хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Чим бандитська влада краща від владикорупціонерів????

Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України у сприянні корупції на митниці
Лина Демчук 29 вересня 2015, 10:33
 928
Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України у сприянні корупції на митниці


Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину передає «Преса України».
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звинуватив прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в тому, що той підписав постанову, яка веде до поглиблення корупції на митниці.

«Нова хвиля корупції під виглядом реформи. В черговий раз ДФС намагається провести псевдореформу замість встановлення чесних правил гри, що ще більше погіршує стан бізнесу. Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем’єр-міністр підписав постанову № 724, згідно з якої усі товари тепер почали розмитнювати не за фактичною (відповідно до митного кодексу), а за заздалегідь визначеною ДФС, ціною», – зазначив керівник Одещини.

Тому тепер оформлення на всіх митницях паралізовано. Він також додав, що новий документ, підписаний прем’єр-міністром України, дає можливість митникам самим визначати ціну на ввезені товари.

Саакашвілі підкреслив, що  вантаж має оформлятися за ціною договору. Однак, якщо ціну визначити неможливо, можна використовувати так званий резервний метод. За словами керівника Одеської області, саме цей метод був важелем махінацій на митниці, коли митник міг поторгуватися з імпортером про прийнятну ціну. Він наголосив, що визначення ціни за резервним методом не може відрізнятися між регіонами в 5 разів і запропонував вже опробуваний міжнародним співтовариством підхід.

«А вони хочуть вирішити цю проблему, просто підігнавши усі товари під одну гребінку!» – зауважив колишній президент Грузії.

Глава Одеської ОДА навів приклад.

«Якщо імпортер купив деталі для свого машинобудівного заводу за реальним прозорим контрактом за 100 000 доларів, а в митниці він не «свій» і в базі ГФС ці деталі коштують 500 000, то імпортер буде просто поставлений перед фактом», – заявив Саакашвілі.

Він також нагадав, що Україна є членом ГАТТ, де вказано, що першорядним методом є визначення митної вартостi за ціною контракту. А резервний метод можна застосовувати лише тоді, якщо ціну контракту визначити не можна.

Раніше Міхеіл Саакашвілі розповів про свавілля з боку київської фінансової міліції на митниці.

4

Коментарі