надо помочь Украине всеми средствами, в том числе военными.

19 июня Сенат Конгресса США одобрил проект военного бюджета в 612 миллиардов долларов, предусматривающий выделение Украине военной помощи.

Среди прочего, документ разрешает поставки Киеву вооружений, включая стрелковое оружие и гранатометы.

Согласно тесту документа, Пентагон в координации с Госдепартаментом имеет право потратить на эти цели до 300 миллионов долларов.

    Юридична казуїстика?

    • 21.06.15, 06:04
    У Порошенка пояснили, чому він оскаржує позбавлення Януковича звання президента (ВІДЕО)
    Наталія Світанок 21 червня 2015, 05:51
     281
    У Порошенка пояснили, чому він оскаржує позбавлення Януковича звання президента (ВІДЕО)

    Президент України Петро Порошенко звернувся до Конституційного суду з поданням про визнання неконституційним закон про позбавлення Януковича звання президента України, щоб у майбутньому не можна було його оскаржити у будь-якому суді.

    Про це в ефірі 5 каналу заявив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук. Новину передає «Преса України».

    Як зазначив Віталій Ковальчук, президент Петро Порошенко свідомо підписав закон про позбавлення Януковича звання президента України.

    «Звернувшись же до КС із поданням щодо конституційності рішення Верховної Ради, президент зробив цілком очевидний юридичний хід, обґрунтований необхідністю бути упевненим, що у майбутньому цей закон не зможе бути оскарженим у будь-якому суді – ані в Україні, ані закордоном», - пояснив перший заступник глави Адміністрації президента.

    В Адміністрації президента впевнені в тому, що Конституційний суд визнає закон про позбавлення Януковича президентом конституційним і після цього рішення оскарження закону стане вже неможливим.

    «Ми упевнені, що після рішення КС таке оскарження стане вже неможливим», - додав Віталій Ковальчук.

    Нагадаємо, 18 червня набув чинності закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України, а 19 червня Президент України Петро Порошенко звернувся до Конституційного суду з проханням визнати, що закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента України є неконституційним.

    Читайте також:

    Як поведе себе щур (ху*ло1) загнаний у кут?

    • 21.06.15, 05:50
    Мирослав Гай: Что же поменялось за последние годы в Мире? Операция по развалу России началась полным ходом…
    Саша Юрчук 21 червня 2015, 00:46
     1149
    Мирослав Гай: Что же поменялось за последние годы в Мире? Операция по развалу России началась полным ходом…


    Как я писал уже год назад, Россию втянули в Украину в войну. Путин был абсолютно уверен в безнаказанности своей авантюры. Осетия, Абхазия, Чечня - россияне не получили отпор не в одной войне от мирового сообщества. Все сходило с рук. Путин продолжал продавать газ в Европу, хранить свои капиталы на Западе.
    Подытожу. Как мне видится ситуация.

    И вот случился Крым. Все мы знаем результаты. Санкции, запрет на инвестиции и т.д.

    Что же поменялось за последние годы в Мире, что международное сообщество решило - пора?

    1. Это прорыв в энергетических технологиях: сланцевая добыча, электромобили, батареи Тесла, графен, технологии энергосбережения. В Мире произошла настоящая революция, просто отсталые страны почуствуют это с опозданием. Как с первыми мобилками.

    2. Это революция в космической отрасли. Больше не нужны громоздкие государственные программы. Частные компании начали запускать челноки, аппараты и произвели бум в космостроении. В РФ же отказали последние спутники, подозреваю, что им помогли.

    То есть, РФ перестала представлять интерес как бензоколонка и стартовая площадка для отправки в космос.

    Все это привело к возможности давления без боязни огромных убытков и энергетического коллапса.

    Операция по развалу России началась полным ходом. Первое, что произошло, это помощь Украине, главное - советниками, инвестициями и кредитами, амуницией(радары, спутники, инструктора, техника). Все это стало возможным благодаря Майдану. Высказывания мировых элит, что лучше быть маленькой, но богатой страной, отверглись Порошенко и его командой, мол за Крым и Донбасс будем бороться. Майдан доказал, что в Украине возможна демократия западного образца, и стоит побороться за нас.

    Почему так долго затягивали с санкциями, арестом имущества по делу ЮКОСа, что стало серьёзным ударом по репутации РФ как бизнес-партнера?

    Тут несколько причин. Изначально в захвате города Славянска, участвовали 50 человек. Уверен, что можно было ещё тогда закончить эту эпопею. Помните заявление Президента про "годины АТО"? Так вот, это не привело бы к тем целям, которые поставили перед собой союзники.

    1. Для демонизации Путина на Западе и подготовки санкций нужно было время. США и Евросоюз запустили пропагандисткую машину на всю катушку.

    2. Для помощи нам (а это потери для Западных стран, которые было бы невозможно объяснить обывателям) из Украины слепили образ жертвы - героичной, демократичной, такого себе солдата Райена. Мы - отсталая страна третьего мира и нужны веские причины помочь нам, а не Греции. Вы отдадите пенсию за Зимбабве? Нет. А они отдали.

    3. От санкций страдает весь западный бизнес, а РФ уже сообщила, что будет действовать симетрично при аресте её имущества. Поэтому весь прошлых год шла эвакуация западных компаний и денег. Вывели. Сейчас будет вторая волна вывода, тех кто с первого раза не понял. Забирать Рф будет нечего или очень мало.

    4. Подвод войск НАТО по всей восточной, границе России, установка ПРО, мобилизация в Украине, подготовка блокады Приднестровья, юридическая подготовка исков по ЮКОСу, боингу, Крыму, Донбассу. Поверьте, в нормальном режиме на это нужны годы, ребята же справились за 365 дней.

    Все это говорит о том, что грядет дальнейшая эскалация. На Путина подали в Гаагу, переговоры с ним невозможны, он преступник, нерукопожатный, мелкая шваль.

    Деньги у них заберут. РФ додавят, и вопрос в том, как поступит "крыса, загнанная в угол".

    Скоро узнаем, очень скоро.

    Все будет укроп.

    Мирослав Гай

    Розправа?

    • 20.06.15, 08:00
    Порошенко звільнив з посад чотирьох заступників голови СБУП'ятниця, 19 червня 2015, 22:47

    Президент Петро Порошенко звільнив чотирьох заступників голови СБУ.

    Відповідні укази розміщені на сайті глави держави.

    Згідно з інформацією, Порошенко звільнив із займаних посад першого заступника голови СБУ Юрія Артюхова, заступників голови СБУ Віталія Циганка і Віктора Ягуна та начальника головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

    Як відомо, у п'ятницю президент Петро Порошенко зазначив, що до кінця дня очікує від тимчасово виконуючого обов’язки голови СБУподання про звільнення із займаних посад заступників голів СБУ.

    Українська правда