Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Что самое главное в танке? НЕ ОБГАДИТЬСЯ ОТ СТРАХА!!!

  • 24.05.13, 22:03
Страшно и стыдно читать о происходящем в Украине. Страшно, потому что падать уже некуда, а стыдно, потому что это наша с вами страна. Страшно, потому что для банды, оккупировавшей Украину, нет такого понятия, как стыд, совесть, приличия и ПОЛИТИКА. Стыдно, потому что нам постоянно внушают, что МЫ БЕССИЛЬНЫ что-то изменить. Внушают методично, круглосуточно, навязчиво, используя любые методы.
Ещё страшнее осознавать, что нашу страну уничтожает не внешний враг, а горстка гопников и психически больных особей. То, что «старший брат» ковыряет, ухмыляясь, застоявшейся без дела за 20 лет дубиной в наших ранах – не удивительно. Удивительно, что только недавно уголовные оккупанты Украины, осознали, что и в России их уже не примут. НИКОГДА!
Ещё страшнее осознавать, что гопникам удалось главное, чего они, собственно, и добивались – разделить нашу страну. Другое дело, что разделение произошло по иному сценарию и по другой линии передела. По одну сторону баррикад – НАРОД УКРАИНЫ, по другую – человекообразная шваль, отбросы общества, все те, кто вне оккупации уголовниками обычно строго распределены между нарами и палатами в психушках.
Нет смысла сегодня снова разбирать причины, по которым в нашей стране сложилась не имеющая аналогов в истории ситуация – их много, и почти все они лежат ВНЕ области политики, и касаются нравственных критериев каждого человека.
В таких условиях очень сложно сохранить здравомыслие. А сумбур в головах украинцев к тому же усиленно подогревает шайка псевдополитологов и особей, называющих себя журналистами, которые давно уже, и прочно переквалифицировались в подпевал ПРиматовской банды. Нанятые на службу пиховшики, чаленки и бузины, следуя плану политтехнологов, методично разрушают общечеловеческие ценности и моральные устои.
1. Стая подлецов, возглавляемая колосниченко, свела день памяти погибших 9 мая к выяснению вопроса, кто лучше из признанных во всём мире преступников – сталин или гитлер.
2. Не придумав ничего нового, шайка в очередной раз поменяла местами понятия и объявила ОО, Свободу и ВЕСЬ ЗДРАВОМЫСЛЯЩИЙ НАРОД УКРАИНЫ фашистами. Читайте сайт ГУЛАГ, и вопросов, КТО в Украине сегодня фашист, не останется.
3. События 18 мая подаются только в одном ключе – виноваты избиваемые, митингующие, ОО, Свобода. Вопросы отъявленного бандитизма, боевиков на службе ПРиматов, организации ПРеступного заговора и ПРовокации – даже не ОБСУЖДАЮТСЯ.
4. ПРиматовская шобла ПРедпочла не заметить, что народ ГОТОВ к свержению оккупантов. И не поняла к своей беде, что это будет НЕ революция, как бы они не бесились, какие бы идиотские заголовки не давали статьям о митингах их «автописатели» и «автотролли».
Мне очень интересно, а что все эти люди (скорее человекообразные) хотели увидеть или услышать на мирном, подчёркиваю, мирном митинге 18 мая? Идёт очередная провокационная подмена понятий – ведь революцию не только никто из ОО не обещал, но и революции не делаются на митингах. Это же азы политической борьбы.
Так к чему же они призывают нас в результате, пописывая свои опусы? Не больше, не меньше, как к бунту, гражданской войне. Рассказывая об «очередном провале» восстания (???), выдавая свои перлы даже не за истину в последней инстанции, а за желаемую реальность, они просто провоцируют нас на жестокие действия. Что они хотели услышать? Что Яценюк, Тягнибок и Кличко пафосно выкрикнут: «Все на баррикады!», и достанут из шляпы станковый пулемёт?
Кто-то из этих доморощенных самозванцев знает и понимает разницу между революционером и оппозиционером, бандитско-уголовной стаей и оппозицией???
А самым циничным в их призывах является то, что при первой же попытке кого-то из оппозиционеров дать физический отпор банде уголовников, они первыми поднимут вой, и сменят свой поучающий и насмешливый, порой издевательский тон, на осуждение и уже другие призывы - «заклеймить». Собственно, что уже и произошло. Например, чаленков и пиховшеков не волнует появление БТР на улицах Киева, они абсолютно удовлетворены откровенным бандитизмом своры недочеловеков, обычной гопоты, устроившей демонстрацию поселкового боя в Киеве типа «стенка на стенку». Этих двуногих животных волнует (дословно) «Какое право имела гопота из "Свободы" нападать на кроликов? Кто им такое право давал?».
Если внимательно присмотреться, то ПР, как ракового образования, уже НЕ СУЩЕСТВУЕТ. Есть разрозненные недочеловеки, продолжающие исступленно лгать, и извиваться от страха. И их клички уже примелькались, получили свою оценку. Их никто не слушает, им никто не верит, над ними просто издеваются. Фашиствующий женский батальон ПРиматов – вне конкуренции. История хорошо знает их предков. Женщины-гестаповки, прославившиеся в годы 2-й мировой войны – это цветочки, по сравнению с ягодками – герман, богословской, гориной, бондаренко, акимовой и пр. http://repin.info/xfiles/Gestapovki-bloody_executioners_of_Hitler
Вот только не зря Бог бодливой корове рогов не дал, оружием женского батальона служит исключительно язык, давно уже напоминающий бахрому.
Очень хочется напомнить рыгоносцам, что на вопрос: «Что самое главное в танке», правильный ответ: «Не обгадиться от страха!».
Поэтому, первая попытка пригрозить народу боевыми машинами, останется последней. Даже в том случае, если они действительно в следующий раз бросят на украинский народ боевиков и танки. Любой оккупант – ТРУС и МЕРЗАВЕЦ, любой его приспешник – ТРУС и потенциальный козёл отпущения для хозяина. А трусость в сочетании с природной глупостью и непомерной жадностью – смесь взрывоопасная.
Не обгадьтесь раньше времени, бравые ПРиматы – вас ждёт СУД!!!

Katerina Maslova

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/c22.22.269.269/s160x160/417873_254371144703787_1984282718_n.jpg

Влада приречена піти в небуття

  • 24.05.13, 18:22



Віталію Григоровичу, Ваша оцінка, як правоохоронця, тих подій, які відбувались 18 травня під час акції «Вставай Україна», - застосування спецпідрозділів міліції, побиття активістів, журналістів.

На мій погляд, ситуація, яка мала місце у столиці під час заходів опозиції сьогодні вже ясна і відома всьому суспільству. Вона невідома лише керівництву Уряду і керівництву МВС. Те, що сталося 18 травня, то є ганьба для правоохоронних органів, починаючи не тільки з тих подій, що відбувались на Майдані чи на площі Європейській, чи на Великій Житомирській, 4, а й починаючи з того, що працівники міліції були задіяні в протистоянні проти людей, які приймали участь у акції «Вставай Україна». З вечора, вночі на трасах зупинялися транспортні засоби, навіть потяги. Потяги зупинялися зі Львова, люди висаджувались із автобусів для того, щоб вони не змогли доїхати на акцію «Вставай Україна». Тому, - це є кримінальний злочин, це є зловживання владою і перевищення службових повноважень. І, ці всі факти – зафіксовані. 


Прийде час, коли у нас буде нормальне правосуддя, європейське. Потрібно, щоб в країні були справжні правоохоронні органи, справжня прокуратура, а не ця – кишенькова. Тоді всі ці факти і будуть розслідувані. Сьогодні, нажаль, це неможливо з тих причин, що це все одна команда кишенькових правоохоронців, які виконують завдання одного чоловіка, - президента, і однієї політичної сили.


Що сталося з міліцією. Вона вже не з народом України? 

Ви знаєте, це питання риторичне, і дуже багато людей, які прийшли чесно служити в правоохоронні органи, їм це не подобається, вони внутрішнє категорично протестують проти цього всього, але побутові і службові обставини змушують їх приймати в цьому участь. 

Хоча більшість з них, я спостерігав з середини, коли все це відбувалося, вони неохоче займаються тим, щоб документувати опозиціонерів, журналістів тому, що це не їхня функція. Ну і, відверто кажучи, що сьогодні у правоохоронних органах зроблена така градація, навіть по заробітній платі. Слідчий з вищою юридичною освітою отримує, наприклад, заробітну плату – 2,5 тис. грн., а працівник «Беркуту» без освіти, який має звання сержант міліції, або з середньою освітою в 10 класів – 4 тис. грн.. Цю градацію по зарплатах в правоохоронних органах зроблено навмисно, щоб ті люди, які виконують оці спецоперації, щоб вони могли виконувати їх незаконно. 

Це і є сьогодні питання до діяльності керівництва міністерства Внутрішніх справ. Воно визначає, яке завдання виконує МВС у цьому суспільстві. 

Чи повинна держава тримати під контролем діяльність псевдо-спортивних клубів, які плодяться, як гриби після дощу, і можуть служити тренувальними базами для підготовки бойовиків?

Ви знаєте, оперативна робота МВС і СБУ якраз і передбачає, що появляються такі ось угрупування, спрямованість  яких, виключно – кримінальна. В даному випадку про це йде мова, їх необхідно брати на облік. 

Це було в 90-ті роки. Якщо пом’ятаєте, на території міста Києва, зокрема, я через це все проходив, були декілька злочинних угрупувань, ватажки яких сповідували старі кримінальні принципи життя, такі, як – Прищ, Фашист, Череп. Але, були й організовані групи, які займались рекетом і складались з спортсменів. Це угруповання Солохи, угруповання  Авдишева. Це теж були спортивні клуби, які організовувалися, щоб отримувати оці дешеві кошти. І, сьогодні, якраз, спостерігається ось та сама ситуація.
Справа в тому, що тоді злочинним угрупуванням протистояли правоохоронні органи, а сьогодні вони з правоохоронцями і владою складають одне ціле. 

Правоохоронні органи долучають до участі в хуліганських діях, проти власного народу спрямовують діяльність цих спортивних клубів. Я думаю, що ось де питання не тільки до діяльності МВС, а й до міністерства Спорту та молоді. Взагалі, до всіх державних органів, куди ми втягуємо сьогодні молодь. Подивитися на це відео, з якою ненавистю, як мавпа стрибає оце чудо, як його – «Румун», прізвисько, стрибає перед жінками, перед людьми похилого віку, - чисто мавпа.  У нас є запитання до тих тренерів, до батьків цього покидька «Румуна». 

Що це таке, що це за людина, і чому вона в знаходиться в такому стані? Хто і що йому погано зробили, що у нього така ненависть до суспільства. Ну, як можна брати спортивні клуби під контроль міліції? Давайте дитячі садочки візьмемо під контроль міліції, школи всі. Там теж викладають фізкультуру. 

Я думаю, що все це питання суспільства, все це питання тих відомств, які цими питаннями сьогодні займаються. Питання полягає в тому яка є ідеологія нашої держави, чи сповідуються нормальні людські принципи. 

Кожен з цих дітей, які були там присутні, вони виросли в сім’ях, мали відповідну освіту. Не думаю, що їм в школі говорили про те, що ти повинен бути бандитом. Це все звичайно, - їх втягнули в це все ті люди, які організовують. А, організували цю банду на мій погляд, якраз працівники правоохоронних органів. Просто це треба розслідувати. Але, ще раз зазначу, сьогодні всі ці сумні події не будуть розслідувані. 

Я пам’ятаю 2005 рік, коли група політиків, на чолі з Чечетовим, швиденько писали явки з повинною: що їх заставляли, що все це відбувалось під великим тиском, що вони ні в чому не винні, що тодішня влада – корумпована і т.п. 

Потім, як тільки ці події відійшли, Ющенко - здав інтереси країни, Генеральний прокурор - здав інтереси всіх правоохоронних органів, і вони всі знову стали перевертнями. Тобто, це всі люди, які за гроші продали свою душу, честь і виконують оці всі доручення за яких 100 чи 300 гривень. 


Крім бойовиків, хто повинен відповісти, -  ПР чи керівництво МВС?

Ми говоримо – Партія регіонів. Звичайно, що вона організувала мітинг, звичайно, що представники цієї політичної сили і комуністів здійснювали охорону цього мітингу, і вони були натхненниками проведення цих заходів, але є конкретні люди, на яких були покладені завдання здійснення провокацій. Оці люди повинні відповідати, відповідно до чинного законодавства. Якщо це посадові особи, значить це – посадові злочини, перевищення службових повноважень, зловживання владою, або службовим становищем. Однозначно, - вони повинні відповісти.

Мене турбує те, що в 2004 році було те ж саме, абсолютно. І ті групи, які привозили, і ті ж самі люди це організовували. Тоді бойовиків розміщали в піонерських таборах біля Києва. Потім вони кидали ці камінчики в ЦВК в вікна, били людей 24 жовтня 2004 року. Там побиття людей було. Те ж саме в Мукачево відбувалося. Методи - ті ж самі, помінялися лише люди, які приймали участь. Але, все це не пішло на користь, ось у чому проблема. 

Ті 2,5 тис. кримінальних справ, які були порушені проти оцих фальсифікаторів виборів, проти цих уродів, які створювали це все, у тому числі і генералів, які приймали участь і організовували, нічому нікого не навчили. Сьогодні іде повтор. Все рівно, ця влада, вона приречена на те, що вона скоро піде в небуття. А люди, молоді люди, ось той, що стрибав, - він буде нести відповідальність. Йому загрожує серйозна відповідальність по ч.2 ст. 296, яка передбачає до 5 років позбавлення волі. Хай він сильно не розраховує на те, що воно якось забудеться. Ще погуляє трошки, а потім все рівно прийде час, і треба буде відповідати. Я на це сподіваюсь.


Яку відповідальність повинні понести регіонали за організацію провокації та масової бійки з залученням бойовиків з партії «Молоді регіони». Чи не варто заборонити цю політичну силу - «Молоді регіони» за екстремізм?

Ну, по-перше, треба доказати, що це - «Молоді регіони», треба подивитися, хто це організатор натхненних цих всіх заходів, а потім, і приймати рішення до конкретних людей. Щоб зараз заборонити політичну силу, дуже багато потрібно різних аргументів. Треба проводити об’єктивне розслідування. 

Ми говоримо, що практично 5 днів пройшло після цих подій, і ніякої реакції президента, Генеральної прокуратури. Це говорить про те, що слідство проводиться упереджено. 

Може бути, що ті люди проводять репетицію Виборів 2015 року. Але у них немає мозку. Вони не розуміють, наскільки вони нам сьогодні підняли авторитет опозиції. Вони це просто не розуміють. Такі дії, вони ні до чого позитивного не призводять, але авторитет опозиції підіймають. 


Чи є ймовірність, що бойовики, найняті регіоналами можуть уникнути покарання?

Чи понесуть відповідальність ці бойовики? – Ви про це завтра розпитайте Генерального прокурора. Прокурор в понеділок прийде на засідання Верховної ради, і давайте його запитаємо, чи будуть вони покарані? Я думаю, що при цій владі цього не відбудеться тому, що ці покидьки були найняті цією владою. Влада поміняється, звичайно вони будуть нести відповідальність. Повноваження створеної Тимчасової слідчої комісії не такі великі, як наприклад повноваження у слідчого органів МВС чи прокуратури. Але, ми зробимо все можливе, щоб показати суспільству, що відбувалося 18 травня. 


Як одним махом покінчити з таким явищем, як рейдерство ( а по суті бандитизм)? Якщо не спрацьовує кримінальний Кодекс, то чи можливо заборонити його на законодавчому рівні?

З рейдерством одним махом не покінчити. Тут потрібно, знову, щоб правоохоронні органи виконували свої функції тому, що за це все передбачено кримінальну відповідальність. 

Але чому такі явища сьогодні відбуваються? Тому що правоохоронні органи знаходяться в руках олігархів і здійснюють ці рейдерські захвати. Ми бачимо, наприклад, виконання доручень по будинку Ніни Іванівни Москаленко в Печерському районі. Правоохоронні органи не діють. Завдяки цієї бездіяльності здійснюється напад на будинок, на очах людей цей будинок розвалюють. 

По-перше, це хуліганство, перевищування своїх повноважень, але на це все ніхто не реагує. В міліцію дзвонять, їх попереджають, міліції говорять – не втручатися, і прості правоохоронці нічого не можуть зробити. Якщо говорити про такі ж рейдерські атаки, які були пов’язані з забудовниками, наприклад, на проспекті Маяковського на Троєщині, то і тут «під дахом» правоохоронних органів діють так звані спортивні і охоронні структури, які цим займаються. 


Коли Януковича вже не буде, коли буде нова влада, тоді все зміниться на краще. Поки при владі буде Янукович, ставити такі питання, щодо діяльності правоохоронних органів ніхто не буде. Я впевнений, що у всьому, що відбувалось 18 травня винен – Янукович. Ви бачили міністра внутрішніх справ? Ви бачили його звіт? Ця людина – перелякана. Він не знає, що говорити, тому що він не може сказати правду. Якщо він скаже правду, то завтра його звільнять. Він вимушений говорити те, що йому треба говорити, інакше – підставить свого шефа. І, тому сьогодні є лише одна людина, яка несе відповідальність – це Президент України. Він може одним розчерком пера, одним махом руки призупинити цей безпредел. Але, йому це невигідно. Це по-перше. А по-друге, - він цього не хоче робити тому, що за цим всім стоїть його особистий інтерес. 


На ваш погляд, чи потрібно вже сьогодні в органах Внутрішніх справ вже сьогодні проводити масштабну реформу?

Які реформи треба зробити у міліції? – поміняти Президента України. Це і буде початком реформ у міліції. Які реформи сьогодні можна проводити в правоохоронних органах, які працюють поза законом? Коли міліція виконує доручення лише однієї політичної сили і одного мафіозного угрупування. Про які реформи можна говорити? Переставити щось, функції поміняти, що з цього зміниться?

Справи по побиттю журналістів, по побиттю депутатів в Харкові, біля Гостинного двору, - ніде, нічого не розслідується. Депутатів Верховної ради б’ють. У Кримінальному кодексі за ці речі передбачено відповідальність. Ніхто нічого не розслідує. Розслідуються елементарні справи проти опозиціонерів, - не дай Бог депутат, або хтось, у Тернополі не туди пішов, вже верещать, репетують. Як сьогодні, вийшла Ганна Герман й почала верещати, що й кому треба розслідувати. А, чому ж не запустили тоді депутатів у Київраду? Чи вона не знає, як депутат? Чи вона не була ніколи в опозиції, і не знає, що депутат має право в силу своїх повноважень заходити на засідання Ради любого нижчого рівня – районної, міської, обласної? Це – його право. І, коли депутата не пускають, то той, хто не пускає, вчиняє – злочин. Що ж вона про це не говорить? А говорить про те, що депутата не пускали, так він двері вибив? Так він знаходився в ситуації необхідної оборони. 

Якщо депутат захищається, то мабуть у разі суспільної небезпеки закон його повинен захищати, особливо у тому випадку, коли депутат захищає інтереси не тільки свої, а й своїх виборців. За кожним з нас стоять десятки тисяч людей, і нас сюди направили відстоювати свої інтереси. 

Ось виходить чиновник, такий як Захарченко, і починає знущатися над тими людьми, які представляють інтереси народу України. Тому, ми сьогодні сильно зворушені таким відношенням. По цих фактах порушень закону і було створено комісію, яка сподіваюся дасть якийсь позитивний результат. 

Не можна реформувати правоохоронні органи чи міліцію окремо. Правоохоронні органи в Україні і судові органи постійно знаходяться у взаємодії. Кожна дія слідчого міліції дуже сильно залежить від дій прокурора та судді. Кожна дія оперативника, вона пов’язана з діяльністю прокурора, який наглядає за його діяльністю. 


Сьогодні патрульно-постова служба фактично знищена. Для того, щоб виростити досвідченого ППС-ніка, потрібно мінімум 5-8 років. Зараз людина, яка служить 3 роки вже вважається «дідом». Старих бійців, які могли би чомусь навчити молодь фактично не залишилось. Як варто реформувати ППС? У Німеччині, наприклад, поліції зовсім не видно, але вона з’являється у лічені секунди, якщо хтось зателефонував про правопорушення. Приїзд поліції, - це гарантія того, що злочин буде припинено, а винні – покарані. Що потрібно зробити, щоб у нашого населення змінилося відношення до міліції?

Сьогодні майже всі патрульно-постові наряди займаються покриванням стихійної торгівлі. Чому так? Ці люди (рядові міліціонери – прим. ред.) обездолені. Вони не мають нормальної заробітної плати, вони не отримують гуртожитки, не отримують квартир. І, тому  поставлені в такі умови, що вимушені десь підробляти, заробляти. 

В такому стані, в такому образі міліція, взагалі не може вже існувати. Вона сьогодні не може називатися міліцією. Тому, реформування повинно проводити зверху. І, воно повинно бути спрямовано не на підвищення авторитету міністра, або його оточення, а всі повинні працювати на авторитет сержанта, лейтенанта, на дільничного, який працює «на землі». Тоді буде з цього толк. 


Проїдьте по проспекту Бажана. Ви можете зустріти 6-8 нарядів ДАЇ, які стоять із «фарами» та заробляють гроші. В той-же час від’їдьте на 100 метрів в бік на Харківський масив, чи на Позняки. Там ви не побачите жодного наряду - там ходять п’яні, там до людей пристають, там відбуваються різні порушення громадського порядку. 

Чому так поставлена робота міліції? Тому, що міліція сьогодні захищає інтереси однієї політичної сили, одного клану, а не інтереси людей. І, реформування повинно проводитись з одного боку. Тобто, треба тих ДАІ-шників скоротити, а особовий склад перевести в патрульну службу.


Чимало заторів у Києві пов’язані з пересуванням перших осіб держави вулицями столиці. Якогось міністра у супроводі величезного кортежу везуть з дачі на роботу у Кабмін, а пересічні громадяни, які фактично його утримують, буває по кілька годин стоять у пробках та запізнюються на роботу, додому, ще кудись. Однієї людині під силу сьогодні паралізувати рух громадського транспорту кількох великих районів столиці. Чи є вихід?

Треба сьогодні скоротити кількість осіб, які набули цю пільгу незаконно. А їх повинно бути лише троє – Президент, прем‘єр, ну і хай – голова Верховної ради. І - все. А у нас сьогодні 30 чоловік за державний кошт УДО охороняє і супроводжує по городу - ці кавалькади мчать містом із  перекриттям доріг. Це всім вже ось так набридло. 

Тому, реформування повинно проводити в комплексі, починаючи з політичної волі першої особи в державі, парламенту, уряду. Всі повинні прийти на своє місце і зрозуміти, що вони служать народу тимчасово. Як тільки він приходить і думає, що він вічний, і повинен царювати, його треба негайно прибирати. 


Які негативні процеси ще відбуваються у органах Внутрішніх справ? Чому чисельність міліціонерів все зростає, а люди на вулицях, особливо у нічний час вже перестали себе відчувати в небезпеці, а зустріч з правоохоронцями окрім неприємностей, побиття, а у кращому випадку, - марних витрат грошей пересічному громадянину нічого корисного не принесе.

Сьогодні рівень розкриття злочинів в державі - 3%. Ми бачимо роботу міліції лише на опозиційних мітингах. На мітингах вони є, а більше їх ніде, коли людині негайно потрібна допомога і немає. Давайте на них подивимось з точки зору безпеки громадян. Чи потрібна вона? – Звичайно, міліція потрібна. Ось туди і треба зосередити зусилля для того, щоб покращити правопорядок. Сама міліція, - це механізм безпеки в державі, механізм належного правопорядку. А якою вона повинна бути? Звичайно, іншою, чим зараз. Чи скорочувати, чи збільшувати? Можливо чисельність міліціонерів і збільшувати треба. Ми цього сьогодні не знаємо. 


Ви бачили за останні три роки звіт по криміногенній ситуації? Це все під грифами – «таємно». Ви нічого не побачите. Ми не знаємо, скільки вбивств в Україні, скільки їх розкрито, скільки – «затримано», скільки – «не затримано». Скільки – «заарештовано». Цього немає. Ми три роки тому всю інформацію видавали суспільству, ми ознайомлювали з криміногенною ситуацією. Сьогодні всього цього вже немає. Тому, я не можу сказати, повинно бути 10 міліціонерів, чи 1000. Ось не можу. Сьогодні все покрито мрякою. Ніхто цим не займається. В МВС і правоохоронних органах сидять люди - непрофесійні. Вони служать не народу і не Закону, а політичній силі, яка їх утримує на цих посадах. 


В спальних районах, зокрема – на Троєщині, майже у кожному подвір’ї місцева влада розплодила так звані кіоски-генделики, які цілодобово торгують спиртним. Молодь до ранку, під впливом алкоголю порушує громадський порядок. Ні дільничний інспектор, ні міліція взагалі на це не реагує. Молодь спивається, людям не дають вночі відпочити. Як можна вирішити це питання взагалі?


Це чиновники Київської міської адміністрації встановлюють свої кіоски на підставних людей і займаються обдиранням місцевих жителів, спаюють молодь. Я це питання піднімав. Я писав голові Київської адміністрації звернення. Але, йому пиши, шо не пиши. Мені здається, що у КМДА тільки образ його існує.


На вул. Марини Цвєтаєвої перед середньою школою № 294 відкрито аптеку, яка торгує трамадолом. Наркомани вже зранку, коли діти йдуть до школи «крутяться» біля аптеки та лякають дітей. На дитячому майданчику за школою на землі часто зустрічаються шприци. В адміністрації школи та у райвідділі це відомо, але віз і нині там. Така сама ситуація і на Лук‘янівці. Райвідділи «в долі»?

У нас в Дарницькому райвідділі три тижні тому затримали весь підрозділ ОБНОНУ, який торгував наркотиками. Потім, і в Оболонському райвідділі. Оце питання до міністра Внутрішніх справ. Що відбувається в системі? А він виходить, розказує про те, що ви можете безпечно себе почувати.



Владислав Кордік
INTV

Діяльність Василя Кука на Дніпропетровщині: невідомі сторінки

  • 22.05.13, 20:43

У Дніпропетровську намагаються заповнити «білі» плями в дослідженнях діяльності Організації Українських Націоналістів на теренах краю. Невідомі та маловідомі факти про так званий «дніпропетровський» період діяльності провідника ОУН на південно-східних землях Василя Кука презентували на засіданні краєзнавчого клубу «Ріднокрай». Вони встановили адреси квартир у Дніпропетровську, де були явки оунівців. Загалом націоналістичне підпілля на Дніпропетровщині, як дослідили, налічувало близько тисячі активістів.

 
Про «дніпропетровський» період Василя Кука, який тривав з літа 1942-го по осінь 1943-го року, коли він очолював провід ОУН на південно-східних землях, відомо небагато. Дніпропетровський науковець, один із дослідників ОУН в регіоні, Павло Хобот вивчає цю сторінку історії вже майже 20 років за архівними документами, свого часу він також записував спогади самого Василя Кука.
 
Науковець каже: Кук сам попросився поїхати в Східну Україну – відновлювати роботу націоналістичного підпілля, яке було паралізоване через німецькі репресії. Більшу частину часу він проводив у Дніпропетровську, але також виїздив до інших міст, де були осередки. До проводу ОУН на Південно-Східних Землях України входили південні регіони – Донбас, Крим, Кубань, Одеса і Придністров’я. У всіх областях були зорганізовані обласні та окружні проводи.
 
Будинок №13, квартира №13
 
Головним завданням підпільників під керівництвом Кука, зазначає дослідник, була пропагандистська робота – вони агітували за українську національну державу, закликали молодь переховуватись, аби уникнути примусового вивезення до Німеччини, організовували втечі тощо. Акцій саботажу, через які могло б постраждати мирне населення, ОУНівці не влаштовували, зазначає Хобот.
 
Наразі встановлені адреси квартир у Дніпропетровську, де в роки німецької окупації, діяло оунівське підпілля і мешкав сам провідник. Конспірація була на найвищому рівні, каже Павло Хобот.
 
«Збереглися ці будинки, ці квартири. Одна з них – на Карла Лібкнехта, 13. Там, у квартирі № 13, власником якої був художник Максименко, Кук тривалий час проживав. Що цікаво – в сусідній квартирі, 14-ій, проживав інший підпільник, Омелян Логуш, інші провідні оунівці. Однак конспірація була така, що ці підпільники не знали, що поруч живе їхній провідник. Є й інші квартири, де він проживав. На Лівому березі є. Є неіднентифіковані», – розказує Хобот.
 
Дружина не знала його справжнього імені
 
Павло Хобот також переповідає те, що стало відомо йому про стосунки Василя Кука з його дружиною Уляною Крюченко.
 
Якщо говорити про конспірацію, то навіть його дружина Уляна Крюченко, уродженка Солонянського району Дніпропетровської області, певний час, навіть на час одруження, не знала його справжнього імені. Вона думала, що його звати Юрій. А насправді він Василь. Вони взагалі не розказували один одному про себе, про своє походження, родичів, аби потім не видати це у випадку арешту й допитів», – дослідив історик.
 
Василь Кук був не тільки практиком і теоретиком підпільницької роботи, автором посібників з вишколу, конспірації тощо, а високоосвіченою людиною, кажуть наковці. Павло Хобот розказує про такий випадок, який стався з провідником в Дніпропетровську.
«Він знав добре декілька мов – польську, німецьку, англійську, латину, старослов’янську... Відповідно, коли він спілкувався німецькою, німці не відчували акценту. Був такий випадок. Під час проживання його на одній з квартир сусіди донесли на нього в гестапо. Коли німці прийшли перевірити, хто там проживає, Кук показав підробні документи, поспілкувався з ними вишуканою німецькою мовою, відповідно у німців відпали всі питання», – розповів Павло Хобот.
 
Тема, що потребує вивчення
 
За даними істориків, Василь Кук покинув Дніпропетровськ останнім з оунівського підпілля восени 1943 року, вже перед самим приходом радянських військ. Далі його діяльність вже повністю розгорталась на теренах Західної України, аж до арешту 1954 року. Попри те, що Дніпропетровськ упродовж кількох років був центром оунівського підпілля в Східній Україні, події тих років досі ґрунтовно не досліджені. Місцевий краєзнавець, керівник клубу «Ріднокрай» Ірина Голуб переконана в необхідності подальшого вивчення теми й організації дискусій.
 
«Тема широка, глибока, нам ніхто не забороняє – я думаю, у Верховній Раді не ухвалять отой законопроект – досліджувати. Ми будемо продовжувати», – вважає Ірина Голуб.
 
В останні десятиліття на Дніпропетровщині видали лише кілька книжок, присвячених діяльності ОУН, але наклади мізерні.

Юлія Рацибарська
radiosvoboda

На сесії ЮНЕСКО розглянуть питання про виключення Львова

  • 22.05.13, 20:34












Питання виключення Львова із всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесено у порядок денний 37-ої сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка відбудеться у Камбоджі в червні цього року. Про це сьогодні, 22 травня, розповів начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Валерій Потюк.

«Через те, що ми маємо дуже багато порушень. У нас є самовільне будівництво: добудови, надбудови», – зазначив він.

Крім того, Валерій Потюк додав, що немає погоджено меж історико-архітектурного плану міста і немає затверджених в ЮНЕСКО меж зони ЮНЕСКО.

Також із всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, за його словами, можуть виключити Києво-Печерську Лавру і Софійський собор.

Нагадаємо, також в Камбоджі розглянуть питання про включення 16 дерев’яних церков у Карпатах до спадщини ЮНЕСКО. Чотири з них розташовані на території Львівської області.

ZAXID.NET

Спортсмен з групи Румуна:Регіонали нас жорстко підставили

  • 21.05.13, 16:06

Молодиків, які влаштували бійку під час мітингу 18 травня, найняла Партія регіонів.

Про це Тиждень.ua розповів один зі спортсменів, що заробляють на життя участю у політичних акціях та рейдерських захопленнях.

"Ця бійка трапилась спонтанно. Ніхто не збирався битись, нас про це не попереджали! Повір, ми працюємо не вперше, і ніколи таких несподіванок не було. Іноді ми могли поштовхатись з опонентами, зробити шоу для замовника, щоб він подивився. А це було несподівано і по-справжньому…", - розповів хлопець свою версію.

"До другої години дня ми, як і домовлялись, охороняли сцену на так званому антифашистському мітингу. Дивились, щоб ніхто не ліз до виступаючих, щоб пляшки не кидали… Потім нам сказали йти у готель "Інтерконтіненталь" аби отримати гроші. Біля готелю були свободівці. Почалась бійка. Не знаю, хто почав її і чому - я стояв у середині натовпу. Це було вкрай несподівано. Половина наших почали тікати, ніхто не збирався вступати в конфлікт, ніхто не розумів, що відбувається. Думаю, регіонали нас дуже жорстко підставили", - додав він.

На прохання прокоментувати заяву Вадіка Румуна, що його найняла опозиція, хлопець відповів:

"Його заява - робота організаторів, замовників від Партії регіонів. Думаю, зрештою вони "відмажуть" Румуна, і вже пообіцяли йому це. Умовний термін дадуть. Максимум трохи посидить - доки триватиме галас у ЗМІ…".

Хлопець також зізнався, що був у складі групи спортсменів, що працювали на 223 окрузі на боці представника від влади Віктора Пилипишина.

"223 округ - це зовсім інша історія. Там я працював з людьми, які найняли нас для створення такої собі масовки. Люди були конкретно від Партії регіонів, її члени. Але ніхто з нас не підписувався на серйозні бійки - провокаціями ми мали відволікати увагу націоналістів під час можливого підтасування голосів", - сказав він.

За словами хлопця, вони працюють під прикриттям міліції. "З міліцією домовляються депутати, які роблять замовлення. Але так, вона нас прикриває", - сказав він.

Крім того, за словами спортсмена, його колеги брали участь у рейдерській атаці на будинок київської вчительки Ніни Москаленко, яку замовляла Партія регіонів.

"Особисто мене там не було, але так, всюди одні й ті ж люди. Їм сказали - вони зробили".

"Хоча, існує певна ієрархія. Якщо щось відбувається у Києві - скажімо, регіонали платять за те, щоб забрати у Ніни Москаленко будинок - викликають спортсменів, приміром, з Білої Церкви. Якщо УДАР має бізнесові інтереси у Білій Церкві - приміром, заплатив щоб забрати якийсь готель - викликають хлопців з іншого міста. Де живеш - там, вибачте, не среш. Загалом це дуже велика піраміда. Але київські хлопці у Києві працюють хіба що в охороні - як ми планували цієї суботи", - додав він.

При цьому хлопець заявив, що їхніми послугами користується не лише Партія регіонів.

"Коли нас винаймають, то до початку ситуації ніхто не знає, куди всі поїдуть. Нам кажуть, яка кількість людей необхідна, озвучують суму. Яку? Буває більше, буває менше. 18 травня платили $50 за роботу до другої дня", - сказав він.

"У нас є один організатор, який працює з усіма акціями - саме він телефонує комусь з нас.

Але маю сказати, що кінцевий замовник - це не тільки Партія регіонів. Це і УДАР, і "Батьківщина". Подивись відео з мітингів регіоналів, а потім відео з мітингів опозиційних партій, крім, хіба що, ВО "Свобода". І ти побачиш одних і тих самих людей - нас. Всі пацани, які брали участь у бійці цієї суботи, колись працювали і на опозицію. Наша робота, звісно, не прапором махати. Найчастіше ми працюємо в охороні, стежимо за порядком на акціях", - додав він.

Хлопець заявив, що змушений брати участь в мітингам, тому що спортсменам не платять гроші.

"Мені кажуть: "Ти матір продав, життя продав, страну продав…" Неприємно. Ніхто нічого не продавав. Всі ми професійні спортсмени, багато працюємо, професійно десь виступаємо. І я займаюсь спортом не рік, не два - 15 років. Спорт - це моє життя. Але спортсмени нікому не потрібні у нашій країні. Нам їсти нічого", - сказав він.

Бойовики ПР тренуються в клубі МВС

  • 19.05.13, 13:56


Після того, як читачі інтернету впізнали на фотографіях Вадима Титушка з Білої Церкви - "головного героя" і безстрашного бійця, який напав на Ольгу Сніцарчук, з'ясувалося що він та ще принаймні близько десяти нападників тренуються в клубі "Будо".

Про це повідомляють ТЕКСТИ.

Голосування за кращого спортсмена клубу Будо - сторінка була видалена сьогодні вранці

Після того, як було визначено декілька перших "бойовиків", читачі почали залишати різко негативні коментарі на сторінці клубу ВКонтакті, яку швидко прикрили для запису. Також, декілька десятків членів клубу видалили свою інформацію на екаунтах ВКонтакті.Клуб "Будо" входить у Федерацію Панкратіона України, яка була створена для фізичної спецпідготовки представників правоохоронних органів (цитата з сайту федерації). Наразі її очолює Віктор Петрович Корж, генерал-майор міліції та екс-депутат двох попередніх скликань від Партії Регіонів. Зараз він заступник голови Київської міської адміністрації.

Однак найбільш цікаво, що адресою клуба "Будо" зазначена вулиця ПРИВОКЗАЛЬНА 3, тобто будинок де знаходяться Білоцерківський міський та районний відділи головного управління міністерства внутрішніх справ України в Київській області, а також Білоцерківський міжрегіональний відділ управління боротьби з організованою злочинністю.
Не виключено, що ситуація з клубом "Будо" - це не випадковість, а частина більш широкої системи підготовки бойовиків для залякування опозиційно налаштованих громадян. Системи, що створюється на базі пов'язаних з міліцією спортивних клубів, в тому числі клубів з федерації панкратіону.

"антифашистам" гроші не заплатили. зате Київ побачили. :)

  • 19.05.13, 12:13
Люди перекривають траси

"антифашист"  Facebook Олександра Морозова

Під Борисполем (Київська обл.) стоять понад 20 автобусів із людьми, яких Партія регіонів звозила на так званий антифашистський мітинг. Про це "Батьківщині" повідомили очевидці.
 
Люди, які прямували на цих автобусах, кажуть, що їм не заплатили кошти, які були обіцяні за участь в мітингу, організованому Партією регіонів.

Люди не можуть виїхати додому, бо їм не вистачає коштів на пальне.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zAr25QMZ8Fc



Водночас, за інформацією сайту 1ZT.UA, біля 500 людей зараз намагаються блокувати трасу Житомир-Київ, не пускаючи у столицю вантажівок.

З людьми нібито не розрахувались за мітинг, на який їх почали збирати по селам ще із 3 години ночі.





Люди стояли на кордоні Київської та Житомирської областей більше 5 годин. Керівникам груп нібито надійшла вказівка вивезти людей за Київ, а потім до них мала під’їхати людина, яка віддасть гроші. Утім, ніхто до них не виїхав, і тому люди змушені були бунтувати.

Дехто навіть лягав на асфальт і під колеса, аби не дати водіям рухатись далі, розповідають люди, які приїхали із районів Житомирщини.

Частина людей таки поїхали додому не дочекавшись, поки їм віддадуть обіцяні заробітки.

За приблизними підрахунками мітингувальники зупинили рух більше 50 автобусів. Серед них і рівненські активісти, разом з якими повертається додому народний депутат України від Рівненщини Юрій Вознюк.

Він намагається переконати мітингувальників, що такими діями вони не досягнуть жодного результату. Однак люди налаштовані кардинально і пообіцяли ночувати на трасі, перекриваючи її , повідомляє "Рівненська правда".





Уже зараз відомо, що мітингувальники погодилися звільнити трасу на півгодини. За цей час вони таки сподіваються отримати від Партії регіонів свої гроші. Якщо їх не привезуть на місце мітингу, трасу заблокують вдруге.

аа0721нн, аа0909вх – из этих «Лексусов» комадовали ублюдками

  • 18.05.13, 19:30
 нападавшими на Оппозицию и журналистов

был очевидцем всего этого движняка. видел как бритголовыми командовали люди с автомобилей лексус серый аа0721нн, аа0909вх. жалко нету хорошего телефона..можно было все записать.

ребята, найдите тех,кто дескридитирует донбасс.

сами бритоголовые кричали что занимаются в каком-то фрифайтере.

лексусы стояли возле площади возле памятника княгине ольге где я был в тот момент,потому и обратил внимание...как бежит стадо бритоголовых баранов

а камеры реально при себе не было...

Ромчик АБАЕВ





Механізм спротиву запущений – іншого шансу може не бути

  • 16.05.13, 15:55

<span class=' bold ' >С.О. Механізм спротиву запущений – іншого шансу може не бути </span>

18 травня – заключна акція «Вставай, Україно!» в Києві о 12.00.

Ми наголошуємо, що правового, демократичного шляху повернення до демократії та правової держави сьогодні не існує. Це потрібно усвідомити одразу. Загальні проблеми по частинах теж не вирішити. Іншого шансу може не бути. Влада жадає розправи.   

Ми коротко перерахуємо усе, що з цього випливає:

1.  Акція мусить бути не одноденною – а безстроковою, до досягнення певного політичного результату.

2. На цій акції кількість учасників важлива. Вона має вирішальне значення – але ми мусимо знати, кого НЕ ПОТРІБНО мати на цій акції – дітей, слабких жінок та літніх людей, які не зможуть постояти за себе.

3. Керівну роль у цій акції відіграють саме лідери парламентської та партійної опозиції - громадські активісти лише допомагають їм в організації та проведенні безстрокової акції.

4. Дуже необхідно, щоб керівництво було зосереджено в ОДНИХ руках, щоб служба охорони під керівництвом саме єдиної опозиції.

5. Керівники акції можуть мати деякі плани, які можуть тимчасово не розголошувати – щоб не надавати переваг супротивнику, який і так працює в темряві абсолютної секретності.

6. Потрібно рішуче припиняти критику керівництва акції та розбрат, який намагатимуться створити провокатори. Навіть якщо цими провокаторами будуть відомі громадські активісти типу Ігоря Луценка, Ігоря Мазура чи Римми Білоцерківської.

7. Майже усі телеканали та провідні інтернет-ресурси – в руках провладних сил. Серед них багато, хто вдає з себе «друзів опозиції», головна роль яких – засмічувати інформаційний простір. Шкода, що лідери опозиції не приділяють належної уваги контракціям проти засміченню інформаційного простору.

8. Весь час пам’ятаємо, що ПІСЛЯ проведеної акції та можливої невдачі – влада неодмінно перейде у контрнаступ – і зробить одразу наступне:

- проведе референдум

- надасть Внутрішнім військам поліцейські функції

- Податковій службі надасть рейдерські права без звернення до суду

Але головне – продовжить розгром підприємців як природної бази для будь-якої опозиції. У цьому – регіонали – спадкоємці Леніна та Сталіна.

9. Саме тому пам’ятаємо:

- партія регіонів – це зовсім не парламентська сила, а Янукович – не є звичайним європейським президентом. Він лише є пострадянським диктатором і перемогти його на виборах  неможливо за визначенням;

- ми не можемо зупинятися у наших акціях, кожна зупинка у наших діях – привід для влади розпочати негайний контрнаступ по перелічених пунктах;

- ми покликані в ході подій навернути на свій бік хоча б частину силовиків та отримати контроль хоча б над частиною української території – щоб згодом отримати такий контроль над рештою території України;

- виключно важливу роль повинні зіграти кияни – тому весь час закликаємо їх приєднатися до нас – щоб не перетворити Київ на територію мертвих териконів та звалищ.

10. Продовження існування диктатури невідворотно призведе до запустіння природної території та запустіння душ українців.

Цьому потрібно запобігти.

11. Є багато злісних скептиків та зневірених – оминаємо їх та закликаємо і кличемо до себе тих, кого довго вмовляти не доведеться. Немає часу.

12. Останнє: ніякий суд не визволить наших політичних полонених, їх можемо визволити лише ми самі. Більше нікому.

13.  Зараз немає проблеми з лідером та майбутнім президентом.

14. Є проблема суспільства, яке мусить дозріти до усвідомлення мети свого майбутнього.  

SiT