Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Про "мусор" і п"яту колону

  • 29.06.15, 16:28
На Одещині прихильники Росії жорстоко побили учасника АТО і його сестру
Оля Гузенко 29 червня 2015, 16:21
 
На Одещині прихильники Росії жорстоко побили учасника АТО і його сестру


Новину повідомляє громадська організація «Український патріотичний рух «Буджак», передає «Преса України».У барі міста Болград Одеської області був жорстоко побитий 23-річний молодик, який нещодавно повернувся із зони АТО, де воював на боці ЗСУ. Він не поділив політичних поглядів з чотирма прихильниками Росії, які вирішили довести свою правоту кулаками, ногами і ... гайковим ключем. У хлопця - важка черепно-мозкова травма і відкритий перелом носа, постраждала і його сестра. А міліціонери, маючи свідчення свідків про імена та адреси хуліганів, досі їх не затримали.

Представники громадського руху розповіли, що в суботу, 27 червня, компанія молодих людей відпочивала в барі в Болграді. Пізніше до них підсіли четверо чоловіків, які, як помітили очевидці, були п'яні. З 23-річним хлопцем, бійцем АТО, з компанії у них зав'язалася суперечка на політичному грунті, яка переросла у жорстоку бійку.  Прихильники Росії не погребували бити хлопця не тільки кулаками і ногами, а й гайковим ключем, який був при них. А коли сестра кинулася йому на допомогу, прикривши його від хуліганів своїм тілом, вони не зупинилися, побивши ще й її.

Потерпілий був госпіталізований з важкою черепно-мозковою травмою і відкритим переломом носа.

Очевидці бійки викликали міліцію, яка опитала свідків події. Свідки надали правоохоронцям не лише імена та прізвища хуліганів, але і їх адреси, однак за інформацією «Буджака», міліціонери не затримали кривдників. Вони попрямували допитувати потерпілого.

Представники громадського руху, спонукувані бажанням проконтролювати, як рухається розслідування, звернулися до начальника міської міліції, щоб отримати інформацію про це. Але начальник навіть не знав про бійку.

Боячись, що винні не буду покарані, громадські активісти вже звернулися до губернатора області, начальників обласних відділень МВС і СБУ, а також депутатів облради з проханням взяти цей інцидент на контроль. 

ху*ло1 не був би ху*лом, коли б не брехав

  • 29.06.15, 11:56
Путин соврал Обаме и готовится проложить сухопутный коридор до Мариуполя, — американский эксперт
IPnews

Барак Обама Владимир Путин

Президент РФ Владимир Путин в телефонном разговоре с Бараком Обамой в очередной раз ему солгал.

Так считает военный эксперт Fox News Джек Кин, передает IPnews.

На самом деле Путин намерен снова разжечь военные действия в Украине, утверждает аналитик, чтобы проложить сухопутный коридор до Мариуполя. Между тем у США есть достаточный военный потенциал, чтобы противодействовать Путину, но нет четкой стратегии:

«Скорее всего Путин солгал президенту Обаме. И уже не в первый раз с того момента, как заключили Минское соглашение о прекращении огня в Восточной Украине. Путин неоднократно его нарушал. Я подозреваю, что военные действия в Восточной Украине возобновятся, и причиной будет Путин. Он сильно заинтересован в том, чтобы создать сухопутный коридор до Мариуполя — это очень важно для России, так как это дает ей прямой доступ на юг. Это и произойдет. Во-вторых, Путин наращивает военные силы. А мы, тем временем, сокращаем, и европейцы делают то же самое — снижают свой военный потенциал.

На мой взгляд, у нас вообще нет стратегии, кроме как попытаться убедить Путина путем экономических санкций пойти по пути дипломатического снижения напряжения, как это называют президент Обама и госсекретарь Керри. Он уже не пошел по этому пути. Санкции его не убеждают, внутри страны он все еще пользуется очень широкой поддержкой, несмотря на серьезные экономические проблемы. В современном мире Путин — это, наверное, тот лидер, которого в мире больше всего уважают и боятся, как ни печально это сознавать. А стратегии против Путина у нас нет.

То, что имело бы хоть какой-то смысл сделать — это выполнить пожелания украинского правительства, то есть предоставить им боевое оружие, чтобы можно было говорить о гораздо более честной схватке, чем та, которую сейчас ведет украинская армия.

Как остановить Путина? Во-первых, в США и в НАТО у нас есть достаточные военные возможности. Хватит ли решимости — это еще вопрос. Однако мы наконец-то начали признавать, что то, что прописало в документах НАТО, что Россия — стратегический партнер альянса… Президент Обама и лидеры Европы наконец-то начинают понимать, что Путин скорее всего бросит вызов НАТО в Восточной Европе. В качестве реакции на это было создано то, что называется Объединенной оперативной группой повышенной готовности. Она будет размещена в трех прибалтийских государствах, а также в Польше, Румынии и Болгарии».

Не стьм"яніє України ні слава, ні воля...

  • 29.06.15, 11:45

Олексій Братущакжурналіст
"Побороти страхи". Найкраща промова в Могилянці28 червня 2015, 19:47

Сьогодні в Могилянці (Національний університет "Києво-Могилянська академія") проходила конвокація. Цього року випускниками стали майже 700 студентів. Їх вітала купа гостей на чолі із Президентом України.

Було багато промов та настанов. Але одна варта того, щоб її почули не лише присутні на події.

Це промова "звичайної" студентки Марії Берлінської.

Насправдні сама Марія не звичайна студентка. Вона пройшла Майдан та АТО. І видно, що пропустила ці події через себе. Це відчувається з її промови, яку варто послухати не лише кожному студенту, а й кожному українцю.

Далі відео та текст промови:



Доброго дня, друзі!

Передусім я хочу подякувати людям, завдяки яким цей момент став можливим.

Це мамі і татові, які зараз тут.

Своїй науковій керівниці Ірині Анатоліївні Сєргєєвій.

Тані Батановій і Галі Юркевич, які підтримали мене у найвідповідальніший момент.

Особливо хочу подякувати В'ячеславу Степановичу і Андрію Анатолійовичу за сприяння в тій справі, яка дозволяє направду вберігати безліч життів на фронті на сході нашої країни, Центру підтримки аеророзвідки.

Дякую!

Коли мені повідомиили, що у мене буде промова, мені стало по-справжньому лячно. Тому що я ніколи не мала промов перед таким великим загалом, перед вами могилянцями.

І я подумала про те, що я скажу промову про страх. А вірніше про те, як важливо не боятися. І чому це так важливо.

Коли я вперше прийшла в Могилянку, мені було років 15. Це був день відкритих дверей.

Я ходила цими кремезними будівлями, цими страими коридорами, я вдихала запах цих стін. Я думала, що бути тут – це мрія.

Я закінчила школу, і я подумала, що "де я, а де Могилянка". Я навіть не спробувала. Мені теж стало страшно.

Я відклала свою мрію набагато років.

Коли почався Майдан, я завжди спостерігала за своїм внутрішнім страхом. Він то більшав, то меншав. В останні дні він дійшов своєї кульмінації.

Я дуже добре розуміла, що та система, протии якої ми там, вона контролює нас нашим страхом.

Вони постійно гворили нам, що йдіть звідси, тут небезпечно, ви не маєте тут перебувати.

А в кінці вони просто почали в нас стріляти.

І вони думали, що ми побіжимо, що ми почнемо тікати, що нам стане страшно. Що в нас включиться інстинкт, і ми відмовимось від своєї мрії. Відмовимося від країни, яку хочемо.

Але ми пішли вперед.

Нам було страшно. Але ми йшли. Ми забирали наших людей і йшли далі.

Вони стріляли у беззбройних людей, які не ровернулися і не втекли.

І стало страшно їм.

Майдан переміг саме тому, що їм стало страшно від того, що збройні люди йдуть вперед. Це зламало усі їхні уявлення про страх. І про те, як контролювати людей їхнім страхом.

Я часто буваю на сході України. Я нещодавно повернулася з Лондона, де спілкувалася з діаспорою. І вони всі питають, чому ми не бачимо таких очевидних змін? Я кажу їм про те, що стара система боїться йти.

Пішло буквально кілька десятків людей після революції, які сидять і іноді розказують про страусів. Де небудь з-під Москви.

А ця стара система залишилась. Залишились усі ті люди, які не вміють житии інакше. Які звикли братии хабарі. Які звикли родинними зв'язками вирішувати свою кар'єру.

Вони не хотять йти. Вони тримаються за свою систему. Вони чекають свого часу.

Наша з вами задача зробити так, щоб їх час ніколи більше не настав.

І єдиний страх, який є у людей на сході і на заході України, в діаспорі і на фронті, це страх того, що всі наші втрати були даремні.

Я розмовляла в Лондоні нещодавно з Євромайданом-Лондон. Вони питають, кажуть: скажи, це ж все недарма? Це ж відбувається все недарма? Люди, які за нас там, вони ж гинуть там недарма?

Я знаю, що те, щоб це було недарма, це наша з вами робота.

Ми кращі з кращих. І вся країна знає це, що ви – інтелектуальна еліта цієї країни.

Побороти страхи, стереотипии, фобії, зробити цю країну кращою, сміливою, громадянською – це робота нашого життя. Тому що країна стала нашою особистою спрвою.


Я вірю в вас. Я щаслива, що я тут. І, як я говорила В'ячеславу Степановичу, єдине, про що я шкодую, що ці роки тут не можна повторити ще раз.

Все в нас відбудеться.

І країну, про яку ми мріємо,ми її обов'язково матимемо.

Слава Україні!

Доки ще ???

  • 27.06.15, 07:34
Під Широкиним вбито 7 бійців, а 28 поранено
Оля Гузенко 27 червня 2015, 06:52
 
Під Широкиним вбито 7 бійців, а 28 поранено


Новину повідомляє госпітальєр Яна Зінкевич, передає «Преса України».
Бої в районі населеного пункту Широкине точаться з третьої години дня, 26 червня. Станом на дев’яту вечора відомо про сімох загиблих та 28 поранених.

«Сектор М. Широкіно. Ситуація станом на 21:00 26.06.15. Часті обстріли. САУ та 120мм. За період з 15.06 до даного моменту. Поранено 28 чоловік(останнім часом збільшилась кількість саме важких поранень), 7 загиблих», - повідомила Зінкевич.

Волонтер пише, що госпітальєри гостро потребують дизельного палива, щоб доправляти поранених до медичних закладів. Вода, їжа та цигарки – теж першочергові потреби українських бійців. Зінкевич просить всіх небайдужих долучитися до матеріальної допомоги українській армії та медикам-волонтерам. 

Нагадаємо, українські військові відбили наступ ворожої диверсійно-розвідувальної групи в районі Кримського. Після невдалої спроби атакувати бойовики відступили.

Читайте також:

усепланетну імперію зла потрібно нищити планетним загалом

  • 26.06.15, 18:49
Вальцман: Росія може почати Третю світову, аби не допустити трибуналу над Путіним за збитий Boeing-777
Денис Марценко 26 червня 2015, 18:20
 689
Вальцман: Росія може почати Третю світову, аби не допустити трибуналу над Путіним за збитий Boeing-777


Про це у соцмережі повідомив російський журналіст Ілля Вальцман, передає новину «Преса України». 
Росія намагається будь-якими методами не допустити створення міжнародного суду над винуватцями загибелі 298 осіб у небі над Донбасом, коли російські військові збили пасажирський літак Боїнг-777 рейсу MH-17 малайзійських авіаліній. Кремль піде достатньо далеко, аби не допустити розголошення справи над вбивцями.

«Я ж казав, що Росія стане насмерть на шляху створення міжнародного трибуналу з розслідування знищення зенітною ракетою пасажирського літака рейсу MH17? Говорив. Ну ось, прошу. Найстрашніше, чого бояться «чекісти», - це розголос їх злочинів. Будуть вжиті «будь-які заходи», аж до розв'язання світової війни (і я не жартую), тільки б справу про загибель Боїнга не стало розглядатися публічно», - написав журналіст.

Нагадаємо, у МЗС Росії висловили невдоволення щодо можливого міжнародного трибуналу у справі збитого в Донецькій області цивільного літака.

Нагадаємо, агентство Reuters з посиланням на високопоставлених чиновників в уряді Нідерландів повідомило про те, що після завершення міжнародного розслідування причин катастрофи авіалайнера, коли будуть оприлюднені імена підозрюваних у цьому злочині, до роботи приступить новостворений судовий орган, який буде діяти за підтримки Ради Безпеки ООН. І хоча шанси на проведення процесу невеликі, все ж таки голландська влада сподівається здійснити значний тиск на Кремль.

У МЗС України переконані, що звіт про катастрофу лайнера «Boeing-777» малайзійських авіаліній підтвердить, що літак збили російські військові з установки «Бук». Це стане руйнівним вироком для Росії. Водночас офіційні дані будуть оприлюднені 17 липня.

Як відомо, Путін, як головнокомандувач ЗС РФ, несе персональну відповідальність за те, що російські військові збили цивільний літак з російської зенітної установки.

аброськін провалив спецоперацію до її початку

  • 26.06.15, 18:26
МВС проводить спецоперацію під МаріуполемП'ятниця, 26 червня 2015, 18:07 
фото


У Бердяньскому, яке було обстріляно вранці, проводиться спецоперація.

Про це повідомляє прес-служба МВС Донецької області.

"Аби виявити пособників терористів, що допомагають терористам розстрілювати мирні населені пункти, та допомогти людям, які мешкають на лінії вогню, до Бердянського та Сопиного відправилася спеціальна опер група, яку очолив начальник міліції Донецької області В’ячеслав Аброськін", - сказано в повідомленні.

 

До складу спецгрупи увійшли досвідчені співробітники кримінального блоку, спецпідрозділу "Сокіл", екіпажі ДАІ, які вже на місці працюють спільно з військовими Національної гвардії України.

 

Група має виявити диверсантів та пособників терористів, вилучити нелегальну зброю, забезпечити суворе дотримання прав місцевих мешканців.

 "Не всі мають можливість виїхати з-під вогню, у Бердянському залишилось близько 60 жителів. Пособники терористів не вагаючись підставляють під удар своїх земляків, спрямовують вогонь на житлові будинки. Усі винні мають бути притягнені до відповідальності", - зазначив Аброськін.

Затримали, та чи надовго?

  • 26.06.15, 18:18
СБУ затримала "беркутівця" за підозрою в причетності до розстрілів на МайданіП'ятниця, 26 червня 2015, 15:14


Служба безпеки України затримала у Києві одного з керівників полку міліції особливого призначення "Беркут", підозрюваного в причетності до розстрілів на Майдані.

Про це повідомив т.в.о. голови СБУ Василь Грицак на брифінгу для представників іноземних дипломатичних місій в Україні, інформуєпрес-служба відомства.

Відповідну спецоперацію провели 26 червня.

Затриманого підозрюють у причетності до вбивств учасників акцій протесту у лютому 2014 року працівниками МВС, зазначає СБУ.

Його доставили до Генеральної прокуратури.

Екс-правоохоронцю оголошено підозру у вчиненні злочину під час "Революції гідності".

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Воно і не дивно

  • 26.06.15, 18:09
Росія виступила проти міжнародного трибуналу по МН17П'ятниця, 26 червня 2015, 15:33


У МЗС Росії висловилися проти ідеї створення міжнародного трибуналу для покарання винних в падінні малазійського Boeing в Україні.

Про це сказав заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатилов, передає"РИА Новости".

Заступник Сергія Лаврова, відповідаючи на питання, як Москва ставитися до такої ідеї, сказав: "Погано".

"Ми ж знаємо, що вона невчасна (ідея про проект резолюції про створення міжнародного трибуналу – ред.) і контрпродуктивна. Зараз необхідно дочекатися закінчення розслідування, а не приймати якісь поспішні резолюції про створення трибуналів", - заявив він.

Як відомо, раніше з пропозицією створити міжнародний трибунал з цього питання виступили Нідерланди.

Україна вже підтримала таку ідею.

Раніше авторитетний дослідницький проект Bellingcat опублікував серію розслідувань про те, що ракетна установка "Бук", якою збили літак, була доставлена з Росії і керувалася російськими військовими.

кацапстан продовжує готувати широкомасштабний наступ?

  • 26.06.15, 14:23
Росія зосередила на Донбасі 15 батальйонно-тактичних груп
Олег Мисько 26 червня 2015, 11:47
 721
Росія зосередила на Донбасі 15 батальйонно-тактичних груп


Про це розповіли в прес-центрі АТО, новину передає «Преса України». 
Військова розвідка України зафіксувала 15 батальйонно-тактичних груп та 6 ротно-тактичних угрупувань збройних сил Росії на окупованих територіях Донбасу.

«Росія продовжує утримувати в безпосередній близькості до державного кордону та на окупованій території України угрупування військ, яке налічує у своєму складі 45 БТГр, 17 РТГр загальною чисельністю понад 54 тисячі військовослужбовців з відповідним озброєнням та технікою. 

З зазначеної кількості безпосередньо на території України діє до 15 БТГр та 6 РТГр», - наголосив заступник керівника штабу АТО Сергій Галушко.

Раніше ми повідомляли, що військова розвідка зафіксувала в районі російського міста Міллєрово ешелон зі РСЗВ «Смерч», який готовий до перекидання на окуповані території Донбасу.

Нагадаємо, що російські збройні сили перекинули командно-штабну машину та новітній зенітно-ракетний комплекс «ТОР-М1» на окуповані території Донбасу.

"Приємний сюрприз" для ху*ла1

  • 26.06.15, 05:24
Путін панічно боїться протестів у Вірменії - Рибачук
Володя Костик 26 червня 2015, 04:31
 372
Путін панічно боїться протестів у Вірменії - Рибачук


Про це Він написав у себе в блозі, новину передає "Преса України".
Колишній віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Олег Рибачук переконаний, що в Москві дуже бояться протестів, які відбуваються у Вірменії.

"Не сумніваюся, що російська пропаганда почне шукати в Єревані руку Держдепу, Заходу та інших сил, які підпадають під категорію "ворогів" Росії - так само, як вони це робили в Україні. Невдоволення вірмен є поганим знаком для Путіна і його спроби вибудувати так званий "русский мир", який ніяк не ліпиться", - сказав він.

Крім того екс-віце-прем'єр заявив, що президент РФ Володимир Путін панічно боїться будь-яких кольорових революцій.

"...Це серце всіх його фобій. Очевидно, що пострадянське суспільство не хоче входити в "прокрустове ложе" альтернативного Євросоюзу авторства росіян - їх нову систему координат. Можна, звичайно, заганяти туди силою, але останнє слово завжди залишається за народом", - упевнений Рибачук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Кремля Володимир Путін влаштував війну на Донбасі, щоб утримати владу в Росії.