хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Дуже не хочеться бути Касандрою

На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи
Оля Гузенко 28 липня 2015, 07:22
 1060
На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи


Новину повідомляє «Преса України».
Батальйон «Донбас» покинув свої позиції в Широкиному відповідно до демілітаризації та ротації. Захищати маріупольців прибули морські піхотинці - молоді хлопці, більшість з яких жодного разу не бували в бою. Більше того - у них немає достатньо комплектів зброї і техніки, щоб вчасно помітити і відбити атаку ворога.

«... Добровольці, які в лютому вибили бойовиків з Широкиного і кілька місяців поспіль тримали оборону на приморських висотах, повністю вийшли з селища. Змінюючи один одного на «Маяку», на «Будиночку», на флангах, «Донбас» з ротою правосеків і «Азов» утримували війну на підступах до Маріуполя і не пускали її в місто. А сьогодні, вперше з лютого, «Азов» не перемінив «Донбас», - повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

На зміну добровольцям прибули морпіхи, відправлені Президентом з Миколаївського полігону. Але більшість з цих молодих хлопців ніколи не опинялися під артобстрілом. Журналіст вважає, що добровольці повинні були залишитися на деякий час на своїх позиціях, щоб підучити молодих бійців і показати їм, як воювати. Однак такої можливості в командуванні їм не надали, поспішаючи виконати «таємничі Мінські угоди».

Але і це на найгірше, адже бійці, згідно гучним заявам військового керівництва, повинні були прибути повністю укомплектованими. Однак на ділі все виявилося інакше.

 «А я поки розповім громадськості, як і чим укомплектовано підрозділ, що прибув на лінію вогню для нашої зміни в Широкино:

- жодного (!) тепловізора;

- на позицію одна (!) рація;

- по чотири (!) ріжка на бійця;

- хлопці молоді і необстріляні, більшість з яких вперше опинилися на передовій.

І це ще далеко не весь перелік "повністю укомплектованого" підрозділу - виходячи з певних міркувань я багато про що промовчав ... Звичайно, ми поділилися з хлопцями і ситуація під контролем - ми поки поруч, але це поки що, а де ми будемо завтра «відновлювати нашу боєздатність»? - обурений начальник КШМ в НГУ «Донбас» Євген Шевченко. 

Нагадаємо, Андрій Цаплієнко в прямому ефірі кількома годинами раніше заявив, що батальйон«Донбас» залишає Широкино, виводячи всю свою військову техніку.

4

Коментарі

128.07.15, 13:51

Ротація має бути: гвардію треба берегти, а салаг треба обстріляти, поки ще не надто гаряче, щоб потім не галасували деякі ля-ля-патріоти, що необстріляних і в наступ, в саме пекло...

    228.07.15, 19:52Відповідь на 1 від Богдан Бо

    Так запитайте у своїх ідолів, чому вони того не роблять?

      328.07.15, 19:54Відповідь на 1 від Богдан Бо

      У них немає комплектів зброї і техніки...Ви це можете прочитати? Перестаньте молитися на ідолів, моліться за Україну!

        429.07.15, 11:56Відповідь на 1 від Богдан Бо

        Ротація має бути: гвардію треба берегти, а салаг треба обстріляти, поки ще не надто гаряче, щоб потім не галасували деякі ля-ля-патріоти, що необстріляних і в наступ, в саме пекло...