Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Адекватна оцінка

  • 04.07.15, 21:03
Путін навіть небезпечніший від Гітлера, — Бжезінський20:23, сьогодні 875
Путін навіть небезпечніший від Гітлера, — Бжезінський
Збіґнєв Бжезінський / tsn.ua

Екс-радник президента США, політолог Збіґнєв Бжезінський переконаний, що тиск на Росію таки може вплинути на вирішення сьогоднішньої холодної війни.

"Якщо так триватиме, і якщо Україна не зазнає краху, внутрішній тиск у Росії примусить її керівників (хто б це не був на той момент) шукати альтернатив. Сподіваюсь, що Путін достатньо розумний, щоб розуміти, що краще шукати альтернативи заздалегідь, а не в останню хвилину", — розповів Бжезінський в інтерв'ю виданню Spiegel Online.

За його словами, у порівнянні путіна і Гітлера часто пропускають той факт, що Гітлер не був зацікавлений у накопиченні персонального багатства.

Гітлер ніколи особливо не цікавився тим, щоб збагатитись. Путін же прагне заробити побільше грошей і це вводить у його життя інший фактор, який, можливо, стабілізує Путіна та його пристрасті. Але значно небезпечнішим є те, що Путін за природою азартний гравець,
— зауважив політолог.

Бжезінський пропонує вирішувати кризу в Україні через підходи, які дозволили Фінляндії розвиватись незалежно від Росії.

"Україна має отримати свободу обирати свою політичну ідентичність, політичну філософію та втілювати їх через тісніші зв'язки із Європою. Але водночас, Росії треба надати серйозні гарантії, що Україна не буде членом НАТО. Я все ще думаю, що це і є формула вирішення кризи", — підсумував він.

Українські скотомогильники кацапським окупантам

  • 03.07.15, 22:06
У Новоазовську ліквідовано начальника штабу морської розвідки Росії
Наталія Світанок 03 липня 2015, 20:25
 13291  1
У Новоазовську ліквідовано начальника штабу морської розвідки Росії


Читайте також:
У Новоазовську Донецької області український снайпер знищив начальника Штабу морських котиків Росії.


Про це повідомляє сайт міста Маріуполя 0629, новину передає «Преса України».

«Р-н н. п. Новоазовськ СЧВ-3 (*терміново, надзвичайної важливості, доповідь рівня 3). Підрозділи 1-ї спеціальної групи "Дельфін" (*зведений загін морської спеціальної розвідки Тихоокеанського і Північного флотів) при проведенні занять в акваторії пострілом зі снайперської зброї великої потужності убитий начальник штабу підрозділу."200" — 1», - йдеться у повідомленні блогера Олега Ярчука.

Журналісти 0629 звернулися у прес-службу полку "Азов" для підтвердження, або спростування інформації Ярчука. Там пояснили, що таке можливо, але це не справа рук полку. 

«Азов» до цього не причетний. Роботу інших підрозділів ми коментувати не можемо», - зазначили в прес-службі полку.

Проте журналісти знайшли людину, котра підтвердила ліквідацію начальника штабу морської розвідки Росії. Цей факт підтвердив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний.

Нагадаємо, танковим батальйоном «ДНР» командує «доброволець» із Росії майор Петро Ручйов, котрий приїхав на Донбас для участі в російсько-українській війні більше року тому. 

Як поведуть себе правоохоронні органи?

  • 03.07.15, 18:41
Бойовик зізнався у вбивстві командира «Золотої роти» 24-го батальйону «Айдар»
Олена Ярмолюк 04 січня 2015, 15:50
 3289  2
Бойовик зізнався у вбивстві командира «Золотої роти» 24-го батальйону «Айдар»


Російський найманець з Єкатеринбурга зізнався у вбивстві громадянина України - командира «Золотої роти» 24-го батальйону «Айдар» Олександра Піскіжова, відомого серед бійців за прізвиськом «Італієць». Вбивство беззбройного командира сталося під час так званого «перемир'я» на території, підконтрольній українським військовим. Про це повідомляє у соцмережі журналіст Юрій Бутусов, новину передає «Преса України».

«До уваги СБУ та МВС: російський найманець з Єкатеринбурга Максим Видецький зробив зізнання у вбивстві громадянина України - командира «Золотої роти» 24-го батальйону «Айдар» Олександра Піскіжова! Негайно в розшук і вимагати видачі цієї мерзоти! Хочу подивитися, як посібники терористів будуть викручуватися і посміють відхилити запит Інтерполу при такому щиросердному зізнані», - пише Бутусов.

Журналіст зазначає, що бойовик зізнається у своїх протизаконних діях на території України під час «перемир'я» і звертається до представників місії ОБСЄ оцінити зізнання росіянина.

«В абсолютно відвертому інтерв'ю російський терорист відверто хизується вбивством захоплених полонених - бійців 24-р батальйону Міноборони батальйону «Айдар». Ау, спостерігачі ОБСЄ, це сталося під час перемир'я, на території, яка за результатами Мінських домовленостей знаходиться під контролем законної влади України, і яка була захоплена російськими найманцями», - пише журналіст.

Під час інтерв'ю найманець зізнається, що він, у складі розвідувально-диверсійної групи «брав» 32-й блокпост. До бандитів у полон потрапили шестеро бійців «Айдара», серед яких був і командир Піскіжов. Дізнавшись, що одного з російських найманців під час атаки було вбито, бандити вбили деяких беззбройних поранених полонених.

- Твій колега «Механік» розповідав, що ви командира «Айдара» зарізали.

- Я зрозумів, про що ти говориш. Коли ми третю колону брали і Женьку «Птурщика» побило... Не пробачу їм його (плаче). Коли чергова колона проїхала, два танка виїхало, один ми відразу спалили, а другий нас як отхерачив, Женьці відразу півдовбешки знесло. А у нього доньці всього три місяці виповнилося, уявляєш? Хлопець молодий зовсім. Він служив у російській армії капітаном в Краснодарському краї. Його за поведінку до «старлея» знизили, і він поїхав у Луганськ... Взяли шістьох «айдаровців» - литовець, поляк, грузин, два заступника командуючого там було. І коли сказали, що Женя «Птурщик» помер, там переклинило нас. Загалом, не всіх полонених до штабу доставили. Зрозумійте нас правильно, ми ж теж живі люди. Тільки з пацаном сиділи за одним столом, і ось він все!» - пояснив вбивство беззбройних солдат найманець.

«Злочинець, який скоїв це зізнався сам - і тепер Україна зобов'язана вимагати видачі росіянина Максима Видецького (на фото)», - переконаний журналіст.

Раніше ми повідомлялиОкремо журналіст «пройшовся» по начальнику Генерального штабу Віктору Муженку, якого він фактично звинуватив у тому, що той цинічно бреше президенту Петру Порошенку про ситуацію в зоні АТО, а Верховний Головнокомандувач або наївно вірить, або робить вигляд, що не помічає брехні.
 

Чи проукраїнська влада в Україні?

  • 03.07.15, 18:28
Генштаб саботує розслідування втрат ЗСУ під Дебальцевим, - «Самопоміч»
Суспільство — Роман Ганкевич, сьогодні, 18:121020

Зруйнована військова техніка на вулицях Дебальцевого

Депутати фракції «Самопоміч» Семен Семенченко і Тарас Пастух заявили, що діяльність робочої групи з вивчення причин трагедії у Дебальцевому саботовано, а винних у значних людських втратах та здачі техніки – до нині не встановлено.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби політсили.

За словами Тараса Пастуха, робоча група у повному складі не змогла жодного разу зустрітися з начальником Геншатбу Віктором Муженком і не отримала від Генштабу матеріалів для належного розслідування справи.

Усі терміни, відведені профільним комітетом для звіту, давно порушені.

«Проблема в тому, що у нас лишається лише один парламентський тиждень до літніх канікул Верховної Ради. Якщо до 15 липня звіту не буде – ми не почуємо його раніше осені», – констатував депутат.

Семенченко, своєю чергою, зауважив, що ситуація, коли впродовж чотирьох місяців Комітет не може встановити причини загибелі українських воїнів і здачі територій на Донбасі, є загрозою для національної безпеки України.

Парламентарі також наголосили на тому, що розслідування інших військових трагедій, таких як Іловайський котел, ДАП, та катастрофа Іл-76, не відбувається належним чином.

Якщ

Закон, рівний для усіх???

  • 03.07.15, 18:22
Порошенко скасував люстрацію екс-начальника київської міліціїП'ятниця, 03 липня 2015, 16:13




Президент Петро Порошенко скасував люстрацію екс-начальника київської


 міліції генерал-майора Олександра Терещука.

Відповідний указ від 3 липня оприлюднено на сайті глави держави

Зазначається, що це зроблено з урахуванням необхідності забезпечення обороноздатності держави:

Порошенко задовольнив погоджене з комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони клопотання щодо незастосування передбаченої частинами третьою, четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади" заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації), до генерал-майора міліції Олександра Терещука.

Зазначається, що цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

 Терещуку скасували люстрацію

5 червня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну заявив про звільнення начальника київської міліції Терещука в порядку люстрації.

Терещук очолював ГУМВС України в місті Києві з 22 липня 2014 року.

Раніше видання "Наші гроші" повідомило, що Терещук побудував триповерховий особняк на землі, заарештованої за підозрою в незаконному виділенні.

Сам Терещук заявляв, що у нього є всі необхідні акти на землю, і будівництво його будинку було повністю законним.

12 червня стало відомо, що міністерство внутрішніх справ зарахувало звільненого Терещука в розпорядження Національної гвардії.

Як відомо, в січні Верховна Рада проголосувала за зміни до закону про люстрацію, які передбачають одноосібне право президентаскасовувати люстрацію щодо вищих військових і силовиків.

Зазначалось, щозакон діятиме до прийняття основних правок до закону про очищення влади.

У квітні Порошенко зокрема скасував люстрацію першого заступника секретаря РНБО екс-міністра оборони Михайла Коваля.

Українська правда

Таки так!

  • 03.07.15, 18:12
Кремль як головний русофобПавло Казарін, для УП _ П'ятниця, 03 липня 2015, 17:14

Фото з сайту Putinart.ru


"Я обещаю защищать этнических русских в Украине и тех украинцев, которые чувствуют свою неразрывную связь с Россией". Этим словам Владимира Путина исполнился год. И все это время Кремль ведет себя как самый последовательный русофоб.

Дело в том, что весь последний год Москва эксплуатирует мысль, что русские вне России – немыслимы. Что они размываются, ассимилируются во втором-третьем поколении, оставляя после себя забавные торговые марки с окончанием на -off.

Что государство есть тот единственный стержень, на который русского надо насадить, иначе он – русский – становится какой-то дрянью. Отсюда вывод – русских надо переселить в Россию либо в индивидуальном порядке, либо вместе с территорией.

Более того. Москва активно продает "русскость" как пакетный товар.

Мол, ежели русский, то обязательно должен радоваться Крыму, Донбассу, называть Обаму обезьяной и требовать казачьих патрулей для всех, кто носит разноцветные штаны.

Ежели русский, то должен молиться на кирпичные стены Кремля и на тех, кто в ней лежит.

Ежели русский, то в сапогах к индийскому океану, украинцев к ногтю, искандерами по лувру и спасительные молебны по имя архаики.

Мне одному кажется, что это бред?

За последние полтора года именно Кремль сумел маргинализировать русских на всем пространстве бывшего Союза. Он фактически закрыл им даже потенциальную возможность общественной борьбы за свои права. Сделал невозможным любое их участие в политической жизни той или иной страны. В любом упоминании слова "русский" теперь будет эхом звучать "крымская весна" и "#путинвведивойска".

Кремль убедил всех, что любая организация со словом "русский" в названии – это всего лишь ирредента, скрытый агент влияния, ориентированный на Москву, а не на столицу собственной страны.

Он свел на нет все усилия тех, кто пытался вписать русских в ландшафт постсоветских стран; тех, кто считал, что русские могут участвовать в политической жизни не только в роли "бабы яги", которая всегда против.

Фактически, постсоветский русский сегодня вынужден сдирать с себя все те ярлыки, которые на него навешивает Москва.

Потому что в этом зонтичном бренде теперь Вика Цыганова и Хирург, Всеволод Чаплин и Рамзан Кадыров, воинственная гомофобия и радиоактивный пепел, шубохранилище и "Russia Today". Кремль умудрился начинить "русскость" кондовой архаикой, мракобесием и шовинизмом. И при этом объявить пятой колонной всех тех, кто с этой начинкой не согласен.

И всякий раз, когда кто-то уравнивает Кремль и русских – он льет воду именно на мельницу официальной Москвы.

Потому что нынешняя война – это не война этническая, а война ценностная.

Это схватка просоветского и постсоветского. Да, именно Украина сегодня стала фронтиром борьбы, флагманом того самого постсоветского, которое пытается вырваться из эпицентра реваншизма. Но ее ценности могут разделять кто угодно – окончание фамилии и кровь тут вторичны.

Попробуйте спросить у любого кремлевского охранителя о том, возможны ли русские сами по себе.

Которым нет нужды облокачиваться на прошлое в страхе перед будущим.

Которые хотят играть по правилам, а не переписывать их.

Которые могут быть штольцами, а не маниловыми вперемешку с обломовыми.

Для которых чувство собственного достоинства важнее, чем возможность грозить шведу со всех возможных пусковых установок.

Скорее всего, вас объявят после этого агентами Госдепа.

Потому что именно такие русские являются угрозой для Кремля. Они по природе своей противоречат всему тому, что сегодня официальная Москва водрузила на свои флаги.

Современная война – это схватка архаики с будущим, и в этой войне Кремль взял в заложники русскую культуру, пытаясь поставить под свои знамена всех моральных авторитетов прошлого.

Но ставить под идеологическое ружье людей из прошлых эпох так же бессмысленно, как и судить прошлые эпохи по законам сегодняшнего дня.

Кремль последовательно компрометирует "русское", тем самым пытаясь отрезать этому самому "русскому" пути к отступлению. Он приватизирует его, навязывает ему одну-единственную трактовку собственного прошлого и будущего. Право на альтернативную ценностную систему не признается – любой несогласный объявляется "продажной шкурой", предающей Россию ради меркантильных интересов.

Эстетическая архаика соединяется с этической. Советские флаги – с государственной гомофобией. Советская риторика – с системой публичных доносов. Самоуважение выстраивается на основе неуважения и пренебрежения к другим. Монологи Жванецкого снова становятся актуальными. Довлатов воспринимается как современник. Сорокин выглядит пророком.

Проблема лишь в том, что вся эта конструкция – нежизнеспособна.

Все эти разговоры о скрепах – мертворожденные. Невозможно победить в битве за будущее, если в настоящем ты пытаешься возродить прошлое.

Попытка Кремля монополизировать русское – включая литературу, культуру, историю и язык – это обычное рейдерство. Это ни что иное, как попытка сделать Пушкина и Толстого торговыми представителями по продаже старых советских имперских фантомов.

И, когда вам будут рассказывать про то, что идет война с русскими – знайте, что это не так.

Потому что противостояние идет с просоветскими. Русские в этой войне оказываются по разные стороны окопов, и их выбор баррикады зависит лишь от того, хотят ли они гальванизировать прошлое.

И тот факт, что прокремлевские авторы объявят эту позицию ересью, – внушает надежду.

Павел Казарин, для УП

Чекати залишилося зовсім не багато

  • 03.07.15, 11:55
Вченим вдалось встановити дату та причину загибелі Всесвіту
Ваня Герман 03 липня 2015, 10:54

Вченим вдалось встановити дату та причину загибелі Всесвіту

Новину повідомляє «Преса України».Вчені з американського університету Вандербільта знайшли нові докази того, що наш Всесвіт загине приблизно через 22 мільярди років через великий розрив.

Зазвичай фізики визначають рівняння стану Всесвіту як відношення тиску темної енергії до її щільності. Величина, яку вони отримують і визначає еволюцію нашого Всесвіту. Але наразі неможливо сказати чому дорівнює дана величина. Якщо вона матиме від’ємний знак, то гіпотеза Великого розриву виявиться справедливою.

Відповідно до неї, Всесвіт припинить своє існування через прискорене розширення, яке спричинить розпад матерії.

Фізики зазначають, що їх дослідження дали змогу переглянути роль темної матерії, яку ввели для пояснення спостережуваного прискореного розширення Всесвіту.

Якщо це не криза то, що це?

  • 03.07.15, 11:33
Луценко більше не хоче очолювати фракцію БПП. Написав заявуП'ятниця, 03 липня 2015, 10:37 
доповнено

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко написав зачву про складання повноважень голови фракції.

Про це він заявив своїм депутатам у п’ятницю, повідомляють джерела "Української правди".

За словами співрозмовників у фракції БПП, причиною такого рішення Луценка стали голосування у Верховній Раді у четвер.

Пізніше цю інформацію підтвердила і прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

"Народний депутат Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади голови парламентської фракції політичної партії "Блок Петра Порошенка", - написала вона у своєму Facebook.

За інформацією "Української правди", Луценко ні з ким не радився перед ухваленням такого рішення, і воно стало несподіванкою навіть для спікера Володимира Гройсмана, якого в керівництво парламенту делегувала саме фракція БПП.

У залі засідань Ради Луценка немає, а на телефонні дзвінки чи смс він не відповідає.

Як відомо, у четвер у Верховній Раді відбулася низка скандалів між членами коаліції та голосування за популістський закон про реструктуризацію валютних кредитів.

У Раді були зафіксовані кілька випадків кнопкодавства та числені порушення регламенту.

Раніше, в інтерв'ю "Українській правді" Луценко зізнавався, що уже кілька разів писав заяву про складання повноважень голови фракції і навіть депутатського мандата, але щоразу відмовлявся від цього, щоб допомогти проводити реформи.

Українська правда

Служимо Україні, чи Президенту України?

  • 03.07.15, 05:33
Зміни в Конституції дадуть «ДНР» і «ЛНР» статус автономій – Гриценко
Саша Дащук 03 липня 2015, 00:27
 693
Зміни в Конституції дадуть «ДНР» і «ЛНР» статус автономій – Гриценко


Таку думку висловив лідер партії «Громадянська позиція», екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, новину передає «Преса України».
Окуповані бойовиками території Донецької та Луганської областей фактично отримають статус автономних республік після внесення запропонованих президентом Петром Порошенком змін до Конституції.

За його словами, це передбачає закладений у законопроекті особливий порядок місцевого самоврядування.

«В цю Конституцію президент Порошенко заклав норму вписану Путіним, отой особливий статус для Донбасу. .. Я готовий з президентом поряд сісти, якщо хочете, покласти руки на поліграф, і хай він мені попробує це довести. Тому що ті зміни до Конституції, які він запропонував, вони дають окупованим територіям фактично статус автономних республік, при чому з такими правами, які не снилися ні Луцьку, ні Кіровограду, ні Сумам, ні іншим», - заявив Гриценко.

Екс-міністр оборони зазначив, що відсутність у проекті змін словосполучення «особливий статус» є лише маніпуляцією.

«Не можна маніпулювати, тому що слів "особливий статус" насправді немає в тому проекті, який вніс Порошенко, але там є особливий порядок місцевого самоврядування. Це гра слів, і це я називаю маніпуляцією», - додав він.

Як відомо, президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради пропозиції щодо зміни до Конституції в частині децентралізації влади. Відповідний законопроект було зареєстровано в парламенті 1 липня під номером 2217а.

І це називається "Жити по новому" ???

  • 03.07.15, 05:27
Гройсман веде себе як людина, яка хоче приховати шахрайство - Соболєв
Володя Костик 03 липня 2015, 04:03
 361
Гройсман веде себе як людина, яка хоче приховати шахрайство - Соболєв


Про це під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів сказав народний депутат України Єгор Соболєв, новину передає "Преса України".
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман робить як людина, яка хоче приховати шахрайство.

"Самопоміч" вимагала в парламенті, щоб міністр екології Ігор Шевченко відзвітував. Він повинен піти у відставку, але звільнення має відбуватися при обговоренні. Спікер працював як людина, яка хоче приховати шахрайство, а не викривати його", - сказав він.

Крім того, парламентарій відзначив, що в четвер, 2 липня він не побачив у парламенті діючої коаліції, і він з депутатами з Радикальної партії Олега Ляшка веде дискусію чи є сенс залишатися в коаліції.

"Мені здається, що коаліції сьогодні взагалі не було. Коли ми ввечері відстоювали незалежність Антикорупційної прокуратури та Антикорупційного бюро від нинішньої Генеральної прокуратури, яку вони повинні були заарештувати, а не підкорятися їм, з нами залишилася тільки радикали на чолі з Олегом Ляшком. Ми дискутуємо над питанням, чи є сенс нам залишатися об'єднаними, адже ми хочемо боротися з корупцією, а наші "партнери" чинять опір", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Єгор Соболєв заявив, що новий голова СБУ Василь Грицак навіть не може пояснити свою декларацію про доходи.

Читайте також: