Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

пасічник сказало "фе"

  • 14.05.14, 06:12
Ющенку не сподобалося, що його не запросили на ''круглий стіл''Вівторок, 13 травня 2014, 22:13

Відсутність третього президента України Віктора Ющенка у списку запрошених на загальнонаціональний "круглий стіл" може свідчити про неготовність влади почути справедливу критику.

Про це заявила прес-секретар політика Ірина Ванникова.

"Ініціативу проведення загальнонаціонального круглого столу в поточній надзвичайної політичної ситуації можна тільки вітати як єдиний дієвий демократичний механізм її вирішення. Однак, дивує, що в коло запрошених рішенням в. о. президента України та голови Верховної Ради Олександра Турчинова не включили третього резидента України Віктора Ющенка", - сказала вона.

За словами Ванникової, виключення Ющенка зі списку запрошених на "круглий стіл" може свідчити про те, що його ініціатори "поставили свої персональні політичні інтереси і зведення рахунків вище інтересу порятунку країни", і виглядає це так, що "політики не готові почути правду і аргументовані оцінки своїх прорахунків".

"Дії української влади не можна оцінити як ефективні. Після Майдану людей обурює безпорадність політиків, які не готові реалізувати ті можливості, які зараз з'явилися у країни. Всі бачать, що влада здала Крим і готова здати східні області", - сказала прес-секретар політика

Как работали российские диверсанты в Мариуполе (раскадровка)

  • 13.05.14, 22:33
Как работали российские диверсанты в Мариуполе (раскадровка)

В Мариуполе был показан однозначный пример гибридной войны с испольщзованием специально подготовленных диверсантов и провокаторов. 

Мариуполь, 9 мая 

Сложно дать этому действу название: концерт, сценарий, цирк, маски-шоу…., но операцией никак нельзя назвать.

Количество мусора в голове настолько велико, что спрессовалось в плотные брикеты лозунгов. 

http://history.freejournal.biz/article4013/index.html

Мінус один терорист (фото, Вконтакте)

  • 13.05.14, 22:31
Сергей Гришин http://vk.com/preface28

Один з тих, кого прибрав сьогодні наш десант

Відбитий гранатомет терористів (фото)

  • 13.05.14, 21:47
Ось з цього РПГ розстрілювали сьогодні колону наших десантників. Видно кров на стволі. 
Наші вогнем у відповідь, як мінімум, гранатометника поранили.

Хто поплатиться за "Небесну сотню"

  • 13.05.14, 20:44
Москаль: найденные на Майдане пули выпущены не из оружия «беркутовцев»

Инф. «ФАКТОВ»

13.05.2014

Размер текста: Абв  Абв  Абв  

Пули от огнестрельного оружия, которые были обнаружены на месте трагических событий на Майдане в Киеве 20 февраля, не могли быть выпущены из оружия, которое находилось на вооружении спецподразделения Министерства внуренних дел «Беркут».

К данному выводу пришла временная следственная комиссия Верховной Рады Украины, председателем которой является народный депутат Геннадий Москаль (фракция «Батькивщина»), информирует УНН.

Москаль поведал представителям СМ о предварительных результатах расследования, а также рассказал о нескольких версиях, которые отрабатываются следствием.

По словам, стрельбу могли устроить члены общественных организаций, которые вышли из-под контроля. При этом депутат не стал уточнять, какие именно организации находятся под подозрением, но отметил, что целью изначально были сотрудники правоохранительных органов.

«Первый выстрел был произведен по милиции», — сказал он.

Москаль рассказал, что по еще одной версии — стрелять могли сотрудники Службы безопасности Украины или МВД в форме без опознавательных знаков.

По мнению депутата, дело о расстрелах на Майдане может быть так никогда и не раскрыто.

«Это будет еще одно дело вроде убийства Джона Кеннеди, которое расследуют и по сей день», — сказал Москаль.

Ранее в Генеральной прокуратуре Украины заявили о задержании 12 «беркутовцев», подозреваемых в стрельбе на столичной улице институтской 1820 февраля.

Напомним, в результате событий 1820 февраля в Киеве погибли более сотни человек.

Окупанти також понесли серйозні втрати

  • 13.05.14, 20:08
Спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ (МВС) України «Ягуар» під час боїв біля Слов’янська в Донецькій області знищив 54 терориста.

Про це на прес-конференції у Києві заявив представник 1-го батальйону Національної гвардії України Андрій Антонищак, передає «Громадське ТБ».

«Коли наш „Ягуар“ потрапив у засідку, коли загинули п'ятеро бійців спецпідрозділу й 14 отримали поранення, попри те, що по них „працювали“ снайпери і стріляли гранатометники, були знищені 54 бойовики», — повідомив Антонищак.

Як повідомляв «Ракурс», унаслідок сьогоднішньої атаки терористів на колону українських силовиків біля Краматорська загинули шестеро військовослужбовців і ще восьмеро отримали поранення.

Джерело: Ракурс


Стара гвардія повертається до бойових лав

  • 13.05.14, 19:48
20 тис ветеранів-силовиків хочуть повернутися на службу, - СБУ
"Досвід ветеранів-спецназівців зміцнить бойовий дух підрозділів"
Понад двадцять тисяч колишніх правоохоронців висловили бажання повернутися на службу заради збереження територіальної цілісності України та її незалежності.
Фото: EuroMaydan/facebook.com
ІПро це повідомив на зустрічі з ветеранами Центру спеціальних операцій перший заступник головиСлужби безпеки України генерал-лейтенант Василь Крутов, йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Він зазначив, що "для протистояння професійним найманцям іноземної держави, які мають багаторічний бойовий досвід і у яких відсутні моральні гальма, необхідно повне задіяння усіх людських і матеріальних ресурсів".

ЧИТАЙТЕ: Турчинов підписав указ про військовий резерв СБУ

В свою чергу віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема висловив подяку українському народу, який з розумінням поставився до тимчасового скорочення низки соціальних програм для технічного переоснащення і підтримки Збройних Сил і силовиків, що протистоять загрозам безпеки і військової агресії Росії.

"Досвід ветеранів-спецназівців зміцнить бойовий дух підрозділів, і відсіч ворогові буде рішучою і професійною", - заявив Ярема.

У повідомленні відомства наголошується, що офіцери - резервісти служитимуть за контрактом.

Крутов наголосив, що знайдеться робота і для тих, кому особисто стати до зброї не дозволить вік або здоров'я.

"У бойовому братерстві та готовності служити Батьківщині є великий потенціал спільної перемоги", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ: Україна знищуватиме російських військових у випадку перетину ними кордону, - Пашинський

Як повідомляв iPress.ua, 17 березня Верховна Рада затвердила указ в.о. президента країни Олександра Турчинова про часткову мобілізацію.

В свою чергу Андрій Парубій заявляв, що 20 тис осіб підлягають призову вНаціональну гвардію України, а частково мобілізують у ЗСУ ще 20 тис громадян України.

1 травняТурчинов підписав указ про заходи щодо підвищення обороноздатності держави.

Згідно із указом у 2014 році в Україні відбудеться призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі.

Йдеться про чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

6 травня за рішенням Верховної Ради України, до Закону "Про міліцію" буливнесені зміни, за якими призовники отримають відстрочку на час служби в міліції.

Також народні депутати України на закритому засіданні підтримали рішення про продовження мобілізації. Тих, хто вже відслужив 45 днів – відпустять

колардський символ фашистів і власовців

  • 13.05.14, 19:38
Георгиевская ленточка — символ фашизма, высших эсесовских чинов Германии, власовцев, — Невзоров (ВИДЕО)Политические новости, 07.05.2014
 



 

Определение черно-коричневой ленточки, которую привязывают в канун Дня Победы, как «колорадской» дал российский журналист Александр Невзоров. Об этом он заявил на одном из творческих вечеров.

По словам Невзорова, он ничего не имеет против 9 мая. Однако если люди относятся к этому серьезно, если для них это крайне существенно, то они, по мнению Невзорова, должны быть предельно аккуратны по отношению к выбираемой символике, информирует еizvestia.com.


Невзоров спрогнозировал полуанекдотическую ситуацию, в которой бы боец армии генерала Власова получил тяжелое ранение в голову, впал в кому и вышел бы из нее в наше время. «Выглянув в окно, он будет в абсолютной уверенности, что победила власовская армия, — говорит Невзоров. — Во-первых, бело-сине-красный флаг, под которым шла Русская добровольческая армия Власова, которая жгла советские танки, «утюжила» советские деревни, вешала советских бойцов». А во-вторых – георгиевская ленточка, культ которой во время Второй мировой войны поддерживали не только генералы Власов и Шкуро, но высокие эсесовские чины.
При этом Невзоров отметил, что до 1943 года ордена Славы как награды не существовало, да и потом он не успел завоевать на фронте популярность – для этого просто не хватило времени.

То сочетание триколора и «колорадской» ленточки, которое ныне существует в России, у журналиста вызывает удивление. Поскольку, как он считает, цвет Победы – красный. Именно «такого цвета знамя было поднято над рейхстагом», — подытожил Невзоров.