Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Якщо це не зрада, тоді що це???

  • 02.08.15, 16:11
Окупанти зайняли населені пункти буферної зони під Маріуполем
Наталія Світанок 02 серпня 2015, 13:09
 
Окупанти зайняли населені пункти буферної зони під Маріуполем


Російсько-терористичні збройні формування зайняли території так званої буферної зони по лінії Водяне – Комінтерново. Тепер дистанція між передовими позиціями бойовиків і українців менше 500 метрів. На околицях Маріуполя терористи готують нові позиції для ведення вогню, вже стягнули артилерію та бронетехніку.

 
Про це повідомив боєць батальйону «Донбас» Сава Савченко, новину передає «Преса України».
 
«Підтвердилася інформація про зайняття окупантами т. н. буферної зони по лінії Водяне – Комінтерново. Тепер дистанція від їх передових позицій до нашого Лебединського місцями менше 500 м. У Водяному і Комінтерновому тепер стоїть їх броня й арта», - розповідає боєць. 

Також зафіксовано пожвавлення підвезення боєкомплектів і паливно-мастильних матеріалів у Безіменне і Новоазовськ.        
У свою чергу керівництво АТО забороняє відкривати вогонь по противнику.

«Наші знову розводять руками - спостерігайте і доповідайте, вогонь не відкривати у нас мінські домовленості», - каже Савченко.

Зазначимо, під Маріуполем розпочалося формування так званої буферної зони, яка включає в себе територію селища Широкине. За інформацією штабу АТО, в 30-км буферній зоні буде збережено українську військову присутність. Зокрема, в селище направлено підрозділ морської піхоти ЗСУ. Також у Широкиному буде обладнаний спостережний пункт місії ОБСЄ.

Нагадаємо, жителі Маріуполя проти демілітаризації Широкиного, у зв’язку з чим проведуть акцію протесту «Ні демілітаризації Широкиного! Маріуполь - це Україна!». Вони вимагають виведення всіх російських військ і техніки з України та закриття всі кордонів.

Хлопці віддають життя, а шоколадна влада, територію України

  • 02.08.15, 16:03
На Луганщині знайшли згорілий БМП з останками екіпажу, – фотофактВолонтери місії «Чорний тюльпан» знайшли на підконтрольній терористами території в Луганській області згорів БМП з останками бійців.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook пошуковик-волонтер Анатолій Золотарьов.

«БМП повністю згорів. Чий – невідомо. Буквально просіваємо плавлений метал, сажу і залишки спорядження. І ось удача, знаходимо фрагменти плоті і трохи осколків кісток. Тепер справа за фахівцями ДНК – може, їм вдасться встановити імена загиблих бійців», – зазначив він.

На Луганщине нашли сгоревший БМП с останками экипажа: фотофакт - фото 1

Це ж не патріота (Сашу Білого) мєнтовським кодляком завалити

  • 01.08.15, 18:04
Депутат Лозовий втік від Генпрокурора наче колобок (ФОТО)
Наталія Світанок 01 серпня 2015, 16:54
 674
Депутат Лозовий втік від Генпрокурора наче колобок (ФОТО)


Народний депутат від «Радикальної партії» Андрій Лозовий, якого Генпрокуратура хоче притягнути до кримінальної відповідальності, без проблем виїхав за межі України.


Про це політик повідомив у соцмережі, новину передає «Преса України».

«Я від діда утік, і від баби утік, і від Генпрокурора утік… На морі. Сумую за рідним краєм і їм цукерки на березі (не липецькі)», - пише Лозовий.

Судячи зі слів депутата, він безперешкодно перетнув український кордон.

«Петро Олексійович, ваші посіпаки недопрацьовують», - дорікає президенту нардеп.

«А ще у мене з собою хороше "пляжне" чтиво - цікаві документи про незаконний бізнес вашої команди з московськими окупантами. Скоро буде багато цікавих текстів із фактами», - інтригуючи додає Лозовий.


Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін направив до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Андрія Лозового. За словами політика, подання проти нього обґрунтовано «сфабрикованою справою», буцімто він побив селищного голову Коцюбинського.

фанатикам секти "Жити по новому"

  • 01.08.15, 17:38
Бійців Нацгвардії годують торішньою картоплею (ФОТО)
Наталія Світанок 01 серпня 2015, 13:44
 812
Бійців Нацгвардії годують торішньою картоплею (ФОТО)


Під час чергового постачання продуктів у зону АТО бійцям Нацгвардії привезли торішню картоплю. 


Про це у соцмережі повідомив військовослужбовець Іван Карпусь, новину передає «Преса України». 

«Спеціально для Нацгвардії, в серпні закупили торішню картоплю . Шкода помідори не встиг сфоткати, викинули перед приїздом перевірки», — написав Карпусь.


Зазначимо, раніше бійці АТО отримали прострочені консерви від Міністерства оборони. Останнього разу так звані пайки були із цвіллю. Силовики зауважують, що випадки такого «годування» останнім часом стали для відомства «гарною традицією».

Нагадаємо, раніше поширювалася інформація про те, що нібито українських військовослужбовців намагалися нагодувати гнилою картоплею.  Однак у штабі АТО спростували цю інформацію. За словами військових, 9 червня, на одну з військових частин у зоні АТО доставили дві тони неякісної картоплі.  Начальник тилу штабу АТО переконував, що картопля не була гнилою, а просто була «дрібна, в’яла, проросла».

Важке похмілля

  • 01.08.15, 12:07
Переселенец из Донецка: Разочаровался в ДНР за четыре месяца, хочу жить под желто-голубым флагом
  • 1.08.2015, 11:48

Журналистам удалось пообщаться с переселенцем из Донецка, который вот уже полгода живёт в Доброполье.

3

Евгений дал минимум информации о себе и даже не захотел озвучивать свою фамилию для публики, так как пережитое всё ещё не позволяет чувствовать ему себя до конца в безопасности, пишет 06277.

- Здравствуйте, Евгений! Скажите, когда Вы переехали в Доброполье? Вы переехали один или с семьёй?

- Я переехал сюда в конце февраля. С семьёй, разумеется. У меня жена и дочь, мы втроём выехали из Донецка.

- Скажите, а когда наступил тот переломный момент, когда Вы поняли, что больше не можете оставаться на насиженном месте.

- Всё дело в том, что я, к большому стыду, не всегда был настроен, как сейчас принято говорить, патриотически. И я долго надеялся, что вот заживём, всё будет по-другому. Я ошибался, и наверное, это было моей самой страшной ошибкой в жизни. Точкой отсчёта стало убийство, которое произошло на моих глазах.

- Какое убийство?

- Ну, вот такое убийство. Человека убили на моих глазах... Если бы не счастливая случайность – я бы тоже здесь не сидел.

- Я понимаю, что Вам тяжело вспоминать, но опишите те события, если это возможно.

- Понимаете, истории с отжатыми квартирами – это не истории. Это реальность. Люди уезжают - жилплощадь – остаётся. Я уж не знаю, как у них система эта налажена, но после отъезда, в такие квартиры часто сразу заселяются российские солдаты. Им жить негде, общаги уже заполнены, а в квартире – комфортнее. Да и кого попало в квартиры не селят, простых совсем солдат там нет, как Вы догадываетесь. Я оказался не в том месте и не в то время. Я шёл в гости к родственникам. В общем, я зашёл в подъезд и на первом этаже увидел драку. Два солдата в форме избивали какого-то мужичка, который кричал что-то вроде: «Я здесь живу! Не имеете права». Сверху спускался какой-то мужчина. Мы переглянулись, я крикнул: «Что вы делаете?» И, не сговариваясь, мы бросились в драку.

Мы понимали, на что идём, но вступились, за что я получил прикладом по затылку, а в того человека – выстрелили. Он погиб, я почти уверен. Я очнулся в больнице, меня родственники обнаружили без сознания. Куда они того мужика дели – я не знаю.

И я понял, что дальше так продолжаться не может. Сегодня я получил прикладом, а завтра мою дочь ударит какой-то очередной солдат, который якобы нас спасать приехал. И никто не защитит. Жизнь простого человека в ДНР не стоит ровным счётом ничего, непонятно, в какой момент очередному бандиту взбредёт в голову тебя застрелить. И по телеку их это тоже не покажут.

- Вы сказали, что не всегда были «патриотически настроенным», а можно как-то об этом факте рассказать? Вы ходили на референдум?

- Да, ходил. Ходил, потому что верил, что власть, которая пришла не совсем законно, уберут, верил, что мы будем получать достойные зарплаты, что мы не вступим в ЕС. Я не хотел полного отделения, я хотел автономии, как и многие. Но, разуверился в этой республике я месяца за 4.

Блуждающие миномёты - днровские, это я вам, как дончанин говорю. И шмаляют они по мирным.

А вы думаете мало людей без вести пропавших? Особенно девушек. Догадываетесь, какая участь их постигла?

Они взяли в руки оружие. Они думают, что им можно всё. И когда ты, здоровый мужик, сидишь в квартире и боишься лишний раз высунуться – это уже патология. Ты понимаешь, куда попал, и что ты лично тоже в этом виноват, как говорится, за что боролся. Но это я сейчас такой умный, а тогда я тоже георгиевскую ленточку на себя вязал.

- А почему выбор пал именно на Доброполье?

- У меня здесь друг. Сначала жил у него, теперь снимаю жильё.

Он конечно говорил жить, сколько нужно, но поймите, мне неудобно.

-Вы нашли работу?

- Я – да, жена – нет. Жили на пособие сначала, потом я нашёл работу, не по специальности, но нашёл. Жена всё еще в поиске. Тяжело у вас здесь с работой, конечно. Но, мне ещё повезло, у меня сбережения от прошлой жизни остались.

- Какие планы дальше?

- А никаких. Жить, просто жить. Я очень надеюсь, что вернусь домой, в украинский Донецк. Я очень хочу жить под жёлто-голубыми флагами. Они там в Донецке запуганны, они смотрят другой телевизор, им показывают, что вы здесь чуть ли не людей едите, а когда нет других источников информации – в это веришь. По приезду – видишь совершенно другую картинку.

ПОДЕЛИСЬ

Від 54% до 14,6% за один рік, це потрібно дуже постаратися

  • 01.08.15, 11:56
Біг по колу, чи Через терни до європейських зірокЯрослав Мендусь, для УП _ П'ятниця, 31 липня 2015, 14:08
Версія для друкуКоментарі5

Другого липня, вітаючи президента Польщі Броніслава Коморовського в ошатних залах палацу Потоцьких у Львові, Петро Порошенко емоційно зізнався журналістам: "Проект внесення змін в Конституцію у частині децентралізації… – це також зроблено при допомозі наших польських друзів і партнерів.

Саме ефективна робота польських експертів допомогла так швидко отримати абсолютно позитивний висновок Венеціанської комісії і прискорила прийняття цих життєво необхідних змін в Конституцію…".

І справді –  успішний польський досвід організації місцевого самоврядування ретельно вивчався учасниками утвореної президентом України Конституційної комісії, однак деякі принципові моменти, на жаль, виявилися проігнорованими.

Інтригу ситуації додає той факт, що низка впливових європейських інституцій загалом позитивно оцінила напрацювання українських конституціоналістів.

Так, Генеральний секретар Ради Європи заявив: "Я вітаю конституційні зміни щодо децентралізації, ухвалені вчора (26 червня) українською Конституційною комісією.

Ці зміни відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії, конституційних експертів Ради Європи".

Незважаючи на таку міжнародну підтримку проекту змін до Конституції, в українському суспільстві та політикумі не стихають дискусії стосовно глибини і збалансованості запропонованих новацій.

Відображенням гостроти цієї полеміки став коментар віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд, представниці третьої за чисельністю фракції коаліційної більшості.

В інтерв’ю "Українській правді" вона прямо зауважила: "В документі  є закладені речі, які не мають нічого спільного з децентралізацією. Там радше йдеться про "доцентралізацію" влади …Баланс влади у новій Конституції не покращується, він погіршується".

Найгостріші дискусії серед політиків, експертів та громадських діячів стосуються  насамперед повноважень, порядку призначення та підзвітності інституту префектів.

За задумом авторів конституційних змін за основу брався начебто французький досвід. Але у Франції префекти здійснюють адміністративний контроль.

Якщо ухвалені регіонами акти порушують чинний закон, то французький префект наділений правом звернення до адміністративного суду. Також він здійснює бюджетний контроль шляхом звернення до регіональних рахункових палат.

В українському варіанті префекти наділяються не контрольними, а виконавчими функціями.

Про це прямо йдеться у статті 118 конституційних змін: "…Виконавчу владу в районах і областях, у Києві та Севастополі здійснюють префекти". Більше того, стаття 119 наділяє їх "правом …видавати акти, які є обов’язковими на відповідній території".

Остаточно домінування інституту префектів над органами місцевого самоврядування оформлюється статтею 144. За префектом закріплюється право" …зупинити дію актів місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності Конституції чи законам України з одночасним зверненням до суду".

Іншими словами, чиновник, призначений президентом, наділяється правом тлумачення Конституції і контролю за її виконанням. Подібного аналогу не знайдемо у Конституції жодної європейської країни.

Зазнали критики також конституційні положення, які наділяють президента правом не тільки зупиняти дію актів рад громад, районів чи областей, але навіть припиняти саме існування самоврядних органів.

Такі дії гаранта дотримання Конституції є цілком логічними і адекватними у випадку проявів сепаратизму чи посягання на територіальну цілісність країни.

Але дві інші задекларовані підстави – невідповідність ухвалених рішень Конституції України та загроза національній безпеці – створюють можливості для невиправданого впливу на органи місцевого самоврядування з боку президента.

Наприклад, закон про основи національної безпеки України серед 71 загроз називає, у тому числі, такі: низька конкурентоспроможність продукції або відплив учених, фахівців, кваліфікованої робочої сили за межі України. Яке безкінечне поле для тлумачення!

Приведені застереження можна було б вважати надуманими, якби вони не доповнювалися іншими прикладами, що ставлять під сумнів прихильність Петра Порошенка декларованим європейським принципам організації влади.

Так, президент України є палким прихильником повної ліквідації депутатської недоторканності. І справді – у діючій Конституції вона має надто широке трактування: "Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".

Проте повне скасування депутатського імунітету створює реальні загрози для парламентаризму, породжує спокуси для влади у неправовий спосіб тиснути на незручних народних обранців від опозиції.

Очевидно, за таких умов варто було б звернутися до досвіду європейських країн. У більшості із них, як і у Європарламенті, депутат до вироку суду не може бути затриманий чи заарештований, але, як і кожний громадянин, може бути об’єктом допиту, слідства, чи суду.

Не залишились поза увагою політиків та експертів намагання президентської команди закріпити у Конституції за президентом право утворювати та ліквідовувати суди, переводити суддів із одного суду у інший.

Звісно, подібні спроби погано кореспондуються із принципом незалежності судової гілки влади і європейською традицією.

Не додало оптимізму з цього приводу і інтерв’ю глави президентської адміністрації панаЛожкіна інтернет виданню Lb.ua, у якому він відверто заявив про свою прихильність не діючій парламентсько-президентській моделі, а президентській – як у часи Кучми і Януковича.

І у якості аргументу привів наступне міркування –  "Існуюча сьогодні система не дозволяє нам швидко приймати рішення. М’яко кажучи".

Шкода, але виглядає на те, що шановний пан забув, що президентство Леоніда Кучми закінчилося Помаранчевою революцією, а президентство Віктора Януковича – Майданом.

При цьому головною вимогою Майдану і у першому, і у другому випадку була зміна системи влади.

Петро Порошенко має великий політичний досвід.

Він разом з Миколою Азаровим фактично був засновником Партії регіонів у часи президента Кучми, потім – секретарем Ради національної безпеки та оборони за президента Ющенка, міністром закордонних справ за прем’єра Тимошенко, міністром економіки за президента Януковича.

На президентських виборах він переміг у першому турі, отримавши 54% голосів. Сьогодні через рік і 2 місяці за нього готові голосувати лише 14,6% опитаних.

І українці, і західні союзники критикують президента і уряд за відсутність рішучих і глибоких реформ, неналежну боротьбу з корупцією.

У той же час відзначають неординарні дипломатичні здібності глави держави, його напористість і працездатність.

Чим скоріше Петро Порошенко позбавиться сумнівного спадку своїх попередників у вигляді небезпечної тяги до надмірної концентрації влади, тим швидше він зможе виправдати високий ліміт довіри, виданий йому українцями під час президентських виборів.

Ярослав Мендусь, для УП

Це розуміють усі

  • 31.07.15, 23:23
Мінські домовленості Росія не виконує і не почне виконувати – експерт
Наталка Колошук 31 липня 2015, 21:27
 870
Мінські домовленості Росія не виконує і не почне виконувати – експерт


Так в ефірі одного із українських телеканалів висловився Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки центру Разумкова Олексій Мельник, новину своїм читачам передає «Преса України».
Не варто сподіватися, що донецькі/луганські бойовики чи Росія раптом почнуть виконувати Мінські домовленості.

«Насамперед, хотілося б зазначити, що Мінські угоди, по суті, не виконуються. І наразі немає жодних сподівань на те, що інша сторона буде їх виконувати. Не просто так, від того, що сумно їм, вони обстрілюють українські позиції. Одним з факторів є, до речі, голосування в Радбезі ООН. Росія зробила черговий крок в бік ізоляції, були прийняті рішення, які нібито не пов'язані з правом вето», - сказав експерт.

На думку Мельника, ескалація воєнного конфлікту на Сході України – це єдиний засіб, який має Російська Федерація на разі, щоб тиснути на Європу, США та Україну.

«Ми знаходимося в стадії ескалації конфлікту між Росією і Заходом. Наразі єдиний серйозний важіль впливу, який, як вона думає, Росія має – це продовження тактики залякування і підняття ставок. Тобто, тактика силового змушення до певних рішень», - заявив Мельник.

Нагадаємо, що, на думку українського політолога Григорія Перепелиці, Російську Федерацію варто не тільки виключити з Ради безпеки ООН, але й взагалі з цієї міжнародної організації.

Правий сектор діє

  • 31.07.15, 23:13
У Горлівці невідомі знищили танкову бригаду бойовиків: десятки поранених і вбитих
Оля Гузенко 31 липня 2015, 16:36
 7081  2
У Горлівці невідомі знищили танкову бригаду бойовиків: десятки поранених і вбитих


Новину повідомив журналіст Сергій Тищенко, передає «Преса України».
30 липня невідомі артилеристи відкрили вогонь по танковій бригаді російсько-терористичних сил, яка дислокувалася в окупованому місті Горлівка. Бойовики понесли численні втрати: 10 убитими, 29 пораненими та виведеними з ладу 9 танків сепаратистів.

«Вчора, окрему танкову бригаду (Нижегородська область, РФ) невідомі сили обстріляли з артилерії. В наслідок обстрілу поранено 29 - 300х, 10 - 200х російських терористів. Знищено дев’ять танків окупантів», - коротко поінформував Тищенко.

Інші деталі обстрілу не повідомляються. Нічого про нього не згадується і в ранковому звіті штабу АТО, в якому йшлося про 105 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. 

Нагадаємо, протягом минулої доби російсько-терористичні війська здійснили максимальну кількість обстрілів позицій українських військових у зоні АТО в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомив речник АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Читайте також:

Нехай хоча б так

  • 31.07.15, 18:16
Под Енакиево уничтожены 8 боевиков и сожжена установка «Град», — СМИ
Информатор

Град

31 июля около 05:00 на севере Енакиево в поселке Карло-Марксово были слышны разрывы снарядов. По информации местных жителей в сети, под огонь попал «палаточный городок» на полигоне боевиков «ДНР».

Также попадания были зафиксированы в районе дач (ставка) микрорайона «Фильтровальная». Убиты не менее 8 террористов, и разбита 1 единица РСЗО «Град. Предположительно огнем были накрыты расчеты артиллеристов из огневой батареи, передает Информатор.

По одной из версий, позиции террористов были обстреляны «дружественным огнем» «своих», а потери намерены обставить как спланированную операцию диверсантов ВСУ.

Донецка снаряды попали в дома мирных жителей. Под видом ответного огня ВСУ, боевики из реактивных систем залпового огня «Град» обстреляли частный сектор в районе улиц Рабфаковская и Стратонавтов. Для правдоподобности, террористы предварительно «отработали» по Пескам и Авдеевке. В результате, якобы «ответного» огня, осколками снарядов разбиты стены и кровля строений. В сети опубликованы фотографии разрушений.

фанатикам секти "Жити по новому"

  • 31.07.15, 18:08
Нардеп: Екс-глава УВС Донецької області, що здав ОДА, живе в КиєвіП'ятниця, 31 липня 2015, 17:36 
фото, відео

Колишній начальник МВС Донецької області Роман Романов, який виступав перед проросійськими сепаратистами в будівлі ОДА в Донецьку, знаходиться в Києві.

Про це написав депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці Facebook.

"Сьогодні в" Спортлайф" несподівано зустрів колишнього начальника МВС Донецької області Романа Романова, який здавав Донецьк сепаратистам в березні 2014 року. Я думав, що він давно в Росії чи в Донецьку, але виявилося - ні, чудово почувається в столиці", - написав Фірсов.

 

Він уточнив, що в спортклуб Роман Романов приїхав на своєму позашляховику "Фольксваген Туарег".

"Помилки бути не може - тут іменний номер. На ньому ініціали міліціонера і дата його народження - 24 вересня. Вартість такого автомобіля стартує від 1,6 млн гривень. Непогано, для співробітника міліції. Напевно, росіяни гідно платять тим, хто їх обслуговує" , - заявив Фірсов.

 

"Я не пропустив нагоди нагадати Романову, що пам'ятаю про нього. У відповідь він сказав, що історія все розставить по місцях. Я теж дуже сподіваюся, що це станеться. Людина, на якій лежить відповідальність за зраду і загибель тисяч українських жителів не повинен розсікати по столиці на елітному автомобілі ", - додав Фірсов.

Він також навів свою відеозапис, зроблений 3 березня 2014года, на якій Романов виступає перед сепаратистами, що зайняли будівлю адміністрації.

 

На записі Романов обіцяє, що ніякої "Беркут" для протистояння з проросійськими сепаратистами висуватися не буде і попросив не мародерствувати в кабінетах.

Українська правда