Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Власенко без мандату: кінець євроінтеграції?

  • 07.03.13, 18:29

 Вищий  адміністративний суд України позбавив депутатського мандата захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка. Оглядачі говорять про удар по парламентаризму та згортання курсу на європейську інтеграцію.

Професор політології Олексій Гарань зізнався в інтерв'ю DW, що позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата за рішенням Вищого адмінсуду стало для нього цілковитою несподіванкою. Експерт нагадав, що у понеділок, 4 березня, німецьке МЗС безпрецедентно жорстко відреагувало на справу Власенка - посол України був викликаний "для проведення бесіди про становище в Україні". А у вівторок була оприлюднена спільна заява речників Високого представника ЄС у закордонних справах та  безпековій політиці Кетрин Ештон і Європейського Комісара з розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, які закликали українську владу зробити у ситуацію з Власенком все, аби "не виникло враження, що судову владу використовують у політичних цілях". 

Гарань очікував, що за цих умов влада не буде "скорочувати можливості для поглиблення стосунків з Євросоюзом", а навпаки, піде на компроміс з опозицією і забезпечить ухвалення парламентом необхідних для підписання угоду про асоціацію з ЄС документів. "Натомість, влада продовжила попередню бульдозерну політику. І тут йдеться не лише про самого Власенка, а про стосунки влади та опозиції в цілому", – зазначив Гарань.

"Найгірший розвиток подій"

Опозиція заблокувала роботу Верховної Ради через суд над ВласенкомОпозиція заблокувала роботу Верховної Ради через суд над Власенком

Керівник представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні Кирило Савін очікував саме такого рішення суду. Спостерігаючи за судовим засіданням разом із депутаткою Європарламенту від Німеччини Ребекою Гармс, Савін остаточно переконався, що суд від початку був налаштований проти Власенка і що цей процес мав винятково політично мотивований характер. "Про яке верховенство права може йтися, коли на позовній заяві, всупереч Цивільному кодексу, була відсутня дата і вона взагалі мала би не розглядатися судом. Але суддя прийняв заяву до розгляду, зазначивши, що дата поставлена на вхідному номері, який проставлений судової канцелярією", – сказав Савін в інтерв'ю DW.

За його словами, позбавлення Сергія Власенка мандата прямо суперечить домовленостям, досягнутим під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі 25 лютого. Йдеться зокрема про проблему політично вмотивованого судочинства в Україні, яка стоїть на заваді підписанню угоди про асоціацію з ЄС цього року. Жодних ознак виконання президентських обіцянок Савін досі не помітив. Натомість, рішення суду щодо Власенка, як вважає експерт, "було найгіршим, що можна було зробити в цій ситуації". "Реакція ЄС буде максимально негативною для України", – спрогнозував керівник представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля.

Зачистка політичного поля

Київський політолог Віктор Небоженко впевнений, що відібравши у Сергія Власенка депутатський мандат, влада виконує одразу кілька завдань. Він вважає, що "президент зачищає політичне поле", щоби 2015 року, під час президентської виборчої кампанії, Верховна Рада не могла бути майданчиком для критики влади опозицією. Небоженко очікує, що слідом за Власенком депутатських повноважень позбавлять й інших опозиціонерів, а також тих регіоналів, успішний бізнес яких "привертає увагу правлячої сім'ї".

Політолог також вважає, що початок суду з позбавлення Власенка депутатського статусу не випадково збігся в часі з візитом Віктора Януковича в Москву. "Демонстративним вигнанням з парламенту одного з лідерів опозиції та захисника Тимошенко Янукович дав президенту Росії Путіну гарантії  того, що підписання угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті восени цього року буде зірване так само, як був зірваний вступ України в НАТО на Бухарестському саміті у квітні 2008 року", – вважає Небоженко. Він не виключає, що після випадку з Сергієм Власенко Захід оприлюднить перелік українських посадовців, яким буде заборонений в'їзд в розвинені країни та користування там банківськими рахунками.

Олександр Савицький

dw.de

Тепер від імені Тимошенко напишуть чистосердечне признання

  • 07.03.13, 10:49


 

Користуючись випадком, іще раз озвучую свою думку щодо «компромісу Януковича» та «вирішення проблеми Тимошенко», як їх бачить Янукович. А все дуже просто.

Спочатку знищується і закривається захист Тимошенко. Весь. Спочатку Власенко, як найбільш небезпечний, потім Кожемякін і Плахотнюк - саме в такому порядку. Після цього усуваються всі комунікатори з Тимошенко. Когось усунуть, когось (ту ж саму Женю часто просто втупу не пускали) просто не будуть пускати. 

В умовах повної медіа-блокади призначаються державні захисники Тимошенко, які гарантуються новим КПК. Однак всі ми знаємо, що ці «державні захисники» будуть міцно висіти на гачку у новоутворених структур контролю адвокатської діяльності. І ці захисники «під тиском неспростовних доказів» згідно нового КПК йдуть на угоду зі слідством, і в обмін на покращене утримання, скажімо, «умовляють» (насправді просто на колінці пишуть у підсобці і підмахують факсиміле) Тимошенко написати щиросердне зізнання в убивстві Щербаня, Момота, Брагіна та іще 20 донецьких бізнесменів часів «ревучих 90-х». 

Це, на думку автора цього плану, змусить європейців відвернутись від Тимошенко (адже сама зізналась, які питання), і зніме це питання з переліку вимог ЕС. І одночасно дає Януку формальну приключку її не випускати, і тримати десь в ув'язненні як Залізну Маску. Такий стан Тимошенко дає, за планом, необмежений простір для кулуарних домовленостей - адже маючи ножа, приставленого до горла заручниці, можна багато чого виторгувати.

Сподіваюсь, що я помиляюсь, і все не так. Або все так, але хтось має план його перебити. Наприклад, опозиція...

 

 

 

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО

Під будинком на Власенка чекає автозак.

  • 06.03.13, 20:48
Раніше народний депутат заявляв про те, що його можуть заарештувати після того, як позбавлять депутатських повноважень


Біля будинку на бульварі Лесі Українки, де проживає екс-нардеп від "Батьківщини", стоїть автозак. Спецтранспорт міліції помітили на вулиці очевидці, повідомляє агентство"Відеоновини".

Нагадаємо, раніше Сергій Власенко заявляв, що його можуть заарештувати напередодні дня народження (7 березня, – ред.), якщо ВАСУ задовольнить позов спікера ВР Володимира Рибака про позбавлення депутатських повноважень Власенка з причини сумісництва (роботи адвокатом).

Сьогодні, 6 березня, Вищий адмінсуд України задовольнив позов спікера ВР Володимира Рибака, позбавивши Сергія Власенка депутатських повноважень.

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що не знає, чи буде тепер Власенко захищати інтереси Юлії Тимошенко в суді, чи буде переховуватися. За словами Яценюка, він обговорить із Власенком подальші дії сьогодні ввечері, після чого відбудеться засідання опозиції.

екс-прокурор Криму призначений головою Львівської ОДА :(

  • 06.03.13, 20:34

За даними журналістів, президент звільнив з посади голови Львівської ОДА Михайла Костюка і призначив на його місце Віктора Шемчука.

Виктор Шемчук
Віктор Шемчук 


За даними видання, найближчим часом на сайті президента України з'явиться відповідний указ.

За попередньою інформацією, колективу Львівської ОДА буде представлено новий голова - ним стане екс-прокурор АР Крим Віктор Шемчук.

Шемчук народився 4 листопада 1970 в Тернополі. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. З 1993 по 1998 рік працював на різних посадах у прокуратурі Тернополя.
З 2005 року обіймав посаду заступника генерального прокурора України (Святослава Піскуна, а потім Олександра Медведька) - прокурора АР Крим.

Народний депутат України 6-го скликання з листопада 2007 від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", № 33 у списку. З червня 2010 року - член депутатської групи Давида Жванії "Право вибору".

За матеріалами: zik.ua

ВАСУ лишил Власенко депутатского мандата

  • 06.03.13, 17:19
Высший административный суд удовлетворил представление спикера ВР Владимира Рыбка о лишении депутатского мандата Сергея Власенко за совмещение депутатской и адвокатской деятельности.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Суд постановил, что Власенко нарушил закон Украины, и,несмотря на доказательства стороны защиты, совмещал адвокатскую и депутатскую деятельность.

У Львові збільшать виплати ветеранам УПА в два рази

  • 06.03.13, 15:19


UPA-Zaslugy1.png

З другого півріччя цього року Львів пропонує збільшити суму доплати до пенсії, яку щомісяця отримують ветерани УПА, з 500 грн. до 1 тис грн.

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий на сьогоднішньому віче з нагоди вшанування пам’ятні генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича.

«Ми у Львові гордимось нашими вояками УПА. Не визнають їх у Верховній Раді. Віримо, що сьогоднішня велика кількість депутатів з Галичини для цього зробить все можливе. Що ми сьогодні можемо зробити для наших вояків УПА? Їх з кожним роком стає все менше. Нам треба чути їхні слова, які вони передають нашим дітям. Цей прямий зв’язок важливий», – сказав він.

«Ми спромоглись у Львові свого часу прийняти рішення і щомісяця ми робимо доплату до пенсій воякам УПА по 500 грн. Чи це є достатньо? Думаю, що ні. Я сьогодні маю ініціативу, щоб з другого півріччя цього року ми збільшили цю виплату для вояків УПА до суми 1 тис грн. Вони цього заслуговують. Це важко, але ми такі кошти знайдемо. Я сьогодні виступаю з ініціативою звернутись до голів міських, обласних рад тих територій, де є славна пам’ять УПА, щоб вони підтримали нашу ініціативу. Ми не маємо часу чекати. Ми тут, на місці, ми - українська влада, і повинні зробити все, що в наших силах, щоб нам не було соромно. На нас сьогодні дивиться вся Україна. Ми повинні показувати приклад», – додав Садовий.

на всю Россию-Янукович сидел за попытку изнасилования

  • 06.03.13, 15:10

Об этом в день визита Януковича в Москву рассказал автор «Легенд Невского проспекта» Михаил Веллер в эфире самого популярного радио РФ.

Приводим фрагмент интервью писателя радио Эхо Москвы:

Михаил Веллер

Михаил Веллер

«Глядя на честное лицо Януковича, совершенно понимаешь этого человека, понимаешь его жизнь, будучи знакомым с какими-то фактами из его биографии. Ни в одной нормальной стране президент, который сдирал шапки с пенсионеров и сидел за попытку изнасилования, не имеет ни одного шанса пройти не то, что в президенты, а во что бы то угодно, какие-нибудь губернские секретари по подсчету дохлых мух».

Документы для Страшного Суда. 60 лет без сталина....и суда

  • 05.03.13, 22:03
Документы для Страшного Суда
Страшный Суд для русских - массовые расстрелы инвалидов Второй мировой войны.
Свои стреляли своих - стандарт для русской нации генетических уродов.


Французькі депутати: не пущать Ахметова і Новінського в ЭС

  • 05.03.13, 20:38
Ахметов и Новинский
Двадцять французьких депутатів підписали петицію, в якій міститься вимога звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та застосування санкцій до людей з оточення президента Віктора Януковича.

Автори і підписанти петиції закликають керівництво Євросоюзу ще раз "звернути увагу на порушення основоположних прав колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка залишається жертвою незаконного ув'язнення"

Крім того, в петиції написаної через кілька днів після саміту Україна - ЄС міститься вимога не підписувати договір про асоціацію між Україною і Євросоюзом поки не буде вирішено питання про звільнення Юлії Тимошенко.

Ще одним пунктом петиції є вимога заборонити "українським громадянам Рінату Ахметову і Вадиму Новицькому, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади причетних до справи Тимошенко" в'їзд у країни Євросоюзу і розширити цю заборону на всю шенгенську зону.

Крім того, підписанти закликають європейську владу використовувати їх банківську систему щодо даної категорії громадян "згідно з духом "Закону Магнітського", прийнятого Конгессом США в грудні минулого року.

В посольстві Франції в Україні ZN.UA не змогли прокоментувати цей документ посилаючись на те, що дипломатична місія має право коментувати лише позицію міністерва закордонних справ країни і не може коментувати або давати роз'яснення дій депутатів французького парламенту. 

Повний текст петиції (переклад з французької):

Петиція до: Європейського Союзу

Від: Депутатів Французької Республіки

Щодо: Звільнення Юлії Тимошенко

"Я подумала, що настали останні хвилини мого життя. У стані нестерпного болю та страху, я почала плакати та кликати на допомогу, але жодної допомоги не надійшло"

Юлія Тимошенко, 24 квітня 2012 року

Мі, підписанти цієї петиції,

Хочемо привернути увагу Європейського Союзу до порушень основоположних прав колишнього Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка лишається жертвою незаконного ув'язнення, що стало наслідком вибіркового застосування судочинства та використання судової процедури в політичних цілях з боку української влади.

Рішуче засуджуємо все більш нелюдські умови її утримання, які включають протизаконне поводження, що набуває нестерпного характеру з психологічної та фізичної точки зору для Юлії Тимошенко з моменту її ув'язнення 11 жовтня 2011 року, та висловлюємо у цьому зв'язку наше серйозне занепокоєння з приводу драматичного погіршення стану здоров'я Юлії Тимошенко, яка позбавлена українською владою доступу до необхідного лікування.

Підтримуємо заяву проти України, з якою Юлія Тимошенко звернулась 10 серпня 2011 року до Європейського Суду з Прав Людини (ЄСПЛ) на підставі порушення українською владою статей 3 (заборона катувань), 5 (право на свободу та безпеку), 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя) та 18 (обмеження у застосуванні обмежень на права) Європейської Конвенції з прав людини та вітаємо рішення ЄСПЛ від 14 грудня 2011 року про надання цій справі пріоритетного статусу, а також рішення від 15 березня 2012, прав. 39, яке містить вимогу до української влади забезпечити для Юлії Тимошенко доступ до адекватного медичного обслуговування.

Шкодуємо, що численні політичні зусилля, докладені з боку Європейського Союзу, зокрема, в рамках виконання резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні (2012/2889 (RSP)) та спостережної місії Європейського парламенту в Україні з метою досягнення конкретних зрушень з боку українського уряду в сфері судової реформи та вирішення питання політично мотивованих судових переслідувань, зокрема, у випадку Юлії Тимошенко, досі не принесли очікуваних вагомих результатів, і наголошуємо в зв'язку з цим, що укладення угоди про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом і Україною вимагає від останньої приєднання до спільних демократичних цінностей, таких як забезпечення верховенства права, дотримання прав людини, незалежності судової влади та свободи засобів масової інформації. Внаслідок чого просимо Європейський Союз відреагувати на серйозність ситуації з Юлією Тимошенко, яка демонструє неприпустимий випадок порушення основоположних прав в Європі, невідкладно вживши проти відповідних українських органів влади та осіб, які несуть в Україні відповідальність за незаконне утримання в неволі Юлії Тимошенко, наступні санкції:

і. Призупинити переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Європейським Союзом і Україною до моменту, поки остання не вирішить проблему вибіркового правосуддя , зокрема, у випадку Юлії Тимошенко.

іі. Застосувати до українських громадян, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади, що причетні до справи Юлії Тимошенко, зокрема, Ріната Ахметова та Вадима Новінського, заборону на в'їзд на європейську територію, а також використання її банківської системи, відповідно до духу "Закону Магнітського", ухваленого Конгресом США в грудні 2012 року, та доданого до нього "списком".

ііі. Виступити з вимогою про виконання рішення ЄСПЛ від 15 березня 2012 року, прав. 39, аби дозволити негайний доступ Юлії Тимошенко до необхідного лікування.

П'ятниця 1 березня, 10.00 - Підписанти петиції щодо звільнення Юлії Тимошенко

Васали імперії.

  • 05.03.13, 08:50
Луганськ і Донецьк відзначили 400-річчя Дому Романових 
    У Луганську та Донецьку пройшли урочистості, присвячені 400-річчю Дому Романових.

У Луганську заходи організувала група «Русское Православное собрание», до якої входять ряд громадських організацій - Рух Володимира Мономаха «Русь», Народний Собор, літературно-історичний клуб «Русич», Союз Російського Народу, Луганський округ донських козаків та інші.

Після Божественної літургії в храмі Гурія Самона і Авіва, з благословення архієпископа Луганського і Алчевського Митрофана була проведена Хресна хода на честь Святих Царствених Страстотерпців, в якій брали участь близько 1500 людей.

Хресна хода зєднала сучасний центр міста і старий центр ще імперського Луганська, тим самим ознаменувавши духовний звязок поколінь луганчан. Закінчилася хода подячним молебнем у Свято-Казанського храму.

Потім в обласному Палаці культури відбувся святковий концерт, присвячений ювілею Дому Романових.

У Донецьку теж пройшла Хресна хода і літургія у Свято-Благовіщенському храмі.

Останній російський імператор з роду Романових Микола II разом з дружиною і дітьми прославлений у лику святих Російською православною церквою як страстотерпець. Раніше він був прославлений Руською зарубіжною церквою як мученик.

Микола II і члени його сім'ї були розстріляні більшовиками в 1918 році.

Луганськ

Донецьк