Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Креатифф … или выкрутасы регионального моска?

  • 23.03.11, 19:40
 

«- Шеф, шота как то нехарашо, катастрофически рейтинг теряем! 

- Серожа , а кто у нас сэкрэтар, я шо, еще план действий тебе писать буду, шоб ты мне его потом доложил? Не царское это дело, совсем уже офанарели! 

- Ну есть тут один вариант … Ренат из ГПУ мыслю подкинул. 

[ Читати далі ]

ОСББ і Україна: своє кишеню не обтяжує?

Від початку приватизації житла в Україні пішов другий десяток років, а «ефективного власника», про якого говорить не одне покоління профільних чиновників, все ще немає. Держава, яка прямує протоптаним у сусідній Росії шляхом створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), всіляко намагається донести, що пора вже нам з вами братися за впорядкування своїх будинків. І тому, що більше 90% з них - власність не державна або комунальна, а приватна, і тому, що ремонт старих "хрущовок" і "сталінок" – заважка ноша для держбюджету.

ОСББ: між "плюсом" і "мінусом"?

ОСББ - неприбуткова організація, посередник між постачальниками комунальних послуг і мешканцями будинку. Комунальні послуги (газ, світло, опалення, вода) ОСББ оплачують за ціною, встановленою місцевою владою, а житлові (утримання будинку, прибудинкової території, вивіз сміття) - можуть залишити в управлінні ЖЕКу, приватної керуючої компанії або ж найняти необхідних фахівців самостійно. При цьому ОСББ рішенням зборів встановлює вартість житлових послуг (сьогодні вона складає 2-7 грн. / кв.м / місяць). Також в об`єднання можуть бути спецфонди, які збирають кошти на різні потреби будинку.

[ Читати далі ]

Налоговый кодекс может любого превратить в преступника

 

Налоговый кодекс не явился чем-то новым, а только объединил репрессивную систему по собиранию налогов и налоги как таковые в один документ, но не охватил саму систему налоговых отношений. Об этом в комментарии ИА «НАШ ПРОДУКТ» заявил директор Института трансформации общества Олег Соскин. 

«Поэтому он не будет способствовать выведению заработной платы из тени, развитию малого бизнеса и самозанятости населения, наполнению местных бюджетов. Кроме того, этот документ очень запутанный и сложный. Он позволяет любого предпринимателя превратить в преступника. И мы видим сейчас, что бизнес сворачивается, растет безработица, уменьшается предпринимательская инициатива», - отмечает эксперт.

[ Читати далі ]

Проти грабіжницьких тарифів

  • 23.03.11, 18:33
http://sna.in.ua/?p=7972 У вівторок 22 березня Громадська кампанія «Марш патріотів», що входить до складу Соціал-Національної Асамблеї, провела пікетування Житомирського обленерго, з вимогами націоналізації енергосистем країни та зупинення підвищення тарифів. Цікавинкою акції стало те, що активісти кампанії спробували пройти у будівлю обленерго з проханням підзарядити телефон, охоронці, які миттю з’явився перед дверима та заблокували їх, повідомили, що робочий день вже закінчився, хоча на годиннику була 16:30 і запропонували активістам підзарядити телефон в будівлі облдержадміністрації. Під час розмови було видно що персонал помітно нервує, а в середині будівлі зібрались близько 15 чоловік міцної статури готуючись очевидно «відбити народну атаку».

«В ситуації, коли з екранів телевізорів, газетних шпальт нам кажуть трохи почекати, і ви відчуєте на собі користь від реформ, люди працюють хто, де і як може в той же час, очільники обленерго спокійнісінько йдуть собі додому. І це при тому що центральна частина міста протягом 2 годин знаходилась без електроенергії», – розповів один з організаторів акції Руслан Коцюбинський. Андрій Поліщук, учасник акції каже, що українці не допустять такого знущання і наступного разу візьмуть з собою більше електроприладів. «Думаю, олігархи не збідніють, якщо віддадуть декілька кіловат на потреби трудового народу, адже вони й так жирують за його кошт, тож колись доведеться розплатитись награбованим і краще це зробити в запропонований спосіб», – наголосив Андрій Поліщук.

Нагадаємо, що в результаті двоетапного підвищення тарифів, електроенергія для міського населення зросте до 67 коп. за 1 КВт/год, а для сільського населення — до 62 коп. за 1 кВт/год.

Ющенка отруїли "найближчі люди"



Справа про отруєння Ющенка має перетворити третього Президента на посміховисько.

Після відкриття справи по Леоніду Кучмі логічно було б очікувати, що відкриють справу і по Віктору Ющенку. Особливо, якщо взяти за основу версію про особистісні мотиви при відкритті справи. Проте, всі наші джерела в правоохоронних органах говорять про те, що таку справу навряд чи відкриють. Більше того, побутує думка, що головний "удар" по третьому Президенту буде нанесено в більш вишуканій формі. Справа про отруєння Ющенка, яка дала можливість генпрокуратурі опитати близько 10 тисяч осіб завершиться великим "соромом" для Віктора Андрійовича. Є висока вірогідність того, що буде викрито, що насправді ніякого отруєння не було. Або Віктора Андрійовича отруювали найближчі люди. І та, й інша версії уже обговорювалися в пресі. Обидві версії мають велику кількість прихильників серед виборців. А, значить, частина суспільства зможе сказати, що насправді у 2004 році їх обдурили для того, щоб Віктор Андрійович переміг Віктора Федоровича. Більше того, такий розвиток подій стане найбільшим ударом по Ющенку, який і досі відчуває себе ображеним місіонером.


Проте, слід зазначити, що ця справа, так само, як і справа Кучми, не мають нічого спільного із електоральними настроями українців. Політтехнологи нової влади, судячи з усього, не розуміють, що гасла "Кучму — геть" чи "Ющенко — брехун", неактуальні сьогодні. Виглядає так, що політичні радники пропонують показати дієвість влади з наведення порядку через посадку/судове очорнення тих чи інших особистостей. І на цьому фоні вважається, що народ буде менше говорити про ціни в магазинах, податковий тиск і подорожчання пального. Простіше кажучи, пропонується розширити коло тих, "хто довів країну до такого стану". Тепер це будуть не лише Тимошенко і компанія, а також інші відомі діячі з минулого та сьогодення.

До чого призведе така політтехнологія? Перш за все до збільшення страху в суспільстві. Можливо на початковому етапі трохи зросте довіра до вертикалі влади. Але в середньостроковій перспективі прірва між життям владної еліти і всіх інших тільки збільшиться. Адже кримінальна справа проти Кучми не йде паралельно із наведенням елементарного порядку в органах влади. Більше того, системного підходу до вирішення соціальних питань сьогодні немає і, судячи з усього, не буде. Тобто з точки зору обивателя посадка навіть такого політика як Кучма — це всього лише красива картинка з телевізора, яка сприймається не як шлях до утворення правової держави, а як  внутрішньовидові ігри можновладців. Чи буде хтось виступати проти цього? Ні. Але й симпатій це не принесе.

Другим, не менш важливим наслідком стане те, чого найбільше боялися всі: розпочнеться розкручування маховика репресій. Політтехнологія "вороги влади мають сидіти в тюрмі" не передбачає зупинки на одному чи двох персонажах. Правоохоронці мають весь час доводити свою необхідність, тому вони повинні розкривати заговори, знаходити ворогів і т.д. Зрештою, це всі знають, всі розуміють, але в суспільстві побутує думка, що нас це не торкнеться. Чому? Тому, що ми дуже любимо копирсатися у власній історії, але вона нас нічому не учить.

І останнє. Про перший рік правління Януковича говорилося і писалося багато. І все ж непоміченим пройшов той факт, що Віктор Федорович  не хоче навіть думати про те, що він прийшов до керма країни всього на кілька років. І саме це є головною причиною вибору політтехнологій. Саме політтехнологій, бо ідеології тут нема і над нею ніхто не працює.

http://compromat.ua/ru/16/59666/index.html

Ода владі.

  • 23.03.11, 13:12
Напевне, наш менталітет не дозволяє нам агресивно виступати проти рідненької влади. Та й що там говорити, вона ж бо, влада, так про нас, простих українців піклується. Ненька рідненька так не оберігала, не пестила, не годувала.
 Славімо ж її, УКРАЇНСЬКУ владу, співаймо про неї пісні. Славімо президента з прем`єром, і всих депутатів, чиновників і бюрократів, котрі про нас дбають.
 Слава Партії регіонів.
 Амінь.

Палестинець сам розповів, як Мосад викрав його з України

  • 23.03.11, 09:54

Заступник директора єдиної в Секторі Газа електростанції Дирар Абусісі розповів подробиці свого викрадення адвокату, пише Українська правда.

Його слова наводить Палестинський центр з прав людини.

 За словами Абусісі, 19 лютого у вагон, у якому він їхав у Київ з Харкова, увійшли три чоловіка, двоє з них у військовій формі. «Вони попросили його показати паспорт, але він відмовився. Вони почали йому погрожувати й силою забрали документ. Потім вони силоміць змусили його вийти з потяга на станції біля Полтави», — говориться в повідомленні. «У цей час Абусісі вже був у кайданках і з мішком на голові», — повідомляє адвокат.Палестинця транспортували в машині в Київ. Там його тримали у квартирі, де були ще 6 осіб, які представилися членами тербанди Мосад.За словами Абусісі, члени Мосад допитали його одразу, а потім транспортували на літаку. «Переліт тривав 4 або 5 годин і приземлився в невідомому Абусісі місці. Через приблизно 30 хвилин літак знову злетів», — сказано в повідомленні.Переліт тривав близько години, після чого палестинець опинився в «Ізраїлі». Абусісі також розповів адвокатові, що в протягом 25 днів йому відмовляли в контакті з адвокатом. За його словами, весь цей час його напружено допитували.Палестинський центр з прав людини також зазначає, що після того, як з'ясувалися деталі викрадення, у них «немає сумнівів, чи була участь міжнародних сторін, особливо оскільки Абусісі не був заарештований українською владою», — відзначається в повідомленні.У той же час у вівторок «мировий суд» Петах-Тікви продовжив на дві доби термін попереднього арешту Абусісі.Його адвокати відмовилися коментувати це рішення у зв'язку із забороною на публікацію будь-яких подробиць цієї справи.Разом з тим, адвокати відзначили, що Абуcісі заперечує інкриміновані йому обвинувачення в причетності до терористичної діяльності.Також у вівторок друзі й члени родини Абусісі провели сидячий страйк перед штаб-квартирою ООН у Секторі Газа. Вони вимагали його звільнення, повідомляє Ma'an news.«Родина Абусісі засуджує цю ізраїльську спробу опорочити репутацію грамотних палестинців», — заявила сестра викраденого заступника директора електростанції.

 

Відділ моніторингу КЦ

Висловіть свою думку по кримінальній справі проти Кучми



Візьміть участь в опитуванні на сайті "Україна - Ukraine" (http://ukrainianpeople.blogspot.com/) та висловіть свої думки щодо порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи проти колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Для участі в опитуванні та обговоренні теми реєстрація на сайті не є обов'язковою.