Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Три матеріали про одну зраду (або несусвітню дурість)

  • 29.07.15, 15:08
Турчинов: Ніякого спільного патрулювання зони АТО з Росією не буде
Илья Скибинский 22 грудня 2014, 17:51
 1508
Турчинов: Ніякого спільного патрулювання зони АТО з Росією не буде


Цю новину передає «Преса України».
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов спростував можливість спільного патрулювання зони проведення АТО разом з російськими військовими.

Таким чином Турчинов відреагував на чутки в різних ЗМІ, які заявили, що тимчасово окуповані території можуть разом патрулюватимуть військові України і Росії в рамках домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Ми не вважаємо можливим здійснювати патрулювання української території спільно з тими, хто зі зброєю в руках незаконно перейшов нашу кордон», - заявив Турчинов.

Секретар РНБО підкреслив, що українська армія має достатньо сил та техніки, щоб забезпечити патрулювання будь-якій частині країни без «братньої» допомоги. 

Варто відзначити, що напередодні можливого нового раунду переговорів у Мінську в ЗМІ з'являється величезна кількість припущень щодо майбутніх домовленостей. І більшість таких повідомлень з часом не знаходить підтверджень у офіційних джерел.

Ось історія легітимації колаборантів та окупантів

  • 29.07.15, 15:01
Українські та російські військові збираються разом патрулювати окуповані території
Наталка Колошук 20 грудня 2014, 00:43
 1788
Українські та російські військові збираються разом патрулювати окуповані території


В Дебальцеве на Донеччині відбулася зустріч спостерігачів ОБСЄ з російськими та українськими офіцерами, які працюють в Об'єднаному центрі з контролю і координації спостереження за режимом припинення вогню. Особисто на зустрічі були присутні генерал майор ЗСУ Олександр Розмазнін і генерал-майор ЗС РФ Олександр Вязников. Також серед присутніх були представники терористів з «ДНР» і «ЛНР».
Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ було зроблено заяву, що починаючи з 28 грудня 2014 року, військові збройних сил України разом з російськими військовими збираються здійснювати спільний контроль вздовж окупованих терористами територій в Луганській і Донецькій областях. Про це повідомила прес-служба ОБСЄ. Таку новину своїм читачам передає «Преса України».

«Український генерал-майор Розмазнін заявив, що всі представники Об'єднаного (спільного) центру з контролю і координації будуть повністю готові, щоб почати спільні патрулі вздовж усіх територій, які контролюються «ДНР» і «ЛНР» до 28 грудня», - повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Об'єднаний українсько-російський центр володіє усіма необхідними речами для того, щоб спільно здійснювати патруль територій Донбасу. Залишилося тільки дочекатися завершення приведення в життя угоди про режим «тиші».

Також ОБСЄ повідомляє, що в Донецьку відкрився офіс українсько-російського центру. Там спостерігачі моніторингової місії мали можливість зустрітися з офіцерами українських і російських ЗС та представниками терористичних «республік».

«Вони заявили, що в штабі Об'єднаного (спільного) центру з контролю і координації разом вирішили перетворити офіс центру у Донецьку в штаб сектора «М», який буде відповідальним за здійснення контролю порушень режиму припинення вогню в даному секторі, який контролюється «ДНР», - йдеться в повідомленні прес-центру.

Представники місії заявили, що спільне українсько-російське патрулювання розпочнеться з наступного тижня.

Нагадаємо, що спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували в місті Харцизьк Донецької області колону з 2 Бтрів і 15 військових вантажівок, а в селищі Розсипне - 2 танка Т-64.

Якщо це не дибілізм то, що це???

  • 29.07.15, 14:51
Мосійчук обурений, що українська влада хоче патрулювати Широкине разом із «ДНР»
Наталка Колошук 29 липня 2015, 13:36
 776
Мосійчук обурений, що українська влада хоче патрулювати Широкине разом із «ДНР»


Про це у соцмережі повідомив народний депутат Ігор Мосійчук, новину передає «Преса України».
Заступник начальника головного командного центру Генштабу ЗСУ Олександр Розмазнін повідомив, що Київ проводить переговори з сепаратистами «Донецької народної республіки» про спільний патруль Широкиного.

«Подібні кроки долучення членів терористичних угрупувань до якої б то не було контрольної чи псевдо-миротворчої діяльності легітимізують так зване «ДНР» і є початком шляху до її визнання», - вважає Мосійчук.

За його словами, такі дії є неприпустимими, адже вже більше року в Україні триває війна з проросійськими сепаратистами. Про яке спільне патрулювання може йти мова?

«Це неприпустимо і переходить межі здорового глузду. Вже більше року ми воюємо із московським агресором, втрачаємо найкращих синів українського народу, ціною їх життя і здоров’я відвойовуємо кожний метр землі – щоб зараз пустити на цю освячену кров’ю землю ворогів?! Та ще й під виглядом якихось легітимних патрулів?», - заявив нардеп.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року ОБСЄ заявляла, що українська та російська сторони збираються спільно патрулювати кордон вздовж зони АТО. Проте в той час Секретар РНБО України Олександр Турчинов поспішив заперечити цю інформацію, заявивши, що спільного патрулювання українських територій з ворогом не буде.

А тим часом...

  • 29.07.15, 08:57
Вчені знайшли «генетичний перемикач», що контролює старіння
Аня Мартинюк 29 липня 2015, 07:49
 567
Вчені знайшли «генетичний перемикач», що контролює старіння


Новину повідомляє
 Science Alert. Передає «Преса України».Вчені з Північно-Західного університету в США знайшли спосіб вимкнути «генетичний перемикач», який спричиняє старіння в черв’яків. Відкриття дало надію застосувати даний метод на людях. 

Поки це відкриття не дасть нам ключ до безсмертя, воно все ж таки може привести до створення нових способів, які допоможуть зробити нас більш продуктивним і активним в старшому віці.

За даними дослідження, цей «генетичний перемикач» автоматично перевертається, коли черв'як досягає статевої зрілості. Вчені виявили, що в стресовий період, щоб захистити клітини і зберегти життєво важливі складні білки і функції, так званий датчик переключається.

Це допомагає черв’яку краще контролювати знос організму, таким чином контролюючи і старіння.

Звичайно, черв’якам далеко до людей, але дослідники стверджують, що даний метод можна використати по відношенню до інших тварин. Ключовий момент пов’язаний з розмноженням, якщо наступне покоління народжується, то нинішнє має вийти з колії.

Старший автор дослідження Річард Морімото зазначив, що «у системі, в якій ми дійсно можемо робити експерименти, ми побачили, що перемикач є дуже точним по відношенню до старіння ... Наші результати показують, що має бути спосіб, який допоможе виключити цей генетичний перемикач і захистить наші старіючі клітини, збільшуючи їх здатність до протистояння стресу».

Таким чином, можливо, з часом ми зможемо відтворити такий опір для наших власних клітин.

Також Морімото особливо підкреслив, що для суспільства не було б нічого кращого, як залишатися здоровими і продуктивними протягом більш тривалого періоду.

Читайте також:

Геть кацапський патріархат з України

  • 28.07.15, 19:59
Константинополь о единой церкви: Мы поможем возродить традиции, бытовавшие 700 лет вплоть до Переясловских соглашений и аннексии Украины
Константинопольский патриархат сделает все, чтобы поспособствовать Украине создать единую поместную православную церковь, заявил руководитель Украинской православной церкви в США и Канаде – митрополит Юрий (Калищук), который выступает одним из представителей архиепископа Константинополя, Вселенского патриарха Варфоломея І.

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Интерфакс-Украина". "Патриархия Константинопольская, в юрисдикции которой Киевская метрополия находилась 700 лет, не забывает, что она - материнская церковь Киевской метрополии - не забывает, что она имеет перед Украиной большую ответственность и заверяет, что готова приложить все усилия, чтобы в Украине была единая поместная объединенная автокефальная православная церковь", - заявил он на собрании Всеукраинского совета церквей и религиозных организаций на Владимирской горке в Киеве.


Читайте: Филарет: Если Константинополь признает нашу автокефалию, Московский патриархат в Украине прекратит существование


По словам церковного иерарха, "со времен Владимирового крещения и Крещения Руси - Украины украинское государство и украинская церковь соревнуются за свою независимость и целостность".
"Но мы считаем, что пришло время, чтобы это государство - Украина - было объединено и едино, и чтобы в ней была единая православная церковь, которая будет продолжать те традиции, которые у нее были на протяжении тех 700 лет до тех пор, когда после Переясловского соглашения Украина была аннексирована, а ее церковь со временем тоже потерпела эту участь", - сказал митрополит Юрий. Он добавил, что с тех пор и до сегодняшнего дня Украинская православная церковь "ищет свое нормальное состояние".Источник:http://censor.net.ua/n345619Источник:http://censor.net.ua/n345619Источник:http://censor.net.ua/n345619


Скільки ще нам будуть брехати найвищі владці???

  • 28.07.15, 19:48
Аналитик пояснил, зачем украинцев пугают российским наступлением
28 июля 2015 | 19:22 2365 просмотров
Размер текста:
 

Украинцев пугают готовящейся атакой на востоке, чтобы оправдать отсутствие изменений в государственных структурах. Об этом в комментарии порталу«Главное» сказал политический аналитик Владимир Золотарев.

«За последние дни уже несколько должностных лиц заявило, что Россия со дня на день готовит наступление. Скорее всего, это политические шаги, а не подготовка общества к обороне. Власть научилась использовать фактор войны в свою пользу. Нас пугают войной, чтобы оправдать отсутствие структурных изменений. Зачем начинать что-то менять, если враг завтра начнет войну?», - пояснил Золотарев.

По его мнению, угроза нападения России – отличная отговорка для непроведения реформ.

«На фоне слов президента и Генштаба о готовящемся нападении как-то странно выглядит идея о буферной зоне в 30 км. Если мы ждем наступления, ни в коем случае нельзя уходить с подготовленных позиций. Солдаты месяцами там рыли окопы как раз на случай вторжения, чтобы у нас был хотя бы шанс отбиться. А теперь ВСУ сдаст эти позиции, слушая слова Порошенко о том, что РФ готовит наступление. Это очень противоречивые вещи», - уверен эксперт.

Аналитик полагает, что президент не рискнул бы говорить о буферной зоне, если бы на 100% был уверен в готовящейся атаке.

«Оборона – это не просто сидение в окопах. Это определенный процесс, нуждающийся в ресурсах и людях. И теперь людей отвлекут от своих задач, чтобы двигать туда-сюда войска. Порошенко вряд ли бы пожертвовал национальной безопасностью, поэтому он, скорее, пугает угрозой войны и пытается отвлечь внимание от внутренних проблем. За последнее время не было информации об увеличении количества российских военных и техники на Донбассе. Армия, идущая в атаку, теряет в людях и технике всегда заметно больше обороняющейся. Так что для успешного наступления Москве нужен перевес в живой силе и оружии. Пока количество российских солдат такое же, как обычно», - отмечает эксперт.

Нам знову брешуть, брешуть, брешуть...

  • 28.07.15, 09:56
Через п'ять днів батальйон «Донбас» повернеться в Широкине - Семенченко
Оля Гузенко 28 липня 2015, 09:36
 485
Через п'ять днів батальйон «Донбас» повернеться в Широкине - Семенченко


Новину повідомляє «Преса України».Командир НГУ «Донбас» Семен Семенченко наполягає на тому, що вихід батальйону з Широкиного є не виведенням як таким, а звичайною ротацією, яка носить тимчасових характер. Якщо не послідує офіційного наказу про виведення, якого ще немає, бійці «Донбасу» повернутися на свої позиції в районі населеного пункту через п'ять днів.

«Нічний вихід батальйону «Донбас» з Широкиного про який зараз повідомляють ЗМІ - якраз звичайна ротація. Так відбувається вже півроку. Донбас змінив Азов, а потім через п'ять днів-навпаки. На цей раз замість «Азова» добровольців змінили морські піхотинці, про що і написали журналісти. За ідеєю, через п'ять днів «Донбас» мав би заступати назад. Письмового наказу на виконання іншого завдання - досі немає», - пояснив Семенченко.

Що стосується того, що морпіхи є мало досвідченими бійцями, вперше кинутими на передову, до Семенченко запевняє, що до 3 серпня «їм нічого не загрожує». Оскільки до цього часу і міжнародне співтовариство, і Путін, і вітчизняні генерали говорять про те, що повинна бути знайдена форма виведення військ України з Широкиного.

«А пояснювати чому за іншими ЗМІ і в соцмережах факт підготовлюваноъ «демілітаризації» агресивно спростовують і Генштаб і штаб АТО ніхто не буде. Звичайне роздвоєння особистості», - зазначає командир «Донбасу». 

Нагадаємо, батальйон «Донбас» покинув свої позиції в Широкиному відповідно до демілітаризації та ротації. Захищати маріупольців прибули морські піхотинці - молоді хлопці, більшість з яких жодного разу не бували в бою. Більше того - у них немає достатньо комплектів зброї і техніки, щоб вчасно помітити і відбити атаку ворога

Дуже не хочеться бути Касандрою

  • 28.07.15, 09:19
На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи
Оля Гузенко 28 липня 2015, 07:22
 1060
На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи


Новину повідомляє «Преса України».
Батальйон «Донбас» покинув свої позиції в Широкиному відповідно до демілітаризації та ротації. Захищати маріупольців прибули морські піхотинці - молоді хлопці, більшість з яких жодного разу не бували в бою. Більше того - у них немає достатньо комплектів зброї і техніки, щоб вчасно помітити і відбити атаку ворога.

«... Добровольці, які в лютому вибили бойовиків з Широкиного і кілька місяців поспіль тримали оборону на приморських висотах, повністю вийшли з селища. Змінюючи один одного на «Маяку», на «Будиночку», на флангах, «Донбас» з ротою правосеків і «Азов» утримували війну на підступах до Маріуполя і не пускали її в місто. А сьогодні, вперше з лютого, «Азов» не перемінив «Донбас», - повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

На зміну добровольцям прибули морпіхи, відправлені Президентом з Миколаївського полігону. Але більшість з цих молодих хлопців ніколи не опинялися під артобстрілом. Журналіст вважає, що добровольці повинні були залишитися на деякий час на своїх позиціях, щоб підучити молодих бійців і показати їм, як воювати. Однак такої можливості в командуванні їм не надали, поспішаючи виконати «таємничі Мінські угоди».

Але і це на найгірше, адже бійці, згідно гучним заявам військового керівництва, повинні були прибути повністю укомплектованими. Однак на ділі все виявилося інакше.

 «А я поки розповім громадськості, як і чим укомплектовано підрозділ, що прибув на лінію вогню для нашої зміни в Широкино:

- жодного (!) тепловізора;

- на позицію одна (!) рація;

- по чотири (!) ріжка на бійця;

- хлопці молоді і необстріляні, більшість з яких вперше опинилися на передовій.

І це ще далеко не весь перелік "повністю укомплектованого" підрозділу - виходячи з певних міркувань я багато про що промовчав ... Звичайно, ми поділилися з хлопцями і ситуація під контролем - ми поки поруч, але це поки що, а де ми будемо завтра «відновлювати нашу боєздатність»? - обурений начальник КШМ в НГУ «Донбас» Євген Шевченко. 

Нагадаємо, Андрій Цаплієнко в прямому ефірі кількома годинами раніше заявив, що батальйон«Донбас» залишає Широкино, виводячи всю свою військову техніку.

Так, хто є ху?

  • 27.07.15, 20:30
Семенченко: з Широкиного виводять українську армію, попри заяви Генштабу
Денис Марценко 27 липня 2015, 19:04
 933
Семенченко: з Широкиного виводять українську армію, попри заяви Генштабу


Про це нардеп написав у соцмережі, передає новину «Преса України». 
Народний депутат України Семен Семенченко стверджує, що Генштаб таки має намір вивести підрозділи ЗСУ з Широкиного, попри протилежні заяви. Доказом свого переконання Семенченко вважає комюніке останнього засідання «нормандської четвірки» у Парижі, у якому йдеться про те, що українські війська повинні бути виведені з селища до 3 серпня. Там мають встановити пост ОБСЄ.

«Широкине. Знайдені «провокатори», про яких заявляв Генштаб», - зазначив військовий і навів текст комюніке Єлисейського палацу від 24 липня.

«Що стосується Широкиного, чотири лідери взяли до відома відведення сепаратистських сил і попросили СММ і СЦКК знайти до 3 серпня практичні рішення про виведення українських військ і встановлення СММ ОБСЄ», - йдеться у повідомленні.

У Генштабі назвали «провокаціями» заяви про відведення сил АТО з Широкиного, проте Семен Семенченко з цим не згоден.

«Таким чином в історії з «провокацією», заяви про те, що «війська з Широкиного відводиться не будуть», а просто «виходять на ротацію», змінюються на суперпідготовлену морську піхоту, можна поставити крапку. Як і в завиваннях ботів і «лідерів думок» про «істерики», «розкачування» та інших перлах пропагандистського балабольства», - додав парламентар.

Нагадаємо, Генеральний штаб стверджує, що українських військових у Широкиному замінять підрозділи морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України. «Чорні берети» нібито повністю укомплектовані особовим складом та озброєнням, також пройшли бойове злагодження.

Читайте також:


13%, 1 голос

75%, 6 голосів

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про "молодців" і, довбаків що їх вихваляють

  • 27.07.15, 18:49
Кабмін блокує антикорупційну реформу – громадські організації ПорошенкуПонеділок, 27 липня 2015, 17:37

Низка громадських організацій звинувачують Кабінет міністрів у блокуванні антикорупційної реформи і просять президента негайно втрутитися в ситуацію.

У своєму відкритому листі до Петра Порошенка вони просять його сприяти нормальному запуску Національного агентства з питань запобігання корупції.

Лист підписали: ВО "Автомайдан", "Електронна демократія", Інститут медіа-права, "Наші гроші" на каналі ZIK, "Пацієнти України", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Ні хабарництву!", рух "Чесно", Transparency International Україна, Український інститут публічної політики, Центр UA, Центр політико-правових реформ, Центр політичних студій та аналітики і Центр протидії корупції.

"Впровадження закону "Про запобігання корупції", який передбачає контроль за майновими деклараціями та способом життя чиновників, захист викривачів корупції, запобігання конфлікту інтересів протягом більш ніж 9-ти місяців блокується урядом", - заявляють громадські організації.

"Яскравим прикладом цього є маніпуляції Кабінету міністрів навколо створення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) як органу, покликаного контролювати майнові декларації посадовців країни та відслідковувати їх спосіб життя", - уточнюють вони.

"Внаслідок дій уповноваженого представника Кабінету міністрів громадська частина конкурсної комісії НАЗК, яка складає половину від її складу, була вибрана з порушенням цього закону", - йдеться у відкритому листі.

На думку експертів від громадськості, відбір громадських представників у конкурсній комісії організували так, щоб Кабмін мав у ній підконтрольних собі членів. Таким чином, уряд не дотримується вимоги Євросоюзу щодо формування НАЗК як незалежного органу.

Організації зазначають, що спробу Кабміну замінити свого скомпрометованого представника у конкурсній комісії НАЗК Романа Гребу на кандидата від громадськості шляхом онлайн-виборів провалили.

"Через технічні маніпуляції онлайн-голосування було провалене. Система голосування не була захищена належним чином, і за кожного кандидата можна було голосувати нескінченну кількість разів. Показово, що Кабінет міністрів самоусунувся від цієї проблеми, хоча був організатором онлайн-голосування", - заявляють громадські організації.

Затвердження Кабміном переможця технічно провалених виборів буде свідчити про бажання виконавчої влади зберегти контроль над членами конкурсної комісії НАЗК, заявляють вони.

"Просимо Петра Порошенка вжити термінових та рішучих заходів і розблокувати процес незалежного створення НАЗК", - закликають експерти й активісти президента.

Вони просять його сприяти невідкладному ухваленню в парламенті законопроекту №2344а від 14.07.2015, яким встановлюються чіткі вимоги до членів конкурсної комісії НАЗК та запроваджується швидке переформатування конкурсної комісії.

"Окрім того, ми наполягаємо на скасуванні Кабміном власного розпорядження про склад конкурсної комісії НАЗК, а також на проведенні  нових виборів громадської частини конкурсної комісії НАЗК виключно з осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, як цього вимагає законодавство і міжнародні зобов’язання України", - говориться у листі до президента.