Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Фейк Тимошенко щодо Римського клубу

ФЕЙК ТИМОШЕНКО ЩОДО РИМСЬКОГО КЛУБУ

Вчора в українських інтернет-ЗМІ була широко розповсюджена новина під притягуючими увагу заголовками «Юлія Тимошенко бере участь в саміті / засіданні Римського клубу» чи «Тимошенко представила Україну серед світових інтелектуалів» тощо.

Ця новина є фейковим піаром, спрямованим на втягування престижної міжнародної організації у процеси в Україні.

Як асоційований член Римського клубу з 2005 р. і співзасновник (з проф. Богданом Гаврилишиним) Української асоціації Римського клубу, який дійсно брав участь у ювілейному зібранні та науковій конференції клубу в Римі і єдиний офіційно представляв там Україну, я заявляю, що зазначені маніпулятивні заголовки не відповідають дійсності.

Тимошенко стверджує на своїй фейсбук-сторінці, що «сьогодні (17.10.18) я в Римі, на саміті Римського клубу. Мені надзвичайно приємно представляти Україну на такому потужному зібранні світових інтелектуалів. Тут зібралися понад 400 визнаних міжнародних авторитетів та вископоставлених гостей з усього світу.»

Кожна фраза тут містить, м’яко кажучи, неправду.

Саміт (засідання) Римського клубу відбувся напередодні – 16 жовтня, і Тимошенко там і близько не було і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення. Стверджую це як безпосередній багаторічний учасник засідань клубу, в т.ч. й в цьому році.

Надалі 17-18 жовтня у Римі відбувалася відкрита для всіх наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці, що проводилася спільно з італійськими організаторами. Присутнім на конференції міг бути будь-який бажаючий, попередньо зареєструвавшись на сайті конференції.

Цією нагодою скористалися понад 400 осіб - переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось саме серед цієї різнобарвної публіки і була пані Тимошенко разом із паном Немирею.

До речі пробула вона на конференції лише кілька годин – до обіду першого дня заради кількох піар фотографій і, як виявляється, фейкової новини в українських ЗМІ.

Щодо фото з новими співпрезидентами Римського клубу (до речі вперше в історії клубу жінками) – бельгійкою Сандрін Діксон-Деклев та південноафриканкою Мамфелою Рамфель –  то Юлія Тимошенко, за свідченням моїх присутніх при цьому колег, спіймала їх на ходу і напросилася на спільну фотографію. Вони залюбки фотографувалися, до речі, з багатьма гостями і не підозрювали про можливість використання фото в маніпулятивних цілях.

Як поінформували мене в Секретаріаті Римського клубу, пані Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було ВІДМОВЛЕНО! 

Отже після маніпулятивної новини, поширеної в Україні, керівництво Римського клубу, зрозумівши, що його підставили з випадковими фото, запропонувало мені зробити офіційне повідомлення щодо справжнього представництва України на цих ювілейних заходах Римського клубу.

Навожу офіційне повідомлення Римського клубу, розміщене сьогодні у його твіттері та на його сайті:

We were happy to welcome Victor Vovk, Associate Member and Vice President of the Ukrainian Association of the Club of Rome, as the sole Ukrainian representative at the Membership meeting and Annual Conference of the Club of Rome 16-18 October in Rome.

«Ми були раді вітати Віктора Вовка, Асоційованого члена клубу та Віце-президента Української асоціації Римського клубу як єдиного представника України на зборах (засіданні) членів та щорічній конференції Римського клубу 16-18 жовтня в Римі.»

Ось і кінець фейковому піару Тимошенко з Римським клубом.

Шкода лише, що в очах громадськості України доведеться ще довго відмивати Римський клуб від інтриг цієї пані.


https://twitter.com/ClubOfRome/status/1052966767641972736
  
Viktor Halasiuk
P.S.   Стара хвойда і дня не проживе як не збреше

Російські провокатори знову розвели українських "попугаїв" зради

  • 29.08.15, 11:14
Зразу додам що "попугаями" вважаю не опонентів пана Порошенка чи будь якої іншої політичної сили. У нас демократична країна і кожен має право на свої погляли. "Попугаями" я вважаю тих користувачів, які тягнуть до себе в блоги будь яке лайно, навідь фейки і брехню з метою скомпроментувати інших людей і викликати непотрібну зараз напругу в суспільстві

 
Агітаційний плакат
Країна / 26 серпня 2015 - 21:13
2036
Невідомий користувач соцмереж запросив 24 тисячі українців на антиурядовий «марш гніву» і поїхав до Росії

29 серпня в Україні планується так званий «марш гніву». Організовує захід нікому невідомий «Степан Мазура», який зараз перебуває в Росії

«Місце зустрічі: кожне місто України 29 серпня о 12:00 на площі біля будівель вашій місцевій міській адміністрації. У Києві на Майдані! Плакати робимо самостійно», — про таке повідомляється на сторінці у Facebook та Вконтакте так званого «маршу гніву». 

Сторінка заходу в Facebook
Сторінка заходу в Facebook

Рух покликаний повалити теперішню владу, якою нібито не задоволені тисячі українців. Модератором і організатором заходів ( а також групи «Патріоти України») в соцмережах Facebook та Вконтакте виступає користувач з ім’ям «Степан Мазура». Дві фотографії, які є на сторінках, без обличчя, інформація про особу теж відсутня. Особливо адміністратор звертається до українських націоналістів та ультрасiв.

Також в своєму Живому Журналі «Степан Мазура» повідомляє, що через соцмережі він особисто запросив на марш 20 202 українців: 

«З 20 202 висланих запрошень на 4372 запрошення відповідь прийшла: 3000 користувачів відповіли згодою вийти на марш, 560 поки до кінця не визначилися і лише 812 відповіли відмовою. На мій погляд це відмінна статистика антиурядових настроїв в Україні», — пише організатор. Як видно зі сторінки, на сьогодні вже з 24 тисяч запрошених 3,4 тис.відвідають, 689 — «можливо підуть». 

Gazeta.ua пов’язує діяльність так званого адміністратора «Мазури» з російською владою, а також інформує, що вперше телефон модератора був активований на території РФ. «Степан Мазура» погоджується, що він справді зараз в Росії на заробітках: 

«Що стосується змісту цього звинувачення, то так, все вірно, перед виїздом до Росії я купив пару нових сімок. Як би я це зробив, якби був «агентом Кремля»? Я просто не великий спец в справах конспірації і не відразу помітив, що мій телефон відображений у відкриту в профілях соціальних мереж», — відповідає виданню користувач на ім’я «Степан Мазура» в своєму ЖЖ. — «Видання Gazeta.ua звинуватило мене в тому, що я пишу з території Росії? Так все вірно. Я, як і мільйони мої земляків були змушені виїхати сюди на заробітки», — додав він. 

Слід також зазначити, що Gazeta.ua, а також користувачі мереж помітили, що пости «Степана Мазури» перекладені з російської мови в Google перекладачі, оскільки мова «кострубата».  Сам адміністратор визнає, що в його текстах багато помилок, оскільки він вивчав російську. 

Агітаційний плакат
Агітаційний плакат

Пізніше видання depo.ua написало, що до «маршу гніву» причетні Олег Ляшко та Ігор Мосійчук, які використовують захід задля передвиборчого піару. На такі звинувачення політики коментарів не давали. 

Також на сторінці майбутнього «Дня гніву» адміністратор влаштував опитування стосовно найгіршого президента. Петро Порошенко обійшов самого Віктора Януковича. 

Опитування \"Найгірший президент в історії України\"

Користувачі в соцмережах по-різному коментують так званий марш «Дня гніву»: дехто справді збирається йти на мітинг, дехто не вірить цьому і називає «Степан Мазуру» «прокремлівським агентом»:

«Скільки платить ФСБ за цю акцію?», — запитує читач Валерій Пельц.

«Я так розумію що вигоду від цього «дня» отримує лише ворог а не українці які туди з’являться. тому й зрозуміло звідки ростуть ноги. Сподіваюсь що українці не поведуться на цю московську мутку», — коментує Максим Василець Вконтакте. 

«Громадське радіо» продовжує спостерігати за подіями та обговоренням навколо так званого суботнього «маршу гніву», організованим невідомим користувачем соціальних мереж.

http://hromadskeradio.org/2015/08/26/nevidomyy-korystuvach-socmerezh-zaprosyv-24-tysyachi-ukrayinciv-na-antyuryadovyy-marsh-gnivu-i-poyihav-do-rosiyi#.VeE4ZnDHEjw.google_plusone_share

цікаво що деякі користувачі i.ua теж написали  що відвідають цей феесбешний марш.

Бійці ДУК ПС стануть вояками елітного підрозділу СБУ

  • 20.08.15, 19:59

Частина «Правого сектора» стане штатним підрозділом у складі СБУ, заявив в коментарі Громадському командир 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» з позивним «Чорний».

За його словами, це дасть можливість добровольцям легалізуватися. А це означає, що вони отримають статус учасника АТО, законну зброю, постійну зарплату і можливість постійного перебування на передовій.

«Це було важке рішення, тому що ми розуміємо, що це ще одна причина для того, щоб нам закиди різні робити, що, мовляв, «Правий сектор» - сбушники, і ми говорили, що вони такі, а ви не вірили, а на Майдані вони були сформовані СБУ чи ФСБ - це на совісті тих людей. Я думаю, що служба для наших хлопців в ЦСО «А» СБУ - це не найгірший, а найкращий варіант з тих, що ми можемо запропонувати. Якщо ви подивитесь на вимоги, які висуваються до кожного бійця, а це найелітніший підрозділ, який є в Україні, ну якщо вони будуть там служити - то це честь для нас. Той, хто хоче воювати, для того є шанс постійно бути на передовій, тому що 6-ий підрозділ постійно в зоні проведення АТО», - повідомив командир батальйону.

Як розказав «Чорний», серед критеріїв відбору: психологічні якості, поліграф, відсутність судимості, фізична підготовка. Віковий ценз - від 20 до 45 років. Відповідний контракт для рядових - від 3-х до 5-ти років, в офіцерів - від 1-го до 5-ти. Щодо зарплати, за словами комбата, рядовий отримуватиме 5,5 тисяч гривень плюс рахуватиметься перебування в зоні АТО - множиться на 2. У офіцерів - 7,5 тисяч гривень плюс те самі умови за перебування в зоні АТО.

«Там ще є градація по вислузі років, але далі ми не вникали, нам би зараз запустити цей процес. Але головне: ті люди, які хочуть служити у державних структурах, мають повну можливість, і ми маємо можливість їм таке запропонувати. Якщо до нас будуть питання, легалізовані ми чи ні, ми можемо показати списки - ось, ці люди служать в легальних підрозділах, до нас не має бути ніяких запитань», - підкреслив «Чорний».

На питання журналіста, що робитимуть ті, хто не захоче служити у спецпідрозділі, комбат відповів, що «вони без можливості служити не залишаться».

«Ми завжди маємо можливість брати участь у бойових діях, і ми їх до цього часу ведемо. Все дуже просто: наші підрозділи, як би комусь не хотілося, розвідка і все інше, завжди перебувають в зоні АТО», - додав «Чорний».

Водночас, підкреслив комбат, ніхто не закриває двері перед тими бійцями, які хочуть воювати у складі ЗСУ. 

«Хлопці, які пройшли вишкіл у «Правому секторі», якщо вони розуміють, що можуть воювати, розуміють, що таке військо і що вони можуть робити спокійно на контракті, то можуть туди йти. Відповідно, я пишу рапорт про те, що я рекомендую людину на службу в такому-то підрозділі. Вони йдуть з цим документом у віповідну структуру і далі служать. Це звичайна практика. Є зараз певна кількість людей, які служать в збройних силах. Деякі ходять навіть з нашими шевронами. Тобто, з шевронами своєї бригади і «Правого сектору». Ніхто цього не забороняє. Хочу сказати, що «Правий сектор» - це не секта, яка вирішила, що от, всі будуть у нас - і все, ніхто нікуди не піде. Півтора року ми спокійно відправляли людей в ті підрозділи, в яких вони хотіли служити. В той же самий СБУ теж. Ніхто про це, правда, не знає, що позаштатниками там служать більше 40 чоловік. Які пройшли вишкіл в «ПС», потім відповідні тести у СБУ - і їх взяли»

Як повідомив командир 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор», формування штатного підрозділу в СБУ не відбуватиметься швидко. Тому що стандартний відбір кожного бійця триває 6 місяців. Щоправда, за словами «Чорного», в СБУ погодились скоротити цей термін до 2-х місяців.

«Чорний» також підкреслив, що єдина структура, з якою у «Правому секторі» не ведуть переговорів щодо легалізації, то це МВС. Бо вимога, яку у корпусі висунули до відомства - відповідь по винним і причетним до подій на Майдані, досі не виконана.

https://www.youtube.com/watch?t=140&v=zS_Ora-_yzk

США нас зливають


Сегодня Соединенные Штаты Америки официально передали Украине высокотехнологичный военно-полевой экспедиционный госпиталь стоимостью $7,6 млн! Благодаря данному госпиталю военнослужащим ВСУ будет оказываться незамедлительная медицинская помощь по стандартам НАТО.

Экспедиционная система медицинской поддержки (EMEDS) представляет собой легкое, компактное реанимационное сооружение, которое можно выдвинуть в район боевых операций широкого спектра для оказания скорой медицинской помощи. Она может использоваться для лечения раненых, стабилизации пациентов и подготовки жертв для медицинской эвакуации в учреждения, занимающиеся лечением на более высоком уровне. Предоставляются также первичная медико-санитарная помощь, стоматологические услуги и услуги общего медицинской защиты военного персонала.

Госпиталь рассчитан на работу в нем 30 врачей и вспомогательных медицинских работников. Он может оказывать медицинскую помощь 3000 военных. Состоит из четырех палаток, разворачивается в течение 24 часов и может действовать автономно без снабжения до 10 дней.

Ну, вы поняли, нас сливают, дайте Джавелины!

Кому війна а кому ЗРАДА

Разведка перехватила разговор россиян: мы на такое не подписывались, никто не говорил, что укры так воюют
18 августа, 10:15

Россияне два раза в неделю отводят подбитую технику и пригоняют новую, пишет Пятигорец.

танк
Оккупантов не предупредили, что украинцы умеют воевать Facebook пресс-центра АТО
У воюющих на Донбассе россиян постоянно что-то взрывается, после чего они отводят технику в тыл и ноют, что они на такое "не подписывались".

Об этом известный киевский волонтер Денис Пятигорец, активно помогающий силам АТО, рассказал на своей странице в Facebook.

"Коротко из сектора М от разведки 14-й бригады. Ночь была неспокойной, но не на столько как мы прочитали в интернете. Возможно кому-то и нужно так писать — им там виднее. Там где был я и мои пацаны вчера ночью было относительно тихо — стандартные дуэли. Знаю про Сартану. Это ужасно. Говорят, снаряды ложились в центр села. Начинаю верить в то, что сепары действительно работают без наводчиков — иначе зачем так лажать?

Что касается потерь сепаров за вчерашнюю ночь — точно сказать не могу. В штабе сектора говорили, что ВСУ разбили артрасчет и два минометных расчета 120 мм. Говорят, разбили в хлам. Про детали не в курсе.

Но это не какое-то там неординарное событие. Чтобы тебе было понятно — мои пацаны лазят каждый день вдоль всей линии разграничения в секторе М и фиксируют любые изменения. Так вот каждый день у русни что-то взрывается. Стабильно минимум два раза в неделю мои фиксируют, как русня отводит подбитую технику и пригоняет новую. Каждый день в перехватах нытье с той стороны, что типа мы на такое не подписывались, что никто не говорил, что укры так воюют.

Короче, Денис, это не 2014-й год. И я уверен, что до русликов это уже дошло", — цитирует Пятигорец сообщение от разведчиков 14-й мехбригады Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины, прикрывающей Мариупольское направление.

Напомним, вчера стало известно, что в Донецке силы АТО  ответным огнем накрыли волгоградских мотострелков. Оккупанты потеряли убитыми 11 и ранеными 17 человек.

Побитих на Банковій лікують під вартою.

  • 03.12.13, 23:43
П'ятеро учасників Євромайдану, яких побили під час сутичок з «беркутом» на вулиці Банковій у Києві, тримають у спецпалаті лікарні, куди може заходити лише міліція.

У кабміні є свій євромайдан

  • 27.11.13, 00:08
«У Кабміні є свій «євромайдан» урядовців, які хочуть зупинити кулуарну підготовку вступу України до МС», – нардеп

Президент Янукович і Прем’єр-міністр Азаров не тільки не виконують волю народу, але і порушують закон, коли таємно готують Україну до вступу у Митний Союз. 

Про це «Погляду» розповів народний депутат Сергій Каплін, який зініціював створення тимчасової слідчої комісії із розслідування протиправної діяльності прем'єр-міністра Азарова щодо підготовки України до вступу у Митний Союз. 

«Документи сьогодні вже подані на розгляд парламенту, який має дати правову оцінку діям міністрів, зокрема Прем’єру. В уряді є свій своєрідний євромайдан – кілька міністрів, які відмовляються візувати постанову Азарова. Її, до речі, зробили попереднім числом, бо вона була суттєвим порушенням регламенту», – розповів Сергій Каплін.

За словами нардепа, всі без виключення міністри, які підписалися під постановою, вчинили співучасть у злочині проти народу України.

«Ці документи є достовірними. На мене вийшла людина, яка вболіває за євроінтеграцію, і я отримав документи від представників Кабміну, які просили оприлюднити ці документи, щоб зупинити цю кулуарну підготовку до вступу до Митного Союзу», – розповів народний депутат.

Водночас нардеп пояснив, чому Президенту і Азарову так потрібен Митний Союз. «Вступ у Митний Союз дасть їм можливість безперешкодно запровадити в Україні диктатуру, як це зробив свого часу Лукашенко. Розмови про те, що вони захищають великі промислові підприємства, – це не більш як маніпуляції. Польща удвічі збільшила експорт після того, як стала частиною Євросоюзу», – зауважив народний депутат.

Співрозмовник також зазначив: є закон, який чітко визначає курс України на євроінтеграцію, тому «відступники» не тільки не виконують волю народу, але і порушують закон. 

«Таке порушення можна кваліфікувати як зраду державних інтересів. Більше того, події навколо Майдану теж підтверджують зрадницькі мотиви уряду і президента. Взяти хоча б вчорашнє прослуховування штабу Майдану», – завважив Сергій Каплін.

На думку політика, якщо Євромайдан збере мільйонний мітинг, то нічого не зможе зупинити громадян, які давно мріють про розправу над режимом. «Після цього усі очільники будуть позбавлені всіх своїх межигірь, офісів. Ми на порозі серйозного народного суду. Цей суд триває і, якщо не буде каяття з боку Азарова і Президента, то це може закінчитись передчасним вироком і народ цей вирок виконає самостійно. Для цього режиму все може закінчитись плачевно і в стислі терміни, бо він грає з вогнем», – підсумував Сергій Каплін.

http://pohlyad.com/news/n/29916

Заява місії Кокса-Квасневського.

  • 15.11.13, 14:31
МОНІТОРИНГОВА МІСІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ В УКРАЇНІ

Пет Кокс, колишній Президент Європейського Парламенту

Александр Квасьнєвський, колишній Президент Польщі

Заява Місії

Брюссель, 13 листопада 2013 року

З огляду на швидкозмінну ситуацію, яка стосується виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, включно із положеннями про створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, між Європейським Союзом, його країнами-членами та Україною, ми оприлюднюємо попередню заяву нашої місії, а не остаточний звіт.

Наша місія щойно повернулася після свого 26-го візиту в Україну. Ми відзначаємо досягнення значного прогресу у виконанні вищезгаданих умов. Однак ми також з жалем констатуємо, що наразі не готові звітувати про повне виконання цих умов.

На даному етапі на розгляді у Верховній Раді знаходяться дві конкретні та одна потенційна пропозиції щодо законів, необхідних для виконання умов для підписання Угоди про асоціацію. 

8 листопада Верховна Рада – за повної підтримки опозиції – успішно ухвалила у першому читанні законопроект про прокуратуру і законопроект про внесення змін у закон про парламентські вибори. Очікується, що друге читання, присвячене розгляду цих законопроектів, відбудеться під час парламентської сесії, яка пройде наступного тижня і розпочнеться у вівторок, 19 листопада.

Після кількох місяців роздумів і обговорення різних варіантів місія запропонувала застосувати часткове помилування Юлії Тимошенко як найвірогідніший спосіб розв’язання проблеми вибіркового правосуддя. Цей варіант є мінімальною вимогою, яка здатна дати максимальний результат. Він залежить винятково від української влади та доброї волі Президента України і не передбачає ані делегування відповідальності за його виконання іншим інституціям, ані потребу змінювати чинне законодавство. Однак Віктор Янукович віддав перевагу альтернативному шляхові, який полягає у розробці спеціального закону, що дозволятиме засудженим, включно із Юлією Тимошенко, лікуватися закордоном через незадовільний стан здоров’я та гуманітарні причини.

В останні тижні у Верховній Раді була зареєстрована ціла низка законопроектів про лікування за межами України. Однак жоден із них не мав спільної підтримки від уряду та опозиції. Відповідальність за досягнення консенсусу з приводу розробки необхідного законопроекту була покладена на спеціальну робочу групу, очолювану народним депутатом від Партії регіонів Геннадієм Васильєвим.

Наразі Партія регіонів не запропонувала жодного законопроекту про лікування закордоном, виступаючи водночас проти усіх чинних проектів закону з цього питання. Проте пропозиція щодо ухвалення такого закону надходила від Президента. Він особисто засвідчив перед медіа, низкою голів держав і міністрів закордонних справ ЄС, а також представників Європарламенту і Єврокомісії свій намір підписати такий закон щойно його буде ухвалено Верховною Радою.

Час для виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію 29 листопада, невпинно спливає. Остання парламентська сесія, що передуватиме саміту Східного партнерства у Вільнюсі, відбудеться в Україні наступного тижня. Вона може стати вирішальною у розв’язанні проблеми; однак, з іншого боку, вона здатна спровокувати безвихідь і перетворитися у контрпродуктивний пошук винуватого. Місія закликає усі сторони процесу конструктивно використати час, що залишився, задля досягнення історичного консенсусу, результатом якого може стати успішний саміт у Вільнюсі.

Ми відзначаємо хронічну відсутність взаємодовіри та певності між сторонами, які представляють уряд та опозицію у Верховній Раді. У разі невдачі у виконанні необхідних умов існує ризик виникнення ситуації, за якої кожна сторона звинувачуватиме іншу в утриманні політичних заручників. Це може виявитися надчутливим та надемоційним завершенням процесу.

З огляду на майбутню зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, що відбудеться 18 листопада, ми вважаємо, що наразі завчасно стверджувати, що необхідні умови були виконані або, навпаки, що ці умови все ще не можуть бути виконані. На нашу зважену думку, невирішені проблеми можуть бути розв’язані тим чи іншим способом. Важливим є не здатність розв’язати проблему, а радше політична воля зробити це. Що є дійсно конче потрібним у наступний тиждень – це віднайти політичну волю, діяти та досягти результату.

З огляду на вищевикладене та рекомендації Президента Європарламенту Мартіна Шульца, які були одноголосно підтримані Конференцією голів політичних груп Європарламенту, було вирішено подовжити мандат місії до вільнюського саміту та попросити її повернутися в Україну наступного тижня.

Тарас Стецьків: В чиїх руках цивілізаційний вибір України?

  • 10.11.13, 14:05
Здається, що Тарас Стецьків просто і чітко окреслив те, що ми всі і так знаємо – всю цю історію з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС. Тільки одні говорять прямо, а інші вдають з себе незайманок.

Отож:


"В цьому місяці Україна підпише або не підпише угоду про асоціацію з Європою. Це в першу чергу залежить від В. Януковича. Він нещодавно став "євроінтегратором" не з переконань і не через прозріння. Просто Росія Путіна почала тиснути занадто сильно і виникла загроза втрати награбованого за три роки президентства. Дехто, з подачі російських телеканалів, навіть почав називати Януковича "українським Мазепою". Деякі українські "патріоти-державники" підхопили цю наживку і починають плазувати перед владою, фантазуючи, що вона ніби то відривається від Москви. Драма чи трагедія насправді полягає в тому, що підпис у Вільнюсі може поставити тільки Янукович.

Доля угоди залежить також від ув'язненої Тимошенко, точніше, від її згоди на "тюремні канікули" без амністії (бо на амністію Янукович не погодиться). Що у ній переможе: політик, який хоче брати участь у майбутніх виборах чи державний діяч, який жертвує заради цивілізаційного вибору України?

Доля України залежить також від Європи. Тут сумнівів найменше. Європейські керівники і дипломати впродовж 2013 року виявляють максимум мудрості і гнучкості, йдуть на компроміси, аби не дати Януковичу приводу зірвати підписання угоди. Але Європа також мусить зберегти лице, інакше справа буде виглядати так, що президент України з кримінальним минулим зламав правила і цінності, на яких створювався Європейський Союз.

Доля угоди також залежить від того, чи дасть Путін Януковичу хабар (у вигляді дешевшого газу, кредитів ("соболєй", і т. д.) без зобов'язання Януковича негайно вступити у Митний Союз. І від того, чи Янукович цей хабар візьме. Справа в тому, що Янукович не хоче ні в ЄС, ні в Митний Союз. Він хоче грабувати Україну самостійно. Проте ситуація зараз загострилася настільки, що вибір доведеться робити.

Януковичу потрібні гроші, щоб врятувати свою владу. Урядування Азарова протягом трьох останніх років, грабіж країни "сім'єю", безвідповідальність олігархів поставили нашу державу на грань банкрутства. Щоб врятувати ситуацію, потрібні зовнішні кредити. Їх може дати або Захід, або Росія.

Захід (МВФ) дасть кредити під дотримання правил і стандартів, яких дотримується цивілізований світ, Росія дасть під зобов'язання повернення України назад в імперію.

На жаль, від української "реєстрової" опозиції (Батьківщина, Удар, Свобода) практично нічого не залежить. Якби з початку року опозиція організувала масштабну мобілізаційну кампанію серед суспільства під гаслом "Ми йдемо в Європу", якби вона організувала широку роз'яснювальну роботу на Півдні і Сході щодо переваг європейського вибору, якби 18 травня на Софіївському майдані вона зібрала сотні тисяч людей, які за маніфестували б своє прагнення йти до Європи – вона могла б зараз на щось вплинути. Якби така робота була зроблена, то зараз, опозиція, напередодні Вільнюського саміту, який починається 27 листопада, могла б вивести на вулиці Києва і обласних центрів мільйони людей, які мали б тиснути на Януковича і давати сигнал Європі.

А так опозиція відіграє роль статистів і цивілізаційний вибір України в черговий раз опинився в руках декількох політиків."
Сторінки:
1
2
попередня
наступна