Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Альтернативи Мінську-2

  • 17.08.15, 20:28
Які альтернативи Мінську і «нормандському формату»?

«Немає гарантів виконання мінських домовленостей. Німеччину і Францію можна розглядати лише як посередників» – експерт


Зустріч у «нормандському форматі» у Мінську. Гостей приймав президент Білорусі Олександр Лукашенко. 11 лютого 2015 року
Зустріч у «нормандському форматі» у Мінську. Гостей приймав президент Білорусі Олександр Лукашенко. 11 лютого 2015 року

Чи здатні Німеччина та Франція принести мир Україні? Чи працюють мінські домовленості – адже перемир’я порушується постійно коштом людських життів? Одразу кілька провідних політиків порушили питання «недієздатності» «нормандського формату», в якому перемовини про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть Україна, Німеччини, Франція та Росія. Також піддається критиці і «мінський формат» – Тристороння Контактна група, до складу якої входять Україна, Росія та ОБСЄ, а також долучаються представники угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Радослав СікорськийРадослав Сікорський

У статті в газеті The Financial Times колишній глава польської дипломатії Радослав Сікорськийзаявив, що мінські мирні угоди не працюють і однією з причин цього, на його думку, є те, що в переговорному форматі не представлений цілий Європейський союз, а лише Німеччина з Францією.

«В Мінську було досягнуто угоду про перемир’я, однак бої на сході України тривають і це відкинуло Європу на десятиліття назад... У питанні України ЄС навіть немає за столом переговорів. Натомість Франція та Німеччина, жодна з яких не має спільного кордону з Україною, взяли на себе управління російською агресією, лише з частковим успіхом», – написав Сікорський.


«Вибухонебезпечна ситуація»

Ситуація на сході України і справді дуже ускладнилась останніми тижнями. Навіть під час останнього раунду переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську раніше цього місяця українські позиції були піддані обстрілу понад 100 разів за день.

А 16 серпня сили сепаратистів за підтримки росіян, за даними української сторони, 148 разів порушили режим припинення вогню, обстрілявши українські позиції 17 разів артилерійським вогнем, 50 – мінометним, 13 – вогнем із реактивним систем залпового вогню, і 70 разів – стрілецькою зброєю та гранатометами.

Франк-Вальтер ШтайнмаєрФранк-Вальтер Штайнмаєр

Загострення ситуації визнав і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який закликав провести термінові переговори для запобігання «нової військової ескалації».

«Ситуація на сході України є вибухонебезпечною», – заявив Штайнмаєр газеті Bild am Sonntag.

За його словами, він запропонував, щоб представники Києва та проросійських сепаратистів негайно зустрілися з представниками ОБСЄ для проведення переговорів щодо зниження напруженості на Донбасі. 

Між тим, Радослав Сікорський бачить проблему в тому, що Берлін та Париж замінили собою увесь ЄС на переговорах щодо врегулювання українського конфлікту. На його думку, створення інститутів президента Європейської ради (нині ним є Дональд Туск) та високого представника з зовнішньої та безпекової політики (нині ним є Федеріка Моґеріні) було позитивним явищем і мало на меті представлення ЄС як єдиного цілого.

«Росія використовує ЄС для створення роз’єднаності, вона докладає особливі зусилля для притягнення на свій бік держав, які мають мало впливу», – написав Сікорський.

Нинішні формати не діють

Відтак наразі очевидна критика «мінського» і «нормандського» форматів, які йдуть паралельно (навіть були дні, коли переговори «нормандського формату» і зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську збігалися в часі).

Суб’єктом цієї війни є Росія. «ДНР» та «ЛНР» можна вважати військово-політичними підрозділами Збройних сил Російської Федерації. Жодних рішень вони не ухвалюють
Григорій Перепелиця

«Очевидно, що формат не діє, тому що в жодному, в мінському форматі немає гарантів, які б гарантували виконання цих угод. Тим більше суб’єктом цієї війни є не «ДНР» і «ЛНР», а є Росія. «ДНР» та «ЛНР» можна вважати військово-політичними підрозділами Збройних сил Російської Федерації. Жодних рішень вони не ухвалюють, а всі рішення приймає Генштаб Збройних сил Російської Федерації і Кремль, відповідно. Таким чином, всі ці формати є абсолютно недієві», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода український військовий експертГригорій Перепелиця.

Григорій ПерепелицяГригорій Перепелиця

За його словами, проблема ще і в тому, що в переговорному процесі немає чіткого позначення другого суб’єкта війни – Російської Федерації. «А відтак, Росія нічим не зобов’язана і нічим не зв’язана. У «мінському форматі» стоять люди з боку «ДНР» та «ЛНР», які нічого не вирішують і нічого не гарантують. І Україна виглядає як один-єдиний суб’єкт. Мають бути якійсь гаранти, які будуть гарантувати дотримання (мирних угод). Гарантів – немає! Німеччину і Францію можна розглядати як посередників», – додає Перепелиця.

Польща хоче долучитись до Німеччини і Франції?

Варшава не вперше висловлює невдоволення «нормандським форматом». Раніше колишній чільний польський європарламентарПавел Коваль назвав «нормандський формат» «логікою Ялти», маючи на увазі розділ Європи у 1945 році на Ялтинській конференції провідними державами.

А під час телефонної розмови 14 серпня між лідерами України та Польщі новий польський президент Анджей Дуда висловився за можливе залучення Польщі до переговорного процесу щодо врегулювання конфлікту на сході України.


«Я запитав його (президента Порошенка – ред.), чи мінські угоди виконуються? Він відповів, що ні, не виконуються, що бої увесь час тривають, і що це є тліючий конфлікт, який протікає з більшою чи меншої активністю… Як бачимо, миру немає. Тому, на мою думку – і я про це сказав пану президенту – варто було б провести переговори в ширшому форматі, за ширшою формулою, якщо йдеться про участь держав. Я б пропонував, щоб це були ті найсильніші європейські держави, але також і сусіди України», – сказав Дуда в інтерв’ю Польському радіо.

Росія не рахується з переговорниками. Росія підпорядковує переговори виключно своїм воєнним завданням на фронті
Григорій Перепелиця

«Зрозуміла позиція Польщі, яка хоче долучитися і збільшити свою власну вагу як в ЄС, так і в міжнародних справах. А також Польща щиро хоче допомогти Україні і підтримати Україну. Але це мало допоможе, бо питання тут в тому, що Росія не рахується з тими переговорниками. Росія підпорядковує переговори виключно своїм воєнним завданням на фронті», – каже Григорій Перепелиця.

Під час загострень на фронті і фактичній безплідності переговорів в «мінському» та «нормандському» форматах, багато хто згадує про «женевський формат», з якого починалося врегулювання, коли лише схід України починав палати у квітні 2014 року. «Женевський формат» передбачає участь США, цілого ЄС (а не лише Німеччини та Франції), а також України і Росії.

Чи допомогла б участь США, з якими Росія в військовому і геополітичному плані все ж вимушена рахуватися?

Якби були представлені США, то це було б значно вагоміше. І Росія більше рахувалася б із позицією США в таких форматах
Григорій Перепелиця

«Так, це має рацію. Безумовно, якби були представлені США, то це було б значно вагоміше. І Росія більше рахувалася б із позицією США в таких форматах, – зазначає Григорій Перепелиця. – А так Путін вважає Євросоюз слабким, розколотим і, чесно кажучи, він з ЄС не рахується. І не буде мати великого значення, чи буде там на переговорах ще й Моґеріні чи ще хтось – значення великого це не матиме».

Ось так

  • 17.08.15, 20:13
"И не было бы в Кремле уже никакого Путина": Сотник назвал 4 просчета дипломатов
15 августа 2015, 20:1357.4т
  • "И не было бы в Кремле уже никакого Путина": Сотник назвал 4 просчета дипломатов
    Путина сравнивают с Гитлером

Российский журналист Саша Сотник считает, что с Россией нельзя играть в дипломатию и назвал 4 пункта, в которых просчитались цивилизованные страны.

Свое мнение журналист высказал на странице в Facebook.

По его мнению, для того, чтобы Россия не стала на путь агрессии по отношению к Украине, дипломатам надо было сделать не так-то и много.

"1. Не признавать состоявшимися "выборы", сфальсифицированные спецслужбами в 2011-2012 годах; 2. Заморозить отношения с Россией на всех уровнях, введя уже тогда санкции; 3. Объявить Россию оккупированной территорией с нелегитимной властью в Кремле; 4. Объявить в международный розыск политических преступников, принявших участие в государственном перевороте 2011-2012 гг. И сегодня не было бы в Кремле уже никакого Путина. И уж - тем более - никто бы не вторгся в Украину и не оттяпал Крым... Но "дипломатия" - она такая "дипломатия". Игрища с Адольфом уже довели однажды до мировой бойни. Но - нет. Нам мало. Нам надо повторить пройденное - даже рискуя тем, что это "повторение" может оказаться последним в истории человечества", - написал он.

Мінськ 2 реалії сьогодення

  • 17.08.15, 20:04
У ОБСЄ стурбовані ситуацією на Донбасі: скликається екстрене засідання
Елена Ясиновская 17 серпня 2015, 18:58
 834
У ОБСЄ стурбовані ситуацією на Донбасі: скликається екстрене засідання


Головуюча в ОБСЄ сербська делегація скликала спеціальне засідання Постійної ради організації щодо ситуації в Україні. На засіданні пройде обговорення чергового сплеску насильства на Донбасі. Збори пройдуть у середу, 19 серпня.
 

Новину повідомляє «Преса України».

На засіданні з доповіддю про ситуацію на сході України виступить голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) Ертугрул Апакан. На засіданні запланована присутність представників 57 країн, яких поінформують про зусилля самої СММ спостереження і створення умов для врегулювання конфлікту на Донбасі.

«На засіданні пройде обговорення чергового сплеску насильства на Донбасі. Тут останніми днями збільшилась кількість порушень режиму припинення вогню і від обстрілу знову гинуть мирні жителі», - повідомляє прес-служба організації.

Нагадаємо, спостерігачам ОБСЄ обмежують доступ до місць зберігання військової техніки, відведеної від лінії розмежування. Раніше представників міжнародної організації обстріляли бойовики. Попри таку ситуацію місіонери заявляють про те, що вони продовжуватимуть роботу на окупованих територіях України
.

А.Кох про ментальність рашистських паханів

  • 16.08.15, 07:03
Альфред Кох: у РФ переконані, що лишати ворога живим - дурість
Ваня Герман 16 серпня 2015, 06:45
 360
Альфред Кох: у РФ переконані, що лишати ворога живим - дурість


Відповідну думку висловив колишній віце-прем’єр-міністр Росії Альфред Кох, новину повідомляє «Преса України».
У разі, якщо теперішньому керівництву Росії пообіцяють свободу та залишать їм великі гроші вони в це ні за що не повірять і продовжать чіплятись за владу до останньої миті та проллють чимало крові перед тим, як їх дійсно сковирнуть.

«Вони бояться, що їх будуть довго і болісно вбивати. Спочатку увіткнений в жопу ніж, потім будуть довго копати ногами. Потім підпалять губи запальничкою. Потім насцють і насруть в розбитий рот і т. д. А знаєте, чому вони бояться, що їх, по-перше, уб’ють, а по-друге – уб’ють так болісно і принизливо? Тому, що на місці їх ворогів вони б вчинили саме так», - розповів колишній віце-прем’єр-міністр Росії.

Кох вважає, що теперішнє керівництво Росії впевнене, що лишати ворога на волі – велика дурість.

«Навіть якщо їм пообіцяють свободу і залишать їм їх смердючі гроші, вони все одно ні за що в це не повірять. Вони сядуть на зраду і будуть без кінця бурмотіти: «Цього не може бути! Це розводка! Не можна піддаватися! Тут якийсь підступ! Все одно потрібно стріляти в демонстрантів, у всіх цих баламутів, баламутів і педерастів! Потрібно стріляти і садити!», - розповів Кох.

Він зазначив, що стріляти та садити – це вже релігія влади РФ, адже саме у такий спосіб вони розуміють православне християнство.

Нагадуємо, що наступним кроком Володимира Путіна стане війна з Україною або ж провокація НАТО.

рашистська орда незмінюється

  • 16.08.15, 06:57
Бойовики зірвали обмін полоненими, який готувався три місяці - ЗМІНеділя, 16 серпня 2015, 03:36

Ватажки терористів "ДНР" зірвали обмін полоненими - в останній момент вони висунули вимоги, погодитися на які українські переговорники не могли з міркувань безпеки.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Відзначається, що обмін готувався протягом трьох місяців, сторони вийшли на "фінішну пряму" процесу два дні тому.

З української сторони в процесі активну участь брали волонтери, військові та працівники СБУ.

Зазначено, що маріупольський суд змінив санкцію для звинувачених у бандитизмі, грабежах і вбивствах осіб з утримання під вартою на домашній арешт. Ця юридична формальність дозволяла вивести обумовлених із бойовиками кримінальних авторитетів із залу суду, посадити в автобуси і відправити на лінію розмежування сторін.

Всього було домовлено про обмін у форматі 13 на 13. Серед полонених українських військових повинні звільнити офіцерів, які провели в неволі рік після трагічних подій під Іловайськом.

Однак, як йдеться в сюжеті, в останній момент бойовики несподівано висунули нові вимоги. Зокрема йшлося про проведення обміну на території, підконтрольній "ДНР", а не на нейтральній смузі. Переговори тривали більше доби на самій передовій і завершилися фіаско.

Смерть москальським окупантам

  • 15.08.15, 18:53
Росія провела випробування на Донбасі своїх новітніх танків (ФОТО)
Олена Ярмолюк 15 серпня 2015, 16:39
 2119
Росія провела випробування на Донбасі своїх новітніх танків (ФОТО)


Протягом 2014-2015 р. р. російське військове керівництво провело на Донбасі випробування новітніх танків Т-72Б3 і Т-90А. Завдяки війни, ініційованій Кремлем на території України, військова техніка пройшла випробування в справжніх бойових умовах.


Фото танків опублікував в Livejournal користувач під ніком Andrei-bt, новину передає «Преса України».

За словами користувача «ймовірно, це перше бойове застосування Т-90А».

«Т-72Б3 на території України вже багаторазово світилися, тепер прийшла черга і Т-90А. Правда, засвітилися фотки тільки через рік. Фото, як вказує джерело, зроблені між Придорожнім і Новоанівкою Луганської області, серпень 2014-го», - зазначає Andrei-bt.

Автор поста звертає увагу, що російські військовослужбовці затерли всі позначення на бойових машинах.

«Ну що сказати, участь ЗС РФ у подіях на території Донецької та Луганської областей намагаються заперечувати тільки вже зовсім хворі на голову. Та й немає тут нічого дивного у випробуваннях новітньої техніки в реальних бойових умовах. З приводу самих фото, позначення на танку затерті все тієї ж улюбленою багатьма їдкозеленою фарбою», - підкреслює Andrei-bt.

Раніше ми повідомляли: Динаміка обстрілу з боку російсько-терористичний формувань на Донбасі свідчить про те, що ворог готує неприємний сюрприз до Дня Незалежності України.

Читайте також:

А, мінстець?

  • 15.08.15, 18:24
На Донбасі пішов зворотний відлік – бойовики тікають з ДНР-ЛНР
Олена Ярмолюк 15 серпня 2015На Донбасі пішов зворотний відлік – бойовики тікають з ДНР-ЛНР


Так звана «армія Новоросії» втрачає своїх бійців не тільки на полі бою, але і в перервах між бойовими діями: багато місцевих «ополченців» втікають з терористичних «республік». Нинішнє військо, яке російські куратори готують до можливого наступу в найближчі дні, складається здебільшого з рідкісних фанатиків та російських «добровольців».


Про це розповідає місцевий житель у листі, надісланому в «Журнал Їжачок», новину передає «Преса України».

«Хочу відзначити, що на Донбасі вже пішов зворотний відлік. Воєнізованих місцевих «ополченців» практично не залишилося, хто звалив в Крим, хто в РФ, хто просто дезертирував із збройних формувань ДНР/ЛНР. Залишилися тільки фанатики, які відчули свою значимість після того, як стали тримати в руках російську зброю. Вони вже перетворили всю міфічну «визвольну боротьбу» в нову субкультуру: селфі для понтів, мародерка, алкоголь, наркотики, тортури на «підвальчику», німецькі російські марші. Приїжджі російські найманці, біляфесебешні нацисти, авантюристи та інші фріки просто куражаться і при перших проблемних моментах звалюють назад в РФ. Москві залишається покладатися тільки на регулярні війська, які можна звільнити заднім числом, переодягнути в «ополченців» і пустити в розхід заради нового піару перемоги «російської зброї» в бурятських руках. Тому, на питання чи буде ще найближчим часом нове зіткнення?, - можна відповісти ствердно (луганських фріків зараз посилено накручують емоційно і намагаються з них формувати/переформувати хоч скільки-небудь боєздатні здатні до бою групи)», - йдеться в листі.

За словами місцевого жителя, багато бойовиків вже починають замислюватися про можливу здачу в полон силам АТО, оскільки впевнені, що у такому випадку існує велика гарантія збереження їх життя.

«Судячи з розмов, з кожним днем місцеві боєвички починають замислюватися, що краще: відсидіти 8-15 років за тероризм, практикуючи дзен і духовний спокій, або ж годувати хробаків заради скрипучих російських скрєп. Україна робить велику помилку, що слабо агітує за здачу терористів в полон», - зазначає підписник журналу.

Раніше ми повідомлялиДонецькі партизани проводять невидиму роботу з ліквідації чисельності бойовиків і російських найманців у населених пунктах Донеччини, які в даний час знаходяться під контролем озброєних бандформувань
.

Фанатам кунілінгіса шоколадних яєць

  • 15.08.15, 18:15
Депутат: в Вашингтоне возмущены событиями в украинской Генпрокуратуре
Сегодня, в 17:47

Так называемое дело «прокурорских тестов» выходит на новый уровень. Некоторые источники в Вашингтоне передают, что американцы, которые финансируют реформу прокуратуры в Украине, по-настоящему возмущены и расценивают внутреннюю проверку финансирования тестов как попытку остановить изменения старой командой

Все эти деньги американцы вынули из карманов своих налогоплательщиков, это не частные фонды. И они требуют надежных гарантий, что деньги будут потрачены с результатом.

Теперь вопросы к Шокину появились не только у украинского общества, но и в стратегического партнера Украины. И не только к Шокину, но и к Президенту. Фактически ответ, будет реформа прокуратуры, зависит от Порошенко. Вице-президент Байден уже интересовался этим вопросом.

Дело «генпрокурорских тестов» выходит на новый уровень. Источники в Вашингтоне передают, что американцы, которые финансируют реформу прокуратуры в Украине, по-настоящему возмущены и расценивают внутреннюю проверку финансирования тестов как попытку остановить изменения старой командой.

Американцы комментируют ситуацию достаточно жестко: когда начинается такая публичная кампания, то очевидно, что твоя цель - не улучшить содержание тестов, а дискредитировать реформу. Старая команда просто показывает свое лицо.

І, тут, він має рацію

  • 15.08.15, 15:44
Лукашенко заявив, що у Росії немає «ні мізків, ні грошей»
Саша Казимирский 15 серпня 2015, 13:46
 1806
Лукашенко заявив, що у Росії немає «ні мізків, ні грошей»


Президент республіки Білорусь Олександр Лукашенко досить різко висловився про нинішніх політичних керівників сусідньої Російської Федерації, заявивши про те, що там немає «ні мізків, ні грошей».


Про таку новину повідомляє «Преса України».

Напевно дуже образливі для багатьох росіян слова Олександр Лукашенко сказав вчора, 14 серпня 2015 року, перебуваючи з робочим візитом на «Мінському заводі колісних тягачів».

Лукашенко повністю спростував чутки, що з'явилися на цьому підприємстві, про те, що скоро воно буде продано якомусь олігарху з найближчого оточення президента РФ Путіна.

«Нас лякають, що Росія, мовляв, винайде свої «сороканіжки» і буде перевозити ядерні боєголовки на своїх — і на здоров'я!», - розповів трудовому колективу Лукашенко.

«Якщо у них є сьогодні мізки і гроші, яких у них немає — хай вигадують!», – також додав Лукашенко.

Нагадаємо читачам «Преси України», що у Російській Федерації після вже майже вщухлого так званого «побєдобєсія», коли святкування 9 травня 2015 року перемоги СРСР над гітлерівською Німеччиною досягали воістину анекдотичних форм, сьогодні набирає популярності нова забава росіян під умовною назвою «продуктобєсіє», в ході якого спеціально навчені «державні» люди знаходять навіть в дрібних магазинах «санкційні» продукти і знищують їх.

Пропонуємо читачам «Преси України» черговий відеосюжет з Татарстану, що в Російській Федерації, у якому якісь люди з «Россільгоспнагляду» виявили в одній дрібній продуктовій крамниці 7,8 кілограма помідорів з країни, що входить до Європейського Союзу - Литви.

Цими людьми в цій торговій точці був складений відповідний «акт», після чого в урочистій обстановці на найближчому пустирі ці 7,8 кілограма помідорів були облиті горючою рідиною і спалені в присутності господаря магазину, всіх продавщиць та понятих.

Зазначимо, що при спаленні «санкційних» продуктів з Литви на обличчях присутнього персоналу магазину не з'явилася навіть маленька посмішка – вони стояли мовчки й дивились на охоплені полум'ям литовські помідори
.

Це хочуть знати усі українці

  • 15.08.15, 10:54
«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців
Саша Казимирский 04 серпня 2015, 17:00
 3015  1
«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців


Президент республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що в разі окупації ким-небудь хоч шматочка білоруської землі, він повівся б зовсім інакше, як в ситуації з українським Кримом у 2014 році поступив офіційний Київ, а воював би за нього разом зі своїм народом.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

А розповів Олександр Лукашенко про свою готовність разом з народом Білорусі воювати проти зовнішніх агресорів сьогодні на своїй прес-конференції.

«Я знаю ситуацію більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, якою була б моя реакція і нашого народу? Ми воювали за кожен клаптик землі», — розповів лідер Білорусі Лукашенко.

«Я Турчинову сказав тоді, що якщо це ваша земля, то чому ви за неї не воювали? Тим більше, що там було багато українських військ. Чому не воювали? Що, визнали, що це не ваша земля?», — розповів про свою розмову з тоді в. о. президента України Турчиновим Лукашенко.

Зазначимо, що офіційний Мінськ де-юре не визнав окупацію путінської Російською Федерацією українського Кримського півострова в 2014 році.

У той же час Лукашенко відмовився від підписання підсумкової декларації ризького саміту «Східного партнерства» у травні 2015 року, де було прописано однозначне формулювання про «анексію» українського Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо читачам «Преси України», що виконуючий обов'язки секретаря Радбезу Білорусії Станіслав Зась розповів, що особлива увага в країні приділяється кордону з Україною. У зв'язку з останніми подіями і збройними протистояннями на території України, в Білорусії зміцнюють південні кордони, оскільки бояться незаконного ввозу зброї на свою територію.

Останнім часом Білорусія проводила перевірку своїх південних рубежів, яким приділяє особливу увагу.

«У нас протяжність кордону з Україною 1084 км. Так склалася, що він менш облаштований. І другий момент: ми беремо до уваги події, які відбуваються на Україні. Поширення там зброї, боєприпасів, у тому числі і в областях, які межують з Білоруссю», - прокоментував Зась результати перевірки.

За його словами за останні 2 роки Білорусія провела величезний масштаб робіт по зміцненню саме цієї ділянки кордону.

«Це і демаркація, і нарощування наших сил на цьому напрямку, і щоденне обладнання ділянок державного кордону», - сказав Зась
.