Апатія

Тільки що зрозумів, що вже хвилин п'ять тупо дивлюсь в екран... а якщо додати сюди ще повне небажання ворушитись, то ситуація стає зрозумілою... Треба піти щось зробити.

Для всіх, хто пише українською...

Не знаю як хто, а я ніколи не міг зрозуміти, чому в українській розкладці є рідковживані російські букви (це я про ё), але не має всіх літер української абетки і частовживанного апострофа. В результаті пишучи українською часто стаєш перед вибором - або писати неправильно, або постійно перемикати туди-сюди розкладки. Причому обидва ці варіанти мені, якщо чесно, не дуже подобаються. :-/ Тому особисто я був радий, коли наткнувся в неті на програмку, що встановлює "україномовну" українську розкладку, яка дозволяє писати всі букви, без проблем ставити апостроф (а також ставити наголоси над літерами і ще дещо, але мені воно якось покищо не знадобилось).

Скачати програму (64 кб разом з інструкцією)

75%, 9 голосів

0%, 0 голосів

25%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Кгм...

Зайшов на форум "Тінь Сонця" (http://sun-shadow.info/forum/index.php) і з чималим здивуванням побичив, що там в якості обов'язкової інформації потрібно вказати соціонічний тип... 

Про реальність реальності

В блозі Мявуки (http://blog.i.ua/user/506136/49150/?p=3) виникла дискусія про минуле, психічну норму, реальність і тому подібне, яка відійшла досить таки далеко від основної тематики. Тому я вирішив спробувати викласти свою точку зору у власному блозі (та й обмеження на 800 символів на повідомлення тут немає :)).

Про реальність.

Хочу почати з відомої притчі про трьох сліпих, які захотіли взнати, що так слон. Перший помацав хобот і сказав, що слон схожий на змію. Другий помацав ногу і сказав, що слон схожий на стовп. Третій помацав хвіст і сказав, що слон схожий на мотузку. Однак кожен зрячий скаже, що насправді слон не схожий ні на стовп, ні на змію, ні на мотузку. Суть притчі в тому, що ми, як ті сліпі, не здатні осягнути всю реальність в цілому, ми можемо лише по черзі "мацати" різні її частини.
Однак я нагадав цю байку зовсім не для того, щоб показати як все погано - швидше рівно навпаки, щоб показати, що все не так безнадійно.

Пропоную провести невеличкий експеримент. Гляньте прямо перед собою обома очима, а потім заплющіть по одному спочатку праве, а потім ліве око. Звернули увагу на те, наскільки звузилось поле огляду? всього десь на одну шосту чи сьому... невеличкий поворот голови і можна побачити все. То навіщо людині два ока? Хіба не може одне в центрі замінити два? В тому-то й справа, що не може...
Згадайте - коли дивлячись одним оком різко заплющити його і одночасно розплющити друге, то зображення стрибне. Причина дуже проста - кожне око бачить, в прямому значенні цього виразу, зі своєї точки зору! Тобто ліве око бачить не зовсім те, що праве, а праве - не зовсім те, що ліве. От заради цього природа дає людині два ока, а не одна. Справа в тому, що одне око дає лише плоске зображення, об’ємне зображення виникає шляхом порівняння зображень і, аналізуючи різницю в зображеннях, з двох плоских зображень будується одне, але об’ємне.

Так само можна зробити із суб’єктивністью сприйняття реальності людиною - кожна людина дивиться зі своєї точки зору, а тому сприймає лише одну якусь її сторону, але у різних людей ця сторона різна. А тому порівнюючи наші сприйняття ми маємо можливість "вийти на об’єм" і чим більше різних точок зору - тим більш точний результат ми отримаємо.
Чи не задля цього ми ведемо блоги? В своєму блозі ми пишемо, що "от цей аспект реальності я сприймаю так" і читаємо в коментарях: "а я так... а я от так... а ще ось така точка зору..." і порівнявши їх між собою і своїм власним сприйняттям ми маємо можливість вийти на більш високий рівень сприйняття і розуміння тієї реальності, яка я насправді.

І якби ті троє сліпих синтезували свої результати, то результуючий опис (чотири стовпа розташованих у формі прямокутника, у яких спереду щось схоже на змію, яка може хапати все, що захоче, а ззаду висить щось схоже на мотузку) був би значно ближчий до істини, ніж опис кожного з них окремо.

без теми

Сиджу на роботі з температурою... періодично бігає начальство і не-начальство, щось від мене хочуть... я щось автоматично роблю...
От цікаво - мабуть перша ознака того, що я захворів - здатність до тверезого мислення різко падає. В результаті завжди в перший день хвороби автоматично йду на роботу з температурою по тій простій причині, що мені в голову не приходить думка туди не йти... :(

Ламінарії

Взяв на пробу в Сільпо коробку морської капусти ("Гурману по карману"). На диво виявилась досить пристойною і непогано приготованою. Значно краща, ніж та, що я брав минулий раз - тоді вона була аж занадто морською, навіть пісок і морські черепашки на зубах тріщали... :(

Спільноти

Проглянув тільки що інформацію по спільнотам на цьому порталі. Дуже багато таких, в яких всього одна, дві, ну три людини... Навіщо було їх створювати? просто щоб забити назву? чи це просто черговий прояв манії величі: "От я створю і одразу всі почнуть спілкуватись, обговорювати і дякувати мені за створення спільноти"???
Групу не можна просто директивно от так взяти і створити, її як вибагливу рослину потрібно люблячи вирощувати...

Дощ...

  • 20.10.07, 00:38
За вікном дощ і темно... :-/ на годиннику майже перша ночі, мені вставати завтра о восьмій, 
 а я по не зовсім зрозумілим для мене причинам сиджу за компом... піду зроблю собі чаю... 

Асоціації

  • 20.10.07, 00:12
Анекдот.
Одній жіночці постійно приходив спам з пропозицією збільшити розмір члена... Вона звичайно його одразу видаляла, але інформація в підсвідомості поступово накопичувалась-то... Коротше кажучи, результаті вона змінила чоловіка.

До чого тут цей анекдот? Просто в і.уа базовим варіантом пошуку як варіант пропонують слово "работа". Тобто натякають, що пора шукати роботу. Імхо роботодавцям варто замислитись над цим моментом - інформація в підсвідомості накопичується-то... ;)