Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Священник віддубасив українських "Пуссі Райот"

  • 11.11.12, 18:13

У ніч з 8 на 9 листопада у церкву св. Миколая, що у селі Барвінків, Верховинського району Івано-Франківської області, вдерлось четверо чоловіків з колготками на голові. Злодіїв, що виявились івано-франківським гуртом Dick Revolt, і які планували у церкві виконати пісню “Богородице, Януковича прожени!”, спочатку знешкодив, а тоді передав міліції сільський священик о.Василь, повідомляє Правда.if.ua.

Ми вже два роки граємо панк-рок музику, але народної слави поки так і не здобули, – розповідає учасник “Dick Revolt” Любомир Толоконниківський, – Одного разу наш друг розповів нам про російський гурт Pussy Riot, і про те, як вони прославились на весь світ. Ми вирішили повторити їх успіх. Перейменувались в Dick Revolt, придумали смішну пісню про президента Януковича, придбали жіночі колготки різних кольорів – чорного, білого та тілесного – і вже готові були зробити наш перший перформанс у церкві. Але тут, як грім серед ясного неба, прибіг отець, озброєний кадилом. Він орудував ним як нунчаками. Давно нам так не роздавали “дюлєй” – ще з часу нашого останнього концерту в Коломиї. Ех, не говоритимуть про нас у світових ЗМІ, Мадонна не виступить на наш захист, в інтернеті не жартуватимуть…
 
За словами отця Василя, він саме збирався йти до дому і вже гасив свічки, коли почув, як до храму вдираються невідомі люди з гітаро-подібними предметами в руках і жіночими колготками на головах.
 
Я подумав, що це ті – як їх там(?) – мародери. І кинувся захищати церковне майно. Якби ж я знав, що вони прийшли з такою благородною політичною місією… я б ще дяка в підмогу покликав – він у нас сильний баритон!” – додав священик.
 
У слідчому ізоляторі хлопці на довго не затримались. Після спілкування з “українськими Pussy Riot” о.Василь забрав з міліції заяву і їх, через відсутність складу злочину, відпустили.

Де ж той дах?

  • 07.11.12, 21:16
А тепер дивимось на "українські сільські будиночки" і порівнюємо з таким ж "англійськими"


http://www.volfoto.inf.ua/pagesi/istomist/statti/2012rik/dm120301/t120306/ocheret/ocheret.htm


майже, як у Англії, і для столітньої - не погано збереглась http://www.photoclub.com.ua/photo/6963/


а сюди ще й туристів заманюють http://www.tourism.zt.ua/content_page_3.html

а на цьому сайті щось можна знайти про будівництво із соломи http://dom.ukrbio.com/ua/articles/853/





ось два фото вище - Хутір Савки http://xutir-savky.com.ua/pro-muzey/

а ось нижче - це наші блогери не пасуть задніх http://blog.i.ua/community/3062/847318/
(гарна пісня, хоч не зовсім правильна :)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ось тут трохи ніби від трипільців http://kraeznavstvo.at.ua/news/doslidzhuemo_zolotu_pidkovu_cherkashhini/2009-12-28-47



а ось тут теж лише реконструкція http://museum.qrall.net/ua/public/143


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Попередні підсумки:

українці розучились творити правильний національних дах, і використовують дахи не тих конструкцій..

Ми - карґолісти :)

  • 07.11.12, 20:15

Поки шукаю про "українські будиночки", попалась цікава, як на мою думку, стаття

http://infoporn.org.ua/materials/articles/Komunalne_rabstvo_ukraintsiv_zobovyazuyut_platiti_zlodiyam/53180

Наша представницька демократія насправді є карґо-культом:

...Класичні культи “карґо” були поширені під час Другої світової війни і після неї. Під час Тихоокеанської кампанії проти Японської імперії зроблені промисловим чином одяг, консерви, намети, зброя та інші корисні речі у величезних кількостях “падали з неба” з метою забезпечення армії, і дещо з цього багатства навіть перепадало папуасам. Після війни повітряні бази були покинуті, а вантаж («карго») більше не прибував.

Щоб отримати карґо, остров'яни імітували дії вояків. Вони робили навушники з дерева і прикладали їх до вух, перебуваючи в побудованих з дерева контрольно-диспетчерських вежах; зображували сигнали посадки, перебуваючи на збудованій з дерева злітно-посадковій смузі; запалювали факели для освітлення цих смуг і маяків; будували з дерева літаки у натуральний розмір та злітно-посадкові смуги для них. Прихильники культу вірили, що іноземці мали особливий зв'язок зі своїми предками, які були єдиними істотами, хто міг, на думку папуасів,  виробляти такі багатства. Коли папуаси дізналися правду про літаки та тушонку, культ скінчився.


Англійські сільські будиночки?..

  • 07.11.12, 18:19
Джерело тут http://djerelo.com/lifestyle/246-statti/14093-anglіyskі-sіlskі-bydynochky












Приблизно отак і крили дах сільських будинків українці. Але на картинах художників та у кіно чомусь зображають лише обскубану солому. Потрібно пошукати старі фото справжніх українських хат..........

Політика...

  • 07.11.12, 18:13
Політикан думає про наступні вибори, політик - про наступні покоління.
                                           Елефтеріос Венізелос, грецький політичний діяч

Роковини Жаху

Не буду багато розписувати на тему річниці Жовтневою революції, тому що чим більше я вивчав це питання, тим більше заходив у простір повного ступору і нерозуміння, а що ж то було насправді?
Перечитав величезну купу літератури і скрізь чіткою тезою проходить ідея, що всі ці революційні криваві події відбувались виключно з бажанням встановити соціальну справедливість в державі та Світі в цілому. Справедливість щодо всіх людей! Особливо щодо простих людей - робітника, селянина, простих працівників в різних сферах життя, яких нещадно експлуатують та обкрадають інші нечиселні люди-визискувачі. Але ж вийшло все до навпаки! Дико до навпаки!
Замість свободи і справедливості, було впроваджено тотальне рабство - тотальне! Це коли не тільки фізично людина переставала бути вільною, але й духовно! Навіть думати не можна було, як комусь захотілось - не те, щоб вільно і щасливо жити за власним уподобанням. Тотальне рабство!
Це жахливо! Стільки людей знищено і перемучено - і заради чого?  Сотні мільйонів життів скалічено! Сотні мільйонів! Це не просто соціальна деструкція - це глобальна соціальна катастрофа, яка ледве не стала катастрофою планетарною, тому що до ядерної війни було всього нічого - і тоді людству настав би кінець як цивілізації.
Коли відзначають дату роковин Великого Жаху - Жовтневої революції, то я не дивуюсь, що є люди, які вважають це великим радісним святом - для влади над рабами завжди були потрібні наглядачі, яким жилось значно краще за простих рабів, хоч і вони також залишались рабами Системи. Ясно, що ці всі наглядачі і їх нащадки ностальгічно згадують про той час їхньої слави і панування, коли "все було справедливо і всім було добре" тільки тому, що їм особисто було добре жити. Мене ці покидьки не турбують, бо вони такими каліками і духовними, і переважно й фізичними, вже і помруть, але нічого не зрозуміють.
Куди більше мене хвилює те, що багато з підступного ідеологічного блуду з минулого проявляється в нашому теперішньому житті, особливо коли пропонують дуже "прості та ефективні" соціальні рішення встановлення справедливого ладу в суспільстві і житті через застосування глобального насильства одних над іншими. Озирніться і подивіться добре, що то дало! Голодомори, війни, тюрми і ГУЛаги! Все це не повинно повторитись - ось до чого закликає нас спогад про річницю дати 7 жовтня 1917 р.
Люди, будьте пильні: складні речі просто не вирішують! Так не буває! Соціальне життя - надскладна категорія буття, тому треба дуже і дуже багато мудрості, щоб правильно розібратись у тому й встановити більш-менш справедливі правила співжиття, до чого ще дуже і дуже далеко, але потрібно намагатись досягти цього. Майбутнє зароджується зараз серед нас і завдяки нам, тому й пильнуйте, добре пильнуйте - від всіх нас залежить, щоб там у Майбутньому не було війн і лихоліть, через які світ пройшов за минулі часи.

Богдан Гордасевич
м. Львів


Жорж Дикий

ХТО ТИ?

На твоїх очах убили твого батька.
На твоїх очах забили твою матiр.
На твоїх очах спалили рiдну хату.
На твоїх очах згорiли рiднi дiти.

На твоїх очах брат рiзав свого брата.
На твоїх очах з дiвчат робили дрантя.
На твоїх очах убивць благословляли.
На твоїх очах убитих проклинали.

І тепер, коли в зiницях дiрки,
Я дивлюсь вам в душу i питаю:
– Ви Герої тiльки щоб убити?
А Героїв ЖИТИ – ЩО?
                                      НЕМАЄ?


Сьогодні день народження Тягнибока.

  • 07.11.12, 06:52

Лідеру "Свободи" Олегові Тягнибоку виповнюється 44 роки 7 листопада — в день Жовтневої революції. На цю дату "свободівці" традиційно влаштовують антикомуністичні акції.

2010-го активісти запорізького осередку "Свободи" обклеїли місто 500 плакатами: "Українці! 7 листопада — день народження Олега Тягнибока! Святкуйте українські свята! Шануйте своїх героїв!". Це був подарунок керівникові, кажуть партійці.

— Щороку день народження Олега Тягнибока святкуємо на майдані Незалежності, — розповідає прес-секретар Всеукраїнського об'єднання 38-річний Юрій Сиротюк. — На 40-річчя робили виставку про злочини сталінізму, Олег увесь день простояв із мегафоном. Цього разу також плануємо акцію. Сподіваємося, наші партнери з Об'єднаної опозиції, які є чинними депутатами, нам із цим поможуть. У нас ніколи не було, щоб нардепи займали чергу від ранку і столи з "картінами" привітати лідера. Колись, пам'ятаю, після акції 7 листопада на майдані зайшли у дешеву кав'ярню, випили чаю і роз'їхалися. Думаю, зараз для Олега Ярославовича, який два місяці мотався по виборах, не вилазив із машини, не бачив дітей та дружини, найкращий подарунок — побути з ними. Олег любить позичити ручку, а потім забуває повернути. Років два тому вручили йому на день народження три однакові ручки — аби більше не позичав.

— Що презентують один одному дорослі чоловіки? Пляшку дорогого алкоголю. Торік це був коньяк, — говорить "свободівець" 36-річний Ігор Мірошниченко. — Але швидше для колекції. Наші не зловживають спиртним.

Тягнибок забороняє робити йому подарунки, розказує лідерка львівського осередку організації 48-річна Ірина Фаріон:

— Я ще ніколи не вітала Олега чимось матеріальним.


Злата УГРИН

http://gazeta.ua/articles/politics-newspaper/_tyagnibok-zaboronyae-robiti-jomu-podarunki/465637
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics-newspaper/_tyagnibok-zaboronyae-robiti-jomu-podarunki/465637">Gazeta.ua</a>

Сіоністи вже засудили Тимошенко і Клінтон за успіх "Свободи"

  • 06.11.12, 10:01
елеканал CNBC побачив зв’язок між рівнем електоральної підтримки політичної партії «Свобода» на парламентських виборах в Україні, її співпрацею з опозиційною «Батьківщиною» Юлії Тимошенко і державним секретарем США Гіларі Клінтон.

Відповідний заголовок новинного сюжету з’явився на каналі у п’ятницю, 2 листопада, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Антидифамаційна ліга (АДЛ) та інші єврейські організації засудили Тимошенко (і, побічно, Клінтон) за те, що вони узаконили діяльність антисемітської партії в Україні», - зазначається в заголовку.

У новині розповідається про те, що АДЛ піддала критиці опозиційну партію Юлії Тимошенко в Україні за те, що вона підписала договір про парламентський альянс із «Свободою».

При цьому в сюжеті цитуються слова із заяви національного директора АДЛ у Вашингтоні, Аврама Фоксмана, від 1 листопада, в якій він висловив стурбованість у зв’язку з сильною електоральною підтримкою «Свободи» в Україні.

Він зазначив: «днями Олег Тягнибок знову підтвердив своє твердження, що країною править московсько-єврейська мафія. Лідер партії заявив: час вже віддати Україну українцям. Це було сказано без урахування думки сотень тисяч єврейських українців».

Далі в сюжеті звучить критика на адресу держсекретаря США. Гіларі Клінтон за те, що «вона проігнорувала попередження про домовленості пані Тимошенко» з «Свободою», фактично підтримувала Тимошенко в прилюдних заявах, і, таким чином, «побічно допомогла узаконити діяльність другорядної партії України, яка ніколи раніше не була представлена у ВР».

«Хоча ані Ізраїль, ані АДЛ не називали імені державного секретаря США Гіларі Клінтон, для аналітиків стає ясно, що підтримка держсекретаря США Тимошенко побічно зіграли на руку екстремістської партії Свобода», - сказано в новині.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, Антидифамаційна ліга (АДЛ, США) висловила стурбованість у зв’язку з сильною електоральною підтримкою партії "Свобода" на парламентських виборах, зазначаючи при цьому її радикалізм і «антисемітську риторику» під час передвиборчої кампанії.

Відповідну заяву було розміщено 1 листопада на сайті організації. На думку американських правозахисників, ідеологія лідера цієї політсили Олега Тягнибока не враховує настроїв жителів країни загалом.

У заяві наголошується також, що "Свобода" отримала перемогу у трьох західних регіонах і стала другою в Києві, у зв’язку з чим в організації висловлюють занепокоєння з приводу подальшої долі єврейських громад у Києві, Львові та на Заході країни.

«Антидифамаційна ліга» існує майже сто років. Це провідна громадсько-політична правозахисна організація, що бореться з антисемітизмом та іншими формами нетерпимості до євреїв у всьому світі.
http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18893

PS: і як тут не станеш антисемітом, коли тебе до цього штовхають самі семіти. Підтримуємо і дальше "Свободу", якщо бояться її - значить є причини. Слава Україні! (можливо це гасло скоро теж стане антисемітським :))