Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Скорбота

  • 15.08.15, 08:45
Скорбная статистика: на 14 августа из зоны АТО вывезено 1636 останков погибших
15.08.2015 - 07:00

о состоянию на 14 августа из зоны АТО вывезено 1636 останков погибших. Об этом в эфире телеканала «112.ua» заявила народный депутат Ольга Богомолец.

«На сегодняшний день, не только группа Ярослава (волонтерская группа "Черный тюльпан" Ярослава Жилкина, о которой неоднократно писала группа "ИС"- ред.) вывозит тела, у нас есть еще другие группы, общественные и волонтерские, на 14.08 вывезено 1636 остатков тел. Нами, в сентябре прошлого года, была организована система идентификации, которой раньше не было, мы три месяца ее отрабатывали и сейчас она работает. Из этих 1636 останков, которые были вывезены, выделено 757 ДНК-профилей и уже из них 320 выведены совпадений ДНК, то есть 320 семей получили свидетельство о смерти, получили помощь от государства, другие еще находятся в процессе», - сказала она.

І, це, так окрилює

  • 14.08.15, 19:14
ЗСУ знищили склади з артилерією та боєприпасами бойовиків
Наталія Світанок 14 серпня 2015, ЗСУ знищили склади з артилерією та боєприпасами бойовиків


Сили АТО знищили склади бойовиків зі ствольною артилерією, боєприпасами та пальним.


Про це розповів радник президента Юрій Бірюков, новину повідомляє «Преса України». 

«Перехоплення сепарського радіо: «Реактивна артилерія ЗСУ обстріляла автобазу (північно-східна околиця), де знаходився склад ПММ, склад БК до ствольної артилерії, а також гаубиці Д-30 у кількості 3 штук, і 120-мм міномети. Частина снарядів потрапила в склад ПММ, що викликало його загоряння. Потім загоряння досить швидко перейшло на сусідній бокс, де перебував БК на 120, 122, 152-мм і ствольна артилерія», — зазначив радник Порошенка.

За словами Бірюкова, всі запаси пально-мастильних матеріалів і боєкомплектів згоріли, також знищена ствольна артилерія.

Нагадаємо, диверсійна група полку «Азов» знищила самохідну артилерійську установку та склад боєприпасів російсько-терористичних військ поблизу Маріуполя
.

Недолугі виправдання, або, поганому танцюристу...

  • 14.08.15, 18:37
Матіос: Сили АТО вимушені діяти за статутом радянських часівП'ятниця, 14 серпня 2015, 18:10

У військовій прокуратурі розробляють термінові зміни до військового статуту України, який діє з Радянських часів.

Про це повідомив головний військовий прокурор

"Я переконаний, що найближчими днями на ім'я головнокомандувача і президента Петра Порошенка, а також на ім'я секретаря РНБО буде поданий пакет документів з додатками щодо змін до військового статуту, які необхідно категорично швидко розробити, проголосувати у ВР і закріпити указами верховного головнокомандуючого", - сказав він.

За словами Матіоса, під час ведення бойових дій в Україні Росія користується доктриною гібридної війни, розробленою ще у 2012-2013 роках. В той час, як українські збройні сили досі вимушені користуватися військовим статутом часів СРСР, датованим 1983 роком з внесенням деяких змін у 2005 році.

У зв'язку з цим на думку експертів, яку озвучив Матіос, силам АТО було складно протистояти новій воєнній стратегії РФ. Як приклад він навів ситуацію , коли під час вторгнення сил РФ в серпні 2014 року російські підрозділи "діяли на окремому від незаконних збройних формувань напрямку для уникнення взаємоураження та введення в оману збройних сил України".

"При цьому була використана військова техніка з тактичними позначками, подібними до сил АТО. А крім того, використовувалося маскування та ведення дезінформативних заходів", - додав він.

Українська правда

Українці за НАТО

  • 14.08.15, 18:29
За вступ до НАТО готові проголосувати 64% українців - опитуванняП'ятниця, 14 серпня 2015, 17:55

Якби в Україні цього року оголосили референдум з питання вступу до НАТО, то 64% (від тих, хто візьме участь у плебісциті) українців проголосували б за вступ до Альянсу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в липні фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, передає Ліга.

При цьому 28,5% проголосували б проти, 7,5% вагалися з відповіддю.

Кількість прихильників інтеграції України до НАТО за останні 4 роки істотно зросла.

Зокрема, серед усіх опитаних громадян України в 2015 році на питання, який варіант забезпечення безпеки був би кращим для України, 35,7% респондентів назвали приєднання до НАТО.

Позаблоковий статус підтримують 28,8%. Вагалися з відповіддю 22,9%. Військовий союз з Росією підтримують 7,8%. Військовий союз з США підтримують 3,2%. Варіант "інше" вибрали 1,6%.

Примітно, що протягом тривалого часу більшість українців були впевнені, що нейтральний статус є гарантією безпеки (у квітні 2012 року - 42%), більше того, значна частина населення (у 2012 році - 26%) бачила забезпечення безпеки для України у військовому союзі з Росією.

За даними опитування, головною причиною підтримки вступу до НАТО є питання безпеки: кількість тих, хто саме з цієї причини підтримує НАТО зросла з 65% у 2012 році до 82% в 2015-му.

На другому місці серед причин - переконання, що НАТО зміцнить українську армію. Головними причинами голосування "проти" респонденти називали, серед інших, побоювання, що приєднання до Альянсу втягне Україну у військові дії НАТО за кордоном (50% від тих, хто проголосував би проти).

Ще одна популярна причина голосування "проти" в тому, що "НАТО є агресивним імперіалістичним блоком" (36,6% від тих, хто проголосував би проти).

Ось так

  • 14.08.15, 06:56
Бойовики відкрили вогонь по всій лінії фронту
Наталія Світанок 13 серпня 2015, 23:16Бойовики відкрили вогонь по всій лінії фронту


«Оце канонада! Такі плюси, аж земля дрижить! Вечір перестає бути томним... Ворог цілий вечір як завжди "утюжить" Старогнатівку. Тепер б'є в глибину оборони. Вдень взагалі було "ярко", такої контрбатарейної дуелі давненько не чули», - каже Вадим.
Російсько-терористичні збройні формування відкрили вогонь по всій лінії оборони, застосовуючи різноманітну зброю - від мінометів до реактивних систем залпового вогню «Град».


Про це з Волновахи розповів розвідник 72-ї ОМБр Вадим Вовк, новину повідомляє «Преса України».

«Як кажуть: «Понеслась!» По всій лінії нашої оборони «звучить» та «грає» все... від мінометів до «Градів», - говорить боєць.

Зазначимо, у штабі АТО повідомляли про зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. За їх словами, упродовж дня, 13 серпня, бойовики переважно з провокативною метою застосовували стрілецьке озброєння уздовж лінії розмежування. Проте українські захисники розповідають зовсім протилежне.


Нагадаємо, терористи самопроголошеної «Донецької народної республіки» почали евакуювати сім’ї з окупованих територій. Вони пояснюють такі дії наявністю у керівництва збройних бандформувань інформації про підготовку наступу Збройних сил України.

Читайте також:

Патріоти готові до захисту Вітчизни

  • 14.08.15, 06:48
У найближчі дні на Донбасі почнеться бійня - заступник командира ДУК ПС
Володя Костик 14 серпня 2015, 00:04
 
У найближчі дні на Донбасі почнеться бійня - заступник командира ДУК ПС


Про це у себе в блозі повідомив заступник командира ДУК "Правий сектор" Валентин Манько, новину передає "Преса України".
Українська розвідка повідомила, що бойовикам Донбасу були перекинуті великі сили підкріплення з Росії, військова техніка і жива сила.

"За даними нашої розвідки і аеророзвідки, за даними наших спецслужб і розвідників ЗСУ до бойовиків підтягнулася дуже велика кількість підкріплення з РФ (бронетехніка, танки, артилерія і жива сила)", - написав він.

Манько переконаний, що найближчим часом терористи можуть почати активну атаку на позиції українських військових.

"Судячи з поведінки бойовиків, так як вони себе нахабно ведуть в останні дні, просто вибачте наклавши на Мінськ, то це скоро - дуже скоро!", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на бік терористичних банд Донбасу перейшли 8 тисяч українських військовослужбовців.

Читайте також:

Правда Юрія Бутусова і брехня ГШ

  • 13.08.15, 19:49
Юрій Бутусов: героїв Іловайська через рік вбивають знову - свої і брехнею
Саша Юрчук 13 серпня 2015, 18:19
 741
Юрій Бутусов: героїв Іловайська через рік вбивають знову - свої і брехнею

Героев Иловайска спустя год убивают снова. На это раз ложью. На этот раз свои.

Почитал доклад Генштаба - их версию про Иловайск. Стыдно. Очень стыдно перед сотнями погибших ребят, что мы допускаем, чтобы лжецы и негодяи оскверняли их память и перекладывали всю ответственность на погибших солдат.

Одно из самых циничных и лживых заявлений в докладе:

"Розвідувальна інформація про перетин державного кордону України колонами військової техніки Збройних сил РФ почала надходити до штабу АТО та Генерального штабу 25 серпня 2014 року".

Знаете, почему они лгут, что узнали о российском вторжении 25 августа?

Чтобы оправдать почему во время вторжения 24 августа командующий АТО Муженко поехал в Киев на парад получать погоны генерал-полковника. В то время пока Муженко прикручивал погоны к мундиру, его солдаты погибали под Иловайском, и никаких мер командование АТО не предприняло. И вот теперь чтобы скрыть это преступление, Генштаб фальсифицировал отчет, и исключил из него официальные документы..

На самом деле, военная разведка Украины предупредила о вторжении еще в начале августа. А в журнале боевых действий сектора Д зафиксировано, и подтверждено показаниями офицеров следственной комиссии ВР, что в 14.30 23 августа командующий АТО Муженко и начальник штаба Назаров были уведомлены генералом Литвиным о вторжении российских войск, которое украинские офицеры - полковник Ромигайло, в частности, наблюдали своими глазами, и докладывали неоднократно в штаб АТО. 24 августа командованию АТО поступили подробные доклады о российском вторжении от всех спецслужб, от СБУ, пограничников, военных, СВР, ГУР МО. В 17.00 я связался с командиром роты 28-й бригады Дмитрием Завадским, который находился в Старобешево, и он рассказал, чтто лично наблюдает как российские танки перерезали основную трассу на Иловайск - солдаты под видом местных жителей подходили к российским военным, а танки разворачивались прямой видимости. Разумеется, эта информация была передана военными по всем каналам, включая штаб АТО. Машины снабжения 40-го батальона Теробороны были расстреляны россиянами под Старобешево, погибли люди под огнем агрессора. Эту информацию подтвердили все офицеры штаба сектора Б - они все были очевидцами этих событий и дали соответствующие показания. К вечеру 24 август наши войска оставили Старобешево, Кутейниково, попали в окружения подразделения Нацгвардии и пограничники в районе Лисочьего. Все это немедленно докладывалось командованию АТО. Но оказывается, Муженко получил эту информацию только 25-го августа - что ж, получается, Генштаб признал, что уклонялся от исполнения служебных обязанностей во время российского вторжения.

Вот как я написал об обстановка 17.00 год назад, 24 августа.

Все эти факты уже были изучены и многочисленные свидетели были уже опрошены следственной комиссией ВР. Факты и документы очевидны.

Видимо тем, кто фальсифицировал доклад и получал кровавые деньги кажется, что они будут абсолютно безнаказанны. Отнюдь. За публикацию ложных сведений в качестве официальных данных вам придется отвечать рано или поздно.

Вы слишком недооцениваете наше гражданское общество, если думаете, что что волной пиара в СМИ и соцсетях вы добьетесь того, что люди отрекутся от памяти героев Иловайска, которые до конца выполняли долг перед Родиной.

Нужен суд, скорейшей суд, рассмотрение дела и судебный приговор. Чтобы на суде были оглашены все документы и приказы - и тогда всем станет ясно, что произошло и кто виноват.

Тот, кто сознательно затягивает суд по Иловайску - такой же соучастник преступления, как и путинские убийцы.

Надеюсь, у нас в стране есть парламент, и те депутаты, у кого есть совесть на годовщину Иловайска соберут подписи за отставку Муженко. Когда страну защищают лжецы - страна беззащитна.

Юрий Бутусов

москалі і собі не братній народ...

  • 13.08.15, 05:59
Коноплянка відмовив у інтерв'ю російським журналістам
Георгий Майский 13 серпня 2015
 
Коноплянка відмовив у інтерв'ю російським журналістам


Свою відмову український футболіст пояснив лаконічно: «Не зрозуміють».
Екс-гравець дніпропетровського «Дніпра», а нині футболіст «Севільї», українець Євген Коноплянка після матчу за Суперкубок УЄФА «Барселона» - «Севілья», який закінчився перемогою «Барси» - 5:4, відмовився давати коментар російським журналістам. Вчинок автора четвертого голу у ворота володаря трофею викликав великий резонанс.

Свою точку зору з цього приводу висловив на своїй сторінці в соцмережах журналіст російського видання «Спорт Експрес» Олександр Вишневський: «Поведінка шановного пана Коноплянка мені здається трохи дикою, вибачте».

Журналіст досить справедливо і різко відгукнувся про деяких своїх колег, зокрема з телеканалу «Лайф Ньюс», але в свою чергу впевнений, що український спортсмен мав поспілкуватися з російською пресою, тому що це післяматчева мікст-зона, в якій всі журналісти - спортивні, а не політичні. Відповідно і їхні питання стосовно минулого футбольного матчу, а не «про розп'ятих немовлят».

Можна погодитися в цьому питанні з журналістом «Спорт Експресу», але навряд чи він прав щодо усіх журналістів, особливо це стосується всіма відомого своєю правдивістю каналу «Лайф Ньюс».

Звичайно вчинок Євгена можна розглядати з двох сторін. З одного, відмова від післяматчевого інтерв'ю, але це його право. А з іншого, відмова конкретним журналістам, тобто російським. Правий чи не правий Коноплянка, з такою відмовою, судити не беруся, так як це його особисте право. Не завжди і не всі гравці погоджуються на інтерв'ю одразу після гри, тим більше, коли команда програла. І якщо згадати саму гру, то, як раз Коноплянка приніс надію «Севільї» на успіх. Тому цілком ймовірно, що настрій у футболіста був не райдужним, що, звичайно ж, не сприяло спілкуванню.

«В умовах, що б'ють із двох боків із пропагандистських гармат дуже важливо намагатися починати зближення між нашими братніми, незважаючи на всі жахи і звірства останніх півтора років, народами. Чим більше адекватних росіян буде в українських ЗМІ, і чим більше позитивних українців буде в російському медіа-просторі, тим краще для всіх, хто хоче миру. Особливо легко зближує людей спорт. Особисто мені дуже приємні успіхи українця Коноплянка, але неприємні випадки, коли українці радіють будь-яким поразкам російських спортсменів на підставі того, що вони росіяни. Це виглядає дуже бридко, друзі мої, і в такі моменти ви виглядаєте не набагато краще якогось Дмитра Кисельова. Так ось, не варто ніколи ділити світ на чорне і біле, на своїх і чужих, на російську пресу і не російську», - підкріпив свої слова і бажання поспілкуватися, Олександр Вишневський на своїй сторінці в соцмережах.

Але в даному випадку футболіст не міг прочитати по обличчям журналістів, з якою метою вони вирішили з ним поспілкуватися і які ЗМІ представляють, тим більше знати, про що віщають. Можливо і для зближення, як каже російський колега, але не можна знову ж виключати і інше бажання окремих колег з Росії, не будемо показувати пальцем, і я думаю всім зрозуміло, про що я.

Ну, а про братні народи так це взагалі з розряду фантастики, після всього бруду вилитого з вуст телевізійних журналістів і зі слів, сказаних на сторінках більшості російських видань за останні півтора року на рахунок українців і України. Просто не віриться, що з їхньої сторони можна почути хоч якийсь позитив у висловлюваннях про «братній народ», тобто про нас українців. Але навряд чи вдасться переконати в зворотному, навіть позитивно налаштованого колегу популярного російського видання. Швидше це буде зайва трата часу.

У завершенні журналіст «Спорт Експрес» пообіцяв, що обов'язково восени відвідає в Іспанії один із матчів «Севільї» з участю українського футболіста і таки візьме у нього інтерв'ю суто про футбол. Причому Олександр Вишневський не сумнівається, що Коноплянка йому в цьому не відмовить.

Настирливість російського журналіста і бажання домогтися свого, можна тільки вітати. Але з іншого боку, знову ж немає гарантії в тому, що Євген погодиться, до того ж, не можна відкидати варіант того, що наш футболіст був свідком подібного підступу, тобто спотворення сказаного, або вже сам обпікся, і тепер переконати його у зворотному, буде не просто.

Тому Євген Коноплянка напевно і відповів настільки лаконічно: «Не зрозуміють». І я в цьому з ним повністю солідарний, хоча можливо ці слова молодий талановитий український футболіст і вклав зовсім інший сенс.

Але варто нагадати, що український футболіст не єдиний у своєму бажанні не спілкуватися з російськими ЗМІ. На багато раніше український тенісист Сергій Стаховський заявив, що не буде давати інтерв'ю російським ЗМІ через те, що вони спотворюють інформацію про події в Україні.

«Запам'ятайте мої слова, я не буду ніколи давати інтерв'ю російським ЗМІ. Ніколи. Вони аморальні, брехливі, провокаційні, у них відсутня етика. Вони куплені і не людяні», - написав Стаховський на своїй сторінці в соцмережах, правда, тенісист навів, як приклад виключення російський телеканал «Дощ».

Читайте також:


92%, 11 голосів

0%, 0 голосів

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Щось подібне я уже чув про Іловайськ, Дебальцево...

  • 13.08.15, 05:42
У Генштабі заявляють, що бойовики готуються до наступуСереда, 12 серпня 2015, 22:52

У Генштабі ЗСУ мають інформацію про концентрацію сил бойовиків біля передових позиції лінії розмежування з метою наступу на сили АТО.

Про це "Українській правді" у середу ввечері повідомив керівник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, "бойовики на весь світ розказують про те, що нібито українська армія збирається наступати на їхні позиції, але по факту жодних заходів, пов'язаних з інженерними або фортифікаційними роботами на своїх позиціях з метою оборони вони не вживають".

"Наша агентура повідомляє про те, що відбувається пересування бронетехніки та особистого складу бойовиків і ті приготування, які вони роблять, свідчать про те, що вони готуються не до оборони, а до наступальних дій. Ми цю ситуацію моніторимо і спокійно ставимося до неї у тому плані, що ми готові до будь-якого варіанту розвитку подій", - заявив Селезньов.

За його словами, сили ЗСУ готові повернути у будь-який момент на позиції відведену згідно з мінськими угодами техніку, як це було зроблено під час останньої атаки на Старогнатівку, де після попередження міжнародних партнерів почала працювати українська артилерія.

"Станом на 17:00 12 серпня, за словами Селезньова, було зафіксовано 63 обстріли. А динаміка дуже висока, причому основна кількість обстрілів відбувається у нічний час. Вдень застосовується лише стрілкова зброя, гранатомети, а в нічний час активно застосовуються 122-мм та 152-мм калібри та "Гради", – зазначив Селезньов.

Українська правда

Дай Бог щоб із цього прибуття був толк.

  • 10.08.15, 18:16
Порошенко: в район Новоласпи, де йдуть бої, прибуло керівництво АТО
Саша Дащук 10 серпня 2015, Порошенко: в район Новоласпи, де йдуть бої, прибуло керівництво АТО


Про це повідомили у прес-службі президента України, новину передає «Преса України».
В район Новоласпи Донецької області, де сьогодні вночі бойовики пішли на штурм українських позицій, прибуло керівництво АТО.

Повідомляється, що у звязку із загостренням ситуації на сході України Петро Порошенко провів нараду за участю секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака. 

За словами Муженка, українські військові відбили усі атаки російсько-терористичних військ та повернули господарюючі висоти.

В ході бойового зіткнення проросійські бойовики зазнали великих втрат.

«За дорученням президента до місця бойового зіткнення прибуло керівництво АТО. Українські військові повністю контролюють ситуацію», - зазначили у прес-службі.

Раніше повідомлялось, що українськім військовим вдалося відбити атаку російсько-терористичних військ в районі Старогнатівки Донецької області та захопити ключові висоти ворога.

Як відомо, минула доба, а зоні АТО, відзначилась найбільшою кількістю обстрілів позицій українських військ, зі сторони незаконних збройних формувань, за останні тижні.